'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

«Ασφυξία» στο νησί της Ρόδου με 140 - 150.000 τουρίστες !!!

Το «αδιαχώρητο» συνεχίζει να επικρατεί, από τα μέσα Ιουλίου στο «σμαραγδένιο νησί», το οποίο καταρρίπτει σε αφίξεις αλλοδαπών τουριστών τα ρεκόρ όλων των εποχών, την ώρα που αρκετοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί σημειώνουν πτώση.

Σύμφωνα με τη ροδιακή εφημερίδα «Δημοκρατική», εκτιμάται ότι τις ημέρες αυτές φιλοξενούνται στο νησί της Ρόδου 140 - 150.000 αλλοδαποί τουρίστες, με αποτέλεσμα να είναι υπερπλήρη όλα τα ξενοδοχεία, εντός και εκτός της πόλεως, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται και «όβερμπουκινγκ», ιδιαιτέρως στο Φαληράκι και στη Νότια Ρόδο (σε ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα «all inclusive»), που όμως ελέγχεται σε συνεργασία ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων.


Υπερέχουν οι Αγγλοι και οι Γερμανοί (οι οποίοι αναθέρμαναν το ενδιαφέρον τους για τη Ρόδο) και ακολουθούν οι Ιταλοί, οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί.


«Χρυσές δουλειές» κάνει η Ρόδος και με τους Ρώσους οι οποίοι δείχνουν απόλυτα ευχαριστημένοι και αναμένεται να ξεπεράσουν εφέτος τις 100.000 και του χρόνου να υπερδιπλασιασθούν.


Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές ενδείξεις (σχετικά ξανάγραψε η «δ») ότι σε δέκα χρόνια η Ρόδος θα φιλοξενεί ετησίως περίπου 800.000 Ρώσους τουρίστες!!


Για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση αρκεί να αναφερθεί ότι όλα τα αεροπλάνα τσάρτερ φθάνουν στο νησί με πληρότητας 95 - 100%, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τις πτήσεις εσωτερικού και τα πλοία της γραμμής. Στα αεροπλάνα μάλιστα δύσκολα μπορεί να βρει κανείς θέση και αυτό αφού εγγραφεί σε λίστα αναμονής. Είναι προφανές ότι βελτιώθηκε η κατάσταση και με τον εσωτερικό τουρισμό χωρίς ωστόσο να επιτυγχάνονται οι αριθμοί του παρελθόντος, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.


Πολλοί τουρ οπερέιτορς εις μάτην αναζητούν πρόσθετα κρεβάτια και μάλιστα προσφέροντας αυξημένες τιμές, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μεγάλωσαν τα αεροπλάνα για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και το Σεπτέμβριο η Ρόδος θα «πλημμυρίσει», ενώ και ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών, σε αφίξεις αλλοδαπών τουριστών.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουρ οπερέιτορς, τα πράγματα θα είναι του χρόνου ακόμα καλύτερα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί κάτι που θα αναστρέψει το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί σήμερα. Αυτό που κάνει την Ρόδο σήμερα να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι βελτιώθηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και μειώθηκαν αισθητά οι τιμές.


Η καλή και σωστή διαφήμιση σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές και την ασφάλεια που παρέχει το νησί, ήταν δηλαδή τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στο σημερινό «θαύμα», γιατί πράγματι, περί θαύματος πρόκειται. Θυμίζουμε ότι από την αρχή του έτους η «δ» είχε προβλέψει, ότι η Ρόδος θα κατέρριπτε εφέτος όλα τα ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών, παρά την κρίση. Βεβαίως, ελαφρώς μειωμένα είναι τα έσοδα, ωστόσο ίσως εξισορροπηθούν μέχρι το τέλος της σεζόν.


Στο μεταξύ όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία έκλεισαν τα συμβόλαιά τους με τους τουρ οπερέιτορς για την σεζόν 2011 με τιμές κυμαινόμενες μεταξύ 0 - 5%, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκε και το allotment μέχρι και 20% (!) καθώς οι Τ.Ο. προβλέπουν ακόμα πιο μεγάλη ζήτηση της Ρόδου για το 2011.


Η κατάσταση, όπως δηλώνουν ξενοδόχοι της Ρόδου, με τις αυξημένες αφίξεις θα αντιμετωπισθεί με επιτυχία, καθώς θα τεθούν σε λειτουργία αρκετές ακόμα κλίνες, σε νέα ξενοδοχεία.


Πηγή: Δημοκρατική
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://allistourism.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου