'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Απεργία ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων: Ακυρώθηκαν 500.000 κρατήσεις, σε κατήφορο ο Τουρισμός.

H «μεγάλη βιομηχανία» της χώρας απειλείται με κατάρρευση εν μέσω της θερινής περιόδου, την ίδια στιγμή η αρνητική εικόνα της χώρας έκανε, για μία ακόμα φορά, τον γύρο του κόσμου, καθώς η είδηση της απεργίας των φορτηγών και βυτιοφόρων, αλλά και των συνεπειών της στη χώρα μας, προβλήθηκε από όλα τα εγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τεράστιες ήταν οι ζημιές που υπέστη ο ελληνικός τουρισμός από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας χρήσης καθώς «πάγωσαν» οι ρυθμοί των κρατήσεων από το εξωτερικό για διακοπές στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Α. Ανδρεάδης αναφέρει ότι κάθε μέρα...

προγραμματίζονταν 100.000 νέες κρατήσεις για την Ελλάδα πριν ξεκινήσει η απεργία, οι οποίες κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών βυτιοφόρων «πάγωσαν». Αναφερόμενος στην Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ επεσήμανε ότι χιλιάδες επισκέπτες από Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία κ.ά. είχαν αποκλειστεί στη χώρα μας ενώ απογοητευτική, χαρακτήρισε και την είσοδό τους στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης καυσίμων στα πρατήρια.

Μετά την οικονομική κρίση, τα γεγονότα του Μαΐου, τον αποκλεισμό της Ακρόπολης και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, τον συχνό αποκλεισμό του κέντρου, την παρεμπόδιση των επιβατών και τις απειλές κατά των κρουαζιερόπλοιων, ο ελληνικός τουρισμός δέχθηκε ένα ακόμη χτύπημα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα η αγωνία για την επιβίωση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων να έχει, πλέον, κορυφωθεί.


Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν αρκετές φορές ακόμα και στα λειτουργικά τους έξοδα.

Παράλληλα, νέα πτώση αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι τουριστικές εισπράξεις, οι οποίες, θα υποχωρήσουν κατά 7-9%,σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη στο Reuters. Και ενώ η «μεγάλη βιομηχανία» της χώρας απειλείται με κατάρρευση εν μέσω της θερινής περιόδου, την ίδια στιγμή η αρνητική εικόνα της χώρας έκανε, για μία ακόμα φορά, τον γύρο του κόσμου, καθώς η είδηση της απεργίας των φορτηγών και βυτιοφόρων, αλλά και των συνεπειών της στη χώρα μας, προβλήθηκε από όλα τα εγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ξενοδόχοι
Η κ. Χρ. Τετράδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφέρει: «Η εικόνα της χώρα μας, σε σχέση με το εξωτερικό δεν ήταν η καλύτερη για μία ακόμη φορά. Θεωρώ ότι μέσα σε δύο μήνες καταστρέψαμε την εικόνα της σύγχρονης και ασφαλούς Ελλάδας που τόσο πολύ παιδευτήκαμε να κτίσουμε τα τελευταία, περίπου, 20 χρόνια. Θεωρώ ότι η απεργία των βυτιοφόρων ήταν άλλο ένα πάρα πολύ σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη φορά έπληξε πάρα πολύ και τον εσωτερικό τουρισμό. Η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων συνέπεσε με την περίοδο που οι Έλληνες ταξιδεύουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις, καθώς η απεργία έπιασε δύο Σαββατοκύριακα τα οποία ήταν σημαντικά για τον τουρισμό καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού».


imerisia


Το είδαμε στο Hellenic Space

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου