'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σοκ: 1 στους 11 τρώει στο συσσίτιο και 1 στους 3 δεν πληρώνει ΔΕΗ!!!!

Τρώμε λιγότερα και χειρότερα, φοράμε άγνωστης προέλευσης και ποιότητας, πάμε με τα... πόδια και ψάχνουμε βοήθεια ακόμα και στα συσσίτια! Αυτή την κατάσταση αποτυπώνει η πρώτη έρευνα για τις συνέπειες του Μνημονίου 7 μήνες μετά την εφαρμογή του. 

 Παράλληλα, 1 στους 3 δεν πληρώνει την ΔΕΗ για να εξοικονομήσει χρήματα!

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε 1.200 κατοίκους της Αττικής, που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», προκαλούν σοκ: περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν στην ανέχεια,  1 στους 11 έχει καταφύγει ακόμα και στο συσσίτιο, 4 στους 10 ζητούν δανεικά, 6 στους 10 έχουν «ψαλιδίσει» τομείς όπως η διατροφή, η ψυχαγωγία και η ένδυση, ενώ άλλοι τόσοι έχουν βγάλει οικογενειακά κειμήλια στο σφυρί για να κερδίσουν χρήματα.

Οι περισσότεροι ξοδεύουν πλέον λιγότερα για τρόφιμα, υποκατέστησαν τρόφιμα και ρούχα με φτηνότερα προϊόντα και «έκοψαν» το αυτοκίνητο για να περιορίσουν τα έξοδα βενζίνης. Επίσης, πάνω από το 54% έχει περιορίσει δραστικά τις εξόδους για διασκέδαση.

Πολλοί επίσης αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας ή να φύγουν ακόμα και στο Εξωτερικό, ενώ οι περισσότεροι έχουν στραφεί για οικονομική βοήθεια στην οικογένειά τους! Oι νεαρότεροι σε ηλικία φαίνεται πως έχουν κάνει τις λιγότερες περικοπές, καθώς οι γονείς σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά τους.

Το 76,6% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη ή δύσκολη, το 14,6% ανεκτή και μόλις το 8,8% άνετη.

Στο μεταξύ, το 31,18% των καταναλωτών ρεύματος στην Αθήνα και το 27,62% στη χώρα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του, με αποτέλεσμα έως και τον Ιούνιο του 2011 το χρέος προς την ΔΕΗ να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», μόνο τον περασμένο Ιούνιο δεν πλήρωσαν το ρεύμα 1.094.585 καταναλωτές.

Κάπου εδώ, όμως, έρχεται το εξοργιστικό: την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε βιοπαλαιστές που δεν έχουν χρήματα για να εξοφλήσουν, το Δημόσιο της χρωστά 99,21 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά σε αυτούς, ποιός κατεβάζει τον διακόπτη;

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου