'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τύχη βουνό! Αγόρασε σπίτι που είχε μέσα... κρυμμένες λίρες!

Είναι αυτό που λένε... Κι αν σου κάτσει; Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε χωριό της Κρήτης!

Ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού, μόλις το είχε αγοράσει και έκανε εργασίες επισκευής. Όταν οι εργάτες πήγαν να γκρεμίσουν έναν πετρόχτιστο καναπέ, ξαφνικά ο τόπος γέμισε με... χρυσές λίρες!

Τις είχε κρύψει εκεί ο παλιός ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος έχει φύγει απ' τη ζωή εδώ και χρόνια!
Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι στον πόλεμο, είχε αναλάβει να φυλάξει τις λίρες ολόκληρου του χωριού! Μετά όμως έπαθε Αλτζχάιμερ και... δε θυμόταν ότι τις είχε "χτίσει" μέσα στον καναπέ του!

Τα χρόνια πέρασαν, η ιστορία ξεχάστηκε και... μετά το θάνατο του ηλικιωμένου, στο σπίτι μπήκε πωλητήριο!

Ο νέος ιδιοκτήτης του μάλιστα, το αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας! Και βέβαια, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δε φανταζόταν, ότι το σπίτι αυτό θα τον έκανε πλούσιο και μάλιστα... σε περίοδο κρίσης!


newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Αντιδρούν στη δημοσίευση των ονομάτων τους και στο άνοιγμα των πρώτων λογαριασμών οι πρώην υπουργοί


Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων τους έχει ζητηθεί να «ανοίξουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Χρήστος Βερέλης απάντησε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοίξει τους λογαριασμούς του και υπενθύμισε ότι τα οικονομικά του είναι ανοικτό βιβλίο και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία ανεβασμένα ως πρώτου Έλληνα πολιτικού από χρόνια στο διαδίκτυο. Στο τέλος, έσπευσε να σημειώσει πως «άλλα είναι τα βιβλία που φαίνεται να μένουν κλειστά».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές αναφέροντας πως η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής για έλεγχο σε βάθος εικοσαετίας «άλλαξε κατά μαγικό τρόπο όπως κατήγγειλαν και οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή περιορίζεται στην περίοδο μετά το 1997» και διαμαρτυρήθηκε για το ότι περιλαμβάνεται στη λίστα και ο ίδιος, όταν ακόμη δεν έχει κληθεί στην επιτροπή, παρ' ότι το ζητά εδώ και μήνες.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βουλγαράκης μίλησε για «επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών ορισμένων εκ των πολιτικών προϊσταμένων των υπουργείων».

Ακόμη, επεσήμανε πως εγείρονται ερωτήματα όχι τόσο για τα ονόματα που ζητείται να ελεγχθούν, αλλά κυρίως γι' αυτά που δεν έχει ζητηθεί έλεγχος.

Τέλος, κατέληξε πως οι λογαριασμοί, τόσο οι δικοί του, όσο και της οικογένειάς του έχουν με δική του αίτηση και συγκατάθεση προ πολλού ανοιχθεί και ελεγχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας.

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

ΕΛ-ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ με απελευθέρωση τζόγου

Σε Hellas Vegas μετατρέπεται η υπό τριπλή επιτήρηση χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση απαντά με τζόγο παντού στη βαθιά ύφεση... και όποιος αντέξει.

Χρυσές δουλειές για τους άρχοντες του τζόγου επιφυλάσσει το πολυνομοσχέδιο για τη «ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων»

Εμβρόντητος μένει κανείς με το πεντασέλιδο «Ενημερωτικό σημείωμα για το υπουργικό συμβούλιο» που διενεμήθη προχθές από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου οι ομόλογοί του να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο-καταιγίδα που έρχεται, με το οποίο ο τζόγος απελευθερώνεται, πολλαπλασιάζεται και φωτογραφίζεται ως προς τα συμφέροντα.

Η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης προς τους πολίτες, πάντως, θα είναι «η δημιουργία δικτύου απεξάρτησης από τον εθισμό» (έτσι γράφει το σημείωμα του υπουργού, σελ. 4) για την προστασία από τον τζόγο-παντού.

Μοιράζει δισ.

Το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο απελευθερώνεται, διαδίδεται και εγκαθίσταται η εντατικότερη μορφή τζόγου στη χώρα, περιγράφεται ως ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων, με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει ότι θα μοιράσει την τράπουλα των δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε 3 με 4 ισχυρούς, υψηλού προφίλ παίκτες.

Οι βασικές παρεμβάσεις θα γίνουν για τη δημιουργία αγοράς «φρουτακίων», δηλαδή Video Lottery Terminals, με την εγκατάσταση 50.000 μηχανών στην επικράτεια, και για την αδειοδότηση φορέων του διαδικτυακού ηλεκτρονικού στοιχήματος. Εξι με εφτά συνολικά άρχοντες του τζόγου θα αναδειχθούν από διαδικασίες ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, τις οποίες το υπουργείο προκρίνει, έναντι του μοντέλου του απροσδιόριστου αριθμού παρόχων που προτείνουν σύσσωμα οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς.

Αυτές θα αφορούν τρεις άδειες για τα Videolotto και 3 με 4 άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα.

ΟΠΑΠ-Intralot

Ηδη για τα 50.000 νέα «φρουτάκια» η «Ε» έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου με το οποίο φωτογραφίζει ως προτιμητέους τον ΟΠΑΠ και τη «σύντροφό του» Intralot, ενώ το Δημόσιο υποστηρίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει εφάπαξ έσοδα από την αδειοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ως προς το διαδικτυακό στοίχημα, που όπως αναφέρεται στο σημείωμα δημιουργεί παράπλευρες σημαντικές απώλειες εσόδων για το Δημόσιο, λόγω της έλλειψης πλαισίου προτείνονται:

* Ορισμός του εξ αποστάσεως στοιχηματισμού και προσδιορισμός των επιτρεπόμενων και απαγορευμένων μορφών.

Υποχρεωτικά .gr

* Οι ιστοχώροι υποχρεωτικά πρέπει να έχουν κατάληξη .gr, ώστε να μπορούν να ελέγχονται από τις αρχές.

* Φορολόγηση των εσόδων στην πηγή κατά τη διάρκεια του στοιχηματισμού.

* Προδιαγραφές σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποδομών και λειτουργίας του συστήματος των παρόχων, ώστε να εξασφαλίζεται η διακρίβωση της ταυτότητας των παικτών.

* Σε σχέση με το Ιπποδρομιακό στοίχημα καταιγιστικές αλλαγές συντελούνται στον ΟΔΙΕ και στη λειτουργία του, καθώς προτείνονται με το νομοσχέδιο ρυθμίσεις που αναθεωρούν την κατανομή των εισπράξεων της Ανώνυμης Εταιρείας.

Εντύπωση προκαλεί ότι προτείνεται μείωση στο ποσοστό του αναδιανεμόμενου κέρδους 80% στα επίπεδα του ανταγωνισμού (δεν αναφέρονται ποιοι είναι οι ανταγωνιστές).

* Τα διανεμόμενα ποσοστά εφεξής θα προσδιορίζονται επί των καθαρών εισπράξεων και όχι επί των ακαθαρίστων.

* Επί αλλοδαπών ιπποδρομιών που γίνονται στοιχήματα και δεν υφίστανται έπαθλα, το αντίστοιχο ποσοστό θα αποδίδεται στη Φίλιππο Ενωση Ελλάδας.

* Τεχνικά παιχνίδια, δηλαδή «φρουτάκια», θα μπορούν να εγκατασταθούν και στο δίκτυο της ΟΔΙΕ Α.Ε., ενώ μέσα στη γενική λαίλαπα καταργείται και η υποχρέωση απόδοσης προς το Ταμείο Πρόνοιας (ΤΑΠΕΑΠ) που μεταφέρεται προς τα αντιστοιχούντα ασφαλιστικά ταμεία.

Νέα αρχή

* Με το νομοσχέδιο συστήνεται νέα ρυθμιστική εποπτική αρχή στο υπουργείο Οικονομικών (κάτι που δείχνει ότι είναι ουρά του υπουργείου και όχι αρχή) για το σύνολο των τυχερών παιχνιδιών. Η νέα αρχή θα έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες, έσοδα, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φυσικά καλές αποδοχές για κάποια golden boys του τζόγου.

Προσεχώς νομοσχέδιο με διατάξεις για την προστασία μας από τον εθισμό του τζόγου। Του ΟΠΑΠ, του ΟΔΙΕ, του βιντεολόττο, του ιντερνετικού στοιχήματος, του Κόκκαλη και των άλλων παικτών που προθερμαίνονται για νέες... δουλειές με την άδεια της κυβέρνησης.


ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

Ελλας - Αργεντινή συμμαχία!

Παίκτες του Μαραντόνα είχαν δηλωσει εμπιστευτικά σε Έλληνες παίκτες ότι προτιμούν να προκριθεί η Ελλάδα

Αυτό μετέδωσε ο Τζώχος από τον ΑΝΤ1. Είπε πως πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε χαλαρή ατμόσφαιρα, καποιοι από τους Αργεντίνους παικτες εκμυστηρεύτηκαν σε Έλληνες παίκτες ότι προτιμούν να περάσει η Εθνική Ελλάδος στους 16 και ... "κάντε εσείς το...
χρέος σας και βλέπουμε τι θα κάνουμε στο τελευταίο ματς".
Η Αργεντινή έχει ήδη προκριθεί και ο "επαναστάτης", "τσε γκεβαρικός", απρόβλεπτος Μαραντόνα είναι ικανός για όλα, ακόμα και να μην προβάλει μεγάλη αντίσταση στο τελευταίο ματς των ομίλων. Δεν είναι δα και κανένας ψυχρός, σοβαρός, Ευρωπαίος προπονητής, ο οποίος να μην υπήρχε πείπτωση να μπεί σε τέτοιες διαδικασίες. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι με την Αργεντινή μας ενώνει και ένα ... ΔΝΤ !!!
antiitroktiko.blogspot.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

“Ήλθε η ώρα να λυθεί το Σκοπιανό”


Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει και να...

συζητήσει κάθε πρόταση για τη λύση του Σκοπιανού η οποία θα είναι σοβαρή και θα προβλέπει μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στις Βρυξέλλες.

Η τετ α τετ συνάντηση που είχε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο του ευρωπαϊκού συμβουλίου διήρκεσε 35 λεπτά. Μετά το τέλος των συνομιλιών, ο κ. Δημήτρης Δρούτσας ενημέρωσε για τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε ο πρωθυπουργός με το Σκοπιανό ομόλογό του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να τοποθετηθεί στην πρόταση Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη λέγοντας ότι δεν πρόκειται για πρόταση αλλά για άρθρο και ότι παρόμοια εισήγηση είχε υποβληθεί παλαιότερα.

Ο κ. Δρούτσας έστειλε το μήνυμα στα Σκόπια ότι η Ελλάδα έχει εποικοδομητικό πνεύμα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εκτίμησε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις της κυβέρνησης της FYROM δεν είναι ενθαρρυντικές -«δεν είναι στην κατεύθυνση που θα επιθυμούσαμε» παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός -και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να πηγαίνει η διαδικασία επ’ αόριστον.

«Εάν δε λυθεί το Σκοπιανό, η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την ΕΕ ούτε και την ένταξη στο ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο κ. Δρούτσας και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να λύσουμε το θέμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι απογοητεύεται αλλά δεν αποθαρρύνεται από την αντιπαραγωγική στάση της FYROM και προέβαλλε το επιχείρημα ότι στην παρούσα χρονική στιγμή είναι τα Σκόπια που δέχονται την πίεση της διεθνούς κοινότητας.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Με κόβει στον καβάλο αλλά μ`αρέσει!!!!!!!!!!!!!!
























ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Το τραίνο που δε σταματά ποτέ!- Δείτε πώς παίρνει και αφήνει επιβάτες

Στο έπακρο έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας οι φίλοι μας Κινέζοι, κατασκευάζοντας για οικονομία χρόνου το... τρένο που δε σταματά ποτέ!

Πρόκειται για το γνωστό bullet train, ή στα ελληνικά «τρένο σφαίρα», το οποίο συνδέει το Πεκίνο με το Γκουαντζού με ενδιάμεσες περίπου 30 στάσεις για αποβίβαση κι επιβίβαση.

Αν υπολογίσουμε πως σε κάθε στάση χρειάζονται 5 λεπτά για αυτήν την διαδικασία, σημαίνει ότι για τις 30 στάσεις απαιτούνται περίπου δυόμισι ώρες ταξίδι!

Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα; Εύκολα!

Πάνω στην οροφή του τρένου -όπως θα δείτε και στο βίντεο- υπάρχει προσαρμοσμένη μία πλατφόρμα η οποία συνδέεται με το εσωτερικό του τρένου.

Σε αυτήν μπαίνουν οι επιβάτες που θέλουν να αποβιβαστούν στον επόμενο σταθμό.

Εκείνοι που βρίσκονται ήδη στην επόμενη στάση και περιμένουν να επιβιβαστούν στο τρένο, μπαίνουν σε μία άλλη πλατφόρμα και περιμένουν εκεί.

Μόλις φτάσει το τρένο αφήνει την πλατφόρμα, που είναι προσαρμοσμένη στην οροφή του και προσαρμόζει επάνω του την καινούργια, με τους νέους επιβάτες.

Κάθε φορά η νέα πλατφόρμα που εισάγει τους επιβάτες μέσα στο τρένο, στη συνέχεια προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του βαγονιού για να αποβιβαστούν οι επιβάτες.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τώρα πόσο μικρότερη γίνεται αυτή η διαδρομή με το τρένο «σφαίρα» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση το τρένο «αστραπή»!




πηγή : stifora.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.thegreekz.com