'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ούτε γάλα για τα νεογνά!


Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο αποτελούσε το καμάρι όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Η απουσία Διοικητικού Συμβουλίου επί τρεις και πλέον μήνες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και οι καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς είναι πρωτόγνωρες!

Οι προμήθειες του Νοσοκομείου έχουν τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς, η απουσία διοίκησης, δεν επιτρέπει την διενέργεια διαγωνισμών και ο Διοικητής μπορεί να κάνει μόνο ορισμένες αναθέσεις.

Πολλά τμήματα του Νοσοκομείου υπολειτουργούν και πολύ συχνά χρειάζεται να δανείζεται υλικά –ακόμη και πρώτης ανάγκης- είτε από το Χατζηκώστα, είτε από άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Το αιμοδυναμικό έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς δεν υπάρχουν stend, σήμερα μπορεί να βρεθεί εκτός λειτουργίας η μονάδα τεχνητού νεφρού λόγω απουσίας υλικών, ενώ είδος πολυτελείας για το Νοσοκομείο είναι εδώ και μέρες το γάλα για τα νεογνά! Ναι όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, λείπει ακόμη κι αυτό...

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το καμάρι της Ηπείρου, δεν υπάρχουν ούτε three way, αλλά ούτε και χαρτί με το οποίο καλύπτονται τα κρεβάτια όπου εξετάζονται οι ασθενείς!!!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται στα όρια της επανάστασης, καθώς η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, ενώ έκπληκτοι είναι και οι ασθενείς καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές καταστάσεις

ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου