'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Οι 19 νόμοι της γκαντεμιάς!!!!!!!!!!

1. Νόμος της μηχανικής επισκευής – Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.
2. Νόμος της βαρύτητας – Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.
3. Νόμος των πιθανοτήτων – Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.
4. Νόμος των Τυχαίων Αριθμών – Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.
5. Νόμος του Άλλοθι – Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατενα πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.
 6. Νόμος των Αλλαγών – Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε.
7. Νόμος του Μπάνιου – Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.
8. Νόμος των Συναντήσεων – Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.
9. Νόμος του αποτελέσματος – Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.


10. Νόμος της Βιομηχανικής – Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.
11. Νόμος θεάτρου, σινεμά – Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.
12. Νόμος του Καφέ – Με το που καθίσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει ο καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.
13. Νόμος των Αποδυτηρίων – Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.
14. Νόμος Φυσικών Επιφανειών – Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.
15. Νόμος των Λογικών Επιχειρημάτων – Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.
16. Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης – Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.
17. Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ – Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.
18. Νόμος των Ιατρών – Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν
κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι.
19. Νόμος επιστροφής από super market – Έχεις όλες τις σακούλες με τα ψώνια στο ένα χέρι ώστε με το άλλο να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας σου και τα κλειδιά βρίσκονται στην ίδια πλευρά που κρατάς τα ψώνια.

Ρούχα που... φορτίζουν τα gadgets!!!

Ειδικά ρούχα που θα φορτίζουν το κινητό τηλέφωνο και τα άλλα gadget παρουσίασαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Stanford στις ΗΠΑ.
Οι χρήστες θα μπορούν να συνδέουν τις συσκευές με τα ρούχα τους κι αυτές να φορτίζουν καθώς οι επιστήμονες υποσχέθηκαν να μετατρέψουν τα απλά καθημερινά ρούχα σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
Ο χρήστης που θα...
έχει φορτίσει το κινητό του με τα ρούχα του μέσα στην ημέρα θα πρέπει να βάζει τα ρούχα του για φόρτιση έτσι ώστε να... είναι έτοιμα και την επόμενη ημέρα.
Τα ρούχα θα είναι ιδανικό τόσο για τις καθημερινές συσκευές όσο και για συσκευές υγείας, προηγμένα αθλητικά αξεσουάρ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που χρειάζονται συνεχή σύνδεση με το ρεύμα.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα ρούχα είναι βαμβάκι και πολυεστέρας ενώ μπορούν φυσικά να πλένονται όπως και τα κανονικά ρούχα .!


Έβαλε πίνακα με Εβραίους στο γραφείο του ο πρωθυπουργός!!

ΑΘΗΝΑ-Στο πρωθυπουργικό γραφείο παλιότερα υπήρχε ο πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα». Στην αλλαγή πρωθυπουργού ο πίνακας «χάθηκε». Όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη πριν λίγους μήνες στο «Βήμα της Κυριακής» και φωτογραφήθηκε στο γραφείο του δημιουργήθηκε θέμα καθώς είδε ο κόσμος ότι ο πατριωτικός πίνακας λείπει.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι ο Γ.Παπανδρέου γύρισε από το Ισραήλ με έναν πίνακα που του έκανε δώρο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένταμιν Νετανιάχου και απεικονίζει Εβραίους και τον τοποθέτησε στη θέση του πίνακα «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν χάθηκε - ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής τον πήρε στο σπίτι του στη Ραφήνα όμως μέχρι στιγμής δεν καταφέραμε να έχουμε στα χέρια μας φωτογραφικό ντοκουμέντο, αλλά ο λόγος μας είναι εγγύηση.


ALFANEA (7-8-2010):   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ    http://tiresias-press.blogspot.com  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

ΠΗΓΗ:    http://bang-gr.blogspot.com

OTAN Η ΦΥΣΗ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ!!!

Πριν λίγες εβδομάδες ξέσπασε στην Αθήνα μία δυνατή καταιγίδα. Ο φωτογράφος κ. Χρήστος Κωτσιόπουλος,  όπλισε την μηχανή του και αποτύπωσε 51 κεραυνούς σε διάστημα μισής ώρας περίπου, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου. Όταν πέρασε η …. μπόρα, συγκέντρωσε τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα και τα μοντάρισε σε μια μόνο φωτογραφία. Το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα LE FIGARO .


Έτοιμος ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ειδικών φρουρών

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 500 νέων ειδικών φρουρών. Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το κόστος για τον προϋπολογισμό και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 109, 9-7-2010 (τεύχος Α).
Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., οι συνιστώμενες θέσεις «καλύπτονται από επί θητεία προσωπικό ειδικών φρουρών». Η θητεία των ειδικών φρουρών είναι πενταετής. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό έχει υπολογιστεί ως εξής: περίπου 4.050.000 ευρώ για το (τρέχον) έτος 2010, περίπου 9.470.000 ευρώ για το 2011, περίπου 9.850.000 ευρώ για το 2012, περίπου 9.750.000 ευρώ για το 2013, περίπου 10.700.000 ευρώ για το 2014 και περίπου 11.050.000 ευρώ για το 2015.
Ηδη το σχέδιο της προκήρυξης είναι έτοιμο και αναμένεται εντός του Αυγούστου να εκδοθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε εντός του Αυγούστου να κατατεθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν οι έλληνες πολίτες (άνδρες, γυναίκες) οι οποίοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.
Επίσης θα πρέπει να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου, ενώ θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 χωρίς υποδήματα.



ΠΗΓΗ:  http://cretalive.gr/

Η ΔΕΗ το νέο ανοιχτό μέτωπο – Απειλούν με γενικό μπλακ αουτ!!!

Η ΔΕΗ είναι το νέο «μέτωπο» που ανοίγει για την κυβέρνηση καθώς η τρόικα ζητά να πωληθούν μονάδες της Εταιρίας και οι συνδικαλιστές απειλούν με γενικό μπλακ άουτ διαρκείας.

Η τρόικα ασκεί εντονότατες πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. «Πουλήστε μονάδες της ΔΕΗ» το μήνυμα που έστειλαν ήδη οι ελεγκτές, αλλά στις εντολές της τρόικας αντιδρούν οι συνδικαλιστές και προειδοποιούν με απεργίες διαρκείας και μπλακ αουτ σε όλη τη χώρα.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ε.Ε. Και της ΕΚΤ ζητά την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων ή την υιοθέτηση ρυθμίσεων, ισοδύναμου χαρακτήρα, όπως την εκχώρηση σε ιδιώτες ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας, το οποίο στη συνέχεια θα μεταπωλούν. Επίσης,
ζητούν την αύξηση των τιμολογίων, που θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά ακόμη και κατά 40%!

Σύμφωνα με μελέτες, τα νοικοκυριά που καταναλώνουν έως και 1.000 κιλοβατώρες θα επιβαρυνθούν από 15% έως 40%, τα αγροτικά τιμολόγια κατά 60% και 7-8% στα βιομηχανικά τιμολόγια.


Τα αιτήματα της τρόικας έχουν ήδη σημάνει συναγερμό στις τάξεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και προειδοποιούν την κυβέρνηση να μη σκεφτεί καν την πρόταση γιατί θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι. Χαρακτηριστικό το sms που έστειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους να μην επιτρέψουν « στον κάθε αερητζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης και του ελληνικού δημοσίου» και ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.


«Σύντροφοι βουλευτές όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Νέα Σμύρνη πότε στη Νέα Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμα Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε: “Καημένη αγροτιά ας κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες”.


Ελπίζω σύντροφοι βουλευτές 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο και στο χώρο της ενέργειας επιτρέποντας στον κάθε αερητζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης και του ελληνικού δημοσίου. Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες.

Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για εμάς είναι για τον καταναλωτή και για αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.


ΠΗΓΗ:    http://www.newsit.gr

«Δουλειά δεν είχε ο διάολος ... τα έβαλε με την μπλογκόσφαιρα»!!

Διαβάζω στο ρεπορτάζ του Χρήστου Ζέρβα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ότι η κυβέρνηση, σχεδιάζει «συνολική νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία της blogόσφαιρας». Και, ότι « πρόκειται για ένα ευρύ ρυθμιστικό πλαίσιο που θα θέτει συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, βάσει των οποίων θα ιδρύονται και θα ελέγχονται, από τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο, όλα τα blogs και όλες οι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Διαδίκτυο».

Άρα, η κυβέρνηση της κρίσης αποφάσισε να διασκεδάσει την διευρυνόμενη κοινωνική κρίση και τον ρόλο της σε αυτήν, μεταβάλλοντας την δημόσια συζήτηση. Αντί να διαβουλευόμαστε μέσω του διαδικτύου στη βάση του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος, της εντιμότητας των κυβερνώντων και της μη-διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας, θα ξεκινήσουμε μια τηλεπαραθυροσυζήτηση περί blogging και νομιμότητας! Σαν να μου φαίνεται ότι εκτός όλων των άλλων, η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε γκεμπελική μορφή, επικοινωνιακά - αν και γνωρίζω ότι με τον χαρακτηρισμό αυτό προσβάλω την μνήμη του Γερμανού, καθώς τούτη μετέρχεται ταπεινότερων, ξεπερασμένων και ακόμη πιο φτηνιάρικων μεθοδεύσεων.  Δουλειά δεν είχε ο διάολος ...
 τα έβαλε και με την blogόσφαιρα!

Δεν έχω καμία διάθεση να παρασυρθώ σε αυτό το κουβεντολόι. Η blogόσφαιρα δεν θέλει ρύθμιση. Δεν την έχει ανάγκη. Ρύθμιση θέλει η ίδια η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα όργανα της πολιτείας, τα οποία έχουν απολύτως απορυθμιστεί από την τρόικα και την πολιτική κουλτούρα των «υπεύθυνων» ηγεσιών που οδήγησαν την Ελλάδα να ντρέπεται για τον εαυτό της – αντί να ντρέπεται για την ψήφο της. Αυτορύθμιση θέλει και το καθεστώς δημοσιογραφίας στη χώρα μας, το οποίο έχει εξευτελιστεί απολύτως, παραδιδόμενο στην ολοκληρωτική εξουσία δύο-τριών «οικογενειών».

Μη νομίζετε ότι ο  υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης που εμφανίζεται έτοιμος αμέσως μετά το καλοκαίρι, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες σ' έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο για το καθεστώς των blogs, έχει πραγματικά στο νου του να γελοιοποιηθεί όπως οι Βενιζέλος και Ρουσόπουλος με τα περί «βασικού μετόχου»! Όχι, ο άνθρωπος είναι (σχετικά)δημοκράτης και πολιτικά έξυπνος και δεν θα έκανε ποτέ τέτοια γκάφα. Να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στο διαδίκτυο προσπαθεί ο φουκαράς και τίποτε περισσότερο.

Μια και ετοιμάζει διπλές κάλπες το φθινόπωρο, όσο πιο αργά εισέλθει η κοινωνία σε αυτή την εκλογική συζήτηση και προεκλογική διαδικασία, τόσο το καλύτερο για το καθεστώς που υπηρετεί η κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς του! Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η φημολογία που διακινεί υπογείως η κυβέρνηση περί σημειολογικά  κρίσιμου ανασχηματισμού την 3η Σεπτεμβρίου. Δεν λέω ότι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν ανασχηματισμό. Ισχυρίζομαι ότι δεν έχει καμία πρακτική σημασία καθώς η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε γενικές εκλογές, ώστε να μην επωμιστεί αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα της κρίσης. Άλλωστε, και περί αυτού ο κ. Καστανίδης φρόντισε να μας προϊδεάσει!

Τώρα, ως προς τις συμπεριφορές στη blogόσφαιρα, που μια χαρά ρυθμίζονται τυπικά στο πλαίσιο της υφιστάμενης ελληνικής έννομης τάξης και του διεθνούς δικαίου, ας ενδιαφερθούμε και οι bloggers λίγο περισσότερο. Ήθος και μυαλό χρειάζονται από όλους μας και όχι επιπρόσθετοι νόμοι.  Είναι στο χέρι μας να γίνουμε σοβαρότεροι, λιγότερο χυδαίοι και ακόμη λιγότερο πολιτικάντηδες και πρόστυχοι. Αυτά όμως δεν μπορεί να τα επιβάλει κανείς νόμος, παρά μόνον μια φιλελεύθερη και δημοκρατική συνείδηση. Αυτό είναι το ζήτημα για την blogόσφαιρα σήμερα. Θέλει αρετή και τόλμη η ρημάδα η ελευθερία. Θέλει και τους «επώνυμους», θέλει και τους «ανώνυμους», θέλει και τους «αλητήριους» και τους «αθλίους» αποκλεισμένους από το καθεστώς. Οι καραγκιόζηδες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητοι, ούτε τα ανθρωπάκια που διακινούν την φτήνια, την δική τους και των αφεντικών τους. Όμως κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τον αποκλεισμό τους. Άσε και αυτούς να κάνουν αυτό που μάθανε να πράττουν. Μέσα στη θάλασσα και το πιο τρομερό δηλητήριο διαλύεται ή τέλος πάντων  παύει να απειλεί θανάσιμα τους …λουόμενους (στο διαδίκτυο)! Εγώ πάω για μπάνιο. Να, δεν φοβάμαι!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 
ΠΗΓΗ:   http://activistis.gr

Κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν τα παιδιά στο σχολείο

Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.


 


Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - συνήθισέ το!

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.

Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκλη ρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.


Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαρισμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση.
Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή είναι οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.


http://pournari.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://rombatv.blogspot.com

Aπο πού προέρχεται η λεξη "POLICE" άραγε ;

Η Λέξη POLICE
που στα αγγλικά η σε αλλες γλώσες "POLIZEI"
( Γερμανικά ),σημαίνει Αστυνομια,ειναι ελληνικότατη ! Μαλιστα Κυρίες / Κύριοι. Η προέλευση του όρου "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" των σύγχρονων κρατών έχει τις ρίζες του στην ...
....αρχαία Ελληνική λέξη "ΠΟΛΙΤΕΙΑ", η οποία σήμαινε το σύνολο των Αρχών και η δύναμη ή η εξουσία του προϊσταμένου ( άρχοντα ) να μεριμνά για τη τήρηση των θεσπισθέντων και να καθιστά αυτά απαραβίαστα.
Ο όρος "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" προέρχεται από την σύνθεση των όρων "Άστυ" και "Νόμος", παρελήφθη από τους Ρωμαίους ως "P O L I T I A" με την ίδια έννοια, δηλαδή την έννοια την οποία είχε καθορίσει ο Αριστοτέλης (καλή τάξη-διοίκηση της πόλεως- προστασία της ζωής ,της τιμής και της περιουσίας των πολιτών), με την έννοια την οποία είχε καθορίσει ο Πλάτωνας (κατά Νόμο ρύθμιση της ζωής της πόλεως), ο Ισοκράτης (η ψυχή της πόλεως - το σύμβολο ευφυΐας, αυτή που σκέπτεται τα πάντα και ρυθμίζει κάθε κακό και αντιμετωπίζει πάσα επισυμβαίνουσα συμφορά), αλλά και άλλοι αρχαίοι σοφοί.
Από τη Ρώμη ο όρος "POLITIA", ο οποίος αναφερόταν τόσο στο σύνολο των κρατικών Αρχών αλλά και στην Αστυνομία ειδικότερα, μεταπήδησε στη Γαλλία ως " POLICE" από τη Γαλλία στην Αγγλία με την ίδια ορολογία και από εκεί στη Γερμανία ως "POLIZEI" και στην Ιταλία ως "POLIZIA".
Ο διεθνής όρος της "Αστυνομίας" με την Ελληνική έννοια ισχύος της "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" είναι μια απόδειξη του ρόλου τον οποίο διαδραμάτισε η Ελλάδα από την αρχαιότητα στη Παγκοσμιότητα των Εθνών .
Ο όρος "Πολιτεία" παρατηρούμε ότι μέχρι τον ΙΔ΄ αιώνα σήμαινε την γενική έννοια της Κρατικής εξουσίας.



policenet

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.troktikaras.com

Video που σοκάρει..Έκρηξη ατομικής βόμβας στην θάλασσα!!!

Σίγουρα θα έχετε δει εκρήξεις ατομικής βόμβας στην ξηρά, αλλά το παρακάτω βίντεο είναι μια σπάνια εικόνα μιας υποθαλάσσιας ατομικής έκρηξης. Το εγκαταλελειμμένο πλοίο που βρίσκεται εκεί κοντά είναι σαν δείκτης για να φανεί το μέγεθος της έκρηξης. Το βίντεο είναι προσφορά του Atom Central, ένα site που κατακλύζεται από εικόνες, βίντεο και κάθε είδος πληροφορίας σχετικά με τα πυρηνικά όπλα.



ΠΗΓΗ:   http://crazygreekblogger.blogspot.com

Ρε σεις της κυβέρνησης έχετε πολύ θράσος. Δεν κοροϊδεύετε μόνο τον Ελληνικό Λαό αλλά και τους "Τροϊκούς"

Πλούσια τα ελέη....497.460 ευρώ πήρε αποζημίωση ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής Σπύρος Λευθεριώτης,
πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Κάνοντας χρήση σκανδαλώδους προνομιακής ρύθμισης που είχε επιβάλει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων και την οποία η σημερινή διοίκηση καταργεί .... "πλην εκείνων που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο συμφωνηθέν πρόγραμμα".

Αποζημίωση μόλις... 170.000.000 δραχμές, σε ευρώ 497.460,60 για την ακρίβεια, πήρε ο αποχωρών γενικός διευθυντής της ....
Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Λευθεριώτης, όπως προκύπτει από την απάντηση της Εθνικής Τράπεζας, που επιβεβαιώνει απόλυτα τη σχετική αποκάλυψη της εφημερίδας μας, ενώ εξασφάλισε και απασχόληση, για να μη μείνει άνεργος και δεν έχει να... φάει, αναλαμβάνοντας εντεταλμένος σύμβουλος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), όπως γράψαμε.

Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στάλθηκε στη Βουλή, μετά την ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή το δημοσίευμα του «Π».

Έτσι για να μην έχει κανένας την αυταπάτη ότι σήμερα δεν υπάρχουν προνομιούχοι που απολαμβάνουν τις προνομιακές ρυθμίσεις που έχουν εξασφαλίσει οι συντεχνίες, και που χρήση τους μπορούν να κάνουν ακόμα και τα διοικητικά στελέχη μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού του Δημόσιου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζομένων και Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε πετύχει την έγκριση από την εταιρεία προγράμματος «συναινετικών καταγγελιών»(!), που σήμαινε ότι ο υπάλληλος μπορεί να υποβάλει... συναινετική παραίτηση, και η διοίκηση υποχρεωνόταν να... συναινέσει καταβάλλοντας πλουσιοπάροχη αποζημίωση, ήτοι 14 μισθούς και από την επομένη ασφάλιση στο ΙΚΑ!

Τέλος στα προνόμια

Αυτού του προνομίου έκανε χρήση ο... απλός υπάλληλος, ο γενικός διευθυντής κ. Λευθεριώτης. Η Εθνική Τράπεζα στην απάντησή της το επισημαίνει. Αλλά και βάζει τέλος σ' αυτή τη σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείριση, σημειώνοντας στην επιστολή προς τη Βουλή: «Η νέα διοίκηση αποφάσισε την οριστική διακοπή για το μέλλον της τακτικής των συναινετικών καταγγελιών για όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό, πλην εκείνων που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο συμφωνηθέν πρόγραμμα».

Πλούσια τα ελέη...

Στην απάντησή της, η Εθνική Τράπεζα αποκαλύπτει ότι ο κ. Λευθεριώτης εκτός των μισθών του είχε και... παρεπόμενες αμοιβές, ήτοι αυτοκίνητο, έξοδα παράστασης, πιστωτική κάρτα και κινητό, που είναι σίγουρο ότι ξεπερνούσαν τον μισθό...

Στο ερώτημα που έθετε στην ερώτησή του ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, οι απαντήσεις της Εθνικής Τράπεζας είναι οι εξής:

«Ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, γενικός διευθυντής της εταιρείας, κάνοντας χρήση της ανωτέρω απόφασης ζήτησε τη συμμετοχή του στο ανωτέρω πρόγραμμα και αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία μετά από καταγγελία της σύμβασής του. Ως προερχόμενος από τη διοικητική ιεραρχία της εταιρείας, λόγω της ιδιότητάς του ως ανώτατο στέλεχος αυτής και σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, είχε δικαιώματα στην προβλεπόμενη κατά τα ανωτέρω αποζημίωση, η οποία ανήλθε σε 497.460,60 προ φόρων και 401.968,48 μετά τους παρακρατηθέντες φόρους. Το ανωτέρω συνολικό ποσό είναι αυτό που η εταιρεία κατέβαλε στον αποχωρήσαντα γενικό διευθυντή της σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που είχε τεθεί κατά τα προαναφερόμενα σε εφαρμογή. Επισημαίνεται μάλιστα ότι με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, η ως άνω αποζημίωση δεν υπολογίσθηκε με βάση τις τρέχουσες ακαθάριστες αποδοχές του, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αλλά με βάση τις αποδοχές του προϊσταμένου διεύθυνσης, οι οποίες ήταν μικρότερες κατά 4.000 περίπου ευρώ μηνιαίως, πράγμα που και αποδέχθηκε. Τα επιπλέον ποσά που καταβλήθηκαν στον ίδιο αφορούν σε ανταποδοτική παροχή από τη συμμετοχή του ως υπαλλήλου της εταιρείας στο πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης του Προσωπικού και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Προνοίας του Προσωπικού της εταιρείας, στα οποία συμμετέχει το σύνολο των υπαλλήλων της εταιρείας και ουδεμία σχέση έχουν με το πρόγραμμα συναινετικών καταγγελιών.

Κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του ως γενικού διευθυντού, ο κ. Λευθεριώτης είχε δικαίωμα στις ισχύουσες για τη θέση του πρόσθετες παροχές (χρήση αυτοκινήτου, έξοδα παράστασης, χρήση πιστωτικής κάρτας και κινητό τηλέφωνο).

Μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία ο κ. Λευθεριώτης ανέλαβε από 22/3/2010 καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, ιδιότητα που ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία».


ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.com

"ΧΟΛΗ" ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Για το πλήγμα στον τουρισμό που προκάλεσε η απεργία των φορτηγατζήδων μιλούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς. Αλλά και τα ξένα ΜΜΕ περιγράφουν μια χώρα που θα πρέπει κανείς να αποφεύγει! Δυστυχώς. Τα πλέον επικριτικά σχόλια προέρχονται από τη Βρετανία, τη χώρα που -μαζί με τη Γερμανία- στέλνει κάθε χρόνο τους...
περισσότερους τουρίστες. Επισημαίνω μόνο δυο για να αντιληφθούμε το κλίμα.
Η Guardian γράφει ότι "οι οδηγοί φορτηγών σταματούν την απεργία, αφού γονάτισε η τουριστική βιομηχανία της χώρας"! Το BBC αναρωτιέται αν πρόκειται για νίκη της κυβέρνησης, από τη στιγμή που η Οικονομία δέχτηκε τέτοιο χτύπημα".


Χαστούκι: “Να ανοίξουν τα λιμάνια στα Κατεχόμενα” ζητά η Κομισιόν

Από το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει απαγόρευση για είσοδο ή έξοδο από τα (κατεχόμενα) λιμάνια της Αμμοχώστου, της Κερύνειας και του Καραβοστασίου,δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Την άποψη αυτή διατύπωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, Άντζελα Φιλότε, η οποία κλήθηκε από τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Παύλο Ξανθούλη, να τοποθετηθεί επί της νομιμότητας διεξαγωγής απευθείας εμπορίου από κατεχόμενο τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η ερώτηση, που υποβλήθηκε είναι η εξής: «Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόσο, σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε στην Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, υποστήριξε τη νομική βάση που επιλέγηκε για τον Κανονισμό του απευθείας εμπορίου για τους Τουρκοκυπρίους, από το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Αναφέρθηκε επίσης στη Θέουτα, τη Μελίγια, το Γιβραλτάρ και τη Χέλγκολαντ σαν παρόμοιες περιπτώσεις. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς θα ήταν δυνατόν να υπάρξει απευθείας εμπόριο από το βόρειο τμήμα της Κύπρου, δεδομένου ότι τα λιμάνια της Αμμοχώστου, της Κερύνειας και του Καραβοστασίου είναι παράνομα, καθώς βρίσκονται σε μια κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974».

ΠΗΓΗ:   http://hellenicspace.wordpress.com

Ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός του πλανήτη βρίσκεται... στη θάλασσα

Aν νομίζετε ότι ποτάμια σχηματίζονται μόνο στη στεριά, κάνετε λάθος. Για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε μεγάλος, κανονικός υποθαλάσσιος ποταμός στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, που αποτελείται από κοίτη, παραποτάμους, ρεύματα, ακόμα και... καταρράκτες.
Ο όγκος νερού που μεταφέρει είναι 350 φορές μεγαλύτερος από του Τάμεση στο Λονδίνο και, αν βρισκόταν στην επιφάνεια, θα ήταν ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός του πλανήτη μας από άποψη όγκου νερού.
 Οι Βρετανοί ερευνητές της σχολής γεωεπιστημών και περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Λιντς, υπό τον δρα Νταν Πάρσονς, σύμφωνα με τις εφημερίδες "Ντέιλι Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ", χρησιμοποίησαν ένα ρομποτικό υποβρύχιο που μελέτησε το βυθό κοντά στην Τουρκία.
Το βάθος του ποταμού φτάνει τα 35 μέτρα σε μερικά σημεία ενώ έχει μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων, πλάτος γύρω στα 800 μέτρα και το νερό του κυλάει με ταχύτητα περίπου 6,5 χιλιομέτρων την ώρα. Γύρω στα 22.000 κυβικά μέτρα νερού ρέουν μέσα από αυτόν κάθε δευτερόλεπτο (δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ποταμό, τον Ρήνο).
Ο ποταμός, που δεν έχει ακόμα ονομαστεί, μεταφέρει πολύ αλμυρό νερό και ιζήματα και είναι ο μόνος ενεργός υποθαλάσσιος ποταμός που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Η δημιουργία του οφείλεται στα αλμυρά νερά που εισδύουν από την Μεσόγειο στο Στενό του Βοσπόρου και από εκεί στην Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο).
Τα νερά αυτά έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε αλάτι, γεγονός που αναγκάζει το πιο πυκνό νερό της Μεσογείου να ρέει συνεχώς σαν ένα ποτάμι κατά μήκος του βυθού της Μαύρης Θάλασσας και, στην πορεία των αιώνων, να έχει σκάψει ένα κανάλι με όχθες. Το νερό του καναλιού είναι πιο αλμυρό και συνεπώς πιο πυκνό από το υπόλοιπο νερό γύρω του.
Έρευνες με σόναρ έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν υποθαλάσσια κανάλια-μαιάνδρους σε πολλούς ωκεανούς. Τα μεγαλύτερα κανάλια έχουν βρεθεί στον Ατλαντικό, στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όπου εκβάλλει ο Αμαζόνιος. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί κάποιο ρεύμα νερού να διασχίζει ένα τέτοιο κανάλι.
Το κανάλι-ποτάμι της Μαύρης Θάλασσας είναι μικρότερο από αυτά του Ατλαντικού, είναι όμως το πρώτο όπου αποδεικνύεται ότι νερό μπορεί να ρέει μέσα από αυτά τα κανάλια, όπως στα κανονικά επιφανειακά ποτάμια. Σύμφωνα με τον Πάρσονς, εκεί όπου υπάρχουν τέτοια ποτάμια, οι εταιρίες πετρελαίου θα μπορούσαν να κάνουν υποθαλάσσιες γεωτρήσεις.

Τα επόμενα βήματα...

Η τρόικα πιέζει για άμεσες αλλαγές μέσα στο φθινόπωρο

Αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα - με νομοσχέδιο «σκούπα»- στο άνοιγμα ή στο νέο τρόπο οργάνωσης μίας σειράς επαγγελμάτων μέχρι το τέλος του χρόνου φέρεται η κυβέρνηση, ειδικά μετά τα αποτελέσματα με την απεργία των βυτιοφορέων.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα φαρμακεία, τα συμβολαιογραφεία, οι αρχιτέκτονες, τα μεσιτικά γραφεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα ταξί και οι δικηγόροι. Στα επαγγέλματα αυτά, έως σήμερα το κράτος είτε θέτει κατώτερα όρια αμοιβών και τις καθορίζει, είτε ασφαλιστικές δικλίδες, προκειμένου κάποιος ενδιαφερόμενος να εισέλθει στην αγορά.


Εξάλλου, προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορούν και οι συστάσεις των ελεγκτών της τρόικας, οι οποίοι στο προσχέδιό τους, που θα επιδοθεί στον υπουργό Οικονομικών, τονίζουν την ανάγκη περαιτέρω αλλαγών.


Ειδικότερα, ζητούν την επιτάχυνση ορισμένων κινήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, η τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών στις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και η ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες του δημοσίου. Ακόμα, οι ελεγκτές της τρόικας ζήτησαν και την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι η σύσταση αυτή δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.


Όσον αφορά τη διαδικασία για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, στις 20 Αυγούστου θα συνεδριάσει η ειδική ομάδα εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναμένεται να εγκρίνει το τμήμα της δεύτερης δόσης του δανείου, που θα δοθεί από την ευρωζώνη.


Θα ακολουθήσει, στις 23 Αυγούστου, η επίσημη αίτηση από το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση του ποσού. Η έγκριση, σε επίπεδο θεσμικών οργάνων της ΕΕ, θα δοθεί από το Eurogroup και το Ecofin στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Από την πλευρά του ΔΝΤ, το διοικητικό συμβούλιό του θα συνεδριάσει στις 10 Σεπτεμβρίου για να εγκρίνει τη συμμετοχή του Ταμείου στη δεύτερη δόση.


Ανώτεροι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου πιστεύουν ότι πλέον η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αναμένεται να εκταμιευθεί στις 13 Σεπτεμβρίου. Και τούτο, διότι οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν ολοκληρωθεί, ή βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.


Από την πλευρά, πάντως, των επικεφαλής του πολυπληθούς κλιμακίου της τρόικας -Πώλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Σέρβας Ντε Ρόουζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)- θεωρείται ότι παραμένουν δημοσιονομικοί κίνδυνοι και κυρίως στο σκέλος των εσόδων, τα οποία υστερούν σημαντικά έναντι του ετήσιου στόχου (π.χ. είσπραξη ΦΠΑ).


Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το β’ εξάμηνο του 2011 προέβλεψε ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Χαράλαμπος Γκότσης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ ΟΝline». Ο κ. Γκότσης σημείωσε ότι η ύφεση στο τρέχον έτος θα είναι μικρότερη. 


ΠΗΓΗ:   http://www.skai.gr/news 

«Ετοιμάζονται» πινακίδες «κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής».

Κατάλογο με 70 επιχειρήσεις στις οποίες ύστερα από ελέγχους εντοπίστηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Στις επιχειρήσεις αυτές θα ληφθούν από το Σεπτέμβριο τα μέτρα που προβλέπει η νέα φορολογική νομοθεσία για τις περιπτώσεις της φοροδιαφυγής, όπως το κλείσιμό τους καθώς και αυξημένα πρόστιμα.
Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου το ΣΔΟΕ

πραγματοποίησε 800 ελέγχους σε επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου και εντόπισε 15.000 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων.

Νομοσχέδιο “σκούπα” για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων

Με νομοσχέδιο “σκούπα” θα προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιταγές της τρόικας και να ανοίξει όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νομοσχέδιο αυτό, θα προχωρήσει στο άνοιγμα ή στο νέο τρόπο οργάνωσης μίας σειράς επαγγελμάτων μέχρι το τέλος του χρόνου φέρεται η κυβέρνηση, ειδικά μετά τα αποτελέσματα με την απεργία των βυτιοφορέων.
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα φαρμακεία, τα συμβολαιογραφεία, οι αρχιτέκτονες, τα μεσιτικά γραφεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα ταξί και οι δικηγόροι. Στα επαγγέλματα αυτά, έως σήμερα το κράτος είτε θέτει κατώτερα όρια αμοιβών και τις καθορίζει, είτε ασφαλιστικές δικλίδες, προκειμένου κάποιος ενδιαφερόμενος να εισέλθει στην αγορά.
Εξάλλου, προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορούν και οι συστάσεις των ελεγκτών της τρόικας, οι οποίοι στο προσχέδιό τους, που θα επιδοθεί στον υπουργό Οικονομικών, τονίζουν την ανάγκη περαιτέρω αλλαγών.

Σάλος για το νέο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ!

Παγκόσμιο σάλο έχει ξεσηκώσει το τελευταίο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού ΤΙΜΕ. Στο προσεχές τεύχος, με ημερομηνία 9 Αυγούστου, ποζάρει μια 18χρονη Αφγανή που οι Ταλιμπάν της ακρωτηρίασαν τη μύτη και τα αφτιά για ασήμαντο παράπτωμα (στην εικόνα φαίνεται μόνο ο πρώτος ακρωτηριασμός). «Να τι θα γίνει αν φύγουμε από το Αφγανιστάν», ισχυρίζεται ο τίτλος του περιοδικού. Το κόνσεπτ του ρεπορτάζ καταγγέλθηκε ως απροκάλυπτα προπαγανδιστικό, με στόχο μέσα από το σοκ να πειστεί η αμερικανική κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα συνέχισης του πολέμου και της ξένης κατοχής. Παρά τις μαζικές απώλειες ντόπιων και δυτικών στρατιωτών, αλλά και σωρείας αμάχων. Το αμερικανικό ιστολόγιο alternet.org χαρακτήρισε «αισχρό» τον πρωτοσέλιδο τίτλο, επισημαίνοντας πως η 9ετής στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών δεν μείωσε στο ελάχιστο την κακοποίηση των Αφγανών γυναικών.
 
Πολλοί μίλησαν και για εκμετάλλευση της 18χρονης Αϊσά, η οποία πείστηκε να ποζάρει στη φωτορεπόρτερ Τζόντι Μπίμπερ, για να γίνει σύμβολο της βαρβαρότητας των ταλιμπάν. Ομως η ιστοσελίδα iconicphotos.worldpress.com υπενθύμισε πως η ισλαμική δικαιοσύνη εξακολουθεί να καταπιέζει τις Αφγανές και ότι πρόσφατα ο πρόεδρος Καρζάι ουσιαστικά… νομιμοποίησε τον βιασμό.
«Ηταν μια δύσκολη απόφαση και το σκέφτηκα πολύ πριν το κάνω», δικαιολογήθηκε για το εξώφυλλο ο αρχισυντάκτης του ΤΙΜΕ, Ρ. Στένγκελ. «Τελικά αποφάσισα πως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι παράθυρο στην πραγματικότητα ενός πολέμου που μας αφορά όλους… Θέλησα να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για να καταλάβει τι κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας στο Αφγανιστάν…».

Νέα χαράτσια φέρνει ο προϋπολογισμός του 2011

Σε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι πρόσθετοι φόροι που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που αναμένεται να κατατεθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.


Τα μέτρα που θα ληφθούν, αποφέροντας 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου, θα συμβάλουν στον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος που, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου, θα πρέπει να περιοριστεί στο 7,6% του ΑΕΠ το 2011 και στην εξισορρόπηση των πρόσθετων δαπανών του ερχόμενου έτους, οι οποίες υπολογίζονται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα, πρόκειται να αυξηθούν κατά 1,93 δισεκατομμύρια ευρώ ή 10,8% οι άμεσοι φόροι και θα διαμορφωθούν σε 19,70 δισεκατομμύρια ευρώ από 17,78 δισεκατομμύρια ευρώ το τρέχον έτος, ενώ οι έμμεσοι φόροι αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,58 δισεκατομμύρια ευρώ και θα διαμορφωθούν σε 33,61 δισεκατομμύρια ευρώ από 31,03 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος.
Φορολογικές παρεμβάσεις για “γέμισμα” των ταμείων
1) Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά μέσο όρο 30%. Από το μέτρο θα εισπραχθούν 400 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2011, ενώ θα αναπροσαρμοσθούν προς τα πάνω περίπου 15 φόροι και τέλη, που επηρεάζουν οι τιμές των αντικειμενικών αξιών
2) Η φορολόγηση των αυθαιρέτων κτισμάτων και η επιβολή τέλους στους ημιυπαίθριους χώρους. Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει συνολικά 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ
3) Μεταφορά στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% του 1/3 των αγαθών και υπηρεσιών που είναι σήμερα στο 11%. Εκτιμάται πως το μέτρο θα αποδώσει επιπλέον έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ
4) Επαναφορά των τεκμηρίων φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων, αλλά με νέο σύστημα με το οποίο θα προσδιορίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα. Το μέτρο εκτιμάται πως θα αποδώσει 400 εκατομμύρια ευρώ
5) Επιβολή ειδικής εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, που είχαν κέρδη άνω των 100.000 ευρώ κατά την οικονομική χρήση 2009. Από το μέτρο αναμένεται να αντληθούν 600 εκατομμύρια ευρώ
6) Φορολόγηση των αμοιβών σε είδος, π.χ. τα αυτοκίνητα των στελεχών επιχειρήσεων. Εκτιμάται ότι το μέτρο θα αποδώσει επιπλέον έσοδα 150 εκατομμύρια ευρώ
7) Επιβολή πράσινων τελών στα τέλη κυκλοφορίας του 2011. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει επεξεργασθεί ειδική επιτροπή, τα τέλη κυκλοφορίας στα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα υπολογίζονται για το 2011 βάσει του κυβισμού του κινητήρα, ενώ σε όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 τα τέλη θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων του κινητήρα. Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο Τμήμα!

Ένας 32χρονος κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης! Ο Πολωνικής υπηκοότητας άντρας είχε συλληφθεί στις 30 Ιουλίου για απόπειρα κλοπής και κρατούνταν προσωρινά στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης μέχρι να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί κάτω από ποιές συνθήκες ο 32χρονος έκοψε τον τράχηλό του με ένα κομμάτι γυαλιού από βαζάκι και παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών αλλά και ενός διασώστη να τον κρατήσουν στην ζωή, ο κρατούμενος ξεψύχησε πριν προλάβει να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και γίνεται προανάκριση  από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ακόμα πιο ακριβό..........

Κι όλο ανεβαίνει κι ανεβαίνει και πού θα σταματήσει; Ακριβότερο κατά περισσότερα από 100 ευρώ είναι πλέον το καλάθι της νοικοκυράς, ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού. Αναλυτικά τα στοιχεία:

Ακριβότερα κατά 105 ευρώ στοιχίζει πλέον το οικογενειακό "καλάθι" ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού.
Μέσα σε μόλις σε ένα χρόνο, από τα 2.010 ευρώ τα οποία ξόδευε ένα μεσαίο νοικοκυριό για τις αγορές προϊόντων, τώρα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 2.115 ευρώ.
Η σημαντική αύξηση που σημειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο στις τιμές των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, οφείλεται, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών, κυρίως στην αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Από τις αυξήσεις στις τελικές τιμές των προϊόντων επιβαρύνεται ο καταναλωτής σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή όπου σημειώνονται μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Όπως προέκυψε από έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού ανήλθε στα 2115,11 ευρώ τον Ιούνιο-2010 σε σχέση με τον Ιούνιο -2009 που κόστιζε 2010,15 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 104,97 ευρώ, ποσοστό 5%.
Πιο αναλυτικά, σημειώθηκε αύξηση:
1) 19% της ομάδας ''Αλκοολούχα ποτά και καπνός'', λόγω της αύξησης των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιρισμένων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.
2) 18% της ομάδας ''Μεταφορές'', λόγω της αύξησης των τιμών στα αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, βενζίνη, ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας και υπηρεσίες μεταφορών.
3) κατά 8% της ομάδας "Στέγαση'', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων.
4) Κατά 5% της ομάδας ''Άλλα αγαθά και υπηρεσίες'', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων - κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων-ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών
Εντούτοις η ίδια έρευνα κατέγραψε μείωση κατά 1,0% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά'', λόγω μείωσης των τιμών στο ελαιόλαδο, γιαούρτι, φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά αν και η μείωση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη καθώς σημειώθηκε αύξηση σε δημητριακά και παρασκευάσματα, μοσχάρι νωπό, πατάτες νωπές, ψάρια νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά.
Το καλάθι της οικογένειας
Ομάδες αγαθών και υπηρεσιών 2009/06 2010/06 Διαφορά %
- Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 352,44 € 349,56 € - 2,88 € -1%
- Αλκοολούχα ποτά και καπνός 87,42 € 103,95 € 16,53 € 19%
- Ένδυση και υπόδηση 174,60 € 178,86 € 4,25 € 2%
- Στέγαση 221,50 € 238,95 € 17,46 € 8%
- Διαρκή αγαθά, είδη νοικ. & υπηρ. 148,64 € 150,89 € 2,25 € 2%
- Υγεία 144,65 € 144,65 € - 0,01 € 0%
- Μεταφορές 237,33 € 280,63 € 43,31 € 18%
- Επικοινωνίες 78,62 € 81,54 € 2,92 € 4%
- Αναψυχή, πολιτιστικές δραστ. 96,32 € 97,01 € 0,69 € 1%
- Εκπαίδευση 59,96 € 61,76 € 1,79 € 3%
- Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια 197,57 € 204,55 € 6,97 € 4%
- Άλλα αγαθά και υπηρεσίες 210,05 € 220,76 € 10,70 € 5%
ΣΥΝΟΛΟ 2.010,15 € 2.115,11 € 104,97 € 5%

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Λήστεψαν ΕΛΤΑ με Καλάσνικοφ και... αποκριάτικες μάσκες!

Οι δύο ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Παλαμά Καρδίτσας, στις 8.15 το πρωί.

Δε δίστασαν να σπάσουν με βαριοπούλα τη τζαμαρία και με την απειλή των όπλων να πάρουν 10.000 ευρώ.

Έφυγαν με Ι.Χ. το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Μετά, μπήκαν σε άλλο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν ...

Οι αστυνομικοί χτενίζουν ολόκληρη τη Θεσσαλία για να τους εντοπίσουν.



ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr

Μελλοντικοί καπνιστές τα παιδιά όσων καπνίζουν!

Το παθητικό κάπνισμα οδηγεί τα παιδιά στο κανονικό κάπνισμα...


Τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με γονείς που καπνίζουν είναι 90% περισσότερο πιθανό ότι θα γίνουν και τα ίδια καπνιστές και να έχουν συνεπώς κατά μέσο όρο 10 χρόνια ζωής λιγότερα. Πως εξηγείται αυτό (εθισμός στη νικοτίνη, ψυχολογική δημιουργία προτύπων κ.α.) δεν έχει ακόμα ερευνηθεί επαρκώς, το βέβαιο είναι ότι τα παιδιά των οποίων οι...
γονείς καπνίζουν έχουν στο σάλιο τους πολύ περισσότερα παράγωγα της νικοτίνης από τα παιδιά γονέων που δεν καπνίζουν. Συγκεκριμένα τα παιδιά που ζουν σε οικογένειες καπνιζόντων, εκτίθενται τρεις φορές περισσότερο στο παθητικό κάπνισμα εάν ο πατέρας είναι αυτός που καπνίζει , πάνω από έξι φορές περισσότερο εάν η μητέρα είναι καπνίστρια και σχεδόν εννέα φορές περισσότερο εάν και οι δύο γονείς καπνίζουν.

Αν οι γονείς καπνίζουν, τα παιδιά υφίστανται επίσης σοβαρές επιπτώσεις από πλευράς υγείας που συνεπάγεται το παθητικό κάπνισμα καθώς ο οργανισμός τους αναπτύσσεται (αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, ωτίτιδα, μηνιγγίτιδα).


Στην Ελλάδα οι εκτιμήσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές που αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν περιστατικά ασθενειών τα οποία προκλήθηκαν από το παθητικό κάπνισμα στο σπίτι. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Πρόληψη του Καπνίσματος, ότι το 40% σχεδόν των παιδιών στην Ελλάδα εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι.


υφίσταται σχέση και μεταξύ παθητικού καπνίσματος στην παιδική ηλικία και εκδήλωσης ασθενειών στην ενήλικη ζωή (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος κ.α.), ιδίως αν οι ανήλικοι εξελιχθούν σε καπνιστές, όπως προκύπτει ότι συμβαίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας. Επισημάνθηκε επίσης ότι οι γονείς μπορούν σχεδόν να εξαλείψουν τις αρνητικές συνέπειες των δικών τους επιλογών για τα παιδιά τους με δύο απλές πρακτικές κινήσεις, όχι κάπνισμα στο σπίτι και όχι κάπνισμα μπροστά..


ΠΗΓΗ:    http://dinatos.blogspot.com

ΝΕΟ "ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ" ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ........

Δεκάδες επιδόματα, τα οποία ισχύουν έως σήμερα στο Δημόσιο, αναμένεται να καταργηθούν από το 2011, γεγονός που θα επιφέρει νέα σημαντική μείωση αποδοχών για τους υπαλλήλους. Το κονδύλι αποδοχών του Δημοσίου, από το επίπεδο των 29,46 δις ευρώ το 2009, μειώθηκε σε 26,37 δις ευρώ φέτος, λόγω των περικοπών επιδομάτων και δώρων, και...

θα μειωθεί περαιτέρω σε 26,13 δις ευρώ το 2011, ενώ από το 2012 και μετά ο ρυθμός μείωσης φτάνει στο 1 δις ευρώ ετησίως. Πέραν των αυτονόητων οικονομιών που θα προκύψουν για το κράτος, είναι προφανές ότι οι συνεχείς περικοπές μισθών λειτουργούν και ως αντικίνητρο για όσους θα ήθελαν μελλοντικά να βρουν δουλειά στο Δημόσιο.


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ...ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.!

ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.....

Εκτός από την πώληση μονάδων παραγωγής και ορυχείων της ΔΕΗ, η Τρόικα του Γιώργου ζητά και αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος , προκειμένου να προχωρήσει η.... απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.!
Η σχετική απαίτηση θα ενσωματωθεί στο νέο Mνημόνιο που θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Τ ο αίτημα προς την Ελληνική πλευρά υπέβαλαν χθες.
Μάλιστα δε, έθεσαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει τη λήψη των σχετικών αποφάσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των διαγωνισμών πώλησης των μονάδων έως τον Μάρτιο του 2011...!!!


ΠΗΓΗ:   http://politikosafari.blogspot.com

«Δουλεία δεν είχε ο διάολος ... τα έβαλε με την μπλογκόσφαιρα»!

Διαβάζω στο ρεπορτάζ του Χρήστου Ζέρβα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ότι η κυβέρνηση, σχεδιάζει «συνολική νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία της blogόσφαιρας». Και, ότι « πρόκειται για ένα ευρύ ρυθμιστικό πλαίσιο που θα θέτει συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, βάσει των οποίων θα ιδρύονται και θα ελέγχονται, από τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο, όλα τα blogs και όλες οι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Διαδίκτυο».

Άρα, η κυβέρνηση της κρίσης αποφάσισε να διασκεδάσει την διευρυνόμενη κοινωνική κρίση και τον ρόλο της σε αυτήν, μεταβάλλοντας την δημόσια συζήτηση. Αντί να διαβουλευόμαστε μέσω του διαδικτύου στη βάση του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος, της εντιμότητας των κυβερνώντων και της μη-διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας, θα ξεκινήσουμε μια τηλεπαραθυροσυζήτηση περί blogging και νομιμότητας! Σαν να μου φαίνεται ότι εκτός όλων των άλλων, η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε γκεμπελική μορφή, επικοινωνιακά - αν και γνωρίζω ότι με τον χαρακτηρισμό αυτό προσβάλω την μνήμη του Γερμανού, καθώς τούτη μετέρχεται ταπεινότερων, ξεπερασμένων και ακόμη πιο φτηνιάρικων μεθοδεύσεων. Δουλεία δεν είχε ο διάολος .......... τα έβαλε και με την blogόσφαιρα!

Δεν έχω καμία διάθεση να παρασυρθώ σε αυτό το κουβεντολόι. Η blogόσφαιρα δεν θέλει ρύθμιση. Δεν την έχει ανάγκη. Ρύθμιση θέλει η ίδια η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα όργανα της πολιτείας, τα οποία έχουν απολύτως απορυθμιστεί από την τρόικα και την πολιτική κουλτούρα των «υπεύθυνων» ηγεσιών που οδήγησαν την Ελλάδα να ντρέπεται για τον εαυτό της – αντί να ντρέπεται για την ψήφο της. Αυτορύθμιση θέλει και το καθεστώς δημοσιογραφίας στη χώρα μας, το οποίο έχει εξευτελιστεί απολύτως, παραδιδόμενο στην ολοκληρωτική εξουσία δύο-τριών «οικογενειών».

Μη νομίζετε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης που εμφανίζεται έτοιμος αμέσως μετά το καλοκαίρι, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες σ' έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο για το καθεστώς των blogs, έχει πραγματικά στο νου του να γελοιοποιηθεί όπως οι Βενιζέλος και Ρουσόπουλος με τα περί «βασικού μετόχου»! Όχι, ο άνθρωπος είναι (σχετικά)δημοκράτης και πολιτικά έξυπνος και δεν θα έκανε ποτέ τέτοια γκάφα. Να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στο διαδίκτυο προσπαθεί ο φουκαράς και τίποτε περισσότερο.

Μια και ετοιμάζει διπλές κάλπες το φθινόπωρο, όσο πιο αργά εισέλθει η κοινωνία σε αυτή την εκλογική συζήτηση και προεκλογική διαδικασία, τόσο το καλύτερο για το καθεστώς που υπηρετεί η κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς του! Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η φημολογία που διακινεί υπογείως η κυβέρνηση περί σημειολογικά κρίσιμου ανασχηματισμού την 3η Σεπτεμβρίου. Δεν λέω ότι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν ανασχηματισμό. Ισχυρίζομαι ότι δεν έχει καμία πρακτική σημασία καθώς η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε γενικές εκλογές, ώστε να μην επωμιστεί αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα της κρίσης. Άλλωστε, και περί αυτού ο κ. Καστανίδης φρόντισε να μας προϊδεάσει!

Τώρα, ως προς τις συμπεριφορές στη blogόσφαιρα, που μια χαρά ρυθμίζονται τυπικά στο πλαίσιο της υφιστάμενες ελληνικής έννομης τάξης και του διεθνούς δικαίου, ας ενδιαφερθούμε και οι bloggers λίγο περισσότερο. Ήθος και μυαλό χρειάζονται από όλους μας και όχι επιπρόσθετοι νόμοι. Είναι στο χέρι μας να γίνουμε σοβαρότεροι, λιγότερο χυδαίοι και ακόμη λιγότερο πολιτικάντηδες και πρόστυχοι. Αυτά όμως δεν μορεί να τα επιβάλει κανείς νόμος, παρά μόνον μια φιλελεύθερη και δημοκρατική συνείδηση. Αυτό είναι το ζήτημα για την blogόσφαιρα σήμερα. Θέλει αρετή και τόλμη η ριμάδα η ελευθερία. Θέλει και τους «επώνυμους», θέλει και τους «ανώνυμους», θέλει και τους «αλητήριους» και τους «αθλίους» αποκλεισμένους από το καθεστώς. Οι καραγκιόζηδες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητοι, ούτε τα ανθρωπάκια που διακινούν την φτήνια, την δική τους και των αφεντικών τους. Όμως κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τον αποκλεισμό τους. Άσε και αυτούς να κάνουν αυτό που μάθανε να πράττουν. Μέσα στη θάλασσα και το πιο τρομερό δηλητήριο διαλύεται ή τέλος πάντων παύει να απειλεί θανάσιμα τους …λουόμενους (στο διαδίκτυο)! Εγώ πάω για μπάνιο. Να, δεν φοβάμαι! 


Γράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
ΠΗΓΗ:   http://kafeneio-gr.blogspot.com 

Στέλεχος των ΕΛΤΑ πήρε τα λεφτά σε βαλίτσα και την ...έκανε!

Ο σύνδεσμός μας από την περιφέρεια μας μεταφέρει την εξής πληροφορία:
Τα πήρε όλα και έφυγε .....
Στέλεχος μεγάλης πόλης του κάμπου σήκωσε την BANGA του ταμείου της Παρασκευής από το κεντρικό κατάστημα του ΕΛΤΑ .
Σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα, σε βαλίτσα την οποία υποτίθεται ότι είχε ρούχα, μπόρεσε και έβαλε μεγάλο χρηματικό ποσό και αποδήμησε προφανώς από την χώρα μας.
Αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλος αναβρασμός στο κατάστημα και...
 προσπαθούν να υπολογίζουν το ακριβές ποσό το οποίο υπεξαιρεθεί. 


ΠΗΓΗ:   http://courierporta.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:      http://press-gr.blogspot.com 

ΛΑΟΣ: Προς τι ο διασυρμός της Ελλάδας;

"Από τη στιγμή που κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών βρήκαν κοινό τόπο επαφής, προς τι ο διασυρμός της Ελλάδας και το πλήγμα στον Τουρισμό; Διερωτάται κανείς ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που υπέστη ο Τουρισμός και γενικότερα η πατρίδα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ και προσθέτει: "Ηθικό δίδαγμα:

Πιο προσεκτικές αποφάσεις και προσεκτικότερες μεθοδεύσεις".


ΠΗΓΗ:    http://news24gr.blogspot.com

Η ανεργία θα κινηθεί στα επίπεδα του 1960 και η αγοραστική κίνηση του 1984!

Η Ελλάδα του αύριο τρέχει ολοταχώς 50 χρόνια πίσω στέλνοντας τους έλληνες για μια ακόμη φορά να εργαστούν στο εξωτερικό
Το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι η ισότητα στον πάτο του καζανιού...!

Στο 14,3% προβλέπεται να φθάσει το ποσοστό ανεργίας το 2011, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, ενώ η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το ποσοστό θα εκτιναχθεί στο 20%.
Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε επίπεδα ανεργίας του 1960.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η πρόβλεψη ...
για την υψηλή ανεργία δεν προβληματίσει μόνο ΓΣΕΕ, αλλά και τους εκπροσώπους της τρόικας.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν, φέρεται να έχει δηλώσει την αισιοδοξία του κλιμακίου ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά όχι τους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της πραγματικής οικονομίας. Ακόμα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρέπει να μετατοπιστούν οι πολιτικές σε κατεύθυνση που να ενισχύονται οι συντελεστές της πραγματικής οικονομίας».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε αυτές τις συνθήκες ακόμα και αν η ανάκαμψη του 2013 συνδυαστεί με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,4%, εξαιρετικά δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί η δυσμενή εικόνα».
Στο μεταξύ, σε παλαιότερες εποχές και συγκεκριμένα στο 1984, επιστρέφει και η αγοραστική δύναμη.
Φέτος η αγοραστική κίνηση είναι πεσμένη κατά 10% έως 20%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος Θεόδωρο Βάρδα.
Η κίνηση είναι πεσμένη παρόλο που οι προσφορές στις φετινές θερινές εκπτώσεις φθάνουν ακόμα και το 70%.
Ο κ. Βάρδας τονίζει στην εφημερίδα ότι η αγορά είναι σε συνεχόμενη πτώση από το 2008 και οι συνολικές απώλειες στο τζίρο είναι πάνω από το 30%.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι πλέον βέβαιο πως θα υπάρξει κύμα (αγνώστου μεγέθους, αλλά τεραστίων διαστάσεων) φυγής στο εξωτερικό, κυρίως από νέους, προς εξεύρεση εργασίας. Το οικονομικό περιβάλλον της χώρας δεν ευνοεί πλέον την παραμονή των νέων ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν και να δημιουργήσουν. Η λύση της εργασίας σε μία χώρα του εξωτερικού φαντάζει να είναι κάτι περισσότερο από δελεαστική...
Φαίνεται πως η ξενιτειά άρεσε πολύ στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και φροντίζει να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα προκειμένου να μετακινηθούν και οι Έλληνες μακριά από την πατρίδα τους. Βέβαια, είναι διαφορετικό να ψάχνεις για δουλειά και να προσπαθείς να ζήσεις, από το να σε ζούνε άλλοι και να μην έχεις κανένα πρόβλημα, πέρα από εκείνο της δημιουργίας εμπειριών, όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου...
Η θριαμβική εφαρμογή του μνημονίου θα ακολουθηθεί από την μνημειώδη αποτυχία του. Ήδη προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει.
Από πολιτική σκοπία (και οικονομική) είναι αμιγώς σοσιαλιστικό. Ναζιστικού τύπου. Γι’ αυτό και εφαρμόζεται από την δεξιά πτέρυγα του σοσιαλιστικού φάσματος (σοσιαλδημοκράτες, εθνικοσοσιαλιστές, τριτοδρομικούς, φαμπιανούς και δεν συμμαζεύεται). Όχι πως η αριστερή (μπολσεβίκοι κομμουνιστές) θα είχε πρόβλημα. Η Κίνα άλλωστε είναι κομουνιστική αν δεν κάνω λάθος.
Ο σοσιαλισμός ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ευημερία του πλυθησμού της χώρας όπου εφαρμόστηκε. Το μέλημά του είναι να δημιουργηθεί μία μάζα εξαθλιωμένων, που να παρακαλά για ψίχουλα, και να οφεληθούν μεγαλολαμόγια κομματικά στελέχη και φιλαράκια τους.
Δημιουργώντας ανωμαλία (πολιτική, οικονομική) μπορούν να παρασύρουν έπειτα πολλούς απελπισμένους πουλώντας τους ανθρωπισμό και ενδιαφέρον. Το προσωπείο αυτό του ανθρωπιστή όμως αφαιρείται μόλις αγκιστρωθούν στην εξουσία. Τότε φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο που είναι αυτό του μισάνθρωπου οπορτουνίστρα. Αυτού που θα πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ποιό είναι αυτό; Να τρώει και να πίνει εις υγείαν των κορόιδων. Αυτοί είναι οι σοσιαλιστές.

 
πηγη

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://peripatris.blogspot.com

To «κουστούμι»!

Εκατόν δεκατέσσερα ευρώ:  τρείς μεγάλοι κι ένα νήπιο, εξετάζουμε με προσοχή το λογαριασμό της παραλιακής ταβέρνας, όπου μόλις έχουμε απολαύσει ένα «ελαφρύ» μεσημεριανό, μετά τη βουτιά.  Ελαφρύ για τα ελληνικά δεδομένα, βεβαίως: δυόμιση μπαρμπούνια. Δίπλα τους, ως μπιζουδάκι, μια μικρούτσικη καραβίδα  (τη ζήτησε το νήπιο να δοκιμάσει  πως είναι). Μια τυρόπιτα,  μια χωριάτικη, δύο μπίρες και δύο αναψυκτικά. Α, και έξι κυδώνια, αλλά αυτά μην τα μετράτε.  Ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα, παρά το τσουνάμι  λεμονιού  με το οποίο τα κατακλύσαμε. Δίπλα τους, τα μαχαιροπίρουνα  φάνταζαν πιο ζωντανά. Δεν τα αγγίξαμε.

Κανονικά, έπρεπε να γράψω τη φράση-κλισέ, «το θέμα δεν είναι τα εκατόν δεκατέσερα ευρώ». Τη φράση, δηλαδή, που κοτσάρουμε  σε παρόμοιες αφηγήσεις, για να μην νομίζουν οι αναγνώστες ότι ο υπογράφων είναι τσίπης. Ε, όχι μάνα  μου,  δεν θα το γράψω το κλισέ, γιατί ακριβώς, τα εκατόν δεκατέσσερα ευρώ  είναι το θέμα! Μπαίνω, λοιπόν  στο θέμα: Βρισκόμαστε σε μια οποιαδήποτε παραλιακή ταβέρνα, ενός οποιουδήποτε ελληνικού νησιού. Μιλάμε για τον απόλυτο μέσο όρο. Αυτός είναι  και ο μοναδικός λόγος που δεν τον δίνω στεγνά  τον ταβερνιάρη, αφού υπάρχουν χιλιάδες  όμοιες περιπτώσεις. Οσοι διαβάζετε τώρα, ξέρετε κι από μία. Τουλάχιστον. Φυσικά,  χριστιανοί μου, το  θέμα είναι τα εκατόν δεκατέσσερα ευρώ!  Δεν θα κάτσω να ανοίξω κουβέντα για το αν ήταν πεθαμένα ή ζωντανά τα κυδώνια, έστω κι αν η συζήτηση με το σερβιτόρο ήταν απολαυστική:  «Κυρία μου, κουνιούνται». «Δεν κουνιούνται». «Δεν τα βλέπετε; Κουνήθηκαν!» «Δεν κουνήθηκαν, αδελφέ!» «Κουνήθηκαν πριν που μιλούσαμε, αλλά κοιτούσατε εμένα και  δεν τα είδατε».


Νόστιμο, δεν λέω. Αλλά  πίσω  στο θέμα μας:  Εκατόν δεκατέσσερα ευρώ.  Το κοστούμι είναι ασήκωτο Είναι πάρα, πάρα πολλά χρήματα για  τρεις (και μισό)  ανθρώπους, μεσημέρι,  σε ένα ταβερνάκι.  Δεν παλεύονται οι τιμές παιδιά, στις εξοχές. Ούτε νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι κλέφτες, ή απατεώνες. Δεν ξέρω τη δουλειά τους ή το κόστος τους. Αυτό που ξέρω είναι ότι ενώ η μεσοαστική τάξη στην Ελλάδα  έχει αφανιστεί, οι  έμποροι αγαθών και υπηρεσιών που ζουν από την αγοραστική της δύναμη συμπεριφέρονται  με ένα τρόπο τόσο εξωφρενικό,  εκτός πραγματικότητας, που αγγίζει το σουρεαλισμό: κάνουν τελείως την τρελή.  


Μιλάμε, η Αστέρω στο γάμο του Κίτσου.  Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα. Σαν να μην τους αφορά καθόλου το γεγονός ότι δεν  υπάρχει πια καμία περίπτωση  να κινηθούν οι επιχειρήσεις τους με αυτό το πλαφόν-φαρμακείο. Σαν να ήρθαμε με τουριστικό γκρουπ από μια μακρινή χώρα, που δεν  γνωρίζει ΔΝΤ, σφαγές στους μισθούς, δάγκες της Εφορίας και λοιπά εξωτικά. Αρνηση; Στρουθοκαμηλισμός;  Η μήπως  τυφλή  απόγνωση του εμπόρου, που απλά, «δεν την παλεύει» και κοιτάει να αρπάξει οτιδήποτε σήμερα; Τώρα;


Προσπαθώ να συνυπολογίσω όλα τα δεδομένα, να μη βλέπω μόνο την πλευρά μου. Αλλά τα γραπτά μένουν, κι ο λογαριασμός στο παραλιακό ταβερνάκι εξακολουθεί να είναι εκατόν δεκατέσσερα ευρώ. Εκ των οποίων τα έντεκα για τα ανέγγιχτα κυδώνια-μούμιες του Τουταγχαμόν που χρεώθηκαν κανονικά, αφού ο σερβιτόρος-φυσιοδίφης  διέγνωσε  εντός τους  ανεπαίσθητα στη  ίχνη ζωής . Και τα δεκαπέντε για τη μιάμιση μπουκιά κατεψυγμένης καραβίδας.  Δεκαπέντε ευρώ, μια καραβίδα.  Ανέμισα το κουφάρι της   μπροστά στην ταμειακή, και νομίζω ότι είπα τη λέξη «αθεόφοβοι».  Αυτό το τελευταίο, που ήταν χριστιανικού περιεχομένου, τον  συγκίνησε τον ταβερνιάρη, που έσκυψε συνωμοτικά στο αυτί μου και άφησε να εννοηθεί ότι «αύριο, που θα ξανάρθω»  θα είναι το κουστούμι διαφορετικό.  


Δεν υπάρχει αύριο στη σχέση μας ήταν αυτό που (δεν) του είπα. Δεν υπάρχει αύριο γενικώς, ήταν αυτό που μουρμούριζα, αφήνοντας  για πάντα πίσω μου τα κυδώνια-ζόμπι, την καραβίδα αντίδωρο, τα εκατόν δεκατέσσερα ακατέβατα- και το τέλος των διακοπών, όπως τις ξέραμε.

 ( ΥΓ. Κάθε σχόλιο είναι  περισσότερο από ευπρόσδεκτο. Σας παρακαλώ όμως,  αν διαβάσατε ως εδώ, προωθήστε το σε ανθρώπους της δουλειάς, ξενοδόχους, εστιάτορες, κλπ.  Σημασία έχει  να συγκεντρώσουμε, μαζί με τις απόψεις των καταναλωτών, και αυτές των επιχειρηματιών. Δεν μπορεί να έχουν όλοι μαζί  τάσεις αυτοκτονίας! ) 


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΡΙΚΑΣ ΒΑΓΙΑΝΗ
ΠΗΓΗ:    http://www.protagon.gr/

Οι συμβουλές της γιαγιάς!

- Η ωμή πατάτα είναι ιδανική για καψίματα. Ακουμπήστε πάνω στο σημείο που καήκατε μια ροδέλα ωμής πατάτας. Ο χυμός της έχει κατευναστικές ιδιότητες.
- Αν έχει κλείσει εντελώς η φωνή σας πιείτε ένα…
ποτήρι πολύ ζεστό γάλα , που θα έχετε βράσει με μια χούφτα χερέφυλλο.
- Τα πουλόβερ χρειάζονται μεγάλη προσοχή στο σιδέρωμα. για να μη καταστραφεί το χνούδι τους σιδερώνεται ακουμπώντας πάνω ένα βαμβακερό λευκό πανί. Κυρίως μη πιέζεται πολύ το σίδερο αλλά ακουμπάτε το απαλά επάνω στο πλεκτό.
- Για να μείνει κάτασπρο το ρύζι όταν θα το βράζετε προσθέστε στην κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας ξίδι ή χυμό λεμονιού.
- Αν χρησιμοποιείτε σταφίδες για τα γλυκά σας μουλιάστε τες για 24 ώρες σε ρούμι , αραιωμένο με ζαχαρωμένο νερό. Τα γλυκά θα πάρουν μια πολύ λεπτή γεύση.
- Για τον έρπη: Μόλις αρχίσετε να νιώθετε ένα μικρό κάψιμο ή ένα τσίμπημα δηλαδή λίγο πριν την εμφάνιση του έρπη βρέξτε το σημείο εκείνο μ ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Με αυτό τον τρόπο προλαβαίνετε μερικές φορές την εμφάνισή του. Αν όμως είναι ήδη πολύ αργά καλύτερα συμβουλευτείτε ένα φαρμακοποιό.
- Για να δοκιμάσετε αν ψήθηκε το γλυκό σας και δεν υπάρχει κάποιο μαχαίρι πρόχειρο χρησιμοποιήστε ένα μακαρόνι σπαγγέτι. Αν αφού το βυθίσετε στο γλυκό βγει χωρίς υδρατμούς σημαίνει ότι το γλυκό έχει ψηθεί.
- Αν πέσει λάδι πάνω στο μεταξωτό σας πουκάμισο αφαιρέστε το λεκέ με ένα κομμάτι ψίχα ψωμιού και ταλκ. Αφήστε το για λίγη ώρα ν απορροφήσει το λεκέ και βουρτσίστε.
- Αν όμως πέσει κρασί, που θεωρείται από τους πιο δύσκολους λεκέδες, τότε ρίξτε αμέσως αλάτι και ταμπονάρετε αμέσως με αραιωμένο οξυζενέ. Κάπως έτσι αντιδράστε και για λεκέ από λευκό κρασί.
- Για να εξαφανιστούν τα άλατα από τις κατσαρόλες βράσε μέσα νερό με ξύδι.
- Το ξύδι κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά. Ξεπλύνετε με νερό που μέσα του έχετε αραιώσει ξύδι.
- Όταν πρέπει να πασπαλίσετε με αλεύρι ένα ταψί , που θα ψήσετε το κέικ σας ή ένα άλλο γλυκό πασπαλίσετε με κακάο. Το γλυκό σας δεν θα βγει άσπρο και θα γίνει πιο νόστιμο.
- Όταν ετοιμάζετε ένα γλυκό με ζελέ μη χρησιμοποιείται ποτέ φρέσκο ανανά γιατί περιέχει μια ουσία που εμποδίζει τη ζελατίνη να πήξει. Προτιμήστε να βάζετε ανανά σε κονσέρβα, ή να βράζετε το φρέσκο για 5 λεπτά.
- Για να ζεστάνετε το ψητό ομοιόμορφα χωρίς να ξεραθεί αλείψτε το με βούτυρο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο.
- Όταν βράζετε όσπρια προσθέστε το αλάτι στο τέλος του βρασίματος. Κι αυτό γιατί αν το νερό της περιοχής σας έχει άλατα τα όσπρια θα σκληρύνουν. Προσθέτετε 5 γρ. σόδα σε κάθε λίτρο νερού.
- Για να διατηρήσετε τα όσπριά σας χωρίς ζωύφια να τα βάζετε σε σκεύος με σκόρδο ή φύλλο μέντας.
- Για να καθαρίσετε λεκέδες από κεράσια ή μαύρα μούρα σε ρούχα μουλιάστε τα σε μια λεκάνη γεμάτη νερό αφού προσθέσετε προηγουμένως λίγη σόδα σε σκόνη και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
- Οι λεκέδες από πίσσα πάνω στο δέρμα εξαφανίζονται με ελαιόλαδο, αρκεί να το τρίψετε μ ένα βαμβάκι και να ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
- Οι λεκέδες από λάδι στο φούρνο αφαιρούνται με ιδιαίτερη ευκολία χωρίς να χαράξτε την επιφάνεια αν ρίξετε πάνω τους αμμωνία. Ανοίξτε το φούρνο ή το μάτι για να ζεσταθεί ελαφρά και αφήστε την αμμωνία να δράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Αν λερωθούν τα ρούχα σας με σκουριά ξεπλύνετε με φρέσκο χυμό ντομάτας. Αν θεωρείτε πιο πρακτικό το χυμό λεμονιού τότε τότε πλύνετε τοπικά τους λεκέδες και ξεπλύνετε με πολύ νερό.
- Συμβαίνει καμιά φορά να μαζεύονται υδρατμοί στο εσωτερικό του κρυστάλλου του ρολογιού. Για να τους εξαφανίσετε φορέστε το ρολόι σας ανάποδα με το καντράν πάνω στο δέρμα. Η θερμοκρασία του σώματος θα εξαφανίσει αυτούς τους υδρατμούς.