'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νέες ράγες για ΟΣΕ

Όλα είναι έτοιμα για την εξυγίανση του ΟΣΕ καθώς συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο το μείζον αυτό ζήτημα, υπό την προεδρία μάλιστα του πρωθυπουργού. Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει και την παραχώρηση κομματιού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ιδιώτη. Δεν απέκλεισε τερματισμό γραμμών ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα μέτρα το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ το οποίο συζητήθηκε διεξοδικά στο υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, θα υπάρχει περικοπή δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες ενώ το χρέος του Οργανισμού θα το αναλάβει τελικά το κράτος.
Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο υπουργός τόνισε πως ο Οργανισμός δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, δηλαδή με συσσωρευμένα χρέη πάνω από 10 δις. ευρώ και γνωστοποίησε ότι συγκεκριμένες ζημιογόνες γραμμές θα κλείσουν, λέγοντας και αυτός πως θα γίνουν μετατάξεις.
Στόχος είναι, είπε, να πάμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται στην αναδιάρθρωση.
Η πρώτη αντίδραση πάντως ήδη υπήρξε με την επίθεση στην κυβέρνηση από το Συνασπισμό, κατηγορώντας την ότι επιλέγει "τη γνωστή ''συνταγή'' της απαξίωσης, της διάλυσης, της συκοφάντησης των εργαζομένων και στο τέλος της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού".
Και συνεχίζει ο ΣΥΝ:
"Με πρόσχημα τα μεγάλα ελλείμματα, που έχουν δημιουργηθεί μέσα από τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και της εγκατάλειψης των σιδηροδρόμων, επιχειρείται ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του δημοσίου.
Τα σχέδια εκποίησης-διάλυσης του Οργανισμού πρέπει να αποτραπούν και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους να περιφρουρηθεί το μέλλον του ΟΣΕ ως δημόσιας επιχείρησης, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να συνταχθεί ένα αναπτυξιακό επιχειρησιακό σχέδιο με νέες επενδύσεις και διεύρυνση δραστηριοτήτων, σε μια διαφορετική κατεύθυνση με κοινωνικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια".

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου