'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

«Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές για χρηματοδότηση, θα πτωχεύσει»..!!

Αυτό εκτιμά η Business Monitor Ιnternational

Στην έκθεσή της για την Ελλάδα, μήκους 24 σελίδων, η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης επιχειρηματικού κινδύνου Business Monitor Ιnternational υποστηρίζει πως ακόμα και εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να μειώσει τοε έλλειμμα σύμφωνα με τον στόχο του 2014, η πιθανότητα χρεοκοπίας και αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους παραμένει ισχυρή.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης του ΔΝΤ εκτιμά πως το δημοσιονομικό έλλειμα της Ελλάδας θα μειωθεί κάτω του 3% μέχρι το 2014, με συγκεκριμένο στόχο το 2,6%. Η B.M.Ι εκτιμά πως είναι πιθανότερο να βρεθεί κάτω του 3% το 2015. Ωστόσο, η πιθανότητα η ελληνική κυβέρνηση να ξεφύγει από τους δημοσιονομικούς της στόχους είναι μεγάλη. Παράλληλα, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και μεταφορών, καθώς και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελούν μεγάλο στοίχημα για το μέλλον.


Την ίδια ώρα, τα κεφάλαια στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι δάνεια που θα πρέπει να αποπληρωθούν. Εάν η Ελλάδα βγει όμως, κάποια στιγμή σημαντικά εκτός στόχου του προγράμματος του ΔΝΤ, αυτό θα σημαίνει και την διακοπή του προγράμματος οικονομικής στήριξης. Ακόμη όμως κι αν πετύχει η κυβέρνηση τον στόχο του ελλείμματος για το 2014, η πραγματική απειλή στην οικονομική σταθερότητα της χώρας, θα είναι το υπέρογκο δημόσιο χρέος.


Το βάρος του χρέους της Ελλάδας μπορεί να «ελαφρύνει» μόνο εάν η χώρα επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια, της ισχυρές δημοσιονομικές ισορροπίες και την εύρωστη προοπτική της ανάπτυξης.


Αυτό τονίζει η Business Monitor δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να το πετύχει με τίποτα κι έτσι η πτώχευση και η αναδιάρθρωση του χρέους της θα είναι αναπόφευκτα γεγονότα.


http://www.newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου