'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Επεισοδιακή δίκη..!!!

Διακόπηκε η δίκη του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, καθώς οι δικηγόροι του, κατηγόρησαν τον δικαστή για μεροληψία. Ο Βίντερς κατηγορείται για εξώθηση σε φυλετικό μίσος και υποκίνηση βίας εναντίον των μουσουλμάνων

Η δίκη του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς για εξώθηση σε φυλετικό μίσος διακόπηκε σήμερα αφού οι συνήγοροι του κατηγόρησαν το δικαστή ότι είναι προκατειλημμένος εναντίον του.
Μια ειδική σύσκεψη πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα για να εξεταστεί αν ο ισχυρισμός της υπεράσπισης αληθεύει. Η σύσκεψη πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα, αλλά δεν είναι σαφές αν θα ληφθεί απόφαση την ίδια ημέρα.

Αν το δικαστήριο αποφανθεί, στις 4 Νοεμβρίου, ότι ο Γκέερτ Βίλντερς είναι ένοχος τότε ο Ολλανδός Βουλευτής αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής κάθειρξης ενός έτους ή την επιβολή προστίμου ύψους έως και 7,600 ευρώ.

Ο Βίλντερς κατηγορείται για υποκίνηση βίας και μίσους εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά και για προσβολή του Κορανίου και του Ισλάμ καθώς τα χαρακτήρισε φασιστικά, παρομοιάζοντας το Κοράνι με το βιβλίο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ.

"Μαζί με εμένα διώκεται η ελευθερία έκφρασης πολλών Ολλανδών", δήλωσε κατά το άνοιγμα της δίκης του ο Ολλανδός βουλευτής και αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος PVV. "Είπα την άποψή μου στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να το κάνω", δήλωσε ο Γκέερτ Βίλντερς, συμπληρώνοντας ότι "η Δημοκρατία χρειάζεται μία ανοικτή και ελεύθερη συζήτηση, ειδικά στα ευαίσθητα θέματα".

Το κόμμα του Βίλντερς ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου και διαθέτει πλέον δύναμη 24 βουλευτών στο 150μελές ολλανδικό κοινοβούλιο και συμμετέχει στον κυβερνητικό σχηματισμό μειοψηφίας μεταξύ των φιλελεύθερων και χριστιανοδημοκρατών.


 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου