'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Άριστα 10 με τόνο!!...

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μεγάλη και συμπυκνωμένη βλακεία για να καεί μέσα σε λίγες ώρες μια περιοχή μόλις 35 στρεμμάτων, περιοχή η οποία είναι μάλιστα ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000! 
 
Και στην Πρέβελη τα κατάφεραν στον απόλυτο βαθμό! Το μοναδικό φοινικόδασος δεν υπάρχει πια και θα αναγεννηθεί - εάν η συμπυκνωμένη βλακεία δεν κυριαρχήσει και πάλι - το σωτήριο έτος 2045!
Το χειρότερο είναι ότι όλοι τώρα κάνουν τους αγανακτισμένους και...
 τους θυμωμένους. Υπουργοί, δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες, υπηρεσίες, επιχειρηματίες, κάτοικοι –πλην εξαιρέσεων- και βέβαια οι διάφοροι βουλευτές που πριν σβήσει η φωτιά βγήκαν να μοιράζουν χαστούκια.
 
Και όλοι αυτοί θέλουν να μας πείσουν ότι τόσο καιρό, τόσα χρόνια ζούσαν σε άλλη χώρα και τώρα που επέστρεψαν φρίττουν με αυτά που βλέπουν, φρίττουν με την ανοργανωσιά και την αυθαιρεσία και ξεχνούν ότι τόσα χρόνια κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.. τις πάπιες!
 
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στο φοινικόδασος της Πρέβελης, προστατευόμενη περιοχή δεν υπήρχε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Φυσικά και δεν υπήρχε διαχειριστικό σχέδιο, φυσικά και δεν λειτουργούσε το σύστημα πυρόσβεσης, φυσικά και το δάσος δεν είχε καθαριστεί. Και δεν υπήρχε διαχειριστικό σχέδιο, ούτε φορέας προστασίας, ούτε εφαρμόστηκαν ποτέ οι δεσμεύσεις που Natura 2000 γιατί τότε θα έπρεπε να έρθουν σε σύγκρουση με τις τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν. 
 
Το καταπληκτικό είναι ότι ούτε καν οι ίδιες οι τουριστικές επιχειρήσεις, που βγάζουν χρήματα από το φοινικόδασος, έκαναν κάτι για να προστατεύσουν την «επένδυσή» τους και τώρα θα βγουν στη φόρα και θα μοιρολογούν για την οικονομική καταστροφή…
 
Δάκρυα - βροχή έχουν αρχίσει να πέφτουν και για το περιβόητο σύστημα πυρόσβεσης που υπήρχε αλλά δεν λειτουργούσε λες και αυτό γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα… Αλήθεια, μόλις, πριν από τρία χρόνια δεν κινδύνευσε ο αρχαιολογικός χώρος στην Ολυμπία επειδή και εκεί το σύστημα πυρόσβεσης που είχε τοποθετηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε τεθεί σε αχρηστία; Αφού δεν τιμωρήθηκε όμως, κανείς για το έγκλημα στην Πάρνηθα και την Πελοπόννησο,  γιατί θα μπορούσε να σωθεί το δάσος με τους φοίνικες στην Πρέβελη;
 
Και κάτι ακόμα… μπορούν οι διάφοροι εξπέρ των αναδασώσεων να μας πουν γιατί έβγαλαν όλα τα αείφυλλα, πλατύφυλλα από το φαράγγι Κουτελιώτη και έβαλαν πεύκα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ακόμα μια «προϋπόθεση» για να φτάσει η φωτιά πιο γρήγορα και πιο ισχυρή στο δάσος με τους φοίνικες;
 
Της Βάλιας Μπαζού (Ποντίκι)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου