'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στα δικαστήρια για σαδομαζοχιστικά παιχνίδια!!!!!!

Σε τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε μια γυναίκα στην Αγγλία για τραυματισμό του 61χρονου ερωτικού συντρόφου της κατά τη διάρκεια σαδομαζοχιστικών παιχνιδιών.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η 46χρονη Finola McKenna χαράκωσε στο πρόσωπο τον Neil Fagan με γυαλί από μπουκάλι σαμπάνιας κατά τη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Αγγλίας.

Αναλυτικότερα, στις 20 Μαΐου του 2010, το προσωπικό του ξενοδοχείου ενημερώθηκε από πελάτες πως σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο υπήρχε έντονη φασαρία. Ο Sufiyan Baig άνοιξε την πόρτα και είδε το ζευγάρι ημίγυμνο με τον 61χρονο να έχει στεγνό κερί στο στήθος του και διάφορα δερμάτινα αξεσουάρ.

Η 46χρονη κρατούσε ένα κομμάτι γυαλί στο χέρι της και προσπαθούσε να του χαράξει το λαιμό. Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου άρπαξε το γυαλί και κλείδωσε το ζευγάρι στο δωμάτιο μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Ωστόσο, ύστερα από λίγο ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος (σαν σπάσιμο) και την ώρα που εισέβαλαν οι αρχές στο δωμάτιο αντίκρισαν και τους δύο να είναι γεμάτοι αίματα. Η γυναίκα κρατούσε πάλι ένα γυαλί ενώ στο άλλο χέρι είχε μπουκάλι σαμπάνιας. Ο άντρας προσπαθούσε να τη σταματήσει κρατώντας την από τους ώμους.

Η 46χρονη προσπάθησε να διαφύγει από το διάδρομο αλλά τη σταμάτησε ένας εργαζόμενος.

Ωστόσο, η McKenna δε σταμάτησε εκεί. Την ώρα που της περνούσαν τις χειροπέδες δάγκωσε το πόδι μιας αστυνομικού με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει. Ο 61χρονος με τραύματα στο πρόσωπο, το λαιμό και το σώμα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο εκτός από το να παραδεχτεί πως έκαναν χρήση κοκαΐνης και ινδικής κάνναβις. Στο δωμάτιο βρέθηκαν και διάφορα ερωτικά αξεσουάρ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο άνδρας ήθελε από εσάς να του κάνετε πράγματα όπως να ρίξετε κερί πάνω του. Επιπλέον, επιθυμούσε να κάνει τα ίδια σε εσάς τα οποία όμως δε θέλατε. Από τα ευρήματα οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για “μεσαιωνικά βασανιστήρια” τα οποία δε θέλατε να υποστείτε και δέχομαι ότι του το είπατε προηγουμένως. Πρόκειται για έναν επαγγελματία ο οποίος δε θέλει να εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση”, είπε ο δικαστής Michael Gledhill στη McKenna.

Σύμφωνα με το δικαστήριο οι πράξεις του 61χρονου έκαναν τη 46χρονη να εμφανίσει μια ακατανόητη βίαιη συμπεριφορά.

Η McKenna καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στην αστυνομικό και για τα τραύματα του Fagan

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Η ευκαιρία που περίμενε ο Ροκφέλερ για την παγκόσμια τάξη είναι εδώ

Από τις αρχές…
…της δεκαετίας του 1990, ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, στον οποίο αποδίδεται η ιδέα πως τα ιδιωτικά συµφέροντα πρέπει να υποκαταστήσουν τις κυβερνήσεις, έλεγε πως ο κόσµος µας βρίσκεται στο κατώφλι µεγάλων και παγκόσµιων αλλαγών.
Το µόνο που χρειαζόµαστε, εξηγούσε, είναι µια κρίση µεγάλης κλίµακας που ....

θα κάνει τους ανθρώπους να αποδεχθούν τη νέα παγκόσµια τάξη.
Η µεγάλη…
…κρίση ήρθε. Και είναι µια κρίση χρέους. Τα ιδιωτικά συµφέροντα τη θεωρούν µια σπουδαία ευκαιρία που ανέµεναν από καιρό για ακόµη περισσότερα κέρδη. Οµως, µολονότι η κρίση ήταν αναµενόµενη, το ευρωπαϊκό διευθυντήριο επιµένει να χαρακτηρίζει «εξαίρεση» κάθε χώρα που προσφεύγει στο Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο γονατισµένη από τα βάρη των χρεών της. Και να την υποβάλλει σε έναν δηµοσιονοµικό µαζοχισµό που είναι η χαρά κάθε τραπεζίτη. Παρατηρώντας από το βορειοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Γολγοθά των υπερχρεωµένων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, οι βαλτικές χώρες αναγνωρίζουν σε αυτές κάτι από τον εαυτό τους. Γιατί ήταν οι πρώτες που εφάρµοσαν δρακόντεια µέτρα λιτότητας χωρίς να µπορούν ακόµη να βγουν από τη µαύρη τρύπα. Θύµα του συνδρόµου της Στοκχόλµης (κυριολεκτικά, αφού η χώρα χρωστάει σε σουηδικές τράπεζες), η κυβέρνηση της Λιθουανίας έσφιξε υποτακτικά το ζωνάρι των πολιτών της, τόσο πολύ που το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της µειώθηκε 17%.«Πήραµε το µάθηµά µας πολύ επώδυνα» έλεγε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντριους Κουµπίλιους, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Καταλάβαµε πως η δηµοσιονοµική σταθερότητα είναι ο µόνος τρόπος για να επιβιώσουµε». Οµως, ένα µεγάλο µέρος των συµπατριωτών του τον βλέπουν σαν έναν σύγχρονο Κουίσλινγκ. Το ίδιο συνέβη και στη Λετονία. Αντί για την ευηµερία που τους είχαν υποσχεθεί µετά την ανεξαρτησία τους από τη Σοβιετική Ενωση, οι βαλτικές χώρες επέβαλαν στους πολίτες τους τη φτώχεια. Οταν το λετονικό Κοινοβούλιο ψήφισε λιτότητα τον Δεκέµβριο του 2008, οι κοινωνικές διαµαρτυρίες έριξαν την κυβέρνηση τον επόµενο µήνα. Οµως, στη θέση της ήρθε άλλη µια νεοφιλελεύθερη «κατοχική κυβέρνηση», όπως τη χαρακτηρίζει ο Μάικλ Χάντσον, καθηγητής των Οικονοµικών στο Πανεπιστήµιο του Μιζούρι, που λειτουργεί για λογαριασµό των διεθνών τραπεζικών συµφερόντων.
Ενας κοινωνικός…

…πόλεµος έχει ξεσπάσει σε παγκόσµια κλίµακα, τέτοιος όπως τον είχε επιθυµήσει ο Ροκφέλερ, ένας πόλεµος του χρηµατιστικού κεφαλαίου εναντίον ολόκληρων οικονοµιών, εναντίον κυβερνήσεων και εναντίον του κόσµου της εργασίας. Τα θύµατά του δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Ολόκληρα κράτη µετατρέπονται σε σκιώδεις οντότητες που δεν λειτουργούν πια για το µακροπρόθεσµα εθνικό συµφέρον, αλλά για λογαριασµό του χρηµατιστικού κεφαλαίου και των ξένων δυνάµεων που διαρπάζουν τα περιουσιακά στοιχεία των χωρών.
Το µεγάλο…
…διακύβευµα είναι σήµερα αν οι χώρες και οι οικονοµίες τους θα κυβερνώνται στο εξής από τους δανειστές τους ή από τους λαούς τους, που θα δρέπουν αυτοί τους καρπούς της εργασίας τους. Κατοχικές κυβερνήσεις οι λαοί γνώρισαν πολλές, αλλά όλες τους είχαν περιορισµένη ηµεροµηνία λήξεως.
Του Ρούσσου Βρανά
thenetwar

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Οι μέρες της εξέγερσης δεν είναι μακριά.!

Η οργή των πολιτών για την διάχυτη και αλληλένδετη διαφθορά των εξουσιών, (και όχι μόνο της νομοθετικής και εκτελεστικής) αλλά και την διάβρωση όλων των θεσμών με την επακόλουθη διάχυση της βρώμας σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας, όπως καταγράφεται σε διάφορες μετρήσεις γιγαντώνεται και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα πλέον κέντρο εξουσίας ή ανάλυσης.
Μπορεί να μην μετουσιώνεται, μέχρι τώρα, σε κοινωνική έκρηξη για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι, παρόλο ότι κανείς πλέον δεν πιστεύει πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν θα επιβληθεί κανενός είδος τιμωρία στους επίορκους και αλητήριους της πολιτικής,δίνεται χρόνος - εξαντλώντας τα τελευταία περιθώρια ανοχής - αισθανόμενος αποσβολωμένος από το θράσος των επαγγελματιών ψευτών και κλεφτών της πολιτικής που επί χρόνια τους εμπιστευόταν ή αλισφεριζόταν μαζί τους παρέχοντας την υποστήριξή του, για να λαμβάνει κατά καιρούς τα ψίχουλα της διαφθοράς που έπεφταν κάτω από το μεγάλο τραπέζι της ρεμούλας και της φαυλότητας (διασυνδέσεις, πελατειακές σχέσεις, βολέματα, ψιλορουσφετάκια κλπ).
Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι, προσπαθώντας να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει πως από Έλληνας της "Ισχυρής Ελλάδας" της περασμένης δεκαετίας κατάντησε ο παρίας της Ευρώπης και έχοντας να αντιμετωπίσει την πλήρη ανατροπή στο επίπεδο διαβίωσης του εξαιτίας της λαίλαπα του ΔΝΤ - εκεί που ο πρόσφατα ψηφισμένος εκλεκτός της πλειοψηφίας Πρωθυπουργός και συνδαιτημόνας της λέσχης Bilderberg τον σεντράρησε - υποσυνείδητα αρνείται να αποδεχθεί ότι η χώρα ήταν τόσο κοντά στον πάτο του βαρελιού. Παράλληλα έχει μπλέξει στο παραμύθι που του πλασάρουν όλοι οι έμποροι (αστοί και ψευτοαριστεροί) ότι η εφαρμοσθείσα οικονομική πολιτική ένταξης στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤκαι στην εξάρτηση από τα ματωβαμένα δανεικά είναι μονόδρομος.
Εδώ μπαίνει και η γνωστή πολιτική πουστιά, της υποτιθέμενης ανεύρεσης των ενόχων που τα πιάσανε. Βλέπε εξεταστικές επιτροπές της πλάκας, που μοναδικός τους στόχος, προκειμένου να σώσουν το τρομαγμένο βρωμιάρικο πολιτικό προσωπικό, είναι να δώσουν κάποια ονόματα. Σ' αυτόν τον δρόμο βρίσκονται (Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος). Και παζαρεύουν τον αριθμό (έτσι τουλάχιστον νομίζουν) μέσω των Χατζιαβάτηδων δημοσκόπων, μέσω των μετρήσεων που θα εξαχθούν αφού συνεχίζουν καθημερινά να βομβαρδίζουν τους "αφελείς ιθαγενείς" με την μόνιμη επωδό: "Να πάνε επιτέλους δυο -τρεις στη φυλακή".
Μάγκες της ρεμούλας, της αρπαχτής, της κλοπής και της μπόχας ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ....
Το αίτημα του κόσμου δεν είναι να πάνε δυο - τρεις ή ο Χατζηπετρής στη φυλακή για να συνεχίσετε οι υπόλοιποι το γνωστό παιχνίδι με το μέλι. Ούτε είναι ηλίθιος ο ελληνικός λαός να πιστεύει πως τα 100 εκατομμύρια της Ζήμενς και τα 15 του Βατοπαιδίου ρίξανε τους νέους στα 500 ευρώ μισθό (που κι αυτός δεν υπάρχει).
Ξεκοκκαλίσατε επί 36 χρόνια τον αγλέωρα. Φάγατε τον άμπακα. Και αυτά τα λεφτά υπάρχουν. Το έλεγε ο ΓΑΠ και καιρός είναι να το ξαναπεί, και όχι να το κάνει γαργάρα.
Τα λεφτά υπάρχουν. Σε ακίνητα, σε καταθέσεις εδώ και στο εξωτερικό, σε ακίνητα, σε κότερα, σε πολυτελή αυτοκίνητα.
Και τα πήραν όλοι......
Όχι μόνο πολιτικοί. Αυτοί βέβαια είναι τα αρχικαθίκια. Γιατί αυτοί έφταχναν τους νόμους και τα παράθυρα και ρύθμιζαν τους τρόπους που περνούσαν τα μπιμπικίνια σε άλλα αρπακτικά αλλά και στους εαυτούς τους που φρόντισαν να τους μεταβάλλουν σε κροίσους.
Και οι δικαστικοί και οι επιχειρηματίες και οι δημοσιογράφοι και οι γιατροί και οι τσιφλικάδες και και και...
Γιατί ρε μάγκες όλοι εμείς που δουλεύουμε 10, 20, 30 και 40 χρόνια, με πτυχία, με δεύτερες δουλειές δεν καταφέραμε να έχουμε δεύτερο σπίτι; Γιατί δεν έχουμε εκατομμύρια (ούτε καν χιλιάδες ευρώ) στην άκρη;

Γιατί τα παιδιά μας είναι άνεργα και εμείς κινδυνεύουμε με απόλυση; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε διακοπές;
Άρα να συμφωνήσουμε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί και οι φορολογικές δηλώσεις όλων αυτών που μπορούσαν να ρουφάνε ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία άμεσα ή έμμεσα. Και όπου δεν συμβαδίζουν τα νόμιμα έσοδά τους με τα περιουσιακά τους στοιχεία να παραπέμπονται σε δίκες και να δημεύονται ακίνητα και καταθέσεις. Τόσο δικές τους όσο και των συγγενών τους.
Οι καθαροί πολιτικοί, δικαστικοί και δημοσιογράφοι (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι!!!) θα πρέπει ξεπερνώντας τους δισταγμούς τους να μπουν μπροστά και να δρομολογήσουν - αν μπορούν - ανάλογες διαδικασίες κάθαρσης. Γιατί αν δεν το κάνουν θα πρέπει να περιμένουν άμεσα την εκδήλωση της οργής των πολιτών.
Και τότε δικαιολογημένα η οργή θα πέσει επί δικαίων και αδίκων.

activistis
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://gianniotis.blogspot.com

Νέα δημοπρασία οχημάτων από τον ΟΔΔΥ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 30/06/10


Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη της δημοπρασίας από τον oddy.gr παρακάτω:

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣ 0,50 €
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α.Ε.

Διεύθυνση : Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε. Θεσσαλονίκης
Τμήμα : Πωλήσεων
Ταχ. Δ/νση : Β. Ηρακλείου 13
Τηλέφωνο : 2310 229076
ΦΑΞ : 2310 227841
Τηλ. Αποθήκης : 2310 668488

www.oddy.गर
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://autocarnet.blogspot.com

Έσταξε θεία κοινωνία και ο ιερέας έγλυψε το μάρμαρο του ναού και το σκούπισε με τα γένια του

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στην συνέχεια έκαψε με οινόπνευμα το σημείο για να αποστειρωθεί τελείως ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα…

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη την Κυριακή όπου γινόταν η θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής και στο τέλος ακολούθησε η μετάληψη. Πολύς κόσμος είχε δημιουργήσει σειρά για να κοινωνήσει ενώ όπως είθισται προηγούνται τα μικρά παιδιά. Ο ιερέας παπά Σταύρος κοινώνησε τα πρώτα παιδάκια, πλησίασε και μια νεαρή μητέρα με το παιδάκι της που το κοινώνησε ο παπάς, αλλά όπως κουνήθηκε γιατί ήταν ζωηρό πριν προλάβει να καταπιεί την θεία κοινωνία έσκυψε και μια σταγόνα έπεσε στο πλατύσκαλο της ωραίας πύλης του ναού. Ο ιερέας πρόσεξε το συμβάν, ολοκλήρωσε την μετάληψη με τα υπόλοιπα παιδάκια που περίμεναν, έσκυψε και καθάρισε με την γλώσσα του το πλατύσκαλο, το σκούπισε με την γενειάδα του, ενώ έβαλε φωτιά κι έκαψε με οινόπνευμα το σημείο. Εμείς τον συναντήσαμε και μίλησε στον «Χρόνο» για το απρόβλεπτο συμβάν.

«Την ώρα που κοινωνούσαμε, επειδή κοινωνούν συνήθως πολλά παιδάκια, ένα από αυτά ήταν λίγο ζωηρό, η μητέρα βέβαια φταίει όχι το παιδάκι, περισσότερο φταίει η μητέρα, γιατί δεν το έπιασε καλά, το παιδάκι πήρε την θεία κοινωνία κανονικά, την ώρα που λέω «σκούπισε το», το σήκωσε το παιδάκι να το σκουπίσει και έφυγε από το στοματάκι μια σταγόνα, τίποτα παραπάνω. Έπεσε κάτω, το είδα εγώ βέβαια, ευτυχώς δεν έπεσε στα ρούχα του αλλά κάτω. Την ώρα εκείνη σταμάτησα και έκανα τα παιδάκια στην άκρη από την άλλη μεριά, τα κοινώνησα όλα και μετά κατέβηκα και αυτή την σταγόνα την έγλειψα, την καθάρισα, γιατί αυτό λένε οι κανόνες. Έγλειψα όλο το μάρμαρο γύρω-γύρω, το καθάρισα με την γλώσσα, το σκούπισα με την γενειάδα και μετά έριξα από πάνω οινόπνευμα και του έβαλα φωτιά για να είναι τέλεια η κάθαρση, τίποτα παραπάνω, αυτό ήταν. Τώρα από πού κυκλοφόρησε ότι μου έπεσε το αγιοπότηρο δεν ξέρω, 51 χρόνια παπάς είμαι, τέτοια ζημιά δεν έγινε, δόξα το Θεό δεν έχω πάρκινσον για να πω ότι τρέμει το χέρι και μου έφυγε. Τίποτε από όλα αυτά, απλώς το παιδάκι όπως σήκωσε το κεφαλάκι του έσταξε λίγο, αν ήταν και θεία κοινωνία, μπορεί να ήταν σάλιο.



Αυτό προβλέπεται έτσι;
-Βεβαίως, η θεία κοινωνία ξέρουμε ότι είναι αίμα και σώμα Χριστού, από την στιγμή που το αίμα ή το σώμα, έστω και ένας μαργαρίτης να πέσει, ο ιερέας είναι υποχρεωμένος να το πάρει και να το φάει.

Έχει συμβεί κάτι ποτέ ανάλογο; Έχετε ακούσει κάτι; Γιατί λένε ότι αν πέσει η θεία κοινωνία είναι πολύ κακό…
-Όχι, αυτό είναι ανθρώπινο. Μπορεί να πέσει. Είναι ένα παιδάκι και κάνει μια άγαρμπη κίνηση και χτυπάει την λαβίδα και πέφτει, δεν χάθηκε ο κόσμος, ότι είναι αμαρτία είναι. Πρέπει να προσέχουμε, αλλά μην το παίρνουμε ότι είναι και θανάσιμο αμάρτημα γιατί έπεσε η κοινωνία. Υπάρχουν κανόνες οι οποίοι λένε τι πρέπει να κάνουμε την ώρα εκείνη και αυτό έπραξα», θα πει ο παπα Σταύρος.

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου όπου έγινε το συμβάν κατά την μετάληψη των πιστών χθες. Αν και καύσωνας, η εκκλησία ήταν γεμάτη.

Ο ιερέας παπά Σταύρος Σπορίκης μιλά για το περιστατικό। Έγλυψα το μάρμαρο και το καθάρισα με την γλώσσα μου, αφού η κοινωνία είναι αίμα και σώμα Χριστού

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
ΠΗΓΗ:
http://www.xronos.gr

Στο όριο της φτώχειας 450.000 παιδιά

Ενας στους 4 ανηλίκους διαβιεί σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας. Αγόρια το 52%. «Τα παιδιά αυτά θα μάθουν να θεωρούν δεδομένη την ανυπαρξία εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να σβήνει η επιθυμία τους για μια καλύτερη ζωή», λένε οι ειδικοί

Εάν... τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου, τότε το μέλλον της Ελλάδας προοιωνίζεται ζοφερό। Σχεδόν 450।000 ανήλικοι ζουν στην πατρίδα μας υπό συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών κατά την παρουσίαση του Κοινωνικού Πορτραίτου της Ελλάδας 2010. Η έρευνα -βασικά σημεία της οποίας είχε παρουσιάσει εκτενώς προ μηνός το «Εθνος»- αναδεικνύει μεταξύ άλλων τα επίπεδα ανέχειας σε σχέση με ευρωπαϊκές χώρες, τις διακρίσεις στην Ελλάδα, αλλά και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης 2008-2009.


Οπως σημείωσε κατά την παρουσίαση ο κ. Διονύσης Μπαλούρδος, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής, μια ολόκληρη γενιά παιδιών πρόκειται μεγαλώνοντας να μπει στην κοινωνική ομάδα της φτώχειας.

Στο όριο της φτώχειας 450.000 παιδιά

Τα παιδιά αυτά δεν θα γνωρίσουν το κυρίαρχο μοντέλο του εργαζόμενου πατέρα, θα έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μείνουν άνεργα, ενώ θα μάθουν να ανέχονται τη φτώχεια και να θεωρούν δεδομένη την ανυπαρξία εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να σβήσει η επιθυμία για μια καλύτερη ζωή... Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει το Κοινωνικό Πορτραίτο του ΕΚΚΕ για την Ελλάδα, το 23,3% του συνόλου των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών διαβιούν σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας. Σε απόλυτους αριθμούς πρόκειται για περίπου 449.000 ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων το 52% αγόρια και το 48% κορίτσια, με την τάση που καταγράφεται να είναι ανοδική.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, η παιδική φτώχεια είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πληθυσμιακή πυκνότητα της περιοχής όπου ζει το παιδί. Οσο πιο πυκνοκατοικημένος είναι ο τόπος κατοικίας τόσο χαμηλότερο το ποσοστό παιδικής φτώχειας.

Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας για τα παιδιά που ζουν στις πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι 16,2%, ανεβαίνει στο 17,9% για τα παιδιά που ζουν στις περιοχές ενδιάμεσης πυκνότητας και εκτοξεύεται στο 31% για τα παιδιά που ζουν σε αραιοκατοικημένες περιοχές.

Τα αγόρια φαίνεται ότι απειλούνται περισσότερο από τη φτώχεια σε σχέση με τα κορίτσια, ενώ οι επιπτώσεις της οικονομικής δυσχέρειας είναι εντονότερες όσο αυξάνεται η ηλικία του παιδιού, με την ομάδα 12-17 ετών να αντιμετωπίζει τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας.

Ως προς την εργασιακή κατάσταση των υπευθύνων των νοικοκυριών με φτωχά παιδιά προκύπτει ότι οι συνταξιούχοι με ανήλικα παιδιά αντιμετωπίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας (15,7%), ακολουθούν οι εργαζόμενοι (21,3%), οι ανενεργοί (30,2%) και οι άνεργοι (54,6%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των φτωχών παιδιών παρουσιάζει αύξηση, παρότι τα ελληνικά νοικοκυριά που έχουν ανήλικα παιδιά μειώνονται σε απόλυτους και σχετικούς όρους. Το «κατώφλι» της φτώχειας σηματοδοτείται κατά το Κοινωνικό Πορτραίτο -για νοικοκυριά με δύο ενηλίκους και δύο εξαρτώμενα παιδιά- από ετήσιο εισόδημα 12.852 ευρω.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Η κυβέρνηση, πιστή στη δέσμευσή της για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του Δημοσίου που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2010, με το νόμο Ν. 3847/2010 , διάταξη με την οποία πράγματι φαίνεται να διασφαλίζονται από... τυχόν επί το χείρον αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος. Εκτός από την εν λόγω διασφάλιση η κυβέρνηση προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους υπαλλήλους υπέβαλαν αίτηση παραίτησης, να την ανακαλέσουν και να επανέλθουν στην υπηρεσία έστω κι αν έχει εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης.

Αυτούσιες οι διατάξεις έχουν ως εξής:

«7. Συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι 31.12.2010 από τους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς, καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συνταξιοδοτούνται με βάση τις οικείες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (π.δ. 169/2007, ΦΕΚ 210/Α΄) ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτόν, καθώς και από τους ασφαλισμένους των πρώην Ειδικών Ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, καθώς και τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους.

8. Όσοι από τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτόν, έχουν υποβάλλει αίτηση παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης από 1.1.2010 και μετά, δύνανται να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και να επανέλθουν στην υπηρεσία.

Η αίτηση ανακαλείται ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, έστω και αν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης υπό τον όρο ότι δεν έχει εκδοθεί πράξη συνταξιοδότησης. Ο χρόνος από τη λύση της σχέσης αυτής μέχρι την επαναφορά τους στην υπηρεσία θεωρείται χρόνος πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας.»

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται εντυπωσιακή η «γενναιοδωρία» με την οποία αντιμετωπίζει η πολιτεία τους λειτουργούς της και θα ήταν πράγματι ένα δείγμα γραφής για τις αγαθές της προθέσεις, εάν δεν οδηγούνταν στη ρύθμιση αυτή υπό την ασφυκτική πίεση του κύματος (επιπέδου τσουνάμι) παραιτήσεων στις οποίες ουσιαστικά «εξαναγκάζονται» εκόντες- άκοντες οι υπάλληλοι της χώρας, μετά τις παλινωδίες και τους πειραματισμούς των τελευταίων κυβερνήσεων που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα στην κατάρρευση.

Επειδή όμως πριν από την απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, έχει χαθεί προ πολλού η εμπιστοσύνη των πολιτών στο εσωτερικό, οφείλουμε να είμαστε υποψιασμένοι και καχύποπτοι σε κάθε κίνηση καλής θέλησης, έχοντας υπόψη την Ομηρική ρήση « Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».


Και για να γίνουμε ποιο σαφείς επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Α. Ενώ μεταξύ των «ευεργετούμενων» από την εν λόγω διάταξη στην παράγραφο 7 περιλαμβάνονται και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, στην παράγραφο 8 εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Και επειδή οι συνταξιοδοτικές διατάξεις είναι «στενά ερμηνευταίες», μήπως η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραιτήσεως δεν ισχύει για τους «ένστολους» όπως αρέσκεται να αποκαλεί τα εν λόγω στελέχη ο αρμόδιος υπουργός;

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 34 του Ν. 1400/73: «Αίτησις αποστρατείας άπαξ υποβληθείσα δεν δύναται ν' ανακληθή. Η υποβολή θεωρείται συντελεσθείσα από της πρωτοκολλήσεως της σχετικής αιτήσεως».

Κατά συνέπεια η τυχόν εφαρμογή της παραγράφου 8 του Ν. 3847/2010 έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του Ν. 1400/73.

Τι ισχύει τελικά γι΄ αυτή την κατηγορία;

B. Μεταξύ των παραιτηθέντων υπάρχουν και αρκετοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.λ.π. που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση πριν από την 1-1-2010 αλλά δεν έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική πράξη. Τι θα ισχύσει γι΄ αυτούς ως προς την κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και τη δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης, δοθέντος ότι δεν καλύπτονται χρονικά από τη σχετική ημερομηνία του νόμου;

Γ. Με τον υπόψη νόμο θεωρητικά προστατεύονται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου από τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής και ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Στην περίπτωση όμως των «ένστολων» στελεχών πέραν των αμιγώς συνταξιοδοτικών διατάξεων οι προϋποθέσεις αποχώρησης από την υπηρεσία και το ύψος της σύνταξης επηρεάζεται:

i. Από το χρόνο υποχρεωτικής παραμονής στην ενεργό υπηρεσία (Ν. 1400/73 «Περί καταστάσεως Αξιωματικών» για τα στελέχη των ΕΔ και τις αντίστοιχες διατάξεις για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και Π.Υ.).

ii. Από το διοικητικό βαθμό της αποστρατείας τους ο οποίος διέπεται από τις διατάξεις των οικείων νόμων περί ιεραρχίας και προαγωγών (Ν.2439/96 για τα στελέχη των ΕΔ και τις αντίστοιχες διατάξεις για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και Π.Υ.).

iii. Από τις διατάξεις περί μισθολογικών προαγωγών (Ν. 2838/2000 και 3016/2002).

Συνεπώς η όποια δέσμευση της Κυβέρνησης για προστασία των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, εφόσον δεν περιλαμβάνει και τυχόν μεταβολές των συναφών διοικητικών και μισθολογικών διατάξεων, θα αποδειχθεί γράμμα κενό, δεδομένου ότι με μια ενδεχόμενη αλλαγή των προϋποθέσεων προαγωγής κατά την αποστρατεία, είτε διοικητικής είτε μισθολογικής, οι αποστρατευόμενοι θα στερηθούν τουλάχιστον ένα μισθολογικό κλιμάκιο και ως εκ τούτου θα λάβουν χαμηλότερη σύνταξη.

(π.χ. Σήμερα ένα στέλεχος των Ε.Δ. με 30 χρόνια υπηρεσίας, πού έχει 7 χρόνια στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, εάν υποβάλλει αίτηση αποστρατείας, προάγεται στο βαθμό του Συνταγματάρχη (Ν. 2439/96) και συνταξιοδοτείται με βασικό μισθό Υποστρατήγου (Ν.2838/2000). Εάν όμως τροποποιηθεί ο Ν. 2439/96 και δεν μπορεί να προαχθεί στον επόμενο βαθμό, το υπόψη στέλεχος θα συνταξιοδοτηθεί με βασικό μισθό Ταξιάρχου οπότε θα έχει μία απώλεια στη σύνταξη, της τάξεως των 170 € περίπου το μήνα.) Αντίστοιχες θα είναι οι συνέπειες με ενδεχόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας περί μισθολογικών προαγωγών.

Επομένως, δικαίως αναρωτιούνται τα στελέχη των ΕΔ, της ΕΛ.ΑΣ και των Π.Σ. και Λ.Σ. «μήπως η κυβέρνηση με την εν λόγω διάταξη μας σερβίρει το τυρί και δεν βλέπουμε τη φάκα;»

Κατά συνέπεια, από μόνες τους οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για διασφάλιση των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να αναστρέψουν το κλίμα ανασφάλειας των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, εάν δεν συνοδευτούν από αντίστοιχες «εγγυήσεις» για το αμετάβλητο και των λοιπών διατάξεων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τις συντάξεις τους, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οποιαδήποτε ανατροπή εργασιακών κατακτήσεων αποδίδεται στη βουλιμία του ΔΝΤ, το οποίο τελικά χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός για την άλωση της συνταξιοδοτικής προστασίας που οφείλει να παρέχει κάθε ευνομούμενο κράτος στους πολίτες του.

Η ανησυχία όμως των ασφαλισμένων δεν περιορίζεται στα παραπάνω θέματα, καθόσον η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ετοιμάζει μια νέα «χειρουργική» επέμβαση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ακρωτηριάζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της εργασίας που κατοχυρώνεται από το σύνταγμα με το άρθρο 5:

«Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».

και το άρθρο 22:

«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.»

Ειδικότερα:

Με το άρθρο 16 του σχεδίου νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα, εισάγεται διάταξη με την οποία επιβάλλεται γενική αναστολή της καταβολής της σύνταξης των πολιτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί και είναι κάτω των 55 ετών και περικόπτεται το 70% αυτής εάν είναι άνω των 55 ετών.

Η υπόψη διάταξη έχει ως εξής:

«1. Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος φορέων κύριας ασφάλισης ή του Δημοσίου, καθώς και όσοι λαμβάνουν σύνταξη γήρατος με βάση τoν Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτόν, που αναλαμβάνουν εργασία, υπόκεινται στους εξής περιορισμούς: α) Για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης ή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. β) Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους, το ποσό της ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος των ακαθάριστων κύριων συντάξεων, που υπερβαίνει τα τριάντα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά διαμορφώνονται κάθε φορά και ισχύουν την 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, καταβάλλεται μειωμένο κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%)

2. Οι συνταξιούχοι της προηγούμενης παραγράφου, που ασκούν δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) και το Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.), υπόκεινται στους εξής περιορισμούς: α) Για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης ή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. β) μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, υποχρεούνται να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τις οικείες διατάξεις εισφορές προσαυξημένες κατά πενήντα τοις εκατό (50%). Σε περίπτωση που το ποσό της κύριας ή των κύριων συντάξεων υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως διαμορφώνονται κάθε φορά και ισχύουν την 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, το ποσό που υπερβαίνει το ανωτέρω όριο περικόπτεται.»


Δηλαδή όσοι άσκησαν το νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα να πάρουν σύνταξη σε ηλικία κάτω των 55 ετών και αποφάσισαν να εργασθούν σε άλλο τομέα προκειμένου να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους και να βοηθήσουν την οικογένειά τους, τιμωρούνται με περικοπή της σύνταξής τους.

Βέβαια το μέτρο της απώλειας του δικαιώματος σύνταξης προβλέπονταν και πριν να το ανακαλύψουν οι επίδοξοι σωτήρες του ασφαλιστικού μας συστήματος, στο άρθρο 62 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ως εξής:

«Α Ρ Θ Ρ Ο 62
Απώλεια δικαιώματος σύνταξης

Το δικαίωμα σύνταξης χάνεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

α) Αν ο υπάλληλος απολυθεί γιατί απέσχε από την εκπλήρωση των καθηκόντων του αδικαιολόγητα ή ο στρατιωτικός τέθηκε σε απόταξη για λιποταξία.

β) Αν ο δικαιούχος καταδικαστεί αμετάκλητα, είτε όταν ήταν στην ενέργεια είτε ως συνταξιούχος, σε ποινή κάθειρξης για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία, απιστία, παραποίηση ή σε φυλάκιση για δωροδοκία ή δωροληψία, εφόσον τα αδικήματα αυτά στρέφονται κατά του Δημοσίου ή κατά νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου καθώς και αν καταδικαστεί αμετάκλητα για κάποιο από τα αδικήματα των άρθρων 270 και 272 του Ποινικού Κώδικα»


Με λίγα λόγια ο εργαζόμενος συνταξιούχος εξομοιώνεται ως προς το δικαίωμα της σύνταξης με τους καταδικασθέντες σε ποινή κάθειρξης για παράβαση του Ποινικού Κώδικα.

Μήπως το επόμενο βήμα είναι να αποτελεί ποινικό αδίκημα η απόκτηση συνταξιοδοτικού δικαιώματος;

Σύμφωνα με την προωθούμενη διάταξη:

«Όσοι συνταξιούχοι έχουν ήδη αναλάβει εργασία ή αυτοαπασχολούνται ή έχουν διοριστεί σε θέσεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν.3833/2010 (Α΄ 40), και έως την ισχύ του παρόντος νόμου δεν καταλαμβάνονταν από τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν.2676/1999 (Α΄ 1), όπως ίσχυαν έως την αντικατάστασή του με το παρόν άρθρο, οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται από 1.1.2012.»

Η ενδεχόμενη εφαρμογή αυτής της διάταξης ανατρέπει κάθε σχεδιασμό και προγραμματισμό πολιτών οι οποίοι:

- Εντάχθηκαν στο Δημόσιο πριν από 25, 30 ή 40 και πλέον χρόνια κάτω από συγκεκριμένο νομικό καθεστώς που τους έδινε το δικαίωμα να αποχωρίσουν από την υπηρεσία τους εφόσον συμπληρώσουν ορισμένες προϋποθέσεις.

- Μετά τη συμπλήρωση των απαιτουμένων προϋποθέσεων και αφού πλήρωσαν τις εκάστοτε προβλεπόμενες εισφορές έκαναν χρήση του παραπάνω δικαιώματος και συνταξιοδοτήθηκαν λαμβάνοντας το ποσοστό (κι όχι πλήρη) της σύνταξης που τους αναλογεί σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας τους.

- Στη συνέχεια, προσπαθώντας να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους και υπό την πίεση των απαιτήσεων της σύγχρονής ζωής, αξιοποιώντας τις όποιες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν, ανάλογα με τις δεξιότητες που είχαν, αποφάσισαν να εργασθούν σε ένα ελεύθερο (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) εργασιακό περιβάλλον, δηλώνοντας την εργασία τους, πληρώνοντας τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές έστω κι αν ήξεραν ότι κατά κανόνα δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη από τη δεύτερη απασχόλησή τους ή στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουν μία δεύτερη συμπληρωματική σύνταξη εάν καταφέρουν ποτέ να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όσοι υπάγονται σ΄ αυτή την κατηγορία εξαναγκάζονται είτε να στερηθούν τη σύνταξή τους είτε να εγκαταλείψουν την εργασία τους και μάλιστα χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην υπηρεσία από την οποία συνταξιοδοτήθηκαν, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να βελτιώσουν τη σύνταξή τους.

Οπότε η μόνη διέξοδος που τους απομένει, σε όσους έχουν τη δυνατότητα, είναι να καταφύγουν στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, που είναι η γενεσιουργός αιτία της σημερινής κατάντιας του ασφαλιστικού μας συστήματος, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή το κράτος στερείται φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και μη ανταποδοτικές.

Το επιχείρημα ότι η εργασία των συνταξιούχων ενισχύει την ανεργία μοιάζει με ανέκδοτο σε μία χώρα που οργιάζει η παράνομη και ανασφάλιστη εργασία, δεδομένου ότι δεν γνωρίζει ούτε πόσους λαθρομετανάστες έχει ούτε πόσοι από αυτούς εργάζονται ούτε πόσοι είναι σφαλισμένοι αλλά το μόνο που γνωρίζουν με ικανοποιητική προσέγγιση οι ενδιαφερόμενοι είναι το πόσους ψήφους αυτοί αντιπροσωπεύουν.

Σε μια χώρα όπου ο κάθε αναξιοπαθών έχει τη δυνατότητα να απλώσει ένα σεντόνι στην πλατεία Συντάγματος ή στην οδό Ερμού τον άλλοτε πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, ακόμη και μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και να πουλάει ανενόχλητος την κάθε είδους πραμάτεια του χωρίς να πληρώνει ούτε ευρώ, και από την άλλη πλευρά οι νόμιμοι καταστηματάρχες που έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν (όχι για πολύ ακόμη) μερικές χιλιάδες συμπολίτες μας, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε στα ίδια τους τα καταστήματα.

Το επιχείρημα αυτό ίσως να έχει κάποια λογική στην περίπτωση προκήρυξης θέσεων απασχόλησης, είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα, όπου εύλογα μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι περιορίζονται οι θέσεις απασχόλησης ανέργων.

Όταν όμως πρόκειται για επιλογή ατόμου από τον ίδιο τον εργοδότη, είτε λόγω εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του εργαζόμενου είτε λόγω ιδιαίτερων προσόντων, έστω κι αν αυτός είναι συνταξιούχος, τότε πέρα από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θέση θα παραμείνει κενή, επιπλέον παραβιάζεται αφενός η βούληση του εργοδότη να απασχολήσει το συγκεκριμένο άτομο, αφετέρου του συνταξιούχου να απασχοληθεί.

Παρομοίως όταν ένας συνταξιούχος αποφασίσει να εργασθεί είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως αυτοαπασχολούμενος, δεν αποστερεί από κανέναν θέση απασχόλησης, αλλά αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε με την ίδια λογική ο κάθε επιτηδευματίας να ασκεί μία μόνο δραστηριότητα για να μην καλύψει πιθανές θέσεις απασχόλησης, αλλά αυτό θα οδηγούσε μάλλον σε μαρασμό της επιχειρηματικότητας.

Αντί λοιπόν οι ιθύνοντες νόες να επιδίδονται στους σοσιαλιστικής εμπνεύσεως αλλά φασιστικής νοοτροπίας πειραματισμούς διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος με ημίμετρα, περιορισμούς και ακρωτηριασμούς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, που το μόνο τους αποτέλεσμα θα είναι η μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η αιτιολογημένη έκρηξη κοινωνικών εντάσεων, ας επιδείξουν επιτέλους τη δέουσα υπευθυνότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) (Α.Π.)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://staratalogia.blogspot.com

Αστυνομικοί μηνύουν σωφρονιστικούς στο Σταυράκι Ιωαννίνων !!!

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές Σταυρακίου, εξ αιτίας του υπερβολικού αριθμού κρατουμένων. Η διεύθυνση των Φυλακών, εδώ και μερικές ημέρες απευθύνθηκε εγγράφως σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, στις οποίες ανέφερε ότι δεν έχει την δυνατότητα για κράτηση άλλων ατόμων και ζητούσε να σταματήσουν οι μεταγωγές.

Η κατάσταση όμως και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων δεν είναι καλύτερη με αποτέλεσμα οι μεταγωγές να συνεχιστούν. Έτσι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραλάβουν κρατούμενους με αποτέλεσμα να μηνηθούν από τους αστυνομικούς.

"Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει ούτε μία σπιθαμή για να φιλοξενήσουμε κι άλλους. Μακάρι να μπορούσαμε αλλά τι να κάνουμε...Να τους πάρουμε στο σπίτι μας" είπε η Πρόεδρος των εργαζομένων στις δικαστικές φυλακές Έλενα Αγαπητού, η οποία απηύθυνε έκκληση προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου να δείξουν κατανόηση και να σταματήσουν τις μεταγωγές.

Τις φυλακές Σταυρακίου επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά -χωρίς να προυπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων- ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος. Συνθήκες που κάνουν δύσκολη την διαβίωση των κρατουμένων και θέτουν σε καθημερινούς κινδύνους τους εργαζόμενους.

Έδωσε οδηγίες για ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις, για τις οποίες πρέπει να βρεθεί τρόπος υλοποίησής του, ωστόσο έγινε σαφές ότι το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού κρατουμένων, σήμερα ξεπερνούν τους 250 αντί των ενενήντα που μπορούν να φιλοξενήσουν οι φυλακές, δεν διαφαίνεται ότι θα λυθεί άμεσα.

ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

High Tech ματάκιας

Ένας χάκερ στην Καλιφόρνια, αποκτούσε πρόσβαση στον υπολογιστή των θυμάτων του, εντόπιζε γυμνές φωτογραφίες και απειλούσε ότι αν δεν του έστελναν ένα προσωπικό αισθησιακό βίντεο, θα έστελνε τις εικόνες στους φίλους τους

Ένας 31χρονος χάκερ από την Καλιφόρνια αφού αποκτούσε πρόσβαση στον υπολογιστή των θυμάτων του και έβρισκε ακατάλληλο φωτογραφικό υλικό τους απειλούσε ότι εάν δεν του έστελναν ένα αισθησιακό βίντεο για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, θα κοινοποιούσε τις καυτές στιγμές τους σε όλη τη λίστα των επαφών τους.

Ο Luis Mijangos είχε μολύνει με ιό, υπό μορφή download σε γνωστά τραγούδια, πάνω από 100 υπολογιστές με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία 230 ατόμων εκ των οποίων τα 44 ήταν παιδιά.

Όπως λένε οι αρχές ο 31χρονος έψαχνε για ακατάλληλο υλικό για να μπορεί στη συνέχεια να εκβιάζει τα θύματά του να του στείλουν τη δική τους ερασιτεχνική ταινία πορνό.

Στον νεαρό απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εκβιασμό αλλά και για το γεγονός ότι υποδυόταν τον σύντροφο χρηστών σε κοινωνικά δίκτυα για να πείθει τα ανυποψίαστα θύματα να του παρέχουν ακατάλληλο υλικό.

Μάλιστα, αφού ο επίδοξος χάκερ κατάφερνε να πάρει τα πολυπόθητα βίντεο τότε επικοινωνούσε με το θύμα και ζήταγε και άλλο υλικό προς τέρψιν, ενώ δημοσίευε μερικά από αυτά σε πορνογραφικό site.

Παράλληλα, ο 31χρονος αφού αποκτούσε τον έλεγχο μέχρι και της κάμερας του υπολογιστή κατάφερνε να τις χειρίζεται για να τους κατασκοπεύει σε προσωπικές στιγμές τους, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος και με κατηγορίες κλοπής αφού είχε πρόσβαση και σε pin πιστωτικών καρτών.

Τελικά, συνελήφθη σπίτι του και κρατείται με εγγύηση 10.000 δολαρίων και στις 19 Ιουλίου θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Μεθυσμένος που τράκαρε έπινε μπίρα ενώ περίμενε ασθενοφόρο!

Και πίνω μπίρες, πίνω μπίρες, πίνω μπίρες.... Το πάθημα δεν έγινε μάθημα, όπως αποδεικνύει το περιστατικό που σημειώθηκε με έναν οδηγό στη Νέα Ζηλανδία. Το πάθος του για το αλκοόλ, στοιχείο που οδήγησε στην ανατροπή του αυτοκινήτου του, τον ώθησε να πιει μία ακόμα μπίρα ενώ περίμενε το ασθενοφόρο.
Ειδικότερα, ο 47χρονος Πολ Νάιτζελ Σνέντον, αφού πήρε μια λάθος στροφή, έπεσε σε ένα ξύλινο φράχτη και παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό του. Αφού περίμενε τους διασώστες προκειμένου να απεγκλωβιστεί, όπως σημείωσε ο συνήγορός του, αποφάσισε να καταναλώσει ένα ακόμα κουτί μπίρας, καθώς δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει!

"Kαθόμουν εκεί μέσα, προσπάθησα να ανοίξω τις πόρτες, δεν μπορούσα. Θυμάμαι ότι το φως δε λειτουργούσε και σκέφτηκα, αφού δεν πρόκειται να διαβάσω κανένα βιβλίο, λοιπόν, ας ανοίξω άλλο ένα κουτί", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πολ Σνέντον μετά την προσαγωγή του στο δικαστήριο.

Μάλιστα, σε έναν από τους αστυνομικούς που τον εντόπισαν ανέφερε πως έπινε επί τέσσερις ημέρες χωρίς διακοπή, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το αλκοτέστ, με τη μέτρηση να έχει αποτέλεσμα τετραπλάσιο από το νόμιμο όριο των 400 μικρογραμμαρίων.

Από το δικαστήριο του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.100 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (632 ευρώ), ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 10 μήνες.

Τα νυχτοπερπατήματα του Στέντον, που τελεί σε διάσταση με τη σύζυγό του, ξεκίνησαν μετά την απόλυσή του από το αρτοποιείο όπου δούλευε και με τη δυσάρεστη είδηση πως ο πατέρας του πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Τα αποκαΐδια........

Πλέον είναι γεγονός, η Τζουλια Αλεξανδράτου επέστρεψε στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Επιτέλους καταλάβαμε γιατί χαλάει ο καιρός. Μα είναι δυνατόν να εμφανίζεται η απόλυτη Ελληνίδα πορνοστάρ και να μην χαλάει ο κόσμος, μας ελειψες τόσο και εσύ μας χαιρετάς με τέτοιο.. άσεμνο τρόπο. Γιατί ρε σταρ του απόλυτου τίποτα;;; Ωραίο τρόπο βρήκες για να προωθήσεις το 2ο dvd σου αλλά δεν μασάμε. Σε είδαμε σε καμαρώσαμε πάρε τώρα τον παπούστη σου και άντε γεια!!


ΠΗΓΗ: http://trelokouneli.blogspot.com

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ!!!!!

Φαίνεται πως οι Γερμανοί δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όσο αφορά την αγαπημένη τους μπύρα. Μερικές μόνο εβδομάδες μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ δυνατότερης μπύρας από την Σκωτσέζικη μικροζυθοποιία BrewDog με την περίφημη Tactical Nuclear Penguin των 32%, η Γερμανική Schorschbräu κυκλοφορεί νέα μπύρα με 40% αλκοόλ, αφήνοντας τους Σκωτσέζους στα κρύα της ...μπύρας!

Η νέα μπύρα λέγεται Probe Eisbock, διατίθεται απευθείας από την Schorschbräu σε κεραμικά μπουκάλια των 0,33 lt και φέρουν την ιδιόχειρη υπογραφή και αρίθμηση από τον ίδιο τον ζυθοποιό. Κάθε μπουκάλι είναι σφραγισμένο στο χέρι με κερί και είναι συσκευασμένο σε ξύλινο κιβωτιάκι με διαφανές παράθυρο στην μία πλευρά.

αναδημοσίευση από Beer.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://rc-cafe.blogspot.com/