'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Το είπαν και το έκαναν....

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει από τις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις", όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει με ναυτικό σήμα που είχε επιδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Οι Τούρκοι αγνόησαν τα οξύτατα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών και ακολούθησαν το σχέδιο που είχαν από την αρχή και τώρα το τουρκικό σκάφος βρίσκεται μόλις 45 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών και αποφασίστηκε, ως πρώτη αντίδραση να σταλεί ένα σκάφος του λιμενικού ανοιχτής θαλάσσης στην περιοχή και το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους από τις 2:30 τα ξημερώματα.

Το θέμα τέθηκε, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικων Δημήτρης Δρούτσας με τον τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν

Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε τη δυσφορία της Αθήνας, ζητώντας εξηγήσεις για αυτή τη συμπεριφορά και είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η ενέργεια αυτή επιβαρύνει το κλίμα στις διμερείς σχέσεις και ειδικότερα τις συνομιλίες για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας.

Χαρακτηριστικό του άσχημου κλίματος είναι ότι μετά τη συνάντηση δεν έγιναν κοινές δηλώσεις. Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε πολλούς ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά και τον Αμερικανό ομόλογό του για τις κινήσεις της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου