'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σκωτσέζικο ντούζ η ενημέρωση στην Ελλάδα για να μην πολυκαταλαβαίνει ο κόσμος (Δείτε το βίντεο)

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σχέδιο παράδοσης της χώρας και ετοιμάζει απόδραση αλα Καραμανλής , με το πρόσχημα της λαικής εντολής !

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί...

Τώρα ΞΑΦΝΙΚΑ θυμήθηκαν να "ξεφουρνίσουν" τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης οτι το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση κατα την παράδοση της χώρας στην τρόικα, έκρυβε τοκογλυφικούς όρους δανεισμού.

Γιατί μας το ξεφούρνισαν τώρα ;;;; ....


Γιατί τώρα πήραν εντολή οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να τρομοκρατήσουν το βόδι που λέγεται λαουτζίκουλας οτι εαν δεν συμμορφωθεί στα μέτρα "απειλούμαστε" όπως λέει ο γραφικός ρεπόρτερ , με εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές που παρέδωσε τη χώρα μας η κυβέρνηση.

Δείτε στο 4.25' εώς 5.07'

Προσέξτε τον τρόπο "σκωτσέζικο ντούζ" με τον οποίο προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη οτι ζούμε σε κράτος δικαίου που όλα λειτουργούν σε καθεστώς διαφάνειας.

Όπως είχαμε προβλέψει στα 2 ευρώ θα φθάσουν τη βενζίνη και μετά θα σας λένε οτι φταίνε οι βενζινοπώλες και οτι ΘΑ γίνουν ελέγχοι.




ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Το 51% των νέων θέλει να φύγει από Ελλάδα

Σε έρευνα που διενήργησε η εταιρία FOCUS BARI για λογαριασμό του News 247 , αποτυπώνεται η τάση των νέων ανθρώπων για μετανάστευση σε χώρα του εξωτερικού, η δραστική μεταβολή στη ζωή των νέων ανθρώπων, η τάση για δυναμική αντίδραση με συμμετοχή σε μαζικές διαδηλώσεις, η πολιτικοποίησή τους, η δυσπιστία ότι, παρά τα μέτρα, η αξιοκρατία και η πάταξη της διαφθοράς θα μείνουν απλώς όνειρα και η βαθιά επίδραση της κρίσης στην κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική τους ζωή.
Η έρευνα, που αφορά την πιο ενεργή ηλικιακή ομάδα που είτε εισέρχεται τώρα στην αγορά εργασίας είτε βρίσκεται ήδη μέσα σε αυτή και καλείται να αντιμετωπίσει ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον και να διαχειριστεί τη ζωή της με τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Ευρήματα

Σε 67% ανέρχεται το ποσοστό των νέων που έχει αλλάξει τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ οι μισοί (51% ηλικίας 23-27 ετών) εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να εγκατασταθούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Η τάση φυγής οφείλεται στη βίαιη αλλαγή πραγματικότητας, καθώς 8 στους 10 ερωτηθέντες (77%) σημείωσαν πως είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ για τους 4 στους 10 που έχουν ήδη μπει στην αγορά εργασίας, έχει αλλάξει η σχέση με τον εργοδότη τους, είτε με τις ελαστικές μορφές εργασίας, είτε με την απόλυση.

Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό 49% των νέων με υψηλή μόρφωση και εισόδημα, καθώς και το ποσοστό 46% όσων δεν έχουν ακόμη δεσμεύσεις (μόνιμο δεσμό ή εξαρτώμενα μέλη) που σκέφτεται να μεταναστεύσει.

Ειδικότερα στην έρευνα αναπτύσσονται θέματ όπως:

Η γνώμη των νέων για το πολιτικό σύστημα της χώρας

Το κλίμα που βιώνουν οι νέοι στις μεταξύ τους σχέσεις, στο σπίτι, στην επικοινωνία και τη συνύπαρξη με τον/την σύντροφό τους και στις σεξουαλικές τους σχέσεις

Η θέση των νέων απέναντι στην αξιοκρατία και τη διαφθορά

Η γνώμη των νέων για τα ΜΜΕ (πώς βλέπουν την ενημέρωση, από πού προτιμούν να ενημερώνονται)

Ταυτότητα της έρευνας

Πανελλήνια ποσοτική έρευνα στατιστικής φύσης Διεξαγωγή μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων / CATI, Χρήση προκαθορισμένου ερωτηματολογίου με κλειστές ερωτήσεις & κλίμακες Πληθυσμός: Άντρες& γυναίκες, 18-35 ετών, πανελλαδικά Δείγμα: 800 άτομα, αντιπροσωπευτικά του παραπάνω πληθυσμού Τυχαία δειγματοληψία με quotas φύλου, ηλικίας, αστικότητας & περιοχών Στάθμιση των αποτελεσμάτων βάσει πληθυσμιακών στοιχείων της ΕΣΥΕ (2001)


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Μεθοδεύει η κυβέρνηση, την αφαίρεση του Σταυρού από την ελληνική σημαία;

Καταργούν τον θρησκευτικό όρκο,τις στρατιωτικές σχολές,βάζουν αλλοδαπούς με αντεθνικές αντιλήψεις στο Στρατό, Πριν μας τρελάνουν εντελώς… τι άλλο έχουν σκοπό; Να μας κάνουν "μετανάστες" στην πατρίδα μας;
Εντείνονται ανησυχητικά οι φήμες το τελευταίο διάστημα για την ύπαρξη σχεδίου, «στα πλαίσια μιας συνθέτου και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγματεύσεως» (;), (που επεκτείνεται και σε άλλες, συγκεκριμένες, 5 ευρωπαϊκές χώρες) και «προβλέπει» την αφαίρεση του συμβόλου του Σταυρού, από την Ελληνική σημαία!
Σημειώνεται επίσης, ότι η όλη ιδέα και μεθόδευση ξεκίνησε και έχει την υποστήριξη, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος! Η προβαλλόμενη μάλιστα δικαιολογία, είναι ότι αυτό «αποσκοπεί την ανόρθωση της εικόνος της Ελλάδος διεθνώς και ιδίως στον ευρωπαϊκό χώρο»!
Οι ανωτέρω «σχεδιασμοί», αναφέρεται ακόμα, όταν έχουν ήδη θετική αντιμετώπιση από την ΕΕ και ειδικότερα, εμφανίζονται ιδιαιτέρως υπέρ του σχεδίου, η αγγλική και η γερμανική κυβέρνηση!
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό – όσο αδιανόητο κι αν φαίνεται – το υπουργείο Εξωτερικών καλά θα κάνει να το διαψεύσει άμεσα για να μη δημιουργούνται… παρεξηγήσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθύνει δυο πολύ απλά ερωτήματα στον Γιώργο Παπανδρέου, με την διπλή ιδιότητα του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών:
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιευόμενα στοιχεία, για την αλλαγή του συμβόλου του σταυρού από την ελληνική σημαία; Όλα αυτά, εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών;
2. Μπορεί το Υπουργείο να μας πληροφορήσει, ποια είναι ακριβώς η συλλογιστική και το γενικώτερο σκεπτικό, αυτών των «ιδεών» και «μεθοδεύσεων» και τελικώς σε τι αποβλέπουν; Η αφαίρεση του Σταυρού από την Ελληνική σημαία, πώς θα βοηθήσει «την ανόρθωση της εικόνος της χώρα μας, στην Ε.Ε.»;
Περιμένουμε με αγωνία και λαχτάρα την απάντηση του κ.Παπανδρέου ή του κ. Δρούτσα…

ΕΛ.ΩΡΑ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://armyalert.blogspot.com

Προβλέπουν θάνατο του Ευρώ στην 5ετία

Την αντοχή του Ευρώ το πολύ για μία πενταετία προβλέπουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Telegraph και η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Χαρακτηρίζουν αδύναμες τις συνθήκες μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και αμφίβολη την αποτελεσματικότητά τους στις επιθέσεις κατά του νομίσματος.

Απαισιόδοξοι για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος εμφανίστηκαν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε μια οικονομική έρευνα της εφημερίδας The Sunday Telegraph.

Με αφορμή το "ελληνικό πρόβλημα", αποκαλύφθηκαν τα θεσμικά προβλήματα του κοινού νομίσματος. Έτσι μέσα στην επόμενη πενταετία με σημερινά δεδομένα θα έχουμε το θάνατο του ευρώ, επισημαίνουν οι ειδικοί στην έρευνα της Βρετανικής εφημερίδας.

Εικοσιπέντε κορυφαίοι οικονομολόγοι απάντησαν στην έρευνα της Τέλεγκραφ. Οι δώδεκα από αυτούς προέβλεψαν ότι το ευρώ δεν θα επιβιώσει στη σημερινή του μορφή για περισσότερο από μια πενταετία, οκτώ ότι θα επιβιώσει ενώ πέντε δήλωσαν ότι είναι αναποφάσιστοι.

Η συνθήκη του Μάαστριχτ, με την οποία σηματοδοτήθηκε θεσμικά η εφαρμογή της οικονομικής και νομισματικής ένωσης ήταν ελλιπέστατη σύμφωνα με όλους τους ερωτώμενους οικονομολόγους σε τυχόν επιθέσεις ή προσβολές του κοινού νομίσματος.

Το ίδιο συνέβη και με τις επόμενες συνθήκες του Άμστερνταμ και της Νίκαιας, οι οποίες δεν προέβλεψαν και αυτές κάποιο μηχανισμό στήριξης του νέου νομίσματος αφήνοντας το ξεκρέμαστο σε τυχόν κερδοσκόπους.

Από την έρευνα εξήχθησαν όμως μια σειρά αξιόλογων συμπερασμάτων για τη Βρετανία.

Η οικονομική ανάπτυξη θα είναι μικρότερη από την αναμενόμενη, θα έχει μικρότερο ποσοστό από αυτό που προϋπολογίζεται ότι θα είναι τον επόμενο Μάρτιο.

Η κυβέρνηση θα δανειστεί περίπου 10 δις λίρες λιγότερα του χρόνου, ποσό που είχε υπολογίσει το Υπουργείο Οικονομικών με πρόβλεψη του πριν λίγο καιρό , παρά την βραχεία ανάπτυξη.

Πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η τράπεζα της Αγγλίας δεν θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το 2012.

Πριν από ένα χρόνο στο Σίτι κανείς δεν προέβλεπε το τέλος του Ευρώ, πράγμα που είναι ορατό μετά την κρίση στην Ελλάδα και τα προβλήματα σε Πορτογαλία και Ισπανία. Άλλωστε το παραδέχτηκε και η καγκελάριος Μέρκελ η οποία ανέφερε ότι το κοινό νόμισμα έχει μια "υπαρξιακή κρίση".

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Άντριού Λιλικό επικεφαλή οικονομολόγου του Θίνκ Τάνκ προβληματισμού της πολιτικής ο οποίος θεωρεί ότι το ευρώ έχει "σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να επιζήσει".

Ο Λιλικό μίλησε και για την Ελλάδα και οι εκτιμήσεις του είναι καταστράφηκες "Η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα με τα χρέη της, και παραμένει ανοικτό το ερώτημα εάν η χώρα αντιμετωπίσει κάποια μορφή επανάστασης ή πραξικοπήματος. Υπάρχει 25% πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο στη Ελλάδα".

Ένας άλλος οικονομολόγος ο Ντάιβιντ Μπλάνσφλάουερ, καθηγητής στο Ντάρμοντ Κόλεντζ τόνισε ότι η "Η πολιτικές επιπτώσεις, του ευρώ, είναι πιθανό να είναι εκτεταμένες. Οι Γερμανοί είναι αντίθετοι με το να πληρώνουν για τους άλλους και μπορεί κάλλιστα να φύγουν από το κοινό νόμισμα."

Ιδία είναι και η άποψη του Πέτερ Γορμπάρτον ο οποίος θεώρει ότι ίσως η Γερμανία φύγει από το ευρώ. Τέλος ο Τίμ Κόνγκτον θεώρει ότι η ευρωζώνη θα χάσει τρία με τέσσερα μέλη της μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

“Πάνω από τo 4% των συνολικών καταθέσεων «πέταξε» από την Ελλάδα”…


Στα 10 δις ευρώ περίπου (4,2% των συνολικών καταθέσεων) διαμορφώνεται η συνολική εκροή καταθέσεων από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου, οπότε και διαμορφώθηκαν στα 227 δις ευρώ από 237 δις ευρώ τον Ιανουάριο. Το ποσοστό αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχει διευρυνθεί περαιτέρω κατά το επόμενο δίμηνο, δηλαδή μέχρι τέλος
Μαΐου και εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει το 5%).
Παράλληλα πρέπει να τονιστεί πως η κυβέρνηση σκόπιμα αποφεύγει να διευκρινίσει μέχρι στιγμής για το αν η νόμιμη μεταφορά
χρημάτων στο εξωτερικό, από νόμιμους καθ’ όλα πολίτες, που δεν έχουν να αποκρύψουν τίποτα, επιβαρύνεται με τον περίφημο φόρο του 5% αν και εφόσον επιστρέψουν.
Άποψη μας βέβαια είναι πως οι σκόπιμες αυτές ασάφειες και παραπλανήσεις περισσότερο τρομοκρατούν τους εγχώριους καταθέτες για την επικρατούσα κατάσταση της οικονομίας, παρά εμποδίζουν τους αποφασισμένους καταθέτες να οδηγηθούν σε Τράπεζες του εξωτερικού.
Είναι σίγουρο πως μόλις στριμώξουν επικίνδυνα τα πράγματα και πάλι το οικονομικό επιτελείο της Ελληνικής κυβέρνησης θα υπαναχωρήσει ατάκτως, δίδοντας γη και ύδωρ για την επιστροφή όχι μόνο των νόμιμα εξαγόμενων καταθέσεων, αλλά και αυτών που οι ιδιοκτήτες των αδυνατούν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες.
Η ρύθμιση της κυβέρνησης πάντως είναι ελεγχόμενη ως προς τη νομιμότητά της και κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική, αλλά κυρίως αντισυνταγματική.

ΠΗΓΗ: http://blogingr.blogspot.com/

Κανείς δημόσιος υπάλληλος δε θα πληρώνεται εάν δεν είναι εγγεγραμμένος στην ενιαία αρχή πληρωμών!

Από το φθινόπωρο κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα πληρώνεται εάν δεν είναι εγγεγραμμένος στην ενιαία αρχή πληρωμών ενώ σύντομα όλες οι πρόσθετες δαπάνες που ζητούν οι υπουργοί θα εγκρίνονται υποχρεωτικά από το Κοινοβούλιο, αποκαλύπτει σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη επισημαίνει ότι στο πρώτο πεντάμηνο τα έσοδα αυξήθηκαν 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα, εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Δηλώνει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την πορεία εκτέλεσης του μνημονίου, έως την επόμενη δόση και προαναγγέλλει τη δημοσιοποίηση, σε μηνιαία βάση, των δαπανών γενικής κυβέρνησης.
(imerisia।gr)

ΠΗΓΗ: http://kontiloforos.blogspot.com

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΙΩΠΗΡΑ Η ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ...

Η ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.


ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΧΑΡΤΟ, ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ....................
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΣΕΛΊΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.


ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...


Ξεκίνησε την Τρίτη, 1η Ιουνίου, η διαδικασία εγγραφής των Ελλήνων ομογενών και των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.


Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει αν και πού ψηφίζει είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου (www.ypes.gr), είτε απευθυνόμενος στο Δήμο της κατοικίας του, όπου και θα υποβάλλει αίτηση εγγραφής.
πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://cretanpatriot.blogspot.com

Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;

Όλοι μας έχουμε προεξοφλήσει ότι κάποια στιγμή θα γίνει κοινωνική έκρηξη, αλλά αναρωτιόμαστε το πότε.
Από αυτό εδώ το blog είχαμε πει για το πότε ακριβώς θα πέσει το ΠΑΣΟΚ και για την ακρίβεια όχι απλά θα πέσει αλλά θα καταρρεύσει. Είχαμε λοιπόν πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει όταν ο πρώτος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος περνάει το κατώφλι της εξόδου από το Δημόσιο απολυμένος, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει πριν τις δημοτικές εκλογές.
Σε ότι αφορά την κοινωνική έκρηξη έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η ελληνική κοινωνία είναι μια κατακερματισμένη κοινωνία χωρίς σοβαρή κοινωνική συνοχή. Επομένως η κοινωνική έκρηξη....
που απαιτεί κοινωνική επικοινωνία και συναπόφαση είναι μία δύσκολη υπόθεση. Ταυτόχρονα η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία με τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει κρατάει με νύχια και με δόντια την κοινωνία σε καταστολή. Η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέρχεται τεχνικές του «διαίρει και βασίλευε» στρέφοντας την μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Επιπλέον εισήγαγε στην κοινωνική ζωή μεθόδους φορολογικού χαφιεδισμού. Εδώ δηλαδή γίνεται μια νέα προαγωγή της ελληνικής κοινωνίας, από κοινωνία της συνενοχής σε κοινωνία χαφιεδισμού, όπου θα δημιουργηθεί η νέα τάξη, αυτή των κυνηγών κεφαλών.
Πέρα από αυτό η κοινωνική πλειοψηφία έχει εμπλακεί, κάποια στιγμή στο παρελθόν, με τους μηχανισμούς που έχει στήσει η άρχουσα τάξη και έχει κάνει χρήση αυτών των μηχανισμών (φακελάκι, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κ.λ.π.), με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού να αισθάνεται συνενοχή και να μην αντιδρά.
Πέρα από τα πιο πάνω, ο πιο σοβαρός λόγος που η κοινωνία είναι σε σκεπτικισμό, είναι τα χρέη που έχουν οι πολίτες και κυρίως προς τις τράπεζες. Αλλιώς συμπεριφέρεται τώρα ο λαός που είναι στην «πρέσα», από δάνεια και δόσεις, με τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και της οικονομικής καταστροφής να επικρέμαται σαν «Δαμόκλειος σπάθη» και αλλιώς θα ήταν αν δεν χρωστούσαν οι πολίτες στις τράπεζες, όπως παλαιότερα.
Πολλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε που να αποδεικνύουν την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να προβάλει αντίσταση στην εξαθλίωσή της και ο καθένας μας έχει και αυτός να προσθέσει ένα λόγο.
Επομένως τίθεται και πάλι το αρχικό ερώτημα.
Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;
Εμείς βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία συμπιέζεται και όταν κάτι συμπιέζεται φορτίζεται. Τα δύσκολα οικονομικά μέτρα απλά ακόμα τα ακούμε. Από τώρα και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να τα νιώθουμε και κυρίως από το Φθινόπωρο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει λουφάξει. Μετέρχεται επικοινωνιακά τεχνάσματα και κάνει πως δίνει αγώνες με το ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου εναντίον κάποιων τελειωμένων πολιτικών προσώπων για να εκτονώσει την κοινωνική οργή. Μετέρχεται όλα αυτά και μαζί με την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών επιδιώκει να γράψει εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 14-11-2010, εξαπατώντας πολιτικά και πάλι το λαό, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι έχει την νομιμοποίηση, που δεν του έδωσε ο λαός στις 4-10-2009, για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα. Μετά θα έρθουν φυσικά οι απολύσεις στο Δημόσιο κ.λ.π., το έχουμε ξαναπεί.
Η κοινωνία λοιπόν θα συνεχίσει να συμπιέζεται και να φορτίζεται επικίνδυνα. Οι διαδηλώσεις και οι εντάσεις θα αυξηθούν όσο περνάει ο χρόνος και γίνεται αφενός πιο ορατό το αδιέξοδο, αφετέρου γίνεται και πιο φανερό το ποιοι ακριβώς επωφελούνται από τα σκληρά οικονομικά μέτρα.
Το ΠΑΣΟΚ, μετά τις δημοτικές εκλογές θα σκληρύνει ακόμα πιο πολύ, γιατί θα θεωρεί ότι νομιμοποιήθηκε από αυτές τις εκλογές. Εκεί στοχεύει και το σχέδιο «Καλλικράτης» και όχι φυσικά σε κάποια αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να μυρίζει «μπαρούτι».
Η κοινωνική έκρηξη λοιπόν θα γίνει όταν τύχει, ό μη γένοιτο, να πέσει νεκρός ο πρώτος έλληνας εργαζόμενος διαδηλωτής από χέρι αστυνομικού.
Αυτό το γεγονός θα είναι η σπίθα που θα απελευθερώσει το εκρηκτικό μίγμα της κοινωνικής φόρτισης.
Τότε θα χαθεί κάθε έλεγχος και φυσικά κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.
Δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το ένα έτος από σήμερα.
Θυμηθείτε το.

ΠΗΓΗ: http://hassapis-peter.blogspot.com