'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ειδικός φόρος στα τσιγάρα κλείνει επιχειρήσεις..

Το «καμπανάκι» του κινδύνου κρούει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΒΕ) για το μέλλον χιλιάδων επιχειρήσεων που πωλούν τσιγάρα, μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που είχε ως συνέπεια να εκτοξευτούν οι τιμές στα τσιγάρα.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για σημαντική πτώση της κερδοφορίας σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα, που πλέον αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας.

«Οι επιχειρήσεις αυτές ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο κύκλος εργασιών για το 2009, πριν δηλαδή από την αύξηση του ΕΦΚ, εμφανίστηκε μειωμένος σε σχέση με το 2005 κατά 21%, χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψη και η επίδραση του πληθωρισμού.

Αυτή η πτώση του τζίρου δεν υπήρξε ενιαία, καθώς οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στα μικρότερα περίπτερα (-23%), έπειτα στα μεσαία (-16%) ενώ αντίθετα στα μεγάλα περίπτερα σημειώθηκε αύξηση (4%). Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί σχετικά με τη διάρθρωση των προϊόντων που πωλούν τα περίπτερα ότι οι πωλήσεις τσιγάρων αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων (48%) όταν οι πωλήσεις του επόμενου κατά σειρά προϊόντος, των καρτών κινητής τηλεφωνίας, αντιπροσωπεύουν το 13% περίπου του τζίρου. 

Είναι προφανές ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων, λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επιδρά αρνητικά στη ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα», επισημαίνεται στην επιστολή της ΓΣΕΒΒΕ.

http://www.slap.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου