'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα φέρουν οι βάσεις κρουαζιεροπλοίων στην Ελλάδα

Συγκριτική μελέτη του Ναυτικού Επιμελητηρίου υπολογίζει τα οφέλη στην αποβίβαση 785.000 επιβατών επιπλέον, δαπάνες για τροφοδοσία, προμήθειες ταξιδιωτικών πρακτόρων κ.ά.

Στο 1,1 δισ. ευρώ αναβιβάζει το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για την εθνική οικονομία της χώρας, εφόσον επιτραπεί στην Ελλάδα σε ξένων σημαιών κρουαζιερόπλοια να δημιουργήσουν βάσεις (home porting).

Το ΝΕΕ καταλήγει στο ποσόν αυτό ανάγοντας τα νούμερα που αφορούν στην αντίστοιχη βιομηχανία της Ισπανίας και περιλαμβάνονται στην ετήσια έρευνα της GΡ Wild για το 2009 για τη συνεισφορά της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά τη διάρκεια του 2008.

Σύμφωνα με την αναγωγή του ΝΕΕ, αν επιτρεπόταν στα ξένα κρουαζιερόπλοια να δημιουργήσουν βάσεις στην Ελλάδα θα αποβιβάζονταν κατά τη διάρκεια του 2008 785.072 επιπλέον επιβάτες πέραν των 472.000 που επιβιβάστηκαν. Προσθέτοντας τα νούμερα αυτά έχουμε τα τελικά νούμερα της Ισπανίας, στην οποία την ίδια περίοδο επιβιβάστηκαν 1.230.072 επιβάτες.

Από τα ίδια νούμερα προκύπτει ότι η Ισπανία εισέπραξε από την άφιξη του 1,2 εκατ. επιβατών περί τα 1,042 δισ. ευρώ, ένα ποσόν το οποίο αναγόμενο στην εν δυνάμει ετήσια αντίστοιχη διακίνηση επιβατών κρουαζιεροπλοίων στην Ελλάδα μάς δίνει ένα τελικό νούμερο της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα το ΝΕΕ αναφέρει ότι κατά την ίδια περίοδο του 2008 και με βάση τα στοιχεία της ίδιας έρευνας:

* Οι επιβάτες κρουαζιεροπλοίων ξόδεψαν 2,7 δισ. ευρώ στην Ευρώπη σε εκδρομές, πακέτα πριν και μετά την κρουαζιέρα, διαμονή ξενοδοχείων, αεροπορικά ταξίδια και άλλες αγορές σε λιμάνια επιβιβάσεων και επισκέψεων. Με βάση ότι η Ευρώπη είχε 4,7 εκατομμύρια επιβάτες τη χρονιά εκείνη η αντιστοιχία δαπάνης ανά επιβάτη είναι 574,43 ευρώ ανά επιβάτη.

* Τα κρουαζιερόπλοια ξόδεψαν 385 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες φαγητού και ποτών. Συνήθως οι προμήθειες αυτές γίνονται από τα λιμάνια επιβίβασης επιβατών, άρα δαπάνες ανά επιβάτη 81,91 ευρώ.

* Επιπλέον τα πλοία ξόδεψαν 1,1 δισ. ευρώ σε μισθούς και αμοιβές Ευρωπαίων, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί σε 4.700 υπαλλήλους γραφείων και 50.000 ευρωπαίους ναυτικούς. Αρα αναλογία ανά επιβάτη 244,68 ευρώ. * Οι προμήθειες σε ταξιδιωτικούς πράκτορες που πληρώθηκαν ήταν 920 εκατομμύρια ευρώ, σε αεροπορικά εισιτήρια 489 εκατομμύρια ευρώ, 36 εκατομμύρια ευρώ για άλλες μεταφορές για ένα σύνολο 1,445 δισ. ευρώ, ήτοι 307,44 ευρώ ανά επιβάτη.

* Στην Ελλάδα το 2008 δημιουργήθηκαν 10.775 θέσεις εργασίας από την κίνηση των κρουαζιεροπλοίων, ενώ στην Ισπανία 22.397. Βάσει των επισκεπτών που είχαμε στην Ελλάδα και της νέας αναλογίας που θα μπο ρούσαμε να διεκδικήσουμε από τις αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας, το ΝΕΕ εκτιμά ότι θα δημιουργούνταν συνολικά 26.559 θέσεις εργασίας ή 15.784 νέες θέσεις εργασίας.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία στον κλάδο της κρουαζιέρας υπήρχαν το 2008 97.152 θέσεις εργασίας εκ των οποίων περίπου 32.060 (33%) θέσεις εργασίας εντοπίζονται στην ιταλική ναυπηγική βιομηχανία κρουαζιεροπλοίων. Η ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία κρουαζιεροπλοίων το 2008 απασχολούσε, βάσει της μελέτης, 44.244 εργαζομένους.

Οσον αφορά τα ποσά που δαπάνησαν οι ίδιοι οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων το ΝΕΕ επισημαίνει:

* 4,7 εκατομμύρια επιβάτες ξόδεψαν 2.700.000.000 ευρώ σε αεροπορικά εισιτήρια, δικαιώματα λιμένων, κατάλυμα, εκδρομές, φαγητά και ποτά στα λιμάνια επιβίβασης (τα ευρωπαϊκά αεροπορικά εισιτήρια αποτελούν περίπου τα 3/4 των παραπάνω εξόδων).

* Επίσης 4,7 εκατομμύρια επιβάτες έκαναν 21,5 εκατομμύρια επισκέψεις και ξόδεψαν επιπλέον 1.400.000.000 ευρώ σε ποτό, φαγητό, εμπορεύματα κ.λπ.
to vima
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

Μπαταρία για Laptop κρατάει - χωρίς φόρτιση - για 30 έτη!

Στα εργαστήρια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατασκεύασαν μία μπαταρία για laptop που κρατάει για 30 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση! Σας φαίνεται περίεργο; Αν ναι τότε… διαβάστε παρακάτω πως θα δουλεύει αυτή η μπαταρία.Πρώτα από όλα, αυτή η μπαταρία ονομάζεται Betavoltaic και λειτουργεί βάσει της αρχής των ραδιοϊσοτόπων ως πηγών ενέργειας. Ραδιενεργά υλικά εκπέμπουν σωματίδια βήτα μετά την αποσύνθεση τους, τα οποία μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα κρατήσει το laptop σας φορτισμένο για 30 χρόνια!

Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτή η μπαταρία δεν θερμαίνεται και παραμένει κρύα για όλη τη διάρκεια της ζωής της. Τέλος όταν περάσουν τα 30 χρόνια (αν δεν έχετε αλλάξει ήδη το laptop σας ) η μπαταρία αδειάζει αλλά παύει να είναι τοξική, οπότε μπορείτε να την πετάξετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η μπαταρία θα βγει στην αγορά σε λίγα χρόνια αλλά η τιμή της θα είναι απαγορευτική.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Χρυσή Audi R8.. προς πώληση !!

Σας έχουμε δείξει ήδη μια Porsche 911 από χρυσό, η οποία βρίσκεται στην Ρωσία. Δείτε τώρα μια χρυσή Audi R8 η οποία βρίσκεται επίσης στη Ρωσία και πωλείται. Κοστίζει ..

περίπου 160.000 ευρώ . Σας ενδιαφέρει η αγορά του?


ΠΗΓΗ: http://pswnio.gr/

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαμαντιών ενέκρινε την πώληση πετραδιών από το Μαράνγκε στη Ζιμπάμπουε

Οι πωλήσεις διαμαντιών από τα κοιτάσματα Μαράνγκε στη Ζιμπάμπουε θα ξαναρχίσουν το Σεπτέμβριο, μετά από συμφωνία με τη λεγόμενη «Διαδικασία του Κίμπερλι», που ελέγχει το εμπόριο των πετραδιών ώστε να αποτρέπεται η πώληση «ματωμένων διαμαντιών», ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τα Διαμάντια (WDC).

Η ανακοίνωση, που έγινε κατά το πέρας της ετήσιας συνόδου του Συμβουλίου στη Ρωσία, τερματίζει την διένεξη ανάμεσα στη Χαράρε και την Διαδικασία του Κίμπερλι και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατηγορούσαν το στρατό της Ζιμπάμπουε για αθρόες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή Μαράνγκε.

Η κυβέρνηση στη Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε ότι διαθέτει διαμάντια αξίας 4 εκατ. καρατίων από ορυχεία στην Μαράνγκε, που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να πωλήσει στην διεθνή αγορά έναντι 1,7 δις δολαρίων--ποσό που φθάνει σχεδόν το σύνολο του εγχώριου προϋπολογισμού για το 2010.

Ελπίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην εγχώρια οικονομία και θα προσελκύσει ξένη βοήθεια κι επενδύσεις.

Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να εκτιμηθεί η κατάσταση στο Μαράνγκε μετά τις καταγγελίες περί ακροτητών από το στρατό στην περιοχή πριν τέσσερα χρόνια.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι ο στρατός συνεχίζει να απασχολεί προσωπικό σε συνθήκες που παρομοιάζουν με σκλαβιά, προβαίνει σε βασανισμούς και εκφοβισμό.

Οι οργανώσεις έχουν κατηγορήσει το στρατό ότι σκότωσε εκατοντάδες από τους περίπου 30.000 αδαμαντωρύχους που προσπάθησαν παράνομα να κάνουν την τύχη τους στα κοιτάσματα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, το 2006, όταν η φρούρησή τους ήταν πλημμελής.

Ωστόσο, τον Ιούνιο, στέλεχος της Διαδικασίας του Κίμπερλι είπε ότι η Ζιμπάμπουε καλύπτει πλέον τα ελάχιστα κριτήρια που θέτει η παγκόσμια ρυθμιστική οργάνωση.

Κρατική εταιρία έχει δημιουργήσει κοινοπραξίες με εταιρίες από τη Νότια Αφρική, για να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα στο Μαράνγκε


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Έβαλαν πωλητήριο στην Αμοργό!

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ!!!!!


Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com, που περιέχει νησιά προς πώληση από ολόκληρο τον κόσμο, θα βρει να προσφέρονται και αρκετά εδάφη από την Ελλάδα. Μάλιστα, το εκπληκτικό είναι πως ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και η… Αμοργός των 2.000 κατοίκων, η οποία φαίνεται να ψάχνει αγοραστή αντί 6.100.000 δολαρίων!

ΠΗΓΗ: http://www.tempo.gr

Κάποτε υπήρχε μία χώρα, που την έλεγαν Ελλάδα...

Η μέγιστη ανάγκη που σήμερα προβάλει και στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν όλοι οι έλληνες, είναι να επιστραφεί η χώρα στους πολίτες της

Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να πάρουμε τη χώρα μας και το μέλλον μας στα χέρια μας και να μην αφεθούμε στα χέρια εκείνων που κατέλυσαν τα πάντα για προσωπικό τους όφελος


Κάποτε, επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ήταν μια χώρα φτωχή με πλούσιους κατοίκους. Σήμερα, επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου, η Ελλάδα επιδιώκει να μετατραπεί σε πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους. Μέχρι να συμβεί αυτό η Ελλάδα θα παραμείνει μια φτωχή χώρα με φτωχούς κατοίκους. Το θέμα είναι σε ποια χώρα προτιμούν να διαμένουν οι Έλληνες.
Κοιτώντας τα στοιχεία που παρουσίασε προχθές το οικονομικό επιτελείο, το πλέον ανησυχητικότερο δεν είναι ούτε η ανεργία που καλπάζει, ούτε τα λουκέτα που βάζει η μια επιχείρηση μετά την άλλη, ούτε η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εισπράξει χρήματα, την ώρα που περικόπτει σημαντικά τις δαπάνες του. Είναι πως ολοένα και περισσότεροι νέοι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό – αν δεν έχουν ήδη μεταναστεύσει. Κι αναρωτιέται κανείς, ποιος θα τραβήξει το κάρο της πανθομολογούμενης ανάπτυξης που όλο εξαγγέλλεται, αλλά ποτέ δεν ξεκινά. Σίγουρα πάντως όχι οι “επιτήδειοι” (ο κόσμος χρησιμοποιεί άλλη λέξη...), ούτε οι συνταξιούχοι.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικής θεωρίας για να κατανοήσει κανείς πως η ανάπτυξη επιτυγχάνεται από τη διάθεση των “εχόντων” να επενδύσουν τα χρήματά τους εκεί που διαβλέπουν ευκαιρίες κέρδους και από την ποιότητα του εργατικού δυναμικού που θα μετατρέψει την επένδυση σε υπεραξία. Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν δείχνει να συντρέχει κανείς απ' τους παραπάνω όρους. Οι μεν “πλούσιοι” Έλληνες έχουν μεταφέρει τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια του εξωτερικού και δείχνουν εξαιρετικά απρόθυμοι να τα επαναφέρουν στην ελληνική αγορά. Οι δε “ικανοί” κι εξειδικευμένοι Έλληνες εργαζόμενοι προτιμούν να προσφέρουν την εργασία τους στο εξωτερικό, όπου και η δουλειά τους αμείβεται και η προσφορά τους αναγνωρίζεται.
Το ζητούμενο λοιπόν για τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και για κάθε κυβέρνηση είναι να βρει τρόπους να φέρει τους Έλληνες πίσω στην πατρίδα. Αυτό είναι το “πατριωτικό” της καθήκον. Ο Γιώργος Παπανδρέου έζησε (και το επικαλείται συχνά) αρκετά χρόνια ως μετανάστης και γνωρίζει, όπως διατείνεται, το αίσθημα του νόστου. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι “λεφτά υπάρχουν”, τα κατέχουν Έλληνες, αλλά απλώς δεν τους συμφέρει να τα διαθέσουν στην Ελλάδα.
Αν λοιπόν επιθυμεί να “σώσει” την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να βρει τρόπους να προσφέρει ουσιαστικά κίνητρα στους Έλληνες να τη “σώσουν”. Διότι το να μένεις σε μια χώρα φτωχή όντας πλούσιος, είναι ανεκτό. Αλλά να μένεις σε μια χώρα φτωχή όντας φτωχός είναι δυσβάσταχτο.


ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com

Το είπαν και το έκαναν....

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει από τις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις", όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει με ναυτικό σήμα που είχε επιδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Οι Τούρκοι αγνόησαν τα οξύτατα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών και ακολούθησαν το σχέδιο που είχαν από την αρχή και τώρα το τουρκικό σκάφος βρίσκεται μόλις 45 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών και αποφασίστηκε, ως πρώτη αντίδραση να σταλεί ένα σκάφος του λιμενικού ανοιχτής θαλάσσης στην περιοχή και το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους από τις 2:30 τα ξημερώματα.

Το θέμα τέθηκε, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικων Δημήτρης Δρούτσας με τον τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν

Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε τη δυσφορία της Αθήνας, ζητώντας εξηγήσεις για αυτή τη συμπεριφορά και είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η ενέργεια αυτή επιβαρύνει το κλίμα στις διμερείς σχέσεις και ειδικότερα τις συνομιλίες για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας.

Χαρακτηριστικό του άσχημου κλίματος είναι ότι μετά τη συνάντηση δεν έγιναν κοινές δηλώσεις. Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε πολλούς ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά και τον Αμερικανό ομόλογό του για τις κινήσεις της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Προνομιούχα τα παιδιά των λαθρομεταναστών!!

Τους δίνουν δεύτερη ευκαιρία για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μας

Bάναυσες διακρίσεις εις βάρος των Ελλήνων μαθητών και υπέρ των αλλοδαπών!

Το κράτος, ετσιθελικά από το 2007 (από την εποχή της υπερασπίστριας της Ρεπούση Μαριέττας Γιαννάκου) και στο πλαίσιο των λεγόμενων “θετικών διακρίσεων”, επιτρέπει στους αλλοδαπούς μαθητές, εκτός από...

...τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις με το σύνολο των μαθητών, να υποβάλλουν δεύτερο μηχανογραφικό εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στη διάρκεια του ιδίου έτους, λίγο μετά τις εξετάσεις.

Κι όλα αυτά τα απίστευτα και ανήθικα που καταργούν την ισονομία, την ώρα μάλιστα που οι Έλληνες φορολογούμενοι γονείς πληρώνουν από το υστέρημά τους χρηματοδοτώντας τη δημόσια Παιδεία, αλλά πληρώνοντας και τεράστια ποσά σε φροντιστήρια, για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εισαχθούν στα πανεπιστήμια.

Δυστυχώς, τα λεφτά από τη φορολόγησή τους καλύπτουν τις σπουδές αλλοδαπών.

Προσέξτε εδώ τώρα:

Στους αλλοδαπούς δίνεται η δυνατότητα να προσκομίζουν πιστοποιητικά σπουδών από τις χώρες τους άνευ επικύρωσης γνησιότητας από κάποια προξενική μας αρχή, ακόμα και όταν προέρχονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου!

Τι ακριβώς προβλέπετα… «Από το 2007 δίνεται η δυνατότητα υποβολής δεύτερου μηχανογραφικού εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ στους α) Αλλοδαπούς-Αλλογενείς (Αποφοίτους Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) στους Απόφοιτους Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη Ελληνικής Καταγωγής.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υπαχθούν σε μια από τις ανωτέρω κατηγορίες, εφόσον δεν έχουν … Ελληνική καταγωγή οι ίδιοι και κανένας από τους δύο γονείς τους.

Στην κατηγορία υπάγονται οι αλλογενείς – αλλοδαποί απόφοιτοι των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) – Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) Α’ και Β’ Ομάδας και Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου και τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δεύτερο σύστημα πρόσβασης (δεύτερο μηχανογραφικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. Φ151/20049/Β6/20,02,2007 (ΦΕΚ.272Β/01-03-2007 Υ.Α).

Δικαίωμα έχουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς που στις Πανελλήνιες-Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν κατοχυρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος το διάστημα που θα υποβάλλουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς τα δικαιολογητικά για το δεύτερο μηχανογραφικό είναι από 20 έως 30 Ιουλίου 2010 στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων).

Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστός ο τρόπος πρόσβασης των παραπάνω κατηγοριών αποφοίτων, επισυνάπτεται η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες και τα έντυπα για την ενημέρωση των αλλοδαπών-αλλογενών (www.ypepth.gr).

Διαβάστε όμως και αυτό, χωρίς να μπορούμε να σας πούμε αν πρέπει να βάλετε τα γέλια ή τα κλάματα:

«Δικαιολογητικά, πιστοποιητικά σπουδών κ.λπ., που έχουν εκδοθεί από τις χώρες: Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Άγιος Μαρίνος, Αζερμπαϊτζάν, Ανδόρα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βανουάτου, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γρενάδα, Δανία, Δομίνικα, Εκουαδόρ (Ισημερινός), Ελ Σαλβαδόρ, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ην. Βασίλειο Μεγ. Βρετανίας και Βορ. Ιρλανδίας, Ιαπωνία, Ινδία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα (μόνο η Διοικητική Περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), Κολομβία, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Λεζόθο, Λετονία, Λευκορωσία, Λιβερία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαλάουι, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μολδαβία, Μονακό, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπελιζέ, Μποτσουάνα, Μπρουνέι-Νταρουσαλάμ, Ναμίμπια, Νέα Ζηλανδία, Νησιά Κουκ, Νησιά Μάρσαλ, Νιούε, Νορβηγία, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ονδούρα, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παναμάς, Πολωνία, Πορτογαλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκ. της Μακεδονίας, (σ.σ. έτσι αποκαλούν πια τα Σκόπια) Ρουμανία, Ρωσία, Σαιντ Κιτς και Νέβις, Σαμόα, Σάντα Λουτσία, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουαζιλάνδη, Σουηδία, Σουρινάμ, Τόγκα, Τουρκία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τσεχία, Φιλνανδία, Φίτζι, δε χρειάζεται να έχουν επικυρωθεί για τη γνησιότητά τους από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό…»

Μας διώχνουν από την Πατρίδα μας:

Είναι πλέον σαφές τοις πάσι ότι πας μη Έλλην έχει προτεραιότητα στην Ελλάδα, άσχετα αν την Παιδεία, όπως και όλα τα υπόλοιπα, τα πληρώνουμε εμείς. Πληρώνουμε για να καλύπτουν τις υπάρχουσες θέσεις στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ αλλοδαποί.

Και μπορεί τώρα να μην είναι πολλοί, αλλά σε λίγα χρόνια και με το ρυθμό που η κυβέρνηση αυτή πολιτογραφεί, θα αρχίσουν να εκτοπίζουν από τα πανεπιστήμια τους Έλληνες, οι οποίοι θα πληρώνουν να φοιτούν εδώ όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα ή πολιτογραφούνται με διαδικασίες-εξπρές.


Πηγή: Eλεύθερος Κόσμος
Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Cretanpatriot

Τη Δευτέρα κρατήστε την αναπνοή σας στα Γιάννενα…

Οι πολίτες των Ιωαννίνων κοντεύουν να συνηθίσουν πλέον τις «κρίσιμες Δευτέρες» για το θέμα των σκουπιδιών. Έτσι και αυτή που έρχεται είναι μια από εκείνες, καθώς το πρωί ο δήμος Μπιζανίου θα κλείσει ξανά τη χωματερή της Δουρούτης.

Αφού δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στο Ελληνικό και το έργο του ΧΥΤΑ παραμένει μπλοκαρισμένο, τότε ο δήμος Μπιζανίου θα υλοποιήσει την απόφαση που πήρε την περασμένη βδομάδα. Παράλληλα, η αστυνομία είναι ήδη σε ετοιμότητα για να επέμβει στο Ελληνικό, περιμένοντας μόνο την εισαγγελική εντολή. Ήδη, ο εισαγγελέας κάλεσε και δεύτερη φορά την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της επιτροπής αγώνα των πολιτών του Ελληνικού και τώρα, το μόνο που μένει είναι η εντολή. Αυτή πάντως δύσκολα θα δοθεί μέχρι τη Δευτέρα, μια και πρέπει να συντρέχει και ο λόγος της δημόσιας υγείας. Η εξίσωση είναι εύκολη: κλειστή χωματερή-σκουπίδια στους δρόμους της πόλης-κίνδυνος για την υγεία των πολιτών-επέμβαση και στα δύο «μπλοκαρισμένα» σημεία, Δουρούτη και Ελληνικό. Ο δήμος Μπιζανίου πάντως έχει επισημάνει ότι δεν είναι λογικό να επεμβαίνει εισαγγελέας στο μπλόκο μιας παράνομης χωματερής και να μην πηγαίνει στο μπλόκο ενός νόμιμου έργου. Οι κάτοικοι του Ελληνικού από την πλευρά τους μέσω των εκπροσώπων τους, επανέλαβαν τη θέση ότι «το έργο είναι παράνομο» και ότι η πολιτεία θα πρέπει να περιμένει το Νοέμβριο να βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάτι τέτοιο ουσιαστικά απέκλεισε η περιφερειάρχης Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στην τελευταία συνάντηση στην περιφέρεια, οπότε το αδιέξοδο είναι επίσημο πλέον. Δεν συνέβαλε καθόλου ούτε η προχθεσινή υπογραφή της σύμβασης για τη χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και του ΧΥΤΥ, με τη δικλείδα ότι το Ελληνικό αποκλείεται. Τα μέλη της επιτροπής αγώνα που συμβιβάστηκαν με αυτή την εξέλιξη, έχουν «καθαιρεθεί» πλέον.

«Καθυστερεί η περιφέρεια»

Ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας μιλώντας για το ενδεχόμενο κλεισίματος της χωματερής, εξέφρασε την ελπίδα «να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου και άλλων περιοχών γιατί η χωματερή εξυπηρετεί το σύνολο των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης». Επέστρεψε επίσης τα βέλη προς την Περιφέρεια Ηπείρου για το θέμα της αποκατάστασης, κατηγορώντας την για «παλινωδίες και πολιτικές αντί επιστημονικών επιλογές, από το 2002 και μετά». Συμπλήρωσε ότι «οι καθυστερήσεις είναι απαράδεκτες και για την χωροθέτηση του ενος και μοναδικού ΧΥΤΥ στην Ήπειρο» παρότι ο ίδιος έχει ήδη εκφραστεί αρνητικά για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ. Όσο για την έκκληση των κατοίκων του Ελληνικού, να συνεδριάσει η ΤΕΔΚ Ιωαννίνων και να πάρει θέση, ο κ. Γκόντας είπε ότι η ΤΕΔΚ είναι όργανο όπου μπορούν να συζητηθούν τα πάντα, αλλά επανέλαβε ότι για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, αρμόδια είναι η περιφέρεια.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι Κυριακή βράδυ θα επιστρατευτούν εργαζόμενοι και… αποσπασμένοι σε άλλα γραφεία του Δήμου, για να μαζευτούν μια τελευταία φορά τα σκουπίδια και να προληφθεί το κλείσιμο της χωματερής, παρότι είναι γνωστό ότι υπό κανονικές συνθήκες και ελλείψει εργαζόμενων, τη Δευτέρα οι κάδοι είναι πάντα γεμάτοι. Για τα υπόλοιπα, οι πολίτες κρατούν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, την αναπνοή τους.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

"Ηθελα να δώσω ένα τέλος"

Οι καλά κρυμμένες ευαισθησίες της, η ανασφάλειά της μη χάσει τον σύντροφό της, ο έρωτας που χτύπησε την πόρτα της πραγματικά για πρώτη φορά, αλλά και το δίκιο που την έπνιγε την έφεραν σε απόγνωση. Η Στέλλα Μπεζαντάκου θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή της. Τη βρήκε αναίσθητη στο σπίτι ο πατέρας της και τη μετέφερε σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών.

Τότε η Στέλλα είχε υποστηρίξει ότι οι λόγοι που την οδήγησαν στο νοσοκομείο ήταν καθαρά παθολογικοί. Η είδηση που αναρτήθηκε στα blogs έλεγε: «Φανερά καταβεβλημένη και χωρίς διάθεση να μιλήσει, αφού έδειχνε να υποφέρει, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας η Στέλλα Μπεζαντάκου. Η τραγουδίστρια φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ξαφνικά πρόβλημα υγείας». Εναν μήνα μετά, η Στέλλα Μπεζαντάκου ανοίγει την καρδιά της στην «Εspresso» και σε μια κατάθεση ψυχής μιλάει για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απεγνωσμένη πράξη:

«Πριν από έναν χρόνο γνώρισα έναν άνδρα με τον οποίο ζούμε μαζί. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθάνομαι ερωτευμένη. Η πρώτη φορά που φοβάμαι μη με εγκαταλείψει ένας άνθρωπος. Αλλωστε, όσο μεγαλώνεις αισθάνεσαι ότι ο έρωτας δύσκολα θα ξαναχτυπήσει την πόρτα σου» εκμυστηρεύεται η Στέλλα. «Η αλήθεια είναι ότι η σχέση μας περνάει από σαράντα κύματα. Ισως αυτό είναι που μας δένει περισσότερο. Ο ίδιος είναι επιχειρηματίας, πολιτικοποιημένος και σύμβουλος σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Είναι λογικό να μην μπορεί να δεχτεί πράγματα από την καθημερινότητά μου. Εκείνο το βράδυ τελείωνα από το μαγαζί όπου τραγουδούσα. Μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε με το που τελειώσω να επιστρέψω αμέσως σπίτι. Και εκεί αρχίζουν όλα».

Ο σύντροφός της την περίμενε με έτοιμες τις βαλίτσες του. Για πολύ προσωπικούς λόγους, που δεν αφορούν όμως τρίτο πρόσωπο, διεξήχθη μεταξύ τους έντονος καβγάς. Η Στέλλα προσπάθησε να του εξηγήσει -όπως η ίδια ισχυρίζεται- ότι σε αυτά που υποστήριζε είχε άδικο. Μάταια όμως... Ο σύντροφός της άνοιξε την πόρτα και έφυγε. «Πήγα στο δωμάτιό μου, ήπια αρκετά και πήρα μια χούφτα ηρεμιστικά. Κάτι που έκανα ασυναίσθητα. Η κακιά στιγμή! Πρόλαβα όμως να ειδοποιήσω τον πατέρα μου». Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Η μισή αλήθεια ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η Στέλλα βρέθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Σήμερα μοιράζεται μαζί μας την άλλη μισή. Δηλώνει ευτυχισμένη στο πλευρό του αγαπημένου της και αισθάνεται την ανάγκη να ανοίξει τα φτερά της σε πιο γήινους δρόμους και να δημιουργήσει οικογένεια. Βέβαια, ζει πάντα με τον εφιάλτη, όπως κάθε ερωτευμένη γυναίκα, ότι μπορεί να γυρίσει από το μαγαζί όπου τραγουδάει αυτή τη σεζόν στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και να μη βρει τον άνθρωπο με τον οποίο αποφάσισε να μοιραστεί τη ζωή της μαζί του. «Ο έρωτας να έχει φύγει μέσα από τα χέρια μου!» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Πηγή: www.espressonews.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sthfora.blogspot.com

Εντόπισε 25.000 νέους αστεροειδείς η ΝΑΣΑ !

Χάρη σε ένα νέο τηλεσκόπιο

Η ΝΑΣΑ έχει καταφέρει να «δει» και να θέσει υπό παρακολούθηση 25.000 νέους αστεροειδείς. Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν 95 αστεροειδείς οι οποίοι κινούνται κοντά στη Γη όχι όμως τόσο ώστε να...
προκαλούν ανησυχία.

Η χώρα που έβλεπε τις πολυεθνικές να φεύγουν…

BP, Shell, Plus, Interattica, Fnac, Aldi και μετά;

«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις». Δεν υπάρχει δυστυχώς σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία πιο επίκαιρος στίχος από αυτόν του Κώστα Καβάφη. Κι αυτό διότι οι με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου βάρβαροι (δηλαδή οι μη Έλληνες), οι ξένες πολυεθνικές δυνάμεις δηλαδή, μία -μία αποχωρούν, αφήνοντας μας στην εθνική μας μοναξιά.

Η Fnac την προηγούμενη εβδομάδα, η Plus πέρυσι, η Shell και η BP, η γαλλικών συμφερόντων Interattica και σήμερα η Aldi. Στο χορό αυτών των εξελίξεων να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και σε πλήθος άλλων ελληνικών λουκέτων, όπως αυτών των Planet Home, Απέργης, τις εντάξεις στο άρθρο 99 των Elite, Έδραση και πρόσφατα της Ατλάντικ.

Το γαϊτανάκι λοιπόν των αποχωρήσεων από την ελληνική αγορά φαίνεται να μην έχει τέλος, ενώ έντονες είναι οι φήμες για επερχόμενο κύμα νέων λουκέτων τουλάχιστον τριών μεγάλων εγχώριων λιανέμπορων.

Την ίδια στιγμή, όπως προφητεύει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Friesland και τώρα της εταιρίας Ιωνία κ. Γιάννης Θεοτοκάς «θα φύγουν κι άλλες πολυεθνικές. Θα επιστρέψουμε δηλαδή στη δεκαετία του ’70 όπου όλα θα τα κάνουν στη χώρα μας μέσω αντιπροσωπειών κι όχι θυγατρικών».

Δεν βλέπουν φως

Κι όμως! Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

Η Aldi είχε ανακοινώσει για τη χώρα μας ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα επενδύσεων που ξεπερνούσε το 1 δις. ευρώ. Μάλιστα υπήρξε στο μικρό διάστημα παρουσία της στην Ελλάδα, εκ των κορυφαίων διαφημιζόμενων, ενώ μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έφθασε να μετρά 38 σημεία πώλησης και πάνω από 720 εργαζόμενους. Τι συνέβη και κλείνει μια εταιρεία η οποία βασίζεται στις χαμηλές τιμές (οι οποίες είναι και στα φόρτε τους σε μια περίοδο κρίσης και κατήφειας), η οποία βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο του discount και την οποία οι καταναλωτές επιλέγουν για να ανακουφιστούν οικονομικά;

Πολύ απλά, οι Γερμανοί αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά ρεαλιστές στις business. Σε μια χώρα εχθρική προς τους επενδυτές, όπου δεν έτυχαν και της πιο θερμής υποδοχής, όπου πλήρωναν έως και 50% παραπάνω την αξία γης σε σχέση με πιο προηγμένες χώρες της Ε.Ε. και που δύσκολα μπορούσαν να συναντήσουν τους πολιτικούς προϊσταμένους της οικονομίας μας, πολύ απλά αποφάσισαν να κάνουν το αυτονόητο. Να μας κουνήσουν το μαντήλι.

Στην απόφαση της εταιρείας μεγάλο επίσης ρόλο έπαιξε όπως μαθαίνουμε και το γεγονός πως δεν διαφαίνεται κάποια αναπτυξιακή πρωτοβουλία της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να αποτιμάτε ότι οι Έλληνες θα εισέλθουν σε φάση ανάπτυξης μετά από τουλάχιστον πέντε χρόνια. Διάστημα εξωπραγματικό για έναν όμιλο που επενδύει.

Αφού λοιπόν τα μεγάλα στελέχη της Aldi είδαν και απόειδαν με την κατάντια της οικονομίας μας, αποφάσισαν πως «πονά το κεφάλι, κόβεις το κεφάλι».

Βέβαια οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξης είναι οδυνηρές για τους εργαζόμενους. Ούτε λίγο, ούτε πολύ σε ένα εξάμηνο έχουν χάσει τις δουλειές τους από τις αποχωρήσεις κυρίως πολυεθνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και μικρότερων ελληνικών, περί τα 10.000 άτομα, αν υπολογίσουμε και τις μεγάλες απολύσεις στην Siemens.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που ετοιμάζονται νέες πιέσεις στην αγορά ελέω της κρίσης. Ήδη ανατροπές θα πρέπει να περιμένουμε στον κλάδο των ηλεκτρικών, στην αγορά αυτοκινήτου όπου συζητιούνται δύο άμεσα λουκέτα, στην ένδυση και στον οικιακό εξοπλισμό

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Ερχεται ντόμινο στις τράπεζες

Την πρώτη μεγάλη κίνηση σε μια σκληρή παρτίδα πόκερ ριζικών αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα έκανε η Τράπεζα Πειραιώς υποβάλλοντας στο Δημόσιο πρόταση εξαγοράς του 77,31% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έναντι 701 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση της τράπεζας Πειραιώς, ακόμα και αν δεν τελεσφορήσει, δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιτάχυνσης των αλλαγών στον τραπεζικό χάρτη για τις οποίες προτρέπουν κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος το τελευταίο διάστημα, κάνοντας ήδη τους υπόλοιπους τραπεζίτες να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Στην τραπεζική αγορά μάλιστα δεν θα θεωρηθεί έκπληξη αν τις επόμενες ημέρες... σκάσουν προτάσεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με πρώτους «υπόπτους» την Εθνική και τη Εurobank, οι οποίες ελέγχουν ήδη ποσοστό κοντά στο 6% έκαστη. Η πρώτη αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς στα νέα ήταν θετική, με την τιμή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να καταγράφει εκρηκτική άνοδο 21,48%, την Πειραιώς να κερδίζει 12,66% και την Αγροτική να ακολουθεί με 6,54% συμβάλλοντας στην άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 2,22%.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αντέδρασε με ιδιαίτερη προσοχή στον αιφνιδιασμό που αφορούσε κυρίως την αγορά και όχι την ίδια, αφού η πρόταση είχε υποβληθεί το βράδυ της Τετάρτης στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ως εκπρόσωπο του βασικού μετόχου σε ΑΤΕ και Τ.Τ., δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σάλλας είχε ενημερώσει προ ημερών την κυβέρνηση για την πρόθεσή του να υποβάλει τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία εκ της ανακοίνωσής της προκύπτει ότι δεν προσέκρουσε σε... τοίχο.

«Η πρόταση εξετάζεται στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων διαδικασιών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιώσιμη πορεία των συγκεκριμένων τραπεζών στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά», γράφει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνέντευξης Τύπου από τον πρόεδρο της Πειραιώς Μ. Σάλλα.

«Δημιουργεί μια δυναμική αλλαγών κι αυτό είναι θετικό», έλεγε αργότερα στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων. Για την έκβαση του εγχειρήματος πάντως, κάθε εκτίμηση κρίνεται πρόωρη αφού ούτε η ίδια η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν πρέπει, αν μπορεί και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να προχωρήσει η πρόταση, δεδομένης και της προγραμματικής θέσης του ΠΑΣΟΚ για ισχυρό δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. «Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της περί ενός ισχυρού δημοσίου πυλώνα στο δημόσιο τομέα», τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αλλά έτερη πηγή σημειώνει με νόημα ότι ο δημόσιος πυλώνας θα μπορούσε ενδεχομένως να εξυπηρετηθεί από την έμμεση συμμετοχή του Δημοσίου στην Εθνική και τις συμμετοχές σε Αττικής και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων...

Οι τραπεζίτες
«Η πρότασή μας, την οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα κρίνει και θα αξιολογήσει, εξυπηρετεί την ελληνική κοινωνία, το Ελληνικό Δημόσιο και τους μετόχους ενώ βοηθά και στη βελτίωση του κλίματος, βοηθά να ξεκολλήσουμε από αυτό το κλίμα της μιζέριας», είπε ο κ. Σάλλας στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου και ενώ νωρίτερα είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Η Τράπεζα Πειραιώς», είπε, «έχοντας πλήρη συναίσθηση των οικονομικών συνθηκών της χώρας αλλά και απόλυτη εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του νέου τριετούς οικονομικού προγράμματος το οποίο εφαρμόζεται, θεωρεί ότι η παρούσα συγκυρία δημιουργεί υποχρέωση και ευκαιρία για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών». Πλήρη άγνοια για την επικείμενη πρόταση δήλωναν από την πλευρά τους οι επικεφαλής της Αγροτικής Θ. Πανταλάκης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κ. Παπαδόπουλος οι οποίοι ενημερώθηκαν νωρίς χθες το πρωί, λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλα και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα «ΝΕΑ» δεν θέλησαν να τοποθετηθούν έναντι της πρότασης, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις αφορούν το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγές των δύο εμπλεκομένων τραπεζών πάντως έλεγαν πως για να ξεκαθαρίσει το τοπίο θα πρέπει το Δημόσιο να αποφασίσει αν πουλάει και τι ποσοστό πουλάει από την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στη συνέχεια να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες περί αποκρατικοποιήσεων. Να προσληφθούν δηλαδή σύμβουλοι αποκρατικοποίησης, να γίνουν αποτιμήσεις των τραπεζών, να διερευνηθεί το ενδιαφέρον και πιθανών άλλων ενδιαφερόμενων μέσω προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού και εν τέλει αναλόγως των προσφορών να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι της Αγροτικής πάντως υποστηρίζουν ότι ο κ. Πανταλάκης τούς δήλωσε πως αν προχωρήσει η συμφωνία με την Πειραιώς, θα παραιτηθεί.

ΠΗΓΗ:
http://www.tanea.gr

Σύλληψη 27χρονου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός 27χρονου για κατοχή αρχείων παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, όπου ήταν αποθηκευμένα εννιά αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Μεταξύ αυτών, εντοπίστηκε και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο αρχείο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο ο 27χρονος, μέσω ειδικού λογισμικού ανταλλαγής, διέθετε σε άλλους χρήστες τους Διαδικτύου.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr/

Θεσσαλονίκη: Τον έκλεψαν για 6η φορά μέσα στο 2010!

Το αρτοζαχαροπλαστείο μαγνητίζει τους κλέφτες και ο ιδιοκτήτης του, δηλώνει απελπισμένος (δείτε το βίντεο)

Το αρτοζαχαροπλαστείο βρίσκεται στην περιοχή της Ιωνίας. Ο ιδιοκτήτης άλλες φορές διαπιστώνει την κλοπή τα ξημερώματα, όταν βρίσκει το κατάστημά του ανοιχτό και άλλες - όπως λέει και στο βίντεο - βλέπει τους αδίστακτους δράστες να τον κλέβουν μπροστά στα μάτια του.

Οι κλοπές που του έχουν μείνει χαραγμένες; Μία γυναίκα μπήκε στο κατάστημα, έβαλε ένα δισκάκι με γλυκά κάτω από τη φούστα της και εξαφανίστηκε. Μία άλλη φορά ο δράστης άνοιξε το ταμείο και έκανε παρατήρηση (!) στον ιδιοκτήτη επειδή μέσα, δεν υπήρχαν χρήματα.

Στο βίντεο θα δούμε τον ιδιοκτήτη να αναφέρεται και στην τελευταία κλοπή, όταν ο δράστης πήρε μαζί του 80 λίτρα γάλα...




ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Εποχή μεταγραφών και για τον Σκορπιό!..

Εποχή καλοκαιρινών μεταγραφών και κάποια ξένα και εγχώρια ΜΜΕ επαναφέρουν το θέμα πώλησης του νησιού του Ωνάση. Και όσο η κληρονόμος του Αθηνά Ωνάση-Ρουσέλ ντε Μιράντα σιωπά, τόσο γράφονται για πώληση του Σκορπιού σε κροίσους και πολυεθνικές... Αυτά ως προς το διάσημο νησάκι του Ιονίου, όσο για εμάς τους πολίτες αυτής της χώρας, ντάλα καλοκαίρι βγάζουμε τη...
μπέμπελη εν μέσω εθνικών και ατομικών προβλημάτων...
Βέβαια οι κατέχοντες πλούτο και συνένοχοι διαπλοκής, διαθέτουν βίλες, πισίνες και σκάφη και καλοπερνάνε, βολεύονται κι΄αυτοί που έχουν εξοχικό ή προγονικό σπίτι στην επαρχία, ένα νοικιάρικο δωμάτιο σε νησί, μιά βαρκούλα έστω...
Η Ελλάδα δεν είναι η ίδια όπως ήταν πριν κάποιες δεκαετίες, που άνθιζε η οικοδομή, η αντιπαροχή, τα παράνομα και οι αγρότες έσπερναν ντομάτες κι΄αγγούρια - κάποιοι κουμπάροι και καναβουριές… Τώρα ακόμα και τα ξελάγγουρα τα φέρνουμε από το εξωτερικό και συχνά “το βαπόρι από τη Περσία το΄πιασαν στη Κορινθία”, όπως έλεγε ο Τσιτσάνης...
Οι τουρίστες λιγόστεψαν, οι θαλαμηγοί τούρκεψαν και κροάτεψαν, δεν υπάρχουν Μελίνα και Χατζιδάκις, Ωνάσης και Ζαμπέτας, έφυγε απο τη Πλάκα το συρτάκι ντανς κι΄ ήρθαν στου Μαξίμου οι χοροδιδάσκαλοι απο τις Βρυξέλες...

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Φωτιά σε 4 μέτωπα

Μόλις μία ημέρα μετά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη δεύτερη ουσιαστικά ημέρα του καλοκαιριού με τόσο δυνατούς ανέμους, η Αττική παραδόθηκε στις φλόγες. Στον Κάλαμο, το Λαύριο και το Άνω Σούλι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι των περιοχών προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές και σε πολλές περιπτώσεις να σώσουν τις περιουσίες τους.

Κάλαμος - Βαρνάβας

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:00 σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μικροχώρι, μεταξύ Καλάμου και Καπανδριτίου. Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται κοντά στην κατοικία του πρώην υπουργού, Θόδωρου Ρουσόπουλου. Το σπίτι όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει. Στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου συμμετέχουν 27 οχήματα της Πυροσβεστικής με 90 άνδρες, 7 υδροφόρες δήμων, ενώ πετάνε 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Το βίντεο το έχει τραβήξει κάτοικος της περιοχής, λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι.

Οι φλόγες λόγω των Βορειοανατολικών ανέμων κατευθύνονται προς τον Βαρνάβα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που εμποδίζουν τα αεροσκάφη να αντλήσουν νερό από τη θάλασσα. Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 2-3 χιλιόμετρα. Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολυγιώργα, ενώ οι φλόγες λόγω των βορειοανατολικών ανέμων απείλησαν το μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που εκκενώθηκε.


Λαύριο


Ένα σπίτι έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι στο Λαύριο στην περιοχή Πούντα Ζέζα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Λουκά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπάθησαν και απέτρεψαν τη φωτιά, ώστε να μην περάσουν οι φλόγες προς το Σούνιο. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


Η περιοχή είναι πευκόφυτη. Όπως έγινε γνωστό, αν και προληπτικά εκκενώθηκε και το κάμπινγκ «Μπάκος» που βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το μέτωπο της φωτιάς, δεν εκκενώθηκε καμιά παιδική κατασκήνωση, καθώς αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα εκσκαφής των όμορων δήμων καθώς και οχήματα ιδιωτών. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν ιδιαιτέρως δυσχερές το έργο της κατάσβεσης.




Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς που δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην περιοχή να μην κατευθύνονται προς το Λαύριο. Επίσης, όσοι κινούνται στους στενούς περιφερειακούς δρόμους κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, προκειμένου να φτάσουν στην εξοχική κατοικία τους για να την προστατέψουν, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί, καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να εγκλωβιστούν από τις φλόγες, μια και οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση στη φωτιά.




Το βίντεο το έχει τραβήξει κάτοικος του Λαυρίου

Άνω Σούλι

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε στις 2:10 το μεσημέρι στο Άνω Σούλι. Επί τόπου επιχειρούν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Περικοπές σε διορισμούς

Χάος αναμένεται να επικρατήσει στα δημόσια σχολεία την ερχόμενη σχολική χρονιά, αφού θα υπάρξει αθρόα φυγή εκπαιδευτικών λόγω του συνταξιοδοτικού και λόγω των σοβαρότατων περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση (σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας) στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.

Φέτος, το υπουργείο Παιδείας έχει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Αυτό της ομαλής λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί, όμως, από την πλευρά τους εκτιμούν ότι τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα στα σχολεία θα είναι τεράστια και θα οφείλονται στα μεγάλα κενά που θα υπάρξουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ξεκινήσει ήδη έναν μεγάλο αγώνα δρόμο προκειμένου να «εξοικονομήσει» προσωπικό χωρίς να κάνει νέες προσλήψεις. Στο μεταξύ, όμως, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν κατατεθεί περίπου 12.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών και μέχρι τις 10 Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία, μπορεί να αυξηθούν σημαντικά.

Επίσης, φέτος υπολογίζεται ότι θα μειωθούν περίπου κατά 50% οι μόνιμοι διορισμοί και κατά περίπου 70%-80% οι προσλήψεις αναπληρωτών, δηλαδή συνολικά θα υπάρχουν «διαθέσιμοι» περίπου 10.000 λιγότεροι δάσκαλοι και καθηγητές από πέρυσι. Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι φετινοί διορισμοί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε το 50% των κενών θέσεων και δηλώνουν ότι τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν μια «μαύρη» χρονιά, με πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών για τους μαθητές.

Σύμφωνα μάλιστα με τους δασκάλους, αμφίβολο είναι αν θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο και τα 800 Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (τα οποία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, θα έχουν διευρυμένο ωράριο -μέχρι τις 2 το μεσημέρι- και ενιαίο, εμπλουτισμένο πρόγραμμα), αφού δεν θα υπάρχουν δάσκαλοι ούτε και για τα κανονικά δημοτικά σχολεία.

Ιδιαίτερα γι’ αυτά τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας έχει φιλόδοξο πρόγραμμα (για το οποίο χρειάζεται χρήμα και προσωπικό), όπως ενίσχυση του γλωσσικού μαθήματος με προγράμματα φιλαναγνωσίας, ενίσχυση των μαθηματικών, ενίσχυση και βελτίωση της παρεχόμενης ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, παιδαγωγική αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών και εισαγωγή του μαθήματος των Η/Υ στο υποχρεωτικό ωράριο σε όλες τις τάξεις κ.ά.

Κατά τα λοιπά, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι, λόγω των κενών στα σχολεία, οι μαθητές θα στριμώχνονται μέσα σε αίθουσες με μεγαλύτερο αριθμό παιδιών, αφού θα υπάρξει ανάγκη για σύμπτυξη τμημάτων.

Και προσπάθεια καταγραφής των «χαμένων» εκπαιδευτικών
Περιορισμός στις αποσπάσεις

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν γνώση της κατάστασης που θα δημιουργηθεί και γι’ αυτόν τον λόγο κάνουν ό,τι μπορούν για να συγκεντρώσουν προσωπικό με κάθε τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά έγιναν δραστικοί περιορισμοί στις αποσπάσεις (κατά 60%) σε διοικητικές θέσεις, ενώ ανακλήθηκαν εκπαιδευτικοί -προκειμένου να υπηρετήσουν στις οργανικές θέσεις τους- από το εξωτερικό, από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπηρεσίες κ.λπ.

Οπως τόνισαν χθες στο «Εθνος» υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, αυτήν τη στιγμή γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας ώστε το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι στη θέση τους. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξορθολογισμό στην κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού γίνεται τακτοποίηση με τους υπεράριθμους, υπάρχουν ρυθμίσεις για να συμπληρώνουν τα ωράριά τους όσοι δεν το έκαναν μέχρι τώρα, ενώ ακόμη γίνεται προσπάθεια καταγραφής εκπαιδευτικών που είναι «χαμένοι».

Τέλος, οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ασκεί πιέσεις ώστε να αυξηθούν τα κονδύλια για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά.

Αναπληρωτές - Ωρομίσθιοι για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα
«Μας στερούν την ελπίδα διορισμού»

Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που χρόνια τώρα στηρίζουν τα δημόσια σχολεία και καλύπτουν σοβαρές ανάγκες. Οπως οι ίδιοι λένε, το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα (για το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών) αδικεί και πλήττει καίρια μεγάλο αριθμό αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Θεωρούν, μάλιστα, ότι ο θεσμός του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου αποτελεί μια μετονομασία του ωρομίσθιου και όχι αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, ενώ η τριετής παραμονή στον τόπο διορισμού του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού δημιουργεί πολλαπλά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα.

Επίσης, κρίνουν ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας θεωρούνται τουλάχιστον ανεπαρκείς και ότι η ασάφεια των διατάξεων που αφορούν τη ρύθμιση του 30μηνου και του 24μηνου τους στερούν την ελπίδα διορισμού, ενώ ο περιορισμένος αριθμός εισακτέων στην ΑΣΠΑΙΤΕ απομακρύνει από τις τεχνικές ειδικότητες τη δυνατότητα διορισμού. Γι΄ αυτούς τους λόγους η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών διεκδικεί:

  • Συνέχιση των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών με το ισχύον σύστημα και μετά το 2012 με ποσοστό 60% από τον νέο προτεινόμενο πίνακα διορισμών και κατά 40% από τον πίνακα προϋπηρεσίας.
  • Διασφάλιση του διορισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα όσων εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του 24μηνου και του 30μηνου.
  • Μείωση του ορίου προϋπηρεσίας των 24 μηνών για ένταξη στον νέο πίνακα επιτυχόντων ΑΣΕΠ μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου και με ισχύ μέχρι τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.
  • Ουσιαστική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στον προτεινόμενο νέο πίνακα διορισμών και προσλήψεων.
  • Αύξηση του αριθμού εισακτέων στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • Βελτίωση των όρων λειτουργίας του θεσμού του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου.

Νικολ. Τρίγκα
ntriga@pegasus.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Δ. Μπράτης

Μεγάλα προβλήματα
Είναι φανερό ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μεγάλα προβλήματα στα σχολεία λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Πέρα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας που προβλέπει μείωση κατά 50% στους μόνιμους διορισμούς και 80% στις προλήψεις αναπληρωτών, υπάρχει και μεγάλο κύμα φυγής δασκάλων και καθηγητών λόγω των επώδυνων ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό. Ολα αυτά τα έχουμε επισημάνει έγκαιρα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και έχουμε ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να χορηγήσει τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση. Σε διαφορετική περίπτωση, τα κενά που θα προκύψουν θα είναι πολλά και θα έχουν ως συνέπεια την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών.

* Ο Δημήτρης Μπράτης είναι πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Θ. Κοτσιφάκης

Δραματικές οι επιπτώσεις
Η φετινή μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το σχολικό έτος 2010-’11 θα έχουμε λιγότερους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ένα τεράστιο κύμα φυγής προς συνταξιοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αυξημένα κενά διδακτικού προσωπικού στα σχολεία, ενώ από την άλλη μεριά το υπουργείο Παιδείας ήδη από τον Ιούνιο πιέζει για τη δημιουργία μεγαλύτερων τμημάτων μαθητών. Ολες αυτές οι περικοπές θα προκαλέσουν λειτουργικά προβλήματα, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο... Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι η αύξηση των μόνιμων διορισμών, η λειτουργία τμημάτων με ανώτατο όριο 25 μαθητές, γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, στήριξη των εκπαιδευτικών και, φυσικά, να ακυρωθούν όλα τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

* Ο Θέμης Κοτσιφάκης είναι μέλος ΔΣ της ΟΛΜΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Γ. Μπαλάγκας

Θα αυξηθούν σημαντικά οι συνταξιοδοτήσεις
Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, φαίνεται ότι έχουν ζητήσει να συνταξιοδοτηθούν σχεδόν 12.000 εκπαιδευτικοί, αριθμός τεράστιος αν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι ήταν περίπου 6.000 άτομα. Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για συνταξιοδότηση λήγει στις 10 Αυγούστου και πιστεύω ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν σημαντικά την τελευταία στιγμή. Τώρα δεν φαίνεται το πρόβλημα, ούτε πιστεύω ότι έχει εκτιμηθεί σωστά η κατάσταση, αλλά τον Σεπτέμβριο τα κενά στα σχολεία θα είναι τεράστια.

* Ο Γιάννης Μπαλάγκας είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών της ΔΟΕ

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Δυσκολεύονται να καλύψουν έξοδα και δάνεια οι Έλληνες...

Σε 2.185,70 ευρώ ανερχόταν το 2008 το ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, με τα φτωχά νοικοκυριά να διαθέτουν 1.769,50 ευρώ και τα μη φτωχά 2.292,73 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2008 (αφορά εισοδήματα 2007) που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη δυσκολία για τα νοικοκυριά ήταν οι δαπάνες στέγασης, ενώ ακόμη και
το 22,5% του μη φτωχού πληθυσμού είχε οικονομικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες, δαπάνες αξίας περίπου 500 ευρώ.

Ενώ, σε ποσοστό 19,3% συνολικά δηλώνουν ότι δυσκολεύονται αρκετά στην αποπληρωμή δανείων ή δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Βασικό, επίσης, συμπέρασμα.......
της εν λόγω έρευνας είναι ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δυσκολία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών, ποιότητα ζωής) δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.

Ειδικότερα, με βάση την έρευνα προκύπτουν αναλυτικά τα εξής:

* Το 41% του φτωχού πληθυσμού ηλικίας, κάτω των 18 ετών, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τρεις από τις εννέα συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 12%.

Οι εννέα διαστάσεις είναι:

Δυσκολίες ανταπόκρισης στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί (ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αερίου κ.λπ.), δόσεις πιστωτικών καρτών ή δόσεις δανείου για οικοσκευή, διακοπές κ.ά., ή αγορές με δόσεις κύριας κατοικίας- Οικονομική αδυναμία για πληρωμή μιας εβδομάδας διακοπών- Οικονομική αδυναμία για διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας- Οικονομική αδυναμία για αντιμετώπιση έκτακτων, αλλά αναγκαίων δαπανών αξίας περίπου 500 ευρώ- Οικονομική αδυναμία να διαθέτουν τηλέφωνο (περιλαμβάνεται και το κινητό τηλέφωνο)- Οικονομική αδυναμία να διαθέτουν έγχρωμη τηλεόραση- Οικονομική αδυναμία να διαθέτουν πλυντήριο ρούχων- Οικονομική αδυναμία να διαθέτουν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο- και Οικονομική αδυναμία για ικανοποιητική θέρμανση).

* Το 45% του φτωχού πληθυσμού, ηλικίας 18-64 ετών, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τρεις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 15%.

*Το 61% του φτωχού πληθυσμού, ηλικίας 65 ετών και άνω, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τρεις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 21%.

* Το 47% του φτωχού πληθυσμού αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τρεις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 15%.

* Το 33,5% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 1,3%.

* Το 62,5% του φτωχού πληθυσμού και το 22,5% του μη φτωχού έχει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες αξίας περίπου 500 ευρώ.

* Περιβαλλοντικά προβλήματα από παρακείμενη βιομηχανία ή κυκλοφορία αυτοκινήτων αντιμετωπίζει το 21% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ποσοστό 12% του ίδιου πληθυσμού αναφέρει ως πρόβλημα τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα στην περιοχή του.

* Το 65,8% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται αρκετά από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το φτωχό πληθυσμό εκτιμάται σε 55,9%.

* Το 19,3% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει ότι δυσκολεύεται αρκετά στην αποπληρωμή δανείων ή δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

* Το 28,4% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου, κ.λπ.

* Το 39,1% του φτωχού πληθυσμού αναφέρει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των συνήθων αναγκών του με το συνολικό μηνιαίο ή εβδομαδιαίο εισόδημά του.

* Το ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, κατά δήλωσή τους, ανέρχεται σε 2.185,70 ευρώ. Τα φτωχά νοικοκυριά χρειάζονται 1.769,50 ευρώ, ενώ τα μη φτωχά νοικοκυριά 2.292,73 ευρώ.

* Το 18,4% των φτωχών νοικοκυριών, το 9,1% των μη φτωχών νοικοκυριών και το 11%
του συνόλου των νοικοκυριών δεν διέθεταν τουλάχιστον ένα ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ το 17,9% των φτωχών νοικοκυριών, το 10,5% των μη φτωχών και το 12% του συνόλου των νοικοκυριών δεν διέθεταν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αν και τα χρειάζονταν, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας.


tanea
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://fonaklas.blogspot.com/

Μαγαζιά με… ένσημα!!

Η οικοδομική κρίση λιγοστεύει τα μεροκάματα στην οικοδομική δραστηριότητα της Ηπείρου, αλλά αυξάνει τη ζήτηση για ένσημα. Άνεργοι οικοδόμοι, κυρίως αλλοδαποί έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης στα Γιάννενα αφού αγόρασαν εικονικά ένσημα από εργολάβους. Το ΙΚΑ Ιωαννίνων διαπίστωσε την παρανομία, προχώρησε σε κατάσχεση οικοδομών και όλοι αναμένουν τα οριστικά πορίσματά τους.

Έχτιζαν μεζονέτες, έξι όλες κι όλες, αλλά εμφάνιζαν αριθμό εργαζομένων που αντιστοιχούσαν σε ανέγερση πολυκατοικιών! Το ΙΚΑ Ιωαννίνων βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μεγάλης έκτασης εικονική ασφάλιση εργαζομένων σε οικοδομές της πόλης.

Αν και το φαινόμενο να πωλούνται ένσημα παρανόμως, είναι διαδεδομένο εδώ και χρόνια στον οικοδομικό κλάδο, εντούτοις η συγκεκριμένη περίπτωση προκαλεί εντύπωση για δύο λόγους: είναι εκτεταμένη, αλλά και συμπίπτει με τη συγκυρία: το κράτος προσπαθεί να εξορθολογήσει τις δαπάνες του. Να εντοπίσει δηλαδή τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που εξαγοράζουν στην αγορά τα ένσημα χωρίς να τα έχουν δουλέψει. Και ακόμη σημαντικότερο: να διαπιστώσει ποιοι πλουτίζουν πουλώντας εικονική ασφάλιση σε όσους την έχουν ανάγκη.

Τα ημερομίσθια που απαιτούνται για ένα οικοδομικό έργο προκύπτουν κατά φάση εργασίας με βάση τα τετραγωνικά του από ένα λογισμικό πρόγραμμα του ΙΚΑ. Πολλές φορές όμως τα μεροκάματα βγαίνουν περισσότερα απ’ όσα απαιτούνται τελικά για την εκτέλεση ενός έργου, με αποτέλεσμα τα ένσημα να περισσεύουν στους εργολάβους. Αυτά τα περισσευούμενα μεροκάματα τα αγοράζουν στο 50% της αξίας τους οι οικοδόμοι που τα χρειάζονται. Με τον τρόπο αυτό οι τελευταίοι συμπληρώνουν ένσημα στο ΙΚΑ. Αυτές όμως οι περιπτώσεις ήταν μεμονωμένες και λειτουργούσαν συμπληρωματικά.

Εκμετάλλευση

Φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα. Η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει και ως εκ τούτου τα μεροκάματα λείπουν. Για περισσευούμενα που να διατίθενται μάλιστα προς πώληση σε αυτή την άτυπη «μαύρη αγορά» ούτε λόγος. Το ΙΚΑ Ιωαννίνων εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιοι λοιπόν να έχουν εκμεταλλευτεί την ανάγκη οικοδόμων για μεροκάματα και να εμφάνισαν σωρηδόν εικονικές εργασίες προκειμένου να μη βγάζουν χρήματα από τις οικοδομές αλλά από αγοροπωλησίες ενσήμων.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται ως ύποπτες για «καταχρηστική και δόλια ασφάλιση» εντοπίστηκαν από το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής της αναλυτικής περιοδικής δήλωσης του ΙΚΑ. Τα τετραγωνικά που υπέβαλλαν οι δύο εργολάβοι για έξι μεζονέτες ήταν πολύ λιγότερα από τα μεροκάματα που εμφάνισαν.

Προχώρησε σε κατασχέσεις

Ήδη το ΙΚΑ ζήτησε από τους συγκεκριμένους να δικαιολογήσουν εγγράφως τον αυξημένο αριθμό ημερομισθίων και ασφαλισμένων. Ένας εκ των δύο πήρε παράταση και δεν έχει εμφανιστεί ακόμη για να παράσχει στοιχεία. Ο δεύτερος υποστήριξε ότι έγιναν συμπληρωματικές εργασίες στις μεζονέτες. Το τμήμα Ιωαννίνων ενημέρωσε ήδη και κεντρικά τη διοίκηση του ΙΚΑ, ενώ προχώρησε και σε κατασχέσεις των οικοδομών, στηριζόμενο όμως σε παλιότερες οφειλές των ίδιων εργολάβων.

«Δεδομένης της οικοδομικής κρίσης οι ασφαλισμένοι προσπαθούν να βρουν ένσημα με κόστος. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής, αλλά προϊόν της εργασίας», δήλωσε στον «Η.Α.» ο διευθυντής του ΙΚΑ Ιωαννίνων κ. Γρηγορίου που επιβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα διεξάγει έρευνα για εικονική ασφάλιση.

Φυσικά εκείνοι που αγοράζουν «χρυσάφι» τα ένσημα είναι οι αλλοδαποί. Προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής στη χώρα, ή να εξασφαλίσουν υγειονομική περίθαλψη, γίνονται πολλές φορές στην ουσία θύματα εκβιασμού, αφού αγοράζουν ένσημα έναντι εξωφρενικού αντιτίμου και με πλήρη καταστρατήγηση ακόμη και του «άγραφου» κανόνα εξυπηρέτησης των οικοδόμων από εργολάβους με κάποια συμπληρωματικά ένσημα.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

Καταγγελία για το βλάσφημο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Το Ποντίκι"

Γράφει ο admin του Κlassikoperiptosi

Απο σήμερα και μέχρι να ζητήσετε συγνώμη απο τον Ελληνικό λαό για αυτή την ιεροσυλία που πράξατε με το χθεσινό πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα σας δεν θα έχει θέση ούτε στον πάτο του κλουβιού με το καναρίνι.

Και φυσικά εμείς και πολλοί άλλοι φίλοι μας bloggers δεν θέλουμε να ξαναδούμε στο ταχυδρομείο μας ούτε ζωγραφιστά τα e-mail σας.

Είναι αλήθεια ότι κατά καιρούς δημοσιεύαμε μερικά απο τα άρθρα που μας έστελνε η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το ποντίκι"....


Όμως τα κριτήριά μας δεν περιορίζονται μόνο στο πόσο εύστοχο ή "καλογραμμένο" είναι ένα αρθρο αλλά και στο εν γένει ήθος και ύφος της εφημερίδας απο την οποία προέρχονται.

Δεν είχαμε βέβαια αυταπάτες για το τί εκπροσωπεί ο κ. Δελατόλας , ούτε ξεχάσαμε που ήταν και τι έλεγε πριν γίνει αφεντικό στο "Ποντίκι",ωστόσο ούτε και αυτό μας επηρέασε στο να αναδημοσιεύσουμε ακόμα και πρωτοσέλιδα που μας έστελναν στο e-mail μας οι συνεργάτες του.

Όμως χθές με το άθλιο και βλάσφημο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του, μας έπεισε ότι προκειμένου να κάνει "ντόρο" δεν διστάζει να χλευάσει ακόμα και ότι πιο ιερό έχει μέσα στην καρδιά του ο Έλληνικός λαός.

Άλλο το πολιτικό χιούμορ με έξυπνες ή χαζές φωτοσυνθέσεις και άλλο η προσβολή των ιερών εικόνων όπως της Υπεραγίας Θεοτόκου μας που αναίσχυντα και με βλάσφημη διάθεση χρησιμοποίησε ο παλιάτσος της "Νέας εποχής" προκειμένου να καυτηριάσει τις επιλογές της Ντόρας.

Για τον Παπανδρέου , τον Καραμανλή, το Σαμαρά ,σχεδόν όλους τους πολιτικούς , την Ντόρα και όλο το Μητσοτακέϊκο έχουμε κάνει και εμείς άπειρες χιουμοριστικές φωτοσυνθέσεις, ποτέ όμως με χυδαίο και βλάσφημο τρόπο.

Πέστε μας κ. Δελατόλα σε τι διαφέρετε απο τα κουκουλοφορεμένα "τάγματα εφόδου" της "Νεας Τάξης" που κατά καιρούς εισέβαλαν ως ιερόσυλοι βάρβαροι σε Ιερούς Ναούς για να γράψουν κάθε είδους χυδαιότητα πάνω στις Ιερές Εικόνες;

Πώς θα αισθανόσαστε αν κάποιος έβρισκε μια φωτογραφία της μητέρας σας και δημοσίευε ένα χυδαίο και προσβλητικό φωτομοντάζ;

Πως θα αντιδρούσατε αν αύριο βλέπατε πρωτοσέλιδο τη μούρη σας,ή την οικογένειά σας σε μια φωτοσύνθεση γεμάτη χυδαία υπονοούμενα;

Πέρασε ο καιρός κύριε "Ποντικάρχη" που παιδαγωγούσατε τον κόσμο με τα κατα παραγγελία κείμενα και τις τηλεοπτικές "περαντζάδες"σας στα κανάλια των διαπλεκομένων διαφθορέων της κοινωνίας.

Απο σήμερα και μέχρι να ζητήσετε συγνώμη απο τον Ελληνικό λαό για αυτή την ιεροσυλία που πράξατε με το χθεσινό πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα σας δεν θα έχει θέση ούτε στον πάτο του κλουβιού με το καναρίνι.Και φυσικά εμείς και πολλοί άλλοι φίλοι μας bloggers δεν θέλουμε να ξαναδούμε στο ταχυδρομείο μας ούτε ζωγραφιστά τα e-mail σας.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να προτείνουμε σε κάθε Έλληνα Ορθόδοξο Χριστιανό να κάνει όπως και εμείς μήνυση στην εφημερίδα "Το Ποντίκι" για προσβολή των θρησκευτικών μας συμβόλων .

Αυτά και τέλος για πάντα το "Ποντίκι" απο αυτό τουλάχιστον το ιστολόγιο.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Klassikoperiptosi


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tiresias-press.blogspot.com

Ούτε οι Βρετανοί θέλουν την μπούργκα και το νικάμπ!

Ναι στην απαγόρευση της μπούργκας λένε δύο στους τρείς Βρετανούς πολίτες σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση.

Το ινστιτούτο YouGov έκανε την έρευνα σε δείγμα περίπου 2.200 ατόμων, άνω των 18 ετών, από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουλίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Five.Το 67% των ερωτηθέντων είπαν ναι στην απαγόρευση του νικάμπ και της μπούργκας.

Σύμφωνοι με την απαγόρευση της μπούργκας σε ποσοστό 80% είναι και οι Βρετανοί άνω των 55 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Μουσουλμανικού Συμβουλίου ενώ στην Βρετανία ζουν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι μόνο ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο 1% διατηρεί ακόμα την συνήθεια να φοράει μπούργκα και νικάμπ.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

"iDoser", η νέα εθιστική «ουσία».............

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για τοiDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν… κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.
Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται
οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι
η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο
Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kalyterotera.blogspot.com/

Οι δέκα χώρες που επιτρέπουν τον γάμο ομοφυλόφιλων!

Μπορεί στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ να έχασαν από τους Ισπανούς, αλλά οι Ολλανδοί κατέχουν μια πρωτιά που ποτέ και κανείς δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει. Είναι μια πρωτιά που δεν μπαίνει σε τροπαιοθήκη. Δέκα χώρες τους ακολούθησαν, αλλά η ιστορία θα τους καταγράψει απλώς σαν μιμητές.!

Τελευταία χώρα που το έκανε ήταν η Αργεντινή. Με πρώτη την Ολλανδία λοιπόν, που το έκανε το 2001, ορίστε οι δέκα χώρες που επιτρέπουν και επισήμως τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων:



Ολλανδία, 2001



Βέλγιο, 2003



Ισπανία, 2005



Καναδάς, 2005



Νότια Αφρική, 2006



Νορβηγία, 2008



Σουηδία, 2009



Πορτογαλία, 2010



Ισλανδία, 2010




ΠΗΓΗ: zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr
Αργεντινή, 2010