'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

O James Cameron θα συνεργαστεί με την NASA!!!

Υπάρχει ζωή στον Άρη; Είναι κατοικήσιμος πλανήτης; Οι επιστημονικές έρευνες των τελευταίων ετών απέδειξαν πως ναι, ο Άρης είναι ο μόνος πλανήτης του ηλιακού συστήματος, εκτός της Γης που μπορεί να κατοικηθεί και όχι, δεν υπάρχει τώρα ζωή στον Άρη, αλλά υπήρξε στο παρελθόν. Το τελευταίο συμπέρασμα μαρτυράει η ύπαρξη κοιτασμάτων νερού στον Κόκκινο Πλανήτη, που αποδεικνύει ότι μπορεί να αναπτυχθεί μια οποιαδήποτε-εξωγήινη- μορφή ζωής !

Τα στοιχεία αυτά ανέλαβε να μελετήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας Avatar, James Cameron, που θα συνεργαστεί με την NASA, σε μια εξερεύνηση του πλανήτη Άρη μέσω της ανάπτυξης μιας ειδικής 3D κάμερας! O διάσημος σκηνοθέτης είπε αυτό το νέο τολμηρό του εγχείρημα: «Αυτή την στιγμή αναπτύσσω ένα νέο τύπο 3D κάμερας σε συνεργασία με το εργαστήριο που εξερευνεί τον πλανήτη Άρη. Θεωρητικά, θα μπορούμε να έχουμε μια στερεοσκοπική κάμερα αποτύπωσης αληθινής κίνησης στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη μέσα στο 2011. Δεν θα είναι ταινία! θα παίρνουμε πλάνα αληθινών κινήσεων».

Όποιος είναι εξοικειωμένος με την δουλειά του James Cameron, γνωρίζει ότι είναι λάτρης του εξερεύνησης του διαστήματος. Ο ίδιος είπε για την προϊστορία του: «Δουλεύω ήδη εδώ και 11 χρόνια σε ένα δικό μου project εξερεύνησης του Άρη. Έκανα αρκετή έρευνα, γνώρισα αρκετούς επιστήμονες και ανταλλάξαμε ιδέες μέχρι που κάποια στιγμή πριν από δυο χρόνια, πιστεύω πως εκείνοι θα σκεφτήκαν: «Λοιπόν, αυτός ο τύπος ξέρει πολλά για τον Άρη, έχει γνώσεις πάνω στις 3D κάμερες, στα zoom lenses, στην φωτογραφία κίνησης. Γιατί δεν συνεργαζόμαστε μαζί του;».

Ο Cameron επίσης αποκάλυψε πως ένα από τα όνειρα του για το μέλλον, είναι να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, κάτι που μπορεί να πραγματοποιήσει, αρκεί να έχει την ανάλογη κρατική υποστήριξη. 


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου