'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ποιος μεγαλοτραπεζίτης «δάγκωσε» εφοπλιστή;!!!

Γνωστός μεγαλοτραπεζίτης, που δραστηριοποιείται και στον χώρο του ποδοσφαίρου «δάγκωσε» χοντρά εφοπλιστή που ασχολείται και αυτός με τον ποδοσφαιρικό χώρο.

Ο μεγαλοτραπεζίτης «ξεγέλασε» οικονομικά τον εφοπλιστή με αποτέλεσμα τώρα οι δυο ισχυροί άντρες που γνωρίζονται χρόνια, να βρίσκονται «στα μαχαίρια» και να έχει ξεκινήσει ανάμεσά τους ένας «πόλεμος» άνευ προηγουμένου.

http://neamadata.blogspot.com 

8 εκατομμύρια το πρόστιμο-μαμούθ στο "αμαρτωλό" κλαμπ της Μυκόνου

- Το μαγαζί δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη σε εκδήλωση με 3.000 άτομα
- Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία "έκρυβαν" κι άλλες φορολογικές παραβάσεις
- Πριν βγει το θέμα στα ΜΜΕ του είχε επιβληθεί πρόστιμο - χάδι 3.000 ευρώ

Όλα ξεκίνησαν πέρσι τον Αύγουστο όταν το κλαμπ είχε φιλοξενήσει μια μεγάλη συναυλία γνωστού τραγουδιστή. Στο νυχτερινό μαγαζί βρέθηκαν διάσημοι καλεσμένοι και φυσικά η λαμπερή βραδιά άφησε κέρδη μαμούθ στον επιχειρηματία...

Κέρδη που όμως, δε δηλώθηκαν ποτέ στην εφορία αφού δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη.


Τότε μάλιστα, είχε γίνει και καταγγελία στην εφορία Μυκόνου όμως το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί ένα πρόστιμο – χάδι ύψους 3.000 ευρώ.


Όταν ο θέμα βγήκε στα ΜΜΕ ξέσπασε σάλος. Το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της Αθήνας έβαλε σε πρώτη φάση το πρόστιμο των 4 εκ. ευρώ.


Σήμερα και μετά από νέους ελέγχους επιβλήθηκε στον επιχειρηματία επιπλέον πρόστιμο, 4 εκατομμυρίων. Σύνολο δηλαδή, 8 εκατομμύρια ευρώ!


Κι αυτό γιατί, αφού άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία, διαπιστώθηκαν κι άλλες φορολογικές παραβάσεις...


http://www.lamiareport.gr/ 

Πρίγκιπας σκότωσε τον υπηρέτη του – Συγκλονισμένη η βασιλική οικογένεια

Η Σαουδική Αραβία συγκλονίζεται ειδικά εάν αληθεύει το γεγονός ότι υπήρξε σεξουαλική διάσταση στο έγκλημα.

Συγκλονίζεται ολόκληρη η Σαουδική Αραβία και η βασιλική οικογένεια του τόπου από το θάνατο ενός υπηρέτη σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, καθώς κατηγορούμενος είναι ο πρίγκιπας Σαούντ Αμπντουλαζίζ Μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ, ο πατέρας του οποίου είναι ανιψιός του βασιλιά κξαι η μητέρα του κόρη του βασιλιά.

Ο σαουδάραβας πρίγκιπας δικάζεται στη Βρετανία και προκαλεί σάλος το γεγονός ότι ο εισαγγελέας δηλώνει ότι υπήρχε σεξουαλική διάσταση στην κακομεταχείριση του θύματος από τον 34χρονο πρίγκιπα.


Ο 32χρονος υπηρέτης Μπαντάρ Αμπντουλαζίζ βρέθηκε στραγγαλισμένος, με ισχυρά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, με σπασμένα δόντια, τραύματα στο λαιμό, τα αυτιά και το στομάχι, ενώ είχε πάθει εσωτερική αιμορραγία στον εγκέφαλο .


Ο πρίγκιπας πάντως μιλά για ανθρωποκτονόια και όχι περί δολοφονίας, ενώ ισχυρίζεται ότι με το θύμα ήταν φίλοι και σε καμία περίπτωση δεν είναι ομοφυλόφιλος.


http://www.lamiareport.gr/ 

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...!!

Eπίσημος νέος χάρτης του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, ο οποίος μάλιστα διαμοιράστηκε με CD σε όλα τα τουρκικά δημοτικά σχολεία, εμφανίζει την ελληνοτουρκική μεθόριο στην Καβάλα, παρουσιάζοντας την Τουρκία να έχει υπό την κατοχή της ολόκληρη τη Θράκη, μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας, την Σάμο, την Ρόδο, την Κρήτη και την Κύπρο. 
Η χάραξη των ''νέων'' ελληνοτουρκικών συνόρων, δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαία. Όπως παρουσιάζεται στο χάρτη, η Τουρκία εμφανίζεται να κατέχει και μέρος της.... νοτιοανατολικής Βουλγαρίας. Ο προκλητικός τουρκικός χάρτης αποκαλύφθηκε προχθές 30/9/2009, με σχετικό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας ''Μιλλιέτ''.
 Το προκλητικότερο για την Ελλάδα: Ο χάρτης θεωρήθηκε σκανδαλώδης από την ''Μιλλιέτ'', επειδή, όπως εξηγεί η ίδια, ''...παρουσιάζει να ανήκουν στην Τουρκία το Κιρκούκ, η Μοσούλη και το Άρμπιλ στο Βόρειο Ιράκ, καθώς και το Βατούμ στη Γεωργία''. Ο ίδιος πάντα χάρτης, δε θεωρήθηκε από την εφημερίδα ''σκανδαλώδης'' για την συμπερίληψη στην Τουρκία της Δυτικής (Ελλάδα) και Βόρειας Θράκης (Βουλγαρία), ούτε για τη συμπερίληψη της Σάμου, Ρόδου ακόμη και Κρήτης, ούτε επίσης για την προσάρτηση ολόκληρης της Αρμενίας. 
Το ότι ο χάρτης ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, συνυπολογιζομένου, όπως είναι άλλωστε γνωστό, πως η ''Μιλλιέτ'' και η ''Χουρριέτ''  πρωταγωνιστούν διαχρονικά σε προβοκάτσιες κατά της Ελλάδος, θα έπρεπε λογικά να αφυπνίσει κάποιους σε Αθήνα και Λευκωσία. Εννοείται πως δεν θα υπάρξει κάποιο ελληνικό διάβημα.
Τι συμβαίνει τελικά στα ''βαθιά'' δωμάτια ισλαμιστών αλλά και στρατογραφειοκρατίας; Δεν πρόκειται για άλλη μια αμφισβήτηση του status της ευρύτερης περιοχής; Δεν διαφαίνεται όλο και πιό καθαρά πως, με μοχλό πίεσης τις μουσουλμανικές μειονοτήτες της ελληνικής και βουλγαρικής Θράκης, που τουρκοποιούνται ταχύτατα και δια της βίας, η Άγκυρα στήνει ένα νέο ''Κόσσοβο'';
Όπως εύστοχα γράφεται στο διαδίκτυο, ''... πρέπει να ελευθερωθεί από τον ισλαμο-τουρκικό φόβο'' η περιοχή μας, με πρώτη τη Θράκη. Να απαλλαγεί από την τυραννία του τρόμου της Άγκυρας, πριν χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόμο τρίτες δυνάμεις, ανάβοντας το τελικό πράσινο φως στους επεκτατιστές της Τουρκίας. Ας μην ξεχνούμε πως η Τουρκία εφαρμόζει διαχρονικά τη μέθοδο της Αλεξανδρέττας (πάλαι ποτέ Αλεξάνδρειας της Συρίας), όπου με τη χρησιμοποίηση μικρών μειονοτήτων, επιτυγχάνει τη διεκδίκηση και κατάληψη τελικά της περιοχής που στοχοποίησε. Όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της μαρτυρικής Κύπρου.
Η γνωστοποίηση αυτού του χάρτη ασφαλώς δεν είναι τυχαία. Είναι ένα μικρό εργαλείο, ανάμεσα σε (κυριολεκτικά) χιλιάδες άλλα, που συνθέτουν το πλέον εγγενές ίδιον της δόμησης του τουρκικού κράτους: Τον σκληρό επεκτατισμό.

Έκλεισε και τη Χώρα και το πιεστήριο ο Γιώργος Τράγκας!!!

Ανέστειλε ξανά την έκδοσή της η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Τράγκας.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι κλείνει και το πιεστήριό του, κάτι που δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να απολύσει τους τυπογράφους που εργάζονταν εκεί. 

Οι εξελίξεις στον Τύπο αποδεικνύονται ραγδαίες και αφορούν τους πάντες: μικρές και μεγάλες εφημερίδες, αλλά και τουλάχιστον ένα κανάλι…

http://www.zoomnews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ

Ανακοινώνεται ότι χθες απογευματινές ώρες, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης ΟΘΩΝΑΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ...
και ενημέρωσε ότι έχουν εξευρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια για την κανονική πληρωμή των οφειλομένων νυχτερινών με την τρέχουσα μισθοδοσία (μηνός Νοεμβρίου) και ότι υπάρχει διασφάλιση των κονδυλίων για την καταβολή των πενθημέρων και των νυχτερινών για τους επόμενους μήνες 2010.

Οι Ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας για την εξέλιξη αυτή, επειδή η ανησυχία εξακολουθεί να υφίσταται και αναμένουν την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.


Εξάλλου, το συνδικαλιστικό μας κίνημα για την ικανοποίηση όλου του διεκδικητικού του πλαισίου, συνεδριάζει προς τούτο τις προσεχείς ημέρες (Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) αφουγκραζόμενο τα μηνύματα των συναδέλφων της χώρας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ζητώντας και πάλι τα αυτονόητα.




Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Ομοφυλόφιλες και...πολύτεκνες!!!

Το ακατόρθωτο κατάφερε ζευγάρι ομοφυλοφίλων γυναικών στην Αυστραλία, καθώς περιμένει...πεντάδυμα, τα οποία συνέλαβε η μία, χωρίς τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά με χρήση σπέρματος από δότη. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο αφού οι πιθανότητες να συμβεί είναι μία στα 60 εκατομμύρια!

Η 27χρονηΜελίσα Κίβερς και η Ρόζμαρι Νόλαν, 21 ετών, δήλωσαν την Τρίτη 05/10, στο αυστραλιανό περιοδικό ''Woman's Day'', ότι έλαβαν το σπέρμα από τον ίδιο Αμερικανό δότη που χρησιμοποίησαν για τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, το οποίο κυοφόρησε η Νόλαν.

Η Κίβερς, η οποία κυοφορεί αυτή τη φορά τα πεντάδυμα, δήλωσε πως "μου πήρε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε. Αλλά τώρα το έχω συνειδητοποιήσει και είμαι ενθουσιασμένη".

Η Κίβερς και η Νόλαν, ζευγάρι τα δύο τελευταία χρόνια, βρήκαν τον βιολογικό πατέρα μέσω μίας ιστοσελίδας, στις ΗΠΑ.

Ο βιολογικός πατέρας υπέγραψε ότι δεν θα δει ποτέ τα παιδιά, ενώ παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος.
 


http://cosmo.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών..

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών εξαρθρώθηκε την Τρίτη (5/10) στη Βουλγαρία ενώ μέχρι στιγμής τρία άτομα έχουν συλληφθεί και άλλα δύο αναζητούνται.

Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση έξι νεαρών εγκύων και για πώληση των βρεφών στην Ελλάδα. Εγκέφαλοι του κυκλώματος θεωρείται ένα ζευγάρι από την βουλγαρική πόλη Σλίβεν.

Το ανδρόγυνο έβρισκε νεαρές εγκυμονούσες και τις έφερνε στην Ελλάδα για να γεννήσουν ενώ στη συνέχεια έδιναν τα βρέφη παράνομα για υιοθεσία σε άτεκνα ζευγάρια αντί το ποσού των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μητέρες εισέπρατταν 250 ευρώ από το συνολικό ποσό.

Εκτός από τους εγκέφαλους του κυκλώματος συνελήφθη μια συνεργός τους και αναζητούνται με ευρωπαϊκό ένταλμα δύο ακόμα μέλη.


http://cosmo.gr/

Πέταξαν ντομάτες σε πολιτικούς !!!

Ν
έες διαδηλώσεις οργής για την οικονομική κατάσταση της Ισλανδίας αναµένονται σήµερα πέριξ του «Αλθινγκι», του ισλανδικού Κοινοβουλίου, µε αφορµή προγραµµατισµένη οµιλία της πρωθυπουργού Γιοχάνα Σιγκουρντατοτίρ.

  Την Παρασκευή, ηµέρα της επίσηµης έναρξης των εργασιών της Βουλής, έως και 2.000 διαδηλωτές πέταξαν αυγά και ντοµάτες στους πολιτικούς που προσέρχονταν στο κτίριο - ένα αυγό, µάλιστα, κατέληξε στην κόµη της πρωθυπουργού - υποχρεώνοντάς τους να µπουν, τελικά, από την πίσω πόρτα. 

Εχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που το τραπεζικό σύστηµα της Ισλανδίας κατέρρευσε, συµπαρασύροντας την οικονοµία της χώρας.
Η Ισλανδία βρίσκεται σήµερα υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, από όπου και λαµβάνει βοήθεια. 

Η λαϊκή οργή, επισηµαίνει στην «Guardian» ο συγγραφέας Χαλγκρίµουρ Χέλγκασον, έχει φουντώσει εκ νέου, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους. 

Το Κοινοβούλιο αποφάσισε να παραπέµψει σε ειδικό δικαστήριο, µε την κατηγορία της «αµέλειας» στην άσκηση των καθηκόντων του, επειδή δηλαδή δεν απέτρεψε την κρίση, µόνο έναν άνθρωπο: τον πρώην πρωθυπουργό Γκέιρ Χάαρντε. 

http://dete.gr

Μαθητές στα Γιάννινα επιχείρησαν χθες το βράδυ να θέσουν υπό κατάληψη δύο Λύκεια!!

Η φθινοπωρινή μόδα των καταλήψεων δε θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της και στα Γιάννινα, αφού όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, στις τάξεις των μαθητών στην πόλη τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα, η οποία είναι σίγουρο, πως δεν θα αργήσει να πάρει τη μορφή επιδημίας και να θέσει πολλά σχολεία υπό κατάληψη. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες εκπαιδευτικών που εργάζονται σε συγκεκριμένα Λύκεια της πόλης, χθες το βράδυ επιχειρήθηκε από ολιγομελείς ομάδες μαθητών να τα καταλάβουν και να κάνουν την αρχή των καταλήψεων για φέτος. 

Τι κάνουν οι ίδιοι αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά προκειμένου να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο; Απολύτως τίποτε, αφού δείχνουν να μην τους αγγίζει η ανάγκη να συζητηθούν ενδοσχολικά τα... "προβλήματα" που ωθούν τους μαθητές στην κατάληψη.

Βλέπετε για κάποιους είναι προτιμότερη η λούφα και το αραλίκι παρά η κιμωλία. Και του... χρόνου! 

http://epirusgate.blogspot.com

Shopping therapy του ΥΠ.ΕΞ. στη Νέα Υόρκη..!!

Τελικά αυτήν την ελληνική διπλωματία, ιδιαιτέρως την ηγεσία της, κάποιος την έχει καταραστεί. Ο μόλις ολίγων εβδομάδων υπουργός Εξωτερικών έκανε το θαύμα του και μας έκανε διεθνώς ρεζίλι. Αδιάψευστο ντοκουμέντο το δημοσίευμα της New York Post.

Ο κ. Δρούτσας, όστις παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και πέραν των διπλωματικών υποχρεώσεών του και, όπως δημοσιεύθηκε, επισκέφθηκε και το Λος Άντζελες, εντοπίστηκε να προβαίνει σε μαζικό shopping, αρκετά χιλιόμετρα έξω από το Μανχάταν με συνοδεία μαύρων SUV, μυστικών αστυνομικών με καμπαρντίνα και οχημάτων της NYPD. Οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι είναι έξαλλοι για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, προκειμένου ένας πολιτικός από την Ελλάδα να κάνει τα ψώνια του. Για μανιώδη υπερκαταναλωτισμό τον κατηγορεί η αμερικανική εφημερίδα και ως shopaholic τον χαρακτηρίζει η αρθρογράφος. Πέραν τούτου, ουδέν. Στην Ελλάδα διατηρούν χαμηλό προφίλ, αλλά στο εξωτερικό η ταπεινότητα πάει «περίπατο». Ο κ. Δρούτσας διαθέτει, μεν, βιενέζικες ρίζες, αλλά βαλκανικού τύπου συμπεριφορά. Το να γίνεται, ωστόσο, αντικείμενο χλεύης αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Απολαύστε το ρεπορτάζ:


«The silliest international incident I gleaned involved a road trip to Woodbury Common Premium Outlets upstate. A witness told me he saw "caravans of three and four cars" carrying UN types roll up to the discount designer stores. And at least one NYPD cruiser. "Upon arrival, all types of security spilled out of the cars, and off the groups went to spend, spend, spend," huffed the tipster. .. "I am thrilled foreign visitors are contributing to our economy, but my tax dollar should not be used to subsidize their shopping. New York City derived no economic benefit from this trip, and it is not even remotely related to UN activities. I cannot imagine that the savings on the Chanel, Chloe and YSL purchases -- I saw the bags in the back of the various Escalades and sedans dropping [people] off near the Ugg store and then congregating behind Pink -- approximated the cost to the public for this shopping spree."... NYPD spokesman Paul Browne confirmed that two plainclothes detectives in a marked cruiser went on the junket, guarding a dignitary. A source told me the shopaholic diplomat was Greek Foreign Minister Dimitrios Droutsas. Who knew Greeks refuse to pay retail?...»
To ρεπορτάζ

«Το πιο ανόητο διεθνές περιστατικό που αλίευσα, αφορούσε ένα ταξίδι στο Woodbury Common Premium Outlets, στα βόρεια της πολιτείας. Ένας μάρτυρας μου είπε ότι είδε «καραβάνια τριών και τεσσάρων αυτοκινήτων», που έφεραν διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών, να καταφτάνουν στα καταστήματα που εμπορεύονται, με έκπτωση, ρούχα γνωστών σχεδιαστών και, τουλάχιστον, ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD). «Με την άφιξή τους, άνθρωποι κάθε τύπου ασφάλειας πετάχτηκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν ομαδικά να ξοδεύουν, να ξοδεύουν, να ξοδεύουν», μου είπε ο πληροφοριοδότης… «είμαι ενθουσιασμένος που ξένοι επισκέπτες συνεισφέρουν στην οικονομία μας, αλλά τα δολάρια από τους δικούς μου φόρους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να επιδοτούν τα δικά τους ψώνια. Η πόλη της Νέας Υόρκης δεν αποκόμισε κανένα οικονομικό όφελος από αυτό το ταξίδι, (το οποίο) δεν είναι κατά κανένα τρόπο σχετικό με δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι εκπτώσεις σε αγορές από τη Chanel, την Chloe και τον YSL -είδα τις σακούλες στο πίσω μέρος των διαφόρων Escalades και σεντάν που άφηναν άτομα κοντά στο κατάστημα Ugg και μετά συνωστίζονταν στο Pink- έφταναν περίπου το κόστος που βάρυνε τους πολίτες για αυτό αγοραστικό ξεφάντωμα»… Ο εκπρόσωπος του NYPD, Paul Browne, επιβεβαίωσε ότι δύο ντετέκτιβ με πολιτικά σε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας πήγαν στο «γλέντι», προστατεύοντας κάποιον αξιωματούχο. Μια πηγή μου είπε ότι ο «εθισμένος» στα ψώνια διπλωμάτης ήταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Ποιος να φανταζόταν ότι οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν σε τιμές λιανικής;…»


http://www.zougla.gr/ 

Έβγαλε τον εαυτό του σε πλειστηριασμό..!!!

Τον εαυτό του έβγαλε στο σφυρί ένας 36χρονος άνεργος από τη Βρετανία. Ο Τρισταμ Ροσιν, γραφίστας στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών,  προσπαθεί εδώ και δυο μήνες να βρει μια δουλειά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο με τα οικονομικά του και έτσι πήρε την απόφαση να θέσει τον εαυτό του προς πώληση σε πλειστηριασμό στο διαδίκτυο. Παρουσιάστηκε διατεθειμένος να δουλέψει ως γραφίστας 40 ώρες την εβδομάδα για ένα ολόκληρο χρόνο,  για λογαριασμό οιουδήποτε κάνει τη υψηλότερη προσφορά, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο χρηματικό της ύψος.

Η μεγαλύτερη προσφορά δεν ξεπέρασε τις 3.100 στερλίνες,  καθώς οι υπεύθυνοι του e-bay απέσυραν την αγγελία,  αφού όπως είπαν αντίκεινται στους κανόνες λειτουργίας της υπηρεσίας. 

http://www.star.gr

Πατέρας βίαζε την κόρη του και τις φίλες της...

Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Ηρακλείου, καθώς ένας 40χρονος πατέρας κατηγορείται ότι βίαζε την κόρη του αλλά και τις τρεις φίλες της!


Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγος του 40χρονου πήγε στην αστυνομία ώστε να καταγγείλει τον άνδραςτης. Η 41χρονη γυναίκα, είπε στους αστυνομικούς πως έμαθε αυτά που συνέβαιναν στο σπίτι της από την ίδια της την κόρη. Η 18χρονη κοπέλα, με το που ενηλικιώθηκε εκμυστηρεύτηκεστη μητέρα της τον εφιάλτη που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του πατέρα της.


Μάλιστα, το 18χρονο κορίτσι αποκάλυψε ότι ο πατέρας της βίαζε και εκείνη αλλά και τις φίλες της από τα έντεκα τους χρόνια. Τα τρία κορίτσια αποκάλυψαν στις φρικιαστικές καταθέσεις τους ότι δεν μιλούσαν όλα αυτά τα χρόνια γιατί ο 40χρονος τις απειλούσε και τις τρομοκρατούσε.


Ο 40χρονος συνελήφθη αμέσως από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ηρακλείου και αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού. Παραδέχτηκεόμως ότι η παρουσία των κοριτσιών στο σπίτι τον σκανδάλιζε ερωτικά και το μόνο που έκανε κάθε φορά που τις έβλεπε είναι να βάζει μια πορνό ταινία στην τηλεόραση και να τους λέει μια καλή κουβέντα για τα κάλλη τους.


Η υπόθεση εξετάζεται και ο 40χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απειλής και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

http://www.star.gr/

Η «καριέρα» της 24χρονης έληξε άδοξα..!!!

Στις τσάντες των πελατών διαφόρων καταστημάτων είχε αδυναμία μια 24χρονη κοπέλα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Όταν, λοιπόν, εντόπιζε το υποψήφιο θύμα, φρόντιζε να αρπάζει την τσάντα, χωρίς να γίνει αντιληπτή, και στη συνέχεια να φεύγει σαν κυρία!


Η δράση της έληξε το βράδυ της Δευτέρας, όταν την αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια καταστήματος.


Όπως αποδείχθηκε, η 24χρονη είχε κλέψει άλλες τρεις τσάντες από άλλα καταστήματα.


Στην κατοχή της βρέθηκαν, επίσης, 12 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα ηρωίνης και διάφορα κλοπιμαία.


Μετά τη σύλληψή της οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Πηγή: epiruschannel.gr
http://www.zougla.gr/

Όταν η εφεύρεση σου σε προδίδει..!!

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο άνθρωπος που έβγαζε στην αγορά τα λεγόμενα segways (τα έχετε δει κυρίως σε εκφορτωτικές εταιρείες και εργοστάσια) σκοτώθηκε οδηγώντας ένα από αυτά. 

  Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Discovery Channel (και τώρα το cosmo.gr) “θυμήθηκε” μερικούς από αυτούς τους εφευρέτες που οι ανακαλύψεις τους έπαιξαν άσχημα παιχνίδια... 

Χάρι Χουντίνι (1874 – 1926)

Ο διάσημος μάγος σκοτώθηκε από ενα “μαγικό” που του ζήτησαν να κάνει δύο φοιτητές. Τα δύο παιδιά του ζήτησαν να τους δείξει το “μαγικό” όπου μπορούσε να απορροφήσει πολλαπλά χτυπήματα στο πάνω μέρος του σώματος του χωρίς να τραυματιστεί.

Αν και είχε μόλις τελειώσει την παράσταση του και το σώμα του ήταν καταπονημένο, ο Χουντινι δέχτηκε και η φλεγμονή που είχε ήδη ξεκινήσει τη σκωληκοειδίτιδα του έγινε χειρότερα.

Ο Χουντίνι τελικά πέθανε την επόμενη μέρα από περιτονίτιδα.

Μαρί Κιουρί (1867 – 1934)

Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Νόμπελ δυστυχώς πέθανε από έκθεση στη ραδιενέργεια.

Η Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο και το πολώνιο, δύο στοιχεία που έχουν υψηλή ραδιενέργεια.

Αν και η Κιουρί χρησιμοποιούσε το αέριο του ραδίου για να γιατρέψει τραυματισμένους στρατιώτες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, η μόνιμη έκθεση σε αυτό τελικά την οδήγησε στο θάνατο .

Με τον καιρό, σταδιακά η υγεία της χειροτέρευε, ώσπου πέθανε στην ηλικία των 66 χρόνων.

Τότε , το 1934, ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η απλαστική αναιμία, μια ασθείνεια όπου  ο μυελός των οστών πάυει να παράγει κύτταρα του αίματος.
Τόμας Άντριους (1873 – 1912)

Ο Ιρλανδός Τόμας Άντριους ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του Τιτανικού.

Ε, δε χρειάζεται να πούμε από τι πέθανε...
Οράτιος Λόσον Χάνλεϊ (1823 -1863)

Ο Χάνλεϊ ήταν δικηγόρος και νομοθέτης αλλά και μηχανικός στον Ναυτικές Δυνάμεις. Θεωρείται ο εφευρέτης του υποβρυχίου, το οποίο και παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου.

Στο πρώτο ταξίδι του, το υποβρύχιο σκότωσε πέντε από τους εννέα ναύτες που το επάνδρωσαν.

Στη δεύτερη προσπάθεια, μπήκε μέσα και ο Χάνλει έτοιμος για μάχη. Αυτή τη φορά, σκοτώθηκαν όλοι.

Μαζί και ο Χάνλεϊ..

Αλεξάντερ Μπογκτάνοφ (1873 – 1928)

Ως όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα. Όμως είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει και ακόμα βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μείνουν ζωντανοί.

Ο Μπογκτάνοφ είναι ο άνθρωπος σκέφτηκε και εφάρμοσε πρώτος τις μεταγγίσεις αίματος.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μπογκτάνοφ, ο ρώσος φυσικός ξεκίνησε τα πειράματα του προκειμένου να δημιουργήσει την “πηγή της νεότητας”.

Έκανε στον εαυτό του 11 μεταγγίσεις.

Η 12η ήταν η μοιραία.

Οι θεωρίες που κυκλοφορούν, γιατί η αιτία θανάτου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, περιλαμβάνουν μετάγγιση με αίμα ασθενούς που είχε μεταδοτική ασθένεια, ή μετάγγιση με ασύμβατο τύπο αίματος ή ακόμα και αυτοκτονία. 


http://cosmo.gr

«Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές για χρηματοδότηση, θα πτωχεύσει»..!!

Αυτό εκτιμά η Business Monitor Ιnternational

Στην έκθεσή της για την Ελλάδα, μήκους 24 σελίδων, η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης επιχειρηματικού κινδύνου Business Monitor Ιnternational υποστηρίζει πως ακόμα και εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να μειώσει τοε έλλειμμα σύμφωνα με τον στόχο του 2014, η πιθανότητα χρεοκοπίας και αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους παραμένει ισχυρή.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης του ΔΝΤ εκτιμά πως το δημοσιονομικό έλλειμα της Ελλάδας θα μειωθεί κάτω του 3% μέχρι το 2014, με συγκεκριμένο στόχο το 2,6%. Η B.M.Ι εκτιμά πως είναι πιθανότερο να βρεθεί κάτω του 3% το 2015. Ωστόσο, η πιθανότητα η ελληνική κυβέρνηση να ξεφύγει από τους δημοσιονομικούς της στόχους είναι μεγάλη. Παράλληλα, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και μεταφορών, καθώς και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελούν μεγάλο στοίχημα για το μέλλον.


Την ίδια ώρα, τα κεφάλαια στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι δάνεια που θα πρέπει να αποπληρωθούν. Εάν η Ελλάδα βγει όμως, κάποια στιγμή σημαντικά εκτός στόχου του προγράμματος του ΔΝΤ, αυτό θα σημαίνει και την διακοπή του προγράμματος οικονομικής στήριξης. Ακόμη όμως κι αν πετύχει η κυβέρνηση τον στόχο του ελλείμματος για το 2014, η πραγματική απειλή στην οικονομική σταθερότητα της χώρας, θα είναι το υπέρογκο δημόσιο χρέος.


Το βάρος του χρέους της Ελλάδας μπορεί να «ελαφρύνει» μόνο εάν η χώρα επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια, της ισχυρές δημοσιονομικές ισορροπίες και την εύρωστη προοπτική της ανάπτυξης.


Αυτό τονίζει η Business Monitor δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να το πετύχει με τίποτα κι έτσι η πτώχευση και η αναδιάρθρωση του χρέους της θα είναι αναπόφευκτα γεγονότα.


http://www.newsbeast.gr 

Στον ανακριτή οι 6 του Επαναστατικού Αγώνα

Σε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των ανακριτών καλούνται οι έξι προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι εφέτες ειδικοί ανακριτές της υπόθεσης, Κ. Μπαλτάς και Δ. Μόκκας, απέστειλαν προς τους έξι κατηγορούμενους κλήσεις σε συμπληρωματικές απολογίες για την Τετάρτη (6/10) και την Πέμπτη (7/10).
Συγκεκριμένα, οι κλήσεις σε απολογία αφορούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που απαγγέλθηκαν εναντίον των έξι μετά τις απολογίες τους και σχετίζονται με όπλα που εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές σε χώρους τους οποίους φέρονται να χρησιμοποιούσαν μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».
Μεταξύ των έξι είναι και η σύντροφος του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου, που κρατείται στην φυλακή με το μόλις λίγων μηνών μωρό της. 


 http://cosmo.gr

Βρέθηκαν 2 οπλοστάσια στην Κέρκυρα

Σ
τοχευμένες εφόδους στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δυο οπλοστάσια του νησιού. 

Οπως γράφει το crimesonair, ντόπιος 57 ετών συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλων, εκρηκτικών μηχανισμών και βεγγαλικών. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα σε αποθήκη στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας ιδιοκτησίας του, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 1 πολεμικό τυφέκιο μάρκας kalasnikof τύπου ΑΚ-47

· 10 κυνηγετικά όπλα διαφόρων διαμετρημάτων και προέλευσης
· 2 πιστόλια μάρκας ZIG SAUER
· 1 περίστροφο
· 9 κάννες διαφόρων διαμετρημάτων (λειόκαννες και ραβδωτές)
· 15 ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων
· 10 μαχαίρια
· 47 γεμιστήρες διαφόρων πολεμικών όπλων και διαμετρημάτων
· 16 κοινοί πυροκροτητές
· 1,044 Kgr T.N.T.
· 318 gr πυρίτιδα
· 1,90 μ κομμάτι ακαριαίου και 2,60μ βραδύκαυστου φυτιλίου
· 5 χειροβομβίδες (οι οποίες εξ αυτών -3- αμυντικές, -1- επιθετική χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό και -1- εκπαιδευτική)
· 1 οπλοβομβίδα
· 4 φωτοβολίδες διαφόρων τύπων
· 3 βλήματα κανονιού, διαφόρων μεγεθών
· 1174 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (πολεμικών τυφεκίων και ατομικών όπλων)
Η δεύτερη σύλληψη έγινε στο Καβαλούρι της Κέρκυρας, πάλι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ με δράστη άνδρα 39 ετών, που κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνες στην οικία του και σε ξυλουργείο στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 1 δίκαννο με άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου η οποία είχε λήξει

· 2382 γρ. μαύρη πυρίτιδα
· 91 κυνηγετικά φυσίγγια
· 4 βολίδες διαφόρων τύπου πυροβόλων όπλων
· 188 τάπες γομώσεως
· 3 βλήματα-μπάλες από κανόνι παλαιού τύπου
· 208 βόλια εμπροσθογεμούς κυνηγετικού όπλου
· 1 σπαθί
· 1 διαβρωμένη κάννη λειόκαννου κυνηγετικού όπλου 

http://dete.gr

Ερευνα: "Μόνο τα χρειώδη" αγοράζουν οι καταναλωτές ..

Λόγω «υπαρκτού οικονομικού προβλήματος» βάζουν μαχαίρι στα έξοδά τους σχεδόν έξι στους δέκα καταναλωτές, που δήλωσαν ότι κάνουν περικοπές στις καταναλωτικές τους δαπάνες (ποσοστό 59%, έναντι 49% το 2008), στο πλαίσιο επίκαιρης έρευνας της εταιρίας «Focus-Bari».

Για το υπόλοιπο 41%, το οικονομικό πρόβλημα μπορεί να μην είναι ακόμη πιεστικό, αλλά οι περικοπές γίνονται για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της «Focus Bari» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 900 νοικοκυρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Private-Label, που διοργάνωσε η Helexpo, στην Αθήνα.


Την ίδια στιγμή, πάνω από τους μισούς καταναλωτές (ποσοστό 56%) δηλώνουν πως αγοράζουν πλέον μόνο τα χρειώδη.


Αναλυτικότερα, στα τρόφιμα-ποτά, οι περικοπές έφτασαν στο 34% το καλοκαίρι του 2010, έναντι 21% το 2008, ενώ στα προϊόντα σούπερ μάρκετ το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 32%, σε σχέση με 25% πριν δύο χρόνια, όταν είχε γίνει από την εταιρία η τελευταία αντίστοιχη έρευνα.


Πάντως, οι καταναλωτές φαίνεται ότι κάνουν πλέον πιο συνειδητές αγοραστικές επιλογές, καθώς σε ποσοστό 75% απαντούν πως προσέχουν πολύ περισσότερο τις τιμές σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν. Μάλιστα το 77% δηλώνει πως ευχαρίστως θα επέλεγε ανάμεσα σε διάφορες μάρκες, προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους-οφέλους.


Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label) αποκτούν ενισχυμένη αναγνωρισιμότητα σε αυτό το σκηνικό, καθώς -λόγω των δελεαστικών τιμών τους- το καταναλωτικό κοινό, σε ποσοστό 58%, τα αναγνωρίζει σήμερα σε πολύ περισσότερες κατηγορίες, σε σχέση με παλαιότερα.


Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της εταιρίας Nielsen σε 55 χώρες (στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν από ομιλητές στην ίδια ημερίδα), τα υψηλότερα ποσοστά δυνητικών αγορών private-label από καταναλωτές καταγράφονται στις χώρες Κολομβία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, με ποσοστά 80%, 79%, 74% και 70% αντίστοιχα.


http://www.nooz.gr/ 

Επιασαν τους ληστές που χτύπησαν γυναίκα με λοστό

Ο
ι δύο δράστες είχαν στείλει την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο... 
 
Η ληστεία έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο χώρο στάθμευσης του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου. 


Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των δραστών ένα 24ωρο αργότερα. Εντόπισε και συνέλλαβε έναν 22χρονο και έναν 23χρονο, που στο αστυνομικό τμήμα ομολόγησαν ότι χτύπησαν τη γυναίκα για να τη ληστέψουν. 

Πλέον και οι δύο θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης... 

http://dete.gr/

Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τη συμμετοχή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, του εισαγγελέα, αρμόδιου για θέματα εγκληματικότητας κ. Καραφλού, του συνηγόρου του Πολίτη, εκπροσώπων του δήμου και Κίνησης Πολιτών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση στην Αθήνα και κυρίως μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως και η διαχείριση των αλλοδαπών που συλλαμβάνονται αλλά στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι

Επίσης συζητήθηκε η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής Αστυνομίας και των μικτών συνεργείων Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στο κέντρο αλλά και πέριξ αυτού όπου παρατηρείται μετακίνηση των αλλοδαπών μετά από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό από την Αστυνομία.

Από πλευράς ΓΑΔΑ αναφέρθηκε ότι θα ενισχυθούν τα περιφερειακά τμήματα σε μία εβδομάδα με νέους αστυνομικούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει βελτιωθεί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των αρχών σημαντικά η κατάσταση στο κέντρο αλλά παρατηρείται αύξηση παραβατικότητας σε περιοχές όπως στα Πετράλωνα, η Καλλιθέα, η Κυψέλη, ο Κολωνός, ο Αγιος Παντελεήμονας και το Περιστέρι.


star.gr
madata.gr

Μακάβριο εύρημα στην Κύπρο

Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε σφηνωμένος σε βράχο

Κινητοποίηση των κυπριακών αρχών μετά τον εντοπισμό από τουρίστες ενός ανθρώπινου σκελετού στην ακτή του Κουρίου στη Λεμεσό.

Ο σκελετός ήταν σφηνωμένος σε βράχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκει σε παιδί αρχαίου πολιτισμού, που πιθανότατα είχε ενταφιαστεί στο σημείο όπου βρέθηκε.


Στο σημείο κλήθηκαν μέλη του Τμήματος Αρχαιοτήτων και ανθρωπολόγος, η οποία είναι επίσης μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, οι οποίοι ανέλαβαν να αφαιρέσουν από το βράχο τον ανθρώπινο σκελετό.


Τα οστά θα μεταφερθούν στο εργαστήριο για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.


http://www.newsbeast.gr 

Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος σκέφτεται το υπ. Υγείας..

Μέχρι 3.000 πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σκέφτεται να επιβάλλει το υπουργείο Υγείας σε όσους καπνίζουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην περίπτωση που υπάρχει επιβάτης κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.

Την Τετάρτη (6/10) θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για τον αντικαπνιστικό νόμο με αυστηρότερες διατάξεις. Ύστερα από ελέγχους που έγιναν σε νοσοκομεία διαπιστώθηκε πως ο νόμος εφαρμόζεται ενώ αντίθετη ήταν η κατάσταση σε νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι.

"Δεν κάνουμε πλάκα, την Παρασκευή θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει 1.000 πρόστιμα", είπε στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντ. Δημόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε πως το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά και ότι στο μέλλον θα σκληρύνουν.

Παρά τις δυσκολίες οι  επόπτες Υγείας σε όλη την Ελλάδα τονίζουν πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν με όποιο κόστος. Παράλληλα, μέσα σε τρεις μέρες λειτουργίας το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις ενώ από την αρχή του μέτρου περισσότερες από 118.000 κλήσεις. Οι καταγγελίες αφορούσαν κυρίως καπνιστές σε καφετέριες και σε ιδιωτικές εταιρίες.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκη, οι κλήσεις που “έπεσαν” σε Αθηναίους καπνίζοντες που έκαναν τσιγάρο σε μη επιτρεπόμενο χώρο, ήταν μόλις πέντε.

"Την ανυπακοή ….συνέδραμε ο καλός καιρός που επέτρεψε στους πάντες να μείνουν στα υπαίθρια τραπεζάκια ακόμη και αργά το βράδυ", είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν βιβλία καταγραφής συμβάντων για τις παραβάσεις ενώ όπως δήλωσε ο κ. Παπαδάκης το πρόστιμο στον επαγγελματία θα ξεκινά από 50 ευρώ και θα αυξάνεται όσες φορές “πιάνεται” πως παρανομεί. 


http://cosmo.gr/

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Χτύπησε με τη λαβή του όπλου την ταμία!!

Λ
ηστεία σημειώθηκε στις 8.05 το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Πλατεία Βουδ της Πάτρας. 

Αλλοδαπός με την απειλή όπλου ζήτησε τα χρήματα από την ταμία, ενώ την χτύπησε με το πίσω μέρος του όπλου τραυματίζοντάς την ευτυχώς ελαφρά. 

Ο δράστης διέφυγε πεζός, όμως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει καταμέτρηση των χρημάτων για να διαπιστωθεί πόσα πήρε. 

http://dete.gr/

Κάπνισε χασίς μέσα στη Βουλή!!!

Ένας ακτιβιστής που προασπίζεται το δικαίωμα στη χρήση κάνναβης άναψε ένα τσιγάρο μαριχουάνας, μέσα στο καναδικό κοινοβούλιο, εν μέσω συνεδρίασης και πρόλαβε να το καπνίσει, προτού τον σταματήσουν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κανάλι CTV ο Σάμιουελ Μέλας, ο οποίος βρισκόταν στα θεωρεία του κοινού, ζητά να γίνει πιο ελαστικός ο νόμος περί κατοχής μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς, με βάση τον οποίο περίπου 4000 Καναδοί επιτρέπεται να καπνίζουν κάνναβη.


Βγαίνοντας από το κτήριο του κοινοβουλίου ο Μέλας ζήτησε από την καναδική κυβέρνηση να επιτρέψει την κατανάλωση προϊόντων με βάση την κάνναβη, όπως κρέμες και γλυκά, πάντα για ιατρικούς σκοπούς. «Η σύζυγός μου δεν μπορεί να καπνίσει αυτά τα φάρμακα γιατί πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων. Έτσι, της φτιάχνω βούτυρο και χυμούς» με βασικό συστατικό τη μαριχουάνα, εξήγησε ο ίδιος.


Ο Μέλας δεν συνελήφθη, αφού ο αστυνομικός που τον εντόπισε να καπνίζει μέσα στο κοινοβούλιο του ζήτησε απλώς να σβήσει το τσιγαριλίκι του.


Η χρήση κάνναβης απαγορεύεται στον Καναδά, εκτός από κάποιες μικρές εξαιρέσεις για ιατρικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια έγιναν τρεις απόπειρες να αποποινικοποιηθεί η κατοχή μικρ
ών ποσοτήτων αλλά απέτυχαν όλες, κυρίως επειδή προκηρύσσονταν εκλογές.

zougla.gr
http://www.madata.gr

Τέλος στο παράνομο "κατέβασμα" από το διαδίκτυο.!!

Τα πρώτα μηνύματα που προειδοποιούν όσους «κατεβάζουν» παράνομα αρχεία (μουσική, ταινίες κτλ) από το διαδίκτυο εστάλησαν την Παρασκευή, ένα έτος μετά από την υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου, ο οποίος κάνει τη Γαλλία μία από τις πιο αυστηρές χώρες στο ζήτημα αυτό.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μετά από το πρώτο μήνυμα, ο χρήστης θα λαμβάνει ένα δεύτερο, καθώς και μία προειδοποιητική επιστολή.


Αν ο χρήστης συνεχίζει το παράνομο «κατέβασμα», κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο, αλλά και διακοπή της σύνδεσής του για έως και ένα έτος.


«Προσοχή, η είσοδός σας στο ίντερνετ χρησιμοποιείται για την τέλεση πράξεων που μπορεί να συνιστούν ποινικό αδίκημα», γράφει το μήνυμα, συνοδευόμενο από δύο σελίδες της Ανώτατης Αρχής για την Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ιντερνέτ (Hadopi).


zougla.gr
madata.gr 

Συνελήφθη με γκλομπ και δύο μαχαίρια!!

Σ
ήμερα στη 1 τα ξημερώματα στην οδό Μεγάλου Αλεξανδρου κοντά στα ΤΕΙ Πάτρας, συνελήφθη ένας νεαρός, καθώς είχε στο αυτοκίνητό του ένα μεταλλικό γκλοπ και δυο μαχαίρια, μήκους 18 και 7,5 εκατοστών. 


http://dete.gr/

Πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, δικαστικούς "έπιασε στη φάκα" η ΕΥΠ

Με... «Λερναία Ύδρα» μοιάζει το κύκλωμα των παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων.

Τέσσερις δικαστές, ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός και δύο μεγαλοδικηγόροι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών για την εμπλοκή τους στην απάτη-μαμούθ.Δίπλα στα κορυφαία πρόσωπα από τον χώρο της δικαιοσύνης, «βαριά» πολιτικά ονόματα, δήμαρχοι και υποψήφιοι σε μεγάλους δήμους της χώρας «εμφανίζονται» στην υπόθεση, αφού τα ονόματά τους ανιχνεύονται στα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Όσο ερευνούν τις χιλιάδες σελίδες των απομαγνητοφωνήσεων της ΕΥΠ, αλλά και των στοιχείων που βρέθηκαν στα διάφορα σπίτια που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, οι αρχές οδηγούνται σύμφωνα με το Έθνος, σε... νέα «κεφάλια», χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς η εμπλοκή και η σχέση τους με τη «μαφία των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, πολλά... «γνωστά» ονοματεπώνυμα έχουν καταγραφεί στις συνομιλίες και προκύπτουν από το τεράστιο υλικό που έχει κατασχεθεί. Ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει ακόμη το τεκμηριωμένο «δέσιμο» των στοιχείων που θα αποδεικνύουν άμεση εμπλοκή τους. «Οι διαστάσεις είναι ακόμη άγνωστες και φαίνεται πως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα», λένε εκείνοι που ξέρουν...

Στις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος εμφανίζονται μέλη της σπείρας να αναφέρουν ότι ο άλφα ή ο βήτα επώνυμος μεσολαβεί για υπόθεση του κυκλώματος, «καθαρίζει» για λογαριασμό των μελών της είτε «διευκολύνει» την παράνομη δράση τους.

Οι αρχές ξέρουν πως υπήρξαν τουλάχιστον 150 «εταιρείες -κούτες», όπως αποκαλούνται, ακριβώς επειδή η... υπόστασή τους περιορίζεται σε μία κούτα με έγγραφα με έδρα στην Κύπρο και σε άλλους φορολογικούς «παραδείσους». Την ίδια στιγμή έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί αυτών των εταιρειών, που περιλαμβάνουν ποσά-μαμούθ ύψους 1,5 δισ. ευρώ...

Τις επόμενες ημέρες, πέντε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον τακτικό ανακριτή. Την υπόθεση έχουν αναλάβει ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εφετών Ιωάννη Σακελλάκο, ενώ ενημερώνεται και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

http://www.news21.gr/

Έκρηξη ανεργίας στο 14,5% 2011..

Μαύρες είναι οι προβλέψεις του προσχεδίου προϋπολογισμού (το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομίας) το οποίο αναζητά  πρόσθετα έσοδα 5,3 δισ. ευρώ προκειμένου να σταθεροποιήσει το έλλειμμα στο 7% του ΑΕΠ για το 2011.


Με την ύφεση να προβλέπεται σε 2,6% για το 2011, η ανεργία προβλέπεται να εκτιναχθεί στο 14,5% δημιουργώντας νέα… στρατιά 145.000 ανέργωνπου έρχονται να προστεθούν στους ήδη χιλιάδες ανέργους της οικονομικής κρίσης.


Η ανεργία αρχίζει να «χτυπά» ανησυχητικά δυσθεώρητα ύψη καθώς από το 9,5% (που ήταν πριν ξεσπάσει η κρίση) έφθασε στο 11,6% φέτος και αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 14,5% το 2011 με τους άνεργους να αγγίζουν ή να ξεπερνούν συνολικά τις 750.000 το 2012.


Η υποχώρηση στα ποσοστά της ανεργίας αναμένεται από το 2013, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, όταν και θα αρχίσουν να αποδίδουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στον εκσυγχρονισμό της αγοράς.


Προϋπολογισμός… απόγνωσης


Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 56,34 δισεκατομμύρια ευρώ (έναντι 52,7 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν μέχρι το τέλος του 2010) με τα έσοδα του 2011 να στηρίζονται περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά στους έμμεσους φόρους από τους οποίους το κράτος προσδοκά έσοδα ύψους 34,76 δισ. ευρώ.


Με επικρατέστερο σενάριο την μετάταξη των προϊόντων που σήμερα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 11% σε νέο συντελεστή 13%, το Υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν επιπλέον 600 εκ. ευρώ από τις αλλαγές που ετοιμάζονται στη φορολογία των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης καυσίμων, καπνικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών.


Περίπου 2 δισ. προσδοκά το Υπουργείο Οικονομικών ότι θα είναι τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και εφαρμογή των τεκμηρίων φορολόγησης ενώ μισό δισ. ευρώ υπολογίζεται να αποφέρει η είσπραξη προστίμων για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.


Παράλληλα, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρεται ρητά ότι το 2011 θα δοθεί βάρος στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις, με έμφαση ιδίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα υψηλά εισοδήματα με την κυβέρνηση να κυνηγά απεγνωσμένα έσοδα για να καλύψει τρύπες!


Αναφορικά με το σκέλος των δαπανών, προβλέπεται έκρηξη της δαπάνης για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους καθώς μόνο για τόκους θα πληρώσουμε 15,8 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 13,209 δισ. ευρώ το 2010. Επίσης προβλέπεται μείωση του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 3,3% ή 300 εκατ. ευρώ.

http://www.star.gr/

«Η ελληνική τραγωδία του… Γιώργη»!!!

Πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα «Hyrriyet» έγινε βιβλίο αμερικανίδας συγγραφέως με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία του Γιώργη» μέσα στο οποίο υποστηρίζεται ότι τα αίτια της ελληνικής κρίσης (ή τραγωδίας όπως αρέσκεται το βιβλίο να την αποκαλεί) οφείλεται στην Οθωμανική κατοχή.


Tο μυθιστόρημα της Pauline Hager που εκτυλίσσεται στον Ταύγετο με ήρωα τον… 11χρονο Γιώργη και την οικογένεια του και το κύριο μήνυμα του βιβλίου είναι ότι η τωρινή οικονομική κατάσταση αλλά και οι σαθρές κοινωνικές δομές του σημερινού κράτους οφείλονται στη Οθωμανική κυριαρχία.


Όπως εξηγεί η αμερικανίδα, οι Τούρκοι Πασάδες φορολογούσαν υπέρ το δέον τους Έλληνες χωρικούς με έναν συνδυασμό εκβιαστικής αισχροκέρδειας και χαλαρότητας.


Αποτέλεσμα; Όπως τονίζει η κα Hager, οι πρακτικές των πασάδων μεταφέρθηκαν ανά τους αιώνες και έτσι «οι ελληνικές οικογένειες σήμερα πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ το χρόνο σε δωροδοκία. Οι χειρούργοι στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν χρήματα για να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται από το κράτος. Οι εφοριακοί “πιέζουν” πολίτες και επιχειρήσεις για λάδωμα ώστε να καταγραφούν σωστά οι φόροι και να μην προκύψουν οικονομικές εκκρεμότητες, και ούτω καθ’ εξής σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των Ελλήνων. Η δωροδοκία είναι ένα κατάλοιπο της Οθωμανικής κυριαρχίας στη σύγχρονη Ελλάδα».


Οι Τούρκοι, φυσικά, σχολιάζουν ειρωνικά το συγκεκριμένο βιβλίο αποδίδοντας την οικονομική κρίση στην κακοδιαχείριση των Ελλήνων…


Τώρα όσον αφορά το όνομα του κεντρικού ήρωα του βιβλίου (ο οποίος εξεγείρεται κατά της άδικης επιβολής φόρων και της οικονομικής αφαίμαξης των Πασάδων) που συμπίπτει με αυτό του πρωθυπουργού, Γεώργιου Παπανδρέου (ο οποίος κύρηξε πόλεμο... στο έλλειμα), ένα έχουμε να πούμε: Τυχαίο; Δε νομίζω!

http://www.star.gr/

Νέες ράγες για ΟΣΕ

Όλα είναι έτοιμα για την εξυγίανση του ΟΣΕ καθώς συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο το μείζον αυτό ζήτημα, υπό την προεδρία μάλιστα του πρωθυπουργού. Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει και την παραχώρηση κομματιού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ιδιώτη. Δεν απέκλεισε τερματισμό γραμμών ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα μέτρα το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ το οποίο συζητήθηκε διεξοδικά στο υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, θα υπάρχει περικοπή δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες ενώ το χρέος του Οργανισμού θα το αναλάβει τελικά το κράτος.
Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο υπουργός τόνισε πως ο Οργανισμός δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, δηλαδή με συσσωρευμένα χρέη πάνω από 10 δις. ευρώ και γνωστοποίησε ότι συγκεκριμένες ζημιογόνες γραμμές θα κλείσουν, λέγοντας και αυτός πως θα γίνουν μετατάξεις.
Στόχος είναι, είπε, να πάμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται στην αναδιάρθρωση.
Η πρώτη αντίδραση πάντως ήδη υπήρξε με την επίθεση στην κυβέρνηση από το Συνασπισμό, κατηγορώντας την ότι επιλέγει "τη γνωστή ''συνταγή'' της απαξίωσης, της διάλυσης, της συκοφάντησης των εργαζομένων και στο τέλος της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού".
Και συνεχίζει ο ΣΥΝ:
"Με πρόσχημα τα μεγάλα ελλείμματα, που έχουν δημιουργηθεί μέσα από τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και της εγκατάλειψης των σιδηροδρόμων, επιχειρείται ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του δημοσίου.
Τα σχέδια εκποίησης-διάλυσης του Οργανισμού πρέπει να αποτραπούν και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους να περιφρουρηθεί το μέλλον του ΟΣΕ ως δημόσιας επιχείρησης, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να συνταχθεί ένα αναπτυξιακό επιχειρησιακό σχέδιο με νέες επενδύσεις και διεύρυνση δραστηριοτήτων, σε μια διαφορετική κατεύθυνση με κοινωνικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια".

http://news247.gr/

Επικίνδυνη η Ευρώπη..!!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε 30 χώρες της Ευρώπης

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προειδοποίησε τους Αυστραλούς ταξιδιώτες για πιθανές επιθέσεις που ενδέχεται να σημειωθούν σε 30 χώρες της Ευρώπης, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το επίπεδο συναγερμού.
Το υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε τις οδηγίες του για 30 ευρωπαϊκές χώρες υπογραμμίζοντας ότι πολλές άλλες χώρες έχουν ενημερώσει τους πολίτες τους για μια πιθανή απειλή στα δημόσια μέσα μεταφοράς ή σε τουριστικά σημεία.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι παρόμοιες οδηγίες έχουν εκδώσει οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Βρετανία.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, πολυτελή ξενοδοχεία, λιμάνια αεροδρόμια, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και ο Κεντρικός Σταθμός του Βερολίνου περιλαμβάνονται στον κατάλογο των πιθανών στόχων που έχουν καταρτίσει

http://news247.gr

Ζητούν περισσότερα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους

Με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζήτησε να ενταχθούν και τα ζευγάρια ομοφύλων στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.
 
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται ότι το 2008, από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, η Επιτροπή είχε ζητήσει «την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ) και την κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους με βάση υπερ-νομοθετικούς κανόνες που επιβάλλουν την εξάλειψη των στερεότυπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων» και είχε ταχθεί υπέρ της νομικής κατοχύρωσης της ομόφυλης συμβίωσης.

Ακόμη, αναφέρει η ΕΕΔΑ ότι ήδη από το 2004 με την απόφασή της «Διακρίσεις σε βάρος σεξουαλικών μειονοτήτων στην Ελλάδα και η επέκταση του πολιτικού γάμου σε ζευγάρια του ίδιου φύλου» είχε τονίσει την ανάγκη νομικής αναγνώρισης της ομόφυλης συμβίωσης «βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και απαγορεύουν τις διακρίσεις ως προς την πλήρη απόλαυση όλων των δικαιωμάτων, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών».


Και καταλήγει η επιστολή: «Με αφορμή δηλώσεις σας αναφορικά με τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία θα καταθέσει προτάσεις σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου αλλά και δεδομένης παλαιότερης σχετικής πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, την οποία και εσείς προσωπικά είχατε συνυπογράψει, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην κατάρτιση σχεδίου νόμου που θα κατοχυρώνει νομικά την ομόφυλη συμβίωση». 


http://www.zougla.gr 

Επεισοδιακή δίκη..!!!

Διακόπηκε η δίκη του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, καθώς οι δικηγόροι του, κατηγόρησαν τον δικαστή για μεροληψία. Ο Βίντερς κατηγορείται για εξώθηση σε φυλετικό μίσος και υποκίνηση βίας εναντίον των μουσουλμάνων

Η δίκη του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς για εξώθηση σε φυλετικό μίσος διακόπηκε σήμερα αφού οι συνήγοροι του κατηγόρησαν το δικαστή ότι είναι προκατειλημμένος εναντίον του.
Μια ειδική σύσκεψη πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα για να εξεταστεί αν ο ισχυρισμός της υπεράσπισης αληθεύει. Η σύσκεψη πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα, αλλά δεν είναι σαφές αν θα ληφθεί απόφαση την ίδια ημέρα.

Αν το δικαστήριο αποφανθεί, στις 4 Νοεμβρίου, ότι ο Γκέερτ Βίλντερς είναι ένοχος τότε ο Ολλανδός Βουλευτής αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής κάθειρξης ενός έτους ή την επιβολή προστίμου ύψους έως και 7,600 ευρώ.

Ο Βίλντερς κατηγορείται για υποκίνηση βίας και μίσους εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά και για προσβολή του Κορανίου και του Ισλάμ καθώς τα χαρακτήρισε φασιστικά, παρομοιάζοντας το Κοράνι με το βιβλίο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ.

"Μαζί με εμένα διώκεται η ελευθερία έκφρασης πολλών Ολλανδών", δήλωσε κατά το άνοιγμα της δίκης του ο Ολλανδός βουλευτής και αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος PVV. "Είπα την άποψή μου στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να το κάνω", δήλωσε ο Γκέερτ Βίλντερς, συμπληρώνοντας ότι "η Δημοκρατία χρειάζεται μία ανοικτή και ελεύθερη συζήτηση, ειδικά στα ευαίσθητα θέματα".

Το κόμμα του Βίλντερς ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου και διαθέτει πλέον δύναμη 24 βουλευτών στο 150μελές ολλανδικό κοινοβούλιο και συμμετέχει στον κυβερνητικό σχηματισμό μειοψηφίας μεταξύ των φιλελεύθερων και χριστιανοδημοκρατών.


 http://news247.gr

Καταγγελία για βιαιοπραγία γιατρού σε βάρος νοσηλεύτριας!!!

Σ
ε καταγγελία για περιστατικό βιαιοπραγίας ιατρού κατά νοσηλεύτριας προχώρησε ο σύλλογος νοσηλευτών/τριων νομού Αχαΐας.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, το περιστατικό συνέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών χωρίς καμία αιτία. 

«Ο ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας καταδικάζει τέτοιες επαίσχυντες πράξεις και δηλώνει πως θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τα άτομα που θίγονται», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

http://dete.gr/

Έλεος δηλαδή κινδυνεύει να κλείσει μία εβδομάδα στην Αθήνα!!!!!!

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά… Ο Γιώργος Παπανδρέου κινδυνεύει να κλείσει μία εβδομάδα στην Αθήνα και έτσι, αύριο, θα πάει στο Βελιγράδι. Εκεί, θα μιλήσει στην Ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Σερβίας.
 
============

Σχόλιο:  Ξέρω πως νιώθει μια εβδομάδα στην  Αθήνα.!

Πόλεμος στο έγκλημα..!!

Η εγκληματικότητα έχει "χτυπήσει κόκκινο" σε περιοχές της πρωτεύουσας.
Μαζί με τους ημεδαπούς δράστες, οι αλλοδαποί, έχουν βασικό ρόλο στην παρανομία. 

Η κατάσταση στον Κολωνό, την Κυψέλη ή τον Άγιο Παντελεήμονα έχει αναγκάσει την ΕΛ ΑΣ να κινηθεί άμεσα προς εξεύρεση λύσης. Σήμερα έγινε ξεχωριστή σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Αύξηση των δυνάμεων στο κέντρο και ενίσχυση των τμηματων φαίνεται να είναι μερικά μόνο από τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν στην ειδική σύσκεψη με την παρουσία όλων σχεδόν των φορέων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν αξιωματικοί της ΕΛ ΑΣ ο αρμόδιος για θέματα εγκληματικότητας εισαγγελέας, ο συνήγορος του Πολίτη, εκπρόσωπος του δήμου και η Κίνηση Πολιτών.
Συζητήθηκε ευρέως η κατάσταση στην Αθήνα και κυρίως σε συγκεκριμένες γειτονιές οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Ξεχωριστό ζήτημα αποτέλεσε και η διαχείριση αλλοδαπών ειδικά εκείνοι οι οποίοι συλλαμβάνονται αλλά στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Επίσης συζητήθηκε η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής Αστυνομίας και των μικτών συνεργείων Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στο κέντρο αλλά και όπου παρατηρείται μετακίνηση των αλλοδαπών μετά από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό από την Αστυνομία.
Από πλευράς ΓΑΔΑ αναφέρθηκε ότι θα ενισχυθούν τα περιφερειακά τμήματα σε μία εβδομάδα με νέους αστυνομικούς ενώ φαίνεται να έχει βελτιωθεί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των αρχών σημαντικά η κατάσταση στο κέντρο αν και παρατηρείται αύξηση παραβατικότητας σε περιοχές όπως στα Πετράλωνα, η Καλλιθέα, η Κυψέλη, ο Κολωνός, ο Άγιος Παντελεήμονας και το Περιστέρι.

 http://news247.gr

η γίνεται τελικά αληθές. Απο το μίσος στο χάος..!!!

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, όπου συζητήθηκαν η περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και η επιτάχυνση του έργου της Δικαιοσύνης, το κλίμα ήταν χαλαρό και οι υπουργοί άνετοι και ευδιάθετοι. 

Οπως χαρακτηριστικά μετέφερε έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, «έμοιαζε με συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου του Λουξεμβούργου».
Κάποια στιγμή μάλιστα επιφανή μέλη του παρασύρθηκαν και άρχισαν να συζητούν για τη φιλοσοφία του δικαίου. Πιθανώς η περιγραφόμενη χαλαρότης να ήταν συγκυριακή
και αποτέλεσμα του κύματος αισιοδοξίας
που μετέφερε από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, μια πιο συστηματική προσέγγιση των αντιλήψεων που τείνουν να επικρατήσουν στην ελληνική κοινωνία θα πάγωνε κάθε διάθεση χαλάρωσης στην κυβερνητική ηγετική ομάδα.

Τα μηνύματα που στέλνουν οι δημοσκόποι, οι οποίοι τούτο τον καιρό, εν όψει των περιφερειακών εκλογών, επιχειρούν να προσεγγίσουν τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, δεν είναι τα καλύτερα. Σημαντικά τμήματα της κοινωνίας εμφανίζονται οργισμένα, αποδίδουν ευθύνες στα κόμματα εξουσίας και τείνουν να κυριαρχηθούν από διάθεση καταδίκης. Το χειρότερο είναι ότι οι δημοσκόποι ανιχνεύουν την ανάπτυξη συνθηκών κοινωνικού μίσους, οι οποίες αν επικρατήσουν θα διαμορφώσουν περιβάλλον τυφλών συγκρούσεων.
Η εμπειρία των Δεκεμβριανών του 2008, αλλά και η ατμόσφαιρα έντονης αμφισβήτησης που εκφράσθηκε με τρόπο άκρως επιθετικό στις αρχές του περασμένου Μαΐου όταν οι δυστυχείς τραπεζοϋπάλληλοι της Μarfin Βank κάηκαν και απειλήθηκε εισβολή διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο, καθιστά τις ανησυχίες βάσιμες. Τελευταία μάλιστα η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και όσα τη συνόδευσαν επιβεβαιώνουν επιθετικές διαθέσεις, ακόμη και από επαγγελματικές ομάδες χωρίς αγωνιστικές περγαμηνές.
Σύμφωνα πάντα λοιπόν με τις τελευταίες έρευνες των διαθέσεων της κοινής γνώμης, εκτιμάται ότι σημαντικά τμήματα του πληθυσμού πιθανώς να κινηθούν αλλοπρόσαλλα στις προσεχείς εκλογές, χωρίς κομματική πυξίδα, παρά μόνο με διάθεση τιμωρίας τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσο οι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνουν ισχνά ποσοστά. Ειδικώς στην Περιφέρεια της Αττικής όπου αναμετριούνται τρεις υποψήφιοι προερχόμενοι από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος οι προβλέψεις είναι επισφαλείς και ο κατακερματισμός φανερός. Οπως βεβαίως και η διάθεση αποχής από τις εκλογές. Γενικώς καταγράφεται διάθεση κατάθεσης ψήφου διαμαρτυρίας και τιμωρίας. Αρκετοί πολίτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσπεράσουν τις θεωρούμενες κομματικές επιλογές, δείχνουν πρόθυμοι να επιλέξουν μοναχικές υποψηφιότητες και δεν είναι απίθανο να δώσουν αποτέλεσμα άκρως προβληματικό, ιδιαιτέρως για την κυβέρνηση. Τυχόν επικράτηση τέτοιων τάσεων θα ενισχύσει την εκδοχή του χάους. Ενα δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα θα θεωρηθεί ότι συνιστά ευθέως αμφισβήτηση του μνημονίου αλλά και των προσπαθειών σταθεροποίησης.
Ετσι πιθανώς να ερμηνευθεί και από τις αγορές, οι οποίες διψούν για κακά νέα από την Ελλάδα και είναι έτοιμες να αποδεχθούν το χειρότερο σενάριο. Στην περίπτωση αυτή η προσέγγιση των διεθνών αγορών θα δυσκολέψει, η εφαρμογή του μνημονίου θα αντιμετωπίσει πολύ περισσότερες αντιδράσεις και σταδιακά όσο θα εντείνεται η καχυποψία για την ελληνική υπόθεση τόσο θα τείνει να επικρατήσει η εκτίμηση μιας τρελής πορείας προς τον γκρεμό και την επιδιωκόμενη από πολλούς αναδιάρθρωση του χρέους.
Με άλλα λόγια, τυχόν επικράτηση ρεύματος αμφισβήτησης στις περιφερειακές εκλογές θα διαμορφώσει περιβάλλον μεγάλης αναταραχής και τυφλών συγκρούσεων, οι οποίες συντηρούμενες στον χρόνο θα επιφέρουν πολιτικό και κοινωνικό χάος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ολόκληρη την προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Αποτελεί λοιπόν κεφαλαιώδες ζήτημα η ταχεία αποκατάσταση της ροής του διεθνούς τραπεζικού χρήματος προς την Ελλάδα. Αντιθέτως, αν διατηρηθούν επί μακρόν οι σημερινές συνθήκες υποχρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις ακόμη και υγιείς θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών κ. Δ. Δασκαλόπουλος έθεσε το θέμα στις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες.

TΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ…

Εμπειροι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονται σχεδόν πεπεισμένοι ότι προσεχώς οι πολιτικές συνθήκες θα δυσκολέψουν.Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να ενταθούν τώρα οι προσπάθειες και οι προπαρασκευαστικές κινήσεις,ώστε να επισπευσθεί η επανασύνδεση της ελληνικής οικονομίας με τις διεθνείς αγορές και να εξασφαλισθεί το ταχύτερο χρηματοδοτική επάρκεια ικανή να ανακουφίσει την οικονομική δραστηριότητα.Ως εκ τούτου δεν είναι άσχετη με τα παραπάνω η ενεργοποίηση του τέως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.Λ. Παπαδήμουκαι νυν πρωθυπουργικού οικονομικού συμβούλου,ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για σειρά κρίσιμων επαφών με μεγάλες διεθνείς τράπεζες και ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους,με σκοπό την προλείανση του εδάφους.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=358154&dt=03/10/2010#ixzz11Iaa00IP
 http://papaioannou.wordpress.com

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Σκοτώθηκε 2χρονο κοριτσάκι στους Πετσάκους Καλαβρύτων...

ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΧ ΕΝΩ 

ΕΠΑΙΖΕ...

Τ
ην τελευταία του πνοή άφησε ένα κοριτσάκι 2 χρόνων ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε στους Πετσάκους Καλαβρύτων. 

Το κοριτσάκι βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του σπιτιού του, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ένας οδηγός το παρέσυρε με το ΙΧ του, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει θανάσιμα. 

Η 2χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της. 

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η αστυνομία. 

http://dete.gr

Είδαν UFO..!!

Αξιωματούχοι αεροδρομίου σε επαρχία της εσωτερική Μογγολίας, ισχυρίζονται ότι είδαν ένα άγνωστο αντικείμενο να παρακολουθεί την προσγείωση αεροπλάνου. Το αεροδρόμιο έκλεισε άμεσα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες φωτογράφισαν το UFO, που λίγο αργότερα εξαφανίστηκε

Οι αρχές της Κίνας αναγκάστηκαν να κλείσουν ένα αεροδρόμιο κοντά σε επαρχία της εσωτερικής Μογγολίας γιατί είδαν UFO.
Έκπληκτοι αξιωματούχοι  ενώ παρακολουθούσαν από το πύργο ελέγχου την προσγείωση ενός αεροπλάνου ισχυρίζονται ότι είδαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο να τους παρακολουθεί.

Ένας οδηγός λεωφορείου, υποστήριξε πως "το ιπτάμενο αντικείμενο ανέπτυξε απότομα υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, σα να ήθελε να ξεφύγει από κάτι". Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι, που ανέφεραν πως αυτό που είδαν έμοιαζε με κομήτη, που φλεγόταν καθώς εισήλθε στην ατμόσφαιρα.

Αν και αρχικά οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, ανακοίνωσαν ότι το UFO ήταν ορατό μόνο στα ραντάρ του αεροδρομίου, σύντομα οι αυτόπτες μάρτυρες τους διέψευσαν. Μάλιστα, ένας από αυτούς κατάφερε και φωτογράφισε το αντικείμενο

Άμεσα  το αεροδρόμιο έκλεισε και τρεις  πτήσεις που από το  Πεκίνο και τη  Σαγκάη, μεταφέρθηκαν  σε άλλα  κοντινά αεροδρόμια.
Η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε 4 ώρες μετά την εξαφάνιση του ιπτάμενου αντικειμένου από τα ραντάρ.

http://news247.gr/

Προσλήψεις 1.107 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις προσλήψεις 1.072 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το έτος 2010-2011.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η πρόσληψη 57 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και 10 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με γνώση τηςγραφής Braille για να καλύψουν τα λειτουργικά κενά σε δομές της Ειδικής Αγωγής.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 5 μέχρι 7 Οκτωβρίου.

Ο σχετικός πίνακας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr


star.gr
madata.gr

Κρυφές δημοσκοπήσεις...

Με ένα «σίγουρο 4-2» ξεκινά η Ιπποκράτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιτελών της, την προεκλογική εκστρατεία για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου στις περιφέρειες.

Τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι πιο δύσκολα στους δήμους, όπου το ισοζύγιο αναμένεται να είναι αρνητικό, εξαιτίας κακών επιλογών σε κρίσιμες κάλπες, όπως αυτές στο Περιστέρι, το Αιγάλεω κ.α. Πάντως, σε ό,τι αφορά πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα ο Γ. Καμίνης δίνει μάχη να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του και να αμφισβητήσει το σαφές προβάδισμα του Ν. Κακλαμάνη. Στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Μπουτάρης υπολείπεται λίγο του Κ. Γκιουλέκα.

Σε επίπεδο περιφερειών οι δημοσκοπήσεις που έφθασαν στο κυβερνών κόμμα το απόγευμα της Παρασκευής δείχνουν πως θα κερδίσει την Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Αντίθετα, υστερεί δραματικά στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία. Η Κρήτη και η Κεντρική Μακεδονία είναι οι δύο περιφέρειες που μπορεί να κριθούν από την πρώτη Κυριακή. Η πρώτη υπέρ του ΠΑΣΟΚ με τον Στ. Αρναουτάκη και η δεύτερη υπέρ της ΝΔ με τον Π. Ψωμιάδη.

Σημασία δεν έχει μονάχα το πόσοι αλλά και το ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Το αν οι εκλογείς του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξουν την αποχή, την ψήφο διαμαρτυρίας στην Αριστερά ή την ψήφο εκδίκησης επιλέγοντας τη ΝΔ. Για τον λόγο αυτό το κυβερνών κόμμα πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση focus groups.

Εκεί φαίνεται πως έχει αρχίσει να υπάρχει μια μικρή μετακίνηση προς τα δεξιά, λόγω των σκληρών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, και το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί τη συνταγή που θα ανακόψει αυτή την πορεία.

Πολεμικό υλικό έξω από δημοτικό σχολείο....

Μια χειροβομβίδα αμερικανικού τύπου και ένας όλμος εντοπίστηκαν σε κάδο σκουπιδιών λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας στο Χαλάνδρι.

Ο κάδος μέσα στον οποίο βρέθηκαν τα δύο αντικείμενα βρίσκεται στη συμβολή της οδού Χαλκίδος με την οδό Κρήτης, στο Κάτω Χαλάνδρι, έξω από το 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο πολεμικό υλικό, ένα οβίδιο Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και μια εκπαιδευτική χειροβομβίδα η οποία δεν είχε εκρηκτική ύλη.


Και τα τρία αντικείμενα παραδόθηκαν σε πυροτεχνουργούς του ελληνικού στρατού.


zougla.gr
madata.gr 

Εσείς πόσους καφέδες ήπιατε σήμερα;!!!

Η
κατανάλωση καφέ έχει πιθανότατα ξεκινήσει από την βορειοανατολική Αφρική και από εκεί, περίπου στα μέσα του15ου αιώνα, έφτασε στην Ευρώπη. 

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας χωρίς να πιείτε μία γουλιά από το αγαπημένο σας ρόφημα και μάλλον πράττετε σωστά. 

Εξαιτίας της ευρείας κατανάλωσής του, ο καφές έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης πληθώρας μελετητών οι οποίοι θέλησαν να διερευνήσουν αν είναι τελικά ωφέλιμος ή όχι για την υγεία μας. Αν και ακόμα δεν υπάρχει σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα εντούτοις υπάρχουν κάποια πρώτα δείγματα. Ας δούμε λοιπόν τι έχει βρεθεί από την επιστημονική κοινότητα και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. 

Η θρεπτική ανάλυση του καφέ μας δείχνει ότι περιέχει πληθώρα ουσιών οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του καφέ. Ωστόσο, κάποιες συναντώνται σε όλα τα είδη καφέ και αυτές είναι η καφεΐνη, οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, η βιταμίνη Β3 και διάφορα μέταλλα. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα μίας πρόσφατης μελέτης ανασκόπησης που δημοσιεύεται στο Αμερικάνικο Περιοδικό Κλινικής Διατροφής, η κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους αλλά σε μη παχύσαρκα άτομα. Αυτό το εύρημα αιτιολογείται από το γεγονός πως η καφεΐνη αυξάνει την θερμογένεση, τη λιπόλυση και την έκκριση ινσουλίνης σε μη παχύσαρκα άτομα. 

Ωστόσο, τα αποτελέσματα μίας άλλης έρευνας, που δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη, δείχνουν πως η προσπάθεια απώλειας βάρους παχύσαρκων ατόμων μπορεί να ενισχυθεί από την κατανάλωση ντεκαφεϊνέ καφέ. Από την άλλη μεριά όμως τα αποτελέσματα αυτά δεν επιβεβαιώνονται από κάποια άλλη μελέτη. 

Όσον αφορά τη σχέση της κατανάλωσης καφέ και του σακχαρώδη διαβήτη έχουμε μία πιο σαφή εικόνα. Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες, η κατανάλωση έως 4 φλιτζανιών καφέ ανά ημέρα μπορεί να δράσει προληπτικά και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της νόσου. Θετική είναι και η κατανάλωση καφέ για εκείνους που πάσχουν από άσθμα. 

Τέλος, ο καφές αυξάνει τη σωματική ενέργεια και βελτιώνει τη φυσική αντοχή, ιδιότητα ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους αθλούνται, αλλά αυξάνει και την απώλεια μέσω των ούρων βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Τα συμπεράσματα δικά σας! 



Καλαμάρη Ασπασία-Σοφία
MSc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

http://dete.gr/