'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Έρχονται χειρότερα

Τη δεύτερη φάση της κρίσης προβλέπει σύντομα ο διεθνής επενδυτής -για πολλούς αμείλικτος κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, ο οποιός θεωρεί σίγουτη την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος και χάος στις αγορές

Στη δεύτερη πράξη της κρίσης εκτιμά πως έχουμε μπει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος καθώς τα φορολογικά δεινά της Ευρώπης επιδεινώνονται και οι κυβερνήσεις πιέζονται να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

"Η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε, είναι πραγματική και η κρίση δεν έχει τελειώσει", δήλωσε ο κ. Σόρος, μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, υποστηρίζοντας ότι "έχουμε μπει στη δεύτερη πράξη του δράματος".

Ο 79χρονος Σόρος είπε ότι η σημερινή κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία είναι "παράξενη" καθώς θυμίζει τη δεκαετία του 1930 με τις κυβερνήσεις να βρίσκονται υπό πίεση για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους σε μια εποχή που η οικονομική ανάκαμψη είναι αδύναμη.

"Όταν οι χρηματαγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία του ξένου χρέους, η Ελλάδα και το ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο, ωστόσο οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

Τα πιστοληπτικά swaps που αποσκοπούν στην προστασία των ομολογιούχων από τον κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής, είναι επικίνδυνα καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε έχουν "άδεια να σκοτώνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου