'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

"Η δυσκολότερη σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση"...

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι επιτροπές του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά ομαλά. Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι φέτος είναι ίσως η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά.

Έχουμε όπως είπε, το μισό αριθμό διορισμών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων. Ωστόσο, τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία, ενώ ενδεικτικά ανέφερε, ότι το ίδιο το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 λιγότερους υπαλλήλους. 



Τόνισε ιδιαίτερα, ότι έγινε εξορθολογισμός ούτως ώστε, να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί. Στις 5 Σεπτεμβρίου καταβάλλεται προσπάθεια κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός μαθητών, αλλά και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

Ηδη, λειτουργεί στο υπουργείο Παιδείας ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων.

Σήμερα, στο υπουργείο Παιδείας γίνεται σύσκεψη των 116 νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έγινε η επιλογή τους με το νέο νόμο και με βασικό στόχο την αποκομματικοποίηση της παιδείας. Η επιλογή έγινε, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοκρατίας με προϋποθέσεις και κριτήρια απολύτως αντικειμενικά.

Στους περιφερειακούς διευθυντές, δόθηκαν κατευθύνσεις για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών, για το ψηφιακό σχολείο, για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και τη διανομή των βιβλίων και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Επισήμανε μάλιστα, ότι κατόπιν συνεννοήσεων με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, είπε ότι την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. 


ΠΗΓΗ:   http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου