'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ψάχνει όσες επιχειρήσεις δεν κατέθεσαν περιοδική ΦΠΑ το υπ. Οικονομικών !!!!

Είκοσι οκτώ από τους ενενήντα οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία, στους οποίους είχε επιδώσει τελεσίγραφο το υπουργείο Οικονομικών ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Επιπλέον, από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου 89.153 επιχειρήσεις με βιβλία Α και Β κατηγορίας δεν υπέβαλαν κάποια ή και τις δύο περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του πρώτου εξαμήνου του 2010, ενώ άλλες 8.666 επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας δεν υπέβαλαν μία ή περισσότερες από τις έξι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του πρώτου εξαμήνου του 2010.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος του υπουργείου έγινε σε επιχειρήσεις που «υπέβαλλαν εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ το έτος 2008 ή/και 2009 και δεν υπέβαλαν, έστω και μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2010». Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είχαν υποχρέωση υποβολής περιοδικής γιατί υπάρχει ενδεχόμενο κάποια εταιρεία να είχε κλείσει και να υπέβαλλε εκκαθαριστική ως όφειλε χωρίς να πρέπει να υποβάλλει νέες περιοδικές το 2010.

Η ΓΓΠΣ τους ζητάει με επιστολές να παρευρεθούν στις ΔΟΥ για να γίνει έλεγχος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35,9 εκ. και με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ ,που είχαν εντοπιστεί τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

•14 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και κατέβαλαν έναντι αυτών 785 χιλ. ευρώ
•για 12 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 4,2 εκ. ευρώ υπήρχε δικαστική αναστολή είσπραξης
•για 25 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ δρομολογήθηκαν νέες κατασχέσεις
•δύο οφειλέτες με συνολικές οφειλές 586 χιλ. ρύθμισαν τις οφειλές τους μετά την επίδοση κατασχετήριας έκθεσης και κατέβαλαν έναντι αυτών 28 χιλ. ευρώ
•για τέσσερις οφειλέτες με συνολικές οφειλές 2,3 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ήδη δρομολογημένες κατασχέσεις
•για πέντε οφειλέτες εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού
•για δέκα οφειλέτες αναμένεται η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, είχαν προσέλθει στις ΔΟΥ και έκλεισαν τις σχετικές υποθέσεις τους 19.738 φορολογούμενοι, στους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (απόδοση ΦΠΑ και προσαυξήσεις) περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια αυτοί θα δύναται να ενταχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών οπότε θα γλιτώσουν τις προσαυξήσεις και ενδέχεται το ποσό των 28 εκατ. να μειωθεί αρκετά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου