'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Έρχονται χειρότερα

Τη δεύτερη φάση της κρίσης προβλέπει σύντομα ο διεθνής επενδυτής -για πολλούς αμείλικτος κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, ο οποιός θεωρεί σίγουτη την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος και χάος στις αγορές

Στη δεύτερη πράξη της κρίσης εκτιμά πως έχουμε μπει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος καθώς τα φορολογικά δεινά της Ευρώπης επιδεινώνονται και οι κυβερνήσεις πιέζονται να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

"Η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε, είναι πραγματική και η κρίση δεν έχει τελειώσει", δήλωσε ο κ. Σόρος, μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, υποστηρίζοντας ότι "έχουμε μπει στη δεύτερη πράξη του δράματος".

Ο 79χρονος Σόρος είπε ότι η σημερινή κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία είναι "παράξενη" καθώς θυμίζει τη δεκαετία του 1930 με τις κυβερνήσεις να βρίσκονται υπό πίεση για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους σε μια εποχή που η οικονομική ανάκαμψη είναι αδύναμη.

"Όταν οι χρηματαγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία του ξένου χρέους, η Ελλάδα και το ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο, ωστόσο οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

Τα πιστοληπτικά swaps που αποσκοπούν στην προστασία των ομολογιούχων από τον κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής, είναι επικίνδυνα καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε έχουν "άδεια να σκοτώνουν".

Αστυνομικοί ....παντός καιρού

Βάσει του απολογισμού των πρώτων πέντε μηνών, οι αστυνομικοί της γειτονιάς πραγματοποίησαν 540 παρεμβάσεις και προχώρησαν σε συλλήψεις σε περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων, π.χ. ληστείες, κλοπές, ενώ κατέθεσαν 214 μηνύσεις για αδικήματα σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινή ησυχία και
την οδική ασφάλεια.
Πέραν από τις συλλήψεις ληστών, οι αστυνομικοί της γειτονιάς συνέλεξαν και αξιοποίησαν στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση υποθέσεων διακίνησης και εκμετάλλευσης γυναικών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές Ρόδου, στο Ηράκλειο της Κρήτης κ..α, ενώ έγιναν αποδέκτες 2.116 παραπόνων - αιτημάτων πολιτών, από τα οποία επιλύθηκαν άμεσα τα 1.576.
Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
Επιπλέον, πραγματοποίησαν 6.745 επισκέψεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα υγείας, όπως, μεταξύ άλλων, η μεταφορά ηλικιωμένης σε νοσοκομείο στην περιοχή της Κυψέλης, η πρωτοβουλία για την νοσηλεία πολίτη με ψυχική διαταραχή στη Θεσσαλονίκη, οι συχνές επισκέψεις σε ανήλικους ορφανούς και σε τυφλούς ηλικιωμένους, η ανεύρεση και η βοήθεια εξαφανισμένων παιδιών και ανηλίκων σε Ημαθία, Κέρκυρα.
Στη δράση τους συμπεριλαμβάνεται και η έμπρακτη αλληλεγγύη που επέδειξαν σε μετανάστες, όπως π.χ. περιπτώσεις κατά τις οποίες βοήθησαν στην ανεύρεση εργασίας σε πολίτες αφρικανικής καταγωγής αλλά και η υπόδειξη χώρου προσευχής σε Αιγύπτιους ψαράδες στην Κέρκυρα.
Σημειώνεται πως το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς συμμετέχουν 22 αστυνομικοί σε 46 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 118 δραστηριοποιούνται σε 19 Α.Τ. στην Αττική.

City Press
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://i-diadromi.blogspot.com

S&P: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεoκοπίας της Ελλάδας


Ανοιχτό αφήνει ο οίκος Standard & Poor’s το ενδεχόμενο χρεoκοπίας της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα ή ακόμα και διάσπασης της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπιρς, επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης χωρών.Όπως ανέφερε ο Μπιρς, μιλώντας στο Reuters Investment Summit στο Λονδίνο, ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ/ΔΝΤ για την Ελλάδα έδωσε χρόνο στη χώρα να πείσει τις αγορές ότι αντιμετωπίζει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

«Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα αναπόφευκτο σχετικά με την χρεωκοπία της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα», τόνισε, αναφερόμενος στο πακέτο διάσωσης ΕΕ/ΔΝΤ. «Άρα η Ελλάδα έχει το περιθώριο και το χρόνο να δείξει στην αγορά και στους πολίτες της... ότι εφαρμόζει δημοσιονομικό σχέδιο».Η S&P υποβάθμισε στα τέλη Απριλίου την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε “junk”, όπως επίσης και τις αξιολογήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Η πρώτη ταινία για τη "17 Νοέμβρη"...


Ταινία για την οργάνωση "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαθεοδώρου.
Η προαναγγελία της ταινίας (ο τίτλος της "17" κατά πάσα πιθανότητα) γίνεται σήμερα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Νίκος Ψαράς, Χρήστος Αιβάζης, Μαρία Κορινθίου, Σπύρος Φωκάς και πολλοί άλλοι.
Ο Γιώργος Παπαθεοδώρου, υπογράφει και...
την ταινία "Εικόνα σου είμαι...", που βγαίνει το φθινόπωρο στις αίθουσες (τουλάχιστο 100) έπειτα απο συμφωνία με την Audiovisual.
H συγκεκριμένη ταινία έλαβε ειδική διάκριση στο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Κινηματογράφου της Ρώμης, τον περασμένο Απρίλιο.

Από το http://www.kourdistoportocali.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://press-gr.blogspot.com

Ο μοναδικός Έλληνας που κέρδισε δίκη με την COCA-COLA

Ο μοναδικός Έλληνας που τα έβαλε με την coca cola και κέρδισε την δικαστική διαμάχη. Μόνος του με ένα κολοσσό και κατάφερε να κερδίσει την δίκη ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ευγένιος Τριβιζάς.
tribizas Ο μοναδικός Έλληνας που κέρδισε δίκη με την COCA COLAH εταιρεία Coca Cola προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον όρο Φρουτοπία, χωρίς τη συγκατάθεση του συγγραφέα. Η εταιρεία ονόμασε ένα ποτό, με γεύση φρούτων, “FRUTOPIA” και ήδη είχε αρχίσει την παραγωγή του προιόντος, μέχρι που οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τον Τριβιζά. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη δικαίωσε το συγγραφέα και έτσι, η Coca Cola δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ονομασία Φρουτοπία.

ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com

Ούτε γάλα για τα νεογνά!


Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο αποτελούσε το καμάρι όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Η απουσία Διοικητικού Συμβουλίου επί τρεις και πλέον μήνες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και οι καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς είναι πρωτόγνωρες!

Οι προμήθειες του Νοσοκομείου έχουν τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς, η απουσία διοίκησης, δεν επιτρέπει την διενέργεια διαγωνισμών και ο Διοικητής μπορεί να κάνει μόνο ορισμένες αναθέσεις.

Πολλά τμήματα του Νοσοκομείου υπολειτουργούν και πολύ συχνά χρειάζεται να δανείζεται υλικά –ακόμη και πρώτης ανάγκης- είτε από το Χατζηκώστα, είτε από άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Το αιμοδυναμικό έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς δεν υπάρχουν stend, σήμερα μπορεί να βρεθεί εκτός λειτουργίας η μονάδα τεχνητού νεφρού λόγω απουσίας υλικών, ενώ είδος πολυτελείας για το Νοσοκομείο είναι εδώ και μέρες το γάλα για τα νεογνά! Ναι όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, λείπει ακόμη κι αυτό...

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το καμάρι της Ηπείρου, δεν υπάρχουν ούτε three way, αλλά ούτε και χαρτί με το οποίο καλύπτονται τα κρεβάτια όπου εξετάζονται οι ασθενείς!!!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται στα όρια της επανάστασης, καθώς η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, ενώ έκπληκτοι είναι και οι ασθενείς καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές καταστάσεις

ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

Tέλος (οριστικό;) και επίσημα στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη - Στρατηγική ήττα της Ελλάδας

Την αναβολή - πρακτικά ματαίωση - της κατασκευής και την παύση της χρηματοδότησης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αποφάσισε η Ρωσία αποδίδοντας κατά κύριο λόγο την απόφασή της "λόγω της αναποφασιστικότητας της βουλγαρικής κυβέρνησης για το έργο" και κατά δεύτερον στην "Μη πίεση από ελληνικής πλευράς προς την Βουλγαρία".
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο το RIA Novosti, ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Sergei Shmatko δήλωσε: “Σήμερα πρέπει να δηλώσουμε πως το έργο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει πρακτικά αναβληθεί. Δεν λέω πως θα το σταματήσουμε, αλλά θα το αναβάλουμε μέχρι να...

καταλάβουμε τη θέση της Βουλγαρίας και θα σταματήσουμε τη χρηματοδότησή του.”

Ο S.Shmatko πριν δύο μέρες ματαίωσε το ραντεβού του με την Ελληνίδα υπουγό Τ.Μπιρμπίλη που είναι αρμόδια για το έργο και εγκάλεσε την Βουλγαρία γιατί προβάλλει ανύπαρκτα κωλύματα όπως η “οικολογική αποτελεσματικότητα” του αγωγού και τις ανησυχίες της για το "σχεδιαζόμενο σύστημα διανομής μεριδίων".

Το τέλος του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης πλήττει καίρια τα ελληνικά γεωστρατηγικά συμφέροντα και μάλιστα εις διπλούν: Τον χάνει η Ελλάδα και τον κερδίζει η Τουρκία με τον Σαμψούντα-Τσεϊχάν. Οι δε ΗΠΑ που πολέμησαν τον αγωγό, πρέπει να αισθάνονται και αυτές ηττημένες αφού μπορεί να μην εγκαταστάθηκε στις Βουλγαρία και Ελλάδα, αλλά θα εγκατασταθεί σε έναν πολύ πιο ανεξάρτητο παίκτη όπως είναι η Τουρκία...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού δεν πίεσε την βουλγαρική κυβέρνηση του Μπορίσοφ με τον τρόπο που είχαν υποδείξει οι Ρώσοι, ενώ και η δική της θέση, βάσει των όσων είχε πει προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://news24gr.blogspot.com

Ανατροπές στις άδειες 800.000 δημ. υπαλλήλων

Να μην απουσιάζει περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού από την 1η Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου σε υπηρεσίες που έχουν καθημερινά πολλές συναλλαγές με τους πολίτες καλεί με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, ανατρέποντας τα δεδομένα στις άδειες του καλοκαιριού των δημοσίων υπαλλήλων.
Μεταξύ των υπηρεσιών που αναμένεται να ισχύσει η εγκύκλιος που απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία, τα ΚΕΠ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις υπόλοιπες υπηρεσίες κατ΄ εξαίρεση θα μπορεί κάποιος να υπερβαίνει το ένα τρίτο, αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση η αναλογία εργαζομένων – αδειούχων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 50% του συνόλου του προσωπικού.

Επισημαίνεται, τέλος, πως οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων διοικητικού προσωπικού θα πρέπει να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε οι απαιτήσεις των πολιτών να διεκπεραιώνονται εμπρόθεσμα.

Αυτή η απόφαση είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δημοσίου και απομένει να δούμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί ή θα συναντούμε το γνώριμο σκηνικό των άδειων υπηρεσιών στα μέσα του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων 12-23 Ιουλίου. Ολη η εγκύκλιος

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, στο www.apografi.gov.gr

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Ξεκινά τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε το Δημόσιο να αποκτήσει -για πρώτη φορά- πλήρη και ακριβή εικόνα του αριθμού των υπαλλήλων που απασχολεί, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο.

Παράλληλα συστήνεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και από την 1η Νοεμβρίου όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται μέσω αυτής, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ α’ βαθμού και στα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για τους οποίους η αντίστοιχη ημερομηνία είναι η 1η Μαρτίου του 2011. Η όλη διαδικασία αποτελεί και ένα βασικό βήμα για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο με την κυβέρνηση να αποβλέπει και σε δημοσιονομικό όφελος αφού από την απογραφή και την ενεργοποίηση της ΕΑΠ ενδέχεται να αποκαλυφθούν διάφορες περιπτώσεις παράτυπων πληρωμών.

Νωρίτερα
Σημειώνεται πως οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα απογραφούν νωρίτερα, μεταξύ 1ης και 9ης Ιουλίου. Τα παραπάνω προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, στη διεύθυνση www.apografi.gov.gr, με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία της υπηρεσιακής τους κατάστασης και τους τίτλους σπουδών. Το σύνολο των δεδομένων θα συγκεντρωθεί στη γ.γ. Πληροφορικών Συστημάτων. Η διασταύρωση των στοιχείων, που θα διαρκεί τρεις μήνες, θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς για λόγους αξιοπιστίας ενώ κατά τη διασταύρωση αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (ΕΚΜΔΗ) σε κάθε υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί.

Μετά το διάστημα των τριών μηνών για τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων των αρχείων της απογραφής, η ΕΑΠ υποχρεούται να παύσει προσωρινά την καταβολή των αμοιβών και κρατήσεων των εν λόγω αμειβομένων, μέχρι να διορθωθούν τα στοιχεία ή να απογραφεί ο αμειβόμενος. την επιτυχή διασταύρωση οι οφειλές καταβάλλονται αναδρομικά. Ειδικά για τα ΝΠΔΔ σε περίπτωση μη εύρεσης επαρκούς υπολοίπου για την πληρωμή τρίτων φορέων, όπως είναι για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πληρωμές δεν θα καταβάλλονται και τυχόν πρόστιμα ή προσαυξήσεις θα βαρύνουν το ΝΠΔΔ.


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - Άλλο ένα σχέδιο Κίσσιγκερ για να πλήξουν την χώρα μας.

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης,
με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

Προωθήστε το κείμενο αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!

Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε:
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα ?γγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot,
ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher
και θα δούμε τι θα γίνει!

ΠΗΓΗ: http://freemonks.gr

Χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπει το 73% των διεθνών επενδυτών

Οι διεθνείς επενδυτές έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Ε.Ε και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ να περιορίσουν την κρίση του χρέους, ενώ το 40% των επενδυτών και αναλυτών, οι οποίοι είναι συνδρομητές στο Bloomberg, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Επιπλέον μόνο το 23% δήλωσε ότι πιστεύει πως το πακέτο διάσωσης του περίπου 1 τρισ. δολαρίων θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση.

Επίσης το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά αρνητικά τις προσπάθειες του Ζαν Κλοντ Τρισέ και μόνο το 41% τάσσεται θετικά υπέρ του. Τον Ιανουάριο τα ποσοστά αυτά ήταν...
... αντίστοιχα 27% και 60%.

Ακόμη ποσοστό μεγαλύτερο του 60% πιστεύει ότι το ευρώ θα πέσει ακόμη χαμηλότερα συγκριτικά με το δολάριο το επόμενο τρίμηνο.

Συνολικά το 40% των διεθνών επενδυτών πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν χρεοκοπίες από κράτη μέλη της Ε.Ε ακόμη και αν είναι σε ισχύ το πακέτο βοήθειας της Ε.Ε., ενώ το 35% προβλέπει ότι ορισμένα κράτη θα βγουν από την ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι και η Πορτογαλία είναι πιθανό να χρεοκοπήσει, ενώ μεγαλύτερο ποσοστό του 25% εκτιμά το ίδιο και για την Ισπανία.

Το 15% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και το 20% εκτιμά ότι το ίδιο θα συμβεί και με την Πορτογαλία.

Σχετικά με το πόσο η κρίση του χρέους της Ε.Ε θα επηρεάσει την αμερικανική οικονομία, το 85% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επηρεαστεί. Αντίθετα τα 2/3 θεωρούν ότι η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση δεν είναι αρκετή για να στείλει τις ΗΠΑ σε ύφεση.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την αμερικανική εταιρεία Selzer&Co. a Des Moines, για λογαριασμό του του Bloomberg στις 2 και 3 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 πελατών του Bloomberg διεθνώς, επενδυτών και αναλυτών, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.

enet.gr
ksipnistere.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tacoalatipota.blogspot.com

Θα μας... αυξήσουνε τα φώτα έως και 40%

Οι αυξήσεις των τιμολογίων, στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει η ΔΕΗ υπό την πίεση της τρόικας, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του οικιακού ρεύματος από 15% έως 40%, του αγροτικού κατά 60% και του βιομηχανικού κατά 8% από τις αρχές του 2011.
Από την άλλη πλευρά, αναμένονται μειώσεις στο εμπορικό ρεύμα, καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις πλήρωσαν μέρος του κόστους της κοινωνικής πολιτικής που ασκούσαν μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ οι κυβερνήσεις, αναβάλλοντας τη σχετική οδηγία, σύμφωνα με την οποία η τιμή του ρεύματος πρέπει να αντανακλά το κόστος παραγωγής.

Ένα μέσο νοικοκυρικό που καταναλώνει 1.550 κιλοβατώρες το τετράμηνο, με τα νέα τιμολόγια θα έχει επιπλέον κόστος 192 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα. Η επιπλέον δαπάνη θα περιοριστεί στα 72 ευρώ ετησίως για κάποιες ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, για τους οποίους θα υπάρξει μειωμένο κοινωνικό τιμολόγιο.

Η τελική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για το ακριβές ύψος των τιμών αναμένεται να παραδοθεί εντός Ιουνίου στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να έχει το χρονικό περιθώριο να την εγκρίνει μέχρι το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το Σεπτέμβριο θα πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα για την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς και υπουργική απόφαση για τα τιμολόγια και την κατάργηση των στρεβλώσεων στη λιανική αγορά.

Πέραν του Μνημονίου, η μετάβαση σε ρυθμιστικά τιμολόγια και η άρση των στρεβλώσεων στη χονδρική και λιανική αγορά ηλεκτρισμού αποτελούν και απαίτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με την οποία η Eλλάδα δεν έχει εναρμονιστεί.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Η βασική σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους


ΣΙΣΣΥ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να διαβεβαιώνει ότι η βασική σύνταξη θα χορηγείται στο σύνολο των ασφαλισμένων, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Με το τελικό σχέδιο νόμου να είναι σχεδόν έτοιμο και να τελεί υπό την έγκριση των εμπειρογνωμόνων της τρόικας, διαμηνύεται ότι εισοδηματικά κριτήρια θα υπάρχουν μόνο για τους ανασφάλιστους, ενώ στη συμπλήρωση των 40 ετών εργασίας θα περιλαμβάνονται ο στρατός και οι σπουδές, η απουσία λόγω μητρότητος, η επιδοτούμενη ανεργία και η ασφάλιση σε προηγούμενα ταμεία.

Ένα θέμα που ακόμη εκκρεμεί και αναμένεται να διευκρινιστεί είναι το τι θα γίνει τελικά με τις συντάξεις χηρείας, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Ανοικτό παραμένει το θέμα του τελικού ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων και του ύψους των επικουρικών, ενώ είναι δεδομένο ότι οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα ξεκινήσουν από τον επόμενο κιόλας χρόνο, θα αφορούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε κανείς να μη συνταξιοδοτείται ακόμη και πρόωρα, πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους μέχρι το 2013, ενώ από το 2015 και μετά θα ισχύει το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Διπλός θα είναι και ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων.

Για το μέρος των συντάξιμων ετών μέχρι το 2010, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του παλαιού τρόπου, ενώ για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά θα ισχύουν οι νέοι χαμηλοί συντελεστές. Κατά συνέπεια, όσοι ασφαλιστούν για πρώτη φορά το 2011 θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες στις συντάξεις τους, αφού το σύνολό τους θα υπολογιστεί βάσει του νέου συστήματος.

Ο χρόνος που θα συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση 40 ετών ελάχιστης «συνεισφοράς» στην κοινωνική ασφάλιση περιλαμβάνει το στρατό, το χρόνο ανατροφής παιδιών, τη διαδοχική ασφάλιση, ανεξαρτήτως του εάν πρόκειται για ασφάλιση σε ταμείο μισθωτών ή αυτοαπασχολουμένων, η παράλληλη ασφάλιση ή ακόμη και μέρος του χρόνου των σπουδών। Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα, καθώς η 40ετία θα αντικαταστήσει την 35ετία και την 37ετία, από την 1η/1/2011 έως το 2015. Ετσι το 2011 θα χρειάζονται 38 έτη ασφάλισης, το 2012 τα 39 και το 2013 θα φτάσουν τα 40, ενώ η ηλικία των 58 ετών για 35ετία θα αυξηθεί στα 58,6 έτη το 2011, το 2012 στα 59, το 2013 στα 59,6 και το 2014 στα 60. Το ίδιο ισχύει και για το καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα, που επίσης θα καταργηθεί σταδιακά από την 1η/1/2011 έως το 2013 στο Δημόσιο και το 2015 στα υπόλοιπα ταμεία.

ΠΗΓΗ: http://www.apogevmatini.gr

Τους αδίκησα...μα το Δία!

Της Τζένης Κ.

Ευτυχώς, οι ομάδες «Δίας» άρχισαν να κάνουνε σουξέ με κινηματογραφικές εξαπολύσεις αλβανοκυνηγητών, αποσοβήσεις στο παρά 5’ ληστειών σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, φραγές εισερχομένων οχημάτων (απ’ αυτές που παρεμβαίνει το όργανο με τις πάντες, τινάζει τον ποπό του οχήματός του, σούρνεται στην άσφαλτο και στήνεται ως οδόφραγμα στους εγκληματίες) κλπ κλπ κι έπαψα να κολάζομαι. Διότι υπήρξα προκατειλημμένη και προπέτης, το παραδέχομαι. Στην αρχή, όταν πρωτοβγήκαν στο δρόμο, τους μέτραγα τις μέρες. Από ένα σημείο και μετά, συνήθισα κι άρχισα να τους μετράω τα δρομολόγια και τη βενζίνη. Υπολόγιζα τις εκπομπές ρύπων από τα σούρτα- φέρτα στην ειδυλλιακή Κηφισίας. Υπολόγιζα και τα έξοδα κίνησης. Ορκισμένη λογίστρια του Χρυσοχοΐδη είχα γίνει.

Παρακολουθούσα, μ’ αυτό το μάτι του ανθρώπου που ματιάζει -και κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει- τις εκκινήσεις τους στα φανάρια και την εξαφάνισή τους στο σημείο του ορίζοντα… Μετά, τα είχα βάλει και με τις πεζές τους εμφανίσεις. Λύσσαγα όταν τους έβλεπα να κάνουν πηγαδάκια σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια. Ασκούσα τον κοινωνικό αυτοματισμό, εκφραζόμουνα γι’ αυτούς με τον τρόπο που εδώ και μήνες εκφραζόμαστε όλοι για τους δημόσιους υπαλλήλους. «Πάλι καφέ στη λιακάδα πίνουν τα παιδιά!», «Ε ρε σκυλίσια ζωή!», «Πω πω πιάστηκαν πάλι απ’ την πολλή καβάλα και κατέβηκαν να πατήσουν λίγη γης» κλπ. Δεν αναγνώριζα καν την ποιοτική και την ποσοτική προσφορά τους σε τεστοστερόνη στις γωνιές της διψασμένης πόλης.(Ομολογουμένως οι περισσότεροι είν’ λιβέντες και εύκολα βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι τους παίρνουνε με κάστινγκ)… Λίγο πράγμα είναι η μαζεμένη τεστοστερόνη; Εδώ, από το άγχος ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεμείνουμε, έχουμε εισηγηθεί –οι Αθηναίες- να μας τη βγάλει κάποιος επιχειρηματίας, ας είναι και ξένος επενδυτής, σε μπουκάλες. Τέλος πάντων. Η εμπάθειά μου ήταν χαρακτηριστική. Πίστευα ότι όλες αυτές οι πλάτες είναι απλώς πλάτες πίσω από τις οποίες θα μπορούν στο μέλλον να γίνονται περισσότερα εγκλήματα. Γιατί τα εγκλήματα είναι οι φλύκταινες που πετάει μια κοινωνία και μια οικονομία όταν είναι άρρωστες.

Τελικά, διαψεύστηκα. Οι ομάδες «Δίας» έχουν συλλάβει θαρρώ ενάμισι Αλβανό και κάμποσους κατεστραμμένους Καζακστανούς και Πακιστανούς. Τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν. Και τους εκλιπαρώ να αρχίσουν να ρίχνουν καμιά ματιά στα σπίτια και στα ψιλικατζίδικα. Να τους χαρούμε κι εμείς. Όχι μόνο οι φίρμες…

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr