'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

«Η ελληνική τραγωδία του… Γιώργη»!!!

Πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα «Hyrriyet» έγινε βιβλίο αμερικανίδας συγγραφέως με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία του Γιώργη» μέσα στο οποίο υποστηρίζεται ότι τα αίτια της ελληνικής κρίσης (ή τραγωδίας όπως αρέσκεται το βιβλίο να την αποκαλεί) οφείλεται στην Οθωμανική κατοχή.


Tο μυθιστόρημα της Pauline Hager που εκτυλίσσεται στον Ταύγετο με ήρωα τον… 11χρονο Γιώργη και την οικογένεια του και το κύριο μήνυμα του βιβλίου είναι ότι η τωρινή οικονομική κατάσταση αλλά και οι σαθρές κοινωνικές δομές του σημερινού κράτους οφείλονται στη Οθωμανική κυριαρχία.


Όπως εξηγεί η αμερικανίδα, οι Τούρκοι Πασάδες φορολογούσαν υπέρ το δέον τους Έλληνες χωρικούς με έναν συνδυασμό εκβιαστικής αισχροκέρδειας και χαλαρότητας.


Αποτέλεσμα; Όπως τονίζει η κα Hager, οι πρακτικές των πασάδων μεταφέρθηκαν ανά τους αιώνες και έτσι «οι ελληνικές οικογένειες σήμερα πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ το χρόνο σε δωροδοκία. Οι χειρούργοι στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν χρήματα για να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται από το κράτος. Οι εφοριακοί “πιέζουν” πολίτες και επιχειρήσεις για λάδωμα ώστε να καταγραφούν σωστά οι φόροι και να μην προκύψουν οικονομικές εκκρεμότητες, και ούτω καθ’ εξής σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των Ελλήνων. Η δωροδοκία είναι ένα κατάλοιπο της Οθωμανικής κυριαρχίας στη σύγχρονη Ελλάδα».


Οι Τούρκοι, φυσικά, σχολιάζουν ειρωνικά το συγκεκριμένο βιβλίο αποδίδοντας την οικονομική κρίση στην κακοδιαχείριση των Ελλήνων…


Τώρα όσον αφορά το όνομα του κεντρικού ήρωα του βιβλίου (ο οποίος εξεγείρεται κατά της άδικης επιβολής φόρων και της οικονομικής αφαίμαξης των Πασάδων) που συμπίπτει με αυτό του πρωθυπουργού, Γεώργιου Παπανδρέου (ο οποίος κύρηξε πόλεμο... στο έλλειμα), ένα έχουμε να πούμε: Τυχαίο; Δε νομίζω!

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου