'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Φωτιά σε 4 μέτωπα

Μόλις μία ημέρα μετά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη δεύτερη ουσιαστικά ημέρα του καλοκαιριού με τόσο δυνατούς ανέμους, η Αττική παραδόθηκε στις φλόγες. Στον Κάλαμο, το Λαύριο και το Άνω Σούλι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι των περιοχών προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές και σε πολλές περιπτώσεις να σώσουν τις περιουσίες τους.

Κάλαμος - Βαρνάβας

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:00 σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μικροχώρι, μεταξύ Καλάμου και Καπανδριτίου. Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται κοντά στην κατοικία του πρώην υπουργού, Θόδωρου Ρουσόπουλου. Το σπίτι όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει. Στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου συμμετέχουν 27 οχήματα της Πυροσβεστικής με 90 άνδρες, 7 υδροφόρες δήμων, ενώ πετάνε 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Το βίντεο το έχει τραβήξει κάτοικος της περιοχής, λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι.

Οι φλόγες λόγω των Βορειοανατολικών ανέμων κατευθύνονται προς τον Βαρνάβα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που εμποδίζουν τα αεροσκάφη να αντλήσουν νερό από τη θάλασσα. Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 2-3 χιλιόμετρα. Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολυγιώργα, ενώ οι φλόγες λόγω των βορειοανατολικών ανέμων απείλησαν το μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που εκκενώθηκε.


Λαύριο


Ένα σπίτι έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι στο Λαύριο στην περιοχή Πούντα Ζέζα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Λουκά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπάθησαν και απέτρεψαν τη φωτιά, ώστε να μην περάσουν οι φλόγες προς το Σούνιο. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


Η περιοχή είναι πευκόφυτη. Όπως έγινε γνωστό, αν και προληπτικά εκκενώθηκε και το κάμπινγκ «Μπάκος» που βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το μέτωπο της φωτιάς, δεν εκκενώθηκε καμιά παιδική κατασκήνωση, καθώς αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα εκσκαφής των όμορων δήμων καθώς και οχήματα ιδιωτών. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν ιδιαιτέρως δυσχερές το έργο της κατάσβεσης.




Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς που δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην περιοχή να μην κατευθύνονται προς το Λαύριο. Επίσης, όσοι κινούνται στους στενούς περιφερειακούς δρόμους κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, προκειμένου να φτάσουν στην εξοχική κατοικία τους για να την προστατέψουν, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί, καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να εγκλωβιστούν από τις φλόγες, μια και οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση στη φωτιά.




Το βίντεο το έχει τραβήξει κάτοικος του Λαυρίου

Άνω Σούλι

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε στις 2:10 το μεσημέρι στο Άνω Σούλι. Επί τόπου επιχειρούν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου