'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν λειτουργούσε τίποτα και ομως ... Προσγειώθηκε !!!!

Επιβατικό ρωσικό αεροπλάνο
πραγματοποίησε μια «εξωπραγματική» προσγείωση σε διάδρομο εγκαταλελειμμένης στρατιωτικής βάσης, μετά από ολική βλάβη στα όργανα του πιλοτηρίου σε μια πτήση που διήρκεσε τρεισήμισι ολόκληρες ώρες!

Το .......«Τουπόλεφ 154», απογειώθηκε από την ανατολική Σιβηρία με προορισμό τη Μόσχα. Όταν όμως έφτασε στο «ύψος κρουαζιέρας», 1.500 χλμ. Βορειο-ανατολικά της Μόσχας και κοντά στην «πολική ζώνη», παρέλυσαν όλα ανεξαιρέτως τα ηλεκτρονικά συστήματα στο πιλοτήριο.

Ο πιλότος-ήρωας κατάφερε να κατεβάσει το αεροπλάνο στα 3.000 μέτρα, εντοπίζοντας παράλληλα τον μόλις 1.200 μέτρων διάδρομο της εγκαταλελειμμένης στρατιωτικής βάσης, αφού το «Τουπόλεφ» χρειάζεται διπλάσιο μήκος διαδρόμου. Τελικά ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει με απόλυτη επιτυχίαχωρίς μάλιστα τη βοήθεια οδηγών από τον πύργο ελέγχου και χωρίς αυτόματο πιλότο.

Επειδή και τα πτερύγια ανάσχεσης δεν λειτούργησαν, όπως είναι εύλογο, το αεροπλάνο βγήκε από τον μικρό διάδρομο και τελείωσε τη διαδρομή του 200 μέτρα μέσα στο σιβηρικό δάσος . Μερικά δέντρα μείωσαν τη μεγάλη ταχύτητα του «Τουπόλεφ», που ακινητοποιήθηκε χωρίς να πάθει τίποτε κάποιος από τους 81 επιβαίνοντες.

Όλοι οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τις «τσουλήθρες» για να κατέλθουν κι ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ελικόπτερα τους μετέφεραν όλους στο πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο, με απ\' ευθείας τηλεοπτική «κάλυψη» από την «Τάϊγκα». Από εκεί, σχεδόν όλοι τους πέταξαν για τη Μόσχα με ένα «Τουπόλεφ» που... δεν είχε τίποτε το επιλήψιμο. Όμως, ένα ζευγάρι διαχώρισε τη θέση του μετά την αναπάντεχη σωτηρία του και τελικά πήρε το τρένο για τη Μόσχα...


star.gr
http://www.troktikaras.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου