'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

SEXUALITY: Έρχονται τα παιδιά…φεύγει το σεξ; Διατηρήστε τη σεξουαλική σας ζωή ενεργή και όταν δεν είστε πια μόνο οι δυο σας!!!!

Για την Ι. η μητρότητα δεν ήταν κάτι άγνωστο - το πρώτο της παιδί ήταν 14 μηνών, όταν γεννήθηκε το δεύτερο-, συνεπώς δεν περίμενε εκπλήξεις στην ερωτική της ζωή. Θα μειωνόταν για λίγο, σκέφτηκε, και σταδιακά θα επανερχόταν στα φυσιολογικά.

Αντιθέτως, η Ι. ανακάλυψε πως καινούργια και παράξενα δεδομένα συνόδευαν την άφιξη του μωρού Νο2: Κόπωση, στρες, και γενικότερο χάος, με κάποιο τρόπο πολλαπλασιάστηκαν επί 10. Οι φήμες που άκουγε μήπως αλήθευαν; Τα παιδιά «εξολοθρεύουν» τη σεξουαλική ζωή των γονιών τους, για πάντα;


Χωρίς καμία αμφιβολία: Το δεύτερο μωρό μπορεί να αλλάξει όλη τη δυναμική. «Η ισορροπία αλλάζει» λένε οι ψυχοθεραπευτές ή όπως λέει η Ι. «Το ζευγάρι θα έπρεπε να είναι το κέντρο του σπιτιού. Αντιθέτως, το σπίτι μετατρέπεται σε τεράστιο παιχνιδότοπο.»

Συνήθως, όταν έρχεται το δεύτερο παιδί, το πρώτο είναι αρκετά μεγάλο για να είναι κάπως ανεξάρτητο - που σημαίνει και «μπελάς»… Γλυκός ναι μεν, αλλά… μπελάς! Ο θηλασμός του νέου μωρού είναι από μόνος του αρκετά δύσκολος, αλλά προσθέστε κι ένα παιδί στα δύο περίπου κι ο φόρτος είναι πάνω από διπλάσιος. Εν τω μεταξύ, οι συνέπειες είναι πραγματικές: Κατά μέσο όρο, οι γονείς με παιδιά έχουν μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα χρόνο για τους δυο τους.


Η λύση είναι να δούμε αυτά τα θέματα σαν ευκαιρίες για ένα νέο είδος εγγύτητας, αφού ειδικοί και «ενδιαφερόμενοι» τελικά λένε πως το σεξ είναι πραγματικά καλύτερο για τα ζευγάρια με παιδιά, μετά από λίγη δουλίτσα.


Τρόποι για να κρατήσετε ενεργή τη σεξουαλική σας ζωή

Επαναπροσδιορίστε:
«Κάντε το σεξ να σημαίνει αργά φιλιά το πρωί. Για τους συζύγους, αυτό μπορεί να είναι να χαϊδεύουν για μερικά λεπτά τα μαλλιά της συζύγου τους. Επανασυνδέεστε μ’ αυτόν το νέο τρόπο, κι έπειτα άλλοι τρόποι δεν είναι σαν άλμα».

Επανασυνδεθείτε:
Μη μιλάτε για τα παιδιά όλη την ώρα. Είναι δελεαστικό, αλλά πρέπει να το αποφεύγετε. Μιλήστε για ό,τι μιλούσατε παλιότερα και κρατήστε αυτές τις συζητήσεις ζωντανές.

Γίνετε δημιουργικοί:
Δεν χρειάζεται κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο για τους δυο σας, να κάνετε τα ίδια πράγματα και στα ίδια μέρη. Λίγη φαντασία με πινελιές αυθορμητισμού, χωρίς υπερβολές δεν βλάπτει.

Γίνετε αυθόρμητοι
: Ανακαλύψτε και πάλι το σαλόνι. Εκδηλώστε την ερωτική σας επιθυμία πάνω στον καναπέ σας.

Γίνετε ρεαλιστές:
Μην ταλαιπωρήστε από το πώς ήσασταν ως ζευγάρι πριν από τον ερχομό των παιδιών και μοιάζει να μην μπορείτε πια να είστε. Καλό είναι να ανακαλύψετε με τις τωρινές συνθήκες πως μπορείτε να διατηρήσετε την επικοινωνία και να αναζωπυρώσετε το πάθος στη σχέση σας. Αντί, λοιπόν, να μελαγχολείτε με αναμνήσεις, χρησιμοποιήστε τις για να δείτε πώς μπορείτε να τις ξαναζήσετε, επαναπροσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα που φέρνουν τα παιδιά!


Πηγή: WebMD

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=182101&cid=85
Επιμέλεια: Ε.Μ.Α.Σ. www.emas.gr, Ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας & Στήριξης 210-6777070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου