'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε ο νέος ελληνοβουλγαρικός μεθοριακός σταθμός

Τη συμπλήρωση 130 χρόνων από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας γιόρτασαν σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Γκεόργκι Παρβάνοφ, εγκαινιάζοντας τη νέα συνοριακή δίοδο Κυπρίνου - Ιβαΐλοβγκραντ, στον Έβρο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρός της, Θόδωρος Πάγκαλος, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ενώ από βουλγαρικής πλευράς παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Εξωτερικών και Υποδομών.


«Η διάνοιξη μιας ακόμη συνοριακής διόδου επιβεβαιώνει την αμοιβαία βούληση για αναβάθμιση της συνεργασίας μας στις κοινές παραμεθόριες περιοχές μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και τον τοπικό τουρισμό, σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο κ. Παπούλιας.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, τη βαθύτατη συγκίνησή του, καθώς ο ίδιος είχε εγκαινιάσει το Τελωνείο Ορμένιο - Σβίλενκγραντ, το 1988, ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ, αναφερόμενος στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, τόνισε ότι θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη συνεργασία και τους συμμαχικούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς.


Γιορτή για τους δύο λαούς χαρακτήρισε τη σημερινή τελετή ο Βούλγαρος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «σήμερα δεν είμαστε απλώς καλοί φίλοι, είμαστε σύμμαχοι. Η Ελλάδα θα μπει στις πρώτες θέσεις στις εμπορικές σχέσεις, ενώ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Βουλγαρία».


Σύντομα αναμένεται να εγκαινιαστούν ο συνοριακός σταθμός Κίρτζαλι - Κομοτηνή, καθώς και εκείνος του Άρδα με το Παρανέστι. Άλλωστε, οι δύο πρόεδροι έδωσαν έμφαση στον τουρισμό, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο Δοξιπάρας - Ζώνης και τον αντίστοιχο της Βουλγαρίας. 


Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων από τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Δαμασκηνό και Φιλιππουπόλεως Νικόλαο, χορευτικά συγκροτήματα από τις δύο χώρες χόρεψαν μπροστά και από τους εκατοντάδες πολίτες που από τον Έβρο και το Ιβαΐλοβγκραντ παρευρέθησαν στην εκδήλωση.


Εν συνεχεία, οι δύο πρόεδροι κατευθύνθηκαν προς τη βουλγαρική πλευρά, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.


http://www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου