'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εσώρουχα που ανορθώνουν τα ... οπίσθια!!!

Μετά τα σουτιέν για τα οπίσθια κυκλοφορούν και τα σλιπάκια για να ενιχύσουν την νέα τάση για τις καμπύλες.
Τα καινούρια εσώρουχα προσφέρουν στις γυναίκες πιο σμιλευμένα κι ανυψωμένα οπίσθια για πιο ποθητή εμφάνιση. Τα "Booty Pop" γυναικεία εσώρουχα που είναι στην ουσία ψεύτικα μέρη οπισθίων σας δίνουν την ευκαιρία να μοιάσετε στην Beyonce χωρίς να καταναλώσετε ποσότητες φαγητού.
Η ανακάλυψή τους είναι γυναικείο κατόρθωμα από τις Susan Bloomstone και Lisa Reisler. Το κόστος για ένα τέτοιο εσώρουχο είναι 19,95 δολάρια. Γιατί η μόδα πια δεν απαιτεί μεγάλο στήθος αλλά μεγάλα ιπίσθια!


Δείτε το video:



ΠΗΓΗ:   http://alepounews.blogspot.com

Τα μαύρα εσώρουχα είναι τα πιο σέξι!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, παρόλο που μέχρι τώρα όλοι πίστευαν πως τα κόκκινα και δαντελωτά εσώρουχα είναι τα πιο σέξι, αποδεικνύεται πως τελικά τα μαύρα είναι αυτά που εξάπτουν πιο πολύ τη λίμπιντο και επομένως τις ερωτικές φαντασιώσεις.
Η έρευνα αυτή έγινε μέσω διαδικτύου και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, το 47% των ανδρών επέλεξαν ως πιο σέξι χρώμα το σκοτεινό μαύρο, ενώ δεύτερο στην ψηφοφορία έρχεται το λευκό με 34%.
Αυτό όμως που σίγουρα θα κάνει εντύπωση είναι πως το 56% των ανδρών μισεί το κόκκινο χρώμα που θεωρείται ότι είναι του πάθους, και το 18% αντιπαθεί το ροζ.
Από την άλλη πλευρά, το 61% των γυναικών πιστεύει ότι το κόκκινο χρώμα είναι το πιο προκλητικό για τους άνδρες και τις κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον έρωτα.
Σημασία πάντως έχει πως ότι χρώμα και αν φορέσει μια γυναίκα, τελικά το αποτελέσμα είναι το επιθυμητό!

rc-cafe
http://alepounews.blogspot.com

Το μυστήριο ... λύθηκε !!!!!!!

Καθώς πλησιάζουμε στην τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου οι φήμες περί κυκλοφορίας του iPhone 4 στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν!

Ακούγονταν διάφορες ημερομηνίες σχετικά με την επίσημη κυκλοφορία του iPhone 4 με φαβορί την Παρασκευή 27 Αυγούστου, η οποία επιβεβαιώθηκε τελικά, ενώ για την τιμή το www.iphonehellas.g είχε τη σωστή πληροφορία.
Βρέθηκε σε κατάστημα με τη βοήθεια...γνωστού και αγοράστηκε στην τιμή των 660 ευρώ με 16 GB μνήμη και 780 ευρώ 32 GB, όπως είχε γράψει το site μόλις την Τρίτη, όσο για το που βρέθηκε αυτό παραμένει ακόμη μυστήριο.
Οι συζητήσεις στα forum των υποψήφιων αγωνιστών έχουν ανάψει και κάθε φήμη και πληροφορία για κάποιο κατάστημα σε κάποια πόλη της Ελλάδας όπου εμφανίστηκε το iPhone 4, αναμεταδίδεται αστραπιαία.
Η αναμονή για την έναρξη πώλησης του iPhone 4 έχει ξεσηκώσει τους φανατικούς και όσοι έτυχε να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και είχαν την ευκαιρία να το πιάσουν στα χέρια για ένα γρήγορο τεστ μεταφέρουν εντυπώσεις που κάνουν τις δυνατότητες της συσκευής να έχουν πάρει διαστάσεις μύθου.
Τελικά η έναρξη της πώλησης επιβεβαιώθηκε ότι θα αρχίσει στην Ελλάδα την Παρασκευή 27 Αυγούστου, αλλά θα διατεθούν ελάχιστα κομμάτια, οπότε όποιος πρόλαβε, μέχρι να καταφθάσει η δεύτερη παρτίδα.
Κάποιοι πάντως το βρήκαν, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Το προμηθεύτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως φαίνεται στο τιμολόγιο και...ησύχασαν. Για τους υπόλοιπους υπομονή.

Πηγή:www.iphonehellas.gr 
http://news247.gr

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο Λαγανάς της Ζακύνθου..!!!!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο Λαγανάς της Ζακύνθου όταν τέσσερις αστυνομικοί της τροχαίας προσπάθησαν να εκδιώξουν εκατοντάδες νεαρούς Βρετανούς τουρίστες  που βγήκαν από τα μπαρ και έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο. Στις συμπλοκές συμμετείχαν πολλοί νεαροί, ορισμένοι από τους οποίους  επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο κάνοντας ακόμη και... συλλήψεις.
Aν και ήταν μόλις τέσσερις οι αστυνομικοί, έβγαλαν τα γκλοπς και όρμισαν στο πλήθος προσπαθώντας να εκδιώξουν από το κέντρο του Λαγανά τους εκατοντάδες νεαρούς από τη Βρετανία που είχαν κυκλώσει το περιπολικό της τροχαίας χορεύοντας μεθυσμένοι στη μέση του δρόμου.  Ακολουθεί πανικός, ξύλο μετά μουσικής μεταξύ νεαρών Βρετανών  και δύο επεισοδιακές συλλήψεις τουριστών από κάποιους με πολιτικά που όπως καταγράφεται και από την κάμερα,  χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές τους νεαρούς ταραξίες οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να μην καταλήξουν στο περιπολικό.
Ο νεαρός προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη, ο αστυνομικός τον πιάνει από πίσω από την μπλούζα, αλλά εκείνη τη στιγμή επεμβαίνουν κάποιοι άλλοι νεαροί με πολιτικά και τον χτυπούν αλύπητα. Την ίδια τύχη είχε κι ένας άλλος νεαρός Βρετανός που πρωτοστάτησε στο κλείσιμο του κεντρικού δρόμου.  Επιτέθηκε πισώπλατα σε έναν υπάλληλο νυχτερινού κέντρου, αλλά όταν προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, κάποιοι άλλοι νεαροί τον έφεραν πίσω στο περιπολικό σχεδόν σηκωτό.
Μετά από δύο ώρες έντασης ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά άνοιξε, οι νεαροί Βρετανοί επέστρεψαν στα κλαμπ και οι αστυνομικοί στο τμήμα με τους δύο κρατούμενους.

ΠΗΓΗ:  star.gr

http://www.madata.gr

Χάνουν την κοινωνικότητα τους τα παιδιά παίζοντας βιντεοπαιχνίδια...

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες παίζοντας βίντεο γκέιμς στον υπολογιστή τους μπορεί να συνάπτουν φιλίες και να καλλιεργούν τις κοινωνικές δεξιότητές τους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα.

Όπως έγραψε η South China Morning Post, αντί να τα βλάπτουν, τα παιχνίδια στον υπολογιστή μπορεί να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των συνεσταλμένων ανηλίκων και να αυξάνουν την ικανοποίησή τους. 

Τα video games θεωρούνται εξίσου ευεργετικά με το να συνάπτει κάποιος φιλίες με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή όχι διαδικτυακά, συμπεραίνουν οι επιστήμονες του Κινεζικού Πανεπιστημίου στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι βασίστηκαν στις απαντήσεις 600 μαθητών δημοτικού που περνούσαν καθημερινά, κατά μέσο όρο, 67 λεπτά, παίζοντας στον υπολογιστή τους.

ΠΗΓΗ:    http://www.slap.gr

900 μηνύματα για σεξουαλική κακοποίηση από καθολικούς ιερείς

Περίπου 1.000 μηνύματα-καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από καθολικούς κληρικούς καταγράφτηκαν στους τελευταίους έξι μήνες από ερευνητική επιτροπή.

"Οι 900 πληροφορίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα θύματα, αλλά επίσης και από οικείους τους, οι οποίοι ήλθαν σε επικοινωνία μαζί μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής, Γκερτ Γιαν Φερχόγκ.

Επίσημα η έρευνα ξεκίνησε την Τρίτη (24/8) ωστόσο από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου άρχισε η καταγραφή των πληροφοριών. "Κάποια μέλη του κλήρου, τα οποία είχαν υποπέσει σε σεξουαλικά αδικήματα υποδείχθηκαν μέσω αυτής της επικοινωνίας στην επιτροπή", προσέθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα μηνύματα αφορούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από το 1945 μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Μαρτίου ολλανδική επισκοπική σύνοδος και σύνοδος ολλανδικών θρησκευτικών θεσμών ανακοίνωσαν πως θα ξεκινούσε μια έρευνα που θα είχε σχέση με σεξουαλικά εγκλήματα καθολικών κληρικών κατά ανηλίκων. Μάλιστα, τότε, είχε ζητηθεί από τον πρώην υπουργό Παιδείας Βιμ Ντέτμαν να γίνει πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής. 

ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Τα «κωλόπαιδα» των γηπέδων κι οι «κωλόγεροι» της πολιτικής...

Για μια ακόμη φορά ρεζίλι της οικουμένης....

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά η σήψη της χώρας αρχίζει από τα πόδια, μετά τα χάλια που παρουσίασε ο χλωροτάπητας του ολυμπιακού σταδίου και τη καταστροφή από ορδές νεαρών του γηπέδου του Πανιωνίου...

Αλλά αν τα παιδιά που ποδοπάτησαν και ανέσκαψαν το χορτάρι του γηπέδου είναι«κωλόπαιδα», τότε οι «αρμόδιοι» υπεύθυνοι για την διακυβέρνηση αυτής της χώρας, που είναι μεσήλικες και ηλικωμένοι, γιατί να μη χαρακτηριστούν «κωλόγεροι»... Και αυτή τη στιγμή όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου δείχνουν τους βανδαλισμούς που έγιναν χθες τη νύχτα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και δεν σχολιάζουν τους νεαρούς χούλιγκανς αλλά...
 τους ηλικιωμένους πολιτικούς…
Στη φωτογραφία ο καινούργιος χορτοτάπητας του ΟΑΚΑ χωρίς ψεγάδι, αλλά μόλις άρχισε ο αγώνας, το γήπεδο έγινε σαν βομβαρδισμένο…
 

Την αποθέωσαν στην… Αλβανία!!!!

Πώς και πώς τη περίμεναν στην Αλβανία, για να την δουν και προπάντων για να τους τραγουδήσει…

Η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε στους Αγίους Σαράντα στις 20 Αυγούστου και αποθεώθηκε από 4.000 άτομα που αγόρασαν εισιτήριο, το οποίο έφτασε μέχρι τα 80 ευρώ, για να τη δουν να κάνει το καυτό show της.

Αλλά επειδή είναι η απόλυτη star και δεν χωρά συζήτηση για αυτό, είχε θέσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», τους όρους της.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίες, ήθελε... τζακούζι, τηλεόραση Plasma και μασέρ…

Κι εννοείται κάθε επιθυμία της ήταν διαταγή!

 
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://alepounews.blogspot.com

Τρίπολη - Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου για ανθρωποκτονία στην Καλαμάτα !!!

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σήμερα το μεσημέρι προσήγαγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας για εξακρίβωση στοιχείων 41χρονο Βούλγαρο. 

Από την... εξακρίβωση προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη δικαστική αρχή της Σόφιας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται ότι στη βουλγαρική πρωτεύουσα στις 28 Αυγούστου 2006 είχε προμελετημένα δολοφονήσει ομοεθνή του χτυπώντας τον στο κεφάλι με ανεξακρίβωτο αντικείμενο.

Οι αρχές ερευνούν τη συμμετοχή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις στη χώρα μας, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας εφετών Καλαμάτας προκειμένου να εκδώσει εντολή προσωρινής σύλληψης και κράτησης.

(sarotiko)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://neamadata.blogspot.com

Ο Σανιδάς άναψε τα αίματα στη Βουλή!!!

Η κατάθεση του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα κατέληξε σε έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές του ΠαΣοΚ.
Η αδιάλλακτη και υπεροπτική στάση που κράτησε χθες καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα ο τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠαΣοΚ που κατέληξε σε οξύ φραστικό επεισόδιο με τον πρώην υπουργό κ. Χρ. Πρωτόπαπα . Ο κ. Σανιδάς επέμεινε ότι ήταν «μη σύννομο» το πόρισμα του άλλοτε επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά σχετικά με την προμήθεια ομολόγων υψηλού ρίσκου από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ταυτόχρονα διέψευσε ότι του είχε αρνηθεί δικαστική συνδρομή για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας Νorth Αsset Μanagement του κ. Γ. Παπαμαρκάκη στα νησιά Κέιμαν.
Τα «αίματα άναψαν» όταν ο κ. Σανιδάς δεν δίστασε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι όταν ο κ. Πρωτόπαπας του επισήμανε ότι ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λειτούργησε υπέρ της συγκάλυψης τόσο στο θέμα των ομολόγων όσο και στις υποθέσεις του Βατοπαιδίου και της Siemens. Του είπε μάλιστα ότι αρνήθηκε να διαβιβάσει στη Βουλή τις δικογραφίες για τα ομόλογα και το Βατοπαίδι, ενώ δεν επέδειξε καμία δραστηριότητα όσον αφορά τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της Siemens Μ. Χριστοφοράκο και Χρ. Καραβέλα , οι οποίοι διέφυγαν στο εξωτερικό.
«Δεν σας επιτρέπω!»
φώναξε ο κ. Σανιδάς, ενώ ο κ. Πρωτόπαπας αντέδρασε εξίσου έντονα λέγοντας: «Δεν θα μου μιλάτε εμένα έτσι και δεν θα μου κάνετε μαθήματα Δικαίου» . Εντονη ήταν και η αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ καθώς οι κκ. Πρ. Παυλόπουλος και Ν.Νικολόπουλος κατηγόρησαν το ΠαΣοΚ ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες. Την ίδια στιγμή ανοιχτό παραμένει το θέμα να κληθούν σε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση οι κκ. Σανιδάς και Ζορμπάς. Το ΠαΣοΚ επέκρινε τον πρώην ανώτατο δικαστικό λειτουργό ότι παρά το ρητό αίτημα του πορίσματος του αρμοδίου αντιεισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη από τον Ιούνιο του 2007 να διαβιβαστεί η δικογραφία για το σκάνδαλο των ομολόγων στη Βουλή, εκείνος «μπλόκαρε» τη διαδικασία. Ο ίδιος ωστόσο αμφισβήτησε το επιχείρημα αυτό υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε καν ένδειξη ανάμειξης πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του πρώην υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη. Οταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Μουλόπουλο πώς προκύπτει ότι δεν εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι αν υπήρχε εμπλοκή οι εισαγγελείς θα την είχαν στείλει στη Βουλή. «Εσείς έχετε γνώση της εισαγγελικής έρευνας;» ρωτήθηκε από τον κ. Μουλόπουλο για να απαντήσει αρνητικά. «Τότε πώς ξέρετε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων;» τον ρώτησε ο βουλευτής. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε άρθρο του κ. Σανιδά από το 1985, το οποίο εμφάνισαν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, σύμφωνα με το οποίο και παρά τα όσα ίσχυσαν επί των ημερών του, «η Βουλή, η οποία είναι το αρμόδιο όργανο διά την κίνηση της ποινικής διώξεως κατά υπουργών και υφυπουργών (...) αποτελεί και πρέπει να αποτελεί τον δέκτη οιουδήποτε στοιχείου δυναμένου να στηρίζη ευθύνην υπουργού ή υφυπουργού»

 
ΤΟ ΒΗΜΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://kapistri.blogspot.com

Αναγνώστρια: Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εκτός του ότι παίρνουν ανεξέλεγχτες πλέον διαστάσεις, αγγίζουν σταδιακά κάθε σπίτι!

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εκτός του ότι παίρνουν ανεξέλεγχτες πλέον διαστάσεις, αγγίζουν σταδιακά κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αφού :

1. η ανεργία στη χώρα έφτασε στο 12% με προβλέψεις να αγγίξει
2. ο αριθμός των ανέργων έως το τέλος του έτους, το 1.000.000 μέχρι το τέλος του έτους,
3. τα δάνεια που χτύπησαν κόκκινο είναι 23 δις και
4. 100.000 επιχειρήσεις θα κατεβάζουν ρολά.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο αρχίζει να δρομολγείται ο σχεδιασμός για τον τζόγο, σε μία προσπάθεια το Κράτος να έχει έσοδα. Σύμφωνα με πληροφορίες με προσωπική παρέμβαση του, ο Πρωθυπουργός, ζήτησε να...

μειωθεί ο αριθμός των VLT που θα εγκατασταθούν από 50.000 σε 30.000. Αν γίνει έτσι τότε θα αντιστοιχεί ένα VLT ανά 363 Έλληνες. Στις ΗΠΑ έχουν εγκατασταθεί 830.000 φρουτάκια και αντιστοιχεί 1 ανά 373 κατοίκους.
Αξίζει να σημειωθούν ορισμένα στοιχεία για να διαπστωθεί το εύρος των συνεπειών από την ενδεχόμενη εφαρμογή του συγκεριμένου μέτρου.
Τα φρουτάκια είναι το...αγαπημένο παιγνίδι των αμερικανών τζογαδόρων με το 80% του τζίρου στα καζίνο.
Για κάθε $200.000.000 που κερδίζει το αμερικανικό κράτος από τα φρουτάκια 40.000 αμερικανοί χάνουν $234 την ημέρα.
Για κάθε $1000 που αυξάνει ο τζίρος του τζόγου σε μια περιοχή όλες οι επιχειρήσεις σε απόσταση 30 μιλίων χάνουν $243

Η εγκληματικότητα στη περιοχή που εγκαθίσταται ένα σημείο τζόγου αυξάνει σε ποσοστό 8-10%
Το κόστος απεξάρτησης και επανένταξης των παθολογικών τζογαδόρων είναι $460 το χρόνο για κάθε αμερικανικό νοικοκυριό.
Αντί λοιπόν να γίνεται ο σχεδιασμός της πραγματικά αναπτυξιακής πρότασης, που θα βγάλει τη χώρα από το οικονομικό τέλμα, ένας ακόμη σχεδιασμός έχει τον κλασσικό μονεταριστικό προσανατολισμό του “ό,τι προλάβουμε”, αδιαφορώντας για λύσεις που οδηγούν σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη....


Τ.Κ.


ΠΗΓΗ:    http://epirus-ellas.blogspot.com

25 + 1 πράγματα που μας δίδαξε η μάνα μας!!!!!!!!

1. Εκτίμηση της δουλειάς του άλλου:
"Αν πρόκειται να σκοτωθείτε με τον αδερφό σου, πηγαίνετε έξω. Μόλις
τελείωσα το σφουγγάρισμα."

2. Προσευχή:
"Κάνε την προσευχή σου να βγει ο λεκές από το χαλί."

3. Προγραμματισμό στα ταξίδια
"Αν την άλλη Πέμπτη που θα πάω στο σχολείο σου για το τρίμηνο, δεν
έχεις
καλούς βαθμούς, καλύτερα να έχεις φύγει από το σπίτι πριν γυρίσω."

4. Λογική:
"Δεν έχει γιατί. Γιατί έτσι είπα εγώ."

5. Τετράγωνη λογική:
"Αν πέσεις και ματώσεις τα γόνατά σου, θα φας το ξύλο της χρονιάς
σου γιατί
θα έχεις σκίσει και το παντελόνι σου."

6. Προνοητικότητα:
"Άλλαξε βρακί, ρε παιδάκι μου. Αν χτυπήσεις και σε πάνε στο
νοσοκομείο τι
θα πουν οι γιατροί;"

7. Ειρωνεία:
"Σταμάτα να κλαις δίχως λόγο γιατί θα σε κάνω να κλάψεις με λόγο."

8. Ευλυγισία:
"Ωραίο πλύσιμο έκανες! Δεν βλέπεις το σβέρκο σου που είναι μαύρος;"

9. Ώσμωση:
"Κλείσε το στόμα σου και φάε το φαΐ σου"

10. Αντοχή:
"Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν τελειώσεις τα ρεβίθια σου."

11. Καιρικά φαινόμενα:
"Το δωμάτιό σου είναι σαν να το χτύπησε τυφώνας."

12. Υποκρισία:
"Ό,τι σου λέω εγώ σου φαίνεται παράλογο. Εσύ τα ξέρεις όλα κι εγώ
είμαι
παράλογη, έτσι;"

13. Βιολογικό κύκλο:
"Συνέχισε τη γκρίνια και θα δεις τι θα πάθεις! Εγώ σε γέννησα, εγώ
θα σε
σκοτώσω."

14. Παράδειγμα συμπεριφοράς:
"Πού τά 'μαθες αυτά, ρε παιδάκι μου; Γιατί δεν βλέπεις τον αδερφό
σου; Έτσι
κάνει;"

15. Ζήλια:
"Εγώ στην ηλικία σου δεν είχα παπούτσια να φορέσω. Χιλιάδες παιδάκια
σήμερα
γυρνάνε ξυπόλητα. Μην είσαι αχάριστος."

16. Διορατικότητα:
"Περίμενε να πάμε σπίτι και θα δεις."

17. Υπομονή:
"Θα το ανοίξουμε όταν πάμε σπίτι."

18. Ιατρικές συμβουλές:
"Σταμάτα να αλληθωρίζεις γιατί στο τέλος θα μείνεις αλλήθωρος."

19. Υπερευαισθησία:
"Βάλε το πουλόβερ σου. Κάνει κρύο και δεν το καταλαβαίνεις."

20. Χιούμορ:
"Αν κοπείς με το μαχαίρι μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα γιατί θα τις
φας από
πάνω."

21. Ενηλικίωση:
"Αν δεν φας όλο το φαΐ σου δεν θα μεγαλώσεις."

22. Γενετική:
"Όλα τα χούγια του πατέρα σου πήρες."

23. Καταγωγή:
"Όταν σου δίνουν κάτι να λες ευχαριστώ. Μην είσαι βλάχος."

24. Σοφία:
"Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις."

25. Δικαιοσύνη:
"Θα κάνεις και συ παιδιά μια μέρα. Μακάρι να σου κάνουν ότι κάνεις
εσύ σε
μένα."

+1 Αμετροέπεια (αμέσως μετά το γάμο):
"Άντε, κάντε κι ένα παιδάκι τώρα. Εγώ είμαι εδώ, εγώ θα το
μεγαλώσω."

(Ένα-δυο χρόνια αργότερα)
"Όποιος έχει παιδί κάθεται στο σπίτι του και το μεγαλώνει. Αρκετά!
Εγώ. τα
δικά μου τα μεγάλωσα."!!!
 
 

Ψηφιακές οι δικογραφίες σε όλα τα δικαστήρια

Ορίζονται για πρώτη φορά τα εγκλήματα γενοκτονίας, πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.
Την ψηφιοποίηση των δικογραφιών σε όλα τα δικαστήρια της χώρας εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης.

Ο Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού 52,6 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, η οnline εξυπηρέτηση δικηγόρων, δικαστών, πολιτών και η ταξινόμηση αξιόποινων πράξεων, ποινών και μέτρων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι εκπονείται πρόγραμμα για την ηλεκτρονική κατάθεση και παρακολούθηση των δικογράφων, την ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς και την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι δράσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος για την ψηφιακή σύγκλιση, περιλαμβάνουν ακόμη ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Εθνικού Ποινικού Μητρώου των πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας.

Τέλος, προωθείται ένα ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα στις φυλακές της χώρας, καθώς και η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους αποφυλακιζόμενους.

Επιταχύνονται οι φορολογικές δίκες

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης εξήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις για την περαιτέρω επιτάχυνση των φορολογικών δικών. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, επεξεργάζεται μέτρα για την μεγαλύτερη -όπως είπε- ώθηση φορολογικών υποθέσεων, οι οποίες αφορούν πολίτες που είτε ξεχνούν είτε παραβιάζουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Οι ρυθμίσεις θα είναι έτοιμες τον επόμενο μήνα και θα ενσωματωθούν στο νέο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης.

Ενσωματώνονται διατάξεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα ενσωματώνει στην εσωτερική έννομη τάξη τις διατάξεις του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Με αυτό ορίζονται για πρώτη φορά τα εγκλήματα της γενοκτονίας, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου κατά προσωπικών αγαθών και τα εγκλήματα κατά ειρηνευτικών συμβόλων και προσπαθειών. Προβλέπονται, μάλιστα, σοβαρές ποινές μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ενώ ρητά ορίζεται ότι τα συγκεκριμένα εγκλήματα δεν υπόκεινται σε παραγραφή.

Προστασία των ανηλίκων

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ορίστηκαν τα μέλη του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ).

Αποστολή του ΚΕΣΑΘΕΑ είναι να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο για την προστασία των ανήλικων που βρίσκονται σε κίνδυνο, κυρίως μέσω της συγκρότησης ή της ανασυγκρότησης των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και της παρακολούθησης του έργου τους. Επίσης, θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα τηρεί στατιστικά στοιχεία και θα οργανώνει τον εθελοντισμό στη στήριξη ανηλίκων.

Αναλυτικά οι δράσεις που προωθούνται
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, έχει καταθέσει τα παρακάτω Τεχνικά Δελτία Προτεινόμενων Πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 37.265.383,35 ευρώ :

1) Εθνικό Ποινικό Μητρώο
Το έργο αφορά τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Ποινικού Μητρώου, όπου θα καταχωρούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο τα Ποινικά Μητρώα των Πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας.

Με την υλοποίηση του έργου:

1) παρέχεται η δυνατότητα προς τους πολίτες για ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης και λήψης αντιγράφου Ποινικού Μητρώου μέσω του δικτυακού τόπου.

2) επιτυγχάνεται η διαλειτουργικότητα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης με την κεντρική βάση Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με τις κεντρικές Βάσεις Π.Μ. των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άμεσα ωφελούμενοι είναι:

1. Οι δικαστικές αρχές (εισαγγελέας, τακτικός ανακριτής, επίτροπος στρατοδικείου).

2. Οι διευθυντές των φυλακών, σωφρονιστικών ή θεραπευτικών καταστημάτων.

3. Οι δημόσιες υπηρεσίες, πολιτικές, στρατιωτικές, εκκλησιαστικές αρχές, Ν.Π.Δ.Δ., επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, στις περιπτώσεις που προβλέπεται ειδικά από την κείμενη νομοθεσία.

4. Οι αλλοδαπές πρεσβείες ή προξενεία για όσους πρόκειται να μεταναστεύσουν.

5. Οι αρμόδιες αρχές για το διορισμό δικαστικών λειτουργών, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οργάνων των Σωμάτων Ασφαλείας και των υποψηφίων για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

6. Τα αστυνομικά τμήματα για την έκδοση άδειας οπλοφορίας, χρήσης εκρηκτικών κ.τ.λ.

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 13.869.087,00€


2) Ηλεκτρονική κατάθεση και παρακολούθηση δικογράφου - On line εξυπηρέτηση δικηγόρων, δικαστών, πολιτών
Αποτελεί έργο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την υποστήριξη της πολιτείας στην άσκηση της πολιτικής της, τον περιορισμό των δαπανών και την ορθολογικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των διαθέσιμων ανθρώπινων και μη πόρων της Δημόσιας Διοίκησης, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης. Αφορά το σύνολο των πολιτών της χώρας (ανάγκη για κάλυψη των 1.200.000 δικογράφων που κατατίθενται ετησίως σε όλες τις βαθμίδες των Δικαστηρίων και 250.000 συμβολαίων και αφορούν αντίστοιχο διακριτό αριθμό πολιτών).

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στην παρούσα κατάσταση δημιουργούν εστίες έντονης δυσανασχέτησης, κακής εξυπηρέτησης, απώλειας χρόνου, και υψηλής επαναλαμβανόμενης γραφειοκρατίας.

1. Ουρές για την αγορά Ενσήμων παράστασης από τους μικροπωλητές στα δικαστήρια

2. Επικόλληση ενσήμων στα δικόγραφα Ταμείου Νομικών, Ταμείων Προνοίας, Προείσπραξης κτλ)

3. Επικόλληση στα επίσημα αντίγραφα του φακέλου κατάθεσης μεγαρόσημων,

4. Ατελείωτες ουρές για την κατάθεση Δικογράφου και θεώρηση αντιγράφων για περαιτέρω ενέργειες (κοινοποιήσεις, κλπ)

5. Συνωστισμός και επιβάρυνση της εργασίας των υπηρεσιών των Δικαστηρίων

6. Μεγάλος χρόνος απάντησης των Δικαστηρίων από την υποβολή αιτήματος

7. Μεγάλος αριθμός επισκέψεων στα δικαστήρια για την έρευνα της πορείας της υπόθεσης, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των υπηρεσιών

8. Αδυναμία μελέτης Δικογραφίας από το Δικαστή, από μακριά και αδυναμία έκδοσης της απόφασης, που αποτελεί βασικό στοιχείο της πορείας την ένδικης επίλυσης της διαφοράς. (έγκαιρης ενημέρωσης του πολίτη, προθεσμίες εκτέλεσης και άσκησης ή παραίτησης από τα ένδικα μέσα).

9. Ετήσια επικόλληση των αποκομμάτων των ενσήμων (ουρίτσες) στα Βιβλιάριά του κάθε δικηγόρου για να μπορέσει να έχει αυτός ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη. Ο καταμερισμός γίνεται στα αντίστοιχα ταμεία και το συνολικό τους κόστος υπερβαίνει τα 700.000€ ετησίως και επιβαρύνει τόσο τα Ταμεία, όσο και τους Συλλόγους.

10. Οικονομικές Βεβαιώσεις για τη συμπλήρωση της ετήσιας φορολογικής Δήλωσης και τελευταία (έναρξη από 1/7/2010) περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για τους δικηγόρους.

Η λειτουργικότητα των ψηφιακών υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν πέραν των πολιτών, παρέχει άμεση εξυπηρέτηση:

1. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

2. Στη Ε.Ε. (ένταξη στη Δικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης -E Justice)

3. Στα Δικαστήρια όλης της χώρας

4. Στα Ασφαλιστικά Ταμεία

5. Στα Ταμεία Υγείας - Πρόνοιας

6. Στα Ταμεία Συνεργασίας και υποστήριξης Νέων Δικηγόρων

7. Στο Υπουργείο Οικονομικών (φόρος Εισοδήματος - ΦΠΑ)

8. Στους Δικηγορικούς Συλλόγους

9. Στους Δικηγόρους

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 4.477.482,45€.

Το παρόν έργο εκτελείται σε συνεργασία με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε συνέχεια μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και του Προέδρου της Ολομέλειας.


3) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης
Η υλοποίηση του έργου είναι εξέχουσας σημασίας, και στοχεύει στο να αντιμετωπίσει προβλήματα και να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του Ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος, καλύπτοντας μεγάλο φάσμα αναγκών, όπως αντιπροσωπευτικά αναφέρονται:

§ Η διασύνδεση των περιφερειακών καταστημάτων κράτησης με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιφέρει την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

§ Η ισότιμη και χωρίς διακρίσεις διαθεσιμότητα των ψηφιακών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης ή κατηγορίας με στόχο την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις (γεωγραφικές, ηλικιακές, άτομα με αναπηρία, κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες κλπ).

§ Η ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών, οι οποίες θα απλουστεύσουν τις συναλλαγές των πολιτών, μέσω της αξιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών.

§ Η ενίσχυση της κοινωνικής θέσης των κρατουμένων, η αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων τους και η ολοκληρωμένη ταχεία και πλήρης ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων με αυτούς φορέων και χρηστών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.

§ Η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ασφαλή και εμπιστευτική πρόσβαση σε δίκτυα πληροφοριών για τους φυλακισθέντες /αποφυλακισθέντες.

Οι Ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της υλοποίησης του έργου αφορούν στην:
- Ηλεκτρονική αίτηση και έκδοση πιστοποιητικών κράτησης
- Ηλεκτρονική αίτηση και έκδοση βεβαιώσεων ηθικού/πειθαρχικού ελέγχου
- Ηλεκτρονική αίτηση και έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων
- Ηλεκτρονικός προγραμματισμός επισκεπτηρίων επιχειρήσεων (Δικηγόρων)
- Ηλεκτρονικός προγραμματισμός επισκεπτηρίων πολιτών (Συγγενών)
- Ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών με το ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
- Ηλεκτρονική διάθεση αιτήσεων/εγγράφων για την συντομότερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των καταστημάτων κράτησης προς την Κεντρική Υπηρεσία και τους εμπλεκόμενους φορείς
- Ηλεκτρονική διάθεση επιλεγμένων πληροφοριών / Ηλεκτρονικός φάκελος κρατουμένου προς πιστοποιημένους εκπροσώπους
- Αναγγελία έκτακτου συμβάντος
- Υπηρεσίες πληροφόρησης προς το ευρύ ενδιαφερόμενο κοινό (κρατούμενους, συγγενείς, δικηγόρους, πρεσβείες, προξενεία, κ.α.) / Δημοσίευση πληροφοριών και στοιχείων επικοινωνίας

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω εκτιμάται ότι οι πιθανοί χρήστες και ωφελούμενοι των προβλεπόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα είναι οι κρατούμενοι (περίπου 12.000 ), οι άμεσοι συγγενείς τους (περίπου 40.000), οι εν δυνάμει ή εν ενεργεία δικηγόροι τους (περίπου 10.000), κοινωνικές υπηρεσίες και σύλλογοι (όπως η «Επάνοδος», οι σύλλογοι αποφυλακισμένων, οι εταιρείες προστασίας ανηλίκων) αλλά και άλλοι φορείς (όπως πρεσβείες, προξενεία, σύλλογοι μεταναστών, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις). Στον αριθμό των πιθανών χρηστών περιλαμβάνεται και το σύνολο των αποφυλακισθέντων (περίπου 200.000).

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 5.584.815,00€


4) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την διασύνδεση των αποφυλακιζομένων με την κοινωνία
Η υλοποίηση του έργου αφορά στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται από την ΕΠΑΝΟΔΟ στους κρατούμενους και αποφυλακιζόμενους της χώρας, στοχεύοντας στη δημιουργία του τεχνολογικού εκείνου πλαισίου που θα εξασφαλίζει την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών της ΕΠΑΝΟΔΟΥ και την πληρέστερη εξυπηρέτηση όλων των συναλλασσομένων της για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Κορωνίδα του έργου αποτελεί η δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης ώστε να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες, υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες (αποφυλακισμένοι, αποφυλακιζόμενοι).

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν και θα προσφέρονται μέσω της Πύλης είναι οι παρακάτω:

- Υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού - ανεύρεσης εργασίας
- Υπηρεσία δημιουργίας/επεξεργασίας βιογραφικού σημειώματος βάσει προτύπων και δυνατότητα (αυτόματης) αποστολής για τις θέσεις εργασίας που εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων
- Ηλεκτρονική αίτηση της εισηγητικής έκθεσης κοινωνικού λειτουργού
- Υπηρεσία ηλεκτρονικού συμβούλου για θέματα εργασίας, ναρκωτικών, κλπ
- Ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών με τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
- Ηλεκτρονική αίτηση και έκδοση κουπονιών διαμονής
- Υπηρεσία αναζήτησης και πληροφόρησης κλαδικών και εργασιακών θεμάτων
- Υπηρεσία Ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης με ευέλικτη αναζήτηση βάσει κλειδιών, θεμάτων, κατηγορίας, τίτλου και συνδυασμού αυτών
- Υπηρεσία ασύγχρονης εκπαίδευσης
- Υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης (forum)
- Υπηρεσία πληροφόρησης προς το ξενόγλωσσο κοινό, με περιεχόμενο στις πιο συνήθεις ξένες γλώσσες
- Ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων για θέσεις εργασίας
- Υπηρεσίες ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα προβλήματα των κρατουμένων, αποφυλακιζομένων και ανήλικων παραβατών.

(Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα και εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σκοπός του νομικού προσώπου είναι η επαγγελματική κατάρτιση, η αποκατάσταση, η οικονομική συμπαράσταση και η προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής ένταξης των κρατουμένων και αποφυλακιζομένων)

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 680.497,50€


5) Αναβάθμιση Ψηφιακών Υπηρεσιών Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αναβάθμιση του υφιστάμενου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η δημιουργία νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ) στοχεύοντας στη δημιουργία του τεχνολογικού πλαισίου που εξασφαλίζει την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την πληρέστερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών της χώρας.

Στόχοι του έργου είναι:
· Η αναβάθμιση των υφιστάμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συμπεριλαμβάνει την:

ηλεκτρονική υπηρεσία κατάθεσης ένδικων βοηθημάτων (one stop-shop)
ηλεκτρονική υπηρεσία κατάθεσης και παρακολούθησης αιτημάτων
ηλεκτρονική υπηρεσία διαχείρισης υποθέσεων
παρακολούθηση πορείας των αιτημάτων και των υποθέσεων (μέσω portal, mail, τηλεφώνου)

· Η διαρκής ανωνυμοποίηση των εγγράφων που δύνανται να διατεθούν ηλεκτρονικά μέσω του λογισμικού της Τράπεζας Νομικού Περιεχομένου

· Η δημιουργία ψηφιακής υπηρεσίας Ελέγχου Πολυθεσίας και Ύψους Αποδοχών Δημοσίων Υπαλλήλων

· Η δημιουργία on-line οδηγού βοηθείας για τους χρήστες των παρεχόμενων υπηρεσιών για την step-by-step καταχώρηση στοιχείων και παρακολούθηση διαδικασιών

· Η δημιουργία συστήματος εξυπηρέτησης των πολιτών που περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας

· Η διαλειτουργικότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τους ελεγχόμενους φορείς για τις ανάγκες του προληπτικού και του κατασταλτικού ελέγχου.

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 1.316.493,60€


6) Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η βελτίωση του συστήματος καταγραφής, αρχειοθέτησης και διάθεσης των πρακτικών των δικαστηρίων της χώρας για την αύξηση της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας της δικαιοσύνης, την επίτευξη του κράτους δικαίου και τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη.

Η υποβοήθηση στην τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων έχει ως σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητας των λειτουργιών αυτών, ώστε οι υποθέσεις να διεκπεραιώνονται ταχύτερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται προς το ενδιαφερόμενο κοινό μέσω του δικτυακού τόπου είναι οι παρακάτω:

- Ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης για αντίγραφο Πρακτικών από τους έχοντας έννομο συμφέρον (δικηγόροι, διάδικοι)
- Ηλεκτρονική λήψη (σε μορφή κειμένου) αντιγράφου Πρακτικών
- Ηλεκτρονική λήψη κατάστασης/αποτελέσματος αιτήσεως για έκδοση αντιγράφου Πρακτικών
-Ηλεκτρονική κατάθεση αναπομπής των πρακτικών
- Ηλεκτρονική λήψη κατάστασης/αποτελέσματος αναπομπής
- Ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκομένων δικαστικών λειτουργών και γραμματέων έδρας (ηλεκτρονική υποβολή πρακτικών από Γραμματέα Έδρας, έλεγχος και πιστοποίηση από Δικαστή)
- Ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών με άλλα Πληροφοριακά Συστήματα

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 11.337.007,80€

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», μέχρι το τέλος Αυγούστου, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, θα καταθέσει τα παρακάτω Τεχνικά Δελτία Προτεινόμενων Πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 15.336.000,00€.

1. Πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων

Το προτεινόμενο έργο αφορά τη Δ/νση Πρόληψης Εγκληματικότητας και Σωφρονιστικής Αγωγής Ανηλίκων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα:

· το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων (Κ.Ε.Σ.Α.Θ.Ε.Α.)
· την Ειδική Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων
· τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων
· τις Εταιρίες Προστασίας Ανηλίκων

Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η ανάπτυξη ενός οργανωτικού/λειτουργικού μοντέλου αναδιοργάνωσης σε επίπεδο διοικητικών λειτουργιών, διαδικασιών και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ανηλίκους, οι οποίοι:

α) βρίσκονται σε κίνδυνο να γίνουν δράστες ή θύματα αξιόποινων πράξεων λόγω ακατάλληλου ή ανύπαρκτου οικογενειακού περιβάλλοντος ή άλλων δυσμενών κοινωνικών συνθηκών και αιτιών,

β) έχουν ήδη εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά,
γ) βρίσκονται υπό την χρήση ψυχοτρόπων ουσιών

έτσι ώστε, να εξασφαλίζεται η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, όπως ορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στο προτεινόμενο έργο ειδικότερα :

α) θα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί η μεθοδολογία οργάνωσης και λειτουργίας, του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων, για την πρόληψη και αντιμετώπισης της θυματοποίησης και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από ανηλίκους, σε επίπεδο διοικητικών λειτουργιών και διαδικασιών, και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το ΚΕΣΑΘΕΑ.

Το σκεπτικό της ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας είναι δυνατό να δομηθεί στη βάση των εξής προτεραιοτήτων:

· Στο συντονισμό και την οργάνωση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της θυματοποίησης και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από ανηλίκους.
· Στη διατύπωση προτάσεων και εκπόνηση μελετών σε στρατηγικό επίπεδο και για θέματα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων ανηλίκων
· Την παροχή υπηρεσιών γνωμοδοτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα
· Την ανάπτυξη συνεργασιών σε Εθνικό επίπεδο με οργανισμούς και υπηρεσίες, ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα
· Την υλοποίηση θεραπευτικών και αναμορφωτικών μέτρων
· Την οργάνωση εθελοντισμού με σκοπό τη στήριξη των ανηλίκων
· Την διαμόρφωση μηχανισμών ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών σε συνεργασία με σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και συνδράμει τον εισαγγελέα στη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης.

β) θα μελετηθεί και αξιολογηθεί το υφιστάμενο επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας των ΥΕΑ και ΕΠΑ, θα προταθούν βελτιωτικές παρεμβάσεις με τροποποιήσεις του υφιστάμενου ή καθορισμό νέου μοντέλου λειτουργίας και θα δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων, τα οποία θα ενισχύσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 12.000.000,00€


2. Μελέτη για τη βελτιστοποίηση της ροής Πολιτικής και Ποινικής διαδικασίας
Σκοπός του έργου είναι η σχεδίαση ενιαίας, ολοκληρωμένης επιχειρησιακής αρχιτεκτονικής της πολιτικής και ποινικής διαδικασίας, σε όλες τις βαθμίδες των δικαστηρίων και εισαγγελιών, με στόχο την ομογενοποίηση και απλοποίηση της ροής των διαδικασιών.

Η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει:

- Αποτύπωση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης ροής διαδικασιών σε ποινικές και πολιτικές υποθέσεις
- Σχεδιασμό Οργανωτικού και Επιχειρησιακού μοντέλου της ποινικής και πολιτικής διαδικασίας στο σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων του τομέα της Δικαιοσύνης (Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου, τμήματα των δικαστηρίων εκδίκασης ποινικών και πολιτικών υποθέσεων όλων των βαθμίδων, Αστυνομία, ΓΓΠΣ κ.λπ.)
- Απλούστευση της ροής Πολιτικής και Ποινικής διαδικασίας
- Σχεδιασμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων
- Εξασφάλιση της νομοθετικής βάσης για την υλοποίηση και επιτυχή ενσωμάτωση των προτάσεων απλούστευσης και εκσυγχρονισμού της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης για υποθέσεις ποινικού και αστικού δικαίου, σε περίπτωση και όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 2.806.000,00€


3. Ταξινόμηση αξιόποινων πράξεων, ποινών και μέτρων
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία λογισμικού διασύνδεσης σύμφωνα με ένα κοινό πρωτόκολλο το οποίο επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των βάσεων δεδομένων ποινικού μητρώου των κρατών μελών της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί:

Α) κατάλογος των αξιόποινων πράξεων που τελούνται ή δικάζονται στην Ελλάδα

Β) κατάλογος των διαφόρων ειδών ποινών και άλλων μέτρων που εκτελούνται καθώς και των ενδεχομένων μεταγενέστερων αποφάσεων που τροποποιούν την εκτέλεση της ποινής.

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 530.000,00€
 ΠΗΓΗ:   http://www.tanea.gr

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση για την ανακάλυψη του Οδυσσειακού Ανακτόρου!!!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση για την ανακάλυψη του Οδυσσειακού Ανακτόρου, με αποτέλεσμα οι δυο επιστήμονες που φέρονται ως ανασκαφείς της Ακρόπολης στην Ιθάκη να «βομβαρδίζονται» καθημερινά από τον Ελληνικό και διεθνή τύπο.

Οι δυο καθηγητές και ανασκαφείς, ο Θ.Παπαδόπουλος και η Λίτσα Κοντορλή -Παπαδοπούλου κάνουν λόγο για το αποτέλεσμα μιας 16ετους έρευνας και ανασκαφής με σημαντικά ευρήματα, που «επιβεβαιώνουν ότι ο τόπος μας που πασχίζει για καλά και ελπιδοφόρα νέα και ότι ο πολιτισμός αξίζει κάθε ευκαιρία που μπορεί να έχει».

Πρόκειται για:

α) μεγάλο ανακτορικό κτιριακό συγκροτήμα εκτεινόμενο και διαρρυθμισμένο σε δύο επίπεδα (άνδηρα),

β) λίθινα κλιμακοστασία λαξευμένα στο βράχο, που διευκόλυναν την επικοινωνία των κατοίκων των δύο ανδήρων,

γ) κτιστό προϊστορικό φρεατίο

δ) υπόγεια τεχνητή δεξαμενή νερού-«τυκτής» κρήνης,

ε) ταφικο περιβόλο,

στ) μεγάλο κυκλοτερές μνημείο,

ζ) βοηθητικά δωματία-αποθηκες

η) εργαστήριο κατεργασίας μετάλλου.

Στη θέση Άγιος Αθανάσιος - Σχολή Ομήρου, στις υπώρειες της Εξωγής Βορείου Ιθάκης, όπου ήσαν ορατά κτιριακά κατάλοιπα και είχαν γίνει στο παρελθόν αποσπασματικές έρευνες από έλληνες και ξένους αρχαιολόγους (Volgraff, Heurtley, Wasson, Κυπαρίσσης), εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε η προϊστορική ακρόπολη τειχισμένη με κυκλώπειο τείχος και τέσσερις πύλες.

Η κύρια πύλη συνδέεται με οχυρωμένη διάβαση, όμοια, σε μικρότερο μέγεθος, με του ανακτόρου της Τίρυνθας, προστατευμένη με δύο πύργους (σώζεται μερικώς ο ένας) και αναβάθρα.

Η κύρια πύλη εφάπτεται τοίχου προσεκτικά κτισμένου και τις παραστάδες της αποτελούν επεξεργασμένοι τετραγωνισμένοι ογκόλιθοι. Από την κύρια είσοδο ήταν ορατή η νότια κύρια είσοδος του τριμερούς μεγάρου.

Στο κάτω άνδηρο του κτιριακού συγκροτήματος εντοπίστηκε τριμερές ορθογώνιο κτίριο-μέγαρο, όμοιο με αντίστοιχα μέγαρα μυκηναϊκών ανακτόρων Μυκηνών, Τίρυνθας και Πύλου.

Στο άνω άνδηρο αποκαλύφθηκαν προϊστορικά κτίρια αποθηκών, λουτρού, εργαστηρίου κατεργασίας μετάλλων, καθώς και βοηθητικά δωμάτια. Από τα δύο λαξευτά στο βράχο κλιμακοστάσια το μεγάλο δυτικό χωρίζεται με πλατύσκαλα σε δύο τμήματα, μιμούμενο ίσως μινωικά πρότυπα.

Η μυκηναϊκή υπόγεια κρήνη, ανατολικά και σε μικρή απόσταση από το κεντρικό κτιριακό συγκρότημα, διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση, είναι χτισμένη με τον γνωστό εκφορικό τρόπο και μοιάζει με αντίστοιχες κρήνες των ακροπόλεων Μυκηνών και Τίρυνθας. Χρονολογήθηκε από τον ειδικό επιστήμονα για τα αρχαία υδραυλικά έργα Jost Knauss, καθηγητή του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, στην μυκηναϊκή εποχή (1300-1200 π.Χ.) και, όπως οι υπόγειες κρήνες των Μυκηνών και Τίρυνθας, χρησίμευε για την ύδρευση των ενοίκων της ακρόπολης σε περίοδο πολιορκίας και εχθρικών επιδρομών.

Βορειοανατολικά του μεγάρου υπάρχει μικρός τετράγωνος ταφικός περίβολος, συλημένος. Ανατολικότερα της υπόγειας κρήνης, ερευνήθηκε μεγάλο κυκλοτερές προϊστορικό μνημείο με βαθμιδωτή είσοδο στα ανατολικά, από την επίχωση του οποίου προέρχονται δύο τουλάχιστον βουκράνια, οστά πρωτόγονου βοδιού (bos primigenius), προϊστορική κεραμεική και πήλινες ψημένες πινακίδες γραμμικής γραφής μία από τις οποίες, δημοσιευμένη στο έγκριτο αρχαιολογικό περιοδικό KADMOS, έχει εγχάρακτα σύμβολα και παράσταση πλοίου με τον Οδυσσέα, τη Σειρήνα, τη Σκύλλα και τον σύντροφο του Οδυσσέα στην στιγμή της μεταμόρφωσης από άνθρωπο σε χοίρο. Στα κινητά ευρήματα συγκαταλέγονται προϊστορική κεραμεική (χειροποίητη και τροχήλατη της 2ης χιλιετίας π.Χ.), σπασμένα λίθινα αγγεία, ένα μολύβδινο μινωικό ειδώλιο, χάλκινες περόνες, λυχνάρι και χρυσό έλασμα με παράσταση του Οδυσσέα και πλοίου, που το έχει τυλίξει με τα πλοκάμια της η Σκύλλα.


ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://newscity1.blogspot.com

Τραγωδία στην Κρήτη. 35χρονος πατέρας τριών παιδιών αυτοκτόνησε λόγω χρεών....

Τραγωδία χθες το πρωί στους Αθανάτους Ηρακλείου Κρήτης. Ελεύθερος επαγγελματίας νεαρής ηλικίας και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών έθεσε τέρμα στη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόχειρας είναι ένας άνδρας ηλικίας 35 ετών από τα Σταυράκια, ο οποίος αυτοκτόνησε σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λόγω οικονομικών προβλημάτων και χρεών προς τις τράπεζες.
Τον αυτόχειρα ο οποίος δεν άφησε κάποιο σημείωμα για να εξηγεί τους ακριβείς λόγους που τον ώθησαν στην απονενοημένη πράξη, εντόπισε ο αδερφός του γύρω στις 12 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή, έξω από ένα τροχόσπιτο της οικογένειάς του.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, καθόταν σε μία πράσινη πλαστική καρέκλα και ανάμεσα στα πόδια του βρισκόταν το δίκαννο που χρησιμοποίησε για να θέσει τέρμα στη ζωή του. Είχε πυροβοληθεί ανάμεσα στα μάτια και στο κούτελο και ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας απέκλεισε αμέσως το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ και εξετάζεται αν είχε καταναλώσει λίγο πριν αυτοκτονήσει.
Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι είχε έμμεσα ενημερώσει φίλους και συγγενείς του για το τι σκεφτόταν να κάνει, στέλνοντάς τους μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο και τηλεφωνώντας τους, ζητώντας τους να πάνε να πάρουν το αυτοκίνητό του.
Ο αδελφός του τον εντόπισε στις 12 το μεσημέρι και ο θάνατός του υπολογίζεται μεταξύ 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι. Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του και άτομα που τον γνώριζαν έλεγαν χθες ότι είχε πάρει δάνειο για να χτίσει σπίτι και για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Όλοι πάντως ανέφεραν πως επρόκειτο για ένα πολύ καλό παιδί, ιδιαίτερα εργατικό που εργαζόταν σκληρά για να μην στερηθούν τίποτα τα παιδιά του.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στα Σταυράκια Ηρακλείου όπου διέμενε με την οικογένειά του.


ΠΗΓΗ:    http://udemand.blogspot.com

Γερμανός ιερέας βίαζε ανήλικο κορίτσι για 3 χρόνια.....

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν Γερμανό ιερέα για βιασμό ανήλικου κοριτσιού στη βορειοδυτική Γερμανία.

Ο ιερέας κατηγορείται ότι εξανάγκασε ένα κορίτσι της ενορίας, το οποίο ήταν τότε ηλικίας 14 ετών, σε σεξουαλικές σχέσεις για τρία χρόνια από το 1990, απειλώντας το ότι αν δεν ενδώσει "δεν θα πάει στον παράδεισο"!

 Ο εκπρόσωπος της επισκοπής δήλωσε ότι ο ιερέας, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του τον Μάρτιο, όταν το θύμα τον κατήγγειλε στην επισκοπή, η οποία πραγματοποίησε έρευνα.
Η γερμανική καθολική εκκλησία από την αρχή του έτους...

έχει έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά από αποκαλύψεις και κατηγορίες σχετικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από ιερείς, κυρίως σε σχολεία και οικοτροφεία, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

ΠΗΓΗ:   inargolida.gr 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://tacoalatipota.blogspot.com

Παιδική Πορνεία στην Καμπότζη : Τα κορίτσια " Try - on "

Η Τράι Ον (Try - On)

είναι σήμερα δεκατεσσάρων ετών, όταν η μητέρα της την πούλησε, ήταν μόλις επτά. Πρόκειται για ένα από τα, τουλάχιστον, 30.000 παιδιά που εκπορνεύονται στην Καμπότζη, το νέο κέντρο της .....
....παιδικής πορνείας του πλανήτη. 

Tα περισσότερα, όταν τα ρωτάς ποιό είναι το όνομά τους, απαντούν Try On, δηλαδή «Δοκίμασέ με». Η Καμπότζη είναι χώρα παραγωγής παιδιών που μεταφέρονται ως εμπόρευμα στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά λευκής σάρκας.
Οι φτωχότερες περιοχές της χώρας τροφοδοτούν με ανήλικα θύματα την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Κάποια παιδιά θα παραμείνουν εκεί, κάποια άλλα θα πουληθούν σε έμπορους ανθρώπων στη γειτονική Ταϊλάνδη ή τη Μαλαισία, που αποτελούν γνωστά κέντρα παιδικής πορνείας.
Τα θύματα, συνήθως πωλούνται από τους ίδιους τους γονείς τους, σε γνωστούς της οικογένειας που παρουσιάζονται ως σωτήρες. Οι γονείς, άλλοτε αγνοούν την πραγματικότητα, και άλλοτε προτιμούν να την παραβλέπουν. Και για τους δυτικούς παιδόφιλους, η Καμπότζη εξελίσσεται στον νέο σημαντικό προορισμό που σιγά-σιγά αντικαθιστά τον «παράδεισο» της Ταυλάνδης.

H ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ " Τray - on"

«Μου έκαναν ηλεκτροσόκ για να δεχτώ να πάω με τον πελάτη. Εγώ συνέχισα να αρνούμαι και με έκλεισαν σε ένα υπόγειο γεμάτο φίδια.Τότε με έγδυσαν τελείως, με έδεσαν για να μη κουνιέμαι, και αφού με ξυλοκόπησαν άγρια, πήραν κάτι καυτερό και μου το έβαλαν στο στόμα, αλλά και σε κάθε μέρος του σώματος που μπορούσε να μπει. Φοβόμουν, αλλά συνέχιζα να λέω όχι. Τότε μου άνοιξαν το στόμα και μου έβαλαν μέσα ζωύφια που τσιμπάνε, μέχρι να δεχθώ να πω ναι. Μετά από αυτά, με πούλησαν στον πρώτο πελάτη. Αυτός με πήρε και με πήγε στο ξενοδοχείο. Εκεί συνέχισα να αρνούμαι, τότε αυτός με έδειρε και με έδεσε. Έφερε έντομα και αυτός. Μετά με το χέρι του με έπνιγε και με βίαζε συγχρόνως.
Το πιο επίπονο ήταν πως μόλις επέστρεψα στο σπίτι, με έραψαν επιτόπου, μου έκαναν παρθενορραφή για να με ξαναπουλήσουν. Μετά από λίγες μόνο ώρες, με πούλησαν σε άλλο πελάτη για την παρθενιά μου. Μού έκαναν ηλεκτροσόκ όσο αρνιόμουν και με πούλαγαν σε πελάτες. Όταν έπεφτα λιπόθυμη μου έριχναν στο πρόσωπο ένα κουβά με ούρα και ακαθαρσίες».


Η ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛ ΠΟΤ

Η κοινωνία της Καμπότζης είναι σήμερα πλήρως αποδομημένη. Την κατάστρεψε ο σκληρός και διαρκής πόλεμος που κράτησε σχεδόν τριάντα χρόνια, από το 1970 έως το 1999. Πρωταγωνιστές του ήταν ο Πολ Ποτ και οι Κόκκινοι Χμερ, που δολοφόνησαν 2 εκατομμύρια συμπατριώτες τους στο όνομα της «επανάστασης». Κάθε είδους ηθική αρχή, κάθε είδους ανθρώπινη ευαισθησία, ισοπεδώθηκε κατά την διάρκεια των χρόνων της δυστυχίας.
«Στην Καμπότζη δεν υπάρχει τρυφερότητα, δεν υπάρχει στοργή».

Η Unicef υπολογίζει πως κάθε χρόνο, εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση περίπου 2.000.000 παιδιά και ο ΟΗΕ ότι τα κέρδη από την παράνομη εμπορία ανθρώπων ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Το 80% των παιδιών που μπαίνουν στην πορνεία ζουν από 8 έως 10 χρόνια. Τα περισσότερα πεθαίνουν από ΑΙDS, ενώ τα υπόλοιπα από τις βιαιοπραγίες ή αυτοκτονούν.

Για την εξαθλιωμένη μεταπολεμική Καμπότζη που υπάρχουν άνθρωποι που τρέφονται αποκλειστικά από τα σκουπίδια της χωματερής, αυτοί οι αριθμοί δεν έχουν μεγάλη σημασία. Νόμος εδώ, είναι η επιβίωση.

Ντοκυμαντέρ του Eξάντα :To χαμόγελο της Try-on // exandas.ert.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://www.troktikaras.com

Μαφιόζοι επικοινωνούσαν μέσω εκπομπής!

Τι θα πιστεύατε αν βλέπατε στο κάτω μέρος της οθόνης μιας αθλητικής εκπομπής μηνύματα του στυλ «Γειά σου Φράνκο, το ταξίδι πήγε καλά»; Πιθανότατα τίποτα καθώς ούτε που θα τα λαμβάνατε υπόψη.

Κι όμως, αυτός ήταν ο τρόπος επικοινωνίας της Μαφίας στην Ιταλία! Οι μαφιόζοι είχαν επιλέξει την δημοφιλή -στη γειτονική χώρα- αθλητική εκπομπή για να στέλνουν μηνύματα στα αφεντικά τους στη φυλακή!

Η εκπομπή «Quelli che il Calcio» (στα ελληνικά «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου») είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής κυριακάτικη αθλητική εκπομπή η οποία επιτρέπει στους τηλεθεατές να στέλνουν μηνύματα από κινητό τα οποία «περνούν» από το κάτω μέρος της οθόνης.

Οι μαφιόζοι, λοιπόν, είπαν να το εκμεταλλευτούν για να συνεννοούνται και να ενημερώνονται κωδικοποιημένα. «Γειά σου Φράνκο, το ταξίδι πήγε καλά» έλεγε το ένα υπονοώντας ότι το πλοίο με τα ναρκωτικά έφθασε στον προορισμό του, «Πάολο όλα είναι εντάξει» έλεγε ένα άλλο δηλώνοντας ότι η αποστολή που είχε ανατεθεί σε μέλος της συμμορίας είχε εκτελεστεί επιτυχώς.

«Ήταν φιλικά μηνύματα και έμοιαζαν να απευθύνονται από έναν φαν του ποδοσφαίρου σε έναν άλλο» ανέφερε ο εισαγγελέας Βιντσέζο Μάκρι. Άφωνη δηλώνει ότι έμεινε και η παρουσιάστρια της εκπομπής, Σιμόνα Βεντούρα, λέγοντας ότι «ανοίξαμε τις γραμμές για τους θεατές μας το 2000, κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν δίαυλος επικοινωνίας για τους μαφιόζους».

Οι ιταλικές αρχές υποψιάστηκαν ότι κάτι υπήρχε πίσω από τα μηνύματα στην εκπομπή όταν έπεσε ένα γράμμα στα χέρια τους από συγγενή αφεντικού μαφίας στον οποίο έγραφε «οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις την εκπομπή “Quelli che il Calcio” αυτή την Κυριακή».

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr