'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Eπιστράτευση-φιάσκο - Κανείς δεν πειθαρχεί - Επικίνδυνο προηγούμενο

Παταγώδη αποτυχία σημειώνει η επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δ.Χ. αυτοκινήτων, καθώς είτε τα φύλλα επιστράτευσης δεν επιδόθηκαν είτε όσοα έλαβαν δεν πειθαρχούν! 

Ελπίζουμε αν χρειαστεί κάποιου άλλου εδους επιστράτευση να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει δημιουργηθεί επικίνδυνο προηγούμενο.  Η κρατική μηχανή αδυνατεί όχι μόνο να τιθασεύσει τους απεργούς, αλλά και να εφαρμόσει αποτελεσματικά έστω στοιχειωδώς το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Οι υποστελεχωμένες Νομαρχίες δεν καταφέρνουν να επιδώσουν τα φύλλα πορείας στους απεργούς, με τους τελευταίους να παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και να εκβιάζουν όσους συναδέλφους τους επιλέγουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Και μπορεί η συνάντηση των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών – βυτιοφόρων με τον υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα να διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες και να θεωρήθηκε για πρώτη φορά, ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν ουσιαστικά όλα τα ζητήματα που τις χωρίζουν, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.

Στα νησιά οι επαγγελματίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την παράνοια, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε εμφιαλωμένα νερά, ενώ πλέον δεν υπάρχουν ούτε νωπά τρόφιμα! Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ελλείψει μαζούτ και πρώτων υλών βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρο κραχ, οι αγροτοπαραγωγοί βλέπουν τις σοδειές τους να σαπίζουν, ενώ η μη προμήθεια υγρών καυσίμων έχει δημιουργήσει μπλακ άουτ στον τουρισμό, την ακτοπλοΐα, τα εργοστάσια και τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Αναμφισβήτητα το πρόβλημα έχει λάβει τραγικές διαστάσεις και ως φαίνεται η κυβέρνηση δεν μπορεί να το θέσει υπό έλεγχο.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση, κανένα βυτιοφόρο δημόσιας χρήσης δεν έχει ξεκινήσει την διανομή καυσίμων, ενώ τα λιγοστά Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα.

Και τα χειρότερα έπονται, αφού ακόμη και απόψε να λυθεί η απεργία των αυτοκινητιστών, θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για να επέλθει ισορροπία στην αγορά...


Τμήμα ειδήσεω defencenet.gr
ΤΟ ΔΙΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου