'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στο νοσοκομείο 17χρονη λόγω..facebook!!!!!!!!

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο μια 17χρονη μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι στην προσπάθειά της να χωρίσει δύο συμμαθήτριές της που καβγάδιζαν έντονα έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό ξεκίνησε, όταν οι δύο φίλες της άτυχης 17χρονης, αλβανικής και ελληνικής καταγωγής αντίστοιχα, άρχισαν να λογομαχούν, εξαιτίας μιας υβριστικής ανάρτησης που έγινε στο Facebook.

Ο καβγάς ξεκίνησε έξω από την Γκράβα και κατέληξε έξω από το σπίτι της 17χρονης κοπέλας από την Αλβανία. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η υπόθεση είχε λήξει, η μαθήτρια ανέβηκε στο σπίτι της, άρπαξε ένα μαχαίρι και στη συνέχεια επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον της κοπέλας, με την οποία τσακωνόταν.

Εκείνη την ώρα, μπήκε στη μέση η άτυχη συμμαθήτριά τους, η οποία και δέχθηκε μια μαχαιριά στον πνεύμονα.

Η 17χρονη δράστις συνελήφθη από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, όπου και κρατείται.


Zougla
http://trelospapagalos.blogspot.com/2010/09/17-facebook.html

Νόμιζε ότι τον κεράτωνε... και έγινε της κακομοίρας!!!!!

Μόνο ερωτικό καβγαδάκι δεν μπορούσε να αποκαλέσει κανείς αυτό που έγινε στο κέντρο της Πάτρας επί της οδούς Κορίνθου στις δύο και μισή το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Ένα ζευγάρι είχε σηκώσει το κέντρο της Πάτρας με...
τις φωνές!


Ο λόγος ήταν το κινητό της κοπέλας με τα... ύποπτα τηλεφωνήματα που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον σύντροφό της. Εκείνος της ζήτησε το λόγο γι' αυτά και όταν εκείνη δεν του έδωσε μια ικανοποιητική εξήγηση, της το πήρε. Και αυτό που ακολούθησε ήταν για... γέλια και για κλάματα. Άρχισε να τον σπρώχνει και να κλαίει με λυγμούς ουρλιάζοντας: «Φέρε μου πίσω το κινητό μου, το κινητό μου, δώστο μου, ρε!». Και όταν ήρθαν μερικοί για να τους χωρίσουν, άρχισε να παρακαλεί μια κυρία να την βοηθήσει: «Σας παρακαλώ, βοηθήστε με, δεν μου δίνει το κινητό μου, πάρτε με στο μαγαζί σας μέσα».

Ο νεαρός είχε μείνει άφωνος ειδικά όταν άρχισαν όλοι να τον επιπλήττουν και να του φωνάζουν. Ο ίδιος κάποια στιγμή δεν άντεξε και τους απάντησε: «Δεν είμαι κλέφτης, η κοπέλα μου είναι και μιλάει με κάτι τύπους στο τηλέφωνο συνέχεια».


Τελικά το θέμα έληξε και συνέχισαν χωριστά. Όσο για τον νεαρό ήταν αναψοκοκκινισμένος και ευτυχώς χωρίς κανένα σημάδι από την εξοργισμένη κοπέλα του γιατί «κερατάς και δαρμένος πάει πολύ»!


dinatos
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/blog-post_3981.html

Συνελήφθησαν Λιμενοφύλακες για ληστείες!!!!!

Σε τουλάχιστον δύο ληστείες φέρονται να εμπλέκονται δύο λιμενοφύλακες που συνελήφθησαν στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο λιμενικοί που ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις του σώματος, τα ξημερώματα της Κυριακής, όντας εκτός υπηρεσίας, επιτέθηκαν, μαζί με έναν ιδιώτη φίλο τους, σε έναν Αφγανό και έναν Παλαιστίνιο από τους οποίους άρπαξαν κινητά τηλέφωνα και άγνωστο χρηματικό ποσό.


Οι δύο λιμενικοί, όμως, φέρονται να εμπλέκονται και σε ληστεία που σημειώθηκε στις 8 Οκτωβρίου, όταν, μάλιστα, χρησιμοποίησαν και όπλο για να απειλήσουν τα θύματά τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr οι αστυνομικοί έφτασαν στους δύο λιμενοφύλακες χάρη στην παρατηρητικότητα των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν αυτοί που τους επιτέθηκαν.


Ο συγκεκριμένος αριθμός οδήγησε τους άνδρες της ΕΛΑΣ στην αρραβωνιαστικιά του ενός εκ των δύο λιμενοφυλάκων και από εκεί στους δύο συλληφθέντες.


Οι λιμενικοί έχουν οδηγηθεί, ήδη, ενώπιον του Εισαγγελέα ενώ αναμένεται να οδηγηθούν και ενώπιον του Ανακριτή. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=185048&cid=4 

Έχει "πήξει" από εγγραφές ο Τειρεσίας τους τελευταίους 6 μήνες!!!!

Τις 250 χιλιάδες προσεγγίζουν οι εγγραφές στη «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία» για ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές από την αρχή του χρόνου και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο τα συνολικά «φέσια» στη αγορά διαμορφώθηκαν στο 1,5 δισ. ευρώ, σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τα 2,5 δισ. ευρώ που ήταν το ίδιο διάστημα πέρυσι. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η «Τειρεσίας ΑΕ», τον Σεπτέμβριο είχαμε νέα επιβράδυνση στο ρυθμό των ακάλυπτων επιταγών. Συγκεκριμένα σφραγίστηκαν 18.533 επιταγές συνολικής αξίας 167,56 εκατ. ευρώ (το ποσό είναι μειωμένο κατά 12,43% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 και κατά 34,57% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009).

Επίσης δεν πληρώθηκαν 13.581 συναλλαγματικές, συνολικού ποσού 19,8 εκατ. ευρώ, ποσό που εμφανίζει μείωση κατά 8,22% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και -19% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009.

http://www.news21.gr/content.php?cid=114#c16728

Δεν αντέχω άλλο τα οικονομικά αδιέξοδα. θα ζήσω σε τροχόσπιτο!!!!!!!!!!!



http://drymadesnews.blogspot.com/2010/10/blog-post_2559.html

Φυγάδεψαν τον πρωθυπουργό..μέσω Δομοκού!!!!

Πρωτοφανής διασυρμός ενός πρωθυπουργού που κρύφτηκε μετά την προεκλογική φιέστα στη Λάρισα.

 Φοβήθηκε να αντικρύσει τους καθημερινούς πολίτες στα μάτια και πήρε τα βουνά!Τι απέκρυψαν οι Αρχές και δεν αποκάλυψαν τα συμβατικά ΜΜΕ για την περιπλάνησή του από.......
χωρίου εις χωρίον στην ορεινή κεντρική Ελλάδα χθές Κυριακή.

Δείτε ολόκληρο το αποκαλυπτικό βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=RiOx-ORqU74


Εναν άνευ προηγουμένου αυτοεξευτελισμό υπέστη την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας οδικά από τη Λάρισα.Φοβήθηκε να κυττάξει στα μάτια τους πολίτες που είχαν ανοίξει τα διόδια της Πελασγίας και έντρομος ζήτησε από τους υπεύθυνους να γυρίσει στην Αθήνα μέσω του ορεινού Δομοκού.Το αποκαλυπτικό βίντεο ξεσκεπάζει την κυβερνητική γύμνια, με τους πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ και των δυνάμεων ασφαλείας να περιμένουν τον πρωθυπουργό στα ανοιχτά διόδια για να τον προστατέψουν από τους.. πολίτες, ενώ αυτός έχει τραπεί σε φυγή παίρνοντας κυριολεκτικά τα βουνά..


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Πολίτες των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων που διαδηλώνουν κατά των Διοδίων ανοίγοντας τον σταθμό Πελασγίας προκειμένου να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί την Κυριακή το μεσημέρι,έχουν περάσει άλλη μία ημέρα αγώνα στο δρόμο.Ξαφνικά ο χώρος κατακλύζεται από ενστολες δυνάμεις της Αστυνομίας,δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας που σε λίγο πλαισιώνονται από πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ.

Ο επικεφαλής κρατικής ασφάλειας Κεντρικής Ελλάδας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, πληροφορούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο διότι πρόκειται να περάσει ο πρωθυπουργός,επιστρέφοντας από τη Λάρισα.

Οι πολίτες μέλη των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων απορρίπτουν κάθε περίπτωση απομάκρυνσής τους και δηλώνουν ότι είναι μία ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει παιρνώντας, την ογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου για τα χαράτσια των διοδίων που απλά είναι μέρος της λαίλαπας που περιλαμβάνει την περικοπή μισθών και συντάξεων και τη ληστρική επιδρομή του κράτους και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εναντίον του λαικού εισοδήματος που μεταφράζεται σε αβάσταχτη ακρίβεια,ανεργία,λουκέτα και οικονομικό χάος.
Οι υπεύθυνοι επιμένουν και οι πολίτες αρνούνται κάθετα να απομακρυνθούν.Η ώρα περνάει, αλλά ο έλληνας πρωθυπουργός δέν εμφανίζεται..

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SC, όταν οι υπεύθυνοι της ακολουθίας του πληροφορούν τον πρωθυπουργό ότι στο δρόμο πρός την Αθήνα θα συναντήσει αναγκαστικά πολίτες που διαμαρτύρονται,ζητάει να μήν περάσει από το σημείο της συγκέντρωσης προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση αυτή.Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του προτείνουν να αλλάξει κατεύθυνση και να γυρίσει στην Αθήνα μέσω Δομοκού.
Το ταξίδι της ντροπιαστικής επιστροφής του ελληνα πρωθυπουργού και της περιπλάνησης του στην ορεινή κεντρική Ελλάδα, μόλις έχει αρχίσει..



.stopcartel.info
sibraxi.politon@tellas.gr

Βρέθηκε η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της....

Σήμερα το απόγευμα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων εντόπισε την μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο παιδί της στα σκαλοπάτια εκκλησίας, στην περιοχή του Γκύζη.

Πρόκειται για μία γυναίκα 39 ετών, που ζει με την 65 χρονη μητέρα της, η οποία επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα που την οδήγησαν στην πράξη αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού, το οποίο γεννήθηκε εκτός γάμου, δεν ήθελε να το κρατήσουν, ωστόσο η γυναίκα αποφάσισε μην προβεί σε έκτρωση.


Σημειώνεται ότι η μητέρα είχε επισκεφθεί τον γυναικολόγο μόλις μία φορά, κατά τη διάρκεια του τέταρτου μήνα της κύησης, ενώ γέννησε μόνη της στο σπίτι, με τη βοήθεια της μητέρας της, περίπου στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.


Λίγο αργότερα, μαζί με την μητέρα της εγκατέλειψαν το νεογέννητο παιδί στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού, μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι τους. Ξαναπέρασαν μάλιστα από το σημείο για να βεβαιωθούν ότι το βρέφος βρέθηκε.


«Πίστευα ότι ο θεός θα το βοηθούσε», ήταν τα λόγια της 39χρονης. Αυτή τη στιγμή η 39χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου της παρέχεται νοσηλεία μετά τον τοκετό, ενώ ο Εισαγγελέας έχει σχηματίσει δικογραφία εις βάρος της.


zougla.gr
madata.gr 

Σοκ στη Λαμία! Σκότωσαν τον "λάθος" άνθρωπο!!!!

Αγριο φονικό για τα μάτια μιας γυναίκας συνέβη σε κατάστημα ουζερί στη Λαμία, όταν σε έξαλλη κατάσταση ένας Αλβανός και δύο φίλοι του άρχισαν να χτυπούν με σιδερογροθιές και να μαχαιρώνουν τρεις ομοεθνείς τους.  

Τελικά οι δράστες αποχώρησαν σαν κύριοι, έχοντας όμως σκοτώσει τον λάθος άνθρωπο. Το απίστευτο αιματηρό περιστατικό, που έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στους κατοίκους, έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια αρκετών θαμώνων που βρίσκονταν στο κατάστημα για να απολαύσουν το ούζο τους.

Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, όλα ξεκίνησαν όταν στο μαγαζί μπήκαν τρεις αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής και κατευθύνθηκαν προς το τραπέζι όπου καθόταν μια άλλη παρέα, αποτελούμενη από τρεις ομοεθνείς τους. Αρχικά όλοι θεώρησαν ότι οι δράστες ήταν φίλοι με τους Αλβανούς θαμώνες του ουζερί κι έτσι δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Λίγα δευτερόλεπτα όμως αργότερα το αίμα άρχισε να κυλά σαν ποτάμι και όσοι κάθονταν στα διπλανά τραπέζια έτρεχαν πανικόβλητοι να φύγουν για να σωθούν.

Οπως έχει προκύψει από την προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Φθιώτιδας, ένας από τους τρεις αλλοδαπούς που μπήκαν στο κατάστημα χωρίς να πει κουβέντα έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι μπροστά στους πελάτες και χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή το κάρφωσε με μανία στα πλευρά του 34χρονου Αλβανού που του είχε γυρισμένη την πλάτη. Ταυτόχρονα οι άλλοι δύο με σιδερογροθιές χτυπούσαν τους άλλους δύο της παρέας, έναν 27χρονο και έναν 28χρονο Αλβανό.

Οταν ο «μαχαιροβγάλτης», όπως τον περιγράφουν οι μάρτυρες, βεβαιώθηκε ότι το θύμα του είναι νεκρό, στράφηκε προς το μέρος του 28χρονου της παρέας και προσπάθησε να τον μαχαιρώσει. Εκείνος όμως πρόλαβε να αρπάξει μια καρέκλα και να προστατευτεί. Στη συνέχεια οι τρεις δράστες, ψύχραιμοι και σαν να μη συνέβη τίποτα, βγήκαν από το μαγαζί και έφυγαν πεζή. Στο σημείο μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν τους αιμόφυρτους άντρες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο 28χρονος πριν μπει στο ασθενοφόρο είπε στους αστυνομικούς ότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός του και πως στο παρελθόν είχαν έρθει σε διένεξη για τα μάτια μιας νεαρής γυναίκας. Ο ίδιος όμως νόμιζε ότι ο θυμός και η απογοήτευση του δράστη είχαν πια περάσει. Ολα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι ο δράστης ήθελε νεκρό τον 28χρονο και όχι τον 34χρονο φίλο του, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, με τη λάθος παρέα.


espressonews.gr
madata.gr

Αφου δεν μπορουμε εδώ παμε να αγοράσουμε εκτός Ελλάδας!!!!

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα και την Ιταλία ωθεί ανοδικά τις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο, σύμφωνα με το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτερου στελέχους της μεγαλύτερης ιστοσελίδας στεγαστικών ζητημάτων στη Βρετανία.

Ο Μάϊλς Σίπσαϊντ, εμπορικός διευθυντής της «Rightmove Plc» δήλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Bloomberg ότι «οι αγοραστές με μετρητά είναι περισσότερο ο κανόνας παρά η εξαίρεση σε πολλές περιοχές του Λονδίνου». 

«Με τους κτηματομεσίτες να αναφέρουν (σ.σ. την ύπαρξη) κύματος αγοραστών από την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίοι αναζητούν ασφαλείς επενδυτικούς θύλακες για τα μετρητά τους, το Λονδίνο παραμένει δημοφιλές, γεγονός που θα συντηρήσει το επίπεδο τιμών στο ακριβό σκέλος της αγοράς ακινήτων, σε αντίθεση με το υπόλοιπο της χώρας».

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά το μήνα Οκτώβριο οι πωλητές ακινήτων στο Λονδίνο αύξησαν το επίπεδο των τιμών που ζητούν στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου, αδιαφορώντας για τις προκλήσεις που προβάλει η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή από το τέλος του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου.

http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_4250.html

Χρωστάτε ΦΠΑ; Δεν έχει επιστροφές...!!!!

Α
υστηρούς ελέγχους στις επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης που διαθέτουν πρατηριούχοι και πωλητές θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών. 

Στην περίπτωση που οι ίδιοι ή και οι σύζυγοί τους έχουν οφειλές προς το δημόσιο ή δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα παγώνουν οι επιστροφές. 

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στην απόφαση ορίζεται ότι για όσους δικαιούχους επιστροφών φόρων διαπιστώνεται -μετά από έλεγχο των στοιχείων του ΗΦΑΙΣΤΟΣ- ότι είναι φορολογικά ενήμεροι οι επιστροφές θα πιστώνονται κανονικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό. 

Για όσους δικαιούχους όμως διαπιστώνεται ότι έχουν ληξιπρόθεσμα ατομικά χρέη, ληξιπρόθεσμα χρέη συνυποχρέωσης ή συνυπευθυνότητας, ληξιπρόθεσμα χρέη συζύγου ή έχουν σε βάρος τους εντολή δέσμευσης έκδοσης Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, καθώς και για όσους δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή περιοδικές ή εκκαθαριστικές δηλώσεις φόρου προστιθέμενης αξίας, το Πληροφοριακό Σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ θα ενημερώνει ηλεκτρονικά τους δικαιούχους ότι λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων που παρουσιάζονται στη βάση δεδομένων του ΟΠΣΦ (TAXIS), το προς επιστροφή ποσό μεταβιβάζεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας τους, από την οποία μπορούν να το εισπράξουν αφού προηγουμένως τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα που έχουν. 

http://dete.gr/news.php?article_id=9380

Αστυνομικός εμπλέκεται σε ληστεία τράπεζας!!!!

Ένας δημοτικός αστυνομικός, φαίνεται να πέρασε στην αντίθετη πλευρά του νόμου, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλέκεται, μαζί με την αρραβωνιαστικιά...
 του, σε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες, σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Τρίπολη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Τρίπολης, συνέλαβαν την 27χρονη, στα πλαίσια έρευνας, για την εξιχνίαση ληστείας, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 15/10.

Η κοπέλα, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε τους τρεις δράστες της ληστείας, αλβανικής καταγωγής, μετά το συμβάν, σε σημείο που δεν έχει εξακριβωθεί.

Οι ληστές, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους και κρατώντας καλάσνικοφ, είχαν εξαναγκάσει τους υπαλλήλους της τράπεζας, να τους δώσουν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Στην 27χρονη επιδείχθηκαν από τους αστυνομικούς, φωτογραφίες υπόπτων και σύμφωνα με πληροφορίες αναγνώρισε έναν εκ των δραστών.

Σε βάρος της νεαρής γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον ΕισαγγελέαΠλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ ο μνηστήρας της και οι τρεις ληστές αναζητούνται.

cosmo.gr

Έρχονται κινητοποιήσεις...

Με δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ, στα σχέδια εξυγίανσης της κυβέρνησης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μεγάλη ένταση στη Γενική Συνέλευση. Προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα, αλλά και σε 24ωρη απεργία.

Ένταση, διαπληκτισμοί και φραστικά πυρά προς τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΘΕΛ πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση των εργαζομένων το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, με θέμα την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ που αναγγέλθηκε εμμέσως πλην σαφώς από την κυβερνητική ηγεσία.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης που γίνεται στον απόηχο μεγάλων αλλαγών στην οργανωτική δομή των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αμφισβητήθηκε η υφιστάμενη συνδικαλιστική ηγεσία και όπως δείχνουν τα πράγματα θα υπάρξει νέο αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

Δεν έλειψαν από τις τοποθετήσεις και οι υψηλοί τόνοι, με απειλές για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι κατά καιρούς εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Δημήτρη Ρέππα, για σειρά μέτρων, με στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών, που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στο στόχαστρο αναμένεται να μπουν και οι μισθοί των εργαζομένων, αλλά και περικοπές σε μισθούς.

Οι υπάλληλοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, για την προσεχή Δευτέρα και Τετάρτη, 25 και 27 του μηνός αντίστοιχα, πιθανή 24ωρη απεργία στις 2 Νοεμβρίου και συνέχιση των κινητοποιήσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις  από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.



Σάλος με καυτό XXX καρναβαλικό βίντεο..!!!!

Σάλο προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, το οποίο
φέρεται να έχει τραβηχτεί την περίοδο του καρναβαλιού και περιλαμβάνει σκηνές σκληρού σεξ.

Και η είδηση βρίσκεται στο ότι, όπως διαδίδεται στο Διαδίκτυο, το βίντεο, διάρκειας 23 λεπτών έχει τραβηχτεί σε κλαμπ της Πάτρας!

Μάλιστα, στη «ροζ» ιστοσελίδα στην...

οποία ανέβηκε υπάρχει η προτροπή «εδώ δείτε καρναβάλι», ενώ ο κύριος τίτλος είναι: «Θέλουμε κι εμείς τέτοιο καρναβάλι».

Το βίντεο δείχνει καθαρά το εσωτερικό του κλαμπ, που φαίνεται ότι είναι διακοσμημένο με καρναβαλικά στοιχεία και στην... πίστα του επαγγελματίες του είδους να επιδίδονται σε live σεξ, προς τέρψη των θαμώνων, που παρακολουθούν εκστασιασμένοι το θέαμα.

Αν και κλαμπ στην Πάτρα κατά καιρούς προσφέρουν στους θαμώνες τους αισθησιακούς χορούς από καλλίγραμμες κοπέλες και εντυπωσιακούς άνδρες, το live σεξ δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα τους.

Και όσο για κάποιες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν για πριβέ live σεξ σε κλαμπ της Πάτρας, αυτές δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν! Πάντως, συνεργάτης του «Κόσμου» που είδε τις σκηνές αναγνώρισε το «κλαμπ»!

Πηγή : TNSite

Του έκλεψε το λάπτοπ και του έστειλε τα αρχεία του με usb!!!!!

“Εντάξει, σου βούτηξα του laptop αλλά κρίμα είναι να χάσεις όλα τα σημαντικά αρχεία”. Με αυτή τη φράση άνοιξε το email που έστειλε ένας κλέφτης στο θύμα του στη Σουηδία!

Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Umea της Βόρειας Σουηδίας άνοιξε τα email του και έμεινε με το στόμα ανοιχτό.


Ο άνθρωπος που του είχε κλέψει τον φορητό του υπολογιστή του είχε στείλει με ένα memory stick όλα τα αρχεία που είχε αποθηκευμένα, λέγοντας του στο email ότι κατανοεί τη σκληρή...

δουλειά που είχε κάνει τόσο καιρό και πόσο πολύτιμα ήταν γι' αυτόν τα αρχεία.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα, όταν ο καθηγητής είχε αφήσει την τσάντα του στα σκαλιά της πολυκατοικίας μέχρι να πάει βγάλει τα ρούχα του από το κοινό πλυντήριο.


Όταν γύρισε με τη λεκάνη στα χέρια είδε τη τσάντα χωρίς το λάπτοπ μέσα, ενώ του είχαν πάρει και το πορτοφόλι του.


Μόλις την Παρασκευή έλαβε έναν φάκελο που είχε μέσα ενα memory stick. Ανοίγωντας τον σταθερό υπολογιστή του σπιτιού του είδε και το email του κλέφτη που τον ενημέρωνε ότι το stick είχε όλα τα έγγραφα που είχε αποθηκευμένα στο κλεμμένο laptop!


“Αυτή η ιστορία με συγκίνησε κατά κάποιο τρόπο” είπε ο καθηγητής στην τοπική εφημερίδα Vasterbottens-Kuriren.


apolitistosteki.blogspot.com
http://rokakias.blogspot.com/2010/10/usb.html

Συνέλαβαν μαθήτρια με χασίς!!!!!

Δ
εκατετράχρονη μαθήτρια συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών αφήνοντας άφωνους ακόμη και τους έμπειρους άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, μόλις ανακάλυψαν την ηλικία της. 

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, το κορίτσι, ηλικίας μόλις 14 ετών, συνελήφθη μαζί με έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άντρα, ύστερα από καταδίωξη στους δρόμους της πόλης. 

Η 14χρονη μαθήτρια ήταν συνεπιβάτισσα στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 37χρονος, ο οποίος πάτησε γκάζι όταν έπεσε σε μπλόκο και οι άντρες της αστυνομίας τού έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη στους δρόμους του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα η μηχανή να βρεθεί μέσα σε αστυνομικό κλοιό και να συλληφθούν οι δύο επιβάτες. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 110 γραμμάρια χασίς. Μετά τη σύλληψη της ανήλικης συνελήφθη και η μητέρα της με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Ωστόσο οι εκπλήξεις για τους άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγες ώρες αργότερα στα χέρια τους έπεσε ακόμη μία νεαρή γυναίκα, η οποία, αν και είναι μόλις 22 ετών, φέρεται να είναι από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στο νησί. Η 22χρονη συνελήφθη στο λιμάνι του Ηρακλείου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να απολογηθεί για την «ποικιλία» ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στην κατοχή της. 

Συγκεκριμένα κατείχε ηρωίνη βάρους ενός κιλού, καθώς και 150 γραμμάρια κοκαΐνη, που θα τα διοχέτευε στις πιάτσες των ναρκομανών της Κρήτης. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή γυναίκα φέρεται να είναι μέλος μεγάλου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που εφοδιάζει με ναρκωτικές ουσίες πολλές πόλεις στην Ελλάδα. 

Σε έρευνα που διενεργήθηκε και στο σπίτι της στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργατών της. 

http://dete.gr/news.php?article_id=9359

Απαγωγή 32χρονου για οικονομικές διαφορές!!!

Την υπόθεση αρπαγής από αγνώστους, ενός 32χρονου άνδρα από το σπίτι του στη Μεσσηνία, για λογαριασμό τρίτου προσώπου, με τον οποίο έχει οικονομικές διαφορές αλλά φοβάται να κατονομάσει, ερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας..

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου (16/10) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων, από συγγενικό πρόσωπο, ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, τρεις άγνωστοι άρπαξαν τον 32χρονο και τον έβαλαν παρά τη θέλησή του σε ΙΧ επιβατικό που οδηγούσε ο ένας εξ' αυτών, ενώ οι άλλοι δύο επιβιβάστηκαν σε δύο άλλα αυτοκίνητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από αναζήτηση, ένα από τα αυτοκίνητα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της τροχαίας Τρίπολης, στην Εθνική Οδό λίγο έξω από την Τρίπολη και σε έλεγχο που έγινε στον 41χρονο οδηγό, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα εύχρηστο πιστόλι 22mm με πέντε σφαίρες που κατείχε παράνομα.

Ο 41χρονος που προσέχθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας, αναγνωρίστηκε από τον καταγγέλλοντα, ως ένας εκ των τριών που συμμετείχε στην αρπαγή του 32χρονου συγγενούς του.
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο 32χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το συγγενικό του πρόσωπο και τον ενημέρωσε ότι επέστρεψε στο σπίτι του και είναι καλά στην υγεία του. 

κατέθεσε δε στην Ασφάλεια της Καλαμάτας πως οι τρείς που τον άρπαξαν του ήταν άγνωστοι, τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει, ενεργώντας για λογαριασμό γνωστού του ατόμου, με τον οποίο έχει οικονομικές διαφορές και τον οποίο δεν κατονόμασε, τον οδήγησαν στην Αθήνα και όπως ανέφερε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του οδηγού με το άγνωστο άτομο, τον επέστρεψαν στο σπίτι του.

Ο 41χρονος που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ο οποίος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται για την ανακάλυψη των λοιπών δραστών και την διαλεύκανση της υπόθεσης από την Ασφάλεια Καλαμάτας, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Καλαμάτας.

Έδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένους σε χωριό της Μεσσηνίας

Σε χωριό του Δήμου Αετού Μεσσηνίας, το πρωί της Δευτέρας τρεις νεαροί φορώντας κουκούλες και με την απειλή μαχαιριού εισέβαλαν από ανοικτή πόρτα στο σπίτι ενός 72χρονου συνταξιούχου, τη στιγμή είχαν ξυπνήσει με την 76χρονη σύζυγό του, τους ακινητοποίησαν δένοντάς τους τα χέρια με αυτοκόλλητη ταινία. Έψαξαν όλο το σπίτι και αφαίρεσαν το ποσό των 500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας περί τα 2.000 ευρώ κι ακολούθως διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Οι ηλικιωμένοι αφού κατάφεραν να ελευθερωθούν ειδοποίησαν την αστυνομία που διεξάγει αναζητήσεις κι ενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Κοπανακίου σε συνεργασία με την ασφάλεια Καλαμάτας. 

cosmo.gr

Στριπτίζ με άρωμα… πανεπιστημίου!!!!

Ποιος είπε ότι οι γυναίκες που δουλεύουν χορεύτριες σε στριπ κλαμπ είναι γυναίκες που άφησαν σε μικρή ηλικία τα γράμματα για ν’ ασχοληθούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Ερευνητές απ' το Πανεπιστήμιο του Leeds συμπέραιναν ότι στη Βρετανία μία στις τέσσερις γυναίκες που εργάζονται ως χορεύτριες σε στριπτιτζάδικα έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και ότι έχουν επιλέξει οι ίδιες αυτό το επάγγελαμ είτε επειδή τους αρέσει είτε επειδή κερδίζουν αρκετά χρήματα!

«Τέτοιες γυναίκες δεν είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης, γιατί αυτές κερδίζουν χρήματα από έναν χορό τριών λεπτών και λίγη κουβέντα», είπε η δρ. Τίλα Σάντερς, ένα μέλος της ομάδας έρευνας, στην εφημερίδα Independent.

Σύμφωνα με αρχικά ευρήματα της έρευνας που κράτησε ένα χρόνο, μια χορεύτρια κερδίζει κατά μέσο όρο περίπου 280€ καθαρά τη βραδιά (μετά την αφαίρεση της προμήθειας του κλαμπ και τους φόρους) εξασφαλίζοντάς της ένα ετήσιο εισόδημα μεταξύ 30.000 και 60.000€.

Μεταξύ των χορευτριών ήταν και ηθοποιοί και μοντέλα που θεώρησαν ότι μπορούν να συνδυάζουν τη δουλειά αυτή με τις άλλες δουλειές τους ή την εκπαίδευσή τους, και άνεργες απόφοιτες που διαπίστωσαν ότι ο χορός σε στριπ πληρώνει καλύτερα από άλλες μορφές απασχόλησης όπως η δουλειά σε μπαρ. Περίπου το 14% δουλεύει για να πληρώσει κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα και περίπου 6% για να χρηματοδοτήσει ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών!

Αυτό μας έλειπε… Μια επιπλέον δικαιολογία από τους άνδρες για να επισκέπτονται τα στριπ κλαμπ: «Μα βρε αγάπη μου, είναι για καλό σκοπό! Συγκεντρώνει χρήματα για το μεταπτυχιακό της η κοπέλα!»…


star.gr

Εφαρμογές του Facebook διαρρέουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες!

Πολλές από τις εφαρμογές του Facebook διαρρέουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες παραβαίνοντας την αρχή της εμπιστευτικότητας, τονίζει η Ουολ Στριτ Τζερναλ.


Πολλές από τις εφαρμογές που παρέχονται από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν...
παράσχει σε εταιρίες πληροφορίες για την ταυτότητα εκατομμυρίων χρηστών του, κατά παράβασιν των συμπεφωνημένων κανόνων εμπιστευτικότητας, τονίζεται στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Ουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι προγραμματιστές των πιο δημοφιλών εφαρμογών στο Facebook έχουν διαβιβάσει σε διαφημιστές και εταιρείες ερευνών στο Ιντερνέτ πληροφορίες όπως το όνομα, ή τα ονόματα των φίλων δεκάδων χρηστών του, «περιλαμβανομένων και όσων είχαν επιλέξει στις ρυθμίσεις τους τις εντολές της εμπιστευτικότητας, ώστε το προφίλ τους να παραμείνει εντελώς ιδιωτικό».


«Αυτή η πρακτική παραβιάζει τους κανόνες του Facebook και επαναφέρει στην επιφάνεια τα ερωτηματικά για τη δυνατότητά του να προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών του», προσθέτει η εφημερίδα.


Η Ουόλ Στριτ Τζέρναλ επικαλείται επίσης και εκπρόσωπο του Facebook, ο οποίος διαβεβαιώνει πως η ιστοσελίδα λαμβάνει όλα τα μέσα «προκειμένου να μειώσει με δρακόντεια μέτρα» την έκθεση των προσωπικών πληροφοριών του χρήστη της.


«Η ταυτότητα ενός χρήστη μπορεί να διαδοθεί αθέλητα από τη μηχανή πλοήγησής του, ή από μία εφαρμογή», τονίζει ο ίδιος, αλλά η γνώση της ταυτότητας «επ’ ουδενί δεν επιτρέπει την πρόσβαση προσωπικές πληροφορίες οποιουδήποτε στο Facebook». 



Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Facebook θα θέσει σε εφαρμογή μία νέα τεχνολογία ώστε να εξουδετερώσει το πρόβλημα που εντοπίζει η εφημερίδα.

Η πλειονότητα των παρεχόμενων εφαρμογών δεν έχουν δημιουργηθεί από το Facebook, αλλά από εξωτερικούς προγραμματιστές.


Η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ τόνισε χθες πως υπάρχει μία αστοχία στην εμπιστευτικότητα του Facebook, που επιτρέπει την πρόσβαση σε χρήστες του Ιντερνέτ που δεν διαθέτουν ούτε λογαριασμό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.


http://24gr.blogspot.com/2010/10/facebook_18.html 

Η ερωμένη... τον κάρφωσε στην γυναίκα του!!!!

Η απατημένη σύζυγος, ο γυναικάς σύζυγος, η κερατωμένη ερωμένη και η φίλη της!

Αυτό είναι σε μια γραμμή το στόρι που συγκλονίζει γνωστή περιοχή της Πάτρας κι έχει γίνει αντικείμενο πολλών σχολίων, με πρωταγωνιστές ένα παράξενο κουαρτέτο.


Από τη μια το παντρεμένο ζευγάρι, που οδεύει τώρα ολοταχώς για διαζύγιο, και από την άλλη οι φίλες και ερωμένες, με τη μια να «καρφώνει» την άλλη στην απατημένη σύζυγο και να γίνεται το «έλα να δεις».


Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύζυγος τα έφτιαξε με μια φίλη της γυναίκας του, που μπαινόβγαινε στο σπίτι. Το παράνομο ζευγάρι απολάμβανε τον έρωτά του, χωρίς η σύζυγος να υποψιάζεται το παραμικρό.


Όμως, όπως φάνηκε στην πορεία, ο σύζυγος... είτε βαρέθηκε τη φίλη της γυναίκας του και ερωμένη του είτε ήθελε να κάνει μια ακόμη σχέση για μια πιο έντονη ερωτική ζωή.


Έτσι, όταν του δόθηκε η ευκαιρία, και αφού βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση, προχώρησε σε ερωτική σχέση και με μια φίλη της ερωμένης του! Με τη φίλη της φίλης της γυναίκας του δηλαδή, έχοντας ταυτόχρονα και τις δύο ερωμένες.

Όμως, όπως λέει κι ο λαός, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Τούτη τη φορά η νέα παράνομη σχέση του «γυναικά» συζύγου δεν έμεινε στα κρυφά. 


Αποκαλύφθηκε, ή -για την ακρίβεια- την «ξεσκέπασε» η απατημένη ερωμένη, η οποία «τα πήρε στο κρανίο» και για να τον εκδικηθεί πήγε και τα είπε όλα στη γυναίκα του!

Της αποκάλυψε την παράνομη σχέση τους και τι έγινε στη συνέχεια, με τον σύζυγό και παράνομο εραστή της να απατά και τις δύο με την φίλη της, τη (δεύτερη) «πέτρα του σκανδάλου».

Διαζύγιο, μετά τον «πόλεμο των Ρόουζ»
Το τι ακολούθησε στο σπίτι του παντρεμένου ζευγαριού, μετά τις αποκαλύψεις της απατημένης ερωμένης στην απατημένη σύζυγο, δεν περιγράφεται.


Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, διαδραματίστηκαν σκηνές που παρέπεμπαν στην ταινία «ο πόλεμος των Ρόουζ» με άγριους καβγάδες και έπιπλα και γυαλικά να εκσφενδονίζονται από τη μια πλευρά στην άλλη.


Η συνέχεια τώρα αναμένεται να γραφεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς το ζευγάρι έχει πάρει το δρόμο του διαζυγίου.


Πηγή:dete.gr
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html

1.500 γραμμές την εβδομάδα κόβει ο ΟΤΕ!!!!

Απίστευτα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Όπως όλα δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και λογαριασμούς μερικών δεκάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος" ,τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ είναι τα ... φέσια που έχει ο ΟΤΕ που πλέον προχωράει σε 15ήμερες διακοπές εξερχόμενων κλήσεων σε τουλάχιστον 6.000 συνδέσεις κάθε μήνα.Το ανησυχητικό στοιχείο είναι πως πλέον οι πολίτες ζητούν διακανονισμό ακόμη και για λογαριασμούς της τάξης των 100-120 ευρώ.

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που ζητούν ευκολίες πληρωμής από τις εταιρείες τηλεφωνίας για να μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ πολύ είναι εκείνοι που “κόβουν” το σταθερό τηλέφωνο και στέφονται αποκλειστικά στο κινητό.

Κινητό, αλλά όχι με σύνδεση. Θραύση κάνουν τον τελευταίο καιρό τα καρτοκινητά που δεν έχουν μηνιαίο πάγιο.


Πηγή:http://meonomateponymo.blogspot.com/2010/10/1500.html#more
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/1500.html

Χορός εκατομμυρίων...

Νέες υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο της Υγείας αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ. Υπό έρευνα τέσσερις γιατροί. 

Όργιο σπατάλης με εικονικά παραστατικά και συνταγογραφήσεις. Πακτωλός εκατομμυρίων χάθηκαν σε υπερτιμολογήσεις. Τα ποσά που χάθηκαν.


Το φως της δημοσιότητας είδαν το πρωί της Δευτέρας υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μπαίνουν εκ νέου γιατροί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών.

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι έκαναν εισαγωγές σκευάσματος από το εξωτερικό. Αγόραζαν το σκεύασμα στην τιμή των 180 ευρώ, και το υπερτιμολογούνσαν στη συνέχεια ο διαθέτοντας το στον ΟΠΑΔ έναντι 2.943 ευρώ. Η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται σε 1,5 εκατ. Ευρώ.

Ακόμα, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται υπόθεση εικονικών παραστατικών στον ΟΠΑΔ με ζημία 4 εκατ. ευρώ. Δεκάδες ασφαλισμένοι χρεώνονταν με θεραπείες, χωρίς να έχουν ουδέποτε υποβληθεί σε αυτές.

Επίσης, ερευνάται μία υπόθεση συνεργασίας γιατρών με νοσοκομείο για εισαγωγές εμφυτευμάτων με ζημία 37 εκατ. Ευρώ, παράνομες συναλλαγές για προμήθεια βηματοδοτών που με υπερτιμολογήσεις οδήγησαν σε ζημία του ελληνικού δημοσίου 25 εκατ. Ευρώ και περιστατικά εικονικών συνταγογραφήσεων γιατρών του ΙΚΑ, διερευνώνται ως οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του δημοσίου.

Μάλιστα στον κατάλογο αυτό βρέθηκε και υπάλληλος του ΣΔΟΕ, η οποία είχε λάβει μια ημέρα αναρρωτική άδεια, επισκέφθηκε το συγκεκριμένο θεραπευτήριο αλλά ουδέποτε χρειάστηκε τη θεραπεία την οποία χρέωσαν για λογαριασμό της στο ασφαλιστικό της ταμείο.

Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η ενίσχυση του ελεγκτικού δυναμικού του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι υποθέσεις αυτές και πρότεινε η μη δικαιολόγηση του πόθεν έσχες να είναι ποινικό αδίκημα.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς εκτίμησε ότι μόνο το 2008 και χωρίς να υπολογίζεται η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άγγιξε στη χώρα μας τα 5 δισ. ευρώ.

http://news247.gr

Επικίνδυνη η τηλεόραση για την συμπεριφορά των παιδιών

Δυσκολίες επικοινωνίας παρουσιάζουν τα παιδιά 
που περνάνε ώρες μπροστά από την TV
 
Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, τα παιδιά που παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή για περισσότερες από δύο ώρες τη μέρα, είναι πιο πιθανό να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν τις υπόλοιπες ώρες στα άλλες δραστηριότητές τους, να έχουν γενικά άσχημη συμπεριφορά και να αναπτύσσουν προβληματικές σχέσεις με τους ανθρώπους, ακόμα και αν είναι σωματικά δραστήρια. 
 
Η μελέτη, υπό την Άντζι Πέιτζ του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής "Pediatrics", σύμφωνα με το New Scientist, μελέτησε τις περιπτώσεις άνω των 1.000 παιδιών ηλικίας 10 και 11 ετών. 

Διαπιστώθηκε ότι όσα παιδιά έβλεπαν περισσότερες από δύο ώρες τηλεόραση κάθε μέρα, είχαν 61% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συναισθηματικά, κοινωνικά και νοητικά (έλλειψη συγκέντρωσης). 

Αντίστοιχα, η παραμονή άνω των δύο ωρών μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή (κυρίως για διάφορα ηλεκτρονικά παιγνίδια) αυξάνει περίπου το ίδιο (59%) τις πιθανότητες εμφάνισης παρόμοιων προβλημάτων στα παιδιά. 

Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι τα παιδιά που περνάνε πολλή ώρα μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν δυσκολίες επικοινωνίας και συγκέντρωσης, άλλα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς επίσης παχυσαρκία ως παρενέργεια της καθιστικής ζωής. 

Η νέα έρευνα έδειξε ότι ούτε η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να αντισταθμίσει τα προβλήματα. Ακόμα και τα παιδιά που έκαναν περισσότερη από μια ώρα κάθε μέρα σωματική άσκηση, αλλά παράλληλα βρίσκονταν πάνω από δύο ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, είχαν αντίστοιχα 54% και 48% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα. 

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά στους γονείς, τα παιδιά άνω των δύο ετών να μην ψυχαγωγούνται μπροστά από μία οθόνη περισσότερες από δύο ώρες ημερησίως το πολύ. 

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010)...!!!!

"Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί...
Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;».
Μα... γιατί έκλεψε!
Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους.
Γι’ αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ’ τα πόδια μας.
Δεν καταντάμε Ελλάδα!"
ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ...
ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!!!

Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ...
ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ "ΜΑΡΜΑΡΟ"!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ...
ΚΑΝΕΝΑΣ....
ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ...

Έχιδνα


politikarioi.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/2010_6747.html

Νόμιζε ότι τον κεράτωνε... και έγινε της κακομοίρας!!!!!

Μόνο ερωτικό καβγαδάκι δεν μπορούσε να αποκαλέσει κανείς αυτό που έγινε στο κέντρο της Πάτρας επί της οδούς Κορίνθου στις δύο και μισή το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

  Ένα ζευγάρι είχε σηκώσει το κέντρο της Πάτρας με τις φωνές! Ο λόγος ήταν το κινητό της κοπέλας με τα...

ύποπτα τηλεφωνήματα που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον σύντροφό της. Εκείνος της ζήτησε το λόγο γι' αυτά και όταν εκείνη δεν του έδωσε μια ικανοποιητική εξήγηση, της το πήρε. Και αυτό που ακολούθησε ήταν για... γέλια και για κλάματα. Άρχισε να τον σπρώχνει και να κλαίει με λυγμούς ουρλιάζοντας: «Φέρε μου πίσω το κινητό μου, το κινητό μου, δώστο μου, ρε!». Και όταν ήρθαν μερικοί για να τους χωρίσουν, άρχισε να παρακαλεί μια κυρία να την βοηθήσει: «Σας παρακαλώ, βοηθήστε με, δεν μου δίνει το κινητό μου, πάρτε με στο μαγαζί σας μέσα».


Ο νεαρός είχε μείνει άφωνος ειδικά όταν άρχισαν όλοι να τον επιπλήττουν και να του φωνάζουν. Ο ίδιος κάποια στιγμή δεν άντεξε και τους απάντησε: «Δεν είμαι κλέφτης, η κοπέλα μου είναι και μιλάει με κάτι τύπους στο τηλέφωνο συνέχεια».

Τελικά το θέμα έληξε και συνέχισαν χωριστά. Όσο για τον νεαρό ήταν αναψοκοκκινισμένος και ευτυχώς χωρίς κανένα σημάδι από την εξοργισμένη κοπέλα του γιατί «κερατάς και δαρμένος πάει πολύ»!




dete.gr
http://katse-kala.blogspot.com/2010/10/blog-post_486.html

Συνελήφθη διαρρήκτρια... από την Αμαλιάδα!!!

Α
στυνομικοί της ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν τρεις γυναίκες ηλικίας 33, 25 και 24 ετών αντίστοιχα, κατοίκους Ιλίου Αττικής και Αμαλιάδας, διότι προσπάθησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα 42χρονου σε πολυκατοικία στην οδό Ηρώων στην Καλαμάτα. 

Όπως διαπιστώθηκε από το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών και επιβεβαιώθηκε προανακριτικά, οι τρεις γυναίκες είχαν διαπράξει αρκετές κλοπές στην Καλαμάτα, όπου ενεργώντας από κοινού και προφασιζόμενες ότι πωλούν μικροαντικείμενα, επισκέπτονταν σπίτια και όταν διαπίστωναν ότι οι κάτοικοί τους απουσίαζαν, με πλαστική κάρτα και χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης, απασφάλιζαν την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος ή του σπιτιού και αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή. 

Αργότερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Καλαμάτας. 

http://dete.gr/

Πήγε για φαγητό και του έκλεψαν το θησαυρό!!!

Πολύ ακριβά, στοίχισε το μεσημεριανό σε έναν 50χρονο dealer κοσμημάτων, που μετέφερε έναν πραγματικό θησαυρό με το αυτοκίνητό του...

Άγνωστοι τον έκλεψαν την ώρα που εκείνος έτρωγε, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό. Όλα έγιναν λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (15-10-2010). Ο άτυχος πωλητής έκανε στάση στο κέντρο του Βόλου και πήγε σε εστιατόριο της περιοχής…

Όταν επέστεψε στο αυτοκίνητό του, λίγη ώρα αργότερα, ένιωσε τα πόδια του να «κόβονται»! Άγνωστοι είχαν σπάσει το πίσω τζάμι και, χωρίς να τους δει κανείς αν και ήταν μέρα- μεσημέρι, είχαν αρπάξει τις βαλίτσες με τα κοσμήματα που μετέφερε για δειγματισμό!


Όπως κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μέσα στο αυτοκίνητό του είχε οκτώ βαλίτσες οι οποίες περιείχαν κοσμήματα αξίας 800.000 ευρώ! Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται...


http://www.lamiareport.gr 

Κινδυνεύει να μείνει ανάπηρη...

Σκληρές εικόνες αντίκρισαν οι αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στη Λαμία και πιθανόν να γίνει η αιτία για να μείνει ανάπηρη μια 42χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η 42χρονη νεωκόρα της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων στη Λαμία είχε επέστρεφε όπως κάθε Κυριακή στο σπίτι της μετά τη Θεία λειτουργία.   

Ενώ η άτυχη γυναίκα περπατούσε με τις τσάντες στο χέρι επί του πεζοδρομίου, ένα αυτοκίνητο με οδηγό μια 63χρονη γυναίκα έχασε τον έλεγχο στρίβοντας σε διασταύρωση και, κόβοντας τα σιδερένια κολονάκια του πεζοδρομίου, χτύπησε με δύναμη την 42χρονη γυναίκα και την κόλλησε στην κυριολεξία στον τοίχο.
Περαστικοί προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν την άτυχη γυναίκα που είχε σφηνώσει μεταξύ του αυτοκινήτου και του τοίχου αλλά αυτό δε στάθηκε δυνατό παρά μόνο όταν έφθασε το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε την 42χρονη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη και οι γιατροί δίνουν αγώνα για να μη χάσει τα κάτω άκρα της…


star.gr
madata.gr

Τα σημάδια της κατάθλιψης.....

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχολογική ασθένεια που χτυπά ύπουλα. Τα συμπτώματά της δεν είναι ευδιάκριτα από την πρώτη στιγμή.

Γι αυτό προσέξτε πολύ ειδικά αν διαπιστώνετε στον εαυτό σας:



* Παρατεταμένη θλίψη, απαισιοδοξία και απελπισία.

* Ανορεξία και χάσιμο βάρους.
* Μειωμένη ενεργητικότητα.
* Αδιαφορία για πράγματα και δραστηριότητες ακόμη και για το σεξ.
* Αισθήματα ενοχής.
* Μειωμένη αυτοεκτίμηση.
* Προβλήματα συγκέντρωσης.
* Δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.
* Διαταραχές στον ύπνο.
* Αυτοκαταστροφικές σκέψεις.
* Επίμονα σωματικά συμπτώματα πχ. Πονοκέφαλοι, πεπτικό σύστημα, χρόνιοι πόνοι και γενικά διαταραχές που δεν υποχωρούν εύκολα στις συνήθεις θεραπείες.


zougla.gr
http://lamogio24.blogspot.com 

Ο Χάκερ που έκανε τη Μαριλίζα να παραμιλάει!!!

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας η σύλληψη του «Τουρκοφάγου» που παραποίησε τα λόγια της αρμόδιας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, και στο παρά πέντε γλύτωσαμε θερμό διπλωματικό επεισόδιο, ε ν όψει της έλευσης στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ως είθισται εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου. Ο απατεώνας χάκερ όμως έκοψε και έραψε την ανακοίνωση της υπουργού και μέσω mail σε ξένες πρεσβείες, πρόσθεσε τον χαρακτηρισμό «Ο πρωθυπουργός των Τούρκων τρομοκρατών έρχεται στην Αθήνα». 
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται πολύ κοντά στα ίχνη του «Τουρκοφάγου» που όπως μας διαβεβαίωσαν έχει σώας τας φρένας, αλλά έχει … ψύχωση με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Αυτό είναι η δεύτερη φορά που έχει συμβεί στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά μ’ άλλον υπουργό. 

Τώρα διερευνάτε αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Μέχρι το απόγευμα πάντως ο χάκερ θα έχει αποκαλυφθεί. 

http://crimesonair.blogspot.com/

Πρεμιέρα για τα παράνομα τασάκια

Ξεκινά από τη Δευτέρα (18/10) η “διαμαρτυρία” των εστιατόρων, καθώς βγάζουν και πάλι στα τραπέζια τα σταχτοδοχεία τους.

Οι εστιάτορες ζητούν από το υπουργείο να τους δοθεί άλλη μια περίοδο χάριτος, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τους χαρμάνηδες πελάτες τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν μια πτώση στον τζίρο που φτάνει και το 30%, και σύμφωνα με τους καταστηματάρχες εάν εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος κι άλλο θα καταστραφούν οικονομικά.

Οι εστιάτορες υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν η βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στον κλάδο.
Υπουργείο Υγείας: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

Έντονη είναι αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείο, με τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη να διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει καμία περίοδο χάριτος.

“Ο νόμος που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή αλλάζει αντιλήψεις και νοοτροπίες. Πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, για τα παιδιά μας”,
είπε ο κ. Τιμοσίδης.

Εντείνουμε τις προσπάθειες με ενημερωτικές καμπάνιες για την εφαρμογή του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης αυτών που πλήττονται από το νόμο, όχι όμως και η εφαρμογή του, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας. 


http://cosmo.gr

Σοκ: 1 στους 11 τρώει στο συσσίτιο και 1 στους 3 δεν πληρώνει ΔΕΗ!!!!

Τρώμε λιγότερα και χειρότερα, φοράμε άγνωστης προέλευσης και ποιότητας, πάμε με τα... πόδια και ψάχνουμε βοήθεια ακόμα και στα συσσίτια! Αυτή την κατάσταση αποτυπώνει η πρώτη έρευνα για τις συνέπειες του Μνημονίου 7 μήνες μετά την εφαρμογή του. 

 Παράλληλα, 1 στους 3 δεν πληρώνει την ΔΕΗ για να εξοικονομήσει χρήματα!

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε 1.200 κατοίκους της Αττικής, που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», προκαλούν σοκ: περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν στην ανέχεια,  1 στους 11 έχει καταφύγει ακόμα και στο συσσίτιο, 4 στους 10 ζητούν δανεικά, 6 στους 10 έχουν «ψαλιδίσει» τομείς όπως η διατροφή, η ψυχαγωγία και η ένδυση, ενώ άλλοι τόσοι έχουν βγάλει οικογενειακά κειμήλια στο σφυρί για να κερδίσουν χρήματα.

Οι περισσότεροι ξοδεύουν πλέον λιγότερα για τρόφιμα, υποκατέστησαν τρόφιμα και ρούχα με φτηνότερα προϊόντα και «έκοψαν» το αυτοκίνητο για να περιορίσουν τα έξοδα βενζίνης. Επίσης, πάνω από το 54% έχει περιορίσει δραστικά τις εξόδους για διασκέδαση.

Πολλοί επίσης αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας ή να φύγουν ακόμα και στο Εξωτερικό, ενώ οι περισσότεροι έχουν στραφεί για οικονομική βοήθεια στην οικογένειά τους! Oι νεαρότεροι σε ηλικία φαίνεται πως έχουν κάνει τις λιγότερες περικοπές, καθώς οι γονείς σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά τους.

Το 76,6% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη ή δύσκολη, το 14,6% ανεκτή και μόλις το 8,8% άνετη.

Στο μεταξύ, το 31,18% των καταναλωτών ρεύματος στην Αθήνα και το 27,62% στη χώρα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του, με αποτέλεσμα έως και τον Ιούνιο του 2011 το χρέος προς την ΔΕΗ να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», μόνο τον περασμένο Ιούνιο δεν πλήρωσαν το ρεύμα 1.094.585 καταναλωτές.

Κάπου εδώ, όμως, έρχεται το εξοργιστικό: την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε βιοπαλαιστές που δεν έχουν χρήματα για να εξοφλήσουν, το Δημόσιο της χρωστά 99,21 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά σε αυτούς, ποιός κατεβάζει τον διακόπτη;

star.gr

Ο νόμος έγινε καπνός!!!

Μπορεί η καθολική απαγόρευση να είναι νόμος του κράτους, ωστόσο από σήμερα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα τον παραβιάζουν επισήμως, επικαλούμενοι την κατακόρυφη πτώση του τζίρου. Τα τασάκια επιστρέφουν και αναμένεται η αντίδραση της πολιτείας.

Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου,  κόντρα στον αντικαπνιστικό νόμο, που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Επικαλούμενα σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων κατά του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, ζητούν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.
Οι δύο φορείς υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν η βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στον κλάδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει, τους τελευταίους μήνες, πτώση τζίρου έως και 30%.
Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας, αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της πολιτείας, καθώς είναι κοινό μυστικό, ότι μέχρι τις δημοτικές εκλογές, οι έλεγχοι δεν διεξάγονται με ιδιαίτερο ζήλο.

Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, αν και στην πράξη καταστρατηγείται, αφού παρά τις δεσμεύσεις, το κάπνισμα συνεχίζεται.

"Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης.

"Ο νόμος που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή αλλάζει αντιλήψεις και νοοτροπίες. Πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, για τα παιδιά μας", πρόσθεσε ο κ. Τιμοσίδης.

Εντείνουμε τις προσπάθειες με ενημερωτικές καμπάνιες για την εφαρμογή του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης αυτών που πλήττονται από το νόμο, όχι όμως και η εφαρμογή του, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας.

http://news247.gr

Βρέθηκε νεογέννητο σε μια... σακούλα!!!!

Τυχερό μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένα νεογνό, το οποίο εγκατέλειψαν οι γονείς του στο πεζοδρόμιο, μέσα σε μια σακούλα, στην περιοχή του Γκύζη.

Γύρω στις...
11 το βράδυ του Σαββάτου, ένας διερχόμενος από την οδό Λυκαίου 14 άντρας είδε τη σακούλα πάνω στο πεζοδρόμιο, μέσα στην οποία βρισκόταν ένα αγοράκι λίγων ωρών! 


Το βρέφος ήταν πρόχειρα τυλιγμένο με πετσέτες και ρούχα. Ο άντρας ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και το νεογνό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας. 

Απο την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής γίνονται έρευνες, προκειμένου να βρεθεί η μητέρα του μωρού.

Πηγή: prothothema.gr
http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_6699.html

Ο κατάσκοπος του Ιnternet!!!

Νέα γλώσσα προγραμματισμού φέρνει επανάσταση στο σερφάρισμα αλλά και «πονοκέφαλο» σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Τις έντονες αντιδράσεις οργανώσεων που υπερασπίζονται την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο προκαλεί η δυνατότητα που δίνει η νέα γλώσσα προγραμματισμού ΗΤΜL5 για τη δημιουργία supercookies... τα οποία θα καταγράφουν τις δραστηριότητες των χρηστών online χωρίς να μπορούν να διαγραφούν. Η εν λόγω γλώσσα είναι η πέμπτη έκδοση του Ηypertext Μarkup Language (ΗΤΜL) που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για τη δημιουργία ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο και σύντομα θα χρησιμοποιείται ευρέως.

Οπως σημειώνουν πολλοί εμπειρογνώμονες, η νέα έκδοση διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους εμπόρους και τους διαφημιστές να αντλούν λεπτομέρειες και δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες online των χρηστών του Ιnternet. Τονίζουν δε ότι οποιοσδήποτε περιηγείται στις ηλεκτρονικές λεωφόρους του Διαδικτύου θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι οι ψηφιακές του «βόλτες» θα καταγράφονται, καθώς και τα προϊόντα που αγοράζει online, τα τραγούδια και οι ταινίες που «κατεβάζει», τα βίντεο που παρακολουθεί, οι λοιπές συναλλαγές του και γενικά η συνολική δραστηριότητά του στον παγκόσμιο ιστό.

Η νέα έκδοση της ΗΤΜL είναι ήδη σε περιορισμένη χρήση και υπόσχεται μέσα στα επόμενα χρόνια να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην περιήγηση του Ιnternet, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στο περιεχόμενο πολυμέσων χωρίς να χρειάζεται να «κατεβάσουν» επιπλέον προγράμματα λογισμικού, να τσεκάρουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο offline ή να εγκαθιστούν εύκολα νέες προηγμένες εφαρμογές στα «έξυπνα» κινητά τους. Οι θιασώτες της νέας έκδοσης τονίζουν ότι δεν πρόκειται μόνο για μια αναβάθμιση, αλλά για μια επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο.

Δεν είναι όμως όλοι τόσο ενθουσιώδεις. Η βασική αντίρρηση σχετικά με την ΗΤΜL5 είναι η δυνατότητα που παρέχει στους προγραμματιστές να δημιουργούν cookies που δεν μπορούν να διαγραφούν. Τα cookies είναι μικρά αρχεία με πληροφορίες τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή μας κατά την πλοήγησή μας στο Διαδίκτυο και δίνουν τη δυνατότητα στις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε να μας «αναγνωρίζουν» και μεταξύ άλλων να μας επιτρέπουν την «είσοδο» χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε ξανά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Ως σήμερα ο χρήστης είχε τη δυνατότητα να διαγράφει αυτά τα cookies από τον υπολογιστή του, κάτι όμως που αναιρεί η ΗΤΜL5 με τη δυνατότητα δημιουργίας supercookies. Επίσης η νέα δικτυακή γλώσσα και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά της επιτρέπουν καλύτερη παρακολούθηση των χρηστών δεδομένου ότι επιτρέπουν την αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων στον σκληρό δίσκο του χρήστη όσο εκείνος σερφάρει στο Διαδίκτυο. Με τη διαδικασία αυτή οι διαφημιστές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα τη γεωγραφική θέση του χρήστη, τις φωτογραφίες του, τα κείμενα που ανεβάζει στο blog του, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του και το ιστορικό των ιστοσελίδων που έχει επισκεφθεί. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Παμ Ντίξον, ένας από τους βασικούς διοργανωτές του Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Προσωπικά Δεδομένα που έγινε πρόσφατα στην Καλιφόρνια, «η νέα γλώσσα ανοίγει το κουτί της Πανδώρας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων online».


Πηγή:www.tovima.gr
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/nternet.html

Γιάννενα: Ατρόμητη γυναίκα έβαλε τα γυαλιά σε επίδοξο ληστή!!!!!

Ο Αλβανός κακοποιός τα έχασε και αυτοτραυματίστηκε με το όπλο που κρατούσε...
Όλα έγιναν το βράδυ στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Τρεις Αλβανοί σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους σε περίπτερο. 

Οι δύο παρέμειναν μέσα και ο τρίτος με πιστόλι απείλησε την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου για να του δώσει τα χρήματα του ταμείου.

Εκείνη όμως ψύχραιμη πάτησε το κουμπί του συναγερμού. Ο ληστής πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά στην προσπάθειά του να κρύψει το πιστόλι στην ζώνη του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην μέση.

Λίγο αργότερα οι φίλοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι δύο συνεργάτες του που κατάφεραν να διαφύγουν, αναζητούνται.

ΠΗΓΗ
http://mantatanews.blogspot.com/2010/10/blog-post_4606.html#ixzz12f2l7Zz5

Απίστευτη ταλαιπωρία των γονιών των Εθνοφουρών..!!!!

Σφοδρά παράπονα εκφράζουν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα "ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ", γονείς φαντάρων που υπηρετούν τη θητείας τους σε στρατόπεδα της Πάφου μιας και η Εθνική Φρουρά δεν έχει φροντίσει να μεταφέρονται τα παιδιά τους με Υπηρεσιακά λεωφορεία από τη μονάδα τους μέχρι την Πάφο, κατά τις ημέρες που έχουν έξοδο. 

 Έτσι, οι γονείς είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν οι ίδιοι με τα αυτοκίνητά τους στα στρατόπεδα να παίρνουν τα παιδιά τους και το επόμενο πρωινό να τα πηγαίνουν μέσα.

Μπορεί, όμως, κάποιοι γονείς να είναι αρκετά απασχολημένοι ή κάποιοι άλλοι να μην οδηγούν. 


Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη της η υπηρεσία και να διευθετήσει τη μεταφορά των εθνοφουρών από και προς τα στρατόπεδα, ούτως ώστε, να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς τους. 

http://filoksenos.blogspot.com

Εξερεύνηση του Διαστήματος μέσω του Google Earth!!!!

Η Google ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ιστοσελίδα Slooh, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της Αστρονομίας (ερασιτέχνες και μη) να βλέπουν και να ανεβάζουν φωτογραφίες του Διαστήματος.

Σύντομα, η Google θα προσθέσει την ειδική λειτουργία Slooh στην υπηρεσία Google Earth και οι χρήστες θα μπορούν να εξερευνήσουν το Διάστημα και να παρακολουθούν ζωντανά τις εξελίξεις στον τομέα της Αστρονομίας. Η επισκόπηση αυτών των φαινομένων θα γίνεται με την τεχνολογία Slooh Space Camera και με το παγκόσμιο δίκτυο τηλεσκόπιων.

Ο Noel Gorelick, επικεφαλής του Sky in Google Earth, δήλωσε:
Η νέα λειτουργία ‘map the universe‘ της ιστοσελίδας Slooh, θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο εκπαίδευσης μέσω του Google Earth. Εκτός από τη δυνατότητα ζωντανής εξερεύνησης του Διαστήματος, φέρνει μια νέα διάσταση σε αυτή την εμπειρία παρέχοντας τις θέσεις χιλιάδων ουράνιων σωμάτων και τη δυνατότητα παρακολούθησης των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο Ηλιακό μας σύστημα

Οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτα με την ηλικία ή το υπόβαθρο γνώσης, θα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα λειτουργία!

[πηγή CNET]
http://www.freegossip.gr/News.php?ID=24568

Ιωάννινα: Σεισμός μεγέθους 4,7 ρίχτερ!!!!

 Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ευρωπαικού Σεισμολογικού Ινστιτουτου, σημειώθηκε στις 20:55 μ.μ. σε περιοχή 45 χλμ. νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού αγγίζει τα 4,6 ρίχτερ.

Η zougla.gr επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η οποία επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν καταγγελίες για θύματα ή ζημίες.

Το 54% των εφήβων χρησιμοποιεί καθημερινά το ίντερνετ...!!!

Το κατέβασμα τραγουδιών, βίντεο και ταινιών από το διαδίκτυο, καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι οι δημοφιλέστερες χρήσεις του ίντερνετ από εφήβους (ηλικίας 11-16 χρονών), ενώ σημαντικό ποσοστό το χρησιμοποιεί για ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας, σε καθημερινή βάση. 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά και εφήβους (500 άτομα) στο Δήμο Πανοράματος, στο πλαίσιο εκστρατείας του δήμου για την πρόληψη από τον εθισμό στο διαδίκτυο, διαπιστώθηκε ότι το 54% το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Η συνηθέστερη χρήση για την πλειοψηφία αυτών (89%) είναι το κατέβασμα τραγουδιών, βίντεο και ταινιών, και το email (76%). 
Στις ηλικίες 14-16χρονών, το 55,4% των εφήβων απασχολούνται σε διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας σχεδόν καθημερινά, ενώ η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων αυτών αγγίζει μόνο το 11% στις ηλικίες 11-13χρονών. Η συμμετοχή των εφήβων σε ιστοχώρους επικοινωνίας όπως το facebook ή σε chatrooms φτάνει το 59%. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι το 26% των εφήβων, δηλαδή 1 στους 4 εφήβους χρησιμοποιεί το ίντερνετ για την αναζήτηση σεξουαλικών θεμάτων. Το 58% το χρησιμοποιεί για εκπαιδευτικούς λόγους και αναζητά πληροφορίες για εργασίες και επιστημονικές μελέτες, ενώ το 52% αυτών αναζητά πληροφορίες για φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η χρήση του ίντερνετ για ηλεκτρονική ενημέρωση της ειδησεογραφίας, για ηλεκτρονικές αγορές και για τυχερά παιχνίδια δεν ξεπερνά στους εφήβους το 25%. 
Σύμφωνα με την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων του Γραφείου Βορείου Ελλάδος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, ιατρό Ελένη Δουλιανάκη, η εκστρατεία του δήμου Πανοράματος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους τρόπους πρόληψης του «εθισμού» στο διαδίκτυο και στην ενημέρωση των γονέων τους για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου. 
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου (στις 19:00 μ.μ.) στο Δημαρχείο Πανοράματος, ημερίδα με θέμα «Η σημασία της πρόληψης από τον εθισμό στο διαδίκτυο, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής Αναπτυξιολογίας του ΑΠΘ, Παναγιώτη Καρδαρά. 
Παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής με εκθέματα εφήβων που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία.
Πηγη : in.gr
Πηγή : TNSite