'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Αυτή είναι η αλήθεια για τα λεφτά του Μαντέλη...

Πώς προέκυψε η μίζα των 10 εκ. μάρκων "για τον υπουργό" και πώς ...έμεινε ο ίδιος με τις 450 χιλιάδες. Γιατί δεν ανοίγει ο άλλος λογαριασμός του "Rocos"και ποιοι κράτησαν τη μερίδα του λέοντος από το "μαύρο χρήμα" της Siemens. Mια συνοπιτική εικόνα για το μεγάλο σκάνδαλο και τους πρωταγωνιστές του.

Από τον Γ. Καρβουνιάρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές απαντήσεις, με βάση τις πληροφορίες που συλλέξαμε, για το θέμα της Siemens μετά την απολογία και τις άλλες εξελίξεις σχετικά με τον Τ. Μαντέλη.
Κατ' αρχάς, τα περί 10.000.000 μάρκα -για τα οποία ...απόρησε ο Τ. Μαντέλης πώς συνδέονται μαζί του- αναφέρονται σε έγγραφα της ίδιας της δικογραφίας. Δεν τα επινόησε κανένας "αρχιτέκτονας σκευωρός", όπως ισχυρίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή. Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι και ένα σημείωμα του εξαφανισμένου σήμερα Χρ. Καραβέλλα στο οποίο γράφει προς τα κεντρικά της Siemens ότι "10 εκατομμύρια για τον υπουργό", χωρίς βέβαια να αναφέρει όνομα.
Απ' αυτά τα χρήματα, προέρχονται τα 450.000 μάρκα που παραδέχτηκε ότι πήρε ο Τ. Μαντέλης ως χορηγία σε δύο δόσεις στο λογαριασμό του κουμπάρου του με το ψευδώνυμο "A.Rocos".
Επίσης, από τα χρήματα αυτά φαίνεται να προέρχονται και...
τα άλλα 850.000 μάρκα που είχαν πάει σε άλλον λογαριασμό, επίσης με το ψευδώνυμο "Rocos" χωρίς το "Α". Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει μπορέσει να "ανοιχτεί" ο λογαριασμός και να φανεί σε ποιον ανήκει, ποιος είναι ο δικαιούχος, επειδή η μεταβίβαση του ποσού έχει γίνει μέσω άλλης εταιρείας και όχι κατευθείαν από την Siemens όπως στον προηγούμενο λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντέλη.
Αν ισχύει ότι και αυτά τα χρήματα έχουν την ίδια πηγή, ότι προέρχονται από τον ίδιο τροφοδότη λογαριασμό, τότε τι απέγιναν τα υπόλοιπα σχεδόν 8.700.000 μάρκα; Οι πληροφορίες λένε ότι δεν δόθηκαν τελικά σε κανέναν και ότι τα κράτησαν για λογαριασμό τους οι τρείς τότε ισχυροί παράγοντες της Siemens στη χώρα μας: Μιχ. Χριστοφοράκος, Ηλ. Γεωργίου και Χρ. Καραβέλλας. Ολες οι συμβάσεις που τους ενδιάφεραν άλλωστε είχαν ήδη υπογραφεί από το υπουργείο Μεταφορών και δεν είχαν λόγο να μην τα κρατήσουν πια οι ίδιοι...
Μια ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τα 100.000.000 ευρώ στα οποία υπολογίζονται συνολικά οι μίζες που δόθηκαν από την Siemens για τη χώρα μας. Από τα χρήματα αυτά περίπου τα 60.000.000 έχουν "βρεθεί" ότι κατέληξαν σε λογαριασμούς των τριών στελεχών (Χριστοφοράκο, Γεωργίου και Καραβέλλα) και ότι τα υπόλοιπα 40 εκατομμύρια πήγαν για τα διάφορα "λαδώματα".
Αυτά σε γενικές γραμμές και για να έχετε μια σφαιρική εικόνα εν μέσω βομβαρδισμού πληροφοριών και σεναρίων...

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Και γραμματόσημο για τη «Μακεδονική Προεδρία»!

Η σκοπιανή προεδρία στον οργανισμό «βαφτίστηκε» … «μακεδονική» παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας, που τελικά αρκέστηκε στο να υπάρχει σε κάθε επίσημο έγγραφο η υποσημείωση πως : «η διανομή εγγράφων εκ μέρους ενός εκπροσώπου της προεδρίας γίνεται κάτω από την αποκλειστική ευθύνη του εν λόγω εκπροσώπου και δεν προδικάζει τη νομική ή πολιτική θέση του Συμβουλίου των Υπουργών».

Τα Σκόπια ανέλαβαν στις 10 Μαΐου επίσημα την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, έως τον προσεχή Νοέμβριο, επιδιώκοντας αρχικά να κάνουν χρήση της ονομασίας «Μακεδονία». Μετά τις ελληνικές αντιδράσεις επέλεξαν το «Μακεδονική Προεδρία», το οποίο τελικά έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο των Υπουργών.

Στο γραμματόσημο που ήδη κυκλοφορεί, αναγράφεται σε σκοπιανά και αγγλικά το «Μακεδονική Προεδρία» μαζί με το λογότυπο της σκοπιανής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η ονομαστική αξία του γραμματοσήμου είναι 18 δηνάρια.


«Καμπανάκι» από τις Παμμακεδονικές του εξωτερικού

Τόσο το γραμματόσημο, όσο και η εμμονή των Σκοπίων να κάνουν χρήση του όρου «μακεδονική» στον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό, προκάλεσε την αντίδραση των Παμμακεδονικών Ενώσεων του εξωτερικού, που προχώρησαν στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος το οποίο και απέστειλαν και προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εςξωτερικών κ.Γιώργο Παπανδρέου.

«Τα Σκόπια χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονική» Προεδρία στο λογότυπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο παρακολουθούν τις συστηματικές διαχρονικές ενέργειες των Σκοπιανών για τη δημιουργία της μόνης «μακεδονικής» εθνότητας, μεθοδικά αποκλείοντας τη χρήση του επιθέτου μακεδονικός/ή/ό από την Ελλάδα» δήλωσε στο protothema.gr η πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κυρία Νίνα Γκατζούλη, ζητώντας να υπάρξει ψήφισμα της ελληνικής βουλής, με το οποίο η Ελλάδα θα ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δεχτεί «μακεδονική» ταυτότητα στους Σκοπιανούς.

«Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να περάσει ψήφισμα με ονομαστική ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο θα τονίζει πως η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μακεδονική ταυτότητα αποκλειστικά και μόνον την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας και ότι δεν αποδέχεται επ’ ουδενί λόγω την χρήση του επιθέτου μακεδονικός-ή-ό ή οποιαδήποτε παρόμοιο όρο από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ» κατέληξε η κυρία Γκατζούλη.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Μπαμπούλας τα μπλογκς για κάθε πολιτικό - πολιτευτή...

Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν αναθέσει σε συμβούλους τους να περάσουν υποψήφιους δημάρχους σε "κρισάρα" εντίμου βίου, υπάρχουν όμως τέτοιες ημέρες "αδιάφθοροι" επιλογείς;


Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα σε διάλογο για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Το πρόβλημα όμως για τα επιτελεία των κομμάτων δεν είναι τόσο το σύστημα που θα επιλεγεί, αλλά τα πρόσωπα που θα διαλέξουν τα κόμματα για υποψήφιους δημάρχους.
Ήδη με εντολή τόσο Παπανδρέου όσο και Σαμαρά, δεκάδες πρόσωπα που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη παράταξη στις δημοτικές εκλογές, περνούν από "κρισάρα" αλλά το ερώτημα είναι αν κάποιοι απο εκείνους που θα τα κρίνουν είναι ικανοί να το κάνουν, αφου επί χρόνια υπήρξαν ανίκανοι να καταγγείλουν τη διαφθορά που μάστιζε (και μαστίζει) την πολιτική....
Ήδη, με τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια ζωή, όπου πολιτική και πολιτικοί κατηγορούνται και πρόσωπα διασύρονται και ξεφωνίζονται απο αναρτήσεις σε μπλογκς, έχει...
δημιουργηθεί κλίμα ανυποληψίας και καχυποψίας για κάθε πρόσωπο που συμμετείχε στα κοινά, από πρωθυπουργό και υπουργό ως βουλευτή και από νομάρχη, δήμαρχο ως δημοτικό σύμβουλο. Το έχει πει τοσο ο Παπανδρέου ( να ματώσουμε) όσο και ο Σαμαράς (να απαλλαγούμε απο βαρύδια) που πρέπει να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί για τους υποψηφίους που θα επιλέξουν. Αυτό σημαίνει ότι οι παρόλες-υποσχέσεις έφυγαν απο τα μπαλκόνια και τις πλατείες, τις εφημερίδες και τη τηλεόραση και οι εκλογές πέρασαν στα μπλογκς, όπου ο κάθε ελεύθερος σκοπευτής μπορεί να πυροβολεί οποιονδήποτε υποψήφιο...
Κανένας πλέον εντελώς άμεμπτος και χωρίς κάποιο ψεγάδι, ουδείς αναμάρτητος, ακόμη και ο αρχαίος Αριστείδης που εξωστρακίστηκε ως υπερβολικά δίκαιος...
Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα είναι πιά οι ίδιες, γιατί ο κάθε ψηφοφόρος, ακόμη και ο παππούς, θα βλέπει στο κομπιούτερ του εγγονού του τον ορυμαγδό των καταγγελιών στα μπλογκς για υποψηφίους και θα προβληματίζεται αλλά και θα απροσανατολίζεται...
Για λύπηση είναι Παπανδρέου και Σαμαράς, γιατί εδώ δεν έχουν μάθει ακόμη τις αδυναμίες και τα χούγια στενών συνεργατών τους και θα μάθουν στο άψε-σβήσε τι κρύβει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος;
Η κοινή γνώμη καχύποπτη, αλαφιασμένη και εκδικητική, δεν χλευάζει πιά Μαυρογιαλούρους που φασκελώνουν τους εαυτούς τους, αλλά ζητάει της φυλακής τα σίδερα και κατασχέσεις περιουσιών για τους διασπαθιστές του δημοσίου χρήματος... Όσο για τους υποψηφίους που θα μπαίνουν απο δω και πέρα στα ψηφοδέλτια, άντε να βρεις άκρη ποιοί θα καταγγελθούν και ποιοί θα διασυρθούν στις αναρτήσεις των μπλογκ, τον μπαμπούλα του κάθε πολιτικού.

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Νέα νίκη των πειρατών κατά του Χόλιγουντ


Οι πάροχοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ISP) δεν έχουν την υποχρέωση να εμποδίζουν το κατέβασμα πειρατικών ταινιών και μουσικής από τους πελάτες τους, αποφάνθηκε δικαστήριο της Αυστραλίας, σε μια ετυμηγορία που ίσως έχει παγκόσμιες προεκτάσεις. Στην πρώτη υπόθεση του είδους που φτάνει στη Δικαιοσύνη οπουδήποτε στον κόσμο, 34 κινηματογραφικές εταιρείες -Universal Pictures, Warner Bros., Disney, Paramount και 20th Century Fox, μεταξύ άλλων- στράφηκαν κατά του τρίτου μεγαλύτερου ISP της Αυστραλίας, με την ονομασία iiNet. Κατηγόρησαν την εταιρεία ότι παραβιάζει τα πνευματικά τους δικαιώματα επειδή δεν εμποδίζει τους χρήστες να κατεβάζουν πειρατικά αντίγραφα. Το δικαστήριο έκρινε ότι η αδυναμία της iiNet να εμποδίσει το πειρατικό κατέβασμα δεν σημαίνει ότι η εταιρεία εξουσιοδοτεί την πειρατεία. «Είναι αδύνατο να καταλήξει κανείς ότι η iiNet εξουσιοδότησε την παραβίαση του copyright [...] δεν είχε την αναγκαία ισχύ να αποτρέψει τις παραβιάσεις» εξήγησε ο δικαστής Ντένις Κάουντροϊ. Οι ενάγοντες είχαν προσλάβει ερευνητές οι οποίοι κατέγραψαν την ανταλλαγή παράνομων αρχείων από πελάτες της iiNET που χρησιμοποιούσαν το σύστημα BitTorrent. Συνολικά 3.000 σελίδες με αναφορές παραβάσεων κατατέθηκαν στον ISP, με την απαίτηση να εμποδίσει το παράνομο κατέβασμα και να επιβάλει φραγή σε πειρατικούς δικτυακούς τόπους. Η iiNet απάντησε ότι αυτό θα παραβίαζε την ιδιωτική ζωή των χρηστών καθώς και τη νομοθεσία για την ελευθερία της έκφρασης. Η δικαίωσή της στο αυστραλιανό δικαστήριο δημιουργεί τώρα προηγούμενο σε όλο τον κόσμο -o δικαστής αναγνώρισε ότι η υπόθεση έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, γι' αυτό και επέτρεψε τη μετάδοση της διαδικασίας στο Twitter.
Πηγή: In.gr Τεχνολογία

ΥΓ: Η πειρατεία σώζει τις τζέπες μας

ΠΗΓΗ: http://thegreekz.com/