'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Δελτίο στάθμευσης ΑμεΑ & Απαλλαγή τέλους διοδίων

Το Δελτίο στάθμευσης αναπηρικού αυτοκινήτου χορηγείται από το Υπουργείο Μεταφορών, εκεί όπου έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας. (το αυτοκίνητο πρέπει να είναι στο όνομα του ΑμεΑ)
Για να ενημερωθείτε σε ποιο τμήμα Συγκοινωνιών ανήκετε, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 στο τηλέφωνο 1889 (νέα υπηρεσία του υπουργείου για ΑμεΑ).
Με το συγκεκριμένο δελτίο, το οποίο τοποθετείται στο αυτοκίνητο με φωτογραφία του οδηγού, υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης σε όλους τους χώρους που αναφέρονται σε ΑμεΑ π.χ. Δημόσιες υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ κλπ.
Δικαιολογητικά
* Δύο φωτογραφίες (έγχρωμες) του οδηγού.
* Δίπλωμα οδήγησης
* Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
* Απόφαση Α΄βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Η απαλλαγή της καταβολής τελών διοδίων στις Εθνικές οδούς προβλέπεται για τα επιβατικά αυτοκίνητα "που φέρουν το συγκεκριμένο σήμα" .
Για τα Διόδια Αττικής Οδού και Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου δεν ισχύει η απαλλαγή.
πηγη
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tacoalatipota.blogspot.com

Ναρκομανής τρύπησε παιδάκι με τη σύριγγα!

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας η επίθεση που δέχθηκε ένα 6χρονο αγόρι από άγνωστο τοξικομανή, ο οποίος το τρύπησε με την σύριγγα που έκανε χρήση (!), επειδή δεν υπάκουσε στην εντολή του να απομακρυνθεί!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη μέρα- μεσημέρι σε παιδική χαρά στο κέντρο της πόλης. Εκείνο το σημείο, που ήταν γεμάτο με παιδιά διάλεξε για να πάρει τη δόση του ο άγνωστος δράστης, αδιαφορώντας για τα πιτσιρίκια που έπαιζαν ανέμελα γύρω του! Κάθισε σε ένα παγκάκι, έβγαλε τη σύριγγα και άρχισε να κάνει χρήση ηρωίνης μπροστά στα παιδιά!

Ένα 6χρονο αγοράκι που τον είδε, παραξενεύτηκε και πλησίασε κοντά του για να δει τι έκανε… Εκείνος το έδιωξε, αλλά η παιδική περιέργεια ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο κι έτσι το αγοράκι πλησίασε ακόμη περισσότερο. Τότε, ο τοξικομανής το τρύπησε με τη σύριγγα που έκανε χρήση και το έβαλε στα πόδια!

Αναστατωμένη η μητέρα του παιδιού που δεν είχε προλάβει να παρέμβει για να το απομακρύνει, το μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το 6χρονο παιδί δεν είχε μολυνθεί από κάποια ασθένεια. Όμως, το περιστατικό έχει αναστατώσει ολόκληρη την πόλη και οι κάτοικοι ζητούν προστασία από την Αστυνομία, καθώς η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών γίνονται μπροστά στις πόρτες τους.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.thegreekz.com

Τούρκοι "πολίτες" εμφανίστηκαν στην Κρήτη και ζητούν τις ακίνητες περιουσίες των προγόνων τους!

Tουλάχιστον 45 Τούρκοι πολίτες αφίχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη και διεκδικούν τις περιουσίες των προγόνων τους, αναζητώντας σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Εξωτερικών και τα υποθηκοφυλακεία. Τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες περιοχές εμφανίστηκαν νομικοί εκπρόσωποι τους θέλοντας να καταγράψουν, τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν οι Τουρκοκρήτες πρόγονόί τους, μέσω των συμβολαίων που υπήρχαν στα κρατικά αρχεία της τουρκικής διοίκησης, μέχρι το 1898.

Όπως γράφει μάλιστα τοπική εφημερίδα, σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται ότι η αναζήτηση αυτή έχει φτάσει μέχρι και στα αρχεία του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι οι απόγονοι εκείνων που αναχώρησαν από την Κρήτη πριν από ένα και πλέον αιώνα, ή με την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, γνωρίζουν ακριβώς πού πρέπει να αναζητήσουν τα ίχνη των πατρογονικών περιουσιών, γεγονός που σημαίνει ότι η έρευνά τους δεν ξεκινά μόλις τώρα, ούτε ότι αυτή γίνεται απλώς για ιστορικούς λόγους.

Είναι καλά εφοδιασμένοι με στοιχεία κι αναζητούν τα αρχεία του τότε μεταφραστικού γραφείου, στο οποίο υπήρχαν όλα τα τουρκικά αρχεία και οι νομικές πράξεις που γίνονταν από τους Οθωμανούς.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι έρευνες αφορούν ακόμη και σε χώρους στους οποίους σήμερα λειτουργούν δημόσια κτίρια.

Η μεθόδευση αυτή έχει να κάνει με την πολιτική που ασκεί εσχάτως η Άγκυρα, σύμφωνα με την οποία τ εδάφη που στις αρχές του περασμένου αιώνα ήταν υπό οθωμανική κυριαρχία ανήκουν σε μία "ευρύτερη" τουρκικού ενδιαφέροντος περιοχή.

Εκπρόσωποι Τούρκων «διεκδικητών» έχουν ξεκαθαρίσει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν το ιδιοκτησιακό των περιουσιακών εκείνων στοιχείων που θα εκτιμήσουν ότι νόμιμα μεταβιβάστηκαν στους επόμενους ιδιοκτήτες τους. Αλλά σίγουρα αυτό θα συμβεί με όσα εκείνοι, μέσω των νομικών τους συμβούλων, Τούρκων και Ελλήνων, θεωρήσουν ότι δεν μεταβιβάστηκαν νόμιμα.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει σε όλα, σχεδόν, τα τοπικά αρχεία της Κρήτης, στα οποία εκείνοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να τους οδηγήσει σε θεμελίωση ιδιοκτησιακού δικαιώματος, το οποίο προτίθενται να διεκδικήσουν ακόμη και σε διεθνή δικαστήρια.

Στην επίσημη απογραφή που είχε γίνει το 1881 οι Οθωμανοί της Κρήτης ήταν 72.353, απ’ τους οποίους οι περίπου 33.000 ζούσαν στο Ηράκλειο, οι 18.000 στον σημερινό Νομό Χανίων, οι 13.000 στο Ρέθυμνο και 8.000 στον Νομό Λασιθίου.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα cretanewslive.gr, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, η αυτόνομη Κρητική Πολιτεία έκανε τη δική της απογραφή, το 1900. Οι Τουρκοκρήτες ήταν περίπου 39.000, καθώς έφυγαν κατά χιλιάδες για την Τουρκία ή ακόμη και για την Αμερική. Στην απογραφή του 1911 βρέθηκαν λιγότεροι από 28.000. Ο πληθυσμός τους είχε μειωθεί ακόμη περισσότερο γύρω στο 1922, και με τη συνθήκη της Λοζάνης και την ανταλλαγή των χριστιανικών και μουσουλμανικών πληθυσμών, τον Ιανουάριο του 1923, έφυγαν και οι τελευταίοι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οικοδομή ώρα μηδέν

Δραματική αύξηση παρουσιάζει η ανεργία των εργατών στον τομέα της οικοδομής, την ώρα που τα διαμερίσματα μένουν απούλητα και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Εκτιμήσεις για πτώση των τιμών

Αναστενάζει ο κλάδος της κτηματαγοράς στη χώρα, καθώς μέχρι στιγμής, κατακόρυφες είναι μειώσεις στις πωλήσεις διαμερισμάτων, παρουσιάζεται δραματική αύξηση της ανεργίας των εργατών, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι εργατοτεχνίτες που υποαπασχολούνται.

Στη μαύρη εικόνα της κτηματαγοράς για το πρώτο εξάμηνο του έτους, έρχονται να προστεθούν τα παραπάνω από 150.000 απούλητα ακίνητα και η περιορισμένη κίνηση μόνο στα μικρά και μεταχειρισμένα ακίνητα.

Σύμφωνα με ειδικούς εκτιμητές δύο είναι τα σενάρια τα οποία ενδέχεται να υλοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Αφενός, η συνολική μείωση των τιμών να φτάσει στο 10 - 15%, αφετέρου, θεωρείται πολύ πιθανό το σενάριο της γενικευμένης κατάρρευσης τιμών, σε συνδυασμό με το σκάσιμο πολλών τραπεζικών δανείων.

Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια μειώνονται δραματικά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τη δόση τους. Ευκαιρίες παρουσιάζονται, σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου, στα δυτικά Μεσόγεια, με τιμές κάτω από 2.000 ευρώ το τ.μ.

Από πλευράς αγοραπωλησιών, φέτος το πρώτο εξάμηνο πωλήθηκαν περίπου 20.000 ακίνητα, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι κατάφεραν να περάσουν στα χέρια αγοραστών περίπου 70.000 με 90.000 ακίνητα. Μείωση παρουσιάζουν και οι περιπτώσεις αντιπαροχών, καθώς πλέον οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε δεύτερη σκέψη και δεν παρουσιάζουν πια ενδιαφέρον να δώσουν την προσωπική τους κατοικία.

Σε όλα αυτά, μπορεί να προστεθεί και η απροθυμία των τραπεζών να εκταμιεύσουν δάνεια, 700 επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε λουκέτα, ενώ οι τιμές στα οικοδομικά υλικά έχουν πάρει την ανιούσα. Άλλωστε, από την 1η Ιουλίου αναμένεται και δεύτερη αύξηση 23% του ΦΠΑ στην αγορά ακινήτου.

Άσχημα είναι τα στοιχεία και για τους απασχολούμενους, καθώς από τους 400.000 έχουν μείνει μόνο οι 250.000 και αυτοί υποαπασχολούνται, σύμφωνα με τους εργοδότες. Το ντόμινο των αρνητικών συνεπειών έρχεται να επηρεάσει και τις μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες, καθώς η παραγωγή ημερησίως δεν ξεπερνά πια τα 150 κυβικά μέτρα.

Στη βόρεια Ελλάδα, το πρώτο πεντάμηνο του 2010 είχαμε μείωση αγοραπωλησιών κατά 30%, ενώ η ίδια εικόνα ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη.

Πάμε σε εκλογές εάν...

Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση η ψήφιση του Ασφαλιστικού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που υπάρξει ανταρσία στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει μηνύματα δυσαρέσκειας από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να αντέξει» τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό αλλά και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα. [...]

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στην κυβέρνηση φοβούνται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος να επαναληφθούν «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό, που εκτιμάται ότι θα γίνει έως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Η εφημερίδα επικαλούμενη συνομιλητές του Γ. Παπανδρέου, γράφει ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να θελήσει να προκηρύξει εκλογές ταυτόχρονα με τις περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο, το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι οι σκέψεις του κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να βρίσκουν υποστηρικτές στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είχε την Παρασκευή συνάντηση με επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του μετέφεραν το κλίμα που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να συζητήσει σχετικά με το διάταγμα για την περικοπή των αποζημιώσεων και τη διευκόλυνση των απολύσεων.

Η Καθημερινή, επισημαίνοντας το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, γράφει ότι οι αλλαγές που εξετάζονται, αφορούν τη διαιτησία, το όριο και τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις και το ύψος της αποζημίωσης.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε την Παρασκευή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ενώ απέστειλε υπομνήματα με πλήρη ενημέρωση για τις προωθούμενες αλλαγές στους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Ο Χρ. Πρωτόπαπας εξέφρασε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» την προτίμησή του τα προεδρικά διατάγματα για τις εργασιακές σχέσεις να είχαν τη μορφή νόμου: «Για να σας πω την αλήθεια, και εγώ θα προτιμούσα ένα νομοσχέδιο, δεν σας το κρύβω. Και θα προτιμούσα νομοσχέδιο για να γίνει και σοβαρή κουβέντα δηλαδή. Δεν είναι κακό να γίνεται κουβέντα στη Βουλή και να παίρνει και ο καθένας τις ευθύνες του. Και να βγαίνουν και βελτιώσεις, όπως είπατε, γιατί κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτιώσεων».

«Είναι φανερό ότι τα μέτρα αυτά έχουν έρθει ως αποτέλεσμα μίας συμφωνίας που έχει υπογράψει η χώρα για να μην πάει στη χρεοκοπία. Δεν εκφράζουν το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ. Καλώ από την πλευρά μου τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να συνεννοηθούν προκειμένου να λυθούν όσα ανορθόδοξα πάει να λύσει το Προεδρικό Διάταγμα», είπε ο Μ. Παπαϊωάννου.



nooz.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://epikairotita24.blogspot.com

Η ανατομία της γυναικείας μουρμούρας

Έξι μερόνυχτα, έξι ολόκληρα 24ωρα ετησίως. Τόσο διαρκεί κατά μέσο όρο η μουρμούρα μιας παντρεμένης γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, εάν τα βάλεις κάτω και τα αθροίσεις, οι Βρετανίδες γυναίκες φέρονται να ξοδεύουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 7.920 λεπτά (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2,5 ώρες εβδομαδιαίως ή 11 ώρες μηνιαίως ή σχεδόν έξι ημέρες ετησίως) «παίρνοντας» τα αυτιά των συζύγων τους με ποικίλα παράπονα.

Ο -δύστυχος εν προκειμένω- άνδρας φαίνεται να τα «ακούει» κυρίως για τρεις λόγους: επειδή δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, επειδή πίνει μερικά ποτηράκια παραπάνω (και δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού) και επειδή δεν πηγαίνει να τον εξετάσει κανένας ιατρός (και δεν βοηθάει και στις δουλειές του σπιτιού).
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ανδρική προπαγάνδα συκοφάντησης της γυναικείας μουρμούρας αλλά πόρισμα έρευνας της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Everyman, πόρισμα το οποίο βασίστηκε στις απαντήσεις 3.000 ερωτηθέντων.
Μάλιστα, σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών (ποσοστό 87%) παραδέχεται πως χρησιμοποιεί την γκρίνια ως μοχλό άσκησης πίεσης προς το έτερο ήμισυ.
Όσο για τους άνδρες (του σπιτιού), αυτοί από τη μεριά τους δεν αντέχουν (πως θα μπορούσαν άλλωστε;) και υποκύπτουν, άλλοι νωρίτερα κι άλλοι αργότερα, στα παράπονα των συζύγων τους. Συγκεκριμένα, το 50% αυτών φέρεται να παραδίδει τα όπλα μετά από μία ώρα μουρμούρας και το 21% μετά από δυο-τρεις ενώ το 83% αναγνωρίζει πως η γυναίκα του μάλλον έχει λόγο που γκρινιάζει.

ethnos.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Ο μπάτλερ , ο δισεκατομμυριούχος και οι ανήλικες πόρνες.!!!

Στη φυλακή οδήγησε έναν μπάτλερ, η προσπάθειά του να βγάλει χρήματα, από τη σύλληψη του αφεντικού του Jeffrey Epstein, ο οποίος δεν ήταν όποιος και όποιος, αλλά ένας δισεκατομμυριούχος της Νέας Υόρκης, που είχε τη συνήθεια να συνευρίσκεται ερωτικά με ανήλικες πόρνες. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο μπάτλερ καταδικάστηκε με την ίδια ακριβώς ποινή όπως και το πρώην αφεντικό του!
Η ποινή ήταν 18 μήνες φυλάκιση για προσπάθεια πώλησης ημερολογίου του δισεκατομμυριούχου, που περιέγραφε με λεπτομέρειες (έξυπνη κίνηση) τις "καυτές" νύχτες του αφεντικού με ανήλικες πεταλουδίτσες της νύχτας.
Ο δικαστής Keneth Marra, αναγνώρισε ότι... ακούγεται παράξενο να επιβληθεί και στους δύο ακριβώς η ίδια ποινή, αλλά συμπλήρωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος θα έμενε πολύ περισσότερα χρόνια στη φυλακή, αν ο μπάτλερ είχε παραδώσει τα...
ημερολόγια κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Το ότι δεν το έκανε, οδήγησε σε συμβιβασμό, καθώς δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία και έτσι το αφεντικό καταδικάστηκε σε μόλις 1,5 χρόνο φυλακή.
Αντίθετα, ο Rodriguez, ζήτησε 50.000 δολάρια για να δώσει το ημερολόγιο σε δικηγόρο που εκπροσωπεί πάνω από 20 γυναίκες, που έχουν υποβάλει μήνυση στον Epstein. Έτσι τον ακολούθησε στη φυλακή...
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com