'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

“Ήλθε η ώρα να λυθεί το Σκοπιανό”


Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει και να...

συζητήσει κάθε πρόταση για τη λύση του Σκοπιανού η οποία θα είναι σοβαρή και θα προβλέπει μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στις Βρυξέλλες.

Η τετ α τετ συνάντηση που είχε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο του ευρωπαϊκού συμβουλίου διήρκεσε 35 λεπτά. Μετά το τέλος των συνομιλιών, ο κ. Δημήτρης Δρούτσας ενημέρωσε για τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε ο πρωθυπουργός με το Σκοπιανό ομόλογό του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να τοποθετηθεί στην πρόταση Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη λέγοντας ότι δεν πρόκειται για πρόταση αλλά για άρθρο και ότι παρόμοια εισήγηση είχε υποβληθεί παλαιότερα.

Ο κ. Δρούτσας έστειλε το μήνυμα στα Σκόπια ότι η Ελλάδα έχει εποικοδομητικό πνεύμα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εκτίμησε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις της κυβέρνησης της FYROM δεν είναι ενθαρρυντικές -«δεν είναι στην κατεύθυνση που θα επιθυμούσαμε» παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός -και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να πηγαίνει η διαδικασία επ’ αόριστον.

«Εάν δε λυθεί το Σκοπιανό, η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την ΕΕ ούτε και την ένταξη στο ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο κ. Δρούτσας και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να λύσουμε το θέμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι απογοητεύεται αλλά δεν αποθαρρύνεται από την αντιπαραγωγική στάση της FYROM και προέβαλλε το επιχείρημα ότι στην παρούσα χρονική στιγμή είναι τα Σκόπια που δέχονται την πίεση της διεθνούς κοινότητας.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου