'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αποζημίωση 3.000 ευρώ για μια σοκολάτα με σκουλήκια....

Αποζημίωση 3.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε μία γυναίκα από τη Λούτσα και τον 14χρονο ανιψιό της, που, πριν από οκτώ χρόνια, έκπληκτοι είδαν ότι η σοκολάτα που αγόρασαν, ήταν γεμάτη σκουλήκια.

Το παιδί, όπως και τα άλλα δύο αδελφάκια του, δοκίμασαν τη σοκολάτα που πήραν από σούπερ μάρκετ στη Λούτσα και διαπίστωσαν πως μέσα υπήρχαν σκουλήκια. Η εικόνα αυτή πάγωσε τα παιδιά, που αμέσως άρχισαν να διαμαρτύρονται για πόνους στην κοιλιά και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.


Η σοκολάτα στάλθηκε στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, όπου σε σχετική έκθεση ελέγχου αναφέρθηκε ότι «βρέθηκε έρπων σκώληκας, χρώματος υπόλευκου και μεγέθους ενός εκατοστού».


Ο νόμιμος εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για παράβαση αγορανομικών διατάξεων, καθώς ο ισχυρισμός του ότι η συγκεκριμένη σοκολάτα είχε εισαχθεί από τη Γαλλία, δεν φάνηκε επαρκής και πειστικός. Με απόφαση του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι η διάθεση στην αγορά της συγκεκριμένης σοκολάτας παραβίαζε τα όρια χρηστών συναλλακτικών ηθών και για αυτό υποχρεώθηκε η γνωστή σοκολατοβιομηχανία να καταβάλει αποζημίωση 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη.


ΤΑ ΝΕΑ
madata.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου