'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ελιά 2.500 ετών! Έχει " δει" όλη σχεδόν την πορεία του ελληνισμού!!!!

Η ηλικία της φτάνει τα 2.500 χρόνια. Εξακολουθεί δε να παραμένει όμορφη και καρπερή, όπως όταν φυτεύτηκε. Ο λόγος για τη μοναδική ελιά από την εποχή του τύραννου Πεισίστρατου που υπάρχει στο λεκανοπέδιο και βρίσκεται στο δήμο των Αγίων Αναργύρων της Αττικής. Εχει ζήσει σχεδόν όλη την ιστορία της Ελλάδας, από το 545 π.Χ., που υπολογίζεται ότι φυτεύτηκε, μέχρι σήμερα.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της κινδύνεψε. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακόμα και άθελά τους της έκαναν κακό, αφού η πείνα και η φτώχεια κατά την ιταλογερμανική κατοχή είχαν αναγκάσει τους ανθρώπους να μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να ζήσουν. Ετσι, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τμήμα του κορμού της καταστράφηκε καθώς κόπηκε για να γίνει καυσόξυλα. Ομως παρά τις ταλαιπωρίες, το ιερό δέντρο έμεινε όρθιο και δεσπόζει σήμερα στην πλατεία Πεισιστράτου, όπως ονομάζεται. Ο κεντρικός κορμός του έχει σφιχταγκαλιαστεί από πολλούς νεότερους.

Το όμορφο δέντρο καθημερινά επισκέπτονται μαθητές από πάρα πολλά σχολεία της Αθήνας, που μαζί με τους καθηγητές τους πηγαίνουν να το θαυμάσουν από κοντά και να μάθουν την ιστορία του αλλά και το λόγο που ο Πεισίστρατος έδωσε πριν από τόσα χρόνια την εντολή στους ακτήμονες πολίτες να φυτέψουν όσο περισσότερα ελαιόδεντρα μπορούσαν.


Την ειδική φροντίδα της ελιάς του Πεισίστρατου έχουν αναλάβει επιστήμονες αλλά και κηπουροί οι οποίοι την περιποιούνται, την κλαδεύουν και την προστατεύουν και ασθένειες .




http://filologos10.wordpress.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.ierosagon.org

Ξηλώθηκε η ΔΟΥ Κορίνθου για διαφθορά!

Υπόνοιες για χρηματισμό και ασυνήθιστα υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτών της διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου για τη ΔΟΥ Κορίνθου, ενώ «ξηλώθηκαν» ήδη 75 υπάλληλοι!

Ξηλώνεται το ένα τρίτο των υπαλλήλων της ΔΟΥ Κορίνθου μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τις καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές εφοριακών, ενδείξεις χρηματισμού, επιλεκτικές επιβολές προστίμων, αλλά και υποθέσεων που έμειναν στα συρτάρια με κίνδυνο να παραγραφούν.
Η διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου διεξήγε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εφορία της Κορίνθου και έβγαλε. λαβράκια! Στην έκθεση που συνέταξαν ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ΔΟΥ ως «φορολογικό παράδεισο» και αποκαλύπτουν χρηματισμούς, επιλεκτικές κοινοποιήσεις προστίμων, παράλογα υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς εφοριακών κ.α.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην.........
. έκθεση των ελεγκτών - η οποία ήδη βρίσκεται στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για τα. περαιτέρω - γινόταν συστηματικά επιλεκτική κοινοποίηση εγγράφων, με κίνδυνο υποθέσεις παραβάσεων να παραγραφούν, καθώς το ίδιο επιλεκτικές ήταν και οι πράξεις επιβολής προστίμων.
Επισημαίνονται οι υπόνοιες περί χρηματισμού υπαλλήλων, ενώ αναφέρονται επίσης η έκδοση πιστοποιητικών ηλεκτροδότησης οικοδομών το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ευνοϊκή αντιμετώπιση φορολογουμένων (ένδειξη συναλλαγής μεταξύ ΔΟΥ και πολιτών και διαφθοράς), αλλά και πληροφορίες περί πολύ υψηλών τραπεζικών καταθέσεων που διατηρούν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στο τμήμα ελέγχου.
Οι 75 υπάλληλοι που εμπλέκονται στις καταγγελίες είτε θα τεθούν υπό «προσωρινή παύση» είτε θα πάρουν μεταθέσεις εκτός του νομού Κορινθίας.


Πάτρα: Κροίσος ετών 18 ο απαγωγέας με 9εκ. ευρώ καταθέσεις και πόρσε !!!!!!!

Ένας κροίσος 18 ετών, είναι ο τίτλος που θα μπορούσε να δώσει κανείς στον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης που απήγαγε στις 17 Ιουνίου τον 27χρονο επιχειρηματία από την Πάτρα. Ο δράστης εμφανίζεται με περιουσιακά στοιχεία 9 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αν σκεφτεί κανείς το νεαρό της ηλικίας του.
Μάλιστα πρόσφατα είχε αγοράσει μια πολυτελέστατη «Πόρσε 911». Οι δράσεις του νεαρού δεν σταματούν εδώ καθώς πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα ή συγγενικά τους πρόσωπα, διατηρούσαν μεγάλο αριθμό καταστημάτων, γεγονός που τους βοηθούσε να κάνουν εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, αφού χρησιμοποιούσαν τα καταστήματα αυτά για βιτρίνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέλος της ομάδας μετά από την απαγωγή έσπευσε να αγοράσει πολυτελές αυτοκίνητο κάτι που οδήγησε τις Αρχές πιο κοντά στον εντοπισμό τους. Υπενθυμίζουμε ότι τα λύτρα που ζήτησαν αρχικά από την οικογένεια του απαχθέντος ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ!!
Παρ’όλα αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 100.000 ευρώ και 2.500 ευρώ επιπλέον από την τσέπη του άτυχου επιχειρηματία.

Κυνηγός θησαυρών βρήκε 52.000 ρωμαϊκά νομίσματα !!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ!!!!!

Έναν θησαυρό τεράστιας αρχαιολογικής αξίας βρήκε ένας ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών στη Βρετανία!

Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες σπανιότατα νομίσματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, σημερινής αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων (790.826.000 ευρώ). Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται συγκεντρωμένα τόσα νομίσματα.Ο Ντέιβ Κρισπ, που εργάζεται ως μάγειρας σε νοσοκομείο, βρήκε τυχαία το θαμμένο θησαυρό, ενώ έψαχνε για «μεταλλικά αντικείμενα» στην περιοχή Φρομ, στο Σόμερσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Με μόνο εξοπλισμό έναν ανιχνευτή μετάλλων, εντόπισε περισσότερα από 52.000 ρωμαϊκά κέρματα θαμμένα κάτω από το έδαφος.«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες νομισμάτων που έχουν βρεθεί ποτέ», ανακοίνωσε το Βρετανικό Μουσείο. Αρχικά, ο Κρισπ βρήκε 21 νομίσματα. Αποφάσισε να ψάξει πιο βαθιά, ώσπου ήρθε αντιμέτωπος με ένα αγγείο, το οποίο ήταν γεμάτο νομίσματα. Αμέσως κάλεσε την αρχαιολογική υπηρεσία.Οι αρχαιολόγοι ανέσυραν το αγγείο -ένα είδος δοχείου που χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση τροφής- που ζύγιζε 160 κιλά και περιείχε συνολικά 52.500 νομίσματα. Μεταξύ τους και 766 κέρματα που απεικόνιζαν στη μια τους όψη τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο. Ο θησαυρός μεταφέρθηκε στο Βρετανικό Μουσείο, στο Λονδίνο, όπου τα νομίσματα καθαρίστηκαν και καταγράφηκαν.Τα κέρματα χρονολογούνται μεταξύ 253 και 293 μ.Χ. και τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευασμένα από πρόσμιξη αργύρου και χαλκού. Ο Ρότζερ Μπλαντ, διευθυντής Κινητών Αρχαιοτήτων και Θησαυρών του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε : «Ο Ντέιβ έκανε το σωστό. Δεν προσπάθησε να ξεθάψει μόνος του τον θησαυρό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα σε ένα μόνο αγγείο και για τη δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο».Προσπαθώντας να εξηγήσει πώς τα κέρματα βρέθηκαν θαμμένα σ’ εκείνο το σημείο, ο επιστήμονας του Βρετανικού Μουσείου εκτίμησε ότι «όποιος τα έθαψε δεν είχε πρόθεση να επανέλθει για να τα πάρει. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιος τα έκρυψε εκεί για να παραμείνουν ασφαλή, φοβούμενος ενδεχομένως ότι θα του τα κλέψουν. Ίσως, πάλι, να πρόκειται για προσφορά προς τους θεούς».Ο Ντέιβ Κρισπ, που ανακάλυψε τον θησαυρό δήλωσε ότι «τη στιγμή που βρήκα το δοχείο δεν ήξερα το μέγεθός του. Όταν ήρθαν οι αρχαιολόγοι και άρχισαν να το ξεθάβουν, έμεινα άφωνος. ‘’Αυτό είναι τεράστιο’’, σκέφτηκα».


http://newscity1.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://stakarfia.blogspot.com

Απολύθηκε, σκότωσε οχτώ άτομα και αυτοκτόνησε!

Μια εταιρεία διανομής μπύρας στο Μάντσεστερ της πολιτείας Κονέκτικατ απέλυσε έναν υπάλληλό της αλλά δεν περίμενε αυτή την αντίδραση.
Ο υπάλληλος ο οποίος δούλευε σαν οδηγός στην εταιρεία όταν έμαθε για την απόλυσή του αρνήθηκε και στη στιγμή πυροβόλησε οχτώ άτομα ενώ παράλληλα ξέσπασε φωτιά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των τραυματιών.

ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr

Όλη η αλήθεια για το επάγγελμα του δικηγόρου…

Οι δικηγόροι στην Ελλάδα είναι πολλοί. Όχι απλά είναι πολλοί αλλά εξωφρενικά πολυπληθείς. Δεν είναι νοητό να έχει η Αθήνα μόνο τόσους δικηγόρους όσους έχουν ολόκληρα κράτη με πληθυσμό εξαπλάσιο της χώρα μας. Αυτή την πληθώρα των δικηγόρων την δημιούργησε αφενός ο υπερπροστατευτισμός του επαγγέλματος, αφετέρου η υπερπαραγωγή νομικών από τα πανεπιστήμια που οδηγεί σε προλεταριοποίηση και σοβιετοποίηση του κλάδου.
Έτσι δημιουργήθηκε μια οιονεί δημοσιοϋπαλληλική τάξη, μόνο που εδώ την αμοιβή του δικηγόρου δεν την δίνει το κράτος, όπως στην περίπτωση των γνήσιων δημοσίων υπαλλήλων, από τους φόρους που εισπράττει, αλλά φορτώνει το δικηγόρο….
πάνω στους πολίτες και μέσω του προστατευτισμού και των προκαθορισμένων αμοιβών, επιβάλλει στους πολίτες να αμείβουν τους δικηγόρους. Όταν ακούτε «άμισθος δημόσιος λειτουργός» σημαίνει ότι στον συγκεκριμένο κλάδο είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, μόνο που τους πληρώνουν οι πολίτες.

Ο υπερπροστατευτισμός του δικηγόρου γίνεται με τρεις βασικούς τρόπους:
1) Υποχρεωτική παράσταση του δικηγόρου στις περισσότερες δίκες και στα συμβόλαια. Αυτό είναι ανήκουστο. Ο πολίτης πρέπει να είναι ελεύθερος να επιλέξει και όχι να του φορτώνει η Πολιτεία με το ζόρι να έχει δικηγόρο, ακόμα και εκεί που δεν θέλει. Επόμενο είναι να βλέπει ο πολίτης τον δικηγόρο σαν παράσιτο που πρέπει να πληρώσει. Και ο δικηγόρος όμως από την πλευρά του αισθάνεται πολύ άσχημα και άβολα. Δείτε τι συμβαίνει για παράδειγμα κατά την υπογραφή ενός συμβολαίου αξίας 100.000 ΕΥΡΩ, στην οποία υπάρχει και μεσίτης. Το γραμμάτιο προείσπραξης που πληρώνει ο πολίτης στον δικηγορικό σύλλογο 720 ΕΥΡΩ. Από αυτά κρατάει το συνδικαλιστικό όργανο, δηλαδή ο δικηγορικός σύλλογος το 35%, δηλαδή 252 ΕΥΡΩ συν 10 ΕΥΡΩ για θεώρηση υπογραφής (ελληνική πατέντα αυτό) και παίρνει καθαρά ο δικηγόρος στα χέρια του 468 ΕΥΡΩ, για τα οποία θα φορολογηθεί και από τα οποία θα πρέπει να πληρώσει και όλα τα έξοδά του. Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή ο παριστάμενος μεσίτης θα πάρει 2% από τον κάθε συμβαλλόμενο, δηλαδή συνολικά 4.000 ΕΥΡΩ, μαύρα και αφορολόγητα. Το χειρότερο στην υπόθεση δεν είναι τα χρήματα.
Είναι το ότι ο συμβαλλόμενος πολίτης είναι όλο χαρές και γλύκες με τον μεσίτη, γιατί τον επέλεξε ο ίδιος ο συμβαλλόμενος και με ευχαρίστηση του δίνει τα υπέρογκα μαύρα χρήματα, ενώ ξινίζει η μορφή του όταν είναι να πληρώσει το πιο πάνω ευτελές παράβολο στον επιστήμονα δικηγόρο, απλά γιατί δεν τον επέλεξε ο ίδιος ο πολίτης αλλά τον επέβαλε η Πολιτεία ως παράσιτο για να τον θρέψει. Αυτό, οι πραγματικοί επαγγελματίες δικηγόροι δεν το ανέχονται. Απλά το θέλουν οι κομματικοί συνδικαλιστές.

2) Ελάχιστο αμοιβής. Δεν φτάνει που η Πολιτεία βάζει με το ζόρι καπέλο στον πολίτη δικηγόρο, καθορίζει και από πάνω το ελάχιστο της αμοιβής, αφαιρώντας από τον πολίτη το δικαίωμα να διαπραγματευτεί την αμοιβή, μέσα σε μια αγορά ελεύθερου ανταγωνισμού. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, ποτέ ο δικηγόρος δεν αμείβεται με τα ελάχιστα όρια που προβλέπουν τα γραμμάτια προείσπραξης, εκτός ίσως της περιπτώσεως των συμβολαίων, αλλά με πολλά περισσότερα. Γιατί λοιπόν διαμαρτύρονται οι δικηγόροι; Για δύο λόγους: Πρώτον διαμαρτύρονται κυρίως οι συνδικαλιστές των δικηγόρων γιατί από τις προεισπράξεις παρακρατεί το συνδικαλιστικό όργανο το 12% της αμοιβής, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πάει υπέρ του συλλόγου. Αν καταργηθεί η προείσπραξη θα καταργηθεί και ο λόγος ύπαρξης του συνδικαλιστή, μαζί με τα οικονομικά και πολιτικά προνόμια που συνεπάγεται αυτό για τον επαγγελματία συνδικαλιστή. Δεύτερον, γιατί με την ελάχιστη προείσπραξη πολλοί δικηγόροι έχουν την ευχέρεια να αποφύγουν να δηλώσουν στη Εφορία την μεγαλύτερη αμοιβή που στην πραγματικότητα έχουν εισπράξει, καλυπτόμενοι πίσω από την επίσημη προείσπραξη.
Είναι ψέμα λοιπόν αυτό που λένε οι συνδικαλιστές δικηγόροι ότι δήθεν η προείσπραξη εξασφαλίζει τα ασφαλιστικά ταμεία και εξασφαλίζει και έσοδα στο κράτος. Πρώτον γιατί ο δικηγόρος έχει καθορισμένο ετήσιο ποσό ασφαλιστικών εισφορών που πρέπει να καταβάλει από την τσέπη του στα ασφαλιστικά του ταμεία κάθε χρόνο και δεύτερον τα έσοδα του κράτους θα είναι λιγότερα, αφού, όπως είπαμε, υπάρχει η δυνατότητα να δηλώνεται η ελάχιστη και όχι η πραγματική αμοιβή.

3) Οι γεωγραφικοί περιορισμοί. Ένας ακόμα τρόπος υπερπροστατευτισμού, είναι και οι γεωγραφικοί περιορισμοί που τίθενται. Ο κάθε δικηγόρος δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέσα σε έναν νομό. Έξω από το νομό δεν τον ξέρει η μάνα του, δεν είναι δικηγόρος για τις αστικές υποθέσεις, αλλά απλός πολίτης, λες και έπαψε να είναι επιστήμονας νομικός. Λες και ισχύουν άλλοι νόμοι για την Κόρινθο σε σχέση με την Αθήνα για παράδειγμα. Για να μπορέσει λοιπόν να κάνει μία δίκη για έναν πελάτη του έξω από το νομό του, ακόμα και προσωπική του δίκη ή δικό του συμβόλαιο, θα πρέπει να μπει και δεύτερος τοπικός δικηγόρος και η αμοιβή να καταβληθεί δύο φορές και προς τους δύο δικηγόρους. Αθάνατη ελληνική λεβεντιά. Αυτό προφανώς γίνεται για να προστατευτεί και ο δικηγόρος της επαρχίας. Ο πολίτης πρέπει να ζήσει και τους δύο
Από τους τρεις πιο πάνω τόπους υπερπροστατευτισμού του δικηγορικού επαγγέλματος, η κεβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ, θέλουν να καταργήσουν τον δεύτερο και τον τρίτο.
Πολύ καλά θα κάνει η κυβέρνηση και πρέπει να το κάνει το ταχύτερο.
Εμείς πάντως, από αυτό εδώ το blog, ζητάμε να καταργήσει και τον πρώτο και βασικότερο τρόπο υπερπροστατευτισμού. Δηλαδή να έχει το αναφαίρετο δικαίωμα ο πολίτης να επιλέγει πότε θέλει να έχει δικηγόρο και πότε όχι. Είναι παραμύθι αυτό που λένε οι συνδικαλιστές δικηγόροι ότι έτσι προστατεύεται ο πολίτης.
Αν θέλουν να προστατέψουν τον πολίτη, να πάνε να του προσφέρουν τις νομικές τους υπηρεσίες δωρεάν οι ίδιοι και όχι να πουλάνε ουμανισμό με ξένη τσέπη.
Υπάρχει άμεση ανάγκη για νέο Πολιτικό Σύστημα


Πηγή: Προεδρική Δημοκρατία
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.realpolitics.gr

Σοκ. 37χρονος αποπλανούσε ανήλικα αγόρια...

Αποπλάνησε 13χρονο και άλλα 15 παιδιά δίνοντας τους δώρα. Η καταγγελία μητέρας που ανακάλυψε το μυστικό του παιδιού της, οδήγησε στη σύλληψη του.
Ο άνδρας συνελήφθη στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα. Στα τέλη Μαίου, σύμφωνα με το newsit.gr μία 39χρονη γυναίκα προσέφυγε στην Ασφάλεια όπου κατήγγειλε ότι ότι τον Ιανουάριο του 2009 ο άνδρας είχε παρασύρει το παιδί της στο σπίτι του όπου ασέλγησε πάνω του. Το παιδί ήταν τότε 13 χρόνων και το δελέασε προσφέροντας του δώρα.
Η μητέρα ανακάλυψε τι συνέβαινε στο γιο της στις αρχές Μαίου όταν αντιλήφθηκε ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία του παιδιού με τον 37χρονο.
Ακολουθώντας τα ίχνη από τον υπλογιστή και μετά από αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος συνελήφθη. Αυτή τη φορά δελέασαν οι αρχές τον άνδρα, ο οποίος είχε έρθει στο σημείο για να συναντήσει ξανά το παιδί. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από το έτος 2000, προσέγγιζε είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία σε στέκια που συχνάζουν ανήλικοι, νεαρούς 13 έως 17 ετών. Σύμφωνα με ομολογία του ίδιου είχε ασελγήσει σε 15 παιδιά.


ΠΗΓΗ:    http://filoksenos.blogspot.com

Αποπειράθηκε να βιάσει τη γυναίκα του αφεντικού του...

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μιας 45χρονης ημεδαπής βρίσκεται ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής επιχείρησε να βιάσει τη γυναίκα σε ορεινή περιοχή της Ερμακιάς, δ.δ. του δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο 23χρονος, ο οποίος απασχολούνταν εδώ και 4 χρόνια στην κτηνοτροφική μονάδα που ανήκει στην οικογένεια του παραλίγο θύματος, παρέσυρε τη γυναίκα έξω απ τον οικισμό με το πρόσχημα ότι έπρεπε να συζητήσουν κάτι σημαντικό και εκεί ασκώντας σωματική βία και «με απειλή επικείμενου σπουδαίου κινδύνου» επιχείρησε να την βιάσει. Η 45χρονη κατάφερε όμως να ξεφύγει και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, κατόπιν αξιοποίησης του προανακριτικού υλικού, κατάφεραν να εντοπίσουν το πρωί της Δευτέρας το δράστη σε ορεινή περιοχή του Βερμίου και τον συνέλαβαν. 


ΠΗΓΗ:    http://ai-vres.blogspot.com

Μητροπολίτης αρνήθηκε να κηδέψει αυτόχειρα

Τη χριστιανική ταφή μιας γυναίκας που αυτοκτόνησε αρνήθηκε ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων ενώ όπως υποστήριξαν κάτοικοι της Ελάτης Κοζάνης δεν επέτρεπε να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες της εκκλησίας.



Η γυναίκα μη αντέχοντας το θάνατο του γιου της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα έδωσε τέλος στη ζωή της, την Παρασκευή (30/7) πέφτοντας στη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο παπάς της ενορίας αν και ήθελε να τελέσει τη νεκρώσιμη ακολουθία εκείνος τελικά έκανε μόνο ένα τρισάγιο. Μάλιστα, τα κοντινά πρόσωπα της 45χρονης είχαν δώσει ιατρική γνωμάτευση όπου έδειχνε πως η γυναίκα είχε ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρνε χάπια με τη συμβουλή ψυχιάτρου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η  καθηγήτρια Δογματικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και αντιπρύτανης Δέσπω Λιάλιου υποστήριξε πως ήταν λάθος η απόφαση του Μητροπολίτη παρόλο που σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας δεν επιτρέπεται να κηδεύονται όσοι αυτοκτονούν υπό το πρίσμα πως ο Χριστιανισμός είναι αποτρεπτικός στην απελπισία.

«Η προσαρμοστικότητα στα σύγχρονα δεδομένα μάς οδηγεί να σκεφθούμε κατά πόσον ο αυτόχειρας είχε σώας τας φρένας, και αξιοποιώντας επιπλέον τα δεδομένα της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας, οφείλουμε να έχουμε ως Εκκλησία μια ευαίσθητη στάση απέναντι στον πόνο των ανθρώπων», είπε η κ. Λιάλιου στην εφημερίδα.


ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Οι πολλές ώρες στο Ιnternet συνδέονται με κατάθλιψη

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ Εφηβοι που περνούν πολλές ώρες της ημέρας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σερφάροντας στο Ιnternet αντιμετωπίζουν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσους... σερφάρουν με μέτρο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη στην Κίνα και η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Ρediatrics and Αdolescent Μedicine».

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νοτρ Νταμ στο Σίδνεϊ και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Σουν Γιατ-Σεν στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας μελέτησαν 1.041 εφήβους ηλικίας 13-18 ετών από την Γκουανγκζού. Στην αρχή της μελέτης κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έπασχε από κατάθλιψη. Εννέα μήνες αργότερα 84 παιδιά εμφάνισαν κατάθλιψη και, όπως φάνηκε, όσα εξ αυτών ασχολούνταν υπερβολικά με το Ιnternet (τουλάχιστον πέντε ως και περισσότερες από δέκα ώρες την ημέρα) είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν την ψυχική νόσο. Τα καταθλιπτικά συμπτώματα εκφράζονταν με ευερεθιστότητα και επιθετικότητα όταν το παιδί δεν βρισκόταν στο Ιnternet καθώς και με έλλειψη ενδιαφέροντος για κοινωνική αλληλεπίδραση. Οι εθισμένοι στο Ιnternet έφηβοι ήθελαν μόνο να σερφάρουν ή να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή και δεν ενδιαφέρονταν να δουν τους φίλους, τους γονείς και τα αδέλφια τους.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Λόρενς Λαμ από το Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ στο Σίδνεϊ, είναι πιθανό η κατάθλιψη να είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ύπνου καθώς και του έντονου στρες που εμφανίζουν οι έφηβοι παίζοντας ανταγωνιστικά παιχνίδια οn line. Ο ερευνητής προσέθεσε ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά την παθολογική χρήση του Ιnternet ως αιτία κατάθλιψης. 


ΠΗΓΗ:    http://www.tovima.gr

Αποκλειστικό : Ποίος είναι πραγματικά ο Ιταλός λομπίστας που προσέλαβαν για να σώσει την Ελληνική Οικονομία ;

Ποιοί έδωσαν εντολή και πόσο καιρό το προετοίμαζαν; Πληροφορίες υπήρχαν ...
Tο ξεφούρνισαν όμως κατακαλόκαιρο !

Tο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την πρόσληψη του Ιταλού "συνταξιούχου" στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας
Και το όνομα αυτού...Τομάζο Πάντοα Σκιόπα...
Ποιό είναι αυτό το σάψαλο που θα σώσει την...
Ελληνική Οικονομία , θα αναρωτηθεί ο μέσος Έλληνας....
Ο μέσος Έλληνας όμως δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα του και κατα συνέπεια στη ίδια του τη ζωή ....
Ο... "συνταξιούχος" που βλέπετε μόνο ένα τυχαίο γεροντάκι δεν είναι....
Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά απο έρευνα που πραγματοποίησε αξιολογώντας μία προς μία τις πληροφορίες, αποκαλύπτει ποίος πραγματικά είναι ο νέος μουσαφίρης του πρωθυπουργού που ήδη ξεκίνησαν να μας προβάλλουν ως "σωτήρα" της Ελληνικής Οικονομίας....
Ο Ιταλός "συνταξιούχος" πρώην υπουργό Οικονομίας της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα βρισκόταν απο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και η πρόσληψη του ήταν απλά θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα.
Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του όμως έσκασε σαν βόμβα στο Μαξίμου χθές αργά το μεσημέρι κι ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισήμως τουλάχιστον φαίνεται να βρίσκεται σε διακοπές.
Τυχαίο;; Nαι μπορεί να πεί κάποιος που δεν έχει ιδέα του τι επακολούθησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετα την ανακοίνωση....
Η πρόσληψη του Ιταλού λομπίστα στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα της Ελληνικής οικονομίας ουσιαστικά παραγκωνίζει το έστω και τυπικά "οικονομικό επιτελείο" της κυβέρνησης.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση που προβαίνει στην πρόσληψη συμβούλου απο άλλη χώρα με αποστολή το lobbying στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στους διεθνείς επενδυτές.
Ποιός είναι όμως πραγματικά ο νέος μουσαφίρης που προσκάλεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να αναλάβει ως άλλος εθνοσωτήρας...
Μετά απο έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει πως, ο κύριος Τομάζο Πάντοα Σκιόπα μόνο άγνωστο πρόσωπο δεν ήταν τελικά στον Γιώργο Παπανδρέου.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας διατηρεί προσωπική γνωριμία με τον Ιταλό και η πρόσληψη του στην Ελλάδα έχει ήδη συζητηθεί τουλάχιστον προ διμήνου !!
Όλες οι πληροφορίες οδηγούσαν εξ αρχής στο συμπέρασμα οτι ο Ιταλός "σωτήρας" είναι το επόμενο βήμα στο σχεδίο που με γοργούς ρυθμούς προωθείται στην Ελληνική επικράτεια.
Αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που μας έκανε να ερευνήσουμε το θέμα εκτενέστερα....
Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα που διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008).
Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology.
Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d'Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 - 83).
Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05)
Που όμως οφείλεται η τόση λαμπρή καρίερα....
Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι , αφού παρά την ηλικία του συγκαταλέγεται στους ισχυρούς παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων για τη δημιουργίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Όμως ξέρετε ποιός άλλος είναι ισχυρό μέλος αυτού του λόμπυ ;;;
Mήπως ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς ;; Ξέρετε ποιός είναι αυτός ο κύριος ;;;
(Aν δεν ξέρετε μην διαβάσετε παρακάτω, δεν υπάρχει λόγος, ρωτήστε απλά το γείτονάς σας)
Αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για το μυστικό της επιτυχίας του κυρίου Τομάσο Πάντοα Σκιόπα ανακαλύψαμε πως είναι επίσημως εκπρόσωπος και υψηλόβαθμο στέλεχος της Λέσχης Bilderberger.
The Bilderberger Membership - National BB Steering Group Representatives:
INT Padoa-Schioppa, Tommaso - Member of the Executive Board, European Central Bank
Κι επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και ασφαλώς ο... νοών νοείτω....
Σύντομα λοιπόν θα δείτε τον κύριο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα να προβάλλεται απο τα δελτία ειδήσεων και τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης ώς άλλως σωτήρας που με την απίστευτη εμπειρίας και το πλούσιο βιογραφικό του θα μας κάνει την τιμή να μας σώσει...
Όπως λοιπόν μας είχε ευχηθεί προετοιμάζοντας μας για το μνημόνιο ο "προφήτης" κ. Όλι Ρεν ... Kalo Kouragio
Και αμέσως μετά τα λόγια του πλανητάρχη που ξεστόμισε για πρώτη φορά κάτι στα Ελληνικά, αναφωνώντας το περίφημο Zeto e Hellas...
...που μόνο αυτός ήξερε πραγματικά το γιατί τότε φώναξε το "Ζήτω"


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://antidimos.blogspot.com

Κατασχέθηκαν τα πρώτα 8 σπίτια μεγαλοφειλετών σε Μύκονο και Σαντορίνη

Από τους 990 μεγαλοφειλέτες οι 300 εξόφλησαν το χρέος τους και άλλοι 159 έκαναν ρύθμιση με αποτέλεσμα το δημόσιο να εισπράξει συνολικά 1.044.735 ευρώ.

Σε οκτώ κατασχέσεις ακινήτων φορολογούμενων με σημαντική ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και στη Σαντορίνη οι οποίοι δεν προσήλθαν στην εφορία για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι 30 Ιουλίου, όπως είχαν κληθεί προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά από τους 990 φορολογούμενους, οποίοι από τις διασταυρώσεις των στοιχείων τους, είχαν εντοπισθεί να έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο και ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη οι 300 εξόφλησαν το χρέος τους και άλλοι 159 έκαναν ρύθμιση με αποτέλεσμα το δημόσιο να εισπράξει συνολικά 1.044.735 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι οι κατασχέσεις θα συνεχισθούν για όλους τους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν. Αυτό θα γίνει από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου.


Οπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών στις αρχές Ιουλίου, μέσω των διασταυρώσεων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για φορολογούμενους - κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Μύκονο και την Σαντορίνη, είχαν εντοπιστεί 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ.


Τα ακίνητα των οφειλετών αυτών στις συγκεκριμένες δύο περιοχές είναι 2.917 αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ οι υπόχρεοι αυτοί έχουν συνολικά στην κατοχή τους ανά την επικράτεια 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ. Στους οφειλέτες αυτούς είχε δοθεί προθεσμία να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι τις 20 Ιουλίου. Ταυτόχρονα τους γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Υπουργείου μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής να ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού, για όσους δεν θα ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, 259 οφειλέτες εξόφλησαν τις οφειλές τους αρχικού ποσού 502.085 ευρώ, ενώ άλλοι 85 αιτήθηκαν ρυθμίσεις με ταυτόχρονη καταβολή 278.270 ευρώ.


Συνολικά οι εισπράξεις έφτασαν το ποσό των 780.355 ευρώ. Στο διάστημα 22-30 Ιουλίου δρομολογήθηκαν 12 αναγκαστικές κατασχέσεις: οκτώ απ' αυτές ολοκληρώθηκαν, τρεις οφειλέτες υπέβαλαν αιτήματα ρύθμισης μετά την κατάσχεση, δύο ρυθμίσεις έγιναν προ των κατασχέσεων. Απολογιστικά, μέχρι τις 30 Ιουλίου, υπήρξαν 300 εξοφλήσεις με καταβολή έναντι κεφαλαίου 620.425 ευρώ, έγιναν 159 ρυθμίσεις με ταυτόχρονη καταβολή 424.310 ευρώ, ενώ το σύνολο των εισπράξεων έφτασε το ποσό των 1.044.735 ευρώ.


Για τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου, ενώ υπό συνεχή έλεγχο θα είναι και η τήρηση των εγκεκριμένων ρυθμίσεων, ώστε να δρομολογείται κατάσχεση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ανταπόκρισης του οφειλέτη.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr 

ΣΒΗΝΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Απανωτά τα χτυπήματα με τελευταία θύματα «ΔΩΔΩΝΗ», ΕΛ.ΒΙ.Ζ., ΣΒΕΚΗ...

Μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία του, περνά σήμερα ο αγροτικός τομέας στην Ήπειρο. Και αν η αγροτιά μας σβήσει, η Ηπειρωτική ύπαιθρος, τα χωριά μας θα ερημώσουν τελείως και οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες.Ο αγροτικός κόσμος της Ηπείρου που για χρόνια υπήρξε η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, δυστυχώς τελευταία φθίνει όλο και περισσότερο, αφού δέχεται καίρια πλήγματα, από πολλά μέτωπα. Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» φαίνεται ότι χάνει τον κοινωνικό χαρακτήρα της και ιδιωτικοποιείται, η ΖΩΔΩ (ΕΛΒΙΖ) πωλείται και η ΣΒΕΚΗ κλειστή έχει βγει σε πλειστηριασμό.Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα, αφού υπάρχουν και πολλά άλλα, όπως οι χαμηλές τιμές που πουλάνε τα προϊόντα τους οι παραγωγοί στην Άρτα και στην Πρέβεζα, ενώ οι τιμές στα φυτοφάρμακα και λιπάσματα έχουν φθάσει στα ύψη.

«ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΤΕ...»!
«Μας εξαφανίσατε εμάς τους αγρότες», είπε κτηνοτρόφος σε κυβερνητικό βουλευτή των Ιωαννίνων προχθές το βράδυ, κατά την εκδήλωση για την Ελληνίδα Αγρότισσα στο Καλοχώρι Ιωαννίνων.Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση συγκεντρώθηκε ελάχιστος κόσμος, δηλαδή μόνο οι επίσημοι ήταν (οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας και Θανάσης Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Μολοσσών, Ευρυμενών και Πασσαρώνος, η Αντινομάρχης Μαρία Τσουλάκη κ.α.).Οι αγρότες είναι πλήρως απογοητευμένοι και το δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία.Αυτό άλλωστε επισημάνθηκε, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, και από τους ομιλητές (Δήμαρχο Μολοσσών Γιώργο Παργανά, Πρόεδρο Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη και τον φιλόλογο Γιώργο Σιμιτζή).

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Όπως επισημάνθηκε και στην πρόσφατη ετήσια συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, την τελευταία πενταετία παρατηρείται μείωση του αγροτικού εισοδήματος κατά 19%.Ακόμη μειώθηκε η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων.Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί στην Ήπειρο, προσπαθούν να μείνουν αμετακίνητοι σε δύο βασικούς στόχους:
Πρώτον στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην αειφορία των φυσικών πόρων.
Και δεύτερον στην ισόρροπη ικανοποίηση των απαιτήσεων και των νόμιμων συμφερόντων όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα του αγροτοδιατροφικού τομέα, από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Σύμφωνα με τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, βασικός προσανατολισμός των αγροτών της περιοχής μας πρέπει να είναι «η παραγωγή τροφίμων, ο εκσυγχρονισμός των παραδοσιακών καλλιεργειών, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα και η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό».

ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ...
«Το κράτος χρησιμοποίησε τους Συνεταιρισμούς για την προώθηση της δικής του πολιτικής, χωρίς να κοιτάξει σοβαρά πάνω στα προβλήματα που πολλές φορές το ίδιο δημιουργεί», τονίζει η Διοίκηση της ΕΑΣ Ιωαννίνων και επισημαίνει:«Δεν ζητάμε από την Πολιτεία καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση. Ζητάμε μόνο την αναγνώριση του κοινωνικού μας ρόλου και να μας επιτρέψει να κινηθούμε στο περιβάλλον της αγοράς με τους ίδιους όρους που κινούνται οι άλλες επιχειρήσεις.»Το μέλλον της Ηπείρου αλλά και της χώρας, η συνολική της ανάπτυξη, η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, έχει ως προϋπόθεση την ανάπτυξη της υπαίθρου».

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Οι αγρότες της Ηπείρου ζητούν μεταξύ άλλων:
- Προστασία του αγροτικού εισοδήματος.
- Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά.
- Συνεταιριστικές Οργανώσεις στην υπηρεσία του αγρότη.
- Εκσυγχρονισμό και αναμόρφωση του ΕΛΓΑ και του συστήματος ασφάλισης παραγωγής.
- Καθορισμό χρήσεων γης (γεωργική γη, χορτολιβαδικές εκτάσεις, βοσκότοποι).
- Σύγχρονο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δίκτυο κοινωνικής προστασίας στην ύπαιθρο.
- Υπηρεσίες υποστήριξης του αγρότη – επένδυση στη γνώση, με πάταξη γραφειοκρατίας.
- Ουσιαστική ρύθμιση των δανείων των γεωργών και των κτηνοτρόφων.
- Αύξηση επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου σε όλους τους τομείς φυτικής και ζωικής παραγωγής (πτηνοτροφία, χοιροτροφία) σε πραγματική αξία.
- Με την κατάργηση του ενιαίου τέλους ακίνητης περιουσίας και τη μη ένταξη των αγροκτημάτων και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στον νόμο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
- Αύξηση της επιδότησης του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές περιοχές και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
- Ρύθμιση πληρωμών όλων των χρεών των αγροτών με ευνοϊκούς όρους που σε επιμέρους κλάδους (κτηνοτροφία – πτηνοτροφία), να φτάνει μέχρι το πάγωμα.
- Επιστροφή του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων.
- Άμεση έναρξη των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα (σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων).
- Χρηματοδοτική στήριξη των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων για την απορρόφηση των προϊόντων που είτε έχουν καταρρεύσει οι τιμές τους είτε παραμένουν αδιάθετα με ευνοϊκούς όρους (το επιτόκιο που δανείζονται οι τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ανέρχεται σε 1% και το οποίο στη συνέχεια τοκίζουν με 5% σε ομόλογα του Δημοσίου).
- Δημιουργία Ταμείου Εγγυοδοσίας τόσο για τους αγρότες επενδυτές όσο και για τις μικρομεσαίες Αγροτικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://epirusgate.blogspot.com/

Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο ανασχηματισμός τον Αύγουστο

O ανασχηματισμός, το έχετε διαβάσει κι αλλού, είναι προ των Πυλών, καθώς η κυβέρνηση μετά τη σύγκρουσή της με την κοινωνία θέλει ρεκτιφιέ.  Ο πρωθυπουργός, όπως έχει πληροφορηθεί το (Π)  από άνθρωπο που βρίσκεται κοντά  (πιο κοντά δε γίνεται) στο Γ. Παπανδρέου, έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, τις οποίες είναι πολύ πιθανό να τις ανακοινώσει  ανήμερα της Παναγίας (15 Αυγούστου) καθώς θεωρεί ότι αυτή η μέρα κρύβει έντονους συμβολισμούς (τορπιλισμός της Ελλης;) που μπορούν να κινητοποιήσουν την κοινωνία.
Το (Π) έχει τον  κατάλογο του νέου υπουργικού συμβουλίου και κρατώντας μικρές επιφυλάξεις για κάποιες επι μέρους αλλαγές που σκέπτεται ο πρωθυπουργός θα τον παρουσιάσει.
Αύριο, Πέμπτη στα περίπτερα, μη (ξε)χάσετε το Ποντίκι. Αυτοί που μας κυβερνούν, δε μας ξεχνούν, ούτε στις διακοπές....

ΠΗΓΗ:   http://www.topontiki.gr

Το δούλεμα συνεχίζεται: «απαγορεύονται τα μεγάλα δώρα στην κυβέρνηση»

Καινούργιο κοσκινάκι δήθεν διαφάνειας, βρήκαν στην κυβέρνηση και το πουλάνε μια χαρά στα μέσα ενημέρωσης. Μετά τις περικοπές των κρατικών αυτοκινήτων, δήθεν για οικονομία, μετά το πλήρως αποτυχημένο opengov και την επιλογή στελεχών μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η νέα πατέντα λέγεται απαγόρευση δώρων πάνω από 250 ευρώ. Θα δηλώνονται όλα τα δώρα στο ίντερνετ και οι πολιτικοί, οι γυναίκες και τα παιδιά τους δε θα δέχονται ακριβά δωράκια από άλλους πολιτικούς ή επιχειρηματίες. Διαφάνεια παντού, διακηρύσσει η κυβέρνηση σ’ αυτό το όμορφο καλοκαιρινό λαϊκό ανάγνωσμα για την παραλία.
Το θέμα πουλάει, είναι από αυτά που ο κόσμος τσιμπάει, ειδικά εν μέσω κρίσης. Όμως, τα λόγια από τις πράξεις απέχουν έτη φωτός.
Το πρόβλημα είναι τα φουλάρια, οι γραβάτες και τα στυλό που κοστίζουν 300 ευρώ; Δεν είναι τα δώρα κάτω από το τραπέζι, οι μίζες, το μαύρο χρήμα και οι εξυπηρετήσεις παντός είδους και με κάποιο αντάλλαγμα.;
Ή μήπως θα δηλώνουν στο ίντερνετ οι πολιτικοί και τα κρυφά δώρα και τις περιουσίες που κάνουν μόλις μένουν λίγα χρόνια στην πολιτική.
Με σουβέρ και κορνίζες κανείς δεν πλουτίζει, οπότε είναι εντελώς παρελκυστική η εκστρατεία της κυβέρνησης να μας πείσει ότι ακολουθεί την οδό της διαφάνειας.
Αν ήθελαν να κόψουν τις καθημερινές δωροδοκίες θα μπορούσαν για παράδειγμα να κάνουν πιο ισχυρή τη διαδικασία του πόθεν έσχες, κι όχι να δίνουν κάθε χρόνο μια ανοησία στη δημοσιότητα.
Θα μπορούσαν να εκποιούν την περιουσία κάθε πολιτικού που μπαίνει στην πολιτική χωρίς παντελόνι και βγαίνει με 50 σπίτια, κότερα και off shore.
Αλλά φαίνεται ότι το ευκαιριακό πουλάει, κι όχι η ουσία.
Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους ή για να ακριβολογούμε, κάποιοι κρύβουν τα κότερα πίσω από τις γραβάτες.

Νέα επίθεση σε φίλαθλο του Άγιαξ στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε βάρος φιλάθλου του Άγιαξ καταγράφηκε και δεύτερη επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ομάδα οκτώ ατόμων με μπλούζες που έφεραν τα διακριτικά του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στον Ολλανδό φίλαθλο, χτυπώντας τον με γροθιές, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί ελαφρά και να χρειαστεί η διακομιδή του στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.


newsblog.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://laikoyra.blogspot.com

Εκπαιδευτικοί στα...γραφεία με προκλητικά προνόμια!

Είναι σε όλους γνωστό ότι στους φορείς της εκπαίδευσης: υπουργείο, ινστιτούτο αλλά και σε γραφεία διαφόρων βουλευτών κ.α, είναι στοιβαγμένοι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. "Εκπαιδευτικοί σε γραφεία"!Οι περισσότεροι...

από αυτούς μάλιστα χωρίς αντικείμενο...να μεταφέρουν χαρτιά, να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να κουτσομπολεύουν...

Κύριες και κύριοι του υπουργείου παιδείας δηλωσατε ότι θα μεγαλώσει ο αριθμός των μαθητών της τάξης γιατί δε θα διορίσετε λόγω κρίσης! Γυρνάτε την παιδεία 40 χρόνια πίσω για να μην ξεβολευτούν οι ημέτεροι που όχι μονο αποφεύγουν την "επίπονη" τάξη που ποτέ δεν αγάπησαν αλλά τους εξασφαλίζετε και προκλητικά προνόμια!


Βαλτε τέλος πια στην κατάφορη αδικία να αποσπώνται στο υπουργείο εκπαιδευτικοί χωρίς προσόντα και ταυτόχρονα να θεωρείται ότι υπηρετούν την οργανική τους θέση σε απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας. Κι ενώ ποτέ δεν πάτησαν εκεί για να υπηρετήσουν, παίρνουν (από την καρέκλα του υπουργείου) του κόσμου τα μόρια. Ενώ οι συνάδελφοί τους ,που δεν έχουν μπαρμπάδες στην Κορώνη για να τους χώσουν σε γραφεία, υπηρετούν( με τη φυσική τους παρουσία!) σε δυσπρόσιτα μέρη για να πάρουν τα ίδια μόρια! ΕΛΕΟΣ……


ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Απεργία ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων: Ακυρώθηκαν 500.000 κρατήσεις, σε κατήφορο ο Τουρισμός.

H «μεγάλη βιομηχανία» της χώρας απειλείται με κατάρρευση εν μέσω της θερινής περιόδου, την ίδια στιγμή η αρνητική εικόνα της χώρας έκανε, για μία ακόμα φορά, τον γύρο του κόσμου, καθώς η είδηση της απεργίας των φορτηγών και βυτιοφόρων, αλλά και των συνεπειών της στη χώρα μας, προβλήθηκε από όλα τα εγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τεράστιες ήταν οι ζημιές που υπέστη ο ελληνικός τουρισμός από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας χρήσης καθώς «πάγωσαν» οι ρυθμοί των κρατήσεων από το εξωτερικό για διακοπές στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Α. Ανδρεάδης αναφέρει ότι κάθε μέρα...

προγραμματίζονταν 100.000 νέες κρατήσεις για την Ελλάδα πριν ξεκινήσει η απεργία, οι οποίες κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών βυτιοφόρων «πάγωσαν». Αναφερόμενος στην Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ επεσήμανε ότι χιλιάδες επισκέπτες από Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία κ.ά. είχαν αποκλειστεί στη χώρα μας ενώ απογοητευτική, χαρακτήρισε και την είσοδό τους στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης καυσίμων στα πρατήρια.

Μετά την οικονομική κρίση, τα γεγονότα του Μαΐου, τον αποκλεισμό της Ακρόπολης και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, τον συχνό αποκλεισμό του κέντρου, την παρεμπόδιση των επιβατών και τις απειλές κατά των κρουαζιερόπλοιων, ο ελληνικός τουρισμός δέχθηκε ένα ακόμη χτύπημα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα η αγωνία για την επιβίωση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων να έχει, πλέον, κορυφωθεί.


Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν αρκετές φορές ακόμα και στα λειτουργικά τους έξοδα.

Παράλληλα, νέα πτώση αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι τουριστικές εισπράξεις, οι οποίες, θα υποχωρήσουν κατά 7-9%,σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη στο Reuters. Και ενώ η «μεγάλη βιομηχανία» της χώρας απειλείται με κατάρρευση εν μέσω της θερινής περιόδου, την ίδια στιγμή η αρνητική εικόνα της χώρας έκανε, για μία ακόμα φορά, τον γύρο του κόσμου, καθώς η είδηση της απεργίας των φορτηγών και βυτιοφόρων, αλλά και των συνεπειών της στη χώρα μας, προβλήθηκε από όλα τα εγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ξενοδόχοι
Η κ. Χρ. Τετράδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφέρει: «Η εικόνα της χώρα μας, σε σχέση με το εξωτερικό δεν ήταν η καλύτερη για μία ακόμη φορά. Θεωρώ ότι μέσα σε δύο μήνες καταστρέψαμε την εικόνα της σύγχρονης και ασφαλούς Ελλάδας που τόσο πολύ παιδευτήκαμε να κτίσουμε τα τελευταία, περίπου, 20 χρόνια. Θεωρώ ότι η απεργία των βυτιοφόρων ήταν άλλο ένα πάρα πολύ σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη φορά έπληξε πάρα πολύ και τον εσωτερικό τουρισμό. Η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων συνέπεσε με την περίοδο που οι Έλληνες ταξιδεύουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις, καθώς η απεργία έπιασε δύο Σαββατοκύριακα τα οποία ήταν σημαντικά για τον τουρισμό καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού».


imerisia


Το είδαμε στο Hellenic Space

Τους έβλεπαν ζωντανά να πεθαίνουν και δεν έκαναν τίποτα!

Έξαλλη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Taref» και το βίντεο που είδε το φωςε της δημοσιότητας, πως στην επίθεση που έκαναν αντάρτες του ΡΚΚ σε τουρκικό φυλάκιο στο Χάντεπε της περιοχής Τσουκούρτζα στον νομό Χακάρι-από την οποία επτά τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους-την έβλεπαν ζωντανά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν τους στρατιώτες τους!
Περίπου 20 λεπτά πριν την επίθεση ένα μη επανδρωμένο αεροπορικό όχημα (UAV) ισραηλινής κατασκευής «Heron», βρισκόταν για επόπτευση στην περιοχή και κατέγραψε καρέ-καρέ την επίθεση.
Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφεται το πώς οι αντάρτες πλησίασαν τις θέσεις των τούρκων στρατιωτών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και μετά τις πρώτες ανταλλαγές πυρών την προσπάθεια των τούρκων στρατιωτών να ξεφύγουν και τη βροχή σφαιρών και χειρομβομβίδων που εξαπολύουν εναντίον τους οι.........
. αντάρτες του ΡΚΚ.
Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι τούρκοι αξιωματικοί που τα παρακολουθούσαν αυτά δεν έδωσαν τη διαταγή ούτε καν να σπεύσει ένα ελικόπτερο στην περιοχή για να διασώσει όσους θα μπορούσαν να σωθούν από την επίθεση, δείχνοντας πως οι ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, θέλουν και επιδιώκουν μια κλιμάκωση με το ΡΚΚ για να «πιέσουν» την κυβέρνηση Ερντογάν και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον της. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως το τουρκικό Γενικό Επιτελείο την «πάτησε» για τα καλά! 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Του Μανώλη Κυπραίου ΠΗΓΗ:   http://kafeneio-gr.blogspot.com

Το "γιατί" στην αυτοκτονία...

Την αφορμή για τη σημερινή μου blog-άποψη μου την δίνει η πρωτοσέλιδη αναφορά στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αφορά στον διαπιστωμένο διπλασιασμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα δεδομένης και της δραματικής αύξησης των οικονομικών προβλημάτων που οδηγούν στην καταστροφή αμέτρητους Έλληνες και Ελληνίδες επιχειρηματίες.
Ο θάνατος βρίσκεται αναμφίβολα στο τραγικότερο σημείο στο ευρύ φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ο θάνατος, όμως, από αυτοκτονία - πέρα από την εγγενή τραγικότητά του εμπεριέχει και τα καταθλιπτικά στοιχεία που δημιουργούν οι υποκειμενικές ενοχές συγγενών και φίλων για την αδυναμία τους και να προβλέψουν και να αποτρέψουν το γεγονός! Επιπρόσθετα στην ευρύτερη κοινή γνώμη γεννάται και το φαινομενικά απλό, αλλά και φοβερά δύσκολο να απαντηθεί, μονολεκτικό ερώτημα του "γιατί".
Στην εποχή μας τα άτομα που αυτοκτονούν δεν το κάνουν μόνο για τους κλασικά γνωστούς λόγους της ερωτικής απογοήτευσης ή της οικονομικής καταστροφής (στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμισθεί με έμφαση το γεγονός ότι καθώς βουλιάζουμε στην οικονομική δυσπραγία και ύφεση φοβάμαι ότι θα βιώσουμε και στη χώρα και διεθνώς μεγάλη αύξηση στα κρούσματα αυτό-αναίρεσης) αλλά επειδή αδυνατούν να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής ή επειδή απέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Μέσα στα πλαίσια του παρόντος προβληματισμού - ακριβώς επειδή η προσπάθεια απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και ευαισθησία στην προσέγγισή της για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες - χρειάζεται να επισημάνω εμφαντικά ότι το άτομο που αποπειράται να αυτοκτονήσει, άσχετα εάν το κατορθώνει ή όχι σε τελική ανάλυση, πιστεύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με δύο μόνο επιλογές - δηλαδή να συνεχίσει την υπαρξιακή του πορεία όπως έχει, ή να την αναστείλει τελεσίδικα. Ο αυτόχειρας πριν πραγματοποιήσει την τελική επιλογή του δίνει πολλά μηνύματα, προειδοποιεί τους γύρω του αναφορικά με τον περιορισμό των επιλογών του σε ότι αφορά την επικείμενη πράξη του.
Δυστυχώς, μέσα στην πολύβουη, αγχωτική, καθημερινή μας ζωή οι πιο πολλοί από εμάς - γονείς, συγγενείς και φίλοι - ή αδυνατούμε να συλλάβουμε "τις κραυγές απόγνωσης του ατόμου" ή όταν τις συλλαμβάνουμε τις εκτιμούμε περισσότερο ως "κενές απειλές" ή ακόμη ως "παρατραβηγμένους θεατρινισμούς"
Σε γενικές γραμμές, γιατί η κάθε περίπτωση είναι αυτοτελής, μπορούμε να προσδιορίσουμε τα ακόλουθα ως ερμηνευτικά ψυχοκοινωνικά στοιχεία:

1] Χρόνια επώδυνη μοναξιά και νευρωσική κατάθλιψη ή μελαγχολία. Το άτομο χωρίς βοήθεια από τον ειδικευμένο ψυχολόγο ή χωρίς φαρμακευτική αγωγή που θα του προσφέρει ο νευρολόγος-ψυχίατρος [ σε συνδυασμό πάντοτε με την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη ] δεν βλέπει πλέον τον λόγο να δώσει συνέχεια στην άδεια του υπαρξιακή οντότητα.
2] Το άτομο διακατέχεται από υποκειμενικό, ακατανίκητο συναίσθημα "ντροπής" ή και από υπερβολικό "φόβο" ότι θα τιμωρηθεί επειδή απέτυχε σε κάποιες σημαντικές του επιδιώξεις ή σε κάποιους στόχους που είχε θέσει.
3] Υπάρχουν έντονα συναισθήματα "ενοχών" για πράξεις που το άτομο ποτέ δεν εκμυστηρεύθηκε σε οικείους του ή σε κάποιον φίλο του, σε κάποιον ιερέα ή σε κάποιον ψυχολόγο, ψυχοθεραπευτή.
4] Το άτομο διακατέχεται από την αδήριτη ανάγκη της φυγής από ένα περιβάλλον που αντιλαμβάνεται ως καταπιεστικό, ή από πρόσωπα που καθημερινά το πληγώνουν και έτσι η πραγματικά οδυνηρή "φυγή με την αυτοκτονία" αποτελεί πράξη επιβολής συναισθηματικής "τιμωρίας" σε κάποιον ή κάποιους από τους οποίους το άτομο θέλει να...ξεφύγει!

Είναι καθιερωμένες από τον Ιανουάριο του 2003 σε 24ωρη βάση οι γραμμές SOS στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα άτομα που απασχολούνται εκεί έχουν επιτελέσει εκπληκτικά χρήσιμο έργο – και αυτό παρά το γεγονός ότι στο μεταξύ χρονικό διάστημα κάποια παιδιά πραγματοποίησαν την κακή-μεγάλη απόφαση της αυτοαναίρεσης.
Θεωρώ απαραίτητο να δημιουργηθούν ΑΜΕΣΑ, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν σύντομα όχι μόνο επιχειρηματίες αλλά και μεμονωμένα άτομα και οικογένειες που θα στερηθούν εισοδήματα ή θα βρεθούν στις ουρές των ανέργων, και στις μεγαλουπόλεις μας ειδικοί συμβουλευτικοί σταθμοί βοήθειας για περιπτώσεις ψυχολογικών κρίσεων (οι γνωστές στο εξωτερικό ως SOS ή crisis lines ή και hot lines) που να λειτουργούν σε 24ωρη βάση παρέχοντας στον ή στην πιθανή αυτόχειρα την έγκαιρη κάλυψη των έντονων στιγμιαίων συναισθηματικών του αναγκών ή των ψυχικών του κρίσεων με ανθρωπιά αλλά και με επιστημονική αρτιότητα ώστε να αποτραπεί το μοιραίο.
Επιπρόσθετα είναι απαραίτητο οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι να ζητήσουν άμεσα τη βοήθεια του οικογενειακού τους γιατρού ή κάποιου ειδικού μόλις γίνουν αντιληπτά τα πρώτα σημάδια ή αμέσως μετά την πρώτη "ανεπιτυχή απόπειρα". Η μέχρι σήμερα προσφερόμενη νοσοκομειακή βοήθεια δεν εξαντλεί το πλήρες, το απαιτούμενο φάσμα ψυχοκοινωνικής αρωγής στο άτομο και τα μέλη της οικογενείας του.
Επαναλαμβάνω, έστω και εάν γίνω κουραστικός, ότι το κάθε άτομο πολύ πριν την τελική του πράξη δίνει σημαντικά σήματα "έκκλησης για βοήθεια"...Εάν τα πάρουμε στα σοβαρά και τα δούμε με αγάπη και κατανόηση οπωσδήποτε θα προλάβουμε την μετέπειτα ανείπωτη ψυχική οδύνη των συγγενών και φίλων του κάθε αυτόχειρα που κλείνει βίαια την "παρένθεση της εφήμερης προσωπικής του ύπαρξης"... 
 
Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Σύλληψη δύο αστυνομικών για ληστεία και εκβιασμό στην Καλλιθέα

Μια διαδικτυακή αγορά κινητού εξελίχθηκε σε υπόθεση εκβιασμού και ληστείας ενός ιδιώτη από αστυνομικούς!
Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 23χρονος αστυφύλακας, ένας 27χρονος ειδικός φρουρός και ένας ιδιώτης, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Οι δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, συνελήφθησαν από τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης στην Καλλιθέα, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Συγκατηγορούμενος είναι και ένας ακόμα 30χρονος ιδιώτης, που κατηγορείται για απλή συνέργεια στην καταγγελλόμενη ληστεία.

Ο καταγγέλλων είχε αγοράσει, τον περασμένο Μάιο, μέσω ιντερνετ, ένα κινητό τηλέφωνο που άνηκε στον 23χρονο αστυφύλακα. Ο οποίος αργότερα ζητούσε από τον ιδιώτη το ποσό των 700 ευρώ, ισχυριζόμενος πως του το χρωστούσε. Σύμφωνα όμως με τον καταγγέλλοντα, εκείνος είχε καταβάλλει την ίδια ημέρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής (paypal) το τίμημα των 420 ευρώ που συμφωνήθηκε. Ο αστυνομικός, μην εντοπίζοντας το τίμημα της συναλλαγής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του, συνέχιζε έκτοτε να τον πιέζει τηλεφωνικά να του δώσει τα χρήματα.

Το απόγευμα της 1ης Αυγούστου, ο αστυφύλακας μαζί με τον ειδικό φρουρό και έναν 30χρονο ιδιώτη, έστησαν... καρτέρι στον καταγγέλλοντα, στην περιοχή της Βάρης, και με τη βία του αφαίρεσαν 160 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα πάλι με τις καταγγελίες, ο 23χρονος κατηγορούμενος, του απαίτησε άλλα 700 ευρώ. Συμφωνήθηκε αυτό το ποσό να καταβληθεί στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, το χθες το μεσημέρι.

Ο καταγγέλλων είχε ειδοποιήσει τις Εσωτερικές Υποθέσεις, άνδρες της οποίας βρίσκονταν στο σημείο της συνάντησης όπου θα γινόταν η συναλλαγή και είχαν προσημειώσει τα χαρτονομίσματα. Κατά την παράδοση των χρημάτων, επενέβησαν και συνέλαβαν τον αστυνομικό και τον ειδικό φρουρό. Οι δυο τους μαζί με τον συνεργό τους πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΠΗΓΗ:   http://tro-ma-ktiko.blogspot.com 

Πήραν τον Λοβέρδο με τις …πορτοκαλάδες!!!

Με γιούχα και εκτόξευση πορτοκαλάδας (η οποία δεν τον πέτυχε) υποδέχθηκαν τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο συνδικαλιστές του αριστερού χώρο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ο υπουργός κατέφθασε προκειμένου να προεδρεύσει σε σύσκεψη για τοπικά θέματα συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν κλοιό γύρω του για να τον προστατέψουν.

Λίγο πριν και ενώ παρέδιδε τα κλειδιά σε 20 δικαιούχους εργατικών κατοικιών, στο χωριό Κουνάβοι, 12 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου, έγινε πάλι δέκτης αποδοκιμασιών από 200 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονταν για την ανεργία και τα οικονομικά μέτρα.

Πρόκειται για τις τελευταίες παραδόσεις κατοικιών, καθώς αναστέλλεται η δανειοδότηση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

«Ζούμε ως χώρα τη χειρότερη περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο και σας μεταφέρω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας θα ξεπεράσουμε αυτή τη συγκυρία» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Οικονομικών Σ. Αρναουτάκη, τον περιφερειάρχη Θ. Καρούντζο, τη νομάρχη Β. Σχοιναράκη, ενώ στους Κουνάβους ήταν παρών και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. 


ΠΗΓΗ:    http://newscity1.blogspot.com

Σέρρες: Ο αστροφυσικός της NASA, Σταμάτης Κριμιζής, τιμώμενο πρόσωπο της 4ης Αστροβραδιάς!

Στις 6 και 7 Αυγούστου, πρόκειται να διεξαχθεί φέτος στην Άνω Βροντού, Σερρών, η 4η Αστροβραδιά που είναι αφιερωμένη στο Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας 2010. Τιμώμενο πρόσωπο των διήμερων εκδηλώσεων θα είναι ο κορυφαίος Έλληνας αστροφυσικός, τιμημένος (δις) με το Μετάλλιο Εξαίρετων Επιστημονικών Επιτευγμάτων από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος στην ομιλία του, στις 7 Αυγούστου, θα αναφερθεί στην Αστρονομία και το Φυσικό Περιβάλλον.

Διοργανωτές της 4ης Αστροβραδιάς είναι η Αστροπύλη Σερρών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΝΕΠΟΣ, η Κοινότητα Άνω Βροντούς, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών, ο ΟΦΑ, ο Φορέας Διαχείρισης Λαϊλιά, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Σερρών, o Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βροντούς, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σερρών με το τμήμα Ορειβασίας, ο Όμιλος Μindtech. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά τη δική τους πρόταση στη διοργάνωση.

O Όμιλος Σερρών για την Unesco με τη Διεύθυνση Γεωργίας και τον ΠΕΛΙΤΙ θα συνδέσουν στο πλαίσιο της αειφόρου Βιώσιμης διαδρομής “Ο δρόμος της Βιόσφαιρας και του Ουρανού” τη μυθολογία με τη βιοποικιλότητα, την προστασία της γης μέσα από γνωριμία του σύμπαντος, και θα τονίσουν την αναγκαιότητα της γνώσης του τόπου μας με τις ομορφιές του, τη διατήρηση της ζωής στους ορεινούς μας όγκους.

Πηγή:http://gr.greekreporter.gr
ΤΟΔΙΑΒΑΣΑΜΕ  ΣΤΟ:   http://kontiloforos.blogspot.com/

Τον σκότωσε κόκορας !!

Ένας κόκορας που ήταν έτοιμος να αμοληθεί στην αρένα για κοκορομαχία επιτέθηκε στο ιδιοκτήτη του και τον σκότωσε!!!

Το θύμα, από τις Φιλιππίνες, είχε τοποθετήσει ξυράφια στα πόδια του πτηνού για την "μονομαχία θανάτου". Λίγο πριν πετάξει το κόκορα στη αρένα το πτηνό του ξέφυγε από τα χέρια και του επιτέθηκε.
Τα ξυράφια που ήταν τοποθετημένα στα πόδια του δολοφόνου κόκορα έκοψαν το θύμα στα γεννητικά όργανα και στα πόδια προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με την αστυνομία το θύμα πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Zamboanga που βρίσκεται 250 χιλιόμετρα νότια της πόλης Manila.
Οι κοκορομαχίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σπορ στις Φιλιππίνες αφού υπηρετούν και μεγάλα χρηματικά στοιχήματα


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://tapantaedo1.blogspot.com

παγκόσμια απάτη!!

πριν διαβάσετε το άρθρο ένα κουίζ...κάντε κλικ στην εικόνα και πείτε μας τι είναι αυτό το μπουκαλάκι..;
πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να περνάει απαρατήρητο και καμία απάτη να σβήνει ασχολίαστη ...
θυμάστε την ''πανδημία'' με τον ιό Η1Ν1;


ναι μιλάμε για....

αυτήν την κολοσσιαία απάτη των φαρμακευτικών εταιρειών εναντίον της ανθρωπότητας...

μία ''πανδημία'' που κατέληξε να έχει λιγότερους (!!) νεκρούς σε παγκόσμια κλίμακα,από μία κοινή γρίππη...

διαβάστε μερικά νούμερα...

η Ιταλία προμηθεύτηκε για να καταπολεμήσει τον ιό 24 εκατ. δόσεις εμβολίου (με πληθυσμό 60 εκατ.), η Γαλλία 90 εκατ. (με πληθυσμό 61 εκατ.), η Γερμανία 50 εκατ. (με πληθυσμό 82 εκατ.), η Ολλανδία 34 εκατ. (με πληθυσμό 15,5 εκατ.), η Ελλάδα 12 εκατ. (με πληθυσμό 10 εκατ.).
στην Ιταλία εμβολιάστηκαν μόλις 800.000 πολίτες,καταναλώνοντας το 1/30 των εμβολίων,ενώ τα υπόλοιπα εμβόλια τα χάρισε η ιταλική κυβέρνηση σε φτωχές χώρες,καθώς στην συμφωνία αγοράς με τις φαρμακευτικές, δεν προβλέπονταν επιστροφή σε περίπτωση μη χρησιμοποίησης των εμβολίων...

μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση του Kουρασμένου που διαχειρίστηκε αυτήν την ''πανδημία''(σκόπευαν να κάνουν μαζικούς εμβολιασμούς στο ΟΑΚΑ) και ειδικά ο Αβραμόπουλος να μας ενημερώσει τι έπραξε στην περίπτωση της χώρας μας;

και να μου πει το εμβόλιο που μου αναλογούσε,γιατί εγώ σίγουρα δεν πήγα να εμβολιαστώ,τι απέγινε;
χρωστάω χρήματα γι αυτό ή επιστράφηκε στην εταιρεία;


blackmail-gr.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://dinatos.blogspot.com 

Ασελγούσε σε ανηλίκους από το 2000

Από το 2000 χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για να προσεγγίζει ακόμα και με φυσική παρουσία νεαρούς, ηλικίας 13 – 17 ετών, ο 37χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Όπως εξομολογήθηκε στους αστυνομικούς, σκοπός του ήταν η σεξουαλική συνεύρεση, η οποία σε περισσότερες από 15 φορές ήταν, όπως αποκάλυψε, επιτυχής.


Καθοριστική για τη σύλληψη του 37χρονου ήταν η καταγγελία μιας 39χρονης μητέρας, τον Ιανουάριο του 2009, ότι θύμα του είχε πέσει ο 13χρονος γιος της.


Όπως ανέφερε στην καταγγελία, ο γιος της είχε προσεγγιστεί από τον συλληφθέντα, ο οποίος, αφού τον δελέασε, προσφέροντας του δώρο, στη συνέχεια τον οδήγησε σπίτι του, όπου ασέλγησε σε βάρος του.


Ο 37χρονος, μάλιστα, επανήλθε στις αρχές του φετινού Μαΐου με ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία με τον 13χρονο.


Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή της Τούμπας, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.


(zougla)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://neamadata.blogspot.com

Κομμένα τα δάνεια από τον οργανισμό Εγατικής Κατοικίας

O Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είχε παγώσει προσωρινά τη χορήγηση δανείων. Σήμερα ήρθε και η επίσημη έγκριση αυτή ςτης απόφασης από το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) για προσωρινή διακοπή αποδοχής αιτήσεων από νέους δικαιούχους του Οργανισμού.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΕΚ προχωρά στην προσωρινή διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού για το διάστημα από 9 Ιουλίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2010 για τις εξής περιπτώσεις:

Α) προγράμματα που προβλέπονται από το άρθρο 31 του κανονισμού του ΟΕΚ,
Β) προγράμματα επιδότησης επιτοκίων από τον ΟΕΚ,
Γ) δάνεια για αποπεράτωση ή επισκευή υπάρχουσας κατοικίας,
Δ) προγράμματα χορήγησης στεγαστικού δικαιώματος του άρθρου 31 του κανονισμού του ΟΕΚ. 


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Αποταμιεύουν, χρωστούν και δεν αγοράζουν οι Έλληνες

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα σημειώνει βελτίωση για δεύτερο συνεχή μήνα τον Ιούλιο και διαμορφώνεται στις 66,3 μονάδες, από 63,8 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (04/08).


Ως προς την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 24% των καταναλωτών δηλώνει ότι έχει αυξήσει λίγο ή πολύ την αποταμίευσή του, ενώ περιορίζεται στο 53% (από 56%) το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα». Το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι έχουν χρεωθεί διευρύνεται στο 14% (από 8%), το υψηλότερο φετινό ποσοστό, ενώ 8% (από 11%) αντλεί από τις αποταμιεύσεις του.
Τον Ιούλιο, στην έρευνα καταναλωτών τίθενται τρία επιπρόσθετα ερωτήματα που μετριούνται σε τριμηνιαία βάση, τα οποία εξειδικεύουν ακόμα περισσότερο την πρόθεση για μείζονες αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών (αυτοκίνητο, κατοικία) και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως πρόδρομοι δείκτες για την ιδιωτική κατανάλωση.
Αναλυτικότερα:
    • Οριακή υποχώρηση καταγράφεται τον Ιούλιο σε σχέση με τον Απρίλιο στην πρόθεση αγοράς αυτοκινήτου εντός των επόμενων 12 μηνών, με το σχετικό δείκτη να φθάνει τις -85 μονάδες, σε συνέχεια της κατακόρυφης υποχώρηση 21 μονάδων της προηγούμενης μέτρησης. Η επίδοση αυτή είναι και πάλι χαμηλότερη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών μέσων όρων, οι οποίοι έχουν μείνει σχεδόν αμετάβλητοι (στις -75 και -79 μονάδες αντίστοιχα σε ΕΕ και Ευρωζώνη). Το 94% των καταναλωτών δηλώνει ξανά ότι δεν είναι πιθανό να προβεί σε αγορά αυτοκινήτου το επόμενο 12μηνο.
    • Η πρόθεση για αγορά ή κατασκευή κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών υποχωρεί στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδά της, στις -93 μονάδες (από -90 στη μέτρηση Απριλίου), σε επίδοση ελαφρώς χαμηλότερη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, οι οποίες δεν μεταβάλλονται (στις -90 και -92 αντίστοιχα σε ΕΕ και Ευρωζώνη). Μόνο το 4% δηλώνει και πάλι ότι είναι βέβαιο ή σχεδόν βέβαιο ότι θα προβεί σε αγορά / κατασκευή κατοικίας.
    • Βελτίωση σημειώνεται στην πρόθεση πραγματοποίησης σημαντικών δαπανών για βελτίωση / ανανέωση της κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -71 μονάδες (από -76), κινούμενος στα επίπεδα του μακροχρόνιου μέσου όρου του (-70 μονάδες). Οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί δείκτες διαμορφώνονται υψηλότερα, στις -58 και -62 μονάδες σε ΕΕ και Ευρωζώνη αντίστοιχα. Το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που θεωρεί αρκετά ή πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει σημαντικές σχετικές δαπάνες το επόμενο διάστημα ενισχύεται έτσι στο 13% (από 10%).
Καθίζηση στην αγορά
Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας σημειώνεται μικρή βελτίωση του κλίματος στη Βιομηχανία και στις Υπηρεσίες. Αντίθετα, στο Λιανικό Εμπόριο και τις Κατασκευές το οικονομικό κλίμα επιδεινώνεται και οι σχετικοί δείκτες υποχωρούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, η βελτίωση είναι μικρή, με το σχετικό δείκτη να παραμένει πολύ κοντά στην ιστορικά χαμηλή επίδοση των δύο προηγούμενων μηνών.
Όπως επισημαίνεται στη μελέτη του ΙΟΒΕ, ουσιαστικά οι επιχειρηματικές προσδοκίες έχουν απλώς σταθεροποιηθεί και το κλίμα δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα, με την αίσθηση γενικευμένης δυσαρέσκειας για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας να διατηρείται ισχυρή.
Αναλυτικότερα στη Βιομηχανία, καταγράφεται ελαφρά άνοδος στις προβλέψεις της παραγωγής, με τις εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο της ζήτησης και των παραγγελιών να παραμένουν αμετάβλητες και τα αποθέματα να αποκλιμακώνονται. Στις Υπηρεσίες, σημειώνεται υποχώρηση στις εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο εργασιών, η οποία αντισταθμίζεται από τις λιγότερο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την τρέχουσα αλλά και τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης.
Στο Λιανικό Εμπόριο σημειώνεται νέα ιστορικά χαμηλή επίδοση, λόγω κυρίως των πολύ αρνητικών εκτιμήσεων για τις τρέχουσες πωλήσεις, οι οποίες και διαμορφώνονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους. Τα αποθέματα ωστόσο παρουσιάζουν τάση ρευστοποίησης, ενώ οριακή είναι η βελτίωση στις προβλέψεις για την εξέλιξη της ζήτησης.
Στις Κατασκευές, σημειώνεται επιδείνωση στις εκτιμήσεις για το επίπεδο προγράμματος εργασιών, η οποία δεν αντισταθμίζεται από την ηπιότερη βελτίωση των προβλέψεων για την απασχόληση του τομέα.
Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, αμβλύνονται οι πολύ αρνητικές προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση, ενώ εκείνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Η ήδη πολύ χαμηλή πρόθεση για αποταμίευση στο επόμενο δωδεκάμηνο υποχωρεί ακόμα περισσότερο, ενώ οι προβλέψεις για την ανεργία απλώς δεν επιδεινώνονται από τα πολύ δυσμενή επίπεδα στα οποία έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους 15 μήνες τουλάχιστον.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr