'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ληστές με βαριοπούλες άρπαξαν 240.000 ευρώ!!!!

Ό
χι όπλα, αλλά... βαριοπούλες χρησιμοποίησαν οι δυο άγνωστοι που στις 14:38 το μεσημέρι, σύμφωνα με την Αστυνομία,  εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Παναγοπουλου (σιντριβάνι) , σπάζοντας την είσοδο, που είχε απλό και όχι ενισχυμένο τζάμι, παίρνοντας 240 χιλιάδες ευρώ. 

 Οι δράστες διέφυγαν ψύχραιμοι, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και τρίτου ατόμου.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απέσπασαν οι δυό δράστες που φορούσαν κράνη το σημαντικό αυτό ποσό, που προορίζονταν για το ΑΤΜ της τράπεζας.  Η λεία τους υπολογίζεται σε 240 χιλιάδες ευρώ.
Ολα έγιναν στις 2:38 το μεσημέρι, ενώ η Τράπεζα δεν είχε πελάτες και οι υπάλληλοι είχαν τοποθετήσει πάνω στο τραπέζι τις κασέτες με τα χρήματα, ώστε να εφοδιάσουν το ΑΤΜ, ενόψει Σαββατοκύριακου. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, οι δράστες έφτασαν στο σημείο με μηχανή μεγάλου κυβισμού και έσπασαν την είσοδο με βαριοπούλες. Αυτό έγινε πολύ εύκολα και η τζαμαρία θρυμματίστηκε αμέσως αφού δεν ήταν ενισχυμένη αλλά απλή!


Χωρίς να απειλησουν κανέναν, εισήλθαν στην τράπεζα και πήγαν αμέσως στο τραπέζι με τις κασέτες, απ'όπου και αφαίρεσαν τα χρήματα. Επιβιβάστηκαν στη συνέχεια στη μηχανή και με χαμηλή ταχύτητα διέσχισαν αντίθετα την Δεληγιώργη, έστριψαν προς Μακρή και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο εκείνο μάλιστα βρίσκονταν ανακριτικό όχημα της τροχαίας, οι αστυνομικοί όμως μάλλον δεν αντελήφθησαν κάτι.
Ουσιαστικά, ούτε για ληστεία μπορούμε να μιλήσουμε, αλλά μάλλον για κλοπή, μιας και δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα, ενώ δεν απειλήθηκε κανείς...
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες εν μέσω κακοκαιρίας, ενώ δεν αποκλείει την εμπλοκή και τρίτου προσώπου, που παρακολουθούσε τις κινήσεις των υπαλλήλων και περίμενε την κατάλληλη στιγμή, για να ειδοποιήσει τους συνεργούς του.
dete.gr

Σε κύκλωμα η 50χρονη παιδόφιλη;

Την πιθανότητα να είναι αναμεμιγμένη σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ερευνούν οι αρχές για την 50χρονη συλληφθείσα που κατείχε τέτοιου είδους υλικό.

Την Παρασκευή (15/10), ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα κατά της 50χρονης ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στον προσωπικό της υπολογιστή ύστερα από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της.

Επίσης, οι σκληροί δίσκοι θα σταλούν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να διαλευκανθεί αν η συλληφθείσα ανήκει σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, η γυναίκα θα έρθει αντιμέτωπη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της.

Η 50χρονη θα οδηγηθεί σε δίκη.


cosmo.gr

Χώρα για ... πότες!!!!!!

Ιδανική χώρα για όσους πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω είναι η Νέα Ζηλανδία, όπου το εμφιαλωμένο νερό πωλείται πιο ακριβά από το κρασί, λόγω του κορεσμού στην παραγωγή σταφυλιών. Για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία κάνουν λόγο οι ειδικοί.

Πως θα σας φαινόταν εάν το αλκοόλ πωλείτο πιο φτηνά από το εμφιαλωμένο νερό; Εαν είστε και λίγο εθισμένοι σίγουρα φαντάζει υπέροχο. 

Αυτό λοιπόν το παράδοξο είναι πραγματικότητα στη Νέα Ζηλανδία όπου οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία καθώς όλο και περισσότεροι πίνουν συστηματικά.

Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Οτάγκο παρατήρησαν ότι το κρασί κοστίζει 62 σέντ σε σύγκριση με το εμφιαλωμένο νερό των 250ml που κοστίζει 67 σεντ.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medical Journal της Ν. Ζηλανδίας, διαπίστωσε επίσης ότι η σχετική τιμή του αλκοόλ είχε πέσει κατακόρυφα κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι μέσοι μισθοί αυξήθηκαν.

"Αυτό που αναφέρει η ανάλυσή μας είναι ότι το αλκοόλ είναι ίσως το πιο φθηνό ναρκωτικό στη Ν. Ζηλανδία και η ανησυχία μας είναι έκδηλη για αυτό", είπε ο καθηγητής Νίκ Γουίλσον.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο το φθηνό αλκοόλ είναι υψηλός δείκτης προώθησης του αλκοολισμού στους νέους αυξάνοντας τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

Ο κορεσμός στη παραγωγή σταφυλιών  στη χώρα έχει οδηγήσει στη πτώση της τιμής τα τελευταία χρόνια στη προσπάθεια των παραγωγών να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό.

http://news247.gr/

Τρείς αυτοκτονίες από τρεις φίλες σε διάστημα έξι μηνών...!!!

Σοκάρει την Βρετανική κοινότητα η είδηση ότι τρεις φίλες που πήγαιναν και οι τρείς στο ίδιο σχολείο, αυτοκτόνησαν μέσα σε διάστημα μόλις έξι μηνών.

Πρόκειται για την 15χρονη Φράνσις Σκέιν, που βρέθηκε κρεμασμένη από τους δικούς της, την 19χρονη μαθήτρια κομμωτικής Κέιλιν-Ανν που αυτοκτόνησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, και την 13χρονη Ζίνα Ισαάκ που αυτοκτόνησε πριν έξι μήνες .

Γονείς και καθηγητές των κοριτσιών μέχρι στιγμής είναι απελπισμένοι, καθώς δεν μπορούν να βρουν ένα στοιχείο που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν τα αίτια των τριών αυτοκτονιών. Ωστόσο, πιστεύουν ότι το γεγονός πως και οι τρείς ήταν φίλες μεταξύ τους δεν παίζει κάποιο ρόλο στον αιματηρό αυτό κύκλο.

Μάλιστα, η 19χρονη Κέιλι-Ανν, λίγες μέρες μετά  την αυτοκτονία της πρώτης κοπέλας είχε στείλεισυλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια της και είχε αφήσει και αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην ιστοσελίδα της στο Facebook .

Ωστόσο, φίλες των κοριτσιών πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αυτοκτονιών καθώς κάτι ύποπτο κρύβεταιπίσω από αυτήν την περίεργη υπόθεση.

Μετά τις αυτοκτονίες πάντως, η διεύθυνση του σχολείου ανακοίνωσε ότι όποιος μαθητής έχει πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνεται στους ειδικούς συμβούλους του σχολείου ή της κοινότητας.

Τους τελευταίους  δύο μήνες έχουν σημειωθεί  τουλάχιστον 13 αυτοκτονίες έφηβων σε ΗΠΑ και Βρετανία.Πολλές από αυτές συνδέονται με την εξωσχολική σωματική αλλά και λεκτική βία. Οι μισοί από αυτούς τους εφήβους ήταν ομοφυλόφιλοι.


star.gr
madata.gr

Ελεγχόμενες έκρηξεις στην οδό Ρηγίλλης..!!!

Αναστάτωση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην οδό Ρηγίλλης, καθώς εντοπίστηκε μία ύποπτη βαλίτσα έξω από πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται το γραφείο του Δημήτρη Σταμάτη, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κοντά στην τουρκική πρεσβεία.


Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί  με το ειδικό ρομπότ προκειμένου να κάνουν ελεγχόμενες εκρήξεις. Η πρώτη σημειώθηκε  στις 19:26 το απόγευμα της Παρασκευής και η δεύτερη τρία λεπτά μετά. Πάντως μετά από έρευνα δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο.


Σύμφωνα με πληροφορίες τη βαλίτσα άφησε στην διασταύρωση των οδών Ρηγίλλης και Μιμνέρμου, ένας ταξιτζής.


Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερα φρουρούμενες περιοχές στην καρδιά της Αθήνας, όπου εκτός από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται και πολλές πρεσβείες.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/64549

Φοβού τους Έλληνες...!!!

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαρόνι, για την αυριανή διαδήλωση που οργανώνει στη Ρώμη το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, όπου «υπάρχει κίνδυνος να διεισδύσουν βίαιες ομάδες, προερχόμενες και από το εξωτερικό».

«Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών θα κατέβει στους δρόμους ειρηνικά, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, κάποιες ομάδες, να αποκοπούν από την πορεία και να αρχίσουν να σπάνε βιτρίνες», δήλωσε ο Μαρόνι σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai.


Μάλιστα η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο, σε σχετικό της άρθρο με τίτλο «η ιταλική αντιτρομοκρατική φοβάται μαζική μετάβαση από τα Εξάρχεια των Αθηνών», τονίζει ότι «ο μεγαλύτερος συναγερμός, για την αυριανή διαδήλωση, αφορά στον κίνδυνο παρείσφρησης Ελλήνων αναρχικών, αλλά και Γάλλων, Βάσκων, Γερμανών και ακόμη και Σέρβων». Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η κινητοποίηση του συνδικάτου Fiom-Cgil, καταφέρνει να απορροφήσει άμεσα την δυσφορία που παρατηρείται στο εξωτερικό».


Υπενθυμίζεται ότι η αυριανή διαδήλωση οργανώνεται από το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας, Cgil, το οποίο, με τον ειδικό τομέα του Fiom, αντιτίθεται στην προσπάθεια της Fiat να πετύχει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων και την υπογραφή μεμονωμένων συμφωνιών, στην κάθε παραγωγική μονάδα. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=182172&cid=5 

Το Τουρκικό γενικό επιτελείο επιβεβαίωσε την διαρροή εγγράφων με στρατιωτικά μυστικά..!!!

Το Γενικό Επιτελείο έχει επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των εγγράφων που αποδεικνύουν την διαρροή στρατιωτικών μυστικών που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας ενός κυκλώματος πορνείας που λειτουργούσε έξω από το Πολεμικό Ναυτικό.  

 Η ομάδα πίσω από το υποτιθέμενο κύκλωμα έχει κατηγορηθεί για εκβιασμό υψηλόβαθμων στρατιωτικών και γραφειοκρατών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ειδικοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι το ηλεκτρονικής μορφής υλικό που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνάς αποτελούνταν από σημαντικά “μυστικά έγγραφα που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια της χώρας.” δήλωσε ο Εισαγγελεύς Φικρέτ secen προσθέτοντας ότι θα επανακαθορίσει την εστίαση της έρευνας πάνω στα έγγραφα και στις κατηγορίες για εκβιασμό.


  Το Τμήμα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε 35 άτομα – συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών – τον Αύγουστο, εκ των οποίων τα 23 συνελήφθησαν αργότερα. 

Μια αναζήτηση στο σπίτι του συνταξιούχου συνταγματάρχη Ιμπραήμ Σεζέρ, ο οποίος (όλος τυχαίως) συνταξιοδοτήθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας, οδήγησε στην ανακάλυψη των CDs που περιλάμβαναν κρυπτογραφημένο περιεχόμενο. Παρόμοια CD βρέθηκαν και στα σπίτια των άλλων υπόπτων.

Όταν η αστυνομία αποκρυπτογράφησε το περιεχόμενο των CDs, ανακάλυψαν εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με την εθνική ασφάλεια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών σχεδίων και πληροφορίες σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Η Επιτροπή Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας της Τουρκίας, ή TUBITAK, επιβεβαίωσε την έρευνα ως προς το εάν τα έγγραφα ήταν γνήσια ή όχι. Παρόμοιο αίτημα υποβλήθηκε προς το Γενικό Επιτελείο το Σεπτέμβριο το οποίο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι πρόκειται για γνήσια έγγραφα.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
http://nationalpride.wordpress.com

19χρονος με 80 κιλά χασίς..!!!

Οι Αλβανοί λαθρέμποροι δοκιμάζουν τα πάντα για να περάσουν ινδική κάνναβη στην Ελλάδα. 

 Αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν ... βαποράκι ένα παιδί 19 χρονών. Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 19χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών. 

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος αλλοδαπός οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε πινακίδα και να τραυματισθεί ελαφρά. 

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στον χώρο αποσκευών και καμπίνας επιβατών τρεις σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ογδόντα (80) κιλών περίπου. 

http://crimesonair.blogspot.com/2010/10/19-80.html

Ψάχνει όσες επιχειρήσεις δεν κατέθεσαν περιοδική ΦΠΑ το υπ. Οικονομικών !!!!

Είκοσι οκτώ από τους ενενήντα οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία, στους οποίους είχε επιδώσει τελεσίγραφο το υπουργείο Οικονομικών ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Επιπλέον, από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου 89.153 επιχειρήσεις με βιβλία Α και Β κατηγορίας δεν υπέβαλαν κάποια ή και τις δύο περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του πρώτου εξαμήνου του 2010, ενώ άλλες 8.666 επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας δεν υπέβαλαν μία ή περισσότερες από τις έξι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του πρώτου εξαμήνου του 2010.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος του υπουργείου έγινε σε επιχειρήσεις που «υπέβαλλαν εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ το έτος 2008 ή/και 2009 και δεν υπέβαλαν, έστω και μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2010». Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είχαν υποχρέωση υποβολής περιοδικής γιατί υπάρχει ενδεχόμενο κάποια εταιρεία να είχε κλείσει και να υπέβαλλε εκκαθαριστική ως όφειλε χωρίς να πρέπει να υποβάλλει νέες περιοδικές το 2010.

Η ΓΓΠΣ τους ζητάει με επιστολές να παρευρεθούν στις ΔΟΥ για να γίνει έλεγχος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35,9 εκ. και με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ ,που είχαν εντοπιστεί τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

•14 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και κατέβαλαν έναντι αυτών 785 χιλ. ευρώ
•για 12 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 4,2 εκ. ευρώ υπήρχε δικαστική αναστολή είσπραξης
•για 25 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ δρομολογήθηκαν νέες κατασχέσεις
•δύο οφειλέτες με συνολικές οφειλές 586 χιλ. ρύθμισαν τις οφειλές τους μετά την επίδοση κατασχετήριας έκθεσης και κατέβαλαν έναντι αυτών 28 χιλ. ευρώ
•για τέσσερις οφειλέτες με συνολικές οφειλές 2,3 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ήδη δρομολογημένες κατασχέσεις
•για πέντε οφειλέτες εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού
•για δέκα οφειλέτες αναμένεται η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, είχαν προσέλθει στις ΔΟΥ και έκλεισαν τις σχετικές υποθέσεις τους 19.738 φορολογούμενοι, στους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (απόδοση ΦΠΑ και προσαυξήσεις) περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια αυτοί θα δύναται να ενταχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών οπότε θα γλιτώσουν τις προσαυξήσεις και ενδέχεται το ποσό των 28 εκατ. να μειωθεί αρκετά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία
http://tvxs.gr

Έπιασαν 19χρονο μπουρλοτιέρη!!!!

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 19χρονος ημεδαπός, για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού – εκρηκτικού μηχανισμού.  

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για “Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης”, “Εμπρησμό”, “Έκρηξη”, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, κατασκευή-κατοχή-χρήση εκρηκτικών υλών, “Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς” και Παράβαση του νόμου “Περί Όπλων”. 

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος 19χρονος, μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς-εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο οχήματα Δημόσιας Επιχείρησης (ΔΕΗ), τα οποία βρισκόταν σε αίθριο, περιφραγμένο χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεών της, στην περιοχή κέντρου πόλης.

Οι δύο μηχανισμοί εξερράγησαν και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές σε ένα από τα δύο προαναφερόμενα οχήματα. Για την ίδια υπόθεση, από την προανάκριση, προκύπτει εμπλοκή τεσσάρων ακόμη ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με το προαναφερόμενο κατηγορητήριο. 

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία 24χρονης ημεδαπής, συγγενικού προσώπου του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες των 9 mm , οι οποίοι στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα. 

http://crimesonair.blogspot.com/

Σκότωσε δυο....

Αλληλομαχαιρώματα Αλβανών στη Σάμο, αφού βρέθηκε και δεύτερο πτώμα από την συμπλοκή της περασμένης Τρίτης. 

Ο 3Οχρονος εντοπίστηκε στις 07.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Σάμου, το πτώμα διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε λάβει μέρος στη συμπλοκή που έγινε την 12-10-2010 στην παραλιακή οδό έναντι του Λιμένα Σάμου. 

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του ανωτέρω θανόντος είναι ο ίδιος με εκείνον της ανθρωποκτονίας του 23χρονου Αλβανού, που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ίδιας συμπλοκής.

http://crimesonair.blogspot.com/

ΕΝΟΙΚΟΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ: Δεν βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης!!!!

Μ
ε την τιμή στα 71 λεπτά ένοικοι πολυκατοικιών σκέφτονται να μην βάλουν καθόλου πετρέλαιο θέρμανσης. 

Ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή στην Αχαία να αγγίζει τα 71 με 73 λεπτά το λίτρο, ενώ πέρυσι ήταν 55 λεπτά. 
 Δηλαδή αύξηση 16 λεπτά...
Σύμφωνα με τους πρατηριούχους οι παραγγελίες την πρώτη ημέρα ήταν ελάχιστες και οι περισσότεροι τηλεφωνούσαν για να μαθούν ποια είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η τιμή θα παραμείνει στα 71 λεπτά και δεν θα ανέβει τις επόμενες εβδομάδες! 

http://dete.gr/news.php?article_id=8999

ΤΥΧΑΙΟ;;;;;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!
 
Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στο γραφείο του Φώτη Μπόμπολα! Ο λόγος για την πρώην νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού Γλυκερία Σιούτη που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον άλλο σύμβουλο του ΓΑΠ και «εκλεκτό» της......

Αγγελο Χασαπόπουλο.


Όπως αναφέρει το enimerosi24 η Σιούτη μετά την παραίτησή της προσελήφθη στην Νομική υπηρεσία του Πήγασου και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες καθώς συνοδεύει σε όλα τα σημαντικά ραντεβού τον... Φώτη Μπόμπολα και ειδικά σε αυτά με τον Σταύρο Ψυχάρη του ΔΟΛ… 

http://greekspy.blogspot.com/2010/10/blog-post_5115.html

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ 10ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΙΑΖΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ...!!!

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!
 
Η Λ.Κατσέλη στην ανακοίνωση που εξέδωσε, λέει πως ο συγκεκριμένος κύριος στο σπίτι του οποίου βρέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας-και κρατείται για αυτό η γυναίκα του- δεν κατέχει θέση στο υπουργείο , η στο Πολιτικό της γραφείο.


Ο ίδιος όμως ο Πάνος Κ., όταν...
μπούκαρε η αστυνομία στο σπίτι του, δήλωσε πως είναι υπάλληλος της ΔΕΗ, κι έχει πάρει απόσπαση για το πολιτικό γραφείο της υπουργού, στο οποίο και είναι διευθυντής.


Η γυναίκα του δε , δέχθηκε πως το υλικό παιδικής πορνογραφίας ήταν δικό της ,κι όχι του συζύγους της, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μόνο αυτή.


Στο υλικό που κατασχέθηκε, περιλαμβάνονταν φοβερές εικόνες με 10χρονα παιδιά που τα βίαζαν δεμένα ...


http://greekspy.blogspot.com/

Η δυσφήμηση της χώρας...

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, τις διατυπώνουμε ευθαρσώς και μισούμε τα μισόλογα. 

Διαφωνούμε στις εισβολές, καταλήψεις και τα ακτιβίστικα χάπενινγκ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Το έχουμε ξαναγράψει και το επαναλαμβάνουμε.

Οι συμβασιούχοι θα μπορούσαν να καταλάβουν όποιο άλλον χώρο ήθελαν εφόσον πιστεύουν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Να κλείσουν το υπουργείο Πολιτισμού, να μην επιτρέψουν την είσοδο στον υπουργό για παράδειγμα. Δεν μπορούν όμως να απαγορεύουν στον ταξιδιώτη που έχει έρθει από χώρα μακρινή να ζήσει ένα όνειρο ζωής.
 
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος για ό,τι συνέβη χθες.
Η άλλη είναι ότι γίναμε για άλλη μία φορά ρεζίλι. Για τη νέα ξεφτίλα ευθύνεται φυσικά η κυβέρνηση. Υπήρχαν χίλιοι τρόποι να ρυθμίσει ο υπουργός το πρόβλημα και να μη φθάσουν τα πράγματα εδώ που έφθασαν. Στα δακρυγόνα δηλαδή που δέχθηκαν και αμέριμνοι τουρίστες που περίμεναν στωικά μήπως κι ανέβουν στον Ιερό Βράχο. 


Τα δακρυγόνα και τα ΜΑΤ χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του ανθρώπου που πριν από δύο χρόνια από τα έδρανα της Βουλής φώναζε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι «ο αγώνας συνεχίζεται στο πεζοδρόμιο». Ηταν τότε που η Φ. Πετραλιά προσπαθούσε να αλλάξει πέντε πράγματα στο ασφαλιστικό, καμιά σχέση με τη σημερινή λαίλαπα.

 
Για τον Γιώργο Παπανδρέου τότε τα δακρυγόνα έτσουζαν τα μάτια, χθες τους χάριζαν λάμψη… Και να ήταν μόνο αυτή η περίπτωση. 

Θυμηθείτε τι είχε γίνει όταν και πάλι ως άλλος επαναστάτης είχε κατέβει στον Πειραιά για να συμπαρασταθεί στους Κρητικούς αγρότες και είχαν πέσει δακρυγόνα; 

Τι είχε ακούσει τότε η κυβέρνηση; Η εικόνα μπροστά στην Ακρόπολη έκανε τον γύρο του κόσμου. Μία εικόνα από τις πολλές του πρώτου έτους της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που δυσφήμησαν τη χώρα.

e-typos
http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_9169.html

Πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας για τους λαθρομετανάστες...!!!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Βουλή, ανέφερε: "Πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει σε εποχές κρίσης". 

 Συνολικά η δωρεάν περίθαλψη των λαθρομεταναστών μας στοιχίζει 150 εκ. €. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2010 του Υπουργού Υγείας, οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δις. ευρώ, ενώ, εξ αυτών, τα 400 εκ. είναι αγνώστου προελεύσεως.

"
Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δις ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων", είπε ο ερωτών βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα ανέφερε ότι το ποσό ο ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να...

διαπιστωθεί από πού προέρχεται.

Ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά πως "
Θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό θα σημάνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκ. ευρώ για τον λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλάμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους".

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι ξανασκέπτεται μήπως το αντίτιμο των τριών ευρώ, το οποίο ισχύει για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία καθιερωθεί
και για κείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις νυχτερινές εφημερίες.

"Εκεί δεν πληρώνει κανείς. Δεν λέω ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι", ανέφερε.

Γνωστοποίησε δε ότι με εγκύκλιό του ζήτησε από τις διοικήσεις να εισπράττονται τα τρία ευρώ από όλους ανεξαιρέτως, καθώς το αντίτιμο πλήρωναν μόνον οι Έλληνες κι όχι οι αλλοδαποί που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι δεν είναι από εκείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες "για να διαπιστωθεί το πόσο κοστίζει η προσφορά μας σε τρίτους" καθώς επίσης και πόσοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.


Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό
των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει "η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει".

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/blog-post_8399.html

Συγκλονιστικό βίντεο: Αστυνομικός χτυπάει αλύπητα ένα 13χρονο αγόρι....

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο όπου ένας αστυνομικός χτυπάει ένα 13χρονο αγόρι που συνέλαβαν για μικρό κλοπές. Τον γύρω του κόσμου κάνει το βίντεο από τις κάμερες της αστυνομίας σε αστυνομικό τμήμα της Παραγουάης όπου ένας αστυνομικός χτυπάει αλύπητα ένα 13χρονο αγόρι.


Η αστυνομία συνέλαβε το ανήλικο αγόρι για μικρό...

κλοπές και το οδήγησε στο τμήμα.


Εκεί όμως ένας αστυνομικός έβγαλε όλη του την οργή πάνω στο μικρό αγόρι. Το βίντεο που ακολουθεί σοκάρει...



http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/13_15.html

Μπλόκαραν τους λογαριασμούς τους και βρήκαν λεφτά !!!

Δυο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου που αποκάλυπτε μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού ΑLTER, η εταιρεία Eλεύθερη Tηλεόραση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει σε αυτήν το ΑLTER, προχωρά στην άμεση καταβολή των οφειλών του και τη ρύθμιση εκπρόθεσμων εκκρεμοτήτων στην αρμόδια ΔΟΥ, και ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι φορολογικές αυτές εκκρεμότητες... δε θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του σταθμού.


Πηγή:Σκάι
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_6135.html

Ο "Πατρινός" Προυτεντίνο και η καλλονή Αλβανίδα υπουργός!!!!

Σ
το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η εντυπωσιακή Majlinda Bregu [φωτο 1,2] υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα, που τις προσάπτουν επιχειρηματικές οικογενειακές σχέσεις με τον Ιταλό αρχιμαφιόζο Αλμπίνο Προυτεντίνο ο οποίος από την Ελλάδα κατέφυγε στην Αλβανία, όπου και συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, καταζητούμενος επί δέκα ολόκληρα χρόνια. 

Οπως γράφει το crimesonair, το αρχηγικό μέλος της μαφιόζικης οργάνωσης Sacra Corona Unita [ Ένωση για το ιερό στέμμα] στις 18 Νοεμβρίου του 1999 είχε συλληφθεί σε εξοχική κατοικία στην Πάτρα όπου και διέμενε, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης κατηγορούμενος για κοντραμπάντο τσιγάρων. Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο Πατρινός ποινικολόγος Ντίνος Αργυρόπουλος που πέτυχε την αποφυλάκιση του πελάτη του, αφού μετά από μια άκρως περίεργη ... παράλειψη οι Ιταλικές αρχές, απέστειλαν το αίτημα για την έκδοσή του, μετά από σαράντα ημέρες, αφού δηλαδή είχε παρέλθει η προβλεπόμενη προθεσμία. 

Από τότε ο Προυτεντίνο [φωτο 3]πήρε τον ενήλικα γιό του [φωτο 4] και έγινε άφαντος, εγκαταλείποντας την ηρεμία της βίλας τους στον Άγιο Βασίλειο έξω από το Ρίο. Αστυνομία και ΣΔΟΕ αναζήτησαν τα ίχνη του λίγο καιρό μετά αλλά μάταια. Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταγεγραμμένες συνομιλίες του Αλμπίνο με Έλληνα επιχειρηματία τον οποίο και ενέπλεκαν σε λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ο επιχειρηματίας αυτός ήταν ο Στέλιος Κολοβός που το 1992 είχε κατηγορηθεί για το «ριφιφί του αιώνα» στην τράπεζα Εργασίας στην οδό Καλλιρόης . Η υπόθεση στην Ελλάδα δεν είχε καμία δικαστική τύχη απόντος του Ιταλού αρχιμαφιόζου. Μέχρι που τα ίχνη του εντοπίστηκαν πριν λίγες ημέρες στην Αυλώνα στα παράλια της Αλβανίας, παριστάνοντας με ψεύτικο όνομα τον έμπορο παγωτών. Όπως προέκυψε ο Προυτεντίνο είχε συνεταιριστεί με τον γαμπρό [σύζυγο της αδελφής ] της εμφανίσιμης υπουργού Majlinda Bregu. H γυναίκα βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού κόμματος, έχει αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο σάλος που προκλήθηκε έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν αποκαλύφθηκε πως ο γαμπρός της υπουργού είναι μέτοχος σε εταιρεία στοιχημάτων του καταζητούμενου Ιταλού. 

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στην προσπάθειά του να εναρμονίσει τη νομοθεσία της χώρας του μ' άλλα σύγχρονα κράτη, υποτίθεται πως θέσπισε αυστηρό νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που προβλέπει να κατάσχετε η περιουσία όχι μόνον για τους πρώτου βαθμού συγγενείς, αλλά μέχρι και για τους συμπεθέρους. 

Το θέμα τώρα δεν είναι αν κατασχεθεί η περιουσία του γαμπρού, αλλά αν ο Μπερίσα «ξηλώσει» από τη θέση της την κυρίαρχη καλλονή του Αλβανικού υπουργικού συμβουλίου. 

http://dete.gr/news.php?article_id=9002

Επιστροφή στο κάπνισμα

Ετοιμοι να καταστρατηγήσουν το νόμο περί απαγόρευσης του τσιγάρου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Από την Κυριακή τοποθετούν τασάκια σε τραπέζια εντός μπαρ και εστιατορίων. Επικαλούνται κάθετη πτώση στους τζίρους.

Με τασάκια στα τραπέζια εντός και εκτός καταστήματος, προειδοποίησαν ότι είναι έτοιμοι να αντισταθούν στη δραματική μείωση του τζίρου τους οι μαγαζάτορες, ενώ σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφεραν ότι το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από αυτή την Κυριακή.

Οι εστιάτορες επικαλούνται ότι μετά την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα, ο κόσμος που επισκέπτεται τα μαγαζιά τους είναι ελάχιστος και ο τζίρος από το Σεπτέμβριο έπεσε κατακόρυφα. 

Οπότε και από την Κυριακή, στις 17 Οκτωβρίου, τα τασάκια για τους καπνιστές θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σε όλα τα μαγαζιά ψυχαγωγίας.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. 

Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. 

Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».



Πανικός από βράχο στα Τέμπη..!!

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στην Κοιλάδα των Τεμπών λίγο μετά τις 14:45 όταν βράχος αποκολλήθηκε και βρέθηκε στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκείνη την ώρα από το σημείο περνούσε ένα φορτηγό, το οποίο παρέσυρε τον βράχο με αποτέλεσμα να σκιστεί το λάστιχο του οχήματος, χωρίς, όμως, ευτυχώς, να προκληθεί τροχαίο ατύχημα ή να πάθει κάτι ο οδηγός.


Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για πέντε λεπτά, όμως αυτή τη στιγμή η κίνηση των αυτοκινήτων, σύμφωνα με την τροχαία διεξάγεται κανονικά.


Η πτώση του βράχου σημειώθηκε στο 388ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών. 


http://www.zougla.gr 

Έκλεβε ζώα, έτρωγε και πωλούσε ό,τι απέμενε!!!!

Δωρεάν…  κατσικίσιο κρέας έτρωγε ένας 39χρονος Αλβανός που έκλεβε ζώα από μαντρί της περιοχής Παλαιοκερασιά του δήμου Εχιναίων στην Φθιώτιδα! Κι ότι δεν κατανάλωνε ο ίδιος, το… πωλούσε σε ανυποψίαστους αγοραστές βγάζοντας και κέρδος από τα κλεμμένα κατσίκια!

Κανείς  δεν ξέρει πόσες φορές είχε  καταφύγει στην ζωοκλοπή ο δράστης, που στάθηκε άτυχος γιατί ο κτηνοτρόφος από το ποιμνιοστάσιο του οποίου είχε κλέψει τρεις κατσίκες, αντιλήφθηκε γρήγορα ότι τα ζώα είχαν κάνει… φτερά από τη στάνη του και ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Στυλίδας. Οι άνδρες της Αστυνομίας ξεκίνησαν αμέσως έρευνες και δεν άργησαν να εντοπίσουν τον 39χρονο μέσα στο αυτοκίνητο του.


Όταν  άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ, βρήκαν μέσα ένδεκα κιλά κρέατος από τα κατσίκια που είχε ήδη προλάβει να σφάξει! Ο 39χρονος ομολόγησε ότι έβγαζε χρήματα πουλώντας το κρέας των ζώων που έκλεβε και κατανάλωνε ο ίδιος ένα μέρος! Το κρέας κατασχέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του ποιμνιοστασίου, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την καταγγελία της ζωοκλοπής και ζωοκτονίας.



protothema.gr
http://www.ierosagon.org/2010/10/blog-post_1577.html

Μπλοκάρανε τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τώρα φλέρτ αγώγων μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ...ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!


Στο οικονομικό ένθετο Asakim της εφημερίδας Maariv δημοσιεύθηκε σήμερα δισέλιδο άρθρο των Eli Bardenstein – Ronit Morgenstern με τίτλο «Ελλάδα προς το Ισραήλ: Μεταφέρετε μέσω ημών το φυσικό αέριο στην Ευρώπη».

Το κράτος του Ισραήλ εξετάζει την πιθανότητα να αρχίσει να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω αγωγού που θα περνάει από ...


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ :Το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά για τον... ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ !!!

Το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά από το μεσημέρι και μετά, σε τοποθεσία μεταξύ των χωριών Αγίων Θεοδώρων και Θεόπετρας, (θέση ΚΑΨΑΛΑ) από τον χρυσοθήρα και την ομάδα του, παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής ,ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .


Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την τοποθέτηση κάμερας στο υπέδαφος προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει θησαυρός, σε ποιο ακριβές σημείο και σε ποια ποσότητα. Αμέσως μετά, αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε να ανασυρθεί το πολύτιμο φορτίο.

Η αναζήτηση του θησαυρού, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά και έχει στοιχειώσει τα όνειρα και τις ελπίδες δεκάδων χρυσοθήρων, ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας έφτασε στο δημαρχείο της Βασιλικής και κατέθεσε αίτηση ανασκαφής υποδεικνύοντας και την περιοχή των ερευνών.


Εδώ και περίπου δύο μήνες, από τότε που ανακοινώθηκε το φιλόδοξο σχέδιο, ο δήμαρχος Βασιλικής δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένων πρακτορείων ειδήσεων στην Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν να μάθουν για την ανακάλυψη του τεράστιου, όπως λέγεται, θησαυρού του Αλή Πασά.


Οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι ο Αλή Πασάς επέλεξε τον τόπο τους για να κρύψει τον θησαυρό του καθώς ήταν μέρος καταγωγής της αγαπημένης του συζύγου, της κυρα-Βασιλικής (εξ ου και το όνομα του χωριού). Μάλιστα, τον έκρυψε σε ειδικά δωμάτια που χτίστηκαν κάτω από τη γη, ενώ από την ίδια περιοχή διάβαιναν και τα καραβάνια με τους φόρους από τη Θεσσαλία που προορίζονταν για τα Γιάννενα.


http://trikalagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4856.html#ixzz12R5H15gv

Γιατροί σε κύκλωμα εμπορίας νεφρών..!!!

Τα πωλούσαν σε πλούσιους ξένους έναντι 200.000 δολαρίων

Την εμπλοκή τριών γιατρών σε κύκλωμα εμπορίας νεφρών, θύματα του οποίου έχουν πέσει περισσότερα από 30 άτομα, επιβεβαίωσε η αστυνομία στην Ουκρανία.

Τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν λαθραία πολίτες από την Ουκρανία σε κράτη της πρώην σοβιετικής ένωσης και εκεί τους αφαιρούσαν τους νεφρούς, που στη συνέχεια πουλούσαν σε πλούσιους ξένους έναντι 200.000 δολαρίων έκαστο.
Οι ουκρανικές αρχές δεν κατονόμασαν τη χώρα στην οποία γινόταν η αφαίρεση των οργάνων από τα θύματα ούτε διευκρίνισαν αν οι αγοραστές μετέβαιναν σε αυτήν για να υποβληθούν στη μεταμόσχευση.

Οι τρεις γιατροί, εναντίον τους οποίους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, είχαν αγοράσει ακίνητα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων έκαστο και ξόδευαν αφειδώς χρήματα για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και για ταξίδια στο εξωτερικό.

Αν καταδικαστούν, οι γιατροί αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 12 ετών.


newsbeast.gr
http://www.ierosagon.org/2010/10/blog-post_6564.html

Γαλλία: Εκατοντάδες πρατήρια χωρίς καύσιμα

Η κινητοποίηση στη Γαλλία εναντίον της μεταρρύθμισης των συντάξεων μετατρέπεται σε αναμέτρηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα γύρω από το στρατηγικό τομέα των καυσίμων, καθώς το σύνολο των διυλιστηρίων της χώρας πλήττεται από απεργίες και τον αποκλεισμό χώρων αποθήκευσης καυσίμων.

Απεργίες και στάσεις εργασίας σημειώνονται σήμερα και στα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας, καθώς συμμετέχουν πλέον στην κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα δύο τελευταία που λειτουργούσαν κανονικά.


Πολλές εκατοντάδες πρατήρια βενζίνης στη Γαλλία δεν είχαν σήμερα καύσιμα εξαιτίας της απεργίας, ανακοίνωσε η ένωση διανομέων βενζίνης.


"Έχουμε πάρα πολλά πρατήρια που είναι κλειστά επειδή δεν εφοδιάζονται πλέον", δήλωσε ο Αλεξάντρ ντε Μπενουά της Ένωσης Ανεξάρτητων Εισαγωγέων Πετρελαίου (UIP).


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρατήρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανέρχονται "σε εκατοντάδες", αλλά αντιπροσωπεύουν "λιγότερα από το 10%" των περίπου 12.500 πρατηρίων που υπάρχουν στη Γαλλία. 
 
http://www.nooz.gr

Δίνουν κι άλλα λεφτά στις χρεοκοπημένες εφημερίδες!!!

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαγγελθεί σχέδιο για τη... στήριξη των θέσεων εργασίας στο χώρο του Τύπου. 

 Με άλλα λόγια σκέφτονται να στείλουν έναν πακτωλό εκατομμυρίων στα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι ασφαλώς τα Μέσα αυτά θα είναι όμηροι στη συνέχεια στις όποιες ορέξεις της εξουσίας
Θα είναι προκλητικό να παρέμβει με αυτό τον τρόπο το κράτος για να «σώσει» έναν δοκιμαζόμενο από την κρίση κλάδο, όταν την ίδια ώρα ολόκληρη η χώρα έχει ανάγκη μιας ανάλογης αρωγής.


Για ποιόν λόγο, άραγε, πέραν από τον προφανή της χειραγώγησης της.......
κοινής γνώμης, έχει νόημα μία τέτοια ενέργεια; 


Δεν είναι προκλητικό το κράτος να δείχνει κάθε φορά το φιλάνθρωπο πρόσωπό του επιλεκτικά μόνο απέναντι στον Τύπο και στις ΠΑΕ, όταν αρνείται τα φάρμακα στο συνταξιούχο που τα έχει απόλυτη ανάγκη για την επιβίωσή του;

Κι έπειτα, για ποιόν Τύπο μιλάμε; 


Στην Ελλάδα έχουμε πλειάδα εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, μεγαλύτερο αριθμό από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, που ζουν σχεδόν αποκλειστικά από την κρατική διαφήμιση ή από χαριστικές διατάξεις, όπως η υποχρέωση των επιχειρήσεων στην εποχή του internet να δημοσιεύουν σε εφημερίδες τους ισολογισμούς τους.

Ο Τύπος στην Ελλάδα είναι επιδοτούμενος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. Γι΄ αυτό κι έχει φτάσει στα σημερινά του αδιέξοδα. Είναι ένας χρόνιος ασθενής που ζει μόνο με τη βοήθεια του αναπνευστήρα και με τον κίνδυνο να πάψει να αναπνέει αν κάποιος τραβήξει το καλώδιο από την πρίζα.

 
Είναι αστείο να ακούει κανείς τους πολιτικούς να κατακεραυνώνουν τη διαπλοκή, όταν οι ίδιοι την επιδιώκουν. Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο ο Τύπος και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.


Πολύ φοβόμαστε ότι σε λίγο καιρό εμείς οι δημοσιογράφοι θα περπατάμε στο δρόμο και θα φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα, αν δώσουμε στον κόσμο την αίσθηση ότι δεν ελέγχουμε την εξουσία, όπως είναι ο ρόλος μας, αλλά είμαστε υπηρέτες της, τσιράκια της.

Να χαθούν τόσες θέσεις εργασίας; Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θα είχε νόημα να το θέσουμε αν το κράτος ακολουθούσε ανάλογη πολιτική και για άλλους δοκιμαζόμενους από την κρίση κλάδους. Αλλά δεν το κάνει, στο όνομα της Ελεύθερης Οικονομίας. Γιατί οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να αποτελέσουν την εξαίρεση;

 
Ευχόμαστε να μην προχωρήσει η «ρύθμιση» που γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να σωθούν για άλλη μία φορά με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων οι χρεοκοπημένοι εκδότες. 


Διότι και στο χώρο του Τύπου θα πρέπει να λειτουργήσει κάποτε, επιτέλους, ο ανταγωνισμός. 

Την ίδια ώρα που κάποιοι ζουν χάρη στην κρατική διαφήμιση, κάποιοι άλλοι μοχθούν για να κερδίσουν τον αναγνώστη. Επενδύουν χρήματα σε ανθρώπινο δυναμικό, σε νέες τεχνολογίες. Με την παρέμβαση του κράτους ισοπεδώνουμε κι αυτές τις σοβαρές προσπάθειες...


Θανάσης Μαυρίδης
capital
infognomonpolitics

Ταβάνι έπεσε και πλάκωσε μαθητές στο Βόλο..

Μπορεί να ακούμε για μεγαλεπήβολα σχέδια στην Παιδεία και για έναρξη της ψηφιακής μάθησης αλλά η ελληνική πραγματικότητα είναι διαφορετική όπως προκύπτει και από το ακόλουθο τραγικό περιστατικό που θα μπορούσε να έχει θύματα.

Πέντε μαθητές και ένας καθηγητής στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Ν. Ιωνία Βόλου είδαν κυριολεκτικά το χάρο με τα μάτια τους όταν κατά τη διάρκεια της 4ης διδακτικής ώρας έπεσε το ταβάνι και πλάκωσε τους μαθητές!

Κυριολεκτικά από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός (ή τίποτα ακόμη χειρότερο) και -ευτυχώς- ένας μονάχα από τους μαθητές τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και στη μέση και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς περισσότερο λόγους.

«Είχαμε τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα. Στην ίδια τάξη φοιτά κι ένας μαθητής με σύνδρομο Ντουκέμ και βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Τι θα κάναμε αν έπεφτε το ταβάνι πάνω σ’ αυτό το παιδί που δεν μπορεί να κινηθεί και να προστατευτεί;», επεσήμανε η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ματούλα Νάνου η οποία κινητοποίησε όλους τους καθηγητές και έδωσε εντολή να αποχωρήσουν όλοι οι μαθητές από το σχολείο.

Η ίδια τόνισε πως έχει ζητηθεί εδώ και δύο χρόνια η ανέγερση νέου κτιρίου για να στεγαστεί το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, όμως ούτε ο Δήμος Ν. Ιωνίας που έχει παραχωρήσει οικόπεδο, ούτε η Νομαρχία έπραξαν τα δέοντα για την υλοποίηση του αιτήματος.

Το εν λόγω περιστατικό έγινε η αφορμή να ξεσπάσει αναταραχή σε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα. Οι μαθητές από τα συστεγαζόμενα σχολεία βρήκαν στο προαύλιο και αρνήθηκαν να μπουν για μάθημα, εάν δεν επισκέπτονταν το σχολικό συγκρότημα ειδικοί μηχανικοί για να δουν την καταλληλότητά του αλλά και τη στατική του επάρκεια και η νομαρχία τόνισε ότι σήμερα θα σταλούν τρία συνεργεία για αν κρίνουν την καταλληλότητα των κτιρίων. 

Πηγή: taxydromos.gr

Τουτέστιν, έχουμε «φεσωθεί» 300 δισ. ευρώ αλλά δεν έχουμε πετύχει ούτε το αυτονόητο: να εξασφαλίσουμε ότι το μέλλον και η ελπίδα της χώρας, οι μαθητές, θα μπορούν να κάνουν αμέριμνοι και ασφαλείς το μάθημα τους.

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να είμαστε στο έτος 2010 και να τίθεται «εν αμφιβόλω» η ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από ακατάλληλα κτίρια! Και αυτό, αξιότιμοι κ. Παπανδρέου και κα Διαμαντοπούλου, είναι -δυστυχώς- ένα «έλλειμμα» στο οποίο κανένας μηχανισμός στήριξης δε θα σας δώσει λύση: είναι έλλειμμα προσανατολισμού, στόχων και προτεραιοτήτων.

Πηγή: taxydromos.gr
 madata.gr

Σοκ στην Κρήτη......!!!!!!!

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Είχε προηγηθεί καταγγελία 15χρονης μαθήτριας, ότι αφού την οδήγησε με τη βια στην τουαλέτα σχολείου στα Χανιά, τη βίασε

Σοκ προκαλεί ο βιασμός 15χρονης μαθήτριας, από 16χρονο μαθητή της σε τουαλέτα σχολείου στα Χανιά.
Χθες η 15χρονη, μαθήτρια Λυκείου, κατέφυγε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και κατήγγειλε ότι 16χρονος μαθητής Γυμνασίου της επιτέθηκε και τη βίασε.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο 16χρονος την άρπαξε, την οδήγησε με τη βία στις τουαλέτες, όπου και τη βίασε.
Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί αναζήτησαν τον μαθητή και λίγο αργότερα τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Ο νεαρός θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Χανίων.

http://news247.gr/

Τους άφησαν χωρίς στολές...!!!!

Ά
λλη μία τρανταχτή απόδειξη του αδιάφορου κράτους αποτελεί αυτό που συμβαίνει εδώ και μερικές ημέρες στις τάξεις της γνωστής πια ειδικής ομάδας πεπειραμένων μοτοσικλετιστών αστυνομικών με την ονομασία "ΔΙΑΣ", που ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, με έδρα την Πάτρα.  

Τι ακριβώς συμβαίνει; Σε λίγες ημέρες οι αστυνομικοί θα πρέπει να αλλάξουν ενδυμασία, χρησιμοποιώντας τη χειμερινή, όμως ακόμα δεν έχουν... φθάσει οι ανάλογες στολές για τους άνδρες της ειδικής ομάδας! Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να οδηγούν με ...φανελάκια, έστω και αν τις τελευταίες ημέρες είναι συχνές οι βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Παρ'όλα αυτά, οι αστυνομικοί εκτελούν δρομολόγια με καλοκαιρινή ενδυμασία. Όσο για τις στολές, επειδή δεν υπάρχει κανένα νεότερο από το αρχηγείο και μάλλον δεν πρόκειται να έρθουν οι χειμερινές στολές μηχανής, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να... βάλουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν από τον ιδιωτικό τομέα μπιουφάν και άλλα απαραίτητα! Θυμίζουμε ότι ίδια κατάσταση επικρατούσε επί χρόνια (!) με τους αστυνομικούς της ομάδας "Ζ" της Πάτρας. 

Πλήρωναν για να αγοράσουν δικές τους στολές μιας και η πολιτεία είτε δεν τους παρείχε καθόλου, είτε όταν αποφάσισε να το κάνει, τους παρέδωσε πάμφθηνες στολές που δεν ήταν για μηχανή... 

http://dete.gr/news.php?article_id=8930

Γυαλια καρφια στα δικαστηρια θεσσαλονικης!!!

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, πριν μετά 12.30, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ομάδα περίπου 40 νεαρών, οι οποίοι διαδήλωναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με το που βρήκαν ευκαιρία πέταξαν πέτρες και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο.  

Οι αστυνομικοί που φάνηκε να αιφνιδιάζονται απάντησαν με χρήση χημικών. 

Οι νεαροί διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη 19χρονου ομοϊδεάτη τους, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε φορτηγό της ΔΕΗ που ήταν παρκαρισμένο σε χώρο της επιχείρησης, στη συμβολή των οδών Λ. Νίκης και Έντισον. 

http://www.salonicanews.com/2010/10/blog-post_8999.html
http://seleo.gr

Μετά τον πλακώνεις η δεν τον πλακώνεις κυριε Πρόεδρε (στο ΤΕΒΕ)?!!!!!

Δικαίωμά μου να πληρώσω την τελευταία μέρα! 

Το MEGA σε ζωντανή σύνδεση με το ΟΑΕΕ Δάφνης,  έδειχνε τον υπάλληλο  στο γκισέ που δούλευε χωρίς το "προστατευτικό" τζάμι στο γκισέ.
Την προηγούμενη μέρα ασφαλισμένος που βρήκε την εξυπηρέτηση απαράδεκτη, ήρθε στα χέρια  με το εξυπηρετητή του, και το' κανε καλοκαιρινό.

Ο τίτλος βέβαια που γράφει ότι "οι υπολογιστές δεν λειτουργούν" δίνει μια  εικόνα  της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι συνδρομητές-ασφαλισμένοι καθημερινά, αλλά δεν  πληροφορεί ότι το φαινόμενο-δικαιολογία (για όλα φταίνε  τα κομπιούτερ) είναι σύνηθες, και το κόλπο παλιό σε πολλές Δημόσιες υπηρεσίες.

Αλλά πολλές φορές την αφορμή να ξεσπάσεις σε υπάλληλο, την δίνουν τα απαράδεκτα κωλόχαρτα στις τζαμαρίες (κλικ φωτό), που "προειδοποιούν " αγενέστατα τους πολίτες να...
μην τολμήσουν  να ζητήσουν πληροφορίες.

Όσο για την αγένεια του διοικητού του ΤΕΒΕ να  "κατηγορήσει" τους συνδρομητές που πληρώνουν το μισθό του (για να δικαιολογήσει την ανικανότητα του Οργανισμού) ότι φταίνε που πάνε την τελευταία μέρα, είναι αχαρακτήριστη.

Πήγε ποτέ ο μακάκας στη Ασφαλιστική του αυτοκινήτου του να πληρώσει την τελευταία μέρα της προθεσμίας (πριν λήξει), και τον πρόσβαλαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατί το άφησε τελευταία στιγμή?

Αι στο κόρακα διορισμένοι άχρηστοι...

http://adena-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6961.html

Λονδίνο... γίναμε!!!

Τοπίο στην ομίχλη, όπως... Λονδίνο

Ένα, όχι και τόσο πολύ συνηθισμένο φαινόμενο για την περιοχή μας και την πόλη, συμβαίνει τις τελευταίες ώρες.

Παρατηρώντας κάποιος την πόλη με τη μετακίνηση της ομίχλης βλέπει να εναλλάσσεται το σκηνικό και να ξετυλίγονται μπροστά του όμορφες εικόνες.

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς προς Καρπενήσι, Δομοκό, Άμφισσα, αλλά και στην εθνική.

Σήμερα και αύριο οι βροχές θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στη Στερεά Ελλάδα, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 13 έως 24 C


http://www.lamiareport.gr/ 

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα Ισραηλινά ελικόπτερα στην Ανδραβίδα

Τ
ο iliatora δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από τα ισραηλινά ελικόπτερα που «στρατοπέδευσαν» στις εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης Ανδραβίδας για τέσσερις μέρες, δίνουν μια γεύση για την δύναμη που πήρε μέρος στην κοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση CSAR. 
Όπως είναι γνωστό, η άσκηση εξελίχθηκε στη βόρεια, κεντρική και δυτική Πελοπόννησο και περιελάμβανε ημερήσια και νυκτερινά σενάρια. Τα ισραηλινά ελικόπτερα στάθμευσαν στην πίστα του ΣΟΤ όπου συνήθως σταθμεύουν τα F-16 όταν πραγματοποιούνται ασκήσεις.

Ανάμεσα στους ισραηλινούς υπήρχαν και ορισμένοι έφεδροι, τόσο χειριστές όσο και προσωπικό εδάφους, ενώ ανάμεσα στην ισραηλινή αντιπροσωπεία υπήρχαν και τεχνικοί της Boeing, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο ακριβής λόγος της παρουσίας τους εκεί.
Στην άσκηση πήραν μέρος εκ μέρους του Ισραήλ 3 επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Longbow «Saraph» συν ένα εφεδρικό, τρία UH-60A/L «Yanshuf» συν ένα εφεδρικό, ενώ από ελληνικής πλευράς πήραν μέρος δύο AH-64A+, συν ένα εφεδρικό, ένα Super Puma, έξι μαχητικά αεροσκάφη για προσομοίωση απειλών και ένα UH-1D για γενική υποστήριξη. 

dete.gr

Ενας στους τέσσερις εφήβους έχει ψυχολογικά προβλήματα

Σ
χεδόν ένας στους τέσσερις εφήβους παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, διάθεσης ή άγχους και μάλιστα τόσο σοβαρό που μπορεί να διαταράσσει την καθημερινότητά του, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, το 22,2% των εφήβων έχουν προβλήματα που επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, γεγονός που τους προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απελπισία.

Συνολικά, τουλάχιστον το 51% των αγοριών και το 49% των κοριτσιών ηλικίας 13-19 ετών έχουν κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, διάθεσης, άγχους ή ναρκωτικών, υποστηρίζεται στην έρευνα που διεξήγαγε η Καθλίν Μερικάνγκας του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (NIMH). Σημειώνεται μάλιστα ότι τα συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα είναι πιο διαδεδομένα από ασθένεις όπως το άσθμα ή ο διαβήτης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 έφηβοοι.

Το συχνότερο πρόβλημα που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί έφηβοι είναι το άγχος που μπορεί να συνοδεύεται από κρίσεις πανικού και κοινωνικές φοβίες. Το δεύτερο σε συχνότητα πρόβλημα είναι η διαταραχή ελλειματικής προσοχής με ταυτόχρονη υπερκινητικότητα που φαίνεται ότι πλήττει το 19,1% των εφήβων ενώ η κατάθλιψη και οι διαταραχές διάθεσης αφορούν το 14,3%.

Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα του 11% των εφήβων που πάσχουν από διαταραχές διάθεσης, του 10% όσων έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και του 8% όσων πάσχουν από άγχος. 


dete.gr

"Από πού µε βγάζουν, απ’ το σπίτι µου;"

«Εδώ είναι το σπίτι µου. Από πού µε βγάζουν, απ’ το σπίτι µου;» Το κυνηγητό µε τα ΜΑΤ γύρω από την Ακρόπολη µόλις είχε τελειώσει. Η Βέφα Δήµου, µία από τους συµβασιούχους που συµµετείχε στην κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου, καθόταν στα βράχια, είκοσι µέτρα µετά την κεντρική πύλη που άνοιξε χτες µε ντου και δακρυγόνα.

«Είµαστε φύλακες ναών. Είµαστε ένα µε τα βράχια. Εµείς προστατεύουµε αυτό τον χώρο. Είµαστε ο χώρος. Ακούµε τα µάρµαρα, ακούµε τον Βράχο, ακούµε το χώµα πώς αναπνέει», είπε στα «ΝΕΑ» η Βέφα Δήµου, µία από τους απεργούς. Η πλειονότητα των απεργών ήταν φύλακες. Οταν µπήκαν οι αστυνοµικές δυνάµεις από τη βόρεια είσοδο η κ. Δήµου και τουλάχιστον 20 συνάδελφοί της έτρεξαν προς τον Παρθενώνα για να ξεφύγουν από τα ΜΑΤ. Ακολούθησαν επεισόδια. Ενας απεργός προσήχθη στο Αστυνοµικό Τµήµα Ακροπόλεως και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Κατά την εισβολή της Αστυνοµίας έσπασε η κήλη ενός φύλακα, ο οποίος µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο.

Το µεσηµέρι τα πνεύµατα είχαν ηρεµήσει. Μία υπάλληλος ενηµέρωνε τους τουρίστες στην κεντρική πύλη ότι ο χώρος ήταν κλειστός. Πίσω της ήταν παραταγµένοι αστυνοµικοί µε τις ασπίδες τους. «ΤΑ ΝΕΑ» πέρασαν την κεντρική πύλη χωρίς πρόβληµα και συνάντησαν µια οµάδα 22 συµβασιούχων στα 20 µέτρα. Κάθονταν στα βράχια και τα µάρµαρα. Οι περισσότεροι ήταν σιωπηλοί. Κάποιοι είχαν µέσα στις τσάντες τους µαξιλάρια, θερµός µε καφέ, τοστ τυλιγµένα σε αλουµινόχαρτο και αρκετά πακέτα τσιγάρα. Ετοιµοι να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Είπαν ότι υπήρχαν κι άλλοι απεργοί στον χώρο του Παρθενώνα, αλλά δεν µας επέτρεψαν να τους επισκεφτούµε, ούτε µε δική τους συνοδεία. Οπως δήλωσαν, η επέµβαση των ΜΑΤ ήταν ανούσια, αφού λόγω απεργίας του προσωπικού – µόνιµου και µη – η Ακρόπολη δεν θα µπορούσε να λειτουργήσει.

Στο ερώτηµα πώς δικαιολογείται η κατάληψη ενός εθνικού µνηµείου, µετέθεσαν τις ευθύνες αλλού. «Η κυβέρνηση κλείνει την Ακρόπολη. Αυτοί µε πετούν έξω από το σπίτι µου», είπε η κ. Δήµου, συµβασιούχος εδώ και επτά χρόνια. «Δεν έχουµε άλλη υποµονή. Το υπουργείο µου χρωστά 3.000 ευρώ», είπε η Παναγιώτα Κουτσουλάκου. Διεκδικεί τα χρήµατα που της οφείλονται τα τελευταία δύο χρόνια για εργασία σε ηµέρες αργίας.

Και εισβολή τουριστών
Η επέµβαση των αστυνοµικών δυνάµεων έγινε µπροστά σε δεκάδες τουρίστες. Ορισµένοι, όπως ο Ζεντ Ραχµάνι από το Σαν Φρανσίσκο, έβλεπαν ένα πρωτόγνωρο γι’ αυτούς σκηνικό έξω από την κεντρική πύλη. «Ποιοι είναι οι άντρες µε τις µπλε στολές; Αυτοί µε τις ασπίδες και τα πράσινα ρούχα είναι του στρατού; Έχει δικαίωµα κάποιος να καταλάβει την Ακρόπολη;» αναρωτιόταν ο κ. Ραχµάνι ενώ βιντεοσκοπούσε σκηνές µε έντονους διαλόγους µεταξύ ελλήνων εκδροµέων και απεργών.Νωρίς το απόγευµα κάποιοι από τους απεργούς εντόπισαν δύο τουρίστες µέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Είχαν εισβάλει πηδώντας τα κάγκελα. Οι απεργοί τους έβγαλαν έξω. Αργότερα αποχώρησαν και έδωσαν και πάλι ραντεβού εκεί για σήµερα το πρωί.
Βρήκαν και χτες το πρωί κλειστή την είσοδο προς τον Ιερό Βράχο εκατοντάδες ξένοι τουρίστες. Ετσι απαθανάτισαν (πολλοί µε χαµόγελα) την Ακρόπολη ως φόντο στη σύγκρουση ΜΑΤ και συµβασιούχων του υπουργείου Πολιτισµού.

Η εικόνα έκανε και τον γύρο του κόσµου: πίσω από τα κάγκελα της εισόδου, στριµωγµένοι κάτω από ένα υπόστεγο οι συµβασιούχοι. Εξω, οι αστυνοµικές δυνάµεις που προσπαθούσαν ν’ ανοίξουν την κλειδαριά _ την οποία είχαν αλλάξει οι υπάλληλοι. Οι πρώτοι κουνούσαν δυνατά τα κάγκελα. Οι δεύτεροι µε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής άνοιγαν µε τροχό την πλαϊνή είσοδο και απωθούσαν τους συγκεντρωµένους. Κι έπειτα δακρυγόνα...

Η διαµαρτυρία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΤ µε συµβάσεις ορισµένου χρόνου (όλων των ειδικοτήτων) άρχισε την Τρίτη µε πανό και διανοµή φυλλαδίων µε τα αιτήµατά τους στους ξένους τουρίστες που ανέβαιναν στην Ακρόπολη – χωρίς λουκέτο στην είσοδο. Αίτηµά τους ήταν η ανανέωση των συµβάσεων και πέραν του 24µήνου (που ορίζει ο νόµος Ραγκούση αρ. 3812).

Εως το τέλος Οκτωβρίου
Την Τετάρτη η διαµαρτυρία κλιµακώθηκε µε κατάληψη, από το πρωί, της εισόδου. Σκοπός τους ήταν να κρατήσουν µε κάθε τρόπο κλειστή την Ακρόπολη έως το τέλος Οκτωβρίου.

«Μπορεί και έως τις εκλογές», σχολίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης.

Μεσηµέρι Τετάρτης ανέβηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης, ο οποίος εξήγησε στους 35 συµβασιούχους καταληψίες ότι πρέπει να ελευθερώσουν την είσοδο, ειδάλλως υποπίπτουν στο αδίκηµα της «κατάληψης δηµοσίου χώρου». Εκείνοι επέµειναν στην απόφασή τους, ακόµη κι όταν το απόγευµα έφτασε και γραπτώς – σύµφωνα µε δικαστικές πηγές – η ίδια εισαγγελική παραίνεση.

Αυτεπάγγελτα
Γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, ενώ 22 διαµαρτυρόµενοι συµβασιούχοι είχαν αποφασίσει να κάνουν ολονυκτία στην είσοδο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ειδοποιήθηκε από το Αστυνοµικό Τµήµα Ακροπόλεως για να καταθέσει εάν παρακωλύεται η λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου ο έφορος Ακροπόλεως Ιωάννης Μάντης, αλλά και φύλακες. Γύρω στις 7 χθες το πρωί, διαπιστώθηκε ότι οι συµβασιούχοι δεν είχαν υπαναχωρήσει και µε βάση την κατηγορία της «κατάληψης δηµοσίου χώρου» επενέβησαν αυτεπάγγελτα οι αστυνοµικές δυνάµεις.

Ξύλο
Ακολούθησαν εικόνες µε δακρυγόνα που πέταξαν τα ΜΑΤ στους συµβασιούχους, ξυλοδαρµοί και αντιδράσεις από τους τουρίστες. Η πόρτα άνοιξε, αλλά οι συµβασιούχοι παρέµειναν στον χώρο µαζί µε µια διµοιρία των ΜΑΤ. Αλλωστε, συνεχίστηκε η απεργία του µόνιµου προσωπικού, και γι’ αυτό τον λόγο ήταν αδύνατο να δεχτεί ο χώρος επισκέπτες.

Τον γύρο του κόσµου έκαναν τα επεισόδια

Τον γύρο του κόσµου έκαναν οι εικόνες από τις συγκρούσεις στην Αθήνα κάτω από τον Ιερό Βράχο χθες. «Η Ακρόπολη κλειστή, καθώς διαδηλωτές συγκρούονται µε τα ΜΑΤ» ήταν ο τίτλος της ανταπόκρισης των λονδρέζικων «Τάιµς» ενώ το ιταλικό πρακτορείο ΑΝSΑ µετέδιδε ότι «η Ελληνική Αστυνοµία απελευθερώνει την Ακρόπολη, επεισόδια και συλλήψεις». Τα διεθνή µέσα ενηµέρωσης περιέγραψαν χθες µε ρεπορτάζ, πολλές φωτογραφίες και βίντεο τις συγκρούσεις ανάµεσα στις ειδικές µονάδες της Αστυνοµίας και τους διαδηλωτές, υπό τα βλέµµατα δεκάδων τουριστών. «Οι απεργοί είχαν δηλώσει ότι θα κλείσουν την Ακρόπολη για τον υπόλοιπο Οκτώβριο και η κυβέρνηση θα έχανε έσοδα εκατοµµυρίων ευρώ, ενώ θα επλήττετο τουριστικά η φήµη της Ελλάδας έγραψε ο Τζον Καρ των «Τάιµς».

Το Ασοσιέιτεντ Πρες µετέδωσε ότι οι διαδηλωτές διαµαρτύρονται γιατί τους χρωστούν µισθούς 24 µηνών και ότι πρόκειται να απολυθούν στις 31 Οκτωβρίου που λήγουν οι συµβάσεις τους. «Οι εργαζόµενοι έχουν δικαίωµα να διαµαρτυρηθούν, όµως δεν είναι δίκαιο άνθρωποι που έχουν έρθει απ’ όλο τον κόσµο για να δουν την Ακρόπολη να εµποδίζονται να µπουν», δήλωσε στο αµερικανικό πρακτορείο ο ισπανός τουρίστας Α. Γκαρσία.



ΤΑ ΝΕΑ
madata.gr

Εισβολή από χάκερς δέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης!!!



Εισβολή από χάκερς δέχτηκε τα ξημερώματα η ιστοσελίδα του βουλευτή του ΛΑΟΣ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, όταν κάποιος επισκέπτης πληκτρολογεί το www.adonisgeorgiadis.gr θα αντικρύσει ένα όπλο και μία σφαίρα, με το μύνημα Hacked by S.W.
T.


http://www.madata.gr

ΔΝΤ: Νοίκιασαν με 9.100 το μήνα και θέα την Ακρόπολη!!!

Το ΔΝΤ ήρθε εδώ και ήρθε για να μείνει. Το αποδεικνύει μάλιστα και το γεγονός ότι νοίκιασε κατοικία στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από την Ακρόπολη. 

 Μόνο που το ενοίκιο θα κάνει τους πάντες να... φρίξουν. Αγγίζει τα 9.100 ευρώ τον μήνα για τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας, τον 5ο και τον 6ο, που βλέπουν φάτσα τον Παρθενώνα. Η συνολική επιφάνεια είναι γύρω στα 250τμ και το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι η μίσθωση είναι μεν τριετής, όσο (υποτίθεται ότι) θα διαρκέσει το μνημόνιο, αλλά το ΔΝΤ έχει φροντίσει στο συμφωνητικό να διατηρήσει το δικαίωμα επέκτασής της για δύο επιπλέον χρόνια πέραν της 30/9/2013.

Την σημαντική αποκάλυψη κάνει η «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, η εγγύηση που καταβάλλεται από το ΔΝΤ είναι ίση με το μίσθωμα τεσσάρων μηνών, δηλαδή 36.400 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο από την υπογραφή της σύμβασης. Η τελευταία έχει συνταχθεί σε δύο γλώσσες, την ελληνική και την αγγλική, ωστόσο σε περίπτωση σύγκρουσης των δύο μεταφράσεων θα υπερτερεί το αγγλικό κείμενο.

Σύμφωνα με το συμφωνητικό, ο μισθωτής θα χρησιμοποιεί το μίσθιο ακίνητο μόνο ως κατοικία των προσώπων που ορίζονται από το Ταμείο. Ο εκμισθωτής θα καταβάλλει όλους τους φόρους, ένσημα, τέλη ακινήτου και οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις. Αντίθετα, ο μισθωτής, ως διεθνής οργανισμός έχει ασυλία από κάθε μορφής δικαστική διαδικασία και με την παρούσα σύμβαση δεν αποποιείται της ασυλίας αυτής

Κατά συνέπεια, ο μισθωτής, η περιουσία και οι συναλλαγές του έχουν ασυλία έναντι κάθε μορφής φορολόγησης. Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ δεν έχει ευθύνη για την καταβολή οποιουδήποτε φόρου σε σχέση με το καταβλητέο μίσθωμα και ο εκμισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει και να καλύψει τυχόν ζημία του μισθωτή από οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση.


star.gr
madata.gr

Παγκόσμιος ιστός "Αράχνης" από την ΕΛΑΣ για παιδόφιλους..!!!

Μέσω της “Αράχνης”, της μεγαλύτερης διαδικτυακής επιχείρησης εντοπισμού παιδικού πορνογραφικού υλικού παγκοσμίως, με λογισμικό που δημιούργησε το FΒΙ, το ελληνικό Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ευελπιστεί να πιάσει στον “ιστό” του παιδόφιλους και παιδεραστές.

Πρόκειται για μία βάση δεδοµένων, όπου έχουν καταχωριστεί εκατοµµύρια φωτογραφίες και βίντεο, που εντοπίζονται αµέσως όταν διακινηθούν ξανά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (15/10), στην παγκόσμια αυτή διαδικτυακή επιχείρηση ήδη συμμετέχουν οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές αστυνοµίες. 

Στο λογισµικό “Αράχνη”, οι Αµερικανοί έχουν καταχωρίσει όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο και όσα αρχεία έχουν συγκεντρώσει, τα οποία περιέχουν παιδοφιλικό υλικό.

Πρόκειται για περισσότερες από 30 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς σε αστυνομικές επιχειρήσεις.
Κάθε ηλεκτρονικό αρχείο έχει τον δικό του µοναδικό αριθµό. Το δικό του DΝΑ. Ετσι το FΒΙ έχει καταγράψει κάθε φωτογραφία και βίντεο παιδικού πορνογραφικού υλικού που έχει εντοπιστεί σε ολόκληρο τον κόσµο. Οταν το αρχείο αυτό στέλνεται από κάποιον χρήστη, αµέσως η 'Αράχνη' ειδοποιεί τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη του”, δήλωσε στα “Νέα” ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως δήλωσε ένας από τους χειριστές του συστήματος, “όταν η Αστυνοµία ανακαλύπτει στο αρχείο ενός παιδόφιλου µια σειρά φωτογραφιών, δεν σηµαίνει πως καταστρέφονται. Πρόκειται για αρχεία που ταυτόχρονα µπορούν να βρίσκονται αποθηκευµένα σε εκατοµµύρια υπολογιστές. Ολα αυτά πλέον είναι κωδικοποιηµένα και µόλις χρησιµοποιηθούν από κάποιον, κατευθείαν ειδοποιείται η Αστυνοµία”.

Πώς λειτουργεί 

Η “Αράχνη” καταγράφει το ΙΡ (η ταυτότητα του υπολογιστή) τόσο του αποστολέα όσο και του παραλήπτη και στη συνέχεια µε εισαγγελική εντολή ο πάροχος του Διαδικτύου παραδίδει στις διωκτικές αρχές τα στοιχεία τους.
Αξιωµατικοί του Τµήµατος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος επισηµαίνουν τους κινδύνους από τη χρήση του WiFi οικιακής χρήσης, γι'αυτό συστήνεται οι χρήστες του, να κλειδώνουν το ασύρματο δίκτυό τους και να αλλάζουν κωδικό πρόσβασης, καθώς είναι σύνηθες, παιδόφιλοι να το χρησιμοποιούν για τη μεταφορά των αρχείων τους.

Στην Ελλάδα, ποινικό αδίκηµα θεωρείται το κατέβασµα και η αποθήκευση των αρχείων παιδοφιλικού υλικού, µε ανώτερη προβλεπόµενη ποινή τα 7 χρόνια. Ωστόσο, εξαιτίας των αργών ρυθµών στην απονοµή της Δικαιοσύνης, σπάνια οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στον τελικό τους βαθµό και οι δράστες τελικά δεν τιµωρούνται.

http://cosmo.gr

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός...

Από είσοδο της Δ.Αρεοπαγίτου επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Παραμένουν δυνάμεις ΜΑΤ και συμβασιούχοι στην κεντρική πύλη.

Άνοιξε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για τους τουρίστες από είσοδο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που φυλάσσεται από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα κλειστή παραμένει η κύρια είσοδος από δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς βρίσκονται συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που απεργούν για συμπαράσταση.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, υπάλληλοι κλήθηκαν από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να λειτουργήσει ο αρχαιλογικός χώρος, σπάζοντας έτσι τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, έως τις 12 το μεσημέρι.
Μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ένα ζευγάρι τουριστών να μπει στον Ιερό Βράχο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Χθες το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια όταν αστυνομικοί έσπασαν τον αποκλεισμό της Ακρόπολης, απωθώντας τους συμβασιούχους με ξύλο και χρήση χημικών.

Μάλιστα χτυπήθηκαν και δημοσιογράφοι, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου. Συνελήφθη ένας από τους απεργούς, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Μικροεπεισόδια και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης. Ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης, χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως τραγωδία, προσθέτοντας, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

http://news247.gr/

Πετρέλαιο με καπέλο και δόσεις..!!!

Εκπτώσεις, προσφορές και δόσεις από τις εταιρίες πετρελαιοειδών που πωλούν φέτος με αύξηση 26% λόγω διεθνούς τιμής και ΦΠΑ με αποτέλεσμα την πτώση στις ποσότητες παράδοσης. 

Απλές οδηγίες κατά την παραλαβή και που μπορεί να καταγγείλει προβληματική παράδοση ο καταναλωτής

Σε εκπτώσεις, προσφορές και δόσεις προχωρούν εταιρίες διανομής πετρελαίου, για να ενισχύσουν την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων, καθώς το καπέλο φέτος φθάνει το 26% σε σχέση με πέρσι και τα νοικοκυριά επιβαρύνονται με 150 ευρώ αύξηση στον προϋπολογισμό τους για το χειμώνα.

Ελληνική εταιρία πετρελαιοειδών, προσφέρει ευκολία πληρωμής σε έξι άτοκες δόσεις εάν η πληρωμή γίνει με πιστωτική κάρτα, μία ακόμη, επίσης ελληνική προετοιμάζεται να ακολουθήσει την ίδια εμπορική πολιτική, ενώ στην επαρχία, οι προσφορές γίνονται τόσο στην τιμή, που σε ορισμένες περιοχές βρίσκονται από τα 76 έως 80 λεπτά το λίτρο, όσο και στη διάρκεια πληρωμής, που εάν προκαταβληθεί (αφορά πολυκατοικίες) προσφέρεται έκπτωση έως και 20%
τόσο οι καταναλωτικές οργανώσεις, όσο και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, συστήνουν προσοχή κατα την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης, έτσι ώστε να αποφεύγεται υπερτιμολόγηση, καθώς η συμφωνία υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης με τους εμπόρους πετρελαιοειδών, κλείδωσε την τιμή για τα αστικά κέντρα στα 67 λεπτά το λίτρο.
 
Στον τηλεφωνικό αριθμό 1520 οι καταναλωτές θα μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελία εφόσον έχουν ενδείξεις για ελλιπείς ποσότητες ή έξτρα καπέλο στην τιμή, ενώ δίνονται μερικές χρήσιμες οδηγίες, κυρίως για τις μονοκατοικίες και τους διαχειριστές των πολυκατοικιών, έτσι ώστε να διασφαλίζουν ότι παραλαμβάνουν το πετρέλαιο που πληρώνουν:

*Μέτρηση της χωρητικότητας της δεξαμενής (ύψος Χ πλάτος Χ μήκος δια 1000) έτσι ώστε να γνωρίζουμε τον όγκο της σε λίτρα
*Μέτρηση της ποσότητας με βέργα περίπου 10 λεπτά μετά την παράδοση
*Απαραίτητα παράδοση με την παρουσία του αγοραστή
*Απόδειξη αγοράς με όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα
*Άδειασμα της μάνικας εντελώς, μέσα στη δεξαμενή
*Να μην γράφει ο μετρητής, αφού αδειάσει και η μάνικα

http://news247.gr