'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πιθανότερος ο εντοπισμός τεχνητής νοημοσύνης παρά «βιολογικής» ζωής σε άλλους πλανήτες;

Πολύ περισσότερες είναι οι πιθανότητες να εντοπιστεί εξωγήινη τεχνητή νοημοσύνη παρά «βιολογική» ζωή, σύμφωνα με τον αστρονόμο, Σεθ Σόστακ.

Ο παλαίμαχος αστρονόμος προτρέπει λοιπόν όλους όσους ασχολούνται με το κυνήγι των εξωγήινων «να λάβουν υπ’ όψιν τους τη χρήση ευαίσθητων μηχανημάτων για τον εντοπισμό της τεχνητής νοημοσύνης στο διάστημα».
Όσοι δουλεύουν πάνω στην εξωγήινη νοημοσύνη μιλούν για ενδείξεις ύπαρξης ζωής σε άλλους κόσμους οι οποίες προέρχονται από τα ραδιοκύματα. Σύμφωνα, με τον Σεθ Σόστακ η απόσταση μεταξύ των δύο «ανακαλύψεων», των ραδιοκυμάτων και της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι μεγάλη.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι εξωγήινοι όχι μόνο δε μοιάζουν με τους γήινους αλλά επιπλέον είναι λογικό να έχουν τελείως διαφορετικές βιολογικές λειτουργίες. Ωστόσο, οι άνθρωποι θεωρούν ότι οι εξωγήινοι είναι ζωντανοί με την έννοια που δίνουμε εμείς σε αυτή τη λέξη. Αυτή η πεποίθηση υπήρξε και κινητήριος δύναμη των ανθρώπων ώστε να ξεκινήσουν τη μελέτη του σύμπαντος.
Αυτό οδήγησε σε σκέψεις ότι οι εξωγήινοι βρίσκονται στα δικά μας χνάρια, ακολουθούν τους δικούς μας κανόνες βιοχημείας, όπως για παράδειγμα την αναπαραγωγή, ενώ υπόκεινται στους νόμους της εξέλιξης. Σύμφωνα με τον δρ. Σόστακ μπορεί να περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι ορισμένα όντα να βρεθούν στη θέση να επικοινωνήσουν με άλλους ζωντανούς οργανισμούς έξω από τον δικό τους πλανήτη. Την ίδια ώρα η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα ενώ λειτουργεί και στην περίπτωση που τα όντα που την εφηύραν και τη χρησιμοποίησαν έχουν εξαφανιστεί.
«Εάν κοιτάξετε τα χρονοδιαγράμματα της εξέλιξης της τεχνολογίας, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι ανακαλύψαμε το ραδιόφωνο κάποια στιγμή, ύστερα αναμεταδώσαμε μηνύματα στον αέρα και στη συνέχεια προσφέραμε την ευκαιρία σε άλλους οργανισμούς να μας εντοπίσουν» δήλωσε ο Σεθ Σόστακ στο BBC. «Μας πήρε εκατοντάδες χρόνια για να ανακαλύψουμε το ραδιόφωνο και πολύ πιο άμεσα θα κατασκευάσουμε σκεπτόμενες μηχανές» τονίζει αναφερόμενος στην ταχύτητα της εξέλιξης της τεχνολογίας.
Με αυτή τη λογική, ο Σόστακ υποστηρίζει ότι εφόσον σήμερα εξετάζουμε τα ραδιοκύματα που αναμεταδόθηκαν πριν από 50 χρόνια, δεν έχουμε τύχη γιατί πολύ απλά η τεχνολογία των εξωγήινων μπορεί να έχει αλλάξει ριζικά ενώ οι εξωγήινοι αυτοί να μην υπάρχουν ως βιολογική ύπαρξη. «Για το λόγο αυτό πρέπει στο διάστημα να αναζητήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη» σημειώνει.
Θεωρείται πάντως πιθανό τα μηνύματα των «ζωντανών» εξωγήινων να είναι πολύ πιο κατανοητά σε σχέση με αυτά της τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι όσοι αναζητούν εξωγήινους θα έπρεπε να ψάξουν πρώτα στους νεαρούς και κοντινούς αστερισμούς ή γαλαξίες. «Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε χρόνο επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας σε κατευθύνσεις που να μην είναι ενδιαφέρουσες από άποψη βιολογικής νοημοσύνης αλλά στις οποίες ίσως περιφέρονται οι ευαίσθητες μηχανές της τεχνητής νοημοσύνης» καταλήγει ο Σόστακ.

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Oμαδικός βιασμός στο Κονγκό! Τις βίαζαν για 4 μέρες.......

179 γυναίκες έζησαν 4 ημέρες φρίκης στην πόλη Λουβούνγκι του Κονγκό, όταν έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού από αντάρτες, στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις ομάδες των FDLR και των ανταρτών Μάι Μάι επιτέθηκαν στην πόλη και την κατέλαβαν για τέσσερις ημέρες, όσο δηλαδή διήρκησε η φρίκη των γυναικών.

«Η οργάνωση International Medical Corps (IMC) ανέφερε ότι οι άνδρες της FDLR βίαζαν συστηματικά τους κατοίκους κατά την τετραήμερη παραμονή τους στο Λουβούνγκι. Συνολικά αναφέρθηκαν

179 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας» δήλωσε η Στεφανία Τρασάρι, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Ευγενία Νιάρχου, γιαγιά και εγγονή‏...!!!!!!!!

Το εξπρές του μεσονυχτίου

φέρνει απόψε
μιά τραγική γιαγιά
και μιά εγγονή
με το ίδιο όνομα:
 
Ευγενία Νιάρχου

Να είσαι όχι μόνο εγγονή του κροίσου Σταύρου Νιάρχου και της Ευγενίας Λιβανού, αλλά και ζάπλουτη, νέα, όμορφη, καλλίγραμμη, να σε πολιορκούν πλέι μπόι προικοθήρες, αλλά να μη σε βάζουν εξώφυλλο στα περιοδικά, όπως τη πρώτη ξέκωλη, αυτό δεν υποφέρεται...
Έτσι η εικοσιπεντάχρονη μιλιονέρα καλλονή Ευγενία Νιάρχου, έπεσε στο πειρασμό και στήθηκε μπροστά στις κάμερες της ιταλικής Vogue για να γίνει μιά Πάρις Χίλτον και να τρέχουν πίσω της αλαφιασμένοι οι παπαράτσι...
Αυτές τις ημέρες η Ευγενία παραθερίζει στο νησί του παππού της, στη Σπετσοπούλα, θα παρευρεθεί και στο γάμο των γαλαζοαίματων στις Σπέτσες και τα πιράνχας των ταμπλόιντ την...
 πολιορκούν για μιά φωτογραφία, μιά συνέντευξη και οι γνωρίζοντες προιστορία, την ενοχλούν και με την ερώτηση "τί ξέρεις για τον θάνατο της γιαγιάς σου;"
Δείτε το video της Bogue με μιά ομορφη χαζούλα να ταλαιπωρείται από μακιγιέρ, φωτογράφους και καμέραμαν και βγάλτε το συμπέρασμα ότι τον πλούτο πολλές εμίσησαν την δόξα καμιά...
Όλοι οι περίεργοι απόψε, στο σταθμό του press-gr για να μάθαιτε, απο τον ίδιο το Νιάρχο όχι για το πλούτο του (τριπλάσιος του Ωνάση!) αλλά για τον αινιγματικό βίαιο θάνατο της γυναίκας του Ευγενίας, πριν 40 ακριβώς χρόνια στη Σπετσοπούλα... 


ΠΗΓΗ:   http://press-gr.blogspot.com 

Η φτώχεια θέλει ... καλοπέραση....

Για ολιγοήμερες διακοπές, έφτασε χθες βράδυ στην Κρήτη με την τελευταία πτήση της Aegean Airlines και με τους τρεις σωματοφύλακές του, ο Πρωθυπουργός. Ο  Γ. Παπανδρέου  που συνοδεύεται από την σύζυγό του Άντα, κατέλυσε στο ξενοδοχείο "Αμιράντες" στις Γούβες όπου (όπως έχει γράψει το CRETALIVE)  βρίσκεται ήδη εδώ και μερικές μέρες ο αδερφός του Νίκος με την σύζυγό του, το ζεύγος Σιφουνάκη-Δασκαλαντωνάκη, ενώ νωρίτερα ήταν και ο υφυπουργός Σπ.Κουβέλης κ.α.

Ο κ.Παπανδρέου το μεσημέρι έφαγε κάτι ελαφρύ παρέα με τον αδερφό του και στη συνέχεια πήγε στη βιλίτσα που μένει για να ξεκουραστεί, ενώ ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες και για το γυμναστήριο !   Creta Live.gr



Και για να πάρετε μια ιδέα για το "Αμιράντες", δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν !!
Οι τιμές δωματίων σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ξεκινούν (3 ημέρες για 2 άτομα), από 1200 ευρώ για ένα απλό δωμάτιο και αγγίζουν τις 10000 ευρώ για μια σουίτα. 

Μιλάμε για φτώχεια καταραμένη...


 


































 
Φτώχεια και των γονέων....
 

Η έξοδος απ’ την κρίση είναι ιδεολογικό ζήτημα...!!

Η σημερινή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των λάθος επιλογών των κατά καιρούς κυβερνητικών φωστήρων αλλά και απόρροια συνειδητών πράξεων του συστήματος όπως αυτό λειτουργεί στην Ελλάδα. 
 
Τα μειονεκτήματα και τα προβλήματα του συστήματος είναι λίγο πολύ γνωστά. Η δυσλειτουργία και οι στρεβλώσεις στην Ελλάδα επιδεινώνουν τις επιπτώσεις του συστήματος, το οποίο σε άλλα κράτη λειτουργεί προς όφελος των λαών τους. Όλα τα είδη διακυβέρνησης ενός κράτους, έχουν τα θετικά και τα...
αρνητικά τους.
 
Μερικά κράτη έχοντας το ίδιο σύστημα κατορθώνουν να μειώνουν τα αρνητικά αυξάνοντας ταυτόχρονα τα θετικά. Στην Ελλάδα γίνεται το ακριβώς αντίθετο.
 
Η παγκόσμια κρίση ενώ αφορούσε τα ισχυρά κράτη της δύσης μεταφέρθηκε στα ανίσχυρα μέσω της παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα ακολούθησε άκριτα το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού χωρίς να διαθέτει ούτε ισχυρή οικονομία ούτε βαριά βιομηχανία ούτε υποδομές.
 
Οι εισροές κεφαλαίων από την ΕΕ δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε και η ανεπάρκεια των πολιτικού μας συστήματος και των πολιτικών οδήγησαν τη χώρα στη δίνη της κρίσης ανοχύρωτη. Ο εναγκαλισμός των λίγων εκλεκτών με την πολιτική εξουσία τους εξασφάλισε υπερκέρδη τα οποία δεν επενδύθηκαν αλλά κατέληξαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Δεν υπήρξε κανένας έλεγχος γιατί οι πολιτικοί ( το πόσοι και ποιοι ερευνάται) λειτούργησαν σαν δουλικά και ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών εξασφαλίζοντας τους εαυτούς τους και τους απογόνους τους. 
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι πως θα βγούμε απ’ τη σημερινή κρίση.
 
Τα πολιτικά κόμματα προτείνουν αποσπασματικά μέτρα χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο γιατί η έξοδος από την κρίση είναι κατά βάση ιδεολογικό πρόβλημα. Η αποϊδεολογικοποίηση των κομμάτων και η σύγχυση των θέσεών τους επιδεινώνουν το πρόβλημα. Η ιδεολογική μάχη τα φοβίζει γιατί λειτουργούν ακόμα και σήμερα με τη λογική του πολιτικού κόστους. Τα κόμματα εξουσίας θέλοντας να κρατήσουν ψηφοφόρους από όσο δυνατό ευρύτερο πολιτικό φάσμα διατηρούν θολό το τοπίο και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.
 
Η κατάθεση ιδεολογικών θέσεων και αρχών από τα κόμματα σημαίνει και συρρίκνωση τους, πράγμα που το σημερινό σύστημα δεν αποδέχεται γι’ αυτό επιμένει σε εκλογικά συστήματα πριμοδότησης του πρώτου σε ψήφους κόμματος κατεβάζοντας τον πήχη στο 40% για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η λογική των συμμαχικών κυβερνήσεων είναι ταμπού και φόβητρο. Το όριο 3% για την είσοδο στη βουλή και η αύξηση κατ’ ουσία των βουλευτών επικρατείας δηλαδή ο βουλευτικός διορισμός κάποιων κομματικών φίλων των αρχηγών των κομμάτων, εξυπηρετεί την παραμονή της σημερινής στείρας κατάστασης και δεν απελευθερώνει πολιτικές δυνάμεις, απαραίτητες για την έξοδο απ’ την κρίση. Μια εκ βάθρων αλλαγή του σημερινού πολιτικού μας συστήματος δεν είναι ορατή και ταυτόχρονα δεν αποκλείεται. Η ύπαρξη των σημερινών κομμάτων δεν είναι εγγυημένη και όσο επιμένουν στην πολιτική τους γύμνια πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες αντικατάστασής τους. Το πώς, το πότε και το αν, θα το δούμε στο μέλλον και ίσως σύντομα. 
 
(από ideopigi)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://antidimos.blogspot.com

Δωδώνη και Ιτς Καλέ στα Γιάννενα ανοιχτοί για την πανσέληνο του Αυγούστου !!!!

Ανακοινώθηκαν τελικά οι χώροι που θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ της 24ης Αυγούστου, στο πλαίσιο του παραδοσιακού πλέον εορτασμού της τελευταίας Πανσελήνου του καλοκαιριού, που φέτος θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Στα Γιάννινα, κάθε χρόνο στα πλαίσια αυτού του άτυπου θεσμού ανοιχτοί παρέμεναν οι χώροι στο βυζαντινό μουσείο στο Ιτς Καλέ, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, κάτι που θα γίνει και φέτος.

Στον Αρχαιολογικός Χώρο ΝΑ της Ακρόπολης του Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) θα πραγματοποιηθεί μάλιστα και συναυλία με το ηλεκτρονικό κουαρτέτο εγχόρδων Fortissimo και τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Γάκη, ενώ στη Δωδώνη δεν έχει ανακοινωθεί αν θα γίνει κάτι παρόμοιο.

Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την πανσέληνο στις 24 Αυγούστου 2010:
 
-Ιωαννίνων 8η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Χώρος ΝΑ Ακρόπολης Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) Συναυλία με ηλεκτρονικό κουαρτέτο εγχόρδων Fortissimo και τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Γάκη
-Ιωαννίνων ΙΒ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης Ανοικτός
- Θεσπρωτίας ΛΒ΄ ΕΠΚΑ Πύργος Ραγίου Ανοικτός
-Θεσπρωτίας ΛΒ΄ ΕΠΚΑ Ελέα Παραμυθιάς Συναυλία με σύνολο κιθάρας (σε συνεργασία με το Δήμο Παραμυθιάς)
-Θεσπρωτίας ΛΒ΄ ΕΠΚΑ Ντόλιανη Παραποτάμου Μουσική εκδήλωση (σε συνεργασία με το Δήμο Παραποτάμου)
-Πρέβεζας ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης Ανοικτός

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
http://epirusgate.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://clicknews.gr

Di Caprio: ''Η Ελλάδα ήταν ένα από τα ομορφότερα μέρη που έχω πάει'' !!!!!

Ο Leonardo Dicaprio μιλάει αποκλειστικά σε ελληνικό περιοδικό για τη νέα του ταινία που παίζεται τώρα στη μεγάλη οθόνη...

Ο Leonardo DiCaprio μιλάει αποκλειστικά στο περιοδικό Bigfish για τη νέα του ταινία που παίζεται τώρα στη μεγάλη οθόνη με τίτλο ''Inception'' αλλά και για την αγάπη που νιώθει για τη χώρα μας. Πριν από λίγες μέρες ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ είχε επισκεφθεί με την αγαπημένη του, τις όμορφες Σπέτσες. Φαίνεται πως διάλεξε το συγκεκριμένο ελληνικό νησί προκειμένου να περάσει μερικές στιγμές χαλάρωσης αλλά και για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα.

Μετά την επίσκεψή του στη χώρα μας φαίνεται ότι μαγεύτηκε. Λες να αγοράσει και εκείνος κάποιο σπίτι; ''Η Ελλάδα ήταν ασφαλώς ένα από τα ομορφότερα μέρη που έχω πάει. Τα νησιά είναι υπέροχα σε συνάρτηση με τα υπέροχα φαγητά, την ιστορία και φυσικά την ανακάλυψη του πολιτισμού που πηγάζει από το παρελθόν και βρίσκεται παντού. Όταν είσαι στην Ελλάδα, οι γεύσεις ζωντανεύουν τις αισθήσεις και σε ταξιδεύουν στο υπόλοιπο όνειρο'', είπε χαρακτηριστικά.

Στη νέα του ταινία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κοιμάται και να ξεκουράζεται. Πρέπει να είναι ο μοναδικός ρόλος της μέχρι τώρα καριέρας του, που του πρόσφερε ξεκούραση. Ο Leonardo μιλώντας για τη νέα του ταινία είπε: '' Όλη η ταινία είναι μια πορεία στα άδυτα του υποσυνείδητου. Όσο πλησιάζει περισσότερο στην αλήθεια ανακαλύπτει τα πραγματικά ''θέματα'' της ζωής σου. Για τον ήρωα -και για μενα- η διαδικασία ήταν σαν θεραπεία σε ψυχολόγο''.

Τι άλλαξε στη ζωή μου λόγω της κρίσης ???

Αυτή την ερώτηση κάναμε σε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα. Και τα περισσότερα μάς απάντησαν ότι έχουν αλλάξει πολλά. Παίρνουν λιγότερο χαρτζιλίκι, βγαίνουν λιγότερες βόλτες και μαζεύουν αποδείξεις. Πολλές αποδείξεις...


Τα περιττά έξοδα κομμένα. Έξω τρώω σπάνια. Συχνά μαζευόμαστε στο σπίτι κάποιου και ανακαλύψαμε πως περνάμε πολύ καλύτερα. Γενικά μπορώ να πω ότι περνάμε μια χαρά και χωρίς λεφτά...  :)
Μυρσίνη, μαθήτρια, 15 χρονών



Αυτό το θέμα με τις αποδείξεις μού έχει γίνει έμμονη ιδέα. Έχω φτάσει σε σημείο να κοιτάω σε τραπεζάκια, πάγκους, μπαρ κλπ για αποδείξεις οι οποίες έχουν παραπέσει. Και, φυσικά, το ίδιο κάνει και η παρέα μου. Σκοτωνόμαστε κάθε φορά για το ποιος θα πάρει μια «καλή» απόδειξη!
Ostija, μαθήτρια, 17 χρονών



Πάει το κέρασμα της κοπέλας! Τώρα  πληρώνει ο καθένας τα δικά του.
MpantiBoy, μαθητής, 17χρονών




Για μένα τα λεφτά δεν άξιζαν ποτέ. Είναι μόνο χαρτιά και κέρματα. Με ένοιαζε μόνο να βγαίνω και να περνάω καλά με την παρέα μου. Την έβγαζα και με 15 ευρώ τη βδομάδα. Σιγά-σιγά, όμως, η μαμά μου τα ελάττωνε ακόμα κι αυτά. Κι εγώ άρχισα να δανείζομαι. Στην μάνα μου δεν είπα τίποτα, ήξερα ότι είχε μειωθεί ο μισθός της. Ποτέ μου δεν ήθελα να χρωστάω σε φίλους και έφτασα να χρωστάω ακόμα και σε φίλους φίλων... Τώρα όλο τα λεφτά σκέφτομαι.
Κλειώ, μαθήτρια, 15 χρονών


Να παραγγείλουμε πίτσα; Πάνε αυτά! Φτιάχνουμε μόνοι μας εκείνη τη ζύμη με τοn χαρούμενο ζυμαρούλη... Επίσης παλιά νοικιάζαμε και DVD να βλέπουμε, αλλά τώρα περιμένουμε να τα βγάλουν οι εφημερίδες.
Ms Moriarty, μαθήτρια, 15 χρονών



Τώρα πια είναι σίγουρο. Αυτή η γαμημένη θέση στην ανεργία δεν πρόκειται να μου ξεφύγει με τίποτα! :P
Νina, μαθήτρια, 17 χρονών


Τα πρωινά του Σαββάτου που συνήθως πήγαινα για ψώνια, μένω σπίτι. Ανακάλυψα στο ίντερνετ κάποια second-hand μαγαζιά στο κέντρο που όχι μόνο ήταν εξευτελιστικά χαμηλές οι τιμές τους, αλλά βρήκα ρούχα καλύτερα κι από καινούρια!
Ναυσικά, μαθήτρια, 18 χρονών




Δε θέλω να το παίξω «καημένο» αλλά είναι ζόρικα τα πράγματα! Περιορισμός στα ρούχα, στις βόλτες... και γενικά στο έξω! Αλλά τα φροντιστήρια... φροντιστήρια! Εμ....τι τώρα;... Να διακόψουν (οι γονείς) την πρόοδο των παιδιών τους;;; Εμάς δε μας ρωτάει κανένας τι θέλουμε να κόψουμε!
Νίκη, μαθήτρια, 16 χρονών


Τίποτα δεν άλλαξε. Είμαι ΠΛΟΥΣΙΑ!
Κατερίνα, μαθήτρια, 13 χρονών



Οι γονείς μου προτιμούν να στερηθούν οι ίδιοι παρά εγώ. Θέλουν, λένε, τα πράγματα να είναι όπως πριν (ενώ δεν είναι). Αλλά τους βλέπω να αγωνιούν για το πώς θα εξασφαλίσουν την πληρωμή των φροντιστηρίων και τις βασικές μου ανάγκες.
Ηρακλής, μαθητής, 17 χρονών 


Βασικά οι γονείς μου έχουν χωρίσει και γι’ αυτό ο καθένας έχει διαφορετική οικονομική κατάσταση. Ο μπαμπάς μου προς το παρόν είναι ΟΚ. Από την άλλη η μαμά μου την επόμενη εβδομάδα μάλλον χάνει τη δουλειά της. Το μαγαζί που δουλεύει κλείνει λόγω οικονομικής κρίσης και απ' ό,τι μου έχει πει είναι πανδύσκολο να βρει δουλειά.
Nkn, μαθήτρια, 16 χρονών



Εγώ δεν είχα νιώσει τη διαβόητη οικονομική κρίση, ώσπου μια μέρα περνώντας από το περίπτερο της γειτονιάς μου, υπέπεσα στον πειρασμό να αγοράσω το DVD της Τζούλιας. Όταν είδα την τιμή τα πάντα γύρω μου μαύρισαν και το στομάχι μου έσφιξε... Λυπημένος γυρνάω σπίτι, μπαίνω στη γνωστή πειρατική ιστοσελίδα και ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, το κατέβασα!! Παρανόμησα για τα μάτια (και όχι μόνο) της Τζούλιας! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!!!
Νότης, φοιτητής, 19 χρονών


Εμένα η μητέρα μου δουλεύει στο Δημόσιο και είναι 51 ετών. Για την ακρίβεια είναι νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου υπάρχουν απίστευτες ελλείψεις σε προσωπικό (τη δουλειά 7 ατόμων την κάνει μόνο ένας ή δύο σε κάποιες βάρδιες). Εν ολίγοις πεθαίνει στη δουλειά και στην ορθοστασία και το ξέρω γιατί τη βλέπω πώς έρχεται σπίτι. Εγώ ούτως ή άλλως δούλευα (σερβιτόρα) και η μητέρα μου έψαχνε και για δεύτερη δουλειά γιατί τα τελευταία χρόνια με την ακρίβεια πιέζεται αρκετά. Μια μέρα έρχεται και μας λέει: «Παιδιά δε βγαίνω και από του χρόνου δε θα μπορώ να πληρώσω το φροντιστήριο για τον αδελφό σας. Αυτό θα είναι άδικο όμως, γιατί εσείς οι μεγαλύτερες αδελφές του πήγατε, οπότε αποφάσισα να φύγω για Αγγλία να δουλέψω».  Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται. Θα δούμε τι θα γίνει...
Ειρήνη, φοιτήτρια, 19 χρονών


Η μητέρα μου δουλεύει πια μέχρι τις 9-10 η ώρα και δεν προλαβαίνω να τη βλέπω.
Κώστας, μαθητής, 13 χρονών



Καταρχάς έχω κόψει το φαγητό στο σχολείο. Και στις εξόδους μπυρίτσα και ξηροκαρπία στο λιμάνι!
Νάνσυ, μαθήτρια, 16 χρονών



Έχω αρχίσει να νιώθω λίγο άδικα! Είχα κάνει τόσα όνειρα για τις σπουδές μου και τώρα...
Στις εξετάσεις για το Erasmus πέρασα πρώτος και οι γονείς μου μού κάνουν παράπονα για το αν πρέπει η όχι να φύγω έξω... Το εκνευριστικό είναι ότι κάποιοι πανηλίθιοι ζουν ακόμα στην κοσμάρα τους! ΜΑΡΙΑ ΞΥΠΝΑ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΣΑΝΤΑ YSL ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
G.V., φοιτητής, 18 χρονών


Εγώ έπιασα δουλειά γιατί γουστάρω, όχι λόγω κρίσης. Γενικά είμαι σχεδόν το ίδιο και πιστεύω πως σχεδόν όλοι (εκτός από τα κατώτερα στρώματα) δεν έχουν βιώσει κρίση. Απλά έχουν υιοθετήσει τη σκέψη ότι βρίσκονται σε αυτήν. Η κρίση είναι η μαρκίζα που μας προβάλλουν οι κυβερνήσεις και τα μεγάλα κεφάλια για να μας δικαιολογούν χωρίς πολλά-πολλά τις μίζες, τα φακελώματα και τα λεφτά που μας έχουν ξεζουμίσει τόσα χρόνια. Είναι μια πρόφαση για να φοβίσουν τον κόσμο και να κλειστεί σπίτι του. RESISTENCIA!
Γιώργος, φοιτητής, 19 χρονών


Έπιασα δουλειά σε μια ό,τι να 'ναι καφετέρια τύπου ΚΑΠΗ, δεν τρώω πια έξω, οι δικοί μου γκρινιάζουν διαρκώς, μάλωσα για χρήματα, σταμάτησα τα μαθήματα γερμανικών... Το χειρότερο είναι ότι σταμάτησα και τα μαθήματα κιθάρας που ήταν η μόνη μου ελπίδα για το μέλλον, καθώς μας βλέπω στο πεζοδρόμια να παίζουμε Σιδηρόπουλο και να μαζεύουμε «tips» cent per cent.
Χριστίνα, μαθήτρια, 16 χρονών



Όλη η οικογένεια μου είναι σκατά λόγω οικονομικής κρίσης! Αδελφές: Απελπισμένες πτυχιούχες, και άνεργες. Μπαμπάς: Απελπισμένος σκέτο και άνεργος. Μαμά: Από στιγμή σε στιγμή άνεργη!
Της πουτάνας! Και εγώ που επιτέλους βρήκα κάτι να μ’ αρέσει πολύ στη ζωή μου (την κιθάρα) δεν έχω την ευκαιρία να πηγαίνω πλέον στο ωδείο γιατί «no money no funny» που λένε...! Έχω ξενερώσει.
Απ’ την άλλη, όλα αυτά που λέω είναι μαλακίες. Απορώ με τον εαυτό μου... Εδώ άνθρωποι αυτοκτονούν, δεν έχουν να φάνε, χάνουν τα σπίτια τους κι εγώ παραπονιέμαι γιατί δεν κάνω μαθήματα κιθάρας...!
Εμμανουέλα, μαθήτρια, 16 χρονών


 H κρίση χτύπησε και το συγκρότημά μου... Χάσαμε το φετινό Schoolwave... Παίρναμε όλοι λιγότερο χαρτζιλίκι και έτσι καταλήξαμε να μην έχουμε λεφτά να ηχογραφήσουμε ένα demo για να το στείλουμε συμμετοχή...
Πέτρος, μαθητής,17 χρονών


Τελευταία οι γονείς μου μού ξεκαθαρίσανε ότι αν δεν τελειώσω τη σχολή σε 4 χρόνια, μετά δεν πληρώνουν τίποτα.
M.G. , φοιτήτρια, 19 χρονών

 
 

ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ, ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ!!!!!

Η εταιρεία "Agas mfg" (ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΗΠΑ), θέτει ως υπογραφή, μια αμερικανική σημαία, σε t-shirt, banner, και κυματίζουσες ταινίες, σαν δήθεν κατασκευαστής των προϊόντων. 
 
Αν και έχουν ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, τα προϊόντα που φέρουν (αμερικάνικες) σημαίες παράγονται σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στο Βιετνάμ. 


Οι εργαζόμενοι του Βιετνάμ αμείβονται με κατώτατο μισθό τα 50 $ ανά μήνα. Οι σημαίες παράγονται στο Βιετνάμ και εξάγονται στη Φιλαδέλφεια, όπου το "Made in Vietnam" είναι αυτοκόλλητο και αφαιρείται από τα κουτιά. Από τις Παλέτες (εισαγωγής) λαμβάνονται και ανασυσκευάζονται σε κουτιά, που είναι με τον χαρακτηρισμό "Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ". 


Όταν καλείτε τον αριθμό τηλεφώνου τους 212-777-1178, στη πραγματικότητα καλείτε το Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ. Το γραφείο βρίσκεται στο Karlibach 29 Τελ Αβίβ-Yafo. Αν ρωτήσετε να μάθετε το όνομα των ιδιοκτητών, θα σας πουν ότι το όνομά του είναι "Ariel Davidson". Καλή τύχη, αν προσπαθήσετε να έρθετε σε επαφή....... 


AGAS MFG
East Tioga Street
Philadelphia Pennsylvania 19134
United States of America
>>>>>> Phone: 2127771178 <<<<<<
Web Address: www.agasmfg.com

Αναρτήθηκε από Ripoff Report
Μετάφραση ΜπαρμπαΝίκος

Πετρέλαια και «λεπτομέρειες» στο Αιγαίο....

Αφού διαβάσετε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο, δείτε και τα επιχειρήματα, του γιατί θα συμβεί αυτό εδώ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ  όπως πρώτοι προβλέψαμε: http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/08/blog-post_3238.html (Δ.Π.Γ)

Παρ' ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καθόλου αναφερθεί δημόσια στην υπόθεση του ενδεχόμενου επιχειρηματικής συμφωνίας για κοινή (ελληνοτουρκική) εκμετάλλευση πετρελαίων στο Αιγαίο, το ζήτημα συζητείται έντονα σε πολιτικά και οικονομικά παρασκήνια. Η γνωστή αναφορά του Αμερικανού υφυπουργού κ. Μόρνινγκσταρ προσφάτως στην Αθήνα για το ενδεχόμενο αυτό «άναψε φωτιές». Και τώρα σε ορισμένους κύκλους «ενδιαφερομένων» υποστηρίζεται ότι από το φθινόπωρο το ζήτημα μιας κοινής εκμετάλλευσης με «μαέστρο» ξένη εταιρεία θα μπει σε τροχιά κάποιων πρώτων εξελίξεων.
Η λογική μιας τέτοιας εξέλιξης είναι σε πρώτη ανάγνωση πειστική, αφού υποτίθεται ότι παρακάμπτει τα επί δεκαετίες «εκκρεμή» διμερή ζητήματα του Αιγαίου και βάζει σε κίνηση μια αμοιβαίως επωφελή επιχειρηματική συμφωνία. Ομως, τα πράγματα μάλλον δεν είναι τόσο απλά.
Στα διπλωματικά παρασκήνια, και ειδικότερα στον κύκλο των έμπειρων διπλωματικών παραγόντων που έχουν επί μακρόν χειρισθεί τα του Αιγαίου με συνομιλητή την Αγκυρα, επισημαίνονται ορισμένες σοβαρές δυσκολίες που θα είχε στην πράξη το εγχείρημα της κοινής εκμετάλλευσης με αποκλειστικώς εμπορικά κριτήρια.
Κατ' αρχάς τίθεται ένα ερώτημα που ζητάει απάντηση: Αν συμφωνηθεί η επιχείρηση της πετρελαϊκής συνεκμετάλλευσης, η Τουρκία θα πάψει να πετάει και να πλέει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, εκεί όπου θεωρεί «δεδομένο» ότι έχει κυριαρχικά δικαιώματα έως και διεκδικήσεις κυριαρχίας; Θα επιβάλλει δηλαδή η επιχειρηματική συμφωνία μιαν αναστολή της στρατιωτικής δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο; Με ποιο τρόπο θα μπουν λοιπόν «στην άκρη» τα «εκκρεμή» ζητήματα, αν η Αγκυρα δεν αλλάξει στρατιωτική συμπεριφορά στο Αιγαίο;
Αλλά υπάρχει το άλλο ζήτημα, το μείζον, που θα έχει να κάνει με τον προσδιορισμό των περιοχών έρευνας και εκμετάλλευσης. Με ποια μέθοδο υπολογισμών θα ορίσουν η «ουδέτερη» ξένη εταιρεία, η ελληνική και η τουρκική πλευρά τις περιοχές; Και ποια τμήματά της θα ανήκουν στη μία πλευρά ή στην άλλη για να υπολογιστούν και να διανεμηθούν τα κέρδη από την κοινή εκμετάλλευση; Δεν θα προκύψουν συνεπώς θέματα συζήτησης για χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και «γκρίζες περιοχές»;
Βετεράνος της ελληνικής διπλωματίας που βρέθηκε να συνομιλεί συχνά με την τουρκική πλευρά τα τελευταία χρόνια για τις «εκκρεμότητες» στο Αιγαίο υποστηρίζει σε ιδιαίτερες συζητήσεις του ότι, αν ο κ. Μάρνινγκσταρ απέφυγε να αναφερθεί σε «λεπτομέρειες», όπως είπε, των προβλημάτων του Αιγαίου και στάθηκε μόνο στην κεντρική ιδέα της συνεκμετάλλευσης, αυτό έγινε διότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει καλά ότι είναι ακριβώς οι «λεπτομέρειες» που συνιστούν το πρόβλημα στο Αιγαίο.
Από την ίδια πηγή αναφέρεται επίσης ότι η μεγάλη δυσκολία «συνεννόησης» της Αθήνας με την Αγκυρα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είναι ότι η τουρκική πλευρά δεν θεωρεί ότι «προκαλεί» την Ελλάδα με τη δράση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της, διότι εμφανίζεται πεπεισμένη πως δικαιούται να έχει τον έλεγχο στο μισό Αιγαίο στη βάση των θέσεών της για την υφαλοκρηπίδα, τις «γκρίζες ζώνες», τη χρήση των αεροδιαδρόμων και τα νομικά, βάσει διεθνών συμφωνιών, δικαιώματά της στον τομέα της έρευνας - διάσωσης.
Δεν θεωρούνται λοιπόν σήμερα από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών καθόλου εύκολες η ελληνοτουρκική «συνεννόηση» και η υπόθεση της πετρελαϊκής κοινής εκμετάλλευσης. 


Επισημαίνεται, δε, ότι σήμερα σχεδιάζει εξωτερική πολιτική στην Αγκυρα ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος δεν περιλαμβάνει στους υπολογισμούς του και στα επιχειρήματά του (φαίνεται αυτό και από το τελευταίο βιβλίο του για τη στρατηγική της Τουρκίας) τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ολα τούτα καθιστούν περίπλοκη και την υπόθεση των ορίων της κοινής εκμετάλλευσης. Εν αναμονή, λοιπόν...

Πηγή : http://www.dimokratiki.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://eglimatikotita.blogspot.com

Η Google ονομάζει τη Σάμο «Μαγκάιβερ»!!!

Η Google μέσα από την υπηρεσία Google Maps, αναγράφει το νησί της Σάμου ως Μαγκάιβερ!

Η αναγραφή της Σάμου με το όνομα του γνωστού τηλεοπτικού ήρωα που μεσουρανούσε από το 1985 έως το 1992, γίνεται σε όλες τις εκδόσεις του google maps, desktop και mobile ενώ στο Google Earth η ονομασία του νησιού γίνεται κανονικά.
Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία της αναφοράς ώστε να...

ενημερωθεί η Google άμεσα για το ασυνήθιστο πρόβλημα και να προχωρήσει στη διόρθωση του πριν αυτό πάρει διαστάσεις και στα υπόλοιπα νησιά (A-Team, Dukes, Mission Impossible, Knight Rider, Κάντυ Κάντυ κ.α)

 

Aπό το Αιώνια Ελληνική πίστη.!

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirus-ellas.blogspot.com

Πόσο ξεφτίλας μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος “για το κόμμα;”

Θεωρώ, ότι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να ελιχθεί, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να ψάξει επιχειρήματα, ενώ αντιλαμβάνεται την κωλοτούμπα είναι ξεφτίλας. 

Αν ήμουν γυναίκα του θα τον έδιωχνα από το σπίτι. “Ουστ ρε ξεφτίλα“, είναι το μόνο που μπορείς να πεις σε ελεεινά, χωρίς αυτοσεβασμό, κακόμοιρα ανθρωπάκια. Σε όσους δηλαδή, θα καταπιούν την πώληση της ΕΥΑΘ. Όταν μας τα είχαν πρήξει πέρυσι, επί μήνες, με εκατομμύρια πύρινα άρθρα, εναντίον του “ξεπουλήματος”.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν σ-α-φ-έ-σ-τ-α-τ-ο-ς. Πώς λοιπόν τώρα θα κάνεις α-κ-ρ-ι-β-ω-ς αυτό που λοιδωρούσες μόλις πριν από ένα χρόνο κ. πρωθυπουργέ;

 

από:taxalia

http://papaioannou.wordpress.com/

http://www.arxaiaithomi.gr

Συμβουλές στους νέους φοιτητές που θα αναζητήσουν στέγη!!!!

Χρήσιμες συμβουλές και επισημάνσεις στους νέους φοιτητές και σπουδαστές που θα αναζητήσουν στέγη μακριά από την οικία τους δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή.
 
Το ΚΕΠΚΑ καταρχήν υπενθυμίζει ότι για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λπ...
 
Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε, από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουμε τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούμε μεσιτικά γραφεία, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη.
 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, πρέπει να γνωρίζουμε:
* Τα σπίτια, στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά, σε σχέση, με αυτά, που βρίσκονται, εκτός κέντρου.
* Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
* Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε, στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουμε να κατοικούμε, στο σπίτι.
* Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού.
Πρέπει να γνωρίζουμε:
* Στις μισθώσεις κατοικιών, το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται, ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.
* Η μίσθωση κατοικίας ισχύει, τουλάχιστον για τρία χρόνια και αν ακόμα έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος.
* Αν ο συμβατικός χρόνος έχει καθοριστεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος, για τον υπόλοιπο χρόνο, το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται, ετησίως, κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του τιμαρίθμου του κόστους ζωής, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες.
* Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει, μόλις περάσει το διάστημα αυτό, χωρίς να απαιτείται τίποτε άλλο. Μάλιστα, θεωρείται ότι ανανεώνεται, για αόριστο χρόνο, όταν, μετά την παρέλευση του συμφωνημένου χρόνου, ο μεν ενοικιαστής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κατοικία, ο δε ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται.
* Η μίσθωση αόριστης διάρκειας, μετά την παρέλευση της τριετίας, λήγει, με καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.
* Προκαταβολή του ενοικίου επιτρέπεται, μόνο για τον τρέχοντα μήνα.
* Ο νόμος επιτρέπει να καταβληθεί εγγύηση, μέχρι του ποσού, που ισούται, με το άθροισμα δύο μηνιαίων μισθωμάτων (=ενοικίων).
* Δεν αποδεχόμαστε και δεν υπογράφουμε όρους, που δεν κατανοούμε ή με τους οποίους δε συμφωνούμε, απόλυτα. Σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης, περιέχονται όροι δυσμενείς, για τους ενοικιαστές π.χ. «Εάν ο ενοικιαστής διακόψει τη μίσθωση, πριν τη συμφωνημένη λήξη της, υποχρεούται να καταβάλει όλα τα ενοίκια, μέχρι τη λήξη». Τέτοιους όρους τους διαγράφουμε.
* Ο ιδιοκτήτης έχει την υποχρέωση να παραδώσει, στον ενοικιαστή, την κατοικία κατάλληλη, για τη χρήση, που συμφωνήθηκε και να τη διατηρεί, κατάλληλα, κατά τη μίσθωση.
* Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη του ακινήτου.
* Ο ιδιοκτήτης αποδίδει, στον ενοικιαστή, τις αναγκαίες δαπάνες, που αυτός έκανε στο ακίνητο.
* Ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται, για φθορές ή μεταβολές, που οφείλονται, στη συμφωνημένη χρήση.
* Έτσι, μπορούμε να διεκδικήσουμε: 1) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να κάνει, με δικά του έξοδα, τις απαραίτητες επισκευές, στο σπίτι (π.χ. βάψιμο, επισκευή παραθύρων κ.λπ.), ώστε αυτό να είναι κατάλληλο, για να κατοικήσουμε, 2) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να επισκευάζει, με δικά του έξοδα, τις βλάβες, που θα προξενούνται, στο σπίτι, στα πλαίσια της συνηθισμένης, από εμάς χρήσης του. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να αποκαθιστά ζημιές, που εμείς προκαλούμε, λόγω κακής χρήσης του σπιτιού.

Αφού συμφωνήσουμε, υπογράφουμε, γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο και απαιτούμε αντίγραφο θεωρημένο, από την εφορία. Σε καμία περίπτωση, δεν αποδεχόμαστε προτάσεις για αποδείξεις ενοικίου ή συμφωνητικά, για ποσά διαφορετικά των πραγματικών. Γινόμαστε συνένοχοι, σε φοροδιαφυγή του ιδιοκτήτη.
Εμείς, από την πλευρά μας, ως ενοικιαστές, πρέπει να επιδείξουμε συνέπεια, ως προς την καταβολή των μισθωμάτων (= ενοικίων), την καλή χρήση του σπιτιού και την εφαρμογή των κανονισμών της οικοδομής.
Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου.
Ο ενοικιαστής, κατά τη λήξη της μίσθωσης, έχει υποχρέωση να αποδώσει την κατοικία, στην κατάσταση, που την παρέλαβε.
Προσοχή! Από την 1η Ιανουαρίου 2008, το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, για τις κατοικίες.
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των Καταναλωτών.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30 
 

Προκήρυξη πρόσληψης 500 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία!!

Προκηρύχθηκε απο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο διαγωνισμός για την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών. 
 
Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε πεντακόσιους (500). Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους τα δικαιολογητικά τους μέχρι και την 13-09-2010. Μετά την ημερομηνία αυτή, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.
Από το συνολικό αριθμό των προσλαμβανομένων ποσοστό 80% (400 θέσεις), θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λ.π.) περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (με κλάδο Σπουδών δέσμης) και απολυτηρίων ΕΠΑ.Λ, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των ΕΠΑ.Σ και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Το υπόλοιπο ποσοστό 20%, ήτοι (100) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε δέσμη, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε. Β΄ Κύκλου), πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Β΄ Κύκλου σπουδών μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. (Τ.Ε.Ε. Β΄ Κύκλου Ο.Α.Ε.Δ.), πτυχίο Ναυτικού Λυκείου ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ. Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν θα καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους της άλλης κατηγορίας.
 
 
diorismos.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ :   http://anaggelioxoros.blogspot.com

Και οι 300 ήταν ΥΠΕΡ-ΕΝΟΧΟΙ !!!!!!!!!

Θυμάστε οτι "κάποιοι" απο τους 300, εκεί
μέσα σε εκείνο το φρουρούμενο "κοτέτσι",
κλέψανε τις ΘΥΣΙΕΣ, τον ΜΟΧΘΟ, τον ΚΟΠΟ
τόσων χρόνων ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ;

ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ!
Και οι υπόλοιποι της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κ(λ)ΑΣΤΑΣ;
Σε εμάς κάνουν τις κότες και μέσα στο
κοτέτσι ξεκαρδίζονται στα γέλια και στα
αστειάκια μεταξύ τους την ώρα που ψηφίζουν
για την δική μας ταφόπλακα. Τόσο αξίζουμε!
Εάν υπάρχουν ακόμη εκεί μέσα ΚΟΚΚΟΡΕΣ
να τσακιστούνε να ΚΑΤΑΔΩΣΟΥΝ και να μας
ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ τους ΕΝΟΧΟΥΣ!
Αλλιώς, σύντομα,
στην τελευταία ώρα ΟΛΩΝ των πολιτικών δέν
θα μπορούμε να σας "ξεχωρίσουμε" γιατι θα
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ και ΕΝΟΧΟΙ.
Μαζί με τα "φλωρά" θα κρέμμεται και
αυτός που για πολύν καιρό τώρα, σιωπά.
ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ! ΟΠΟΙΟΙ
ΤΑ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ!

Associated Press : Οι Έλληνες αρχίζουν να νιώθουν τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας

Μπορεί «η εγχείρηση να πέτυχε, αλλά ο ασθενής πέθανε». Κάπως έτσι περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ του το πρακτορείο «Associated Press» την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
 
Την ώρα που «το έλλειμμα έχει πτωτική πορεία», επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο, «δουλειές εξαφανίζονται, μαγαζιά κλείνουν και στους δρόμους επικρατεί η κατήφεια».

Και μπορεί «στα χαρτιά η μείωση του ελλείμματος να λειτουργεί» με τους στόχους να είναι ελαφρώς πάνω από το αναμενόμενο και την Ευρωπαϊκή Ενωση να χαρακτηρίζει «εντυπωσιακές τις προσπάθειες της Ελλάδας», αλλά σύμφωνα με το «Associated Press», «λιγότερο εντυπωσιασμένοι είναι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι λένε ότι οι καταναλωτές έχουν σφίξει το ζωνάρι, μειώνοντας τα περιττά έξοδα».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έρχονταν και αγόραζαν έναν διπλό εσπρέσσο και κάτι να φάνε», λέει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης καφετέριας κοντά στο Σύνταγμα. «Τώρα παίρνουν έναν μονό εσπρέσσο και φθηνότερο σάντουιτς», προσθέτει.

«Ακόμα και η παραμικρή αλλαγή, δηλαδή 50 λεπτά λιγότερο για κάθε πελάτη μεταφράζεται σε πτώση των εσόδων για το μαγαζί του της τάξης των 4.000 ευρώ το μήνα».

Επιπλέον, το Πρακτορείο τονίζει ότι οι τράπεζες είναι πλέον φειδωλές στη χορήγηση δανείων, ενώ αναφέρεται και στην έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου γι’ αυτόν το μήνα, σύμφωνα με την οποία το 15% των καταστημάτων έχει βάλει λουκέτο.

Εκθεση του Εμπορικού Επιμελητηρίου εξάλλου αποκάλυψε ότι το 93% των επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν είχαν πτώση των εσόδων τους εξαιτίας της κρίσης.

«Το φθινόπωρο προβλέπεται δύσκολο, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων».

«Οι συνδικαλιστές ενώσεις έχουν υποσχεθεί περισσότερες απεργίες και διαδηλώσεις. Οι οποίες το μόνο που θα κάνουν θα είναι να αυξήσουν τα προβλήματα», καταλήγει το πρακτορείο.


eglimatikotita
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://apolitistosteki.blogspot.com

Πίνουν και δεν ξέρουν τι κάνουν..

.. ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ
Μια μεθυσμένη Βρετανίδα ενώ βρισκόταν κοντά σε ένα μνημείο ηρώων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ούρησε πάνω σε ένα στεφάνι κι έκανε στοματικό έρωτα σε έναν άγνωστο!

Πρόκειται για την 32χρονη Γουέντι Λίουις που εντοπίστηκε από την κάμερα ασφάλειας που είναι τοποθετημένη στο μνημείο. Όταν η αστυνομικές αρχές έφτασαν εκεί είδαν την 32χρονη γονυπετή να ανακουφίζει σεξουαλικά κάποιον άγνωστο.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι εκείνη την μέρα η νεαρή απέδρασε κυριολεκτικά μέσα από το δικαστήριο χωρίς να.. περιμένει την ετυμηγορία των δικαστών. Μετά την φυγή της από το δικαστήριο, κυκλοφόρησε μια δήλωση της μέσω του δικηγόρου της, ζητώντας συγνώμη για τις πράξεις της.

"Ήμουν πολύ μεθυσμένη όταν έκανα αυτό που έκανα. Η ζωή μου είναι κόλαση από τότε. Αντιλαμβάνομαι το, αλλά εκείνη τη νύχτα είχα πλήρη άγνοια του τι έκανα. Το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι συγγνώμη. Και πάλι συγνώμη".


Στέφανος Νικήτας

ΠΗΓΗ:   http://trelokouneli.blogspot.com

Την έκαναν πόρνη σε ηλικία 12 ετών!!!

Πριν βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι της πορνείας, η Τζόαν δεν ήταν παρά ένα «κορίτσι της διπλανής πόρτας», που, όπως όλα τα άλλα, του άρεσε να ζωγραφίζει, να τραγουδάει και να παίζει με την παρέα του στα πάρκα του Λιντς. Ομως λίγες μέρες αφότου γιόρτασε τα δωδέκατα γενέθλιά της, η ανήλικη Βρετανίδα αποτέλεσε τον στόχο σωματεμπόρων που αφού πρώτα κατάφεραν να κερδίσουν ως «φίλοι» την εμπιστοσύνη της, στη συνέχεια τη μετέτρεψαν σε απόλυτο υποχείριό τους.

Σύμφωνα με τον «Ιντιπέντεντ», σήμερα η Βρετανία φαίνεται πως ζει έναν καινούργιο εφιάλτη, αυτόν της παράνομης διακίνησης και έκδοσης ανήλικων παιδιών από τα κυκλώματα της πορνείας. Παιδιών που δεν προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά είναι Βρετανοί πολίτες που εξαναγκάζονται να εξασκήσουν το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο.

Και η Τζόαν δεν είναι παρά μόνο μία από τις τριάντα οκτώ περιπτώσεις που έχουν ήδη καταγράψει οι αρμόδιες αρχές. «Σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια η Τζόαν είχε μεταμορφωθεί σε αγρίμι» δηλώνει σήμερα η μητέρα της Κριστίν, που δεν κατάφερε να γλιτώσει την κόρη της από τα νύχια των σωματεμπόρων. Οπως λέει: «Συχνά εξαφανιζόταν από το σπίτι, ακόμη και ολόκληρες εβδομάδες». Αυτό συνέβαινε επειδή οι «επαγγελματικές» της υποχρεώσεις την ανάγκαζαν κάποιες φορές κι αυθημερόν να πηγαίνει σε διαφορετική πόλη της Βρετανίας.

«Πολλές φορές αναγκάστηκα ακόμη και να την κλειδώσω στο σπίτι βλέποντάς τη να γίνεται ολοένα και πιο βίαιη, ακόμη και με τα πέντε αδέρφια της» θυμάται η Κριστίν. «Πιστεύω πως τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά της Τζόαν» καταγγέλλει η μητέρα της άτυχης κοπέλας. Οσο για τις αρχές; «Οσες φορές πήγα στην αστυνομία αντιμετώπισα τη γραφειοκρατική κωλυσιεργία» είπε η μητέρα της.

Σήμερα η Τζόαν, έχοντας κλείσει πια τα δεκαοκτώ της, έχει «συνταξιοδοτηθεί», καθώς οι σωματέμποροι ενδιαφέρονται μόνο για την παιδική σάρκα. Είναι πια ένα ράκος, ψυχικά και σωματικά, παραδομένο στην εξάρτηση στα ναρκωτικά.


ΠΗΓΗ:    Espresso
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://newscity1.blogspot.com

"ΚΙΤΡΙΝΟ" ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ!!!!

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια φάουλ ο Νίκος Στραβελάκης. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ και ενώ προσκεκλημένος ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διοικητής Αττικής, έβαλαν τίτλο : 

"ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟ". 

Δηλαδή, αγαπημένε Νίκο Στραβελάκη, την διαπραγμάτευση με τον κακοποιό την έκανε ο ΓΑΔΑρχης και όχι οι δύο διαπραγματευτές (ένας από τους οποίους μιλούσε ποντιακά)επειδή το δελτίο σου δεν κατόρθωσε να πάρει την άδεια για να έχει προσκεκλημένους τους διαπραγματευτές; Αυτή είναι η ... "γνωστή εγκυρότητα του ΜΕΓΚΑ"; Φάουλ στα κίτρινα του,κατά τα άλλα εξαιρετικού, του Νίκου Στραβελάκη... 

Βάσεις 2010 το αργότερο την Πέμπτη 26 Αυγούστου..!!

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα και τα ονόματα των επιτυχόντων σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, κ Γιάννη Πανάρετου, «την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας».
Η αγωνία στο κατακόρυφο λοιπόν καθώς πολλές οικογένειες θα αλλάξουν εντελώς την ζωή τους και τον προϋπολογισμό τους με βάση αυτά τα αποτελέσματα.
Μην ξεχνάτε: Ενημερωθείτε τόσο για το καθεστώς των μετεγγραφών όσο και για τις βάσεις προηγούμενων ετών.
Το madata.gr και σε αυτή τη στιγμή των ανακοινώσεων των βάσεων όπως και στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα βρίσκεται δίπλα στους νέους πλέον φοιτητές και σπουδαστές.
Καλά αποτελέσματα!

ΠΗΓΗ:   http://www.madata.gr

Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο κατεβάζουν οι μουσουλμάνοι στην Κομοτηνή!!!!

Ενώ στη Ξάνθη ακόμη «διαβουλεύονται» και ο Δήμαρχος Σελέρου Μπιρόλ κατηγορείται «ανοιχτά»από τη μειοννότητα ως...»ουρά» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν! Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Μπαντάκ Χουσεϊν, τον «κατηγορούν» ότι παίζει προσωπικά παιχνίδια με τον Τσετίν και ενδιαφέρεται μόνο να εκλεγεί ο ίδιος! Δεν κατεβαίνει ο Μαλκότς, αν δεν κατέβει αυτόνομος ο μειονοτικός συνδυασμός στον Δήμο Ξάνθης!

Aνατροπές με τους μειονοτικούς συνδυασμούς στη Θράκη

 
Ο ανεξάρτητος μειονοτικός δημοτικός συνδυασμός της Κομοτηνής, αναγκαστικά οδηγεί σε εξελίξεις τους μειονοτικούς και στους Δήμους Ξάνθης και Σελέρου δικαιώνοντας τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Μετέ.
Ενώ στη Ξάνθη ακόμη «διαβουλεύονται» και ο Δήμαρχος Σελέρου Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ κατηγορείται «ανοιχτά» από πρωτοκλασάτα στελέχη της μειονότητα ως... «ουρά» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κΜάντατζη τσετιν κι ότι «φοβάται» ότι με σταυρό δεν θα εκλεγεί ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος στο νέο Αβδήρων, στη Κομοτηνή σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τουρκικό προξενείο επέβαλε και κατεβαίνει οριστικά Ανεξάρτητος Μειονοτικός συνδυασμός για τον Δήμο Κομοτηνή με υποψήφιο δήμαρχο των πρόεδρο της Ένωσης «Τούρκων» Δασκάλων Δυτ. Θράκης! Εξέλιξη που δείχνει καθαρά ότι και στο Νομό Ξάνθης το θέμα με τους ανεξάρτητους μειονοτικούς συνδυασμούς, δεν έχει ακόμη «κλείσει»...

Πληροφορίες μετά τις παραπάνω εξελίξεις, φέρνουν πλέον σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και τον Πρόεδρο του Συνδυασμού «Ισότητα» για τον Δήμο Ξάνθης Μπαντάκ Χουσεϊν, τον οποίο πρωτοκλασάτα στελέχη ευθέως «κατηγορούν» ότι παίζει προσωπικα παιχνιδια με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν και ενδιαφέρεται μόνο να εκλεγεί ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και να συνεχίσει να είναι στο «παιχνίδι»! Παράλληλα καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές παίζει και ο έτερος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και οδοντίατρος Μαλκότς Χασάν που ανοιχτά διεμήνυσε στους πάντες ότι, «αν δεν κατέβει αυτόνομος ο μειονοτικός συνδυασμός στον Δήμο Ξάνθης», ο ίδιος δεν αποδέχεται τη πρόταση του Tσετίν και δεν κατεβαίνει με κομματικό ψηφοδέλτιο!

Εξελίξεις και στη Ξάνθη

 
Ανεξάρτητα πάντως από όλα τα παραπάνω, ο ανεξάρτητος μειονοτικός δημοτικός συνδυασμός της Κομοτηνής, αναγκαστικά οδηγεί σε εξελίξεις τους μειονοτικούς και στους Δήμους Ξάνθης και Σελέρου δικαιώνοντας τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Μετέ που εξ' αρχής είχε ταχτεί υπέρ αυτής της άποψης, αλλά και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της μειονότητας που αντιδρούν έντονα στο «καπέλωμα» που επιχειρεί ο βουλευτής Τσετίν στη προσπάθειά του να φανεί «αρεστός» στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!


ΠΗΓΗ:    http://www.elkosmos.gr

«Φρένο» του ΣτΕ στην Εκκλησία..!!!!!

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Εκκλησίας να πετύχει τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης 3.500 στρεμμάτων στη θέση Λακώματα Σχιστού στο Πέραμα, μετά την απόφαση που εκδόθηκε από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η έκταση αυτή, που ανήκει στην Εκκλησία, είχε κηρυχθεί αναδασωτέα από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής στις 30-10-2006, καθώς εμπίπτει στη ζώνη Α’ του όρους Αιγάλεω, η οποία προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.


Η Εκκλησία, όμως, προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής, ζητώντας την ακύρωσή της.


Σύμφωνα με το ΣτΕ που απέρριψε την προσφυγή της Εκκλησίας, η απόφαση για την αναδάσωση είναι επαρκώς αιτιολογημένη και αβάσιμοι όλοι οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί της Εκκλησίας που υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει γίνει επανειλημμένως άρση της αναδάσωσης για την εγκατάσταση διαφόρων χρήσεων (βιομηχανικής ζώνης, νεκροταφείου Σχιστού, χώρου απόθεσης απορριμμάτων),


Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε και το επιχείρημα που προβλήθηκε ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι δημόσια αλλά ανήκει στις οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας, με το σκεπτικό ότι η κήρυξη της ως αναδασωτέας δεν συναρτάται, κατά το νόμο με τον ιδιωτικό ή δημόσιο χαρακτήρα της.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας: «Δε μπόρεσα να αναγνωρίσω το παιδί μου»Πριν δολοφονήσει την 11χρονη, ο θύτης ήταν στο σπίτι της! BINTEO

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας: «Δε μπόρεσα να αναγνωρίσω το παιδί μου» - Λίγο πριν σκοτώσει το 11χρονο κορίτσι, ο δολοφόνος ήταν στο σπίτι της, με τον πατέρα της - Την παρέσυρε στο αυτοκίνητό του, τη βίασε, τη σκότωσε και την πέταξε γυμνή σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων 

BINTEO



ΠΗΓΗ:   http://laikoyra.blogspot.com

«Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου»....

«Χαλάει πλέον η παπαγαλία στην αντίληψη εξωτερικής απειλής στο νέο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας» σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah. Σε άρθρο της με τίτλο «Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου», η εφημερίδα σημειώνει πως το παραπάνω Έγγραφο, του οποίου συνεχίζεται η γραφή της ανανεωμένης μορφής του και είναι γνωστό ως «Βιβλίο των Κόκκινων Γραμμών» της Τουρκίας, οι γειτονικές χώρες δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως «εξωτερική απειλή», αλλά ως στοιχείο συνεργασίας.
Στο σχέδιο που ετοιμάζεται, το θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 ναυτικά μίλια, που μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν ως casus belli, στο εξής δεν θα θεωρείται ως προέχουσα απειλή, αναφέρει το δημοσίευμα. Κατ’ αυτό τον τρόπο συμπεριλαμβάνεται πλέον και στο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας η πολιτική της Τουρκίας για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες, που εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό. Πριν λίγο διάστημα, είχε παύσει να θεωρείται ως εσωτερική απειλή και ο «κίνδυνος οπισθοδρομικότητας».
Το εν λόγω Έγγραφο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και αναμένεται να επικυρωθεί στο ΣΕΑ, που θα συνέλθει το Δεκέμβριο του 2010. Στο πλαίσιο αυτό, θα διευρυνθούν οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που άρχισαν να εφαρμόζονται.
Στο τελευταίο Έγγραφο, που είχε γραφεί το 2005 και ανανεώνεται κάθε πενταετία, αναφερόταν ότι η επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών της υδάτων σε 12 ναυτικά μίλια θεωρείται αιτία πολέμου.
Στο νέο Έγγραφο, η επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα σε 12 μίλια δεν χαρακτηρίζεται ως προέχουσα απειλή, ενώ αντί γι’ αυτό υπογραμμίζεται η συνεργασία και αναφέρεται ότι με το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, που έχει ξεκινήσει με την Ελλάδα, στόχος είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε κάθε τομέα.
Ειδική θέση στο νέο Έγγραφο κατέχει και το Ιράν. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η «απειλή εξαγωγής καθεστώτος» από τη χώρα αυτή. Η πυρηνική ισχύ και το δυναμικό των πυρηνικών όπλων του Ιράν διατυπώνονται ως ένα «ανησυχητικό στοιχείο» και επισημαίνεται ότι η Τουρκία δεν θέλει με κανένα τρόπο πυρηνικά όπλα στην περιοχή της.
Στη θέση των απειλών που προέρχονται από την Ελλάδα, το Ιράν και το Ιράκ, τώρα πλέον γίνεται αναφορά στην αύξηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών. Η τρομοκρατία ΡΚΚ καταχωρείται ως απειλή και επισημαίνεται η συνεργασία με το Ιράκ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ. Επίσης, υπογραμμίζεται η αυξανόμενη συνεργασία με τη Ρωσία και το αναπτυσσόμενο εμπόριο.
Παράλληλα, σχεδιάζεται η αύξηση του ρόλου που παίζει ήδη η Τουρκία ως ενεργειακός διάδρομος, καθώς και ο ρόλος της για την τράνζιτ διέλευση της ενέργειας μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Για την Ε.Ε. επαναλαμβάνεται ότι ο ενταξιακός στόχος της Τουρκίας αποτελεί εθνική πολιτική, ενώ για την Κύπρο σημειώνεται ότι δεν αλλάζει ο στόχος αναφορικά με την εξεύρεση μιας διζωνικής λύσης.
Το ίδιο θέμα απασχολεί και δημοσίευμα της εφημερίδας «Milliyet» υπό τον τίτλο: «Απάλειψη απειλών από το Κόκκινο Βιβλίο». Στο δημοσίευμα τονίζεται πως στο τμήμα εξωτερικής πολιτικής του Πολιτικού Εγγράφου Εθνικής Ασφάλειας που ξαναγράφεται, η Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ και η Ελλάδα, που παλιότερα αναφέρονταν ως «προέχουσα απειλή» παύουν να αποτελούν απειλή.
Η εφημερίδα τονίζει ότι η θέση της κυβέρνησης του AKP για «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» θα θέσει τη σφραγίδα της στο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που ξαναγράφεται. Στο Βιβλίο γίνεται, επίσης, αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και πρώτο θέμα θα είναι η εκκαθάριση της Μέσης Ανατολής από τα πυρηνικά όπλα. Ενώ το Ιράκ παρουσιαζόταν ως απειλή στο προηγούμενο Έγγραφο λόγω του ΡΚΚ, το νέο Έγγραφο επισημαίνει τη συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης και τους Ιρακινούς στον αγώνα κατά του ΡΚΚ.

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Οι άνδρες με τα.. λάπτοπ!!!!!!!

Ομάδες κρούσης του ΣΔΟΕ θα πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους

Ειδική υπηρεσία συγκροτεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντλήσει έσοδα προκειμένου να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» των 2,8 δισ. ευρώ του επταμήνου και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό.

Το οικονομικό επιτελείο έδωσε εντολή να επισπευτεί το σχέδιο των «κινητών» εφοριών, με στόχο όχι μόνο τον άμεσο εξονυχιστικό έλεγχο, αλλά και τις επιτόπου επισκέψεις των ελεγκτών σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το σχέδιο στηρίζεται στην πλήρη εφαρμογή του συστήματος ELENXIS στις ΔΟΥ, στο ΣΔΟΕ, αλλά και στα Ελεγκτικά Κέντρα.

Το σύστημα θα δίνει σε πρώτη φάση τη δυνατότητα στους ελεγκτές να «επισκέπτονται» τις επιχειρήσεις με έναν φορητό υπολογιστή ανά χείρας, μέσω του οποίου θα συνδέονται ασύρματα με την κεντρική μονάδα του Taxis, αντλώντας πληροφορίες για το προφίλ της ελεγχόμενης εταιρίας.

Η εφαρμογή αυτή θα δίνει επίσης τη δυνατότητα στους ελεγκτές να μπορούν να δουν και το προφίλ κάθε φορολογούμενου, καθώς πρόθεση των παραγόντων του υπουργείου είναι να μπορέσουν οι ελεγκτές με τα λάπτοπ να γίνουν ομάδα κρούσης για τον άμεσο εντοπισμό παραβατών.

Πηγή:newsbeast
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://kontiloforos.blogspot.com