'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Tσάι το ευεργετικό!!!!

Τσάι… μαύρο, πράσινο, του βουνού, τσίνσενγκ, με γεύσεις, παγωμένο ή ζεστό, όπως και αν το πιείτε αποτελεί ένα εύγευστο, χωρίς καθόλου θερμίδες και συνάμα, ωφέλιμο ρόφημα! 

 Πολυφημισμένο από την αρχαιότητα, έχει χρησιμοποιηθεί ως γιατρικό για το άσθμα, τη βρογχίτιδα, το κρυολόγημα, τους πονοκεφάλους, τη δυσπεψία και όχι μόνο. Ίσως φαίνεται παράλογη η ιδέα ότι μερικά πράσινα ή μαύρα φύλλα διαλυμένα σε ζεστό νερό, μεταμορφώνονται σε φίλτρα υγείας, όμως ακόμη και σήμερα επιστήμονες σ΄ όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνουν ότι έχει εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε πολλά ερευνητικά εργαστήρια. 
 

Ας αριθμήσουμε λοιπόν μερικές από αυτές:




1. Πιθανόν, χάρη στις τανίνες που περιλαμβάνει, είναι αποτελεσματικό κατά των βακτηρίων και των διαφόρων ιών, όπως της γρίπης, της πυελονεφρίτιδας, του έρπητα και άλλων.


2. Επίσης, λόγω των τανινών, αλλά και του φθορίου που περιέχει, αποτελεί ισχυρό όπλο κατά της τερηδόνας. Η υπόθεση αυτή, ενισχύεται από αρκετές μελέτες που έχουν γίνει τόσο σε παιδιά, όσο και σε πειραματόζωα, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν κατά καιρούς κατασκευαστεί και οδοντόκρεμες με βάση τις τανίνες (κυρίως στην Ιαπωνία).


3. Με την πάροδο των χρόνων, το τσάι και ιδιαίτερα το πράσινο, ...
αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς από τον επιστημονικό κόσμο, ως όπλο κατά του καρκίνου. Οι ίδιες τανίνες του τσαγιού που καταστρέφουν τους ιούς και τα βακτήρια, εμποδίζουν και ορισμένες μορφές καρκίνου, κάτι το οποίο πιστοποιείται από πληθώρα ερευνών που έχουν διεξαχθεί σε Ιαπωνία, Καναδά (από το Κέντρο Καρκίνου της Κολούμπια), Αμερική (από το Αμερικανικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Καρκινογένεσης), Ρωσία και αλλού. Όλοι συγκλίνουν στο ότι τα συστατικά του τσαγιού, καταστέλλουν τις νιτρωδαμίνες και αντεπιτίθενται σε καρκινογόνους παράγοντες.


4. Αρκετά συχνά, συστήνεται για τις καρδιοπάθειες, προφανώς λόγω των κατεχινών που περιέχει, οι οποίες θεωρείται ότι καθυστερούν την αρτηριοσκλήρυνση, δυναμώνουν τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν την πίεση. Έρευνες έχουν επιπλέον δείξει ότι η κατανάλωση τσαγιού συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, ενώ έχουν και προστατευτική δράση στο συκώτι.


5. Τέλος, μελέτες σε διάφορα κέντρα σε Καλιφόρνια, Γαλλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδά κ.α., αναφέρουν ότι το πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη, λειτουργεί ηρεμιστικά, επηρεάζοντας το νευρικό και νευροενδοκρινικό σύστημα και επιπλέον ελαττώνει τη πίεση.




Συνοψίζοντας λοιπόν, το τσάι, όντας αντιοξειδωτικό, διαθέτει μεγάλο εύρος ευεργετικών ιδιοτήτων, προστατεύοντας τον οργανισμό από διάφορα χρόνια προβλήματα, όπως τις καρδιοπάθειες ή τον καρκίνο, ακόμα και από τις συνέπειες της γήρανσης.
TIPS:




Προτιμήστε το πράσινο τσάι από το μαύρο, αφού το δεύτερο οξειδώνεται με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πολλές από τις πολυφαινόλες του, περιορίζοντας την ευεργετική του δράση.


Αν έχετε πρόβλημα με την καφεΐνη, αγοράστε τσάι «ντεκαφεινέ». Η αφαίρεση της δεν επηρεάζει καθόλου την ικανότητα των άλλων θεραπευτικών χημικών.

Μην πίνετε το τσάι καυτό, διότι καυτά ροφήματα καταστρέφουν τα τοιχώματα του λαιμού και του οισοφάγου.

Τέλος, το τσάι από σιβηρικό τσίνσενγκ, θεωρείται ο «βασιλιάς» του τσαγιού, με τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες.

Το θαυματουργό τσάι, είναι το πρώτο σε κατανάλωση ρόφημα σε όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες…προτιμήστε το!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

http://rc-cafe.blogspot.com/2010/10/t_17.html#ixzz12ethKKng

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου