'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μαφιόζοι επικοινωνούσαν μέσω εκπομπής!

Τι θα πιστεύατε αν βλέπατε στο κάτω μέρος της οθόνης μιας αθλητικής εκπομπής μηνύματα του στυλ «Γειά σου Φράνκο, το ταξίδι πήγε καλά»; Πιθανότατα τίποτα καθώς ούτε που θα τα λαμβάνατε υπόψη.

Κι όμως, αυτός ήταν ο τρόπος επικοινωνίας της Μαφίας στην Ιταλία! Οι μαφιόζοι είχαν επιλέξει την δημοφιλή -στη γειτονική χώρα- αθλητική εκπομπή για να στέλνουν μηνύματα στα αφεντικά τους στη φυλακή!

Η εκπομπή «Quelli che il Calcio» (στα ελληνικά «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου») είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής κυριακάτικη αθλητική εκπομπή η οποία επιτρέπει στους τηλεθεατές να στέλνουν μηνύματα από κινητό τα οποία «περνούν» από το κάτω μέρος της οθόνης.

Οι μαφιόζοι, λοιπόν, είπαν να το εκμεταλλευτούν για να συνεννοούνται και να ενημερώνονται κωδικοποιημένα. «Γειά σου Φράνκο, το ταξίδι πήγε καλά» έλεγε το ένα υπονοώντας ότι το πλοίο με τα ναρκωτικά έφθασε στον προορισμό του, «Πάολο όλα είναι εντάξει» έλεγε ένα άλλο δηλώνοντας ότι η αποστολή που είχε ανατεθεί σε μέλος της συμμορίας είχε εκτελεστεί επιτυχώς.

«Ήταν φιλικά μηνύματα και έμοιαζαν να απευθύνονται από έναν φαν του ποδοσφαίρου σε έναν άλλο» ανέφερε ο εισαγγελέας Βιντσέζο Μάκρι. Άφωνη δηλώνει ότι έμεινε και η παρουσιάστρια της εκπομπής, Σιμόνα Βεντούρα, λέγοντας ότι «ανοίξαμε τις γραμμές για τους θεατές μας το 2000, κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν δίαυλος επικοινωνίας για τους μαφιόζους».

Οι ιταλικές αρχές υποψιάστηκαν ότι κάτι υπήρχε πίσω από τα μηνύματα στην εκπομπή όταν έπεσε ένα γράμμα στα χέρια τους από συγγενή αφεντικού μαφίας στον οποίο έγραφε «οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις την εκπομπή “Quelli che il Calcio” αυτή την Κυριακή».

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου