'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

SEXUALITY: Οι «χαλαροί» άνδρες είναι πιο ελκυστικοί !!!!

Σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα, οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα στρες είναι πιο ελκυστικοί στις γυναίκες.

Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη σε 2 μέρη: Στο πρώτο μέρος της έρευνας όπου συμμετείχαν 42 γυναίκες και 39 άνδρες, ελέγχθηκαν τα επίπεδα ορμονών, ενώ στο δεύτερο, στο οποίο έλαβαν μέρος 43 γυναίκες και 39 άνδρες, χρησιμοποιήθηκε λογισμικό υπολογιστή, για να προετοιμαστούν σύνθετες όψεις που να αναπαριστούν τα διαφορετικά μείγματα επιπέδων ορμονών.


Η επιστημονική ομάδα που διεξήγαγε τη συγκεκριμένη έρευνα ανέλυσε τα επίπεδα ορμονών στους άνδρες και έδειξε φωτογραφίες τους στην ομάδα των γυναικών. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, μια ισχυρή σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων στους άνδρες της ορμόνης του στρες που ονομάζεται κορτιζόλη και του πόσο ελκυστικοί ήταν στο αντίθετο φύλο. Αντίστοιχα, δεν προέκυψε κάποια σχέση μεταξύ των υψηλών επιπέδων της σεξουαλικής ορμόνης τεστοστερόνης και της σεξουαλικής έλξης.


Προηγούμενες έρευνες είχαν αναφέρει πως υπάρχει σχέση μεταξύ των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης και γενικότερου οφέλους στην υγεία, καθώς εθεωρείτο πως μόνο οι άνδρες με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν να διαχειριστούν υψηλά επίπεδα της ορμόνης. Εδώ όμως αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε! Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι ερευνητές, αναλύθηκαν διαφορετικά επίπεδα και συνδυασμοί κορτιζόλης και τεστοστερόνης και διαπιστώθηκε πως υπάρχει ισχυρός δεσμός μεταξύ των χαμηλών επιπέδων κορτιζόλης, που συναντάται σε όσους έχουν χαμηλά επίπεδα στρες, και της ισχυρής έλξης που ασκούν στις γυναίκες.


Η έρευνα επίσης έδειξε πως οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άνδρες με χαμηλά επίπεδα στρες, όταν βρίσκονται στη γόνιμη φάση του κύκλου τους.

Επίπεδα ορμονών

Η ικανότητα να διαχειρίζονται οι άνθρωποι αγχώδεις καταστάσεις μαρτυρεί ισχυρή γενετική σύσταση και την ικανότητα να περάσει «καλά γονίδια» στα παιδιά τους.

Από την έρευνα επίσης διαπιστώθηκε αυξημένη ελκυστικότητα στους άνδρες με σταθερά/ικανοποιητικά επίπεδα ορμονών.

Πηγή: BBC




Το άρθρο επιμελήθηκε η Ε. Ελευθερίου Ψυχοθεραπεύτρια - Κλινική Θεραπεύτρια Σεξουαλικών Διαταραχών, συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=182865&cid=85 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου