'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αντιδρούν στη δημοσίευση των ονομάτων τους και στο άνοιγμα των πρώτων λογαριασμών οι πρώην υπουργοί


Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων τους έχει ζητηθεί να «ανοίξουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Χρήστος Βερέλης απάντησε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοίξει τους λογαριασμούς του και υπενθύμισε ότι τα οικονομικά του είναι ανοικτό βιβλίο και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία ανεβασμένα ως πρώτου Έλληνα πολιτικού από χρόνια στο διαδίκτυο. Στο τέλος, έσπευσε να σημειώσει πως «άλλα είναι τα βιβλία που φαίνεται να μένουν κλειστά».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές αναφέροντας πως η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής για έλεγχο σε βάθος εικοσαετίας «άλλαξε κατά μαγικό τρόπο όπως κατήγγειλαν και οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή περιορίζεται στην περίοδο μετά το 1997» και διαμαρτυρήθηκε για το ότι περιλαμβάνεται στη λίστα και ο ίδιος, όταν ακόμη δεν έχει κληθεί στην επιτροπή, παρ' ότι το ζητά εδώ και μήνες.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βουλγαράκης μίλησε για «επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών ορισμένων εκ των πολιτικών προϊσταμένων των υπουργείων».

Ακόμη, επεσήμανε πως εγείρονται ερωτήματα όχι τόσο για τα ονόματα που ζητείται να ελεγχθούν, αλλά κυρίως γι' αυτά που δεν έχει ζητηθεί έλεγχος.

Τέλος, κατέληξε πως οι λογαριασμοί, τόσο οι δικοί του, όσο και της οικογένειάς του έχουν με δική του αίτηση και συγκατάθεση προ πολλού ανοιχθεί και ελεγχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας.

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου