'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Το 94% των ανδρών γνωρίζει ότι έχει απατηθεί!!!!

Παρά το ταλέντο των γυναικών στο «μαγειρεμένο ψέμα», οι άνδρες είναι τελικώς εκείνοι που ανιχνεύουν καλύτερα από εκείνες την απιστία.

Βέβαια, η υποψία ή καχυποψία των αντρών για την σύντροφό τους, ακόμα και όταν εκείνη τους είναι πιστή, αποτελεί βασικό μειονέκτημά τους!
Το συμπέρασμα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Πολ Άντριους στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια του Ρίτσμοντ και βασίστηκε στις απαντήσεις 203 ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, ήταν ότι μολονότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να έχουν απατήσει τις συντρόφους τους (το 29% παραδέχτηκε έστω μια «περιπέτεια» έναντι 18,5% των γυναικών), ήταν επίσης πιο πιθανό (94%), σε σχέση με τις γυναίκες (80%), να μαντέψουν σωστά την απιστία της συντρόφου τους. Παράλληλα, το 75% των ανδρών, έναντι μόλις το 41% των γυναικών, κατάφεραν να αποκαλύψουν πραγματικά την απιστία.
Επιπλέον, οι ερευνητές εκτίμησαν στατιστικά το βαθμό ειλικρίνειας ανδρών και γυναικών. Και στην περίπτωση αυτή, οι άνδρες υπερτερούν, αφού τείνουν να είναι πιο ειλικρινείς σε σχέση με τις γυναίκες για τις απιστίες τους. Πέρα από το 18,5% των γυναικών που παραδέχτηκαν την απιστία, πολύπλοκες στατιστικές τεχνικές των ερευνητών συμπέραναν ότι ένα 10% των γυναικών είχε απατήσει κάποιο άνδρα χωρίς να το παραδεχτεί, ενώ οι άνδρες ήταν σχεδόν απόλυτα ειλικρινείς για την απιστία τους.
Όπως ερμηνεύουν και εξηγούν οι ερευνητές, πρόκειται για ένα είδος εξελικτικού «ανταγωνισμού εξοπλισμών» ανάμεσα στα δύο φύλα, με τους άνδρες να προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν την ικανότητα ανίχνευσης της γυναικείας απιστίας και τις γυναίκες, από την πλευρά τους, να γίνονται ολοένα πιο ικανές στο να την κρύβουν.

http://www.dailyfucks.gr

Ουρές - ρεκόρ για ... τα ριάλιτι στην ΤV !!!

Συρρέουν κατά χιλιάδες διεκδικώντας μια θέση στον τηλεοπτικό ήλιο.  

Αλλοι ονειρεύονται το χρηματικό έπαθλο, άλλοι την καριέρα που υπόσχεται η τηλεόραση, άλλοι να λύσουν τα προβλήματά τους και κάποιοι σπεύδουν να διεκδικήσουν τα δικά τους λεπτά διασημότητας. Οποιος και αν είναι ο λόγος, οι συμμετοχές στα εφετινά ριάλιτι πολλαπλασιάστηκαν, έσπασαν κάθε ρεκόρ του παρελθόντος και πλέον οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα στούντιο παραγωγής στη διάρκεια των ακροάσεων είναι πολύ μεγάλες. Ειδικά στα προγράμματα που προβλήθηκαν και τις περασμένες σεζόν, η αύξηση που παρατηρείται κυμαίνεται σε ποσοστά...
20%-100%! «Το ταμπού απέναντι στην τηλεόραση έσπασε» σχολιάζουν στελέχη καναλιών. «Τα σόου αυτού του είδους απομυθοποιήθηκαν και η στάμπα του ριαλιτζή δεν υφίσταταιπλέονως κοινωνικό στίγμα». Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει τους νέους, οι τηλεοπτικές υποσχέσεις για έπαθλα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για λαμπρές καριέρες και αναγνωρισιμότητα βρίσκουν ανταπόκριση μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Από την πασαρέλα στη «φυλακή»
Κατά 30% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι είναι και το ποσοστό συμμετοχών φερέλπιδων μοντέλων στο «Νext top model» (ΑΝΤ1), σε έναν χώρο που, παρ΄ όλο που δοκιμάζεται από την κρίση, αποδεικνύεται ακόμη ελκυστικός, ενώ στο εντυπωσιακό νούμερο 6.500 έχουν φθάσει οι δηλώσεις των υποψηφίων για το «Βig Βrother» που θα προβάλλεται από τον Αlpha. Αν και σκληρό ριάλιτι με απομόνωση, εγκλεισμό σε σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και με δεδομένο ότι οι παίκτες που κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει εξαφανίστηκαν από τη δημοσιότητα με το τέλος του παιχνιδιού, εν τούτοις υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ριάλιτι προφανώς λόγω του οικονομικού κίνητρου αλλά και της τηλεοπτικής προβολής. Εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός πως, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου οι παίκτες προέρχονταν κυρίως από λαϊκά στρώματα, εφέτος οι συμμετοχές, ενώ προέρχονται από όλο το κοινωνικό φάσμα, δείχνουν μια τάση αύξησης των μεσαίων προς ανώτερων- οικονομικά και μορφωτικά- στρωμάτων.

Συνωστισμός για τις κατσαρόλες
Στους 18.000 φθάνουν οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο «Κάτι ψήνεται» από τον Αlpha, στις 4.500 ανήλθαν οι συμμετοχές για το «Μaster Chef» (Μega), ενώ 5.000 εστιάτορες είναι στη λίστα αναμονής για την σωτηρία των εστιατορίων τους από τον Εκτορα Μποτρίνι και τον «Εφιάλτη στην κουζίνα» επίσης στον Αlpha! 4.100 ιδιοκτήτες σπιτιών δήλωσαν υποψηφιότητα για ανακαίνιση στην εκπομπή «Σπίτι από την αρχή» (Αlpha) και 2.000 για την εκπομπή «Με το δεξί» (ΑΝΤ1), που ανήκει στην ίδια κατηγορία. Διπλάσιοι από πέρυσι (2.000 έναντι 1.000) προσδοκούν ότι η εκπομπή «Για λογαριασμό σας» (Αlpha) θα τους βγάλει από τον... «Τειρεσία» και από τα οικονομικά τους προβλήματα, ενώ στο 1/4 μειώθηκαν οι υποψήφιες νύφες στο ριάλιτι «Αγρότης μόνος ψάχνει» (Αlpha), αποδεικνύοντας πως τα τηλεπροξενιά είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, πρωταθλητής των ριάλιτι και με μεγάλη διαφορά για την εφετινή σεζόν αναδεικνύεται ο Αlpha. Ωστόσο για πρώτη χρονιά τον ακολουθούν και τα δύο μεγάλα κανάλια, Μega και Αntenna, εντάσσοντας στο πρόγραμμά τους ριάλιτι, τάλεντ σόου και real life προγράμματα σε μεγάλο βαθμό. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως για την παρουσίαση αυτών των εκπομπών, όχι τυχαία, έχουν επιστρατευθεί όλα τα μεγάλα ονόματα, αποδεικνύοντας πως τα κανάλια ποντάρουν σε αυτές: Ρούλα Κορομηλά,Σάκης Ρουβάς, Βίκυ Καγιά, Ευγενία Μανωλίδου, Σίσσυ Χρηστίδου κ.ά.

Εν τω μεταξύ στο β΄ μισό της σεζόν αναμένονται χιλιάδες υποψήφιοι τραγουδιστές για το «Greek Ιdol» (Αlpha), ταλαντούχοι όλων των ειδών για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (ΑΝΤ1), νύφες, νοικοκυρές, γαμπροί, χορευτές για ριάλιτι που ήδη έχουν προγραμματιστεί- και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ...

Από 16 ετών στις οντισιόν
Πρωταθλητής συμμετοχών, το «Χ Factor» του Αntenna, με 15.000 αιτήσεις, αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι και σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν ως προς τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων. «Εχουν βγει πολλά παιδιά πια από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα τραγούδια τους παίζονται και ακούγονται» σχολιάζει ο κ. Νίκος Μουρατίδης, μέλος της κριτικής επιτροπής και ραδιοφωνικός παραγωγός και προσθέτει: «Εφέτος το “υλικό” που είδαμε ήταν καλύτερο από πότε και πολύ νεότερο ηλικιακά, καθώς ήλθαν πολλά παιδιά 16-18 ετών. Οσοι σνόμπαραν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως παιδιά από μουσικά σχολεία ή συγκροτήματα, εφέτος ήλθαν. Εφυγε η απαξίωση του τηλεοπτικού προγράμματος, η στάμπα, γιατί πλέον είδαν ότι όσοι βγαίνουν από αυτό το πρόγραμμα τραγουδούν. Δεν υπάρχουν στάνταρντ εμφανισιακά. Από τη μια υπάρχουν και επιτυχημένες καριέρες, όπως του Σταύρου Μιχαλακάκου και της Ηβης Αδάμου, από την άλλη η ευκαιρία να δοκιμαστείς επί ίσοις όροις και η αποενοχοποίηση της τηλεόρασης».


almyrosinfo.gr
http://alepounews.blogspot.com

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος των υποκλοπών

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος των υποκλοπών, μετά την απόφαση του  προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών, Γιάννη Σακελάκου, για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Σακελάκος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από εισαγγελέα εφετών σε ότι αφορά την παρακολούθηση  τηλεφώνων υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών και επιχειρηματιών την περίοδο 2004-2005.

Ζητά μάλιστα από τον εισαγγελέα να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κατασκοπείας και να εντοπίσει τους δράστες της εγκληματικής ενέργειας.

Η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο μετά την επιστολή που απέστειλε προς την εισαγγελία εφετών ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

http://www.star.gr

Κατασχέσαν 2500 αρώματα «μαιμού» !!!

Περίπου 2.500 συσκευασίες παραποιημένων αρωμάτων γνωστών εταιρειών θα διοχέτευαν στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου.

Τα αρώματα, που εντόπισαν οι άντρες του τελωνείου, ήταν φορτωμένα σε λεωφορείο προερχόμενο από την Πολωνία και ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορες κρύπτες μέσα στο όχημα. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα αρώματα φορτώθηκαν στο λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη.

Μια από τις βασικές αποστολές των τελωνειακών είναι η....

προστασία της εσωτερικής αγοράς από προϊόντα «μαϊμούδες», τόνισε ο διευθυντής του συνοριακού σταθμού, Γιώργος Αντωνάκης.


Το Μάιο οι τελωνειακοί στους Κήπους εντόπισαν 1.500 συσκευασίες αρωμάτων «μαϊμού» σε λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
http://news24gr.blogspot.com

Paris Hilton: Μεταφέρει ναρκωτικά μέσα στα γεννητικά της όργανα!!!!

Σύμφωνα με τον Ryan Simkin, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο, γεμάτο αποκαλύψεις για την διάσημη κληρονόμο και όχι μόνο,η Paris είναι βαποράκι και μάλιστα μεταφέρει την κοκαϊνη μέσα στα γεννητικά της όργανα, έτσι ώστε να περνάει ανενόχλητη τον έλεγχο του αεροδρομίου!!!!  

Βέβαια αυτό το βιβλίο, δεν κυκλοφόρησε ποτέ καθώς, μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη του, η Joe Francis, πρώην εργοδότρια του, η οποια εμπλέκεται στην ιστορία των ναρκωτικών εμπόδισε την έκδοση του μέσω των δικαστηρίων..!! 

Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι, που η Paris τοποθετούσε μέσα στον κόλπο της ώστε να μη γίνεται αντιληπτό!


Πηγη : freegossip.gr


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    TNSite 

Μήνυμα Μπαρόζο σε Σκόπια και Ελλάδα

Μήνυμα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων να δείξουν πνεύμα συμβιβασμού ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, απηύθυνε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβανόφ.

Ο κ. Μπαρόζο απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές για την επίτευξη λύσης και τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις». Παράλληλα κάλεσε «όλα τα μέρη με επιρροή να συμπεριφερθούν με ευρωπαϊκό πνεύμα συμβιβασμού». 

Ευρωκαταδίκη για ... Ξηρό !!

Ανεπαρκή κρίνει την παροχή της ιατρικής φροντίδας στο Σάββα Ξηρό, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού καταδικασμένος για τη δράση της οργάνωσης "17 Νοέμβρη", το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας δεκτή την προσφυγή του Σ. Ξηρού.

Υπενθυμίζεται πως ο Σάββας Ξηρός προσέφυγε στο ΕΔΑΔ επικαλούμενος παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που απαγορεύει τα βασανιστήρια . Συγχρόνως υποστήριξε ότι δεδομένης της κατάστασης της υγείας του, η κράτησή του στις φυλακές  συνιστά απάνθρωπη και απαξιωτική μεταχείριση . Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι δεν του χορηγείται κατάλληλη και επαρκής ιατρική περίθαλψη.

Η τελική απόφαση του ΕΔΑΔ ήταν να κάνει ομόφωνα αποδεκτή την προσφυγή για το άρθρο 3 της Σύμβασης,  ενώ δέχθηκε με τέσσερις ψήφους υπέρ και τρεις κατά ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου και τέλος επιδίκασε με την ίδια αριθμητική αναλογία την καταβολή 1.000 ευρώ στον Ξηρό για ηθική βλάβη, καθώς έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι η νοσηλεία στις φυλακές δεν είναι του ίδιου επιπέδου με αυτή των νοσοκομείων.

Τέλος απέρριψε ομόφωνα κάθε άλλη απαίτησή του.

http://news247.gr

Ο κύβος ερρίθφη !!!

Η σημερινή ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής από τον κ. Αλέκο Αλαβάνο σηματοδότησε με τον πιο σαφή τρόπο τη διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Γραμματεία απέτυχε να καταλήξει σε κοινό υποψήφιο. Τη στήριξη στον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο αποφάσισε η ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Μοναδικό σημείο διαφαινόμενης σύγκλισης ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης της Γραμματείας, ήταν το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, το οποίο τέθηκε επί τάπητος τη νύχτα. Ο ίδιος, ωστόσο, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμούσε να θέσει υποψηφιότητα.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «διάλυση του κοινωνικού κράτους, παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας και κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας».
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως, εφόσον πετύχει ο συνδυασμός του στις εκλογές, «στις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία απόλυση», «στα κτήρια της περιφέρεια Αττικής θα είναι απαγορευμένη η είσοδος της τρόικα», «στις δράσεις της περιφέρειας θα εφαρμόζεται το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι η αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου».
Ο ίδιος έθεσε 3 βασικές προτεραιότητες για την περιφέρεια Αττικής:
-Θέσεις εργασίας
-Κοινωνικές υπηρεσίες από το νήπιο μέχρι την τρίτη ηλικία
-Αναβίωση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας

Επιπλέον, διατύπωσε θέσεις όπως: «αναδιάρθρωση του διεθνούς χρέους με εξάλειψη σημαντικού μέρους του, διαπραγμάτευση με την ΕΕ για τους ελάχιστους όρους που κάνουν ανεκτή την παραμονή στο ευρώ, δημοσιονομική αποκατάσταση όχι στη βάση της εξαθλίωσης των εργαζομένων, αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις σε αντιπαραγωγικούς τομείς, ισχυρό δίκτυο δημοσίων τραπεζών και επιχειρήσεων, αλλαγή του οικονομικού προτύπου με επίκεντρο την αξιοποίηση της δημιουργικής δύναμης της νεολαίας».
Αναφερόμενος στην έκβαση που πήραν τα πράγματα, ως προς τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε: «δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, και δεν θα φτάναμε, αν δεν λειτουργούσαμε με βάση ισορροπίες προσώπων και ομάδων». Ο ίδιος επισήμανε ότι η πρόταση Τσίπρα για την υποψηφιότητα Μητρόπουλου δεν έγινε αποδεκτή από καμία άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ΣΥΝ παραπέμπουν πλέον αποκλειστικά στην απόφαση της ΚΠΕ, υπέρ της στήριξης Μητρόπουλου, μιλούν για αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι θα διερευνηθούν οι προοπτικές κοινών υποψηφιοτήτων στις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις της χώρας. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και η υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σημειώνει:
«Η σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλ. Αλαβάνου εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής έρχεται να αποδυναμώσει την ενωτική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς σε μια στιγμή που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωσή της στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου. Ουσιαστικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ανακόψει την αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και αντιμάχονται την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικα. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή; Ο ΣΥΝ, μετά την εξάντληση όλων των δυνατών προσπαθειών για την ενιαία έκφραση της ριζοσπαστικής αριστεράς στις προσεχείς εκλογές στην περιφέρεια της Αττικής, θα κινηθεί στη βάση της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του».


http://tvxs.gr

Τηλεφωνική γραμμή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ειδική τηλεφωνική γραμμή μέσω της οποίας θα παρέχονται πληροφορίες στους πολίτες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δημιούργησε η γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Με μια κλήση στον αριθμό: 80111 97367 οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και θα τους παρέχεται βοήθεια στο στάδιο της επιδίωξης του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 17:00. Η κλήση θα επιβαρύνεται με αστική χρέωση από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν τηλεφωνεί ο καταναλωτής.

Πηγη : TNSite 

Μπήκε ημίγυμνος στο ναό να βγάλει λόγο !!!!

Ένα σοβαρό συμβάν έγινε πριν από λίγη ώρα στον ιστορικό ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών επί της οδού Πατησίων.

Ένας ημίγυμνος άντρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, εισήλθε σε αλλόφρονα κατάσταση, φωνάζοντας και χειρονομώντας, λίγο πριν αρχίσει η Θεία Λειτουργία του Εσπερινού, κατευθύνθηκε προς τον εφημέριο του ναού και προς τους συγκεντρωμένους πιστούς και απείλησε ότι θα τους δείρει.

Στην συνέχεια, ανέβηκε στην κεντρική πύλη και μπήκε στο ιερό. Άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να προφέρει ακατανόητες φράσεις ενώ στη συνέχεια φώναζε ότι δεν τον άφηναν να βγάλει τον λόγο που ήθελε.


Φιλήσυχοι οικονομικοί μετανάστες παρακείμενων καταστημάτων της πλατείας Αγίου Νικολάου με την συνδρομή κατοίκων της περιοχής και του εφημέριου, προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν ενώ μετά από λίγα λεπτά ο άγνωστος άντρας συνελήφθη από πλήρωμα της Αμέσου Δράσεως.


Πάντως εδώ και καιρό οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής (αλλοδαποί και ημεδαποί που ζούν και εργάζονται χωρίς να ενοχλούν κανέναν) διαμαρτύρονται ότι το συγκεκριμένο μέρος έχει μεταβληθεί σε γκέτο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, δράσης κυκλωμάτων μαστρωπείας και πολύμορφης εγκληματικότητας ενώ η αστυνόμευση τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και της νύχτας είναι ανύπαρκτη. 


http://www.zougla.gr 

Λειβαδιά: Πήγαν με κλεμμένο Ι.Χ. να ληστέψουν σούπερ μάρκετ!!!

Δεν υπολόγισαν σωστά όμως αφου τους κατάλαβαν αστυνομικοί, που έκαναν περιπολία στην περιοχή.
Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και πίσω τους οι αστυνομικοί.


Οι επίδοξοι ληστές μπήκαν στο ΙΧ τους αλλά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης αυτό ξέφυγε από την πορεία του.

Τελικά το εγκατέλειψαν και έφυγαν με τα πόδια, αφήνοντας μέσα στο ΙΧ το πιστόλι με το οποίο θα λήστευαν το σούπερ μάρκετ, δύο κράνη με τα οποία θα κάλυπταν τα πρόσωπά τους καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.


Οι δράστες αναζητούνται... 

http://sarotiko.blogspot.com

Όπου φτωχός κι η μοίρα του...

Πολίτες δέκατης κατηγορίας εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που στερούνται βασικών ιατρικών μηχανημάτων, γιατί έτυχε να γεννηθούν σε μία χώρα φτωχή.
 

Είναι ενδεικτικό πως το 2008, δαπανήθηκαν 210 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων παγκοσμίως. Τα τέσσερα από τα πέντε αυτά μηχανήματα αγοράστηκαν από χώρες της Ευρώπης ή τις ΗΠΑ!
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ταϊλάνδη σοκάρουν.

Σύμφωνα με έρευνα του ΠΟΥ ο μέσος όρος διαθεσιμότητας ενός τομογράφου είναι ένας ανά 64.900 κατοίκους στις χώρες με υψηλό εισόδημα και ένας ανά 3,5 εκατομμύρια κατοίκους στις φτωχές χώρες!


Μάλιστα, σε δέκα αναπτυσσόμενες χώρες δεν υπάρχουν μονάδες ακτινοθεραπείας, με αποτέλεσμα περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση σε αντικαρκινικές θεραπείες.


Οι περιορισμένες κρατικές επενδύσεις στο τομέα της υγείας, είναι το βασικό αίτιο, σύμφωνα με τον οργανισμό. Και οι επενδύσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα ακριβά μηχανήματα. Σε ορισμένες χώρες, δεν υπάρχουν βελόνες, σύριγγες ή μηχανήματα αποστείρωσης με αποτέλεσμα περίπου το 40% των ασθενών που υποφέρουν από μολύνσεις να μην μπορούν να θεραπευτούν.


Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ιατρικών υποδομών. Σε πολλές περιοχές, τα μηχανήματα δεν χρησιμοποιούνται λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση, της αμφίβολης ποιότητας του νερού, της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, της κακής συντήρησης, της δυσκολίας να βρεθούν ανταλλακτικά, αλλά και της περιορισμένης εκπαίδευσης των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας, καταλήγει η έκθεση.


Ο ΠΟΥ προτείνει την χρήση τεχνολογιών που απαιτούν εναλλακτικές μορφές ηλεκτροδότησης, που είναι ανθεκτικές στην υγρασία και τη ζέστη και που μπορούν να τις χειριστούν άνθρωποι χωρίς ειδική εκπαίδευση και γνώσεις.


.newsbeast.gr
http://laikoyra.blogspot.com

Οι ... Φυλές της Αθήνας ...!!

Όχι δεν είναι αφιέρωμα σε διάφορες μουσικές τάσεις ή ενδυματολογικές μόδες. 

Είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής που ξεκινά στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, η μέχρι σήμερα σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του (αριστερού) Πολίτη, Αφροδίτη Αλ Σαλέχ. Ναι, καλά διαβάσατε. Η κυρία Αλ Σαλέχ, ξεκινάει και εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση, μέσω της οποίας θα μας επιμορφώνει, για την πολυπολιτισμικότητα της πόλης μας.

Παραθέτουμε επακριβώς την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ: "To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 7.9.2010, συζήτησε και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 

"1. Την έγκριση ψυχαγωγικών και επιμορφωτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων οι σειρές «ΕΞΑΝΤΑΣ» με τον Γιώργο Αυγερόπουλο, «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» με τον Στέλιο Κούλογλου, «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» με τον Κώστα Βαξεβάνη και «ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ."
Ε ρε γλέντια! Η ΕΡΤ για μια ακόμη φορά μετατρέπεται σε κέντρο θολοκουλτουριάρικης προπαγάνδας. 


Για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί πρότυπα για την "ανέλιξη" κάποιου στις ανώτερες σφαίρες της δημόσιας ζωής. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα μυαλά στα κάγκελα σύντροφοι. Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι κατά την διάρκεια της θητείας της ως "συμβούλου" στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., η κυρία Αλ Σαλέχμ έδωσε ρεσιτάλ στα θέματα της υπεράσπισης των λαθρομεταναστών - ακόμη και κάποιων εγκληματιών - ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσε να παρουσιάσει, με την συνδρομή "συναδέλφων της, από διάφορες ΜΚΟ - όσους Έλληνες αντιδρούσαν στην παρουσία των λαθρομεταναστών, ακόμη και ως... τρομοκράτες. 



Είναι βέβαιο ότι οι απόψεις και οι "ειδικές συμβουλές της" συνέβαλλαν ιδιαίτερα στο να γίνει ακόμη πιο "ξέφραγο" το αμπέλι που λέγεται Ελλάδα αλλά και να προχωρήσουν "μεταρρυθμίσεις", όπως η ένταξη αλλοδαπών στο σώμα της αστυνομίας.


Αυτό που μάθαμε από αυτή την υπόθεση, είναι ότι το κύκλωμα της αριστεροφροσύνης, φροντίζει να "προστατεύει" τους δικούς του ανθρώπους, καθώς μέσα σε όλη αυτή την οικονομική κατάσταση που ζούμε, η ηθοποιός κυρία Αλ Σαλέχ δεν έμεινε ούτε μια μέρα άνεργη. 


Έφυγε από σύμβουλος Χρυσοχοίδη και Βούγια και έγινε εκπομπάρχισα στην γνωστή ... ΕΡΤ. Άρα, για μια ακόμη φορά, θα την πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα.

ΠΗΓΗ:   http://www.elkosmos.gr

100 χιλιάδες Βούλγαροι ήρθαν στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο !!!

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση των συνόρων της Σμόλιανης, 100.000 άτομα διέσχισαν τα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Από τις βουλγαρικές αρχές, ανακοινώθηκε ότι η αύξηση αυτή της μετακίνησης των βούλγαρων πολιτών προς την Ελλάδα, οφείλεται στην επίσημη αργία της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου- 125ης επετείου της ένωσης του Πριγκιπάτου της Βουλγαρίας με την Ανατολική Ρωμυλία-, όπου με το Σαββατοκύριακο, έγινε τριήμερο, για τους εργαζόμενους.

Συνολικά ήρθαν στην Ελλάδα 31.000 οχήματα και το κύριο βάρος , όπως σημειώνει το ‘Φόκους’, έπεσε στο μεθοριακό σταθμό ‘Кулата’ – Ορμενίου, από όπου πέρασε το 70-75% της κυκλοφορίας.


Смолян-Σμόλιαν

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Φοβήθηκαν τα μάγια...!!!

Πήρε πίσω η ρουμάνικη κυβέρνηση το νομοσχέδιο για επιβολή φόρου στις υπηρεσίες των μέντιουμ και των μαγισσών, φοβούμενη τις... κατάρες και τα ξόρκια! 

Οι νομοθέτες Alin Popviciu και Cristi Dugulescu του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας δήλωσαν την Πέμπτη (9/9) πως φοβήθηκαν τις... απρόβλεπτες αντιδράσεις των μαγισσών, και έκαναν πίσω για να μην τους βρουν οι κατάρες τους.

Οι δύο νομοθέτες είχαν συντάξει νόμο σύμφωνα με τον οποίο, οι μάντισσες και οι μάγισσες έπρεπε να κόβουν αποδείξεις στους πελάτες τους, ενώ οι τελευταίοι θα μπορούσαν να τους καταγγείλουν στην εφορία για λάθος προβλέψεις ή προβληματικές υπηρεσίες, ζητώντας τα λεφτά τους πίσω.

Η διάσημη μάγισσα Maria Campina, που κατά κάποιο τρόπο είναι η “συνδικαλιστική εκπρόσωπος” των μαγισσών, δήλωσε στην Realitatea TV πως είναι δύσκολη η φορολόγηση του επαγγέλματος καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα τιμολόγια.  


http://cosmo.gr

Αντικατέστησε το φιλμ με...ναρκωτικά !!!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 35χρονος φωτογράφος, διότι βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα χασίς.

Ο εν λόγω άνδρας επρόκειτο να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να «καλύψει» τη ΔΕΘ, ωστόσο συνελήφθη καθώς επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο.


Όπως διαπιστώθηκε, ο Πορτογάλος φωτορεπόρτερ έκρυβε χασίς συνολικού βάρους 200 γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος είχε προβεί σε κατάποση επιπλέον 100 γραμμαρίων.


Πηγή: stifora.gr
http://www.zougla.gr

Η δράση της λέσχης Bilderberg αρχίζει να ξεσκεπάζεται...


Η διαβόητη λέσχη Bilderberg έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τη δημοσίευση άρθρου του Fidel Castro, στο οποίο προειδοποιεί πως η «…κλίκα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης, που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά ακόμη και τον...
πολιτισμό…».

 
Αυτό το διάστημα ζούμε μια παγκόσμια αφύπνιση για το θέμα της νέας τάξης πραγμάτων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τη πηγή της πραγματικής πολιτικής κυριαρχίας και το λόγο για τον οποίο ο πλανήτης μας οδηγείται προς την υποδούλωση και τη δικτατορία.
Ο Castro μιλάει για ένα σχέδιο «εγκατάστασης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης χωρίς σύνορα, που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν…». Αναφέρει ακόμη την άποψη ότι «η  σοσιαλιστική φιλοσοφική σχολή της Φραγκφούρτης συνεργάστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του`50 με την οικογένεια Rockefeller, έτσι ώστε να στρωθεί ο δρόμος για την επικράτηση της μουσικής ροκ, μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι μάζες, καθώς αυτή  τις αποπροσανατολίζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αδικίες».
Τα κύρια  ΜΜΕ του πλανήτη, αντέδρασαν στα λεγόμενα του Κουβανού επαναστάτη, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι η λέσχη Bilderberg είναι απλά μια  ανεπίσημη «μάζωξη», χωρίς καμιά εξουσία, και χωρίς να καθορίζει πολιτικές. Όπως όμως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ Willy Claes, οι συμμετέχοντες στις μυστικές συγκεντρώσεις, είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν τη συμφωνηθείσα πολιτική της Bilderberg, στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και όπου έχουν επιρροή. Αυτός είναι και ο λόγος, που όταν υπάρχει κάποια συναίνεση πολιτικής σε συνάντηση της λέσχης, όπως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η εισβολή στο Ιράκ, το ποιοι πολιτικοί θα τεθούν υποψήφιοι για αξιώματα, κλπ. τότε βλέπουμε πως η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σύντομα και στη πραγματικότητα.
Υπάρχουν δυο ταινίες σχετικές με τη Bilderberg, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αποκάλυψη του καταχθόνιου ρόλου της. Οι ταινίες Endgame και The Obama Deception, του Alex Jones. Στη δεύτερη μάλιστα, καταρρέει ο μύθος πως ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν ένας δημοφιλής άνθρωπος του λαού, που θα έφερνε την αλλαγή. Η ταινία αποκαλύπτει πως ο Ομπάμα είχε επιλεγεί από την ίδια τη Χίλαρυ Κλίντον, στη διάρκεια συνάντησης της λέσχης το 2008. Αποκαλύπτεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρέτης των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης, και δίνει λόγο σε άτομα όπως ο Zbigniew Brzezinski. Οι ταινίες αυτές δείχνουν πως οι διάφορες «προδοτικές» κυβερνήσεις  του κόσμου, πηγαίνουν στη Bilderberg για να πάρουν οδηγίες και διαταγές. Το τελευταίο χρόνο, στη συνάντηση της Ισπανίας, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εξέφρασε τη στήριξη της σε μια επίθεση κατά του Ιράν, κάτι που βλέπουμε και σαν πιθανό ενδεχόμενο στο πραγματικό κόσμο.
Μια κυβερνώσα ελίτ μπορεί  να λειτουργεί με επιτυχία μόνο στη σκιά. Αν  τη βγάλουμε στο φως, ίσως μπορέσουμε να  την αντιμετωπίσουμε. Αυτό φαίνεται να επαληθεύεται με την πρόσφατη ομολογία του μεγαλόσχημου της λέσχης Zbigniew Brzezinski, που παραδέχεται πως  η «νέα παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» εκτροχιάζει τα σχέδια για τη νέα παγκόσμια τάξη.
S.A (prisonplanet)

 
Δείτε τις δυο ταινίες:






http://www.antinews.gr

http://dinatos.blogspot.com 

Διαδήλωση ΕΛΑΣ..!!!

"Θα διαδηλώσουμε δίπλα στον πολίτη ως εργαζόμενοι", ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος.  
Με αυτή του τη δήλωσε προανάγγειλε και για φέτος τη συμμετοχή εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας στο μπλοκ των διαδηλωτών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο, στη διάρκεια των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ.
"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βάλει απέναντι σε όσους διεκδικούν δίκαια αιτήματα. Δεν επιθυμούμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης ούτε να χρησιμοποιηθούμε ως κατασταλτικός μηχανισμός", τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα των αστυνομικών, λέγοντας ότι οι περικοπές των επιδομάτων έχουν δραματική επίπτωση στο εισόδημα των συναδέλφων του.
Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι λόγω των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και για τα ασφυκτικά γεμάτα με κρατούμενους αστυνομικά τμήματα.
Από τη δική του πλευρά ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Αθάνατος, αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους πυροσβεστικούς σταθμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πυροσβεστικό σώμα λειτουργεί με 40% λιγότερο προσωπικό από εκείνο που προβλέπει το οργανόγραμμα.
Τέλος, ο εκπρόσωπος των λιμενικών, Σοφοκλής Παπαδόπουλος είπε ότι πολλοί συνάδελφοί του τους τελευταίους μήνες, μετά τις αλλαγές στα υπουργεία, παραμένουν χωρίς αρμοδιότητες.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

Ρώσος χάκερ έκλεψε 7 εκ. ευρώ από την RBS !!!

Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστολή καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης Ρώσος χάκερ ο οποίος έκλεψε περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ μπαίνοντας παράνομα στο σύστημα μιας αμερικανικής εταιρείας πιστωτικών καρτών.

"Το δικαστήριο της επαρχίας Καλίνσκι καταδίκασε (χθες Τετάρτη) τον Βίκτορα Πλέχτσουκ, ηλικίας 29 ετών σε φυλάκιση έξι ετών με αναστολή" αναφέρει ανακοίνωση της εισαγγελίας της Αγίας Πετρούπολης.


"Το 2008, ο κ. Πλέχτσουκ και οι συνεργοί του είχαν αποκτήσει παρανόμως πρόσβαση σε ένα δίκτυο υπολογιστών της αμερικανικής εταιρείας RBS WorldPay προκειμένου να αντιγράψουν τα στοιχεία των καρτών πληρωμών των πελατών της και των μυστικών κωδικών τους" προσθέτει η ανακοίνωση. Κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 275 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ). 


http://www.lamiareport.gr 

Δεν λειτουργούσε τίποτα και ομως ... Προσγειώθηκε !!!!

Επιβατικό ρωσικό αεροπλάνο
πραγματοποίησε μια «εξωπραγματική» προσγείωση σε διάδρομο εγκαταλελειμμένης στρατιωτικής βάσης, μετά από ολική βλάβη στα όργανα του πιλοτηρίου σε μια πτήση που διήρκεσε τρεισήμισι ολόκληρες ώρες!

Το .......«Τουπόλεφ 154», απογειώθηκε από την ανατολική Σιβηρία με προορισμό τη Μόσχα. Όταν όμως έφτασε στο «ύψος κρουαζιέρας», 1.500 χλμ. Βορειο-ανατολικά της Μόσχας και κοντά στην «πολική ζώνη», παρέλυσαν όλα ανεξαιρέτως τα ηλεκτρονικά συστήματα στο πιλοτήριο.

Ο πιλότος-ήρωας κατάφερε να κατεβάσει το αεροπλάνο στα 3.000 μέτρα, εντοπίζοντας παράλληλα τον μόλις 1.200 μέτρων διάδρομο της εγκαταλελειμμένης στρατιωτικής βάσης, αφού το «Τουπόλεφ» χρειάζεται διπλάσιο μήκος διαδρόμου. Τελικά ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει με απόλυτη επιτυχίαχωρίς μάλιστα τη βοήθεια οδηγών από τον πύργο ελέγχου και χωρίς αυτόματο πιλότο.

Επειδή και τα πτερύγια ανάσχεσης δεν λειτούργησαν, όπως είναι εύλογο, το αεροπλάνο βγήκε από τον μικρό διάδρομο και τελείωσε τη διαδρομή του 200 μέτρα μέσα στο σιβηρικό δάσος . Μερικά δέντρα μείωσαν τη μεγάλη ταχύτητα του «Τουπόλεφ», που ακινητοποιήθηκε χωρίς να πάθει τίποτε κάποιος από τους 81 επιβαίνοντες.

Όλοι οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τις «τσουλήθρες» για να κατέλθουν κι ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ελικόπτερα τους μετέφεραν όλους στο πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο, με απ\' ευθείας τηλεοπτική «κάλυψη» από την «Τάϊγκα». Από εκεί, σχεδόν όλοι τους πέταξαν για τη Μόσχα με ένα «Τουπόλεφ» που... δεν είχε τίποτε το επιλήψιμο. Όμως, ένα ζευγάρι διαχώρισε τη θέση του μετά την αναπάντεχη σωτηρία του και τελικά πήρε το τρένο για τη Μόσχα...


star.gr
http://www.troktikaras.com

Πώς ήταν οι παραλίες πριν 100 χρόνια; !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει στα μικροσκοπικά μαγιώ, στις ξαπλώστρες, στα beach bars, αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι στις παραλίες. Μάλλον ήταν πολύ πιο σεμνά...!
 





















ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko

Ελλάδα: Λιγότερο ανταγωνιστική και από τη... Ρουάντα !!!

Τη χειρότερη θέση ανάμεσα στα 27 μέλη της Ε.Ε. «κατέκτησε» η Ελλάδα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, η οποία αποδεικνύεται λιγότερο φιλόξενη για τις επιχειρήσεις και από χώρες όπως το Καζακστάν και το Ελ Σαλβαδόρ!...
Η ετήσια έκθεση του World Economic Forum για το 2010, η οποία αξιολογεί την ανταγωνιστικότητα 139 κρατών, κατατάσσει την Ελλάδα στην 83η θέση, κάτω από χώρες όπως η Ρουάντα, η Μποτσουάνα και η Ναμίμπια. Παράλληλα, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η προτελευταία των 27, η Βουλγαρία, πήρε την 71η θέση.

Στην έκθεση του 2009, η Ελλάδα είχε καταταχτεί 71η ενώ οι συντάκτες αποδίδουν την πτώση στην αναθεώρηση του ελλείμματος και στην επακόλουθη κρίση χρέους.

«Δεδομένης της πρόσφατης αναταραχής, δεν αποτελεί έκπληξη πως η αξιολόγηση των δημόσιων θεσμών έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα,» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνεται πως μια άλλη πηγή ανησυχίας είναι η «μη αποδοτική αγορά εργασίας» της χώρας, κάτι που «δυσκολεύει την προσπάθεια της χώρας να αναδυθεί από την κρίση και καταδεικνύει τη σημασία των πρόσφατων προσπαθειών για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.»

Πάντως, υπογραμμίζεται πως ένα από τα πλεονεκτήματα της χώρας είναι το καλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για αύξηση της παραγωγικότητας.

Παράλληλα, εκτός από τις εργασιακές σχέσεις, στους πιο προβληματικούς παράγοντες για τις επιχειρήσεις αναδεικνύονται η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η πολιτική αστάθεια και το φορολογικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, η πιο ανταγωνιστική χώρα είναι η Ελβετία, ακολουθούμενη από τη Σουηδία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.



http://www.capital.gr

http://taxalia.blogspot.com

Ολλανδία: Μηχανικός πληροφορικής φυλακίστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας

Μηχανικός πληροφορικής που εργαζόταν στις υπηρεσίες ασφάλειας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους επειδή βρέθηκε ένοχος για απόπειρα πώλησης διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ο Daniel Houghton, 25 ετών από το Hoxton του Λονδίνου, ομολόγησε την ενοχή του για δύο αδικήματα βάσει νόμου σχετικού με υποθέσεις κατασκοπείας.


Ο Houghton, ενώ εργάζονται στη MI6 με £ 23.000 αμοιβή το χρόνο, αντέγραψε σε έναν δίσκο USB, πάνω από 7.000 αρχεία που περιείχαν...
τους καταλόγους προσωπικού και τις υπηρεσίες ασφάλειας που λειτουργούν στο εξωτερικό.

Προσπάθησε να πουλήσει τα δεδομένα στις ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες για £ 1 εκ., αλλά οι αγοραστές, αρχικά νομίζοντας πως ήταν φάρσα, ήρθαν σε επαφή με τις βρετανικές υπηρεσίες ασφάλειας.


Ο Δικαστής Bean καταδίκασε τον Houghton σε 12 μήνες κάθειρξη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω του χρόνου που ήδη βρισκόταν στη φυλακή.

 
secnews.gr

http://ksipnistere.blogspot.com

3.000.000 ευρώ επιβαρύνθηκε η χώρα μας από την αύξηση των υπουργών !!!

Ήταν 37 και τους έκαναν 48. 
 
Τρία εκατομμύρια επιβάρυνση από τις φιλενάδες που θα ορισθούν ως ειδικοί σύμβουλοι στους 11 επιπλέον υπουργούς. 
 
Που θα τα βρούν;
 
Θα κόψουν στη μέση τις συντάξεις του Ο.Γ.Α ...


Πέντε μήνες με αναστολή στον "μακρυχέρη-εκπαιδευτικό" από τα Γιάννενα !!!!

Ένοχο έκρινε πριν από λίγο το Aυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων τον εκπαιδευτικό Γυμνασίου της πόλης των Ιωαννίνωνπου αφαίρεσε από τη σχολική μονάδα όπου υπηρετούσε μονάδα Η/Υ. 

Ειδικότερα του επέβαλε την ποινή των 5,5 μηνών με αναστολή, ενώ όπως τόνισε ο δικηγόρος του, θα ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης. Μετά την καταδικαστική απόφαση της έδρας...
απομένουν οι διοικητικές κυρώσεις από τα αρμόδια εκπαιδευτικά όργανα κατά του συγκεκριμένου καθηγητή, μέσα πό την Ε.Δ.Ε. που θα ακολουθήσει. Πάντως, μετά την πρωινή αποκάλυψη του θέματος από το EpirusGate, δεχθήκαμε δεκάδες ηλεκτρονικά συγχαρητήρια-μηνύματα για την αποκάλυψη του θέματος, μέσα από τα οποία οι συμπολίτες μας δικαιλογημένα ανρωτιούνται γιατί στα Μέγαρα της 28ης Οκτωβρίου και της Ανεξαρτησίας & Φιλικής Εταιρείας γωνία, κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν την... "πάπια".Άντε ντε;


epirusgate.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com

Το γράμμα μιας 96χρονης σε μια τράπεζα…..!!!!!!!!!

Σας παρουσιάζουμε ένα γράμμα που έστειλε μια 96άχρονη γυναίκα σε μια Τράπεζα. Ο Διευθυντής της Τράπεζας που το έλαβε το βρήκε τόσο διασκεδαστικό, που το δημοσίευσε στην εφημερίδα «New York Times».

«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την... επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 δευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά
μου. Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.
Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς. Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.

Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι ! εσείς, θα κάνω τiς συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς.Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σελιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι’ αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα.
Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο Υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα. Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου.

Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα – τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να! σας αντιγράψω.Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:

1. Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε.

2. Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε.

3. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί.

4. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που

κοιμάμαι.

5. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί

η φύση.

6. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω

από το σπίτι.

7. Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός

κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω.

8. Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7.

9. Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο. Κατόπιν θα μπείτε σε

αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική. ! Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.

Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.
Η ταπεινή σας πελάτισσα.
 
 
report24.gr 

Καταργείται η παράταση από τους αγώνες;

Την κατάργηση της παράτασης σε ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκέφτεται να προτείνει ο Ζεπ Μπλάτερ, προκαλώντας για ακόμα μια φορά συζήτηση για την αναγκαιότητά της ή μη στην περίπτωση των ισόπαλων αποτελεσμάτων.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ισχυρίσθηκε πως θα ήταν καλύτερο να πηγαίνει κατευθείαν η διαδικασία στα πέναλτι, αφού ούτως ή άλλως πολλές ομάδες παίζουν αμυντικά στην παράταση και καταντάει βαρετό το θέαμα.

Εναλλακτικά ο Μπλάτερ πρότεινε την επαναφορά του χρυσού γκολ (ή ξαφνικού θανάτου), δηλαδή να λήγει ο αγώνας με το που θα πετύχει κάποια ομάδα τέρμα.

Η τελευταία αυτή αποστροφή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πολλοί ήταν οι επικριτές αυτού του κανόνα, που εφαρμόστηκε πριν μια δεκαετία και για περίπου πέντε χρόνια.

http://www.star.gr

Εγκαινιάστηκε ο νέος ελληνοβουλγαρικός μεθοριακός σταθμός

Τη συμπλήρωση 130 χρόνων από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας γιόρτασαν σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Γκεόργκι Παρβάνοφ, εγκαινιάζοντας τη νέα συνοριακή δίοδο Κυπρίνου - Ιβαΐλοβγκραντ, στον Έβρο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρός της, Θόδωρος Πάγκαλος, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ενώ από βουλγαρικής πλευράς παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Εξωτερικών και Υποδομών.


«Η διάνοιξη μιας ακόμη συνοριακής διόδου επιβεβαιώνει την αμοιβαία βούληση για αναβάθμιση της συνεργασίας μας στις κοινές παραμεθόριες περιοχές μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και τον τοπικό τουρισμό, σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο κ. Παπούλιας.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, τη βαθύτατη συγκίνησή του, καθώς ο ίδιος είχε εγκαινιάσει το Τελωνείο Ορμένιο - Σβίλενκγραντ, το 1988, ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ, αναφερόμενος στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, τόνισε ότι θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη συνεργασία και τους συμμαχικούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς.


Γιορτή για τους δύο λαούς χαρακτήρισε τη σημερινή τελετή ο Βούλγαρος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «σήμερα δεν είμαστε απλώς καλοί φίλοι, είμαστε σύμμαχοι. Η Ελλάδα θα μπει στις πρώτες θέσεις στις εμπορικές σχέσεις, ενώ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Βουλγαρία».


Σύντομα αναμένεται να εγκαινιαστούν ο συνοριακός σταθμός Κίρτζαλι - Κομοτηνή, καθώς και εκείνος του Άρδα με το Παρανέστι. Άλλωστε, οι δύο πρόεδροι έδωσαν έμφαση στον τουρισμό, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο Δοξιπάρας - Ζώνης και τον αντίστοιχο της Βουλγαρίας. 


Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων από τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Δαμασκηνό και Φιλιππουπόλεως Νικόλαο, χορευτικά συγκροτήματα από τις δύο χώρες χόρεψαν μπροστά και από τους εκατοντάδες πολίτες που από τον Έβρο και το Ιβαΐλοβγκραντ παρευρέθησαν στην εκδήλωση.


Εν συνεχεία, οι δύο πρόεδροι κατευθύνθηκαν προς τη βουλγαρική πλευρά, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.


http://www.zougla.gr 

O Πλουσιότερος Ανθρωπος που υπήρξε ποτέ !!!!!

Ο Τζον Ροκφέλερ

(1839-1937) ήταν αμερικανός βιομήχανος, φιλάνθρωπος και ένας απο τους ισχυρότερους & πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.Όταν ήταν πιτσιρικάς, οι δυο μεγάλες του ...

 ....φιλοδοξίες ήταν να βγάλει 100.000 δολάρια και να αξιωθεί να σβήσει 100 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του.
Η οικογένεια του ήταν γερμανοεβραϊκής καταγωγής. Αρχικά εργάστηκε ως λογιστής σε μικρές επιχειρήσεις. Το 1863 ίδρυσε το πρώτο διυλιστήριο πετρελαίου στο Κλίβελαντ και το 1870 ίδρυσε την Στάνταρντ Όιλ Κόμπανυ (Standard Oil Company).




ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Ο μπαμπάς του Τζον ήταν ένα υπόδειγμα τεμπέλη, όμως η μαμά του φρόντισε να «ψήσει» τον μικρό ότι η πολλή δουλειά «φτιάχνει» τον αφέντη. Η πορεία προς τα πλούτη άρχισε από ένα παντοπωλείο στη γειτονιά μέχρι να καταλήξει στην ίδρυση της Standard Oil, η οποία μέσα από πανούργες και ληστρικές πρακτικές μετατράπηκε στο μεγαλύτερο μονοπώλιο της Αμερικής, αντιπροσωπεύοντας το 90% της αγοράς επεξεργασμένων καυσίμων.




Σταδιακά η εταιρία του απέκτησε τον έλεγχο πολλών διυλιστηρίων της Αμερικής έχοντας στα ταμεία της σε ρευστό περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα δραστηροποιήθηκε και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς όπως τις μεταφορές, την σιδηρουργία κ.α.




ΤΟ IΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μέχρι το 1882 είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα απο τα ισχυρότερα τράστ του κόσμου.


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το 1911 το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι το μονοπώλιο της Standard Oil έπρεπε να τελειώσει και διέταξε την πετρελαϊκή αυτοκρατορία να «σπάσει» σε 34 κομμάτια με διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια.Αυτες οι μικροτερες εταιρειες θα έπρεπε να λειτουργούν ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά η μία προς την άλλη.



 Όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση, ο Ροκφέλερ είχε ήδη αποσυρθεί από τη εταιρεία του, έχοντας όμως κρατήσει μεγάλο ποσοστό μετοχών. Η διάσπαση της Standard Oil απογείωσε τις τιμές των μετοχών και έτσι ο Τζον μέσα σε μια νύχτα διπλασίασε την ήδη τεράστια περιουσία του.

Η άνοδος στην προεδρία των Η.Π.Α. του Θεόδωρου Ρούζβελτ συνέβαλλε αποφασιστικά στο τέλος της αυτοκρατορίας του.




ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΡΟΚΦΕΛΕΡ"

Το 1913 αποσύρθηκε απο τις επιχειρήσεις του και ίδρυσε, με αρχικό κεφάλαιο 500 εκατομμύρια δολλάρια, το ίδρυμα Ροκφέλερ (Rockfeller Foundation) με σκοπό «την προαγωγή της ευημερίας της ανθρωπότητας στον κόσμο». 



Είχε προηγουμένως, το 1901, ιδρύσει το Ινστιτούτο Ροκφέλερ για ιατρικές έρευνες. Επίσης είχε ιδρύσει το 1880 το κολλέγιο Σπέλμαν στην Ατλάντα ενώ ήταν μεγάλος χορηγός του πανεπιστήμιου του Σικάγο. Σήμερα το ίδρυμα Ροκφέλερ είναι ένα απο τα πλουσιότερα στον κόσμο με περιουσία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολλαρίων



Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ

Η αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε, ηταν η αλωπεκία.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ : ΤΣΙΓΓΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗΣ

Ο Ροκφέλερ κατα τη διάρκεια της ζωής του δέχτηκε πολλές κριτικές για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του. Όπως αποδείχτηκε αργότερα μέσω της εταιρείας του είχε εξαγοράσει πολλούς δικαστές και πολιτικούς ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον κατηγορούσαν για υπερβολικά σκληρή μεταχείριση προς τους χιλιάδες εργαζομένους του.





 Η μεγαλύτερη πολέμιος του ήταν η δημοσιογράφος Ιντα Τάρμπελ, η οποία κατάφερε με μια σειρά άρθρων να αποκαλύψει το μέχρι τοτε κρυφό πρόσωπο του. Ο Τζον Ροκφέλερ δεν απάντησε ποτέ στις κατηγορίες της, απλώς φρόντιζε πάντα να λέει: «Αν πατήσω πάνω σε αυτό το σκουλήκι, θα τραβήξω απλώς την προσοχή του. Αν το αγνοήσω, θα εξαφανιστεί».


Ο Ροκφέλερ απέφευγε σε όλη του τη ζωή τις δημόσιες εμφανίσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω απο το πρόσωπο του. Γενικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως τσιγκούνης, αντικοινωνικός και μυστικοπαθής παρ'ολα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.


Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

Στα 74 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 318.3 δις δολάρια


ΘΑΝΑΤΟΣ

Απεβίωσε στις 23 Μαΐου του 1937 στο Όρμοντ Μπήτς της Φλώριντα.



Αποσπάσματα wikipedia

ΠΗΓΗ: troktikaras.com

Στο απροχώρητο η κατάσταση στην Π.Α.- Στις 6 ώρες εκπαίδευση το μήνα οι πιλότοι λόγω Μνημονίου!!!!

Σε Αεροπορία εδάφους-εδάφους τείνει να μετατρέψει το υπουργείο Οικονομικών την Π.Α.: Στις 6 ώρες πτήσης ανά μήνα έχει περιοριστεί η επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από "κατ'ελάχιστον δέκα" τους τελευταίους μήνες και σε ορισμένες Μοίρες, η εκπαίδευση έπεσε και κάτω από τις 6 ώρες! 

 Τα παραπάνω είναι απόρροια σχετικής εντολής του υπουργείου Οικονομικών προς το υπουεργείο Εθνικής Άμυνας για περικοπή μέχρι και 20% των λειτουργικών δαπανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω του Μνημονίου και κατόπιν φυσικά υπόδειξης του ΔΝΤ! 

Ούτε οι πρώην ανατολικές χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, δεν έχουν τέτοια "εκπαιδευτικά" προγράμματα. Αυτό σε απάντηση κάποιων που ισχυρίζονται ότι οι πιλότοι εκπαιδεύονται "μια χαρά"...
  Οι Μοίρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι πρώτης γραμμής, όλες. Μάλιστα ένα άλλο κρίσιμο έλλειψη είναι τα συνεργεία μηχανικών και υπολόγων που λόγω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (άλλο ένα "θετικό" του Μνημονίου και του ΔΝΤ) έχουν "θεριστεί" από προσωπικό.

Περισσότερες πληροφορίες δεν θέλουμε να δώσουμε στην δημοσιότητα για ευόητους λόγους.

Τα μαχητικά της ΠΑ είναι σήμερα ανά ντουζίνες καθηλωμένα, μια και δεν υπάρχουν ούτε ανταλλακτικά ούτε καύσιμα, όπως έχουμε σημειώσει εδώ και πολύ καιρό. αλλά η κατάσταση με τις ώρες πτήσης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Υποτίθεται ότι ένας πιλότος για να είναι ετοιμοπόλεμος βάσει των ΝΤΟϊκών προτύπων πρέπει να πετά κατ'ελάχιστον 14-20 ώρες το μήνα. 

Η μείωση των ωρών στις 6 ώρες δημιουργεί προβλήματα όπως αυτά που είχαμε στα πρόσφαρα ατυχήματα. Δεν είναι πάντα "η κακιά η ώρα"...

Αυτή την στιγμή μπορούμε να πούμε ότι αν υπάρχει κάποια σχετική ετοιμότητα και βάζουν και αυτές τις ώρες οι πιλότοι οφείλεται στην ... τουρκική Αεροπορία: Οι ανάγκες για την καθημερινή αστυνόμευση του εναερίου χώρου της Ελλάδος, και για την αντιμετώπιση των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων δίνει μια λύση στις ώρες πτήσης, αλλά αυτό δεν είναι εκπαίδευση. 


Μάλιστα ακόμα και στις αναχαιτίσεις βγαίνουν στο αιγαίο μόνο όσα τουρκικά αεροσκάφη υπολογόγίζεται ότι είναι οπλισμένα!

Βαρύς ο φόρος που πληρώνει η χώρα στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ.


Τμήμα εδήσεων defencenet.gr

Το φωτογραφικό αρχείο της NASA διαθέσιμο στο διαδίκτυο !!!!!

Ύστερα από πενήντα χρόνια προσπαθειών για την κατάκτηση του διαστήματος, η NASA προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου δωρεάν όλο το φωτογραφικό αρχείο της.


Η ΝΑSA μόλις δημιούργησε ένα λογαριασμό Flickr όπου αρχειοθετεί το υλικό της. Μέρος του αρχείου της ήταν ήδη διαθέσιμο στην ιστοσελίδα
NASAimages.org, αλλά υπό προϋποθέσεις και περιορισμούς. 

Ο ειδικός φόρος στα τσιγάρα κλείνει επιχειρήσεις..

Το «καμπανάκι» του κινδύνου κρούει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΒΕ) για το μέλλον χιλιάδων επιχειρήσεων που πωλούν τσιγάρα, μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που είχε ως συνέπεια να εκτοξευτούν οι τιμές στα τσιγάρα.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για σημαντική πτώση της κερδοφορίας σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα, που πλέον αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας.

«Οι επιχειρήσεις αυτές ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο κύκλος εργασιών για το 2009, πριν δηλαδή από την αύξηση του ΕΦΚ, εμφανίστηκε μειωμένος σε σχέση με το 2005 κατά 21%, χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψη και η επίδραση του πληθωρισμού.

Αυτή η πτώση του τζίρου δεν υπήρξε ενιαία, καθώς οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στα μικρότερα περίπτερα (-23%), έπειτα στα μεσαία (-16%) ενώ αντίθετα στα μεγάλα περίπτερα σημειώθηκε αύξηση (4%). Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί σχετικά με τη διάρθρωση των προϊόντων που πωλούν τα περίπτερα ότι οι πωλήσεις τσιγάρων αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων (48%) όταν οι πωλήσεις του επόμενου κατά σειρά προϊόντος, των καρτών κινητής τηλεφωνίας, αντιπροσωπεύουν το 13% περίπου του τζίρου. 

Είναι προφανές ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων, λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επιδρά αρνητικά στη ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα», επισημαίνεται στην επιστολή της ΓΣΕΒΒΕ.

http://www.slap.gr/

Χανιά: Οπλισμένος οδηγός μηχανής παρέσυρε αστυνομικό...

Η αρχή έγινε στο 26ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου. Αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό μηχανής να σταματήσει, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθεια του να διαφύγει συγκρούστηκε και παρέσυρε τον έναν από τους αστυνομικούς. Η μηχανή συνέχισε για λίγο την ξέφρενη πορεία της, μέχρι που ''καρφώθηκε'' σε δέντρο.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ο οδηγός της μοτοσικλέτας και ο αστυνομικός, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων εκτός κινδύνου.

Οι αστυνομικοί που πήγαν πάνω από τον τραυματισμένο οδηγό, άνοιξαν το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη του. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.600 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm , δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 5.765€.

Αφού εξακριβώθηκε ότι ο οδηγός της μηχανής διαμένει στο Ηράκλειο, ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και σε έρευνα που ενήργησε στο σπίτι του, βρέθηκαν όλα όσα βλέπετε στην φωτογραφία...

Οι αστυνομικοί βρήκαν λοιπόν: 2.521 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων, πιστολίων και περιστρόφων διαφόρων διαμετρημάτων. 25 γεμιστήρες διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και πιστολίων, 6 κάννες πυροβόλων όπλων, μία ξιφολόγχη πολεμικού όπλου, ένας ασύρματος βάσης, με τροφοδοτικό και μικρόφωνο, 42 ανταλλακτικές χειρολαβές πιστολίων και περιστρόφων, 6 κοντάκια διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και δεκάδες άλλα ανταλλακτικά πολεμικών όπλων και πιστολίων

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, με κατηγορούμενο τον συλληφθέντα, για εμπορία όπλων- ανταλλακτικών όπλων και φυσιγγίων.


http://www.thebest.gr/