'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ερευνα-σοκ: Εθισμένοι σε αλκοόλ και τζόγο οι Ελληνες!!!!!!!!

"Ομηροι" του αλκοόλ και του τζόγου βρίσκονται οι Ελληνες και οι Ελληνίδες!

Ερευνα-σοκ, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Espresso», δείχνει ότι η εξάρτηση από αυτές τις καταστάσεις δεν γνωρίζει οικονομικά, μορφωτικά ή κοινωνικά όρια, παγιδεύοντας στα δίχτυα της ακόμη και οικογενειάρχες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και σταθερή απασχόληση. Τα στοιχεία από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η οικονομική κρίση θα σπρώξει ακόμη περισσότερους στην «παρηγοριά» του ποτού και στο κυνήγι του εύκολου κέρδους.


Από τα στατιστικά δεδομένα του κέντρου απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια «ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ» προκύπτουν εντυπωσιακά συμπεράσματα για την ταυτότητα των εξαρτημένων που ζητούν τη βοήθεια των ειδικών για να βγουν από το αδιέξοδο όπου έχουν οδηγηθεί. Ο ένας στους δύο που αντιμετωπίζει

 πρόβλημα με το ποτό είναι παντρεμένος και απόφοιτος ανώτερης ή ανώτατης σχολής, ενώ ένα στα τρία άτομα που εντάσσονται στο πρόγραμμα απεξάρτησης είναι γυναίκα, παρά την καταγεγραμμένη δυσκολία του «ασθενούς» φύλου να απευθυνθεί σε τέτοια προγράμματα. Από την άλλη, οι επτά στους δέκα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον τζόγο είναι άνθρωποι των πιο παραγωγικών ηλικιών (30 έως 49 ετών), ενώ ένας στους τέσσερις θυσιάζει κάθε εβδομάδα μέχρι και 3.000 ευρώ στον βωμό της θεάς Τύχης. Κοινό χαρακτηριστικό όσων χτύπησαν την πόρτα του κέντρου απεξάρτησης είναι ότι αποφάσισαν να ξεκινήσουν θεραπεία επειδή η εξάρτησή τους από το αλκοόλ ή τον τζόγο τούς οδήγησε μπροστά σε ανυπέρβλητα προσωπικά, οικονομικά ή επαγγελματικά προβλήματα.

Espresso 

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://laikoyra.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου