'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ξηλώθηκε η ΔΟΥ Κορίνθου για διαφθορά!

Υπόνοιες για χρηματισμό και ασυνήθιστα υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτών της διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου για τη ΔΟΥ Κορίνθου, ενώ «ξηλώθηκαν» ήδη 75 υπάλληλοι!

Ξηλώνεται το ένα τρίτο των υπαλλήλων της ΔΟΥ Κορίνθου μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τις καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές εφοριακών, ενδείξεις χρηματισμού, επιλεκτικές επιβολές προστίμων, αλλά και υποθέσεων που έμειναν στα συρτάρια με κίνδυνο να παραγραφούν.
Η διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου διεξήγε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εφορία της Κορίνθου και έβγαλε. λαβράκια! Στην έκθεση που συνέταξαν ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ΔΟΥ ως «φορολογικό παράδεισο» και αποκαλύπτουν χρηματισμούς, επιλεκτικές κοινοποιήσεις προστίμων, παράλογα υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς εφοριακών κ.α.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην.........
. έκθεση των ελεγκτών - η οποία ήδη βρίσκεται στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για τα. περαιτέρω - γινόταν συστηματικά επιλεκτική κοινοποίηση εγγράφων, με κίνδυνο υποθέσεις παραβάσεων να παραγραφούν, καθώς το ίδιο επιλεκτικές ήταν και οι πράξεις επιβολής προστίμων.
Επισημαίνονται οι υπόνοιες περί χρηματισμού υπαλλήλων, ενώ αναφέρονται επίσης η έκδοση πιστοποιητικών ηλεκτροδότησης οικοδομών το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ευνοϊκή αντιμετώπιση φορολογουμένων (ένδειξη συναλλαγής μεταξύ ΔΟΥ και πολιτών και διαφθοράς), αλλά και πληροφορίες περί πολύ υψηλών τραπεζικών καταθέσεων που διατηρούν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στο τμήμα ελέγχου.
Οι 75 υπάλληλοι που εμπλέκονται στις καταγγελίες είτε θα τεθούν υπό «προσωρινή παύση» είτε θα πάρουν μεταθέσεις εκτός του νομού Κορινθίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου