'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μία στις τέσσερις που κάνουν στριπτίζ... έχουν πτυχίο!!!!

Μία στις τέσσερις γυναίκες που εργάζονται ως χορεύτριες σε στριπτιτζάδικα στη Βρετανία έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και στις περισσότερες απ' αυτές αρέσει η δουλειά που κάνουν και κερδίζουν μέχρι και 60.000€ περίπου το χρόνο, σύμφωνα με αποτέλεσμα ακαδημαϊκής έρευνας.

Οι ερευνητές απ' το Πανεπιστήμιο του Leeds βρήκαν ότι πολλές γυναίκες έχουν επιλέξει οι ίδιες να γίνουν χορεύτριες σε στριπ για τα χρήματα ή επειδή συνδυάζουν αυτή τη δραστηριότητα με την κυρίως δουλειά τους και δεν έχουν εξαναγκαστεί από κανέναν.

«Τέτοιες γυναίκες δεν είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης, γιατί αυτές κερδίζουν χρήματα από έναν χορό τριών λεπτών και λίγη κουβέντα», είπε η δρ. Teela Sanders, μια από τις ερευνήτριες, στην εφημερίδα Independent.

«Η δουλειά αυτή θέλει τον τρόπο της. Το 80% της δουλειάς είναι η κουβέντα με τους πελάτες. Οι γυναίκες αυτές εργάζονται σκληρά για να κερδίσουν τα χρήματά τους - δε στέκονται έτσι απλά και κουνάνε τον πισινό τους».

Σύμφωνα με αρχικά ευρήματα της έρευνας που κράτησε ένα χρόνο, μια χορεύτρια κερδίζει κατά μέσο όρο περίπου 280€ καθαρά τη βραδιά (μετά την αφαίρεση της προμήθειας του κλαμπ και τους φόρους) εξασφαλίζοντάς της ένα ετήσιο εισόδημα μεταξύ 30.000 και 60.000€.

Μεταξύ των χορευτριών ήταν και ηθοποιοί και μοντέλα που θεώρησαν ότι μπορούν να συνδυάζουν τη δουλειά αυτή με τις άλλες δουλειές τους ή την εκπαίδευσή τους, και άνεργες απόφοιτες που διαπίστωσαν ότι ο χορός σε στριπ πληρώνει καλύτερα από άλλες μορφές απασχόλησης όπως η δουλειά σε μπαρ.

Η έρευνα, η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις από 300 χορεύτριες, βρήκε υψηλό επίπεδο επαγγελματικής ικανοποίησης και ότι όλες οι στρίπερς είχαν κάποια τυπικά προσόντα.

Το ένα τέταρτο είχε πτυχίο, ενώ μία στις τρεις βρίσκονταν σε εκπαίδευση κάποιας μορφής. Περίπου το 14% δουλεύει για να πληρώσει κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα και περίπου 6% για να χρηματοδοτήσει ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι χορεύτριες αντιμετωπίζουν έλλειψη ασφάλειας και ήταν εκτεθειμένες σε οικονομική εκμετάλλευση από τα κλαμπ.

«Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το αν αυτές οι γυναίκες παγιδεύονται στη δουλειά λόγω των χρημάτων. Πιστεύω ότι μερικές συχνά μένουν περισσότερο απ' ό, τι θέλουν», είπε η Sanders.

Η μελέτη καταλήγει ότι τα στριπ στη Βρετανία αντιμετωπίζουν αυστηρότερους περιορισμούς μετά την αλλαγή του νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση των Εργατικών που τα υποχρέωσε να έχουν άδεια καταστήματος σχετιζόμενου με σεξ.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι μπορούν να στραφούν εναντίον ενός στριπτιτζάδικου με την αιτιολογία ότι η παρουσία του είναι ανάρμοστη για την περιοχή, ενώ προηγουμένως αντιρρήσεις ήταν δυνατές μόνο στη βάση της σωστής λειτουργίας του κλαμπ και τα «παράπονα» ήταν ότι προκαλούσε διασάλευση της τάξης ή θόρυβο.

Πηγη : dete.gr
TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου