'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός...

Από είσοδο της Δ.Αρεοπαγίτου επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Παραμένουν δυνάμεις ΜΑΤ και συμβασιούχοι στην κεντρική πύλη.

Άνοιξε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για τους τουρίστες από είσοδο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που φυλάσσεται από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα κλειστή παραμένει η κύρια είσοδος από δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς βρίσκονται συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που απεργούν για συμπαράσταση.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, υπάλληλοι κλήθηκαν από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να λειτουργήσει ο αρχαιλογικός χώρος, σπάζοντας έτσι τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, έως τις 12 το μεσημέρι.
Μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ένα ζευγάρι τουριστών να μπει στον Ιερό Βράχο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Χθες το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια όταν αστυνομικοί έσπασαν τον αποκλεισμό της Ακρόπολης, απωθώντας τους συμβασιούχους με ξύλο και χρήση χημικών.

Μάλιστα χτυπήθηκαν και δημοσιογράφοι, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου. Συνελήφθη ένας από τους απεργούς, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Μικροεπεισόδια και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης. Ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης, χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως τραγωδία, προσθέτοντας, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου