'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο κύβος ερρίθφη !!!

Η σημερινή ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής από τον κ. Αλέκο Αλαβάνο σηματοδότησε με τον πιο σαφή τρόπο τη διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Γραμματεία απέτυχε να καταλήξει σε κοινό υποψήφιο. Τη στήριξη στον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο αποφάσισε η ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Μοναδικό σημείο διαφαινόμενης σύγκλισης ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης της Γραμματείας, ήταν το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, το οποίο τέθηκε επί τάπητος τη νύχτα. Ο ίδιος, ωστόσο, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμούσε να θέσει υποψηφιότητα.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «διάλυση του κοινωνικού κράτους, παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας και κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας».
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως, εφόσον πετύχει ο συνδυασμός του στις εκλογές, «στις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία απόλυση», «στα κτήρια της περιφέρεια Αττικής θα είναι απαγορευμένη η είσοδος της τρόικα», «στις δράσεις της περιφέρειας θα εφαρμόζεται το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι η αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου».
Ο ίδιος έθεσε 3 βασικές προτεραιότητες για την περιφέρεια Αττικής:
-Θέσεις εργασίας
-Κοινωνικές υπηρεσίες από το νήπιο μέχρι την τρίτη ηλικία
-Αναβίωση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας

Επιπλέον, διατύπωσε θέσεις όπως: «αναδιάρθρωση του διεθνούς χρέους με εξάλειψη σημαντικού μέρους του, διαπραγμάτευση με την ΕΕ για τους ελάχιστους όρους που κάνουν ανεκτή την παραμονή στο ευρώ, δημοσιονομική αποκατάσταση όχι στη βάση της εξαθλίωσης των εργαζομένων, αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις σε αντιπαραγωγικούς τομείς, ισχυρό δίκτυο δημοσίων τραπεζών και επιχειρήσεων, αλλαγή του οικονομικού προτύπου με επίκεντρο την αξιοποίηση της δημιουργικής δύναμης της νεολαίας».
Αναφερόμενος στην έκβαση που πήραν τα πράγματα, ως προς τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε: «δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, και δεν θα φτάναμε, αν δεν λειτουργούσαμε με βάση ισορροπίες προσώπων και ομάδων». Ο ίδιος επισήμανε ότι η πρόταση Τσίπρα για την υποψηφιότητα Μητρόπουλου δεν έγινε αποδεκτή από καμία άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ΣΥΝ παραπέμπουν πλέον αποκλειστικά στην απόφαση της ΚΠΕ, υπέρ της στήριξης Μητρόπουλου, μιλούν για αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι θα διερευνηθούν οι προοπτικές κοινών υποψηφιοτήτων στις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις της χώρας. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και η υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σημειώνει:
«Η σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλ. Αλαβάνου εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής έρχεται να αποδυναμώσει την ενωτική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς σε μια στιγμή που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωσή της στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου. Ουσιαστικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ανακόψει την αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και αντιμάχονται την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικα. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή; Ο ΣΥΝ, μετά την εξάντληση όλων των δυνατών προσπαθειών για την ενιαία έκφραση της ριζοσπαστικής αριστεράς στις προσεχείς εκλογές στην περιφέρεια της Αττικής, θα κινηθεί στη βάση της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του».


http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου