'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ημαθία: Κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου

Ορατός είναι ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου μετά την απόπειρα εθνικιστικών στοιχείων να εμπλακούν στην υπόθεση του αιματηρού επεισοδίου στον Διαβατό, δίκην αυτόκλητων τιμωρών.

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε σήμερα στις 5 το απόγευμα όταν ομάδα 20 περίπου ατόμων εμφανίστηκε στον Διαβατό, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε ανυποψίαστο, διερχόμενο οικονομικό μετανάστη Αλβανικής καταγωγής.
Ο Αλβανός γλίτωσε τα χειρότερα χάρις στην άμεση παρέμβαση κατοίκων του χωριού.
Τα μέλη της ομάδας αποχώρησαν στη συνέχεια, προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, αναφέρουν ότι λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε άλλο Αλβανό, στα όρια μεταξύ Διαβατού και Μακροχωρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα μέλη της 20μελούς ομάδας ήταν νεαροί, όλοι τους κοντοκουρεμένοι και πολλοί φορούσαν στρατιωτικές στολές παραλλαγής…

Το επεισόδιο καταδικάστηκε από την τοπική κοινωνία η οποία παραμένει αναστατωμένη από το αιματηρό επεισόδιο της Τετάρτης τονίζεται όμως ότι διαφωνεί κάθετα με φαινόμενα "απονομής δικαιοσύνης" με αυτοδικία, τυφλή βία και κακοποίηση ατόμων που δεν έχουν καμιά σχέση με το επεισόδιο.

Πάντως στις Αρχές σήμανε συναγερμός και η περιοχή του Διαβατού βρίσκεται σε κατάσταση αστυνομικού κλοιού, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι διάφορες «Εθνικιστικές ομάδες» ετοιμάζονται να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο πυροδοτούν το κλίμα προτρέποντας για ξυλοδαρμούς όλων των Αλβανών, αλλά και χρήση όπλων!!!


ΠΗΓΗ: http://www.verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου