'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπει το 73% των διεθνών επενδυτών

Οι διεθνείς επενδυτές έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Ε.Ε και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ να περιορίσουν την κρίση του χρέους, ενώ το 40% των επενδυτών και αναλυτών, οι οποίοι είναι συνδρομητές στο Bloomberg, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Επιπλέον μόνο το 23% δήλωσε ότι πιστεύει πως το πακέτο διάσωσης του περίπου 1 τρισ. δολαρίων θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση.

Επίσης το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά αρνητικά τις προσπάθειες του Ζαν Κλοντ Τρισέ και μόνο το 41% τάσσεται θετικά υπέρ του. Τον Ιανουάριο τα ποσοστά αυτά ήταν...
... αντίστοιχα 27% και 60%.

Ακόμη ποσοστό μεγαλύτερο του 60% πιστεύει ότι το ευρώ θα πέσει ακόμη χαμηλότερα συγκριτικά με το δολάριο το επόμενο τρίμηνο.

Συνολικά το 40% των διεθνών επενδυτών πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν χρεοκοπίες από κράτη μέλη της Ε.Ε ακόμη και αν είναι σε ισχύ το πακέτο βοήθειας της Ε.Ε., ενώ το 35% προβλέπει ότι ορισμένα κράτη θα βγουν από την ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι και η Πορτογαλία είναι πιθανό να χρεοκοπήσει, ενώ μεγαλύτερο ποσοστό του 25% εκτιμά το ίδιο και για την Ισπανία.

Το 15% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και το 20% εκτιμά ότι το ίδιο θα συμβεί και με την Πορτογαλία.

Σχετικά με το πόσο η κρίση του χρέους της Ε.Ε θα επηρεάσει την αμερικανική οικονομία, το 85% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επηρεαστεί. Αντίθετα τα 2/3 θεωρούν ότι η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση δεν είναι αρκετή για να στείλει τις ΗΠΑ σε ύφεση.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την αμερικανική εταιρεία Selzer&Co. a Des Moines, για λογαριασμό του του Bloomberg στις 2 και 3 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 πελατών του Bloomberg διεθνώς, επενδυτών και αναλυτών, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.

enet.gr
ksipnistere.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tacoalatipota.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου