'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κρυφές δημοσκοπήσεις...

Με ένα «σίγουρο 4-2» ξεκινά η Ιπποκράτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιτελών της, την προεκλογική εκστρατεία για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου στις περιφέρειες.

Τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι πιο δύσκολα στους δήμους, όπου το ισοζύγιο αναμένεται να είναι αρνητικό, εξαιτίας κακών επιλογών σε κρίσιμες κάλπες, όπως αυτές στο Περιστέρι, το Αιγάλεω κ.α. Πάντως, σε ό,τι αφορά πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα ο Γ. Καμίνης δίνει μάχη να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του και να αμφισβητήσει το σαφές προβάδισμα του Ν. Κακλαμάνη. Στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Μπουτάρης υπολείπεται λίγο του Κ. Γκιουλέκα.

Σε επίπεδο περιφερειών οι δημοσκοπήσεις που έφθασαν στο κυβερνών κόμμα το απόγευμα της Παρασκευής δείχνουν πως θα κερδίσει την Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Αντίθετα, υστερεί δραματικά στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία. Η Κρήτη και η Κεντρική Μακεδονία είναι οι δύο περιφέρειες που μπορεί να κριθούν από την πρώτη Κυριακή. Η πρώτη υπέρ του ΠΑΣΟΚ με τον Στ. Αρναουτάκη και η δεύτερη υπέρ της ΝΔ με τον Π. Ψωμιάδη.

Σημασία δεν έχει μονάχα το πόσοι αλλά και το ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Το αν οι εκλογείς του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξουν την αποχή, την ψήφο διαμαρτυρίας στην Αριστερά ή την ψήφο εκδίκησης επιλέγοντας τη ΝΔ. Για τον λόγο αυτό το κυβερνών κόμμα πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση focus groups.

Εκεί φαίνεται πως έχει αρχίσει να υπάρχει μια μικρή μετακίνηση προς τα δεξιά, λόγω των σκληρών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, και το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί τη συνταγή που θα ανακόψει αυτή την πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου