'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Μαρία Χούκλη: Δεν παραιτήθηκε τυχαία φυσικά!

Βρήκε τον μπελά της στην ΕΡΤ, αλλά εδώ που τα λέμε (και τα γράφουμε) τέτοιοι μισθοί από κρατικό ΜΜΕ σε περίοδο λιτότητας αποτελούσαν μεγάλη πρόκληση. Σεβόμαστε απεριόριστα την Χούκλη. Η κριτική μας δεν είχε προσωπικά χαρακτηριστικά. Αφορούσε αυτούς που μοίραζαν τέτοια ποσά. Το διευκρινίζουμε αυτό γιατί σήμερα παραιτήθηκε από την ΕΡΤ. Και...
επιβεβαίωσε ότι είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις που διάλεξαν να φύγουν αξιοπρεπώς παρά να συνεχίσουν να παίρνουν ποσά που ξεπερνούν κάθε λογική.

Σ.Σ. Πηγές αναφέρουν ότι θα πάει στον ΑΝΤ1. Κρατήστε όμως την περίπτωση του Mega. Όχι ως παρουσιάστρια. Ως διευθύντρια ειδήσεων εννοούμε όταν ο Παναγιωτόπουλος ανηφορίσει προς την Αγία Παρασκευή!..

fimotro.blogspot  
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://totefteri.blogspot.com

Αποδυνάμωση υπηρεσιών της Αστυνομίας λόγω «ΔΙΑΣ»

Για «τραγικές» ελλείψεις προσωπικού στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, μετά την μετακίνηση 24 αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ, κάνει λόγο ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κώστας Χατζηναγνώστου.
«Η επάνδρωση της ομάδας έγινε εκ των έσω με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της τροχαίας, του Αστυνομικού Τμήματος, της Ασφάλειας αλλά και των περιφερειακών Αστυνομικών τμημάτων να έχουν φθάσει σε σημείο πλέον να μην μπορούν να λειτουργήσουν» υποστήριξε ο κ. Χατζηαναγνώστου.
Αναφορικά με τους συναδέλφους του οι οποίοι υπηρετούν στα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών, ο κ. Χατζηαναγνώστου, σημειώνει ότι «η κατάσταση είναι γενικώς απερίγραπτη και από θέμα ασφάλειας αλλά και υγιεινής γενικότερα». «Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτά τα τμήματα έχουν φορτωθεί και όλη την λάντσα του δημοσίου» είπε χαρακτηριστικά, ενώ «οι λαθρομετανάστες είναι σε κατάσταση απελπισίας», συμπλήρωσε.                                  

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι προτάσεις και τα υπομνήματα, τα οποία κατά καιρούς έχει αποστείλει η Ένωση στα αρμόδια υπουργεία, παρέμειναν απλά σε πεδίο ανταλλαγής απόψεων.


Πηγή: ΕΡΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alexpolisonline.blogspot.com/

Ρακοσυλλέκτρια στο Βόλο είχε 3 εκατ. ευρώ!

Η 92χρονη κυρά Δέσποινα που έμενε στην πλατεία Τσιγάντε στην καρδιά της Νέας Ιωνίας Βόλου, είχε τρεις μέρες να δώσει σημείο ζωής και οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία. Κάθε πρωί η ηλικιωμένη γυναίκα έβγαινε από το σπίτι της με ένα καροτσάκι της λαϊκής και πήγαινε σε κάδους και σε λαϊκές αγορές προκειμένου να μαζέψει σκουπίδια και χρήσιμα περισσεύματα.

Οι αστυνομικοί χθες με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι, το οποίο έμοιαζε με τρώγλη από τους σωρούς των σκουπιδιών, και την εντόπισαν νεκρή. Μετά από έρευνα βρέθηκαν βιβλιάρια τραπέζης με καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

ΠΗΓΗ:   zougla.gr
Με πληροφορίες από: volospress.blogspot.com

Σκληρά μέτρα, η απάντηση....

Με τα πρώτα 300 βυτιοφόρα του Στρατού να κινούνται για φόρτωση καυσίμων από τα διυλιστήρια, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την απόφαση να συνεχιστεί η απεργία. Η κρίσιμη διυπουργική σύσκεψη. Τι συζητήθηκε και τι προβλημάτισε τους υπουργούς...
  
Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και απεργών στα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης και η απόφαση της κυβέρνησης για λήψη σειράς μέτρων, που εκφράζουν την αποφασιστικότητα να κινηθεί με το δόγμα "Εφαρμογή του Νόμου" συνθέτουν τις τελευταίες εξελίξεις στη μακρά σειρά των γεγονότων, της παρατεταμένης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.
Τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη λήξη της έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης για την αντιμετώπιση της απεργίας είναι:

*Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

*Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).
Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

*Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

* Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών".

Η έκτακτη σύσκεψη
Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα Άμυνας Ε.Βενιζέλου, Δημόσιας Τάξης Μ.Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Χ.Παμπούκη, έγινε νωρίτερα για να ληφθούν αποφάσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Η πολιτική απόφαση ήταν "να εφαρμοστεί ο νόμος" , ενδεικτικό δε του κλίματος ήταν η συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Δημόσιας Τάξης,  με τον δεύτερο να είναι επιφορτισμένος, όχι μόνον με την διαδικασία επίδοσης των φύλλων επίταξης και πολιτικής επιστράτευσης, αλλά και με την εφαρμογή των όσων προβλέπονται από το νόμο, σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσης στα όσα προβλέπονται από τις διαδικασίες.
Στενοί συνεργάτες του Μ.Χρυσοχοίδη, δεν κρύβουν το βαθύ προβληματισμό του υπουργού, ο οποίος σε περίπτωση μαζικής άρνησης των απεργών να συμμορφωθούν με την εντολή επίταξης, θα κληθεί να διαχειριστεί ίσως την χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών,  μία κρίση με βαρύ πολιτικό κόστος, μια και η εντολή από την κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας για "εφαρμογή του νόμου" επιβάλει μέτρα όπως συλλήψεις και προσαγωγές ενώπιον της δικαιοσύνης.
Από τις πληροφορίες που διέρρευσαν προκύπτει "κόντρα" μεταξύ Μ.Χρυσοχοΐδη και Ε.Βενιζέλου με τον πρώτο να ζητά να μην έχει η ΕΛΑΣ τον ρόλο της πρώτης γραμμής στην αντεπίθεση της κυβέρνησης για τον έλεγχο της κατάστασης και τον δεύτερο να εκφράζει αντιρρήσεις στο αίτημα να χρησιμοποιηθεί στρατιωτικό προσωπικό για να οδηγήσει τα βυτιοφόρα στα διυλιστήρια, πρόταση που ωστόσο εξετάστηκε σοβαρά, αλλά απορρίφθηκε λόγω των ενστάσεων που πρόβαλλε ο υπουργός.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μ.Χρυσοχοΐδης αποχώρησε πρώτος από τη σύσκεψη -ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε- ενώ όταν ετέθη θέμα κατασχέσεων αδειών των απεργών, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν είναι δουλειά της ΕΛΑΣ.
Βυτιοφόρα του Στρατού
Ήδη σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, ετέθη σε κίνηση ο μηχανισμός του Στρατού και τα πρώτα 300 βυτιοφόρα έχουν βγει από τα στρατόπεδα και κινούνται για πλήρωση καυσίμων στα διυλιστήρια. Αν και ο στόλος στρατιωτικών βυτιοφόρων είναι πολύ μικρός και δεν θεωρείται ικανός να αποκαταστήσει την ομαλή ροή καυσίμων στην αγορά, εκτιμήθηκε από την κυβέρνηση ότι ως πρώτη κίνηση είναι η πλέον ενδεδειγμένη.
Στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδιο που έληξε με την επέμβαση των ΜΑΤ έγινε έξω από τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν απεργοί και επιστρατευμένος οδηγός συνεπλάκησαν άγρια. Ο οδηγός φέρεται να μπήκε στο αυτοκίνητο να άναψε τη μηχανή και να παρέσυρε έναν από τους απεργούς, τον οποίο τραυμάτισε. Τότε δέχθηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι τον τραυμάτισαν.
Επενέβησαν τα ΜΑΤ τα οποία απώθησαν με τα γκλοπς τους απεργούς, με αποτέλεσμα πέντε άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες- να μεταφερθούν με τραύματα στο νοσοκομείο.
Στη Βουλή
Περίπου 1.000 απεργοί έκαναν πορεία από την Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου έγινε η Γενική Συνέλευση του κλάδου, στη Βουλή, όπου επιτροπή επέδωσε ψήφισμα. Με συνθήματα οι απεργοί διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΡΩΤΙΔΑ

Στο νοσοκομείο της Βέροιας άφησε την τελευταία του πνοή ένα ελληνόπουλο που μαχαίρωσαν Αλβανοί στο χωριό Διαβατό του νομού Ημαθίας. Ενα άλλο παλικαράκι Χαροπαλεύει καθώς του έχουν κόψει την καρωτίδα.
Το βράδυ της Τετάρτης, μεταφέρθηκαν τέσσερα ελληνόπουλα , ηλικίας 15 και 16 ετών, στο νοσοκομείο, τα οποία μαχαιρώθηκαν από ομάδα Αλβανών. Τα παιδιά είχαν ...
μαλώσει έξω από την εκκλησία του χωριού, με ομάδα Αλβανών, σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές, με αποτέλεσμα οι έφηβοι Αλβανοί να καλέσουν… ενισχύσεις.

Τότε εμφανίστηκε μια ομάδα ενόπλων, ηλικίας περίπου 30 ετών, οι οποίοι με μαχαίρια επιτέθηκαν στα ελληνόπουλα , με αποτέλεσμα να σκοτώσουν το ένα ελληνόπουλο και να τραυματίσουν άλλα τρία.


Ρεπορτάζ Δελτίο 11

Αναρτήθηκε από Πλάτων Πισατίδης
http://hellenicrevenge.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://rokakias.blogspot.com   

Έκθεση – κόλαφος της Διεθνής Αμνηστίας κατά Ελλάδας

Έκθεση – κόλαφο για τη μεταχείριση των «παράτυπων» μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα παρουσίασε η Διεθνής Αμνηστία. Η έκθεση επικρίνει δριμύτατα τις ελληνικές αρχές διότι «αντιμετωπίζουν τους παράτυπους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο ως εγκληματίες».
Η οργάνωση καλεί την Ελλάδα να αναθεωρήσει άμεσα την πρακτική κράτησης των μεταναστών αυτών, μεταξύ των οποίων συχνά συμπεριλαμβάνονται και ασυνόδευτα παιδιά.
Σημειώνεται ότι οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο κρατούνται σε συνοριακούς σταθμούς και κέντρα κράτησης, συχνά επί μήνες, με περιορισμένη ή ανύπαρκτη πρόσβαση σε νομική, κοινωνική ή ιατρική στήριξη. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο σε ορισμένες περιπτώσεις να δικάζονται, να καταδικάζονται σε φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο και να διατάσσεται η απέλασή τους χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης και διερμηνέα. Η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για... περιφρόνηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών υπό το διεθνές δίκαιο.
Τονίζεται επίσης ότι οι συνθήκες υγιεινής στις εγκαταστάσεις κράτησης των μεταναστών είναι ανεπαρκέστατες, ενώ ορισμένοι κατήγγειλαν άσχημη μεταχείριση σε βάρος τους από την ακτοφυλακή ή την αστυνομία.
Η έκθεση επισημαίνει ότι από τις 30.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου που εξετάστηκαν το 2009 μόλις 164 εγκρίθηκαν.
Η Διεθνής Αμνηστία αναγνωρίζει την «πρόκληση» που συνιστά η φύλαξη των ελληνικών συνόρων, καθώς ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών αυξήθηε από τις 95.00ο το 2006 σε πάνω από 126.000 το 2009. Αναγνωρίζει επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ευαισθητοποιηθεί, ωστόσο σημειώνεται ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Προτείνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία ανοιχτών ή ημι-ανοιχτών κέντρων για όσους καταφθάνουν στη χώρα.
Η έκθεση αναφέρει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών αυτών εισέρχετι στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους προερχόμενους από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ και την Ερυθραία.
 
atticapress.
Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://anemo-milos.blogspot.com

Εντοπίστηκε μετά από 157 χρόνια το φημισμένο πλοίο «Investigator».... Σε βάθος 11 μέτρων

Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο «Investigator», το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική, ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.....
Αρχαιολόγοι εντόπισαν το καλοδιατηρημένο κουφάρι του πλοίου σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ. Χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικές συσκευές μέσα σε διάστημα 15 λεπτών βρήκαν το σκαρί, αλλά και τις σορούς τριών ναυτικών.

Το «Investigator» αναζητούσε τα δυο θρυλικά πλοία του βρετανού πλοιάρχου Τζον Φράνκλιν, τα «Τρόμος» και «Έρεβος», τα οποία είχαν αποπλεύσει το 1845, με σκοπό να εντοπίσουν το μυθικό Βορειοδυτικό Πέρασμα, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στη βάση τους. Ο εντοπισμός του θαλάσσιου περάσματος που θα ένωνε τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό δια μέσου των πάγων της Αρκτικής είχε γίνει έμμονη ιδέα στον Φράνκλιν.


Έως και πρόσφατα, μέχρι να συμβούν οι κλιματολογικές αλλαγές, το πέρασμα δεν ήταν πλωτό όμως ακόμη και σήμερα ανοίγει σπανίως.


Τα πλοία «Έρεβος» και «Τρόμος» δεν βρέθηκαν ποτέ. Υπάρχουν. ωστόσο. ενδείξεις ότι ο Φράνκλιν προσπάθησε να οδηγήσει όσους από τους 130 άνδρες του επέζησαν και να περάσουν τους πάγους πεζοί. Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι κάποιοι ναυτικοί για να επιβιώσουν κατέφυγαν στον κανιβαλισμό, τρώγοντας τους νεκρούς συντρόφους τους.


Ο καπετάνιος του «Investigator», Ρόμπερτ Μακλιούρ, και οι περισσότεροι από τους 60 άνδρες του πληρώματος σώθηκαν, όταν το πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους, το 1853. Χρειάστηκε όμως να περιμένουν επί τρία χρόνια μέχρι να τους εντοπίσουν και να τους σώσουν.
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://kerkyraikialepou.blogspot.com

Σε βεντέτα εξελίσσεται το μακελειό στην Βέροια

Ένα 24ωρο μετα την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανηλίκων, ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε 4 αυτοκίνητα επιτέθηκε σε έναν Αλβανό που βρισκόταν στο χωριό την ώρα που ψώνιζε σε ένα περίπτερο τον ξυλοκόπησαν άγρια και εξαφανίστηκαν. Οι άγνωστοι προχώρησαν σε... πράξη τυφλής και ωμής βίας στο Διαβατό Ημαθίας.

Σύμφωνα με την πάρεδρο του μικρού χωριού Βοριαζίδου Πετρίδου Αναστασία όλα ξεκίνησαν από μια παρεξήγηση δυο 10χρονων αγοριών.

Σύμφωνα με την ίδια το Ελληνόπουλο ζήτησε από το αγοράκι από την Αλβανία να μην "ενοχλεί" ένα κορίτσι που βρισκόταν στην παρέα. Την επόμενη ημέρα ο πατέρας του παιδιού πήγε στο ίδιο σημείο και λόγο στον λόγο ενεπλάκησαν στην διένεξη μεγαλύτερα παιδιά. Τα αίματα άναψαν και "μίλησαν" τα μαχαίρια.

Ο αλλοδαπός τραυμάτισε τους 4 ανήλικους και έναν συμπατριώτη του πάνω στην συμπλοκή. Ενας από τους τραυματίες, ένας 16χρονος Ελληνας, νοσηλεύεται στην εντατική με τραύματα στην καρωτίδα.

Τα τέσσερα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι άνδρες όπως είπε η πάρεδρος στο Newsit δεν είναι από το Διαβατό αλλά από άλλο χωριό. Η ίδια δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για αυτή την πράξη βίας. Ωστόσο όπως μας είπε στο χωριό υπάρχει μεγάλη αναστάστωση ενώ όλοι οι αλλοδαποί το έχουν εγκαταλείψει από τον φόβο για αντίποινα.

Το απόγευμα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 3 νέες συλλήψεις αλλοδαπών. Διαπιστώθηκε ότι για τους δύο, που μάλιστα είναι και αδέρφια, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Βέροιας από το 2001 για Απόπειρα Ανθρωποκτονίας από κοινού και επιπλέον για τον έναν εξ’ αυτών μια καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και προσπαθεί να εντοπίσει 3 ακόμα άτομα, που πήραν μέρος στο μακελειό...


newsit
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://sarotiko.blogspot.com

Έρχεται και νέο τσουνάμι ακρίβειας - Προετοιμάζουν την αγορά για τη χαριστική βολή...

Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα δοκιμάζονται με πρωτοφανή τρόπο στα οικονομικά τους και στην καθημερινότητα αλλά, όπως φαίνεται, τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά..



Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 6,5% τον μήνα Ιούνιο, πριν δηλαδή λειτουργήσει και η τελευταία (;) αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες.

Είναι προφανές ότι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα κόστη για τους παραγωγούς και το ντόμινο στα προϊόντα και στις υπηρεσίες είναι αναπόφευκτο.

Τα στοιχεία της Στατιστικής δείχνουν ότι οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες στην κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, στην παραγωγή βασικών μετάλλων, στα προϊόντα χαρτιού και καπνού που προέρχονται από το εξωτερικό κ.α.

Θυμίζουμε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας επί ένα δίμηνο παραμένει πάνω από 5,2 %, (όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,4%) ενώ την ίδια ώρα στον μεν δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους έχει υπάρξει μεγάλη μείωση εισοδήματος, στον δε ιδιωτικό τομέα οι αποδοχές έχει συμφωνηθεί να παγώσουν μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο.

Προετοιμάζουν τη χαριστική βολή


Η επικείμενη αύξηση, από το 11% στο 23% του ΦΠΑ, που σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών σε δεκάδες καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, με πρόσχημα τις δανειακές ανάγκες τις χώρας (τρόικα), αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην παγωμένη αγορά και στα ήδη καταχρωμένα νοικοκυριά.


ΠΗΓΗ:   http://tiresias-press.blogspot.com

Εντολή Παπανδρέου να δοθεί λύση μέσα στις επόμενες 24 ώρες

Εντολή Παπανδρέου να δοθεί λύση μέσα στις επόμενες 24 ώρες

Σύσκεψη Ρέππα , Βενιζέλου, Χρυσοχοΐδη για το θέμα της απεργίας. Εξετάζεται και η πλήρης εφαρμογή της επιστράτευσης καθώς ήδη έχουν επιδοθεί 250 φύλλα πορείας.  

Εν τω μεταξύ και τα υπόλοιπα φύλλα πορείας έχουν εκδοθεί, αλλά δεν έχουν επιδοθεί, επειδή δε βρήκαν τους οδηγούς για τους οποίους προορίζονταν.

Σύμφωνα με το νόμο όσοι δεν εμφανιστούν στις θέσεις τους συλλαμβάνονται και επιτάσσονται τα οχήματα. Επιφυλακτικά στελέχη της κυβέρνησης στην πλήρη εφαρμογή του νόμου καθώς φοβούνται κλιμάκωση της έντασης.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή να λυθεί το θέμα μέσα στις επόμενες 24 ώρες. «Θέλω η χώρα να ανεφοδιάζεται κανονικά αύριο» τους διεμήνυσε ο Παπανδρέου από την Κρήτη όπου βρίσκεται.


(newsbeast)

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ, ΔΥΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....

-Ρώτησα την γιαγιά μου-δασκάλα το επάγγελμα και τώρα συνταξιούχο-να μου πει αν θυμάται πότε είχε γίνει επίταξη τα τελευταία χρόνια, στην χώρα μας.
-Μου είπε λοιπόν ότι επιστράτευση και επίταξη είναι κρατικές πράξεις που επιβάλλονται σε εμπόλεμες περιόδους, όπως π.χ το 1940 που η χώρα μας δέχθηκε την επίθεση του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ήταν τότε που άνθρωποι, κτήνη, κάρα και περιουσίες είχαν τεθεί στην υπηρεσία του Έθνους για την αντιμετώπιση της ξένης εισβολής. Από τότε είπε, δεν θυμάμαι να εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα, αλλά χθες το βράδυ κάτι άκουσα να λένε στην τηλεόραση για φύλλα πορείας που θα βγάλει η κυβέρνηση και επειδή η γιαγιά μου-λόγω ηλικίας-δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα με ρώτησε, πάλι πόλεμο έχουμε;
-Όχι γιαγιά της είπα, άπλα ήρθαν πριν λίγους μήνες κάτι ξένοι χαρτογιακάδες με κοστούμια και γραβάτες-Τρόϊκα τους λένε- και επειδή-είπαν-χρωστάμε πολλά πανωτόκιαΕυρώπη και την Αμερική, η κυβέρνηση Παπανδρέου αναγκάστηκε να παραχωρήσει ένα μέρος από την εθνική μας κυριαρχία και αργότερα ίσως και ένα μέρος από την Ελληνική επικράτεια. (sprents τα λένε), στην
-Κατάλαβα γιε μου, τους πολέμους τώρα τους κάνουν με τα Sprents, άλλα .........
πέσμου έχουμε στρατηγούς με αρχίδια-όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος μεγαλώνει και η γλώσσα του-στο επιτελείο ή........και ανάβοντας το γκαζάκι να ψήσει δυό καφέδες ελληνικούς άρχισε-η γιαγιά-να σιγοτραγουδάει "το τραγούδι της Λευτεριάς" της Σοφίας Βέμπο.

Μας οδηγούν σε εμφύλιο...!

  • Η πατρίδα μας στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορες καταστάσεις οι οποίες έχουν αφήσει βαθιάτα σημάδια τους!
  • Ποιος έχει ξεχάσει την χούντα των συνταγματαρχών και ότι δεινά έφερε στην χώρα μας όπως και τον εμφύλιο που χάθηκανκαι από τις δύο πλευρές άδικα συνάνθρωποι μας!
Όλες αυτές οι καταστάσεις είχαν ένα κοινό!
Ήταν ξενόφερτες όπου τα ξένα συμφέροντα για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους δεν δίσταζαν ένα λαό να τον ταλαιπωρούν βάζοντας μπροστά αυτούς που ήταν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν!
Σήμερα άλλη, μια ξενοκίνητη δύναμη, το ΔΝΤ, το οποίο δουλεύει για τις αγορές , επιθυμεί την εξαθλίωση του ελληνικού λαού προς εξυπηρετήσει αυτών τωνσυμφερόντων!
Και δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντα ΄χει βρει τα κατάλληλα εργαλεία να το κάνει!
Εργαλεία ,τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ ,λοιδορούν, βρίζουν, εκβιάζουν τον εργαζόμενο και το χειρότερο από όλα βάζουν την μία εργατική τάξη εναντίον της άλλης!
Και με αυτό, τον τρόπο σπρώχνουν την χώρα σε ένα νέο εμφύλιο, που αυτή την φορά δεν έχει όπλα, άλλα τα ΜΜΕ, τα όποια εκμεταλλευόμενα την κατάσταση προσπαθούν να αρπάξουν όσο περισσότερο γίνεται και δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν στον σκοπό τους!
Και η κυβέρνηση;
Δυστυχώς στο όνομα της εξυγίανσης έχει γίνει το καλύτερο εργαλείο τους!
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα το αντιλαμβάνεσθε!
Το θέμα είναι αν εμείς οι πολίτες θα ανεχθούμε και άλλο αυτή την κατάσταση;
Οι φορτηγατζήδες, που τους λοιδορούν οι ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ με τα εργαλεία, μας δείχνουν τον δρόμο!
Και προς θεού, μην πέσουμε στην παγίδα, να βρίζει ο ένας εργαζόμενος το άλλο γιατί τότε ο εμφύλιος δεν είναι μακριά!

Υ.Γ. Η αγανάκτηση του λαού θα είναι πιο έντονη από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !
Και τότε, ούτε οι πράσινοι συνδικαλιστές, ούτε τα ΜΜΕ, θα μπορούν να τον σταματήσουν!
Και τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση; Θα επιστράτευση όλη την χώρα;
ΠΗΓΗ:    http://kostasxan.blogspot.com

Παλιά, επιστράτευαν τα… γαϊδούρια

Χθες για την υπόθεση της βενζίνης ήμουν ανήσυχος, σήμερα είμαι τρομαγμένος και αύριο θα είμαι πανικόβλητος διότι το Σάββατο -που παίρνω την άδειά μου- θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φτάσω οδικώς στη ...Ραφήνα.
 
Με τη γκαντεμιά που με δέρνει, μπορεί να φτάσω μέχρι εκεί και να μείνω από βενζίνη μόλις περάσω τον καταπέλτη του πλοίου και να πηγαινοέρχομαι στη διαδρομή Ραφήνα – Τήνος μέχρι να λήξει η απεργία.
Τυχεροί είναι, ίσως, αυτοί που δεν μπορούν να επιστρέψουν, ελλείψει βενζίνης, από τις διακοπές τους, αν βέβαια έχει μείνει ευρώ στο πορτοφόλι τους.
Και άτυχοι αυτοί που περιμένουν την επιστροφή τους για να πάρουν την άδειά τους. Καλύτερα να μη συναντηθούν μεταξύ τους οι μεν και οι δε για λίγο καιρό.
Να και κάτι στο οποίο έπεσε μέσα ο συγγραφέας της προκύρηξης της ..."σέχτας". Ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Έτσι εξηγείται και η πιθανή επιστράτευση των φορτηγών.
Τελικά, εκσυγχρονίστηκε η Ελλάδα. Τώρα επιστρατεύουν κοτζάμ φορτηγά, ενώ κάποτε επιτάσσανε τα γαϊδούρια.
Ένας κακεντρεχής εχθρός των νταλικιέρηδων θα έλεγε: "μμμ… Σιγά τον εκσυγχρονισμό, πάλι γαϊδούρια επιστρατεύουν".Εντυπωσιακή η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Ρε παιδιά δεν στέλνετε τους φορτηγατζήδες να διαπραγματευτούν απ’ ευθείας με την τρόϊκα;
Κι αν κανείς συνδικαλιστής των νταλικιέρηδων δεν ξέρει ξένες γλώσσες θα μεταφράζει… ο Ρέππας.
Να επιστραφεί αμέσως η προκήρυξη της ..."σέχτας" στον αποστολέα. Ο συντάκτης της περιέγραψε πολλά στοιχεία για την ταυτότητά του, αλλά ξέχασε να την… υπογράψει.
Άκουγα στα ραδιόφωνα αναλύσεις του τύπου ότι οι τρομοκράτες αντιγράφουν τη φιλοσοφία ενός ρώσου τρομοκράτη του 19ου αιώνα. Εγώ πάλι, γιατί νομίζω ότι αντιγράφουν κάποιο γιαπωνέζικο βίντεο γκέιμ;
Αν όντως, όπως αφήνουν να εννοηθεί, έχουν περάσει από τη φυλακή, να ψάξει η ΕΛΑΣ αν στο παρελθόν συνελήφθησαν κάποιοι επειδή τύπωναν πλαστά… δωδεκάευρα.
Κονσέρτο για πιάνο έδωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις. Και θυμήθηκα την παλιά ελληνική ταινία σε σενάριο Φώσκολου: "Κονσέρτο για πολυβόλα".

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών

Παράταση στην αγωνία της κοινωνίας και της αγοράς, έδωσαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, καθώς στη γενική συνέλευση του κλάδου αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας.Η εξέλιξη αυτή παρατείνει την αγωνία του κοινού, που δεν ξέρει ακόμη αν θα πρέπει να αναχωρήσει για τις Αυγουστιάτικες διακοπές, αλλά και των επαγγελματιών, οι οποίοι κυρίως στη νησιωτική χώρα και τα παραθεριστικά κέντρα, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς εκτός από τα καύσιμα.Εξάλλου, εκτός από το «στέγνωμα» στα πρατήρια καυσίμων, καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις, ειδικότερα σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.Οι ροδακινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, που βλέπουν τις τελευταίες τρεις μέρες τη σοδειά τους να σαπίζει, αφού τα εργοστάσια χυμοποίησης και κομποστοποίησης δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης καυσίμων, βρίσκονται σε απόγνωση.Στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε πολλά νησιά διαπιστώθηκαν εκατοντάδες ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η κίνηση στα κάμπινγκ, καθώς ουδείς γνωρίζει αν θα καταφέρει, ή όχι, να ταξιδέψει.

ΠΗΓΗ:    http://epirusgate.blogspot.com/
 

Οι μισθοί μειώνονται, οι τιμές αυξάνονται και... η πείνα έρχεται

Mε πληθωρισμό 6% πάνε στράφι οι θυσίες των εργαζομένων και καθίσταται ανεφάρμοστο το σκληρό μνημόνιο που είναι υποχρεωμένη να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση για να ξεπεράσει η χώρα μας τον κίνδυνο της οικονομικής της κατάρρευσης
Του κ. Στ. Τσουκαντά, Πρώην Γεν. Δ/ντή του Υπουργείου Ανάπτυξης
Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, κατέχει και πάλι το υψηλότερο σκαλί στην Ευρωζώνη, με τιμάριθμο πρώτου εξαμήνου 5,2% (έναντι 1,4% του μέσου όρου των 16 μελών της Ζώνης και 1,9% αντίστοιχου των 27 μελών της .....

Ε.Ε.). Και μόνο το γεγονός ότι έχουμε τριπλάσιο πληθωρισμό έναντι των χωρών που μας συνδέει κοινό νόμισμα, αναδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και τις δυσκολίες να επιβιώνουμε σ’ ένα υψηλού βαθμού ανταγωνιστικό περιβάλλον. Από την άλλη μεριά, καταγράφεται μόνο στην Ελλάδα ύφεση με μείωση μέχρι στιγμής του ΑΕΠ (σε ετήσια βάση) κατά 2,5%, έναντι αύξησης στη μεν Ζώνη κατά 0,6% στη δε Ε.Ε. κατά 0,5%.
Μας συμβαίνει να έχουμε προσβληθεί από το ανθεκτικό σε κάθε θεραπεία μικρόβιο του «στασιμοπληθωρισμού», που εκκολάπτεται όταν συνυπάρχουν ύφεση και πληθωρισμός.
Σπουδαίοι οικονομολόγοι της εποχής μας θεωρούν επικίνδυνο εκρηκτικό κοκτέιλ την ύφεση με τον πληθωρισμό. Χαμηλά τραπεζικά επιτόκια, τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να ενισχύουν την παραγωγή, την ανάπτυξη και την απασχόληση, δεν μπορούν να συνυπάρχουν με έντονα πληθωριστικά φαινόμενα, που από τη μία κατατρώγουν το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα των εργαζομένων και από την άλλη δυσχεραίνουν περαιτέρω την πενιχρή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.

Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα των προσπαθειών μας να ξεπεράσουμε τη βαθιά κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας. Κάθε ολιγωρία του ΥΠΑΝ στον έλεγχο των τιμών, θα δυσχεράνει την αποτελεσματικότητα των σκληρών κυβερνητικών μέτρων λιτότητας (που με βαριά καρδιά ψήφισε η Βουλή), και ως εκ τούτου θα καταστεί προβληματική η τήρηση των υποχρεώσεων προσαρμογής της χώρας μας στους κανόνες του μνημονίου που συμφωνήθηκε με την «τρόiκα» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Φοβάμαι ότι γλιτώσαμε από τη «διεθνή κερδοσκοπία», όμως τώρα απειλούμεθα σοβαρά από την «εγχώρια αισχροκέρδεια». Θα είναι κρίμα να αφήσουμε το θηρίο της ακρίβειας να κατασπαράξει την τελευταία ικμάδα που μας απομένει.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω, από τη μακρόχρονη θητεία μου στο υπουργείο Εμπορίου, ότι στην ελληνική αγορά η ακρίβεια οφείλεται ελάχιστα στον «πληθωρισμό κόστους» και σχεδόν αποκλειστικά στον «πληθωρισμό κέρδους». Επί σειράν ετών τα μονοπώλια και τα καρτέλ κυριαρχούν στην ελληνική αγορά. Το πενιχρό έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν κατάφερε να εξαλείψει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας, μια και ποτέ δεν εισπράττονται τα λιγοστά πρόστιμα που επιβάλλονται ή μειώνονται σε μικροποσά από δικαστικές αρχές που αγνοούν το Κοινοτικό Δίκαιο και τις πρακτικές πολυεθνικών κυρίως επιχειρηματικών συγκροτημάτων, που, εκτός των άλλων, διακινούν εισαγόμενα προϊόντα.


Όμως για τα χρονίζοντα προβλήματα της ακρίβειας ευθύνεται και η στρεβλή διάρθρωση της ελληνικής αγοράς και ο υπερεπαγγελματισμός των Ελλήνων, που επιδιώκουν το εύκολο εμπορικό κέρδος, σε συνδυασμό με τη μέθοδο της «αρπαχτής», που διαπερνά μικρές και μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητας συμπολιτών μας και τέλος η παντελής ανυπαρξία καταναλωτικής συνείδησης του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.
Θα περίμενε κανείς ότι σε περίοδο εφαρμογής μέτρων λιτότητας, που μειώνονται οι πωλήσεις, το εμπόριο δεν θα έσπευδε να μετακυλίσει στις τιμές λιανικής πώλησης την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ. «Η φτήνια τρώει τον παρά», έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου. Μερικοί (δυστυχώς ελάχιστοι) τήρησαν την υπόδειξή του και απορρόφησαν την αύξηση.
Απόρησα μαθαίνοντας ότι η Γερμανία προχώρησε σε μέτρα λιτότητας και έλεγχο των τιμών. Η ελληνική κυβέρνηση πάγωσε και μείωσε τις γλίσχρες αποδοχές των εργαζομένων, παρέλειψε όμως να παγώσει και να μειώσει τις τιμές και τα επιχειρηματικά κέρδη στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Βρίσκω στη σημερινή τραγική συγκυρία πολλές ιστορικές ομοιότητες με την κατεστραμμένη από το πόλεμο του '40 χώρα μας, την πείνα και τις κακουχίες του αστικού πληθυσμού της που διεσώθη και επέζησε με την αμερικανική βοήθεια (σχέδιο Μάρσαλ 1945-46) και την εφαρμογή από το νεοσυσταθέν τότε υφυπουργείο Εφοδιασμού και Διανομών αστυνομικών διατάξεων του Αγορανομικού Κώδικα (Ν.Δ. 136/1946) ο οποίος τροποποιηθείς και συμπληρωθείς κατά καιρούς, ισχύει μέχρι και σήμερα. Πολύ μικρός θυμάμαι το μένος των Αθηναίων και τις λαϊκές εξεγέρσεις εναντίον των περιβόητων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής «μαυραγοριτών».
Θα κλείσω με την ευχή της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων που, αν συνεχιστούν, θα τινάξουν στον αέρα ό,τι καταφέραμε, λαός και κυβέρνηση, για να αποφύγουμε την ολοκληρωτική χρεοκοπία.

ΠΗΓΗ:    kostasxan.blogspot
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com 

"Κακοπληρωτές κατʼ επάγγελμα"...και άλλος την πληρώνει

Άλλος κερνά, άλλος πίνει και άλλος πληρώνει, είναι η κατάσταση με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, σύμφωνα με όσα είπαν στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, και η πρόεδρος του Οργανισμού, Γεωργία Κοτίδου. 

Τα στοιχεία που παρέθεσαν δείχνουν ότι ο ΟΕΚ χρωστά σε τράπεζες και δικαιούχους 590 εκατ. ευρώ, το ΙΚΑ του οφείλει 1,6 δισ. ευρώ και άλλοι δικαιούχοι 180 εκατ. ευρώ, αλλά την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, καθώς ο Οργανισμός έχει σταματήσει να εξετάζει τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2010...

Ενδεικτικό της κακής οικονομικής κατάστασης του ΟΕΚ είναι ότι τα αποθεματικά του βρίσκονται σήμερα στα 250 εκατ. ευρώ, από 650 εκατ. το 2004, ενώ το κατασκευαστικό έργο συνεχίζεται σε ποσοστό μόλις 4,9%. Τούτων δοθέντων, ο ΟΕΚ έχει αναστείλει τα προγράμματά του και έχει σταματήσει να δέχεται νέες αιτήσεις. Απέναντι σʼ αυτή την κατάσταση ο υπουργός απλώς διαπιστώνει ότι υπάρχουν "κακοπληρωτές κατʼ επάγγελμα", προς τους οποίους στέλνει μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή.

Ελεύθερη η μία ανήλικη δολοφόνος της Κερκίνης

Αποφυλακίζεται την Παρασκευή (30/07) με περιοριστικούς όρους, η 15χρονη κοπέλα που φέρεται ότι συνέργησε με τη 16χρονη φίλη της για το φόνο του 80χρονου, στην Κερκίνη Σερρών.
Σύμφωνα με το συνήγορο της 15χρονης, η ανήλικη αποφυλακίζεται από τη γυναικεία πτέρυγα του Ελαιώνα Θήβας μετά από αίτηση που εστάλη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, λόγω του νεαρού της ηλικίας της.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η 15χρονη θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται, πως οι δύο ανήλικες, στις 6 Ιουνίου, εισέβαλαν στο σπίτι του 80χρονου θύματος, ζητώντας του χρήματα με αντάλλαγμα ερωτικές περιπτύξεις.
Ο 80χρονος δέχτηκε ωστόσο όταν πήγε να θωπεύσει τα δύο κορίτσια εκείνες αντέδρασαν με τη 16χρονη να βγάζει στιλέτο και να τον μαχαιρώνει στο στήθος και την κοιλιά.
Η 15χρονη κρατούσε τον ηλικιωμένο ακινητοποιημένο. Όταν ο 80χρονος κάλεσε σε βοήθεια ήταν αργά αφού λίγο αργότερα εξέπνευσε. Τις φωνές του άκουσα γείτονες οι οποίοι πήγαν να τον βοηθήσουν και είδαν τις 2 ανήλικες κοπέλες να δραπετεύουν από το παράθυρο έχοντας πάρει μαζί τους 10 ευρώ.
ΠΗΓΗ:    http://www.cosmo.gr

Eπιστράτευση-φιάσκο - Κανείς δεν πειθαρχεί - Επικίνδυνο προηγούμενο

Παταγώδη αποτυχία σημειώνει η επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δ.Χ. αυτοκινήτων, καθώς είτε τα φύλλα επιστράτευσης δεν επιδόθηκαν είτε όσοα έλαβαν δεν πειθαρχούν! 

Ελπίζουμε αν χρειαστεί κάποιου άλλου εδους επιστράτευση να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει δημιουργηθεί επικίνδυνο προηγούμενο.  Η κρατική μηχανή αδυνατεί όχι μόνο να τιθασεύσει τους απεργούς, αλλά και να εφαρμόσει αποτελεσματικά έστω στοιχειωδώς το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Οι υποστελεχωμένες Νομαρχίες δεν καταφέρνουν να επιδώσουν τα φύλλα πορείας στους απεργούς, με τους τελευταίους να παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και να εκβιάζουν όσους συναδέλφους τους επιλέγουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Και μπορεί η συνάντηση των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών – βυτιοφόρων με τον υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα να διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες και να θεωρήθηκε για πρώτη φορά, ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν ουσιαστικά όλα τα ζητήματα που τις χωρίζουν, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.

Στα νησιά οι επαγγελματίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την παράνοια, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε εμφιαλωμένα νερά, ενώ πλέον δεν υπάρχουν ούτε νωπά τρόφιμα! Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ελλείψει μαζούτ και πρώτων υλών βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρο κραχ, οι αγροτοπαραγωγοί βλέπουν τις σοδειές τους να σαπίζουν, ενώ η μη προμήθεια υγρών καυσίμων έχει δημιουργήσει μπλακ άουτ στον τουρισμό, την ακτοπλοΐα, τα εργοστάσια και τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Αναμφισβήτητα το πρόβλημα έχει λάβει τραγικές διαστάσεις και ως φαίνεται η κυβέρνηση δεν μπορεί να το θέσει υπό έλεγχο.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση, κανένα βυτιοφόρο δημόσιας χρήσης δεν έχει ξεκινήσει την διανομή καυσίμων, ενώ τα λιγοστά Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα.

Και τα χειρότερα έπονται, αφού ακόμη και απόψε να λυθεί η απεργία των αυτοκινητιστών, θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για να επέλθει ισορροπία στην αγορά...


Τμήμα ειδήσεω defencenet.gr
ΤΟ ΔΙΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.defencenet.gr

Πήρε το όπλο και απειλούσε !

Αναστάτωση προκάλεσε σε χωριό του Ηρακλείου της Κρήτης, ένας 20χρονος, ο οποίος με ένα δίκαννο απειλούσε συγχωριανούς του, εξύβριζε τους αστυνομικούς, ενώ επιχείρησε να βάλει ακόμη και φωτιά στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος όπου μεταφέρθηκε.

Κάτοικοι του χωριού τον αφόπλισαν και αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.


Πηγή: cretalive.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://www.zougla.gr 

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά την απομάκρυνση του Έλληνα διπλωμάτη από τη Θράκη!!!

Τουρκεύει "δημοκρατικά" η Θράκη...

Εδώ και χρόνια το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη έχει μπει στο στόχαστρο του Tουρκικού προξενείου Κομοτηνής, καθώς αποτελεί ανάχωμα στην προσπάθεια έλεγχου της τοπικής διοίκησης στην περιοχή, με το γνωστό δέλεαρ της μουσουλμανικής ψήφου.

Σε ποιά προσπάθεια όμως εντάσσεται η επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό ο βουλευτής...


...Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία του επικεφαλής του γραφείου πρέσβη Αλ. Αλεξανδρή δίπλα στην περιφερειάρχη κ. Κόκλα;

Το ορθό για "Ελληνα" βουλευτή θα ήταν να ζητεί την απομάκρυνση ή τουλάχιστον τον περιορισμό της δράσης του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής... ή τουλάχιστον, σαν "Έλληνας" βουλευτής ο T.Μάντατζη θα έπρεπε να ζητάει την απομάκρυνση του Tούρκου προξένου.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως ο Tούρκος Πρόξενος δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας αλλά παρείσφρυσε σε αυτό από την Τουρκική ΜΙΤ, αφού οργανικά ανήκε εκεί (δηλαδή υπάλληλος της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών).

Μάλιστα, η ενεργός δράση του Σαρνίτς στο Κόσοβο, καταγράφηκε ιδιαίτερα έντονα κι ενώ υπήρξαν σαφέστατες και εντονότατες διαμαρτυρίες (όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν το άλλο "θαύμα της πολιτικής φύσης" Ντόρα Μπακογιάννη) από γνώστες των δραστηριοτήτων του σημερινού Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής, ο Σαρνίτς κατάφερε (με ποιόν τρόπο άραγε;) να αναγνωρισθεί ως διπλωματικός υπάλληλος και ως πρόξενος της Τουρκίας στη χώρα μας.

Ο Τσετίν Μάντατζη, λοιπόν, ποιεί τη νήσσαν (κάνει την πάπια) όταν πρόκειται να ασκήσει αυτά που το Σύνταγμα απαιτεί από αυτόν (ως βουλευτή της Ελλάδας), εάν φυσικά θέλει να εργάζεται προς το συμφέρον του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Ελληνικής Πολιτείας και να προστατεύει το Ελληνικό Σύνταγμα...!

Όμως, ο κάθε Μάντατζη, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός Ελληνικής Βουλής, επειδή δεν δρα ως Έλληνας βουλευτής, τολμά να ζητάει να απομακρυνθεί εμπειρότατος, πανέξυπνος, ικανότατος και εργατικότατος Έλληνας Διπλωμάτης, ο κ.Αλεξανδρής, ο οποίος τοποθετήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών...

Επειδή η επιστολή αυτή του θρασύτατου Μάντατζη δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια μας (καλό θα ήταν αν κάποιος αναγνώστης έχει πρόσβαση σε αυτήν, να μας την αποστείλει) και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θρασύτατα γράφει ο Τ.Μάντατζη σε αυτήν, μήπως θα ήταν πρέπον να στείλουμε όλοι μας επιστολές προς τον κύριο πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας του να πετάξει στα σκουπίδια την επιστολή και να πετάξει εκτός κόμματος (με αντικατάσταση από άλλον βουλευτή) τον θρασύτατο Μάντατζη;

«Η Τουρκία είναι δίπλα σας», διαβεβαίωσε από τον Εχίνο ο Τούρκος αξιωματούχος

Μπορεί το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ να μην κατάφερε να προσελκύσει τον απλό κόσμο, όμως αυτό επετεύχθη την επόμενη μέρα στον Εχίνο της Ξάνθης, όπου οργανώθηκε νέα υποδοχή. Το πρόγραμμα του Τούρκου επισήμου, δεν γνωρίζουμε αν κοινοποιήθηκε εξ αρχής στις Ελληνικές αρχές, πάντως την επίσκεψη στον Εχίνο την πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων.

Ο αν. Πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν αρκέστηκε μόνο στην παρουσία του στην Κομοτηνή κι έτσι πρωί της Κυριακής περιόδευσε και στην Ξάνθη όπου επισκέφθηκε τα γραφεία της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Εκεί τον υποδέχτηκε με λουλούδια ο πρόεδρος της Αχμέτ Καρά, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, που είναι και ο πρόεδρος της άτυπης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Ο Εχίνος ήταν η τελευταία στάση του κ. Αρίντς ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία σε κοινό περίπου χιλίων ατόμων.
Εκεί επικοινωνώντας με τον κόσμο σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο, υπερέβη τα εσκαμμένα.

Δεν δίστασε να πει από μικροφώνου στην Ελληνική επικράτεια διαβεβαιώνοντας τους συγκεντρωμένους: «η Τουρκία είναι δίπλα σας και μη φοβάστε».

«Δεν είμαστε ξένοι σ’ αυτή τη γη. Δεν είμαστε ένοικοι ενός ξενοδοχείου ή μισθωτές σε ένα σπίτι. Ο Τούρκοι της Δυτικής Θράκης για αιώνες έχουμε ζήσει σε αυτά τα εδάφη. Είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης»!

Θυμήθηκε βέβαια ότι οι κάτοικοι του Εχίνου είναι Έλληνες πολίτες και τους προέτρεψε να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με ειρηνικό τρόπο.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Μπουλέντ Αρίντς δέχτηκε δύο δώρα. Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλί Τσαβούς του προσέφερε ένα κεραμικό και ο αντιπρόεδρος Οζάν Αχμέτογλου μία φωτογραφία του Εχίνου για να τον θυμάται. Ο κ. Αχμέτογλου με την ευκαιρία κάλεσε τους νέους του Εχίνου να εγγραφούν ως μέλη του DEB. Πριν αναχωρήσει οδικώς για να επιστρέψει στην Τουρκία ο κ. Αρίντς προσευχήθηκε και στο τζαμί του Εχίνου και γεύτηκε χειροποίητα εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του οικισμού.

Όλα αυτά, ο Τ. Μάντατζη δεν τα γνωρίζει; Μα φυσικά τα γνωρίζει και μάλιστα από πρώτο χέρι, αφού ήταν παρών (κάτι σαν παρανυφάκι...) σε όλη την "περιοδεία" του κυρίου Αρίντς στην Θράκη.

Μάλιστα, δεν παρέλειπε να χειροκροτεί ολόθερμα και να παροτρύνει τους μουσουλμάνους, χαμογελώντας με ένα χαμόγελο που... σκοτώνει...!

Αυτά που άκουσε και αυτά που είδε ο κύριος Μάντατζη, μήπως οφείλει να τα μεταφέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Μήπως ο πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος και ο πρωθυπουργός
Γ. Παπανδρέου πρέπει να ζητήσουν μία σχετική αναλυτική ενημέρωση;

Ή μήπως θα πρέπει να καλέσουν τον κ. Αλεξανδρή για να τους ενημερώσει σχετικά, αλλά και για άλλα πολλά που συμβαίνουν υπογείως αυτό το διάστημα στη Θράκη;

Μήπως ο Τ. Μάντατζη φοβάται πως ο Αλεξανδρής θα του χαλάσει την "μανέστρα" της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης; Ενδιαφέρον βέβαια θα έχει να δούμε τι τελικά θα απαντήσει ο πρωθυπουργός της χώρας στη θρασύτατη επιστολή.

Επιθετικότερη η διπλωματία της Τουρκίας

Κι ενώ ο Τουρκόφρονας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι κατά του κ.Αλεξανδρή...

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε σοβαρότατες ανακατατάξεις στην πλαισίωση, στην στρατηγική και στους προς υλοποίηση σχεδιασμούς του Τουρκικού διπλωματικού σώματος και του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης του ΑΚP θα υπάρξει πρόβλεψη για την δημιουργία νέων θέσεων με ειδικά καθήκοντα, όπως αυτή των προξενικών θεμάτων, που σκοπό θα έχει οι διπλωμάτες να «απελευθερωθούν» από θέματα, δευτερεύουσας φύσεως και να επικεντρωθούν σε στα αμιγώς πολιτικά ζητήματα.

Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται ακόμα να προωθεί σε θέσεις πρεσβευτών νεότερα μέλη του διπλωματικού σώματος. Με την πρόβλεψη αυτή αίρονται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι οποίες προέβλεπαν την άνοδο σε υψηλές βαθμίδες μόνο ατόμων με πολυετή υπηρεσία.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο λόγος των δομικών αλλαγών αλλά και υπό μία έννοια της «επετηρίδας» στο υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι κανένας άλλος από την προσπάθεια των ισλαμιστών να κυριαρχήσουν σε ένα παραδοσιακό «φρούριο» των κεμαλιστών.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε δύο σημεία τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν την χώρα μας πολύ σοβαρά:

Πρώτον, είναι σαφές πως οι νέες «φουρνιές» νέο-ισλαμιστών/νέο-Οθωμανών φερέλπιδων διπλωματών υπό την «πεφωτισμένη» καθοδήγηση του θεωρητικού του Οθωμανισμού, θα παραγκωνίσουν τους παλαιάς κοπής κεμαλικούς μεσήλικες πρεσβευτές με αποτέλεσμα ο μηχανισμός παραγωγής εξωτερικής πολιτικής να αλωθεί πλήρως και να εκφράσει από εδώ και πέρα έναν ακόμα πιο επικίνδυνο Οθωμανικό / Πανισλαμικό ιμπεριαλισμό με επίκεντρο τον αναθεωρητισμό στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικές Μεσογείου.

Δεύτερον, η δημιουργία ή για την ακρίβεια η επίσημη θεσμοθέτηση ειδικών θέσεων για … «προξενικά ζητήματα» δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την απόφαση ανάπτυξης ενός ειδικού παράλληλου μηχανισμού, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνεργασία με την πρεσβεία και θα είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε μειονοτικό, θρησκευτικό ή/και πολιτιστικό ζήτημα θα θέλει η Άγκυρα να αναδείξει ή να κατασκευάσει.

Με άλλα λόγια το ΑΚP προχωράει σε δύο κινήσεις οι οποίες θα αναμορφώσουν την τουρκική πολιτική προς το… αυτοκρατορικότερο.

(1) Δημιουργεί μία νέα τάξη πρεσβευτών μη-κεμαλικών οι οποίοι διαπνέονται από θρησκευτικά και μεγαλο-ιδεατικά ελατήρια.

(2) Θεσμοθετεί μία παράλληλη επετηρίδα μέσω της οποίας θα ασχοληθεί συστηματικά με τις κοινωνίες τις οποίες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως «μέσο» για την επίτευξη των στόχων του.
Η Αθήνα θα πρέπει πλέον να αναμένει την αναβάθμιση της δραστηριότητας στο προξενείο / «ανθυπατίο» της Κομοτηνής, ενώ δεν θα αργήσει η ώρα όπου θα γίνει εμφανής η προσπάθεια ελέγχου ολόκληρης της Μουσουλμανικής κοινότητας της Ελλάδας.


ΠΗΓΗ:   http://tiresias-press.blogspot.com

Ο γηραιότερος άνθρωπος του Τόκιο ήταν… μούμια!

Η επίσκεψη για τον εορτασμό των γενεθλίων του γηραιότερου ανθρώπου στο Τόκυο αποδείχτηκε ότι είχε τελικά αρχαιολογικό ενδιαφέρον…

Όταν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών πήγαν στα 111α γενέθλια του Σογκέν Κάτο να τον συγχαρούν για την μακροζωία του ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος  είχε πεθάνει εδώ και τριάντα χρόνια… ενώ για στηρίξουν την απάτη ότι ζούσε τον είχαν μουμιοποιήσει οι συγγενείς του!

Η άρνηση της εγγονής του Κάτο να δεχτεί τους επίσημους επισκέπτες κίνησε υποψίες,όταν με την δικαιολογία ότι ο παππούς της δεν είχε καλή διάθεση προσπάθησε να αποφύγει την επίσκεψη.

Σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο TomokoIwamatsy«Επανειλημμένα αυτό τον χρόνο προσωπικό της κοινωνικής πρόνοιας προσπάθησε να συναντήσει τον Κάτο και να του παρέχει βοήθεια, αλλά οι συγγενείς του πάντοτε ήταν αρνητικοί λέγοντας ότι ο παππούς δεν θέλει να δει κανένα».

Οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν περαιτέρω έρευνες αν οι συγγενείς του Κάτο, που διέδιδαν ότι ο παππούς είναι «ζωντανός Βούδας», έχουν ανάμειξη σε υποθέσεις απάτης ή άλλες εγκληματικές πράξεις.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Μυστική συμφωνία Χούντας - Τουρκίας

Γνωρίζουμε την αλήθεια η οποία οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου το 1974, παρόλο που λείπουν κάποιες ψηφίδες, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Στην έρευνα που διεξάγεται, είπε, καταγράφονται μεγάλες ανατροπές σε γεγονότα και φωτίζονται άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας. Πετύχαμε, είπε, να μπούμε στα άβατα υπηρεσιών και αναγκάσαμε σώματα όπως η ΚΥΠ, η Εθνική Φρουρά και η Αστυνομία να δώσουν πληροφορίες και να τακτοποιήσουν τα αρχεία τους. Σημείωσε ότι μερικοί μάρτυρες αρνούνται ακόμη να καταθέσουν, ωστόσο η μαρτυρία τους δεν ανατρέπει τη ροή των γεγονότων, που έχει ήδη σχηματιστεί με ασφάλεια, κι αυτή δείχνει προδοσία.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, συνεπικουρούμενος από τον Αριστοφάνη Γεωργίου, τον Ζαχαρία Κουλία και γραμματειακό προσωπικό της Βουλής, ανέφερε ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα ετοιμαστεί το σχετικό πόρισμα από τις έρευνες του φακέλου της Κύπρου.Στόχος, είπε, είναι να είναι ομόφωνο το πόρισμα, όμως αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, το κάθε κόμμα μπορεί να εκδώσει το δικό του.

Ήδη, εξήγησε, ολοκληρώθηκε κατά 90% το έργο της επιτροπής. Συνολικά η επιτροπή συγκέντρωσε έγγραφα και μαρτυρίες που φθάνουν τις 100.000 σελίδες, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της αναμένεται να προστεθούν ακόμη 10.000 σελίδες.

Τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιήθηκαν 111 συνεδριάσεις, λήφθηκαν 114 μαρτυρίες διάρκειας 292 ωρών και 11.000 αποστενογραφημένα πρακτικά. Το έργο της Επιτροπής βοηθούν ως έκτακτος συνεργάτης ο Σπύρος Κέττηρος, ο οποίος συγκέντρωσε οπτικοακουστικό υλικό από το ΡΙΚ, και η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η ψηφιοποίηση του υλικού γίνεται στο χώρο της Βουλής.

Δεν έγινε πόλεμος

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστοφάνης Γεωργίου τόνισε ότι η καταγραφή της ιστορικής μνήμης θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον. Ο κάθε πολίτης και ο κάθε ερευνητής θα μπορεί να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε ότι δεν έγινε μεγάλος πόλεμος το 1974 τον οποίο χάσαμε, αλλά μια μεγάλη προδοσία.

Αίτημα της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου είναι να δοθεί πρόσβαση στο φάκελο που συνέταξε η Βουλή των Ελλήνων. Δεν θέλουμε, είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, πρόσβαση στα έγγραφα για τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, αλλά τα έγγραφα που σχετίζονται με την προδοσία της Κύπρου. Τα επανειλημμένα αιτήματα που υποβάλαμε μέχρι σήμερα, είπε, δεν έτυχαν απάντησης από την Αθήνα.

Φοβούνται να ανοίξουν το απόστημα

Ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε ότι ίσως θα πρέπει να πάμε και να κατασκηνώσουμε έξω από το γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, ώστε να μας δοθεί το αρχειακό υλικό που σχετίζεται με την προδοσία της Κύπρου. Φοβούνται, είπε, να ανοίξουν το απόστημα, γιατί η ζημιά θα είναι μεγάλη.

Ο όγκος του αρχειακού υλικού θα διαχωριστεί σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο θα είναι γενικής πρόσβασης και ενδεχομένως να δημοσιοποιηθεί και στο διαδίκτυο.

Το δεύτερο επίπεδο θα είναι ειδικού χειρισμού και θα έχουν πρόσβαση οι μελετητές.

Και το τρίτο επίπεδο θα είναι άκρως απόρρητο και η πρόσβαση θα είναι κατά περίπτωση.

Κύκλωση Προεδρικού

Η Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου θα δώσει εργαλεία στους ερευνητές για να αναζητήσουν την ιστορική αλήθεια, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος. Εξήγησε ότι η επιτροπή προχωρεί συστηματικά και οργανωμένα στην ολοκλήρωση του δύσκολου έργου της, που είναι να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της τραγωδίας της Κύπρου.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος και τα άλλα μέλη της επιτροπής που παρέστησαν στη συνέντευξη, ήταν συγκρατημένα μπροστά τις κάμερες. Στα περιθώρια της ενημέρωσης αποκάλυψαν ζητήματα για τα οποία υπάρχει ακόμη και σήμερα ιστορική διχογνωμία.

Από ό,τι έχουμε πληροφορηθεί, η επιτροπή, από τη μέχρι τούδε έρευνά της, πιστεύει ότι το σχέδιο του πραξικοπήματος προνοούσε την κύκλωση του Προεδρικού αλλά, λόγω απρόβλεπτων συμβάντων, ο Μακάριος μπόρεσε να διαφύγει με διαφορά ελάχιστων λεπτών από το κλείσιμο της Λεωφόρου Προδρόμου με άρματα μάχης, που ανέβαιναν από την περιοχή του Μετοχίου του Κύκκου.

Στην επιτροπή αναφέρθηκε ακόμη ότι είναι καταγραμμένο τηλεφώνημα του δικτάτορα Δημήτριου Ιωαννίδη που ζητούσε την κεφαλή του Μακαρίου επί πίνακι. «Θέλω το κεφάλι του Μούσκου επί πίνακι», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, και η τηλεφωνήτρια που το άκουσε και το κατέγραψε, το κατέθεσε στην επιτροπή.

Δεν υπάρχει ηχητική καταγραφή του μηνύματος, παραμόνο ζωντανή μαρτυρία.

Η μυστική συμφωνία

Στο κύριο ζητούμενο, τι είχε συμφωνήσει η Χούντα με τους Τούρκους, η επιτροπή κατατείνει ότι υπήρξε μυστική εδαφική συμφωνία να ενωθεί το Κιόνελι, η Αγύρτα με Λάπηθο - Καραβά και τη θάλασσα, ώστε να επέλθει κατάπαυση του πυρός και να συμφωνηθεί νέα οριοθέτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Τη συμφωνία παρέβησαν οι Τούρκοι, εξού και η αντίδραση του Ιωαννίδη ο οποίος αρνείται πεισματικά να καταθέσει στην επιτροπή. «Δεν χρειαζόμαστε τη μαρτυρία του, ξέρουμε τι έγινε από άλλες πηγές», επισήμαναν μέλη της επιτροπής.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι το υλικό που έχει συγκεντρωθεί «φωτίζει πάρα πολλές πτυχές με αντικειμενικότητα και λεπτομέρεια».

Το «μεγάλο μυστικό» στην Αθήνα

Ο κ. Σιζόπουλος τόνισε το ότι «δεν υπάρχουν διαρροές τέτοιες που να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της επιτροπής», επισήμανε ωστόσο ότι θα ήταν πολύ χρήσιμες καταθέσεις Ελλαδιτών που είχαν τότε πρωταγωνιστήσει στα γεγονότα του 1974, και πριν από το πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή. Η Ελλάδα αρνείται να απαντήσει στα επανειλημμένα αιτήματα από την Κυπριακή Δημοκρατία, για να δοθεί πρόσβαση σε μάρτυρες και σε αρχειακό υλικό που βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι, στον εναπομείναντα χρόνο, η επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να της δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε υλικό που ενδιαφέρει την επιτροπή και το οποίο φυλάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αντίστοιχες υπηρεσίες και υπουργεία στην Ελλάδα.

«Ουδείς παρεμποδίζει την επιτροπή», δήλωσε ο κ. Κουλίας παρεμβαίνοντας, «να καλέσει οποιονδήποτε μάρτυρα και για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, οι πραγματικοί δράστες, οι οποίοι έδιδαν εντολές -το επιτελείο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο- και ήσαν τα εκτελεστικά όργανα, πρέπει να ερωτηθούν από την επιτροπή και ας μην ομιλήσουν, ακόμα και Τουρκοκύπριοι ή Τούρκοι, εάν θέλουν, να μας δώσουν μαρτυρία οικειοθελώς σε αυτή την επιτροπή».

«Κάποιαν ώρα, αυτή η επιτροπή πρέπει να αφήσει κατά μέρος αυτές τις αβρότητες και να πάρουμε τη βαλίτσα μας και να πάμε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού».

Ονόματα στο πόρισμα

Σε ερώτηση εάν, με την ολοκλήρωση της έρευνας, θα ανακοινωθούν και ονόματα ανθρώπων που προέβησαν σε συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις πριν από το πραξικόπημα στην Κύπρο, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι «για όλους εκείνους, οι οποίοι ήσαν πρωταγωνιστές στη διενέργεια του πραξικοπήματος, στη συνωμοσία, στους σχεδιασμούς, αλλά ακόμη και για συναντήσεις που είχαν και για το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών, τα ονόματά τους θα περιλαμβάνονται στο πόρισμα».

«Τώρα», συνέχισε, «εάν θα αναφερθούμε στο ποιος σκότωσε ποιον και ποιος ανατίναξε ποιον αστυνομικό σταθμό, αυτό θεωρώ πως είναι δευτερεύουσας σημασίας».

«Όμως», τόνισε ο κ. Σιζόπουλος, «τουλάχιστον αυτοί όλοι που είχαν την ευθύνη για το σχεδιασμό, για την εκτέλεση του πραξικοπήματος, θα αναφέρονται ονομαστικά».

Η Β΄ Φάση της Εισβολής

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ερωτηθείς εάν για τη β΄ φάση της τουρκικής εισβολής και για τη διάσκεψη της Γενεύης η επιτροπή έχει πλήρη εικόνα, με τη δυσκολία ότι της λείπουν οι καταθέσεις των πρωταγωνιστών», είπε πως μοναδική εξαίρεση υπήρξε για «τον τέως βασιλέα (Κωνσταντίνο), όπου κρίναμε σκόπιμο ότι θα έπρεπε να είχαμε μία συνάντηση μαζί του, διότι υπήρχαν δυο-τρία σημαντικά σημεία, τα οποία έπρεπε να διευκρινισθούν και που τα θεωρούμε σαν σημεία-κλειδιά», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, «γι' αυτό προχωρήσαμε, ζητήσαμε αυτήν τη συνάντηση και σε αυτά τα τρία σημεία υπήρξε διασταύρωση και επιβεβαίωση στοιχείων, τα οποία εδόθησαν από τους μάρτυρες».

«Όσον αφορά στα θέματα της Γενεύης», είπε ο κ. Σιζόπουλος, «η αλήθεια είναι ότι εδώ είναι ένα από τα σημεία, όπου έχουμε μεγάλη δυσκολία πρόσβασης και ήδη έχουμε εντοπίσει κάποια άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να μας δώσουν κάποιες πρόσθετες πληροφορίες γι' αυτή την περίοδο».

Ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε ότι, «σύμφωνα και με τους όρους εντολής, δεν θα αποδοθούν πολιτικές ή ποινικές ευθύνες».

Πηγή:ΣΗΜΕΡΙΝΗ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://kontiloforos.blogspot.com

Η «τρόικα» ουδέποτε ζήτησε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Διέψευσε τις πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης

Διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ότι οι εκπρόσωποι της «τρόικας», κατά τη σημερινή συνάντηση, του ζήτησαν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι «τίποτα πέραν από αυτά τα οποία ήδη δρομολογούμε και υλοποιούμε δεν τέθηκε».
Τόνισε δε ότι «στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών, εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας όπως αυτές είχαν τεθεί υπ’ όψιν του ελληνικού λαού και προεκλογικά».
Και πρόσθεσε ότι «αυτές ακριβώς οι αλλαγές είναι που ήδη μέσα στα νομοθετήματα που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο ενσωματώνουν όλη μας την πολιτική και όλους τους στόχους» ενώ χαρακτήρισε «προεξάρχουσα περίπτωση τον Καλλικράτη, όπου ενσωματώνονται όλες οι προτεραιότητες και οι επιλογές μας».

Το 2182 η Γη θα συγκρουστεί με γιγαντιαίο αστεροειδή!

Ο 1999RQ36 ενδέχεται να πέσει στη Γη στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων. 


Μια ομάδα ειδικών από τη NASA πιστεύει ότι ο μεγέθους 600 μέτρων αστεροειδής έχει μια στις 1.000 πιθανότητες να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας σε 172 χρόνια από τώρα.

Ο αριθμός είναι μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς πως ένας άλλος αστεροειδής ο Apophis  συγκεντρώνει μόλις 1 στις 250.000 πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη το 2036.

Η έκθεση της ομάδας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Icarus υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες θα αυξηθούν από το 2080 και μετά, όταν η τροχιά του το γυρίσει πίσω προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας.

Ο 1999RQ36 πρωτοανακαλύφθηκε το 1999 και σύμφωνα με τους επιστήμονες αν μας χτυπήσει θα προκαλέσει ίσως και μαζική εξαφάνιση της ζωής. 


ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Συνεχίζεται η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων

Συνεχίζεται η απεργία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών. Την Παρασκευή (30/7) στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων όπου θα αποφασιστεί η εκ νέου συνέχιση ή λήξη της απεργίας.  


Μέχρι πριν τη συνάντηση, οι απεργοί ήταν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο λευκής απεργίας, μετά την επίταξη που είχε διατάξει ο πρωθυπουργός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ρέππας, βγήκε τουλάχιστον τρεις φορές για να ενημερώσει την κυβέρνηση. Δεν έκανε δηλώσεις ωστόσο είπε ότι «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνέπεια και ήθος και θα ανταποκριθούν και ότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν θέλει την ταλαιπωρία του κοινού».

Ύστερα από τη συνάντηση με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών πήγαν στο υπουργείο Μεταφορών για να πραγματοποιήσουν συνέλευση η οποία διήρκεσε τρεις ώρες  και συμμετείχαν 9 πρόεδροι των αντίστοιχων Γενικών γραμματέων των Ομοσπονδιών τους.

Σε τέσσερα σημεία επικεντρώθηκε η συζήτηση από τους Ιδιοκτήτες, με πρώτο το ασφαλιστικό ζητώντας την εξομοίωση των συντάξεών τους με εκείνες των συναδέλφων τους που ήταν στο ΤΕΒΕ.  Δεύτερον οι άδειες όπου ζητούσαν όπως ανέφεραν:

"Ισχύς από την ψήφιση του νόμου η τριετής περίοδος προσαρμογής, όπου η τιμή της αδείας θα σημειώνει φθίνουσα πορεία μέχρι ότου να μηδενιστεί.

Πενταετής η διάρκεια προσαρμογής, για περίπου 5,5 χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν αγοράσει πρόσφατα άδειες και δεν πρόλαβαν να κάνουν απόσβεση.

Αφαίρεση της τελευταίας μείωσης του 35% στις άδειες, ή να αύξηση κατά 20% του ύψους της αδείας που προσδιόρισε η κυβέρνηση.

Αποζημίωση για τις άδειες, ώστε να μη χαθούν τα χρήματα
".

Επιπλέον υπογράμμισαν πως δεν ενδιαφέρονται για την πρόταση που έκανε η κυβέρνηση περί χορήγησης μιας ακόμη δωρεάν άδειας για κάθε άδεια που ήδη έχουν.

Παράλληλα, ζήτησαν φοροαπαλλαγές για ένα διάστημα με σκοπό να ελαττωθούν οι απώλειες από την απομείωση της άδειας αλλά και να δοθούν κίνητρα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού νόμου.

Ξεκίνησε από το πρωί η επίδοση των φύλλων πορείας


Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, οι νομαρχίες έλαβαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση ιδιοκτητών, οδηγών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

Ο κ. Μίχας δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά τη περιφέρεια της δικής του αρμοδιότητας, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσεως, θα έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ (της Πέμπτης, 29/07).
Ο Γενικός Γραμματέας της νομαρχίας Αθηνών, Νίκος Παπαθέου, σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου αυτά να σταλούν στις αστυνομικές αρχές, απ΄όπου θα γίνει η διανομή των εγγράφων κλήτευσης.

Οι κυρώσεις, σε όσους δεν συμμορφωθούν, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία.



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr